Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Spaan: 'El Ghazi en Sierhuis beter dan Dost'

JipVR, 16-11-2016 om 17:56, 6086 views, Het Parool |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Bas Dost mocht het afgelopen zondag proberen Luxemburg, toen hij met het Nederlands elftal in de basis startte. De spits presteerde echter niet naar behoren en krijgt in de column van Henk Spaan uit Het Parool de wind van voren.

'Niet dat die jongen er iets aan kan doen. Ik kon vroeger ook niet voetballen en mag god op mijn blote knieën danken dat ik het Nederlands elftal nooit heb gehaald. Niet iedereen heeft dat geluk', meent Spaan, die daarbij ook een sneer uitdeelt aan bondscoach Danny Blind. 'Dost stond in Oranje op de plek van Robin van Persie, omdat Blind liever wordt uitgeschakeld dan dat hij de spits van Fenerbahçe oproept.'

'Je kunt zeggen: Dost kreeg de bal niet, maar wat deed hij met de ballen die hem wel werden gegund? Hij raakte ze kwijt. Ik ben ervan overtuigd dat, bijvoorbeeld, El Ghazi het beter zou hebben gedaan. Of Zivkovic, Ricky van Wolfswinkel, El Azzouzi, Kaj Sierhuis. Allemaal beter dan Dost, de eerste spits van Blind', aldus Spaan.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaccus
Dost is net zoals Luuk de jong en van Wolfswinkel een pure nr 9. Afmakers, fysiek en sterk met koppen maar technisch minder met balaannames en acties maken. Als je het team daar niet op instelt door aanvoer vanaf de buitenkant of daar de backs en/of buitenspelers überhaupt niet voor hebt, dan renderen zij niet. Dat ligt niet aan die spitsen. In die zin logisch dat Janssen en niet Dost de eerste spits is.
El Ghazi is op zijn zachts gezegd hopeloos uit vorm en heeft eerst nog het een en ander bij zijn club te bewijzen. Het zich nog moeten bewijzen geldt ook voor Zivkovic, El Azzouzi en Sierhuis.
Huntelaar en van Persie zijn 'Over the Hill'/op leeftijd en worden in de opbouw naar een nieuw team terecht niet meer geselecteerd.
Op basis van de laatste twee wedstrijden denk ik dat ook Wesley Sneijder daar niet ver meer vanaf zit.
0 0
Web
Hij heeft helemaal gelijk, ik kan hem nooit betrappen op een goede wedtrijd, hij heeft totaal gen inzicht , wel instelling maar dat heb ik ook. En over zijn techniek moeten wij het maar niet over hebben
1 0
AJAXTHELEGEND
Ja vindt Dost een houterige bonenstaak , El Ghazi is zeker veel bewegelijker,technisch ,tactisch beter .
Sierhuis kan je op basis van 1 zéér mooi doelpunt nog niet vergelijken .
0 -1
MSwertz92
Iedereen hier roept nu dat iedereen beter is als Dost, ik zie een aantal namen die toen juist keihard om Dost riepen.. Blijf een keer bij je mening wil je en wees geen schaap. Bij voorbaat dank.
2 0
UltimateKaos
Een mening is juist om te veranderen. Het betekent dat je er over hebt nagedacht. Dat is al snel beter dan zomaar wat blèren.
0 0
ajax2004
Altijd grappig hier. Een tijdje geleden moest overmars hem halen en nu is weer een talent loze voetballer. Ben nooit een grote fan van hem geweest maar de Namen die spaan noemt slaan natuurlijk nergens op
2 0
AFCA0492
die laatste zin maakt heel dit artikel overbodig. dost is niet de eerste spits van oranje en zal dat ook nooit worden.
0 0
Kingoffdatoilet
Dost is een waardeloze spits in dat fantasieloos elftal. Je hebt veel betere spitsen ook al zijn die wat oud.
1 -2
EVH
ElGhazi...???
1 -1
ambtenaar
Wat een onzin, Dost is een prima spits.
1 -2
ram
Spaan overdrijft een beetje, zoals vaker. Dost speelt één kutwedstrijd en kan er direct niets van. Hou toch op! Bij z'n club doet ie het prima (ook in de Champions League). Ik zeg niet dat hij een eerste spits is voor Oranje maar zó kut is ie nu ook weer niet.
3 -1
insectenverdelg
Als je alleen Dost opstelt moet je ook spelers opstellen om m te bedienen. zowel Sneijder als Robben doen dat niet. Depay ook niet. Kortom wat hou je over om m te bedienen.
1 0
FlyingDutchMan
Precies, er waren geen buitenspelers of backs die het vermogen hadden om een goede voorzet te geven. Weinig aansluiting van het middenveld. Dan kan je inderdaad niet maken om Dost daar in zijn eentje neer te zetten want die creëert zelf niets. Totaal geen afstemming in het elftal qua tactiek. Zelfde als je Younes in de spits gaat zetten tegenover twee boomstammen en overgaat naar ballen pompen in het strafschopgebied.
1 0
Noxin
Sierhuis in Oranje! :D
3 0
SanchezBeastOfAjax
Beetje makkelijk om alles aan Dost te wijten. Ja, het is een erg beperkte voetballer, maar als je hem de instructie geeft om in de bal te komen en bij voorzetten naar de eerste paal te komen dan gebruik je zelfs het kleine beetje kwaliteit dat ie heeft niet.
1 0
Ajax412
Dus moet je iemand anders oproepen als dat de opdrachten zijn waarmee je je spits het veld in stuurt. Het is niet de schuld van Dost, zoals Spaan al aangeeft, het is te wijten aan degene die hem oproept en in de situatie stopt dat wij hem met zijn allen zien schutteren in een systeem dat hem totaal niet past.
0 0
trodat4030
Dost is niet de eerste spits van Blind, want als Janssen fit was geweest had die gespeeld.. Anwar speelt al maanden amper tot niet en de minuten die hij wel speelde, viel het héél erg tegen en Sierhuis moet eerst maar eens debuteren in Jong en daarna t 1e. Spaantje maakt we weer een mooi verhaal van, maar t rammelt weer eens aan alle kanten.. Maar what else is new?
2 0
Ajax412
Haha daar heb je gelijk in, maar dat doet hij waarschijnlijk om zijn punt extra kracht bij te zetten of om het gewoon de wtf factor te geven zodat wij er lekker op los kunnen discussiëren. Leesvoer.
1 0