Data: Optreden Sánchez wéér uitstekend

Davinson Sánchez speelde tegen Heracles Almelo weer een uitstekende wedstrijd. Zo blijkt ook uit data van Opta

De robuuste verdediger, deze zomer overgekomen van Atletico Nacional uit zijn vaderland Colombia, kent nauwelijks aanpassingsproblemen ondanks een taalbarrière. Dat was ook weer te zien tegen Heracles, waar Sánchez geweldige statistieken weerlegde. 

Zo won Sánchez de meeste tackles en kopduels, had hij de meeste clearances, passes en balcontacten en was hij het meest zuiver in de passes die hij verstuurde. Na het winnen van de Man of the Match verkiezing in de thuiswedstrijd tegen Vitesse, zet de jeugdinternational van Colombia zijn goede vorm voorlopig door. 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
SjakieWolfs
We mogen onze handen dichtknijpen dat die jongen bij Ajax wil spelen. Binnen nu en 2-3 jaar is ie vaste waarde bij één van de grootste clubs Europa. Ajax heeft dan weer een flinke zak geld en een grote lege plek in de verdediging.
3 -1
Superman
-----------------Krul
--Tete,Sanches,Riedewald,Dijks--
--------------Bazoer
------Klaassen,Ziyech,Gudelj
---------Traore,Dolberg

Kampioene.........
gr.Superman
2 -2
pimp
Younes voor Dijks in een 3-4-3 systeem en dan ben ik het ermee eens!
0 0
Spuit11
Heel mooi allemaal maar ik hoop dezelfde polonaise lopers ook hun steun te zien betuigen als Sanchez in mindere vorm steekt?

5 0
GvanderK
Toppertje! Woensdag hopelijk alle spelers op 'hun' beste positie:

Onana; Tete, Veltman, Sanchez, Dijks; Riedewald, Klaassen, Ziyech; Traore, Cassierra, Younes.

Denk alleen eerder dat Ziyech, Traore en Veltman weer misbruikt zullen worden.
2 -2
AjaxPassion
Precies dit! Maar dan zie ik nog liever Viergever dan Dijkstra als LB.
0 0
Sammy Sosa
De enige speler die het waard is om een shirtje van te kopen. Maar tevens ook de enige speler die het Ajax shirt waard is.
2 0
Barric
Sanchez is een beest!!
2 0
Reicer
met name de eerste drie statistieken zeggen wel iets, maar ook niet alles. Gaat erom hoeveel van zijn duels hij weet te winnen.
De onderste drie statistieken laten blijken dat Ajax op dit moment nog ongeveer net zo bedroefd voetbalt als onder FdB.
0 -1
Hillie99
Brum leek goed met moreno ernaast en viergever lijkt goed door sanchez wat een beest,! Top aankoop
1 0
Daantje Makkes
Laat in de eerste weken meer zien dan Viergever in z'n hele carriere
1 -1
Good Luck
Volgens Veijenoord Inside (=satire) niveau van FC Groningen :)
2 0
Raikkonen94
Wat een baas deze vent. Gewoon een echte verdediger met de Zuid-Amerikaanse mentaliteit. De scouting heeft er vaak naast gezeten maar in deze jongen en ook in Cassierra heb ik het volste vertrouwen!
4 0
je
Raikonnen 2016 komt geen lantaarnpaal meer voorbij en maar janken ze laten mij er niet langs ha ha ha
0 0
Raikkonen94
Misschien moet je eerst eens normaal Nederlands spreken, interpunctie gebruiken én Kimi's naam juist schrijven voordat ik jou serieus kan nemen ;-)
0 0
greeny
Inderdaad wat een beest,nieuwe jaap stam ;). Iemand die voor de bal gaat en het ook goed doet. Met hem achterin is het een hele geruststelling, alleen schaamde ik me bijna voor de spelers om hem heen vandaag, hij werkt voor 2!.
1 0
Ajaxamersfoort
En toch denk ik dat hij beter tot zijn recht komt met riedewald naast hem.
0 0
AjaxCitizen
Riedewald is totaal geen CV. Dat was al tegen Rpstov pijnlijk duidelijk. Laat hem gewoon spelen waar hij op zijn best is en dat is op 6.
4 -1
Joseph
Riedewald heeft genoeg goede wedstrijden gespeeld om als CV gezien te worden, heeft wel een sterke speler naast zich nodig, en dat is met Sanchez het geval.
Dan kun je dus op het middenveld iemand anders neerzetten, dat zal altijd beter zijn dan met Viergever spelen naast Sanchez.
3 -2
AjaxCitizen
Het duo Viergever-Sanchez heeft tot nu toe 1 tegendoelpunt moeten incasseren. Beiden zijn sterk in de lucht en met Viergever heb je iemand die samen met een Riedewald voor zich de opbouw kan verzorgen. Je ziet dat Viergever vaak probeert in de opbouw door te schuiven, om een man meer in de aanval te krijgen.

