Jong Ajax ondanks sterke Nouri onderuit

BvdPloeg, 26-08-2016 om 21:53, 52191 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jong Ajax heeft vrijdagavond zijn eerste nederlaag in de Jupiler League geleden. Mede door een erg matig eerste half uur van de wedstrijd was RKC Waalwijk na negentig minuten met 3-2 te sterk. Een sterke opleving voor en na rust was niet voldoende.

Jong Ajax begon met Van de Beek, De Jong en Nouri op het middenveld en dus ging het publiek er goed voor zitten. Het drietal kwam echter amper aan voetballen toe, mede door RKC. De Waalwijkers zaten er kort op, speelden fris en creëerden ook kansen. Nadat Alblas eerst nog redding kon brengen was het na tien minuten toch al raak via Anderson. De middenvelder wipte de bal knap omhoog en schoot rustig binnen: 1-0.

Ook na de openingstreffer had Jong Ajax niets in de melk te brokkelen. Voorin werd geen bal vastgehouden en op de zijkanten konden Dekker en Cerny geen potten breken. Dat verdediger Greene er 2-0 van maakte, was dus ook niet onverdiend. De bezoekers krabbelden daarna nog wel wat op, maar ondanks enkele mogelijkheden werd er voor rust niet meer gescoord.

Dat was na de pauze wel anders. Nouri werd vaker gevonden, eiste zelf ook meer op en daar plukte het elftal de vruchten van. Eerst was een individuele actie van de spelmaker en een mooie steekpass genoeg om via Clement Van de Beek te bereiken. Die schoot beheerst binnen: 2-1. Nog geen drie minuten later mocht Nouri zelf aanleggen voor de gelijkmaker vanaf de strafschopstip. Daar had hij zelf voor gezorgd door Bay te lanceren, die door de doelman werd gegrepen.

Jong Ajax leek RKC te pakken te hebben, maar in plaats van door te drukken, kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Anderson was opnieuw het eindstation, nadat hij eerder al een grote kans had gemist. Jong Ajax kwam daar niet meer van terug, ondanks dat Nouri en Van de Beek nog wel mogelijkheden kregen op de gelijkmaker. Door de nederlaag zijn de beloften uit Amsterdam de koppositie in de competitie kwijt. 

Opstelling RKC Waalwijk: Williams, Ndefe, Wormgoor, Greene, Nieuwendaal, Van der Sande, Voskamp, Anderson, Langedijk, Benson, Mezgrahni.
Wissels: Smit, Horsten, Vandeputte, Rowell, Swinne, De Wilde.

Opstelling Jong Ajax: Alblas; Zeefuik, De Ligt, Sanniez, Dankerlui (Mazraoui 75'); De Jong, Nouri, Van de Beek, Cerny (Bay 46'), Clement, Dekker (Savastano 46').
Wissels Jong Ajax:
Leeuwenburgh, Eiting, Bergsma, Savastano, Bay, Mazraoui, D. Gudelj.

Doelpunten: 
1-0 Anderson (10')
2-0 Greene (20')
2-1 Van de Beek (55')
2-2 Nouri (58')
3-2 Anderson (71')

Geel:
Lartey Sanniez, De Ligt (Jong Ajax)

