Van Hooijdonk: 'Traoré is onstuimig en wild'

SJvanveen, 27-11-2016 om 22:40, 5002 views, Studio Voetbal |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De mannen aan tafel bij Studio Voetbal hebben zondagavond diverse individuen uitgelicht bij het praatprogramma. Onder meer Lasse Schöne, Kasper Dolberg en Bertrand Traoré komen aan bod. Er zijn wisselende kritieken. 

Co Adriaanse begint over Schöne, waar de oud-trainer gecharmeerd van is. 'Hij staat op een heel vreemde positie. Normaal zijn dat grote kerels, tackelaars, slagers. Maar Schöne kan het ook. Hij heeft tegen Heerenveen heel veel inbreng gehad. Verdedigend, maar ook opbouwend en aanvallend.' 

Pierre van Hooijdonk voegt zich bij de lofzang. 'Hij is een geweldige speler met een geweldige trap. Hoe kan het nou dat hij in het begin niet speelde? Wordt er dan gekeken naar nieuwe aankopen en jonge jongens? Hij is toch een wat oudere speler die naar de uitgang wordt/werd gedirigeerd. Maar hij wordt eigenlijk steeds beter.' 

Kasper Dolberg
Over Dolberg is Adriaanse ook positief gestemd. Met name zijn karakter staat de analist aan. 'Hij is op de eerste plaats een nuchtere en emotieloze jongen, niet beïnvloedbaar. Hij is een teamspeler, fysiek sterk en hij provoceert niet.' Ozcan Akyol valt bij: 'Hij is ook heel erg beweeglijk.' 

Bertrand Traoré
Tot slot komt Adriaanse aan het woord over Traoré, die veel negatieve kritiek over zich heen krijgt de laatste weken. 'Ik zet vraagtekens bij Traoré als rechtsbuiten.' Van Hooijdonk: 'Ik kan mij niet voorstellen dat El Ghazi niet meer in de basis komt. Ik zou zijn schorsing een weekje inkorten. Dolberg doet geen gekke dingen, maar hij (Traoré red.) wel. Hij heeft geen enkel oog voor zijn medespelers en hij is onstuimig en wild.' 

Khalid Sinouh heeft, in tegenstelling tot bovengenoemde analisten, vertrouwen in de aanvaller uit Burkina Faso en predikt geduld. 'Kennelijk brengt Traoré meer. Je hebt het alleen maar over aanvallende kwaliteiten, maar er wordt in een wedstrijd meer gevraagd dan alleen aanvallende kwaliteiten', doelt de oud-doelman op het meeverdedigen van de rechtsbuiten. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Bazenvan95
Je hebt te veel oppertunisten die alleen maar naar de laatste mislukte bal van Traore kijken in een mindere wedstrijd. Het feit dat hij in de kleine ruimte kan spelen en veel meer techniek heeft, zorgt voor 70% meer dreiging dan een dribbelpoging van el ghazi. Traore creeert veel meer ruimte door makkelijk open te draaien, de bal vaak niet te verliezen of door 2 tegenstanders naar binnen te dribbelen. Hij is bovendien sterk in het 1x raken waardoor er telkens ruimte ontstaat. Dit is beter dan een monotone buitenspeler waarbij je afwacht op een goede voorzet of dat hij zijn tegenstander op snelheid voorbijkomt. Als die laaste fase klopt dan is hij qua techniek en voetbal kwaliteit 3x meer waard
2 0
Mokumnorth
Misschien weer vreemd; maar ik wil toch een lans breken voor Traore. Hij is zoals Bosz aangeeft, ongelukkig/slecht in de laatste fase. Hierdoor valt eigenlijk al zijn goede werk voor deze fase weg. Traore is namelijk nooit te beroerd om mee te verdedigen, altijd aanspeelbaar en heeft altijd een drive naar voren met een aktie, was gister door de lucht trouwens ook bere sterk en speelt zijn directe tegenstander bijna constant uit. Als je hier zijn concurrent El Ghazi tegenover zet, dan zie je eigenlijk hetzelfde. Echter Anwar verdedigt niet mee, verstopt zich vaak tijdens het spel en zijn aktie 1 op 1 lukt vaker niet dan wel.

Het is gewoon frustrerend dat Traore in de laatste fase een black out krijgt, ik hoop dat Bosz dat nog aan kan pakken. Dan weet ik zeker dat we aan het eind van het seizoen rouwig zijn om zijn vertrek.
3 0
MosesD
Ik zou Traore gewoon terugsturen als het zo blijft. Valt enorm tegen. Is straks sowieso lang niet inzetbaar vanwege Afrika Cup. Muric terughalen uit Italië. Speelt daar nooit, maar is imo een geweldig talent.
1 -2
RusselWestbrook
Denk niet dat dat mogelijk is, aangezien er een bedrag afgesproken is waarvoor Muric gekocht kan worden, en dan kun je meestal niet terug roepen. Als er nog een huursom betaald is kan het sowieso niet.
0 0
MosesD
Denk het ook niet, maar de speler zal zelf ook een stem hebben. Ik vind het sowieso jammer dat die jongen wilde vertrekken. Geweldige dribbelaar, jammer dat ie niet wat strijdvaardiger is, anders zou deze jongen echt de top kunnen bereiken.
0 0
3*stars*3
Mooie speler Muric maar zag eerder op de avond stuk van 2e helft van Roma-Pescara en hij zat weer hele wedstrijd op de bank.
Was achteraf gezien, geen goede keus om hem te verhuren aan degradatieclub in Serie A (nr18, met 1 punt voorsprong op nr laatst Palermo).

