Spaan: 'Klaassen beste speler Eredivisie'

BartVeenstra, 24-12-2016 om 10:05, 4790 views, Het Parool |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Columnist Henk Spaan van Het Parool ziet in Davy Klaassen de beste speler van de Eredivisie. Dat schrijft de journalist in de katern 'Spaan geeft punten'.

'Wie de beste voetballer van het seizoen tot nu toe in de Eredivisie is?', vraagt Spaan zich allereerst af. 'Niet Ziyech, noch Kuijt noch El Ahmadi en helemaal Larsson niet. Zonder enige twijfel is dat Davy Klaassen, en niet alleen omdat hij negen keer scoorde en vijf keer een beslissende pass gaf.'

'Klaassen heeft het loopvermogen van Neeskens, het inzicht van Van Hanegem en het leiderschap van Cruijff. Dit is zijn laatste seizoen in Nederland. "Geniet ervan", zoals de ober zegt', sluit Spaan af met een boodschap voor de voetbalkijkende Nederlander.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
de-Ajacied
Spaan heeft gelijk.
Ook al is hij soms minder in vorm, hij blijft de meest efficiente speler van Ajax.
0 0
Theo jan
groot gelijk
1 -1
swing
En sa ist mar krekt
1 -1
Web
Maar Spaan slaat weer een beetje door
4 -2
Web
Ik vond hem de laatste tijd heel matig, maar tegen PSV erg goed
3 -1
EVH
Uhhmm.... okee..... Henk...


Ik hoop bid en duim dat we Klaassen voor een giga- mega- superbedrag gaan verkopen as zomer.
3 -3
altijdwelwat
Man man man , kunnen ze Henk Spaan geen media verbod opleggen !! Zelden iemand zo een onzin horen verkondigen , dat hij Klaassen zelf de beste in de Eredivisie vind moet hij helemaal zelf weten ik bedoel smaken verschillen. Maar om hem eigenschappen van Neeskens , van Hanegem en Cruyff toe te dichten gaat helemaal nergens over. Hij is nog eerder te vergelijken met Geer, Goor en Koos Alberts.
4 -4
RusselWestbrook
Die vergelijkingen van jou zijn nog belachelijker dan die van Spaan.

Best knap.
3 -4
altijdwelwat
Ok zijn loopvermogen is beter dan dat van Koos , maar wat betreft leiderschap zit hij dichter bij Goor als bij Johan , en voor wat betreft inzicht zit hij dichter bij Geer als bij van Hanegem. Spaan meent dit bloedserieus , zorgwekkend als je het mij vraagt.
2 -2
AFC34
Mwah, vond Ziyech erg sterk starten begin dit seizoen, lijkt nu wat meer moeite te hebben. Daarentegen begon Klaassen heel sterk, had even een terugval en lijkt nu de weg naar boven weer ingeslagen te hebben. Zoals Klaassen speelde tegen psv was echt grote klasse, ik kan me wel vinden hierin. Anderzijds, Klaassen kan het ook niet alleen, Schöne is hierin een belangrijke schakel, en ook hem vind ik geweldig dit seizoen. Zo zijn er wel meer. Vind helaas die el ahmadi ook erg goed.. maar als Klaassen dit niveau vasthoud, is hij zeker de beste speler van de eredivisie ja.
1 0
RusselWestbrook
Sinkgraven is de beste speler van de eredivisie.

Is in mijn ogen in potentie de beste back van de wereld. Snel, geweldig aan de bal, agressief vooruit verdedigen. Moet alleen nog wennen aan de positie en zelf inzien dat ie op deze positie de absolute top kan halen.

Is ook een goede middenvelder hoor, maar een veel beter back.
3 -4
DaenerysTargaryen
Sinkie is inderdaad echt een baas, maar beste back vd wereld (in potentie) vind ik wat ver gaan.
0 0
The
Ik denk zelfs dat hij in potentie een hele goede 6 is.
0 0
Theo jan
tuurlijk
0 0
Web
Ik vind Sinkgraven ook goed, maar de beste van de wereld gaat een beetje te ver, ik heb hem nooit een miskoop gevonden. Op de plek van Schone zou hij het ook goed doen
2 0
The
Op 6 ben ik ook nieuwsgierig na.
0 0
3*stars*3
Als Klaassen de beste is, us niveau wel erg hard gedaald in Eredivisie.

Ik moet er wel vermelden dat ik het over Klaassen heb, die we 90% van seizoen hebben gezien en puur voetballend.
Tegen PSV was hij toppie en zo'n constante niveau moet hij vaker halen.
1 -1
ram
Davy is de laatste maand goed. Daarvoor één van de slechtste middenvelders uit het linkerrijtje. Niet helemaal eens met Henkie dus.
0 0
Kingoffdatoilet
Klaassen, Schone, Sinkgraven, Sanchez en Onana zijn dit seizoen de beste spelers. De rest is in rede vorm maar nog te afwisselend en kunnen beter. Dolberg is een toptalent die er gaat komen maar nog niet tot de beste spelers van dit team behoort. Ziyech is nog niet in zijn beste doen en moet beter kunnen, dit geld ook voor Younes. El Ghazi is een leuk talentje maar wordt geen wereldtop en ik denk dat hij de subtop ook niet gaat halen. Viergever speelt het beste seizoen uit z'n leven maar zit ook aan z'n top en Veltman kan zeker beter en is dit seizoen te wisselvallig.
1 0
FlyingDutchMan
Goede samenvatting van de eerste helft!
0 0
Minsc
Vergeet dat van Younes nou maar, what you see is what you get en meer gaat het niet worden.
Younes is net Fischer, lopen lopen lopen en dan het overzicht missen voor de juiste voortzetting.
1 -1
SjakieWolfs
Spaan kan altijd zo lekker overdrijven. Om 'm nu te vergelijken met Neeskens, Cruijff en de Kromme dat gaat mij ook iets te ver. Hij is wel de beste speler van de Eredivisie, dat dan weer wel.
1 -3
TikkieTerugJaap
"Klaassen heeft het loopvermogen van Neeskens, het inzicht van Van Hanegem en het leiderschap van Cruijff."

Kan iemand Spaan ff zn pilletje geven?
5 -4
Mokum87
qua technische speler niet de beste inderdaad maar is wel een winnaar en leider op het veld. loopt alles dicht en als ie gebrand is dan is ie op zijn best zoals tegen psv. dus ergens kan ik de uitspraak van spaan wel begrijpen. maar ik denk dat van beek in potentie groter kan worden maar die zal ook nog genoeg mindere wedstrijden spelen terwijl klaassen die ervaring wel heeft om stabieler te speler..
1 0
Olsen
Die snapt het echt niet.
Bij Ajax alleen al zijn. Sánchez,Ziyech en Schöne al beter.
2 -7
strafschop
Sinds Lasse Schöne de 90 minuten volmaakt en zich veelvuldig bemoeit met de dode spelmomenten is er van de assistenkoning Ziyech weinig over.
3 -2
RusselWestbrook
Ziyech heeft de meeste kansen gecreëerd van alle spelers in de eredivisie, namelijk 59. De nummer 2 haalt de 50 niet eens, voor zover ik me kan herinneren.

En 6 assists, waarmee hij gedeeld tweede staat in de eredivisie.
2 -2
strafschop
Vijf voor Ajax, waarvan slechts drie uit open spel.

0 -1
RusselWestbrook
Geweldig. En die 59 gecreëerde kansen dan? Dat zijn 59 potentiële assists verneukt door de ontvanger.

Of negeer je dat liever?
0 0