Volg de wedstrijd via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Wie Jong Ajax heeft zien spelen tegen RKC zal kunnen hebben constateren dat de steekpasses en spelinzicht van Nouri op zijn minst een aansluiten bij de hoofd'macht' rechtvaardigt. Wie de wedstrijd heeft gezien zal echter eveneens hebben moeten beamen dat de verdediging van Jong Ajax bestaat uit een stelletje stilstaande wassen beelden die staan toe te kijken hoe anderen met de bal omgaan. Wàt een aanfluiting! Je kunt bijna niet begrijpen dat deze tieners ook nog gecoached worden door iemand langs de lijn want het stelt werkelijk geen flikker voor. Hoe 'grootmacht' RKC keer op keer die hele verdediging van Jong Ajax op de meest simpele wijze opzij zet is bijna ongekend. Van die kant hoeft het eerste van Ajax dus maar bar weinig versterking te verwachten. Ja Nouri uitgezonderd dan want die wist over de hele wedstrijd toch een redelijk tot goed niveau te handhaven. RKC wilde winnen ten koste van alles waar Jong Ajax bij de eerste trap in het kruis het al meteen fysiek moest laten afweten. Ja...ze zijn nog tieners en moeten nog zo'n beetje alles leren wanneer het om wedstrijden strijden gaat. Het meest opvallende vond ik toch wel dat totale gebrek aan dynamiek bij spelers die niet aan de bal waren: het was gewoon publiek in het veld! Stilstaand toekijken naar spelers die de bal hadden. Geen posities innemen, de ruimte in duiken, anticiperen op daar waar de bal mogelijk gevaar zou kunnen stichten etc etc. Een totaal gebrek aan voetbalgogme leek het wel. In ben bang dat ook deze spelertjes vooral zijn omgeturnd tot robotspelers die moeten uitvoeren wat de coach ze heeft trachten aan te leren . Vooral niet zèlf denken of zelf oplossingen voor spelsituaties bedenken wanneer een wedstrijd daar om vraagt.....nee ...stilstaan en merendeels maar wat glazig voor je uit staan kijken wanneer je de bal niet krijgt, net zo lang tot het laatste fluitsignaal klinkt en dan maar weer op huis aan. De jonge talenten....Ajax hoop in bange dagen......... Maar Nouri kan zo in het eerste want die ziet het spelletje tenminste. Nou waarom hem er dan niet in zetten? Heb je er tenminste één die weet hoe je het spel moet verdelen. Alleen dàt is al winst. Maar PB durft het niet aan. Hij zet duidelijk al zijn kaarten op Bazoer, Klaasen en Gudelj.
1 0
rastamario
Iedereen lijkt content te zijn met een vertrek van Sinkgraven en Bazoer. Ik ben zeker niet tevreden met wat ze op het moment laten zien, maar waar ik wel sterk rekening mee hou is dat ze vertrekken en opeens de sterren van de hemel spelen. Simpelweg omdat ze bij andere clubs wel in hun kracht gebruikt zullen worden. Bij Ajax moet je het Ajax spelletje spelen vervolgens gaan we de markt op kopen we spelers die niet in het systeem passen, sterker nog het lukt ons zelfs niet om spelers op te leiden die in het systeem passen. Tete en Dijks backs uit de Ajax opleiding zijn aanvallend matig tot zwak, Klaasen onze 10 uit de opleiding is een creative loper maar geen creative voetballer en ga zo maar door ook over aankopen. Hoeveel jongens zijn in de jeugd ook weggestuurd die we later terug proberen te kopen? Dijks weggestuurd niet goed genoeg koop je later terug maar moet gaan aanvallen, waarom? Ik ben niet perse voor het Ajax voetbal, maar er ook niet tegen. Ik vind wel dat je niet in de tijd moet blijven hangen en aan de hand van je kwaliteit die je kan permitteren of creëren op het moment beleid moet maken. Frank had het wat dat betreft helemaal niet zo verkeerd gezien.

Voor mij komt hier maar 1 conclusie voort, GEEN BELEID.
1 0
Sammy Sosa
Nouri in het eerste en het liefst de basis. Wat kan er nu nog misgaan? Kiezen voor zekerheid, b*tch please
1 -2
Nouriniesta
Nouri op het middenveld en je word kampioen! Zeker met een spits aks Traore voor zich. Dan kan de schaal alvast naar 020. Maar Peter wacht tot hij voor degradatie gaat spelen. Misschien komt er dan verandering.

Come on Nouri
3 -2
godenzonensuper
Overmars riep nog geen week geleden dat ze Nouri en De Jong kunnen afschrijven als Ziyech komt. Wat een gekut dit.
Vanwege wat schreeuwertjes moet Ziyech nu opeens komen?
Ga eens spelen met de punt naar achter en geef Nouri een kans als linkshalf.
3 -2
Pierre Heno
Nouri wordt helemaal niet slechter wanneer hij samen speelt/ traint met Ziyech. Wie dat zegt lult gewoon uit z'n nek.
0 0
Pettersson1963
Ik kan me nog goed herinneren dat jij op dit forum het hardst schreeuwde dat Ajax Hakim Ziyech moest halen.
1 -4
godenzonensuper
Hahahaha, hebben we haar weer.
Wanneer heb ik dat precies gezegd?
Je roept maar wat.

Nee maar Gullit heeft op hoog niveau tegen een bal getrapt maar dat argument speelde volgens jou bij Jonk, Bergkamp, Overmars en natuurlijk Cruijff geen rol. Ga slapen hypocrietje.
2 -2
Ajacied1978
Slaap lekker boys, hopen dat morgen alles anders is :p
0 0
Zlatan1900
Stel, de interesse voor Bazoer, Sinkgraven en Schöne is zó concreet, dat er 2 van de 3 weggaan. Dan zou dat een perfecte gelegenheid zijn om eens wat jongens door te schuiven naar Ajax 1.
2 -2
ram
Ja, heel verstandig... dan speel je met Jong Ajax in de Europa League en de competitie. Kortom: uitschakeling en hooguit een 5e plek.