Zou mooi zijn als hij terug kan komen en zijn kans kan grijpen.
Hij liet vorig seizoen al geweldige dingen zien in de wedstrijden die hij speelde.
In mijn ogen een mooiere speler om te zien, dan Cerny maar Cerny is wel actiever.
0 0
MosesD
Eens. Hij oogt (en is vermoedelijk) wel een beetje lui. Maar een geweldige speler met ongelofelijk veel talent. Echt zonde als deze jongen het niet gaat redden.
0 0
3*stars*3
Het is bij Traoré duidelijk iets mentaal.
Dat hij kan voetballen is duidelijk maar lijkt er echt op dat hij neerkijkt op zijn tegenstanders en Eredivisie.
Hij is goed maar zeker niet constant genoeg om op terug te vallen maar hij heeft bijna elk wedstrijd toch 1 of 2 momentjes waar hij een kans creëert voor zichzelf of een teamgenoot.

El Ghazi moet nog paar dagen wachten en ik ben benieuwd hoe hij het gaat aanpakken en zeker tijdens Africa Cup.
3 -2
AjaxPassion
Ligt idd aan concentratie en focus, hij komt erg nonchalant over. Maar ook dat is een kwaliteit. Denk niet dat dat echt aan "dat hij neerkijkt op zijn tegenstanders en Eredivisie" ligt.
0 0
Rene1990
die doet 2 x Zen best en dan komt hij weer op Zen laxe niveau
0 0
Pettersson1963
Ga nu niet de zielenknijper uithangen. Traoré werd gehuurd als spits voor 2 miljoen € en moet altijd spelen. Wat hij de afgelopen middag liet zien was gewoon lachwekkend.
2 -2
AjaxPassion
Wie moet er dan spelen?
0 0
afcas
ja, maar hetzelfde geld voor je reacties op deze site... en jij diet dat al veel langer.
1 0
Onpartijdig
Onzin dat er constant op onze buitenspelers wordt gehaat. Wisselvalligheid is namelijk inherent aan een jonge buitenspeler zijn.

Noem mij 10 Europese buitenspelers van een jaar of max 23 die extreem constant zijn. Zelfs een Martial (voor minimaal 50mil gekocht) is totaal niet constant. Wij kopen Youness voor een paar miljoen, als hij constant was geweest was hij nooit naar Ajax gekomen.

Op het moment dat Youness bij minimaal 30 goals direct betrokken is, wordt hij verkocht. Zodra een jonge buitenspeler constant wordt, hangen dr clubs aan hem.
2 0
3*stars*3
Dat is waar maar mooie van onze buitenspelers vind ik wel, dat ze constant blijven proberen als een actie mislukt, ipv risicoloos tikkie breed of terug.

off-Las net dat Ajax trouwens 18 potjes ongeslagen is en daarvan 15 heeft gewonnen en Onana heeft 9 duels 0 gehouden.
Mooie cijfers en Bosz heeft het binnen paar maanden mooi op de rit gekregen.
Na 4 potjes overwinteren in EU, is 15 jaar geleden gebeurd.
Vorig seizoen wonnen we geen 1 EU thuisduel.
Daarnaast ook nog prima jeugd die klaarstaan zoals Donny, Nouri en de gekochte aankopen als Frenkie en Cerny.
Ziet er gewoon goed uit bij ons en nu gedeeld koploper, na een drama begin in augustus!
3 -2
Pettersson1963
Traoré was een parodie op voetbal de afgelopen middag. Al zijn acties mislukten en Boxz blijft hem maar opstellen omdat hij Traoré heeft gehaald.
1 -3
Ferd
Zoals jouw favoriete Frank maar bleeft vasthouden aan gudelj en Sigthorson, maar toen vond je het niet erg.

Traore speelt kut maar met een geschorste El Ghazi en een geblesseerde Cerny (die het ook niet laat zien) moet Bosz wel met Traore spelen.
2 0
AjaxPassion
Het is echt heerlijk om die gozer te zien blijven proberen om de Boer zijn status hoog te houden en Bosz proberen de grond in te stampen. Het wordt steeds lachwekkender haha.
0 0
Biss
Die pierre hahaha.. "een wat oudere speler die naar de uitgang word/werd gedirigeerd"
Door wie??
Juist, door de media en die zogenaamde voetbal programma's waar jij onderdeel van uitmaakt, Pierre.
0 -3
Ajax#1900
Wow! Wat een eye opener zeg, zo had ik het nog niet bekeken. Ik maar denken dat hij enorm rustig aan de bal is, blijkt het tegenovergestelde waar. Thanks PiAir.
2 0