Klaassen helpt Oranje langs Wit-Rusland

BvdPloeg, 07-10-2016 om 22:30, 22000 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Nederland heeft het tweede WK-kwalificatieduel winnend afgesloten. In De Kuip werd er met 4-1 gewonnen van Wit-Rusland. Davy Klaassen was verantwoordelijk voor de derde goal. 

Het Nederlands elftal begon voortvarend aan de wedstrijd. Met Ajacied Klaassen en oud-Ajacieden Maarten Stekelenburg, Daley Blind en Wesley Sneijder in de basis, werd er veel druk gegeven, wat vanaf minuut één resulteerde in kansen. Vincent Janssen was in de zestienmeter dichtbij met een snel schot, maar het leverde nog geen goal op.

Het was wachten tot de veertiende minuut, toen Quincy Promes zijn eerste interland-goal maakte. Na een goede aanval verschalkte de speler van Spartak Moskou de keeper van Wit-Rusland met een zacht rollertje. Even later schoot Virgil van Dijk de verdiende 2-0 tegen de touwen na een goede vrije trap van Sneijder, maar zijn goal werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel.

Toch werd de marge na dik een half uur twee. Weer was het Promes die scoorde. Een afvallende bal kwam voor de voeten van de buitenspeler, die niet nadacht en raak volleerde. Wit-Rusland werd met name in het laatste kwartier nog gevaarlijk, maar Oranje ging met een 2-0 stand rusten. 

De tweede helft was net begonnen toen Wit-Rusland een aansluitingstreffer maakte. Slecht verdedigen van Jeffrey Bruma en Daley Blind ging eraan vooraf, waarna Rios er 2-1 van maakte. Een kleine tien minuten later scoorde Klaassen echter alweer de 3-1, waarna de wedstrijd gespeeld was.

Het slotakkoord was voor Vincent Janssen, die met een geweldige goal de 4-1 tegen de touwen schoot. De spits van Tottenham Hotspur begon aan een dribbel dertig meter van de goal, ging door en schoot verwoestend raak in de verre kruising. Wereldgoal. Het bleek de eindstand, waardoor Nederland met 4-1 won van Wit-Rusland en nu vier punten heeft uit twee duels. 

Opstelling Nederland: Stekelenburg; Karsdorp, Bruma, Van Dijk, Blind; Strootman (Clasie 79'), Wijnaldum, Klaassen; Promes, Janssen (Dost 83'), Sneijder (Pröpper 46').
Wissels: Nog niet bekend.

Opstelling Wit-Rusland: Gorbunov; Polyakov, Sivakov, Politevich, Bordachev; Maevski (Hleb 46'), Korzun; Gordeichuk (Volodko 74'), Krivets (Kislyak 67'), Rios; Kornilenko.
Wissels: Nog niet bekend.

Doelpunten:
1-0 Promes (15')
2-0 Promes (32')
2-1 Rios (47')
3-1 Klaassen (55')
4-1 Janssen (64')

Bijzonderheden:
- Davy Klaassen en Joël Veltman zitten in de selectie van coach Danny Blind.

 

Volg de wedstrijd via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3sterren
Is het toeval dat Klaassen op de goede plek stond en de verlossende derde treffer scoorde?
Scoren, een niet geheel onbelangrijke kwaliteit voor een voetballer aan het front...

Waarom er de laatste tijd zo gehakt wordt op deze rasAjacied is mij een raadsel.
3 -2
ram
Waarom is hij een ras-Ajacied? En waarom is dat van belang?

Ik vind het meer een type voor Feyenoord: rennen en vliegen maar amper techniek. Het enige wat hij de afgelopen regelmatig goed doet is scoren. En dat komt ook omdat hij vaak veel te diep staat en in ploegen speelt waar je veel kansen krijgt.

Voetballend vind ik hem al ruim twee jaar zeer zwak. Zijn goals verblinden mensen. Zelfs zo extreem dat hij een totaal onverdiende Gouden Schoen heeft gewonnen. Belachelijk. Ik denk dat je zonder Klaassen in je team beter voetbalt en per wedstrijd ongeveer 1,5 keer meer goals maakt. Als je goed oplet zie je namelijk dat hij on-ge-loof-lijk veel aanvallen verprutst.
3 0
Knalpot
Koop een keer een brilletje ram, als jij niet snapt van tactiek en afspraken dan heeft het ook geen zin om uit te leggen waarom Davy ontzettend belangrijk is voor dit AJAX.
0 -2
ram
Ah, kijk, de afzeikreactie zonder argumenten waar niets tegen in te brengen is "omdat ik het niet snap". Complimenten.
2 0
Knalpot
Dank je!
0 -1
gras
Het is redelijk belachelijk. Niemand ziet of waardeert de loopacties van Klaassen, die hij niet alleen inzet om vrij te lopen, maar ook om een gat te trekken voor een ander.