Als Ajax verstandig is houden ze deze week nog een extreme opruiming door een stuk of 5 man te verkopen en 5 ervaren topspelers terug te halen. Doe gewoon eens wat niemand 'normaal' acht maar wat wel gewoon mogelijk is als je het maar wil. Investeren in klasse. Daarna kunnen de jonkies aanhaken en groeien aan de hand van ervaring, in een goed draaiend team.
1 -1
Zlatan1900
Hahaha wat een onzin. Als je twee jongens doorschuift in DE SELECTIE, speel je gelijk met jong Ajax en wordt het een 5de plek? Je moet eens gaan beseffen dat kwaliteit vele malen belangrijker is dan ervaring.
1 -2
ram
Ik ging uit dat hij 'basis' bedoelde omdat er meer mensen zijn die heel graag met een bizar jong team spelen. Daarbij zitten een aantal van die jonge gasten (Cerny, Van de Beek) al bij de selectie.

Bij de selectie vind ik prima. In de basis niet. Daar is leeftijd en ervaring gewoon extreem belangrijk. Ook jij onderschat dat. Maar natuurlijk heb je niets aan een speler van 30 die totaal niet kan voetballen; dat begrijpen we allemaal..
0 0
Mikee
Stel dat ze alle 3 gaan en alleen al Nouri en Ziyech erbij. Op zich niet vervelend.
1 0
Zlatan1900
De kans dat ze alle drie gaan lijkt me vrij klein.
0 0
Lewis Hamilton
Sinkgraven, Bazoer en Schone bij een goed bod direct verkopen, deze heren laten het constant afweten.
1 -2
IboAFCA
Sinkgraven verhuren aan Twente. Bazoer en Schöne verkopen.
1 0
KingVince
Hoop echt dat hij niet komt. Die arrogantie van we hebben hem niet nodig want we hebben 8 middenvelders. Echt compleet incompetent deze directie.... optyfen!
1 -2
ram
Ja, en als we nog 15 middenvelders van amateurploegen halen, hebben we er 23. So what.

Het gaat om kwaliteit. Als je overbodige of matige spelers hebt, moet je die verkopen. En dan haal je betere spelers. Iedereen doet alsof het heel moeilijk is allemaal, maar dat is het gewoon niet.

Overmars wil zich niet teveel inspannen geloof ik. Een andere reden kan ik echt niet bedenken.
0 0
Chesterson93
Hahahaahaha
0 0
Ajaxfan16
Kom je lekker optijd mee Marcie
0 -1
P-Keizer
Hopelijk kunnen we Schöne en Bazoer nog van de hand doen, afgaande op het bericht Telegraaf.
1 -2
NouriVandeBeek
Er zou interesse zijn voor Sinkgraven, Bazoer en Schone. Hoe dan?
0 0
Mikee
Trrriiiing, hoi met Marc.
0 0
Restored
Ja dat is het enige interessante in dit artikel. Van mij mogen ze alle 3 weg, ook al kun je de hoofdprijs voor Bazoer nu wel vergeten.
0 0
Ajacied1978
Die zijn in de Lidl folder gezet gok ik.
0 -1
willieovertoom
Laat ze gaan man.
0 -1
Patrick78
Mooi Ziyech!!!!!!!!
0 -1
IboAFCA
Wat nog raarder is dat er blijkbaar interesse is voor Bazoer
0 -1
Ajaxfan16
is dit het nieuws,ajax gaat vol voor Ziyech,wat hebben we daar aan,word toch niks.
0 0
Ajacied1978
Dit laat wel zien dat Overmars echt ongeschikt is. Had hem weken eerder gehaald. Maar nu het publiek zich roert komt hij wel. Althans men gaat er nu voor. Ik lach mn lul uit mn broek als Ziyech nu z'n middelvinger opsteekt, wat ik heel goed zou begrijpen.
0 -3
NouriVandeBeek
We gingen ook vol voor Bailey. Dit heeft weinig nieuws
0 0
NouriVandeBeek
Teleurstellend dit
0 0
Santiago
Eigenlijk niks nieuws dus, eerst maar weer afwachten
0 0
jollie18
Idd niks nieuws en het zou uiteindelijk wel niet lukken.
0 0
Mikee
Ziyech
1 -1
Jood79
ZIYECH!!!
1 -1
IboAFCA
http://www.telegraaf.nl/telesport/voetbal/ajax/26489882/__Ajax_gaat_vol_voor_Ziyech__.html?utm_source=t.co&utm_medium=referral&utm_campaign=twitter#voetbal/298/fixtures/

Ajax gaat vol voor Ziyech!
0 0
rastamario
Wat een puinhoop, zucht. Laten we hopen dat als dit waar is en Lasse,Bazzoer en sinkgraven vertrekken dat Ziyech komt. Zo niet hoop ik dat ze ook niet gaan verkopen, op z'n minst 2 houden.
0 0
boye04

ENSCHEDE - Ajax stelt dit weekeinde alles in het werk om Hakim Ziyech (23) alsnog binnen te halen. Daar is haast bij geboden, want Fenerbahçe en nog twee andere buitenlandse clubs willen de Voetballer van het Jaar van Marokko ook inlijven.