Haal je Viergever weg, dan moet je een Gudelj of Bazoer op 6 plaatsen. Die draaien altijd de verkeerde kant op, passen alles breed of terug en bieden zich bijna nooit aan. Riedewald zal dan dus als enige de opbouw moeten verzorgen en daarnaast is hij in de lucht kwetsbaar. Als CV speelde hij verder alleen goed, omdat onder De Boer het baltempo laag lag en de verdediging het vaakst in balbezit was. Tuurlijk is het dan niet moeilijk om als CV dan goede wedstrijden te spelen.

Op 6 komen zijn kwaliteiten veel beter tot uiting. Opbouwen en zorgen dat de counter van de tegenstander eruit wordt gehaald bij balverlies. Is ook de enigste middenvelder op dit moment, die op 6 kan spelen. Kan geen andere middenvelder bedenken die zich aanbied, open durft te draaien en bijna altijd de bal vooruit speelt. Hij is gewoon de ideale tussenpersoon voor de verdediging en het middenveld.
3 0
Joseph
Dat Riedewald een keer een luchtduel verliest en verdedigend even niet in vorm is, betekend niet dat daarmee alle wedstrijden waarin hij verdedigend wel goed was en zelfs een plek in Oranje af dwong ten faveure van Viergever of Veltman, opeens niet meer kan verdedigen.

Riedewald als CV betekend dat hij in de opbouw de positie van 6 invult, het is onzin om daar 2 mensen voor te nemen. Met Riedewald als CV kun je ook met een 10 spelen, wel met een echte, dus niet Klaassen. Met Riedewald zou je dan zelfs met Gudelj kunnen spelen, mits hij weg blijft van de 6 positie.
0 0
Sergevanw
Bazoer kan mits in vorm prima op 6 spelen en draait absoluut niet telkens terug
0 0
AjaxCitizen
Daar ga je al: mits in vorm. Dat is hij al tijden niet. En draait heel vaak verkeerd open. Durft het niet aan naar voren open te draaien wanneer er druk op hem wordt gezet, terwijl Riedewald dat wel durft. Zo speel je in één beweging een tegenstander weg en hebben ze dus een man minder die helpt verdedigen. Daarom is Riedewald de ideale 6 en Bazoer niet.
0 0
Jwduijm
sinds viergever Sanchez naast zicht heeft vind ik hem stukken beter, durft een linie over te slaan, durft zonder bal in te schuiven, op dit centrale duo is er weinig aan te merken vind ik.
1 0
gi0vanni
Serero kan daar ook prima spelen.
3 -1
greeny
Als die vent een beetje volume kreeg en stevigheid was dat een held.
0 0
gi0vanni
Heeft hij niet nodig. Hij heeft een geweldige timing met druk zetten en heeft een hogere balbehandeling als Riedewald en wat ook handig is: hij is ook erg snel en wendbaar.

Scorend vermogen heeft hij niet echt maar dat is van minder belang als 6. Riedewald, Blind, Janssen en Anita waren ook geen doelpuntenmachines op 6.

Z'n lange ballen zijn niet zoals die van Iniesta maar Ajax wil toch opbouwen? Dat doet hij prima en ook het snelst van iedereen. Met Serero in de basis heeft Ajax bijna geen een wedstrijd verloren.
2 0
AjaxCitizen
Hij wordt anders nooit geselecteerd. Kennelijk al afgeschreven door Bosz of door Ajax. Daarnaast is Riedewald gewoon aantoonbaar beter als 6 dan als CV. Zie dan ook de meerwaarde er niet van hem weer achterin te zetten, als het duo Viergever-Sanchez goed staat en hijzelf op 6 beter presteert en ook aangeeft zich daar op zijn gemak te voelen.
0 0
ST
Beest. Als eerste op het wedstrijdformulier.
1 0
3*stars*3
3e, eerst Gudelj en Klaassen noteren kerel ;-)
1 0
godezonensuper
En Dijks
0 0
luiszwaaris
Topaankoop! Eindelijk een echte verdediger
3 0
EVH
Voor deze speler staat binnen anderhalf jaar de gehele Europese top te dringen.