Hij is wat minder in vorm, maar moet ook wennen aan een nieuwe teamgenoot die heel anders speelt. Als Ajax weer druk gaat zetten, komt zijn spel het meest tot zijn recht.

En die goals, daar wordt vaak badinerend over gedaan. Maar op de juist plek staan is een instinct en een kwaliteit.
3 -3
OKP-AFCA
Dan ben jij stekeblind.

Er staan op deze site genoeg commentaren waarom sommigen het gepruts van Klaassen beu zijn.

Maar hij schiet er bij Oranje een in en hij is volgens jou geweldig bij Ajax.

Rasajacied is wel zo'n verschrikkelijke drogreden om Klaassen te laten spelen.
3 -5
Knalpot
Laat me niet lachen man, er zijn hier mensen die vinden dat Klaassen niet meer de bal in 1x door mag spelen omdat het te vaak balverlies oplevert. Ligt dat aan Klaassen of ligt dat aan zn medespelers die gewoon niet zo snel mee kunnen denken? Nee laat hem lekker die bal aannemen en net als Gudelj ff 5x om zich heen kijken of ie ergens veilig de bal af kan spelen, altijd slim om te doen dan kan de verdediging vd tegenstander ook zichzelf weer lekker organiseren.
0 -1
OKP-AFCA
Haha laat me niet lachen zeg je en dan post je reactie.

Kijk jij wel? Iedere leek ziet toch dat 90% van die 1x raken ballen van Klaassen onnodig zijn en totaal het tegenovergestelde effect hebben.

Maar nee, jij stelt de vraag of Klaassen niet veel slimmer is dan zijn medespelers.. misschien, maar Klaassen is toch geen speler die het moet hebben van 1x raken en vernuftige handigheidjes?!

Hij heeft die techniek niet en dan moet je constant dat willen doen, laat dat lekker over aan een Ziyech die daar wel de techniek voor heeft.
0 0
Knalpot
Ja ik kijk idd , moet jij misschien ook eens doen. Klaassen heeft een prima functionele techniek. Tuurlijk kunnen die balletjes wel eens verkeerd uitpakken maar als er al 3 van de 10 doorheen sluipen dan is dat prima op zijn positie. Ziyech heeft een betere techniek kan een mannetje uitspelen en heeft bovenal een bovenmatig gevoel qua passing, maar Ziyech moet echt niet ineens allerlei balletjes in 1x doorspelen daar mist ie positioneel gevoel en loopvermogen voor.
0 0
OKP-AFCA
Hij heeft een prima techniek, maar het is geen speler die iemand een op een zet met de keeper dmv 1x raken, steekballetjes of andere handigheidjes.

Ik vind het de laatste tijd te vaak misgaan op cruciale momenten, leuk dat die hakjes in de lucht op het middenveld goed gaan maar hij heeft nu de laatste wedstrijden al twee keer een 1 op 1 kans verpest omdat hij de bal nog net 1x extra wil doortikken, terwijl als hij aanneemt de bal zo op doel kan schieten.

Over Ziyech heb je helemaal gelijk, positioneel en loopvermogen is niet zijn sterke punt maar dat zijn geen cruciale eigenschappen om een steekbal te geven, hij ziet juist de ruimtes om een steekbal in te geven, en Klaassen heeft dan het loopvermogen en positioneel gevoel om achter zo'n bal aan te gaan.

Dat bedoel ik dus ook, Klaassen doet teveel wat Ziyech moet doen, Klaassen moet lekker lopen en gaten trekken en het eindstation zijn van een aanval, niet het voorlaatste station van een aanval, daar gaat het mis.
0 0
Knalpot
Herstel Klaassen moest doen wat Zyech doet, nu Zyech naast hem staat kan hij eindelijk weer in zijn kracht spelen. Maar zo laagdunkend als velen waaronder jij ook over Davy praten is totaal unfair. Maar goed straks zullen ze het ook wel berijpen, typisch zo'n gevalletje je ziet het pas als het er niet meer is.
0 0
JPC40
zo lang hij scoort is het een uitstekend speler.
maar jij gaat hem in een hokje duwen of een idioot vergelijking trekken met een of andere voetballer, wat nergens op slaat.
1 -1
OKP-AFCA
Omdat iemand scoort is het een uitstekende speler?
En waar stop ik Klaassen in een hokje en met wie vergelijk ik hem?