De club van trainer Dick Advocaat zou zelfs al een persoonlijk akkoord met de middenvelder van FC Twente hebben, maar slaagt er maar niet in overeenstemming met zijn huidige werkgever te bereiken. Nog geen week geleden zei Ajax geen interesse in Ziyech te hebben, maar door de plotselinge interesse voor Riechedly Bazoer, Lasse Schöne en Daley Sinkgraven is de middenvelder alsnog topprioriteit.

Of het Ajax lukt om Ziyech aan te trekken, hangt af van de slagvaardigheid van de directie.
1 -1
KingVince
Door de plotseling interesse in Bazoer, Schöne en Sinkie????? Ok, tell me more..
0 0
Ajaxfan16
ja het is tijd komt maar met je nieuws
0 0
Santiago
Als het nu geen goed nieuws en hij loopt ons te naaien, word ik echt gek
0 0
boye04
Ajax gaat vol voor Hakim Ziyech. Aldus Telegraaf.
0 0
IboAFCA
Het is de B tot de A tot de B E L. Of Emanuelson
0 0
jollie18
Pff duurt lang toch pas 1 uur
0 0
Savastano
Hij voert de spanning wel op.
0 0
boye04
Straks meldt Verweij dat Serero of Schöne een nieuwe club hebben...
2 0
Savastano
Zou me niks verbazen zo'n kut bericht.
0 0
vaclavcerny17
Dan word ik helemaal gek
0 0
KingVince
Laatste nieuws Overmars heeft de meest geniale middenvelder van de Jupiler league gekocht. Hij moest hard met zichzelf onderhandelen maar per saldo heeft hij er niks op verloren.

Maandag wordt Nouri gepresenteerd!
3 -1
Santiago
BREAKING: Ajax rond eindelijk komst Eto'o af. Meer in #DeTelegraaf
1 -2
Savastano
Verweij wordt vader, in April wordt het wondertje verwacht.
1 0
Ajaxfan16
hahahahahahha goeie
0 0
Ajaxfan16
Kolbeinn sigthorsson komt terug
0 0
NouriVandeBeek
Verweij heeft weer in de reet van Overmars een primeur binnen gevist.
0 -2
Ajacied1978
Hahaha, ja zoiets. En dan komt hij zo met iets van weltrusten of zo. Dan krijgt ie een d-dos aanval van me :@
0 -2
Sommelier
@MikeVerweij
BREAKING: @AFCAjax onderneemt volgens bronnen rondom @Arsenal een poging om spits Yaya Sanogo (22) jaar te huren. Meer info in #Telegraaf
1 -1
Patrick78
Wow!!!! Prima spits!
0 0
jollie18
hahahahaha
0 0
P-Keizer
Het ergste is nog dat het mij niks zou verbazen hahaha!
0 0
godenzonensuper
Verweij moet nu wel echt met spectaculair nieuws komen. Iedereen wacht in spanning.
Ik denk dat Ziyech komt, al gaat mijn mijn Nouri hart dan bloeden.
1 -1
IboAFCA
Zou wel grappig zijn als Ziyech komt, al die Turken op Twitter weten vrijwel zeker dat hij naar Fenerbache gaat
1 0
IboAFCA
Die man weet wel hoe je de spanning moet opbouwen :')
0 0
Mikee
Wie wil er ondertussen nog wat drinken? Precies één biertje wachten.
0 0
Ajacied1978
10 minuten 1 biertje? Amateur.
0 0
Mikee
La Chouffe op het moment. Zijn zeker de 10 minuten waard ;-)
0 -1
Ajacied1978
Haha, nou vooruit.

Have fun :)
0 0
P-Keizer
Kom maar door!
0 0
Ajacied1978
Pffff, Holzken maakt een hoop goed, maar wat fokking irritant die knakker.
0 0
vaclavcerny17
rond 00.45 weten we het!!
0 0
Santiago
Hoezo duikt Rosicky opeens op
0 0
Ajacied1978
Ervaring, wat niet meer kan voetballen. 1 plus 1=weggegooid geld.
0 0
Ajacied1978
Mike Verweij heeft geretweet
Menno van Wichen ‏@mennovanwichen