Sinouh: 'Van de gekke als je hem niet meeneemt'

HarryVlug, 22-12-2016 om 13:03, 9618 views, Metro Nieuws |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Khalid Sinouh is totaal niet te spreken over het besluit van Hervé Renard, coach van Marokko, om Hakim Ziyech niet te selecteren voor Marokko tijdens de Afrika Cup. 'Als Nederlandse Marokkaan heb je daar een achterstand. Kijk maar naar Nourdin Boukhari, die niet werd geselecteerd voor de Afrika Cup toen hij bij Ajax speelde', stelt de oud-doelman tegenover Metro Nieuws.

Volgens Sinouh heeft het ook te maken met de mondigheid van de Ajax-middenvelder. 'Iedereen weet dat Ziyech niet op zijn mondje is gevallen. Daar zijn ze bij Marokko niet van gediend. Maar het is toch van de gekke als je zó’n speler niet meeneemt naar de Afrika Cup? Dat toernooi vraagt om fysiek spel, dat weet ik wel, maar iemand met zo veel kwaliteit moet altijd geselecteerd worden.'

Al met al ziet de Amsterdammer dit als schoolvoorbeeld van het wanbeleid van de Marokkaanse bond. 'Er is geen filosofie. Qua faciliteiten heeft Marokko het tegenwoordig prima voor elkaar, maar in de manier van voetballen zit totaal geen structuur. Iedere coach speelt zijn eigen systeem en er zijn nogal wat trainerswisselingen geweest de afgelopen jaren. Ik krijg spontaan suikerziekte als ik daaraan denk, want er is genoeg talent. Het is frustrerend om te zien hoe daarmee wordt omgesprongen. Met een speler als Ziyech moet je zeggen: jij bent de komende jaren onze nummer 10 en daar bouwen we ons team omheen. Maar zonder visie ben je nergens. Het wordt dus wéér niets met Marokko tijdens de Afrika Cup.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Duif63
Ik zie Sinouh op zaterdagmiddag vaak op de Toekomst lopen en vraag me steeds af wat hij daar doet. Is hij daar als liefhebber, als scout of als zaakwaarnemer ?
0 0
altijdwelwat
Hoezo komt deze kneus aan het woord over Ziyech ?? Hebben ook zonder Ziyech best een hele behoorlijke ploeg , wees blij dat ze hem niet meenemen ! Alle poules zijn daar poules des doods , specifieker poules des doodschop. Geen Togo , DR Congo en Ivoorkust scheelt toch al snel 18 aanslagen met 2 gestrekte benen , en 13 potentiële kruisband blessures.
1 -2
Sterretje73
Kneus ? Wat heb jij bereikt dan ? Khalid is 1 van de meest intelligente jongens die ooit op de velden rondgelopen heeft. En als hij ergens verstand van heeft is het wel voetbal. Khalid en Mo hebben beiden ws een heel wat hogere opleiding dan jij vriend...Het enige wat je hem kunt "verwijten" zijn zijn primaire reacties maar wees blij met iemand die nooit achter een ander z'n rug zou lullen. Neem er een voorbeeld aan zou ik zo zeggen...
1 -2
altijdwelwat
Hahaha na zin 2 ben ik gestopt met lezen als je het niet erg vind......
0 0
Sterretje73
Nee hoor...lezen is ook best moeilijk ;-)
0 0
altijdwelwat
Je spreekt voor jezelf neem ik aan ? Bij mij hangt het meer van de inhoud af , vanaf begin zin 3 gaat het nergens meer over en dan haak ik af !
0 0
gi0vanni
Hahahaha mooi omschreven.
1 -1
Causio
Hij ziet er wel goed uit, beter dan de gangsters met hun tattoos, niet zo goed als Kesper Dolberg maar wel goed.
0 0
DemBaBa
Ik heb sowieso maar weinig moslims gezien met tattoos..
0 0
geronimo
Sinouh wie is dat?
1 -1
Ferd
De voorloper van Kostas Lamprou
1 0
Tinus
Als je dat niet weet, Google ff. Als je het al wel weet, wat een domme grap.
1 -2
JohanDerksen
Haha ik kan er wel om lachen.
1 -1
AjaxPassion
Haha, helemaal met Sinouh eens. Zoals ik al zei had Ziyech dit van tevoren allang kunnen weten, maar helaas was hij zo rancuneus om voor Marokko te kiezen.