Daarom liep het middenveld zo geweldig met de twee zwakke schakels Klaassen en Gudelj, nu is er een weg en het gaat een stuk beter, op een zwakke schakel na, Klaassen.. de man die het nodig vindt alles een keer te raken en dan het liefst via hakjes of 1 op 1 met de doelman terug op de speler in de dekking.

Scoren is overigens ook al even geleden dus blijft er niet veel over van je toch al verschrikkelijke slappe argument.

Statistieken bedriegen sommigen mbt de waarde van Klaassen.
1 -1
3sterren
Wat heb ik genoten van die actie tegen Utrecht aan het begin van het duel, ik doel op het één-tweetje van Klaassen met Ziyech, in één keer met zijn hak.
Daar kom ik graag voor naar het stadion.

Zonder blindengeleidehond ; )
0 -2
mvdk
Als je slecht speelt, maar toch 10 keer scoort, dan ben je goed. Hij is niet in al te beste vorm, maar met een beetje vertrouwen komt dat wel weer terug. Hij heeft er nu 5 gemaakt in de competitie, 4 in Europa en 1 voor het Nederlands elftal. Het is pas oktober....
2 -2
ram
Ik vind dit te makkelijk. Je kunt namelijk niet weten hoe goed/slecht het was gegaan zonder die tien doelpunten waar jij het over hebt. Wie zegt mij dat het team er geen 11 had gemaakt?
1 -1
mvdk
Dat laatste kunnen we niet weten, dat is gissen. Die 10 doelpunten zijn feiten, en daar hou ik mij liever aan vast. Daarnaast volg ik Ajax, en ook de jeugd van Ajax, al jaren en heb ik Klaassen dus ook al jaren aan het werk gezien. Als zijn De Boer spel er eenmaal uit is zul je zien dat het een klasbak is.
0 -2
ram
Ik volg Ajax en de jeugd ook. Na zijn debuut was ik groot fan van Davy maar de potentie is er gewoon niet uitgekomen. Ik vind het middelmaat en zie liever één van onze tien andere middenvelders op zijn plek. Kun je het mee eens zijn of niet.
1 0
mvdk
We verschillen van mening, maar ik respecteer je mening.
0 0
ram
Precies. Same here.
0 0
Daantje Makkes
Ik heb zitten genieten van Stekelenburg. Voelde vertrouwd om hem op doel te zien
2 0
afca1985
Bruma hahaah wat is die slecht he, kan er geen reet van man. 2 wedstrijdjes in de CL goed gespeeld en een transfer te pakken, hij lacht zich rot door al die miljoentjes op zijn bank
1 0
JPC40
mooi gewonnen goed gedaan.

Ook goed voor danny om eindelijk weer eens een wedstrijd te winnen, en nu op naar maandag om de Fransen aan te pakken.
2 -5
JPC40
je mag toch hopen op de 5de doelpunt dat zou mooi zijn.
0 -6
JPC40
Ohhhhh wat een balletjes mooie doelpunt van Jansen zalig.
0 -6
JPC40
zit hier een vreselijk zuur pruim alles te minnen
0 -6
JPC40
netjes 3-1 yessss mooi doelpunt van klaassen
0 -6
JPC40
pffffff 2-1 niet te geloven.
0 -6
JPC40
op naar de tweede helft
0 -6
PetrosQ
Tegen Frankrijk zo spelen (v.r.n.l): Stekelenburg; Karsdorp, De Vrij, Van Dijk, Blind; Wijnaldum, Strootman, Pröpper; Promes, Janssen, Sneijder.

Alsjeblieft geen 5 verdedigers, dat is niemand bij zijn club gewend. Gewoon lekker zo ballen en proberen het spel te maken.

De Fransen zullen waarschijnlijk zoals vandaag spelen: Lloris; Sagna, Varane, Koscielny, Kurzuwa; Sissoko, Pogba, Matuidi; Griezmann, Gameiro, Payet.

Wordt een lastige pot. Frankrijk heeft echt een goed elftal.
0 -1
EVH
Sneijder is er niet bij, waarschijnlijk.
Dan maar Klaassen op zijn plek en bidden hopen en duimen dat ie weer scoort.