Geweldenaar. Sanchez verdient een topverdediger links naast hem en Tete rechts van hem.
2 -1
ajaxminimax
Jammer dat het geen nederlander is. Ik had hem graag in het nederlands elftal gezien... eindelijk eens een echte verdediger.
2 0
BennJii020
zag het al dat ik snachts naar Copa Libertadores ging kijken.. Geweldige verdediger!
0 0
RobertMuric18
beste verdediger sinds Toby/Jan!!
0 0
Jood1988
mooi gezegd als die straks ook een bal van 40 meter bij iemand op de stropdas legt hebben we een 2de toby
0 0
mickey2602
Of een vrije trap van ruim 30 meter erin schiet als een kanonskogel,dat kon Alderweireld ook zo mooi.
0 0
dumperPattiruhu
Gelukkig maar, laat hem maar gauw nederlands praten dan kan hij de verdediging leiden! Viergever en veltman doen het niet.
0 0
AjaxCitizen
Tegen Vitesse had Viergever volgens Whoscored.com de beste statistieken, nu is het tegen Heracles dus Sanchez volgens Opta. Vind dat dit centrum gewoon zo moet blijven staan. Ogen erg goed naast elkaar.
2 -3
3*stars*3
Mooi om te lezen en deze jongeman is nog maar 20!
Hij gaat alleen maar beter worden en ook communicatief.

Zag net ook een statistiek van Riedewald, speler met meeste intercepties en succesvolle passes in Eredivisie.
5 0
vaclavcerny17
Echt een beest
3 0
ntdune
Sanchez is hot property, Ajax property welteverstaan. Afblijven buitenland.
0 0
Henning
Nu Cassierra nog opstellen en dan zal hij ook goed scoren.
5 0
ntdune
Precies, Cassierra in de spits en Dolberg wat minuutjes geven.
2 0
markplas
De donkere jaap stam
8 0
mistert
Begint samen met Viergever steeds beter te draaien. Ik vind viergever ook nog groeien.
8 -2
Jasper Keuper
Je kunt zeggen wat je wil maar is toch een goede aankoop geweest.
8 0
RaynoFischer
Hij verrast me wel, wist natuurlijk dat hij talent had maar hij lijkt helemaal geen aanpassingsproblemen te hebben, ook de communicatie is geen zichtbaar probleem :)

Wat een beest
7 0
WyZynDeBeste
Beest. Een echte verdediger, misschien recentelijk meest vergelijkbaar met Alderweireld (?), waar we trots op kunnen zijn.
0 0
Ferd
Niet met de alderweirld opmerking eens. Bij Ajax was die nog puur een 'meeloper', niet negatief bedoeld maar hij was een speler die een sterkere speler naast zich moest hebben die de leiding nam. Sánchez is nu al veel meer zelfstandig en een leider dan dat Toby ooit is geweest bij Ajax.
1 0
MSwertz92
Sanchez, the beast.
3 0
Nieuwegein
echt een beest. dit is wat een verdediger moet zijn
2 0
insectenverdelg
Als ie 2 seizoenen bij ons speelt mogen we blij zijn. Zeer goed werk van de scouting. mag ook wel is gezegd worden En dan is de communicatie ook nog niet goed achterin. Maar aangezien Sánchez de enige baas daar is, laat de andere 3 maar Spaans leren
35 0
pinballmagic
Sanchez wordt de eindbaas
0 0
mickey2602
Dijks heeft al moeite genoeg om het voetballen zoals Bosz dat wil zien te leren,moet er ook nog eens een cursus Spaans bij komen...
4 0
insectenverdelg
Yup. 2 keer per week mag ie 90 minuten naar Spaanse les toe. De eerstvolgende les staat gepland aankomende woensdag om 20.45
1 -1
RaynoFischer
Precies :)
Onana spreekt ook Spaans, dan spreekt de hele achterhoede keeper Spaans haha
0 0
W Z A W Z D B
Hahaha, inderdaad!!
0 0
afca87
Hhha 100% eens
0 0