'Een teken dat Dolberg er nog niet is'

BVeenstra, 28-11-2016 om 11:55, 7697 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Voetbalanalisten Kenneth Perez en Gertjan Verbeek zijn beiden van mening dat Ajax-spits Kasper Dolberg veel kan leren van het duel met SC Heerenveen (0-1 winst) van zondagmiddag. De Deen had het lastig met verdediger Jerry St. Juste van de Friezen, maar volgens Perez en Verbeek is dat goed voor de ontwikkeling van het talent van Ajax.

'Het waren geweldige duels, was het elk weekend maar zo', begint Perez. 'St. Juste had iets van: ik ga Dolberg opvreten en laten zien dat ik hem kan beteugelen. Dat deed hij met veel kracht en snelheid, hij zat er heel kort op. Dolberg wist er weinig raad mee. Maar dit is wel wat je elke week wil. Dat hij op deze manier getest en verdedigd wordt. Alleen heb je dat misschien vier keer jaar, voor de rest krijg je veel ruimte. Maar van dit soort duels word je beter als spits.'

Waar Ajax-trainer Peter Bosz van mening is dat Dolberg af en toe meer in bescherming genomen mag worden, omschrijft Perez het als 'mannelijk voetbal'. 'Ik vond niet dat St. Juste vies speelde, helemaal niet. Wel hard, maar dat zijn we in Nederland niet zo gewend', aldus de Deen, waarna Verbeek aansluit. 'Bosz moet alleen maar blij zijn dat Heerenveen het zo gedaan heeft, want dan ontwikkel je door als spits. Dit is een teken dat een uitzonderlijk talent als Dolberg er nog niet is. Hier wordt hij snel volwassen van.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanTa
Het is vooral de media die van Dolberg een hype maakt maar de echte voetballiefhebber weet dat hij nu nog steeds de status van supertalent heeft maar om in aanmerking te komen tot superspits daar komt nog veel ervaring bij kijken en dan zijn we alweer enkele jaren verder.
1 0
Freddy Al
Alarm!
Dolberg is er nog niet! Nou wil ik geloven dat Perez daarmee oprecht wilde aangeven dat deze jongen nog volop in ontwikkeling is en dan geef ik hem gelijk dat veel weerstand van verdedigers hem helpen .
Toch heb ik hem weer een aantal keren zien wegdraaien en de bal inspelen die ook St Juste niet kon voorkomen,overigens vond ik het geen smerig hard spel wat er aan de dag gelegd werd maar de grens werd echt gezocht .
Voor Dolberg is dat eerder een voordeel als wat anders,ook kun je niet verwachten dat een spits(zelfs al is hij "gearriveerd") er elke wedstrijd even een paar in schopt,dat lukt ook Messi niet.
Naar mijn gevoel "is"Dolberg er zeker wel,in de toekomst zal hij er steeds nadrukkelijker zijn.
0 0
Dwergje48
Een 19 jarige spits die pas 4 maanden in de Eredivisie speelt "die er nog niet is".

Duh?
0 0
RusselWestbrook
Ik wil ook wel voetbalanalist worden. De ene week dit zeggen, de andere week het tegenovergestelde zeggen en gewoon je centjes krijgen omdat je er zogenaamd verstand van hebt.
0 0
gras
Je doet nu hetzelfde zonder centjes. Ik zou het daarbij houden.

Perez heeft er namelijk wel echt verstand van.
1 -1
RusselWestbrook
Ik ben anders vrij consequent.

Kenneth Perez is een koning.

Gert-Jan Verbeek zei vorige week nog dat Dolberg in de winterstop moest vertrekken omdat ie zo goed was, en nu is ie er ineens niet klaar voor.
0 0
3*stars*3
Meeste Ajacieden wisten toch al dat Dolberg nog niet klaar ervoor is?
Vooral media riep gelijk dat hij niet te houden is en v Hanegem riep dat hij waarschijnlijk zelfs n winterstop kan vertrekken...

Die jongen heeft tijd nodig en is zic nog steeds aan het ontwikkelen en dat kan prima, rustig in NL en in EL.
Ploegen als; Fey, Az, PSV, H'veen, Vites etc. Zijn in NL gewoon prima testduels voor hem.
Als hij te vroeg naar buitenland gaat en in een mindere periode beland, hebben ze daar niet zoveel geduld met hem.
2 0
AFCABart
Nou, ik vond Dolberg nog steeds balvast, en gevaarlijk. Dat hij een keertje niet scoort wil niet zeggen dat 'ie slecht speelde.
3 0
Bapinho
Enige wat Bosz bedoelde was dat er gewoon inconsequent gefloten werd, wat Dolberg deed mocht niet, wat st Juste deed mocht wel. Keer op keer. Dus dat is gewoon oneerlijk. En verder moeten alle analisten maar eens naar de duels gaan kijken want het viel mij persoonlijk op dat Dolberg van alle lange ballen/kopduels er misschien 1 op de 20 niet won. Dus gewoon alsnog echt heel goed gespeeld, balvast.
2 0
gras
Zeker eens met Perez. Van duels met Vlaar en st Juste, die er kort op zitten, wordt Dolberg enkel sterker.