Kan AJAX gaan cashen as winter as zomer.
0 -1
AFCA1510
Helemaal eens met de opstelling
0 -1
JPC40
blijf geloof in houden dus ga er van uit dat dit gelijk spel wordt.
0 -1
JPC40
onze verdediging is niet best dat loopt voor geen meter.
0 -3
JPC40
hopla 2-0 !!! mooi
0 -3
JPC40
het had 2-0 moeten staan en weer een doelpunt bestolen.
0 -3
JPC40
yesssss 1-0
0 -3
godezonensuper
Ik denk dat Frankrijk met 4-1 wint.
0 0
JPC40
geen idee ze zullen wel verliezen zal me niks verbazen
0 -3
JPC40
Frankrijk nu al 1-0 achter tegen bulgarijen zo geweldig zijn ze dus niet
0 -4
EVH
hahahahahaaa
1 0
JPC40
goed om te zien dat Maarten er weer in staat.
1 -3
JPC40
we gaan beginnen 0-0 het is te hopen dat dit gewonnen gaat worden.
0 -3
Alexander40
Aardige wedstrijd maar zonder Robben en Sneijder en met dit centrale duo heb ik er weinig vertrouwen in tegen die Fransen
1 -1
Beer
Janssen heeft wel een koele blik. Beetje een roofdier.
Hij gaat scoren tegen Frankrijk.
0 0
3*stars*3
Die goal van Janssen doet me beetje denken aan die goal van Milik vorig seizoen in thuis duel tegen Excelsior.
Die van Janssen was wel krachtiger.
Bruma hopelijk snel eruit...
1 -2
Ajacied1989
Bruma stond inderdaad voor de zoveelste keer te schutteren. Wat een clown.
Wij zijn bang want Bruma is erbij.
0 -1
JPC40
ga de wedstrijd bekijken ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken.
0 -2
Rood Gevaar
promes vond zichzelf dus echt goed spelen vandaag......
0 -2
samfromamsterdamxxx
2× scoren als aanvaller, wat wil je nog meer? Daarbij had hij ook nog een aandeel in vele andere aanvallen. Goede pot van hem dus. Je kunt ook zeuren om het zeuren.
2 -1
Rood Gevaar
heb je de wedstrijd gezien?
2x blind schieten door de menigte waardoor een keeper het te laat zien aankomen. alleen die soort van assists had hij de bal goed onderschept.
verder veel belachelijk balverlies, en spelers aanspelen achter de man.
Hij speelde een draak van een wedstrijd, dat veranderd niet als je 2 (geluks)goals maakt
2 -4
BDW
Off: Weet iemand of er nog kaarten zijn voor AJAX-Panathinaikos op de F-Side?
0 -1
MeerscheHeld
Is het mogelijk om zonder seizoenskaart van een van die vakken een kaartje te kopen voor Zuid? Zou er graag eens willen staan.
0 0
afcazeist
volgens mij wel. ik stond er iig tegen paok zonder seizoenskaart. wel clubkaart.
1 0
MeerscheHeld
Vet! En had je die kaartjes gewoon van de site? Bedankt iig.
0 0
Yo
Komt vaak in de laatste week voor de wedstrijd in verkoop
0 0
Rood Gevaar
en zie hier het voorbeeld dat Promes echt onthutsend slecht is
0 -4
DonDias
Best bijzonder dat Frankrijk niet kon winnen van dit team..
0 0
Beer
Tegen Frankrijk, Bruma er uit, en Sánchez er in. En gewoon niks zeggen.
4 -1
MankeNelis
Het klasse verschil is aanzienlijk
0 0
amthree
ja gewoon laten spelen en dan zeggen dat die te lang onder de zonnebank heeft gelegen:)
2 -1
DemBaBa
?
0 0
godezonensuper
Klaassen heeft weer 6 maanden krediet.
2 -6
mvdk
Hij speelt niet goed de laatste tijd, maar dat komt ook door Ajax zelf. Hij zat heel lang in een team dat amper voetbalde, waardoor hij flink meegetroken werd. Hij moet zich nu ineens aanpassen. Natuurlijk moet het allemaal veel beter, maar vind wel dat veel mensen hem hier veel te veel afzeiken. Misschien is het scorebord journalistiek, maar hoe goed is hij wel niet als hij zelfs in belabberde vorm onze topscorer is? Hij staat al op 9 goals, inc europees.
2 -2
Rood Gevaar
klaassen doet het zelf door zich niet aan te bieden en comstant te diep te staan.
als hij eens begint met 10 meter meer terug te gaan staan zal het al 70% schelen
0 0
Knalpot
Er zijn al 7 spelers die zich met de opbouw bemoeien moet hij dat dan ook nog gaan doen. Nee je moet z'n kwaliteiten gebruiken tussen de linies en diep gaan waar het kan.
0 0
mvdk
Hij zit in een vormcrisis. Hij wil veel te graag en moet misschien iets afgeremd worden. Klaassen in vorm is een hele goede speler voor Ajax. Sowieso zie ik jongens die zich voor de volle 100% inzetten liever, dan naast hun schoenen lopende vedettes.
0 0
JohnDylan
Stekelenburg; Tete, Van Dijk/Bruma/De Vrij, Blind; Karsdorp, Wijnaldum, Klaassen, Strootman, Sinkgraven; Promes, Janssen

