Waterreus: 'Gaan we Gudelj nou zo missen?'

BvdPloeg, 11-01-2017 om 15:11, 6247 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ronald Waterreus heeft het in zijn column in Voetbal International enigszins opgenomen voor spelers die kiezen voor het grote geld in China. De oud-doelman vindt het ook prima dat spelers als Nemanja Gudelj verkassen naar Azië.

'Ik vind de verontwaardiging in het Westen over het grote Chinese geld selectief. Moeten we hier nodig zeggen! Juist hier kopen we alle talenten op, dus Engelse en Spaanse clubs zijn de laatsten die mogen klagen. Zelf zou ik er niet gaan zitten, maar tot op zekere hoogte begrijp ik spelers wel. Nemanja Gudelj verwijt ik echt niks. Met alle respect voor Gudelj, maar gaan we die nou zo missen? We praten niet over een wereldspeler. Met aardige kwaliteiten is hij nu wel financieel onafhankelijk', schrijft Waterreus.

'Carlos Tévez? Hij is al ouder en moet in Argentinië een hele wijk te eten geven, dus dat kan ik ook nog wel volgen', vervolgt hij. 'Waar ik wél moeite mee heb, zijn topspelers die in de bloei van hun carrière naar China gaan. Neem Axel Witsel: 27 en op de toppen van zijn kunnen. Iemand die met de juiste club internationaal een prijs zou kunnen winnen. Zijn vorige club FC Zenit was al een keuze waarvan ik dacht: Mwah. En nu gaat hij naar dezelfde club als Gudelj. Hoeveel geld kun je opmaken in je leven? Voor het verschil tussen heel veel geld en exorbitant veel geld zet hij zijn positie in het Belgische elftal op het spel, want hij zal eerder slechter dan beter worden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
CL=5
En een hartelijk applaus voor Rooooonald.... Koeman...
1 0
Sammy Sosa
Ergens wel jammer dat hij niet bij een club is beland waarbij Ajax de kans krijgt om hem te loten oid. Om hem vervolgens compleet zoek kunnen te spelen. Zelfs in de EL kom je geen Chinese clubs tegen.
0 0
Morrissey
Wie ?
2 0
prinsmp
Tja de meeste voetballers verkiezen het grote geld boven iets meer in de picture staan van de westerse wereld als ze de kans krijgen. Volgens mij zijn die gasten daar in Azië ook gewoon mega sterren en krijgen nu 5x meer betaald dan in het westen. Daarnaast kan je een Aziatische ervaring ook als verrijking van je leven zien ipv alleen maar een negatieve keuze voor je carrière. En wat is een carrière van een voetballer eigenlijk? Uiteindelijk is het voor de meeste gewoon werk en ga je voor best betaalde baan.
0 0
ram
Eens met Waterreus. Natuurlijk missen we dit soort spelers niet en is het logisch dat ze voor het grote geld gaan. Dat geldt ook voor oudere spelers als Tevez.

Maar ik heb ook meer 'moeite' met spelers als Witsel die gewoon naar de grote clubs kunnen en dan toch voor meer geld kiezen. Dat is zijn keuze uiteraard maar ik zou ook kiezen voor grote rijkdom plus status en prijzen bij Juventus ipv extreme rijkdom en rijst in China.
0 -1
Bram410
Dit dus, hetzelfde geldt voor Oscar van Chelsea. Is een fantastische voetballer en kan een hele mooi carrière maken en voor mooie clubs spelen en prijzen winnen en dus heel rijk worden. Inplaats daarvan kiest hij voor extra geld maar verneukt daarmee wel z'n gehele carrière (en status).
1 0
A Cohen
We gaan die Balkan jankerd missen als kiespijn.
3 0
3sterren
We moeten niet uit het oog verliezen dat profvoetballers het mooie spelletje beoefenen om in hun levensonderhoud te voorzien, dus voor geld.
Voor hen is het een baan. Weliswaar een hele mooie baan, maar waarom zou je niet mogen/willen werken voor de werkgever die het meeste wil betalen voor je diensten ?
0 -1
OpNaarNummer4
Omdat het niet kiezen is tussen goed of slecht betaalt worden, maar tussen heel veel en abnormaal veel.
1 0
Redrum
Het zou trouwens wel echt fantastisch zijn als die Chinezen Waterreus strikken voor één of ander baantje in de media daar. Dan zijn wij direct verlost van deze verschrikkelijke vent.
4 0
WyZynDeBeste
Wat Waterreus vindt is denk ik niet zo relevant.
1 0
Rood Gevaar
waterreus ging van PSV naar ManCity die het jaar dat ze hem aantrokken 18e waren geworden en toen nog niet de grote club waren als ze nu zijn.
hij ging ook puur en alleen voor het geld weg bij zijn liefde PSV.
Schijnheilig kereltje
0 -7
Johan5Derksen
In die tijd was City nog niet in handen van de Arabieren.
0 0
Tinus
Waterreus is een echte clubnaam, wat je ook van hem vindt. Heeft zich ondanks al die keepers die ze haalden zich altijd teruggevochten in de basis. Ik kon hem meestal wel schieten (en nog steeds af en toe), maar ik heb wel respect voor zijn vechtersmentalitiet.
1 0
FlyingDutchMan
Mee eens, soms is het een lul, maar hij kon wel wat en respect voor zijn vechtersmentaliteit. Door die boeren ook niet altijd netjes behandeld.
0 0
strafschop
Waterreus zat al bijna 2 maanden zonder contract thuis voordat hij bij Man City tekende.