Nietwaar RusselWestbrook?
1 -1
RusselWestbrook
Ziyech had niet van tevoren kunnen weten dat de nieuwe bondscoach, die er toen nog niet eens was, het niet in hem zou zien zitten.

En dat kan gewoon, dat een bondscoach het niet in hem ziet zitten. Dat gebeurt ook in Nederland. Vraag maar Seedorf bijvoorbeeld, de beste Nederlandse voetballer van de afgelopen 20 jaar ofzo.
1 -2
AjaxPassion
Hahaha Russeltje toch, zo aandoenlijk dat je het toch weer zo probeert te draaien om je gelijk te kunnen halen. Het gaat niet om de bondscoach of om andere spelers/situatie, het gaat over Marokko.

Ziyech had van tevoren kunnen weten dat er al tijden wanbeleid wordt gevoerd bij Marokko -zoals Sinouh hier beaamt- en daar valt het aanstellen van een trainer ook onder.

Dus ja, dit had hij wél kunnen weten ; ). Als je graag met me wilt discussieren over een ander onderwerp, vraag het me dan gewoon dan zal ik daarop ingaan ; )
0 0
RusselWestbrook
Schitterend verhaal. Hoe had hij daaruit moeten weten dat een volgende bondscoach het niet in hem ziet zitten? Voor hetzelfde geld had de volgende bondscoach hem als eerste op papier gezet.

Nogmaals, dat kan in Nederland net zo goed. Van Persie is nog steeds de beste spits van Nederland, maar Blind roept hem niet op. En dat in het geweldige Nederland waar alles zo super voor elkaar is.

Dit gaat wel puur om de bondscoach, ieder ander lijkt hem er bij te willen hebben, van de bond tot en met de media inclusief de bevolking.
1 -3
3*stars*3
Ik weet niet wat Russel daar over zei maar ik dacht vanaf begin al dat het een rancuneus actie was en na die interview met die Simon van RTL en zijn 1e interview,bij Marokkaans team was het duidelijk.

In zijn 1e interview bij Marokkaanse team, had hij het (in het Engels!) over kiezen met zijn hart en dat zijn familie altijd al wou, dat hij koos voor Marokko...

Kijk later maar eens zijn interview terug van een jaar geleden, toen hij een gouden veter won.
Hij zegt nog net niet, 'hier dikke middelvinger Blind'.
0 -1
FlyingDutchMan
Hij heeft gegokt en verloren. Hij wilde Blind onder druk zetten om hem te selecteren door een vriendschappelijke interland mee te ballen met onze Mocro vrienden. Totdat een journalist vertelde dat als hij eenmaal kwam opdraven bij de selectie, die keuze bindend zou zijn. Toen was het gezicht van Hakim ineens een beetje zorgwekkend xD Jammer maar zijn ego zat toen in de weg om te wachten op een nieuwe kans bij Oranje. Hij had nog met een blessure nog kunnen afmelden, maar daar was meneer te trots voor. Hij kon ook eigenlijk niet neer terug, hij had toen al toegezegd aan Mocro..
0 0
AjaxPassion
Het spatte ervanaf idd.

Volgens Russel is het puur toeval dat zulke fratsen nou net weer bij Marokko plaatsvinden...
2 -1
3*stars*3
Tuurlijk is Africa cup, een fysiek belachelijk sterk toernooi maar dan is het helemaal bizar dat Bousouffa wel een uitnodiging krijgt en die mislukte vorig seizoen bij Gent en werd niet eens ingeschreven voor de CL.
Waarschijnlijk is Bousouffa wel een vriendje ofzo.

Ik hoop niet dat Ziyech ingaat op een itnodiging als spelers afvallen door blessures.
Bedank maar lekker voor Marokko, zolang die gekke Fransman daar nog zit.
1 0