Oranje heeft momenteel alleen Robben als geschikte vleugelspeler en die is fysiek duidelijk aan het einde van zijn Latijn. Ik hoop dat Blind daarom terug gaat naar een 3-5-2 formatie met Janssen als vaste spits en Promes die daar omheen speelt. Klaassen kan dan vanaf het middenveld veel het strafschopgebied inkomen met Strootman en Wijnaldum in zijn rug. Op de flanken Karsdorp en Sinkgraven die beide het loopvermogen en de snelheid beschikken die nodig is om de gehele flank te bespelen.
0 -6
ZeeuwseAjacied
Laat Sinky eerst maar eens 10 tot 15 goede wedstrijden spelen bij ons, dan kijken we verder.
1 0
DemBaBa
Gaat op zich wel lekker met Nederland, was na de 2-1 toch een beetje bang, maar lekker goaltje van Janssen net hoor. Zo zie je een spits ze graag maken.
0 0
Ajax#1900
Prima goal. Bij vlagen ook gewoon prima voetbal en goede combinaties. Vind Blind het ook een stuk beter doen dan Hiddink. Was wel een beetje klaar met die pseudo vedettes als Affelay, Vd Wiel en RvP.
0 -2
BrandjeXL
Ik vind Pröpper echt een genot om naar te kijken.
oh ja voor de zeikerds hier: Zwarte piet moet blijven hahaha
3 -1
FUBAR
Pröpper komt amper in het spel voor.
0 -1
ElPistolero16
Ik geef geen fuck om voetbal eigenlijk merk ik. Totaal geen affiniteit met Oranje. Bij Ajax had ik na die goals sowieso wel een snelle hartslag.
2 -2
Patrick78
Off: Wat een doelpunt van Toby Alderweireld!!!!!!
0 0
Nouri10Eriksen
Heerlijk hakje inderdaad!
0 0
Eastwood
Mooi dat juichen van Fred Grim.
1 0
Onpartijdig
Heerlijke goal
0 0
FlyingDutchMan
Jorritsma gaat los xD
0 -1
Santiago
Lekker schot
0 0
talent020
Boem Janssen 4-1
0 0
KRD89
Wat heeft die strootman goed gedaan?
1 0
Beer
Je houdt je hart vast met die achterhoede.
Bruma is nog het grootste gevaar van die Wit Russen.
0 0
KRD89
Blind opzouten, waar zijn huntelaar van persie vander wiel tete en bazoer stel kwaliteit op aub
0 -11
JohnDylan
Huntelaar is geblesseerd, Tete en Bazoer zijn bankzitters bij Ajax en Van Persie en Vd Wiel zijn hopeloos in vorm.
2 -1
Ajax#1900
Laat gaan, kan alleen een troll zijn. Zo dom zijn kan gewoon niet zou je zeggen ;)
1 -1
RaynoFischer
Toch weer Davy haha ;), hoe speelt hij verder?
0 0
Rood Gevaar
verder onzichtbaar (net als bij Ajax)
4 -4
amthree
ZIngt het nederlands publiek nou echt ''het is stil aan de overkant''?.........
0 0
talent020
Idd beetje misplaatst gezien de vorm van Nederland en de zwakke tegenstander, maargoed merendeel op de tribune zijn carnavalsgangers en Toppers fans
0 0
pajax
idd
0 0
de-Ajacied
KLAASSEN
0 0
3*stars*3
Mooi voor Davy, scoren in stadion van zijn broertje ;-)
0 0
Patrick78
Davy!!!
0 0
FlyingDutchMan
Dag Janssen, hup Dost!
0 -1
IboAFCA
Doet de stadionspeaker van Ajax tegenwoordig ook wedstrijden van Oranje?
0 0
amthree
Al een hele tijd hoor!
0 0
Runnerlex
lekkerrrrr voor klaassen
0 0
talent020
Flikt Klaassen het toch weer!
0 0
Toon meer reacties