En nog steeds liet hij zien aanspeelbaar te willen zijn.

2 0
Mokumnorth
Ik vond Dolberg gister goed spelen, St. Juste is een goede voorstopper. Maar als hij echt goed was, dan had ik Dolberg nieteens goed gevonden.
Ron Vlaar, die heeft Dolberg laatst echt helemaal opgevreten. Hij was Kasper echt de baas toen, maar St. Juste dus zeker niet.
2 0
chrisjuhhh
ervaring !
Op de training vreten Sanchez en de Ligt Dolberg ook op dus niet enkel st Juste
0 0
Mokumnorth
Waar zei ik dat st juste, dolberg opvrat?
0 0
chrisjuhhh
Bij Vlaar mijn vriend , want St Juttemus heeft geen ervaring .
0 0
Restored
Wie zei dat Dolberg er al was dan? O ja de analysten/media waaronder Verbeek zelf. Laat die jongen nou gewoon eerst een heel seizoen spelen voordat je conclusies gaat trekken..
9 0
A Cohen
Hoeveel overtredingen mocht St. Juste maar blijven maken.
Dat gold eigenlijk voor vele Heerenveen spelers.
3 0
Ozymandias
Er zijn weinig centrale verdedigers die explosief en wendbaar genoeg zijn om Dolberg kort te dekken. Dolberg zou de meeste centrale verdedigers helemaal doldraaien als ze hem kort zouden proberen te dekken. Het is voor Dolberg een goede ervaring om te leren dat hij tegen een type als St. Juste op een andere manier moet spelen.
1 0
RaynoFischer
Verbeek was een paar dagen geleden nog 1 van de analisten die hem naar het buitenland praatte, natuurlijk is hij er nog niet ;)

St Juste is ook een talent overigens, Kasper speelde op zich gewoon weer een goeie pot, bleef ondanks dat hij op de lip gezeten werd balvast en liet zich niet gek maken en voetbalde nog gewoon prima
1 0
joodje!
Ben het er mee eens dat hij strak verdedigd werd, maar kwam er toch een aantal keer goed voorbij en was balvast, had in de 1e helft bovendien prima een doelpunt kunnen maken. Daarnaast hadden de twee centralen veel overtredingen nodig en is het een godswonder (dank Makkelie) dat ze er beiden zonder kaarten vanaf zijn gekomen.

Voor deze test is Kasper geslaagd wat mij betreft.
0 0
mistermiyagi
Ajax moet St Juste in de gaten houden, wil eigenlijk na dit seizoen een dikke transfer maken, misschien verstandiger om eerst een jaartje Ajax, Psv of Feyenoord te gaan doen.

Sowieso een speler die 6 miljoen kost maar naar een jaar voor 12 miljoen weg zal/kan gaan.

Ajax heeft dan Sanchez, (Viergever) de Ligt en St Juste.
(Veltman zal verkocht worden,
Riedewald is een 6 zal daar ook spelen bij vertrek van een Schone en
Viergever mag ook wel vertrekken aangezien wij spelers opleiden en Viergever zal niet meer waarde vertegenwoordigen richting de toekomst)
0 -1
insectenverdelg
Leuk maar we hebben de Ligt al. Die gaat naar Eindhoven of t buitenland.
0 0
DaenerysTargaryen
Speelde weer echt fantastisch vond ik.
0 0
DurumDoner
Diezelfde personen praatten Dolberg de afgelopen weken naar het buitenland. Volgens Verbeek moest ie letterlijk zo snel mogelijk gaan. Heel vermoeiend, die Hollandse media en dit soort geneuzel.

Laat deze jongen (en andere talenten die goed beginnen) toch eens met rust. Misschien houden we ze dan eens langer dan 2 jaar in Nederland en hoeft men ook niet meer te janken waarom talenten zo snel vertrekken.
8 0
AFCACBS410
Geen speld tussen te krijgen..Dolberg wordt hier alleen maar beter van. Ik vond overigens dat hij hier wél goed mee om ging en balvast was, ondanks de constante druk van St.Juste in z'n nek. Goede verdediger overigens, eentje om in de gaten te blijven houden dit seizoen!
12 0
Ruff Rhythim
Vond inderdaad ook dat hij er goed mee omging.
Werkte hard en bood zich steeds aan waar mogelijk om zo toch in combinaties betrokken te kunnen worden.
2 0