Ken je feiten.
4 0
Aianteia
Waterreus was toen 34 en had tien jaar bij PSV gezeten. Appels en peren dit.
4 0
Johan5Derksen
Ik schat zo in dat Gudelj ook in China niet veel gaat spelen, door zijn concurrent; Obi Mikel.

Maar wat maakt het ook uit. Voor 96 duizend euro per week ga ik graag heel het jaar op de bank zitten bij Tienjin Teda. Zelfs als mascotte als het moet.
0 0
Kingoffdatoilet
Ik denk dat ze met 2 defensiefe middenvelders gaan spelen of dat Gudelj de lopende speler wordt
0 0
Redrum
Voor zijn salaris kalk ik daar elke dag de lijnen, was ik alle tenues, maak ik de maaltijden voor de spelers klaar en hou ik ook de kleedkamer schoon. Hij hoeft er alleen maar af en toe voor te trainen..
1 0
AFCABart
eerlijk gezegd, ik begrijp ze allemaal wel. Ook wanneer zo een Aubameyang erheen zou gaan.
Het is niet meer zo dat ze ipv 6 miljoen, 8 miljoen krijgen.
Ze krijgen 40 miljoen per jaar en 25 mil euro tekengeld.
Ik vind het niet gek dat spelers dan denken, laat die hele carrière en dat voetbal maar lekker schieten...
5 -2
Bep
Ik kan me er ook iets bij voorstellen. Zeker bij Gudelj. Hoe komt Waterreus er trouwens bij dat we hem zouden missen?

Het voorbeeld dat hij noemt en Aubameyang vind ik wel raar. Want die jongens krijgen hun geld toch al niet op. Dus dan zou ik wel voor het sportieve kiezen. Ik las bijv. van Witsel dat het een keuze 'voor zijn familie' was. Terwijl hij nu meer dan € 5.000.000,- netto per jaar verdient en dat bij Juventus ook kon gaan verdienen. Ja, dan moet hij niet piepen als mensen dat een beetje wezenloos vinden.
0 -1
Aianteia
Hij stelt een retorische en bedoelt juist dat we Gudelj niet gaan missen.
0 0
AFCABart
Volgens voetbalzone verdient Witsel nu 18.000.000,- per jaar.
0 0
Redrum
Haha dat gaat toch echt nergens meer over. Dat een voetballer dat bijna niet kan weigeren begrijp ik nog wel, maar wat voor waanzinnige idioten zijn die Chinezen wel niet dat ze zo met geld smijten?
1 0
RusselWestbrook
Ze willen over een jaar of 25 wereldkampioen worden met het nationale elftal.

Om dit te bereiken willen ze het niveau van de nationale competitie heel erg verhogen waardoor ook de Chinese spelers beter worden en dus termijn het nationale elftal ook

Tenminste, dit is wat ik er van begrepen heb.

Ik vind het ook wel mooi, maar dat terzijde.
0 0
Lazell
Enig idee hoe ze aan dat geld komen? Zo'n 5 jaar geleden smeten ze nog niet met geld. Lijkt me sterk dat ze honderden miljoenen subsidie krijgen van de overheid voor buitenlandse voetballers te kopen. Of dat in één keer 50% van de Chinezen voetbal kijkt i.p.v. 1%.
0 0
RusselWestbrook
Er wordt heel veel voetbal gekeken in China. Alleen kijken die vooral PL. Door de nationale competitie sterk te verbeteren willen ze dit veranderen.
0 0
Bram410
Maar van wie krijgen ze dan dat geld? Ik denk dat dat eerder investeerder zijn als de overheid of niet?
0 0
Kingoffdatoilet
De gevolgen gaan ze vanzelf merken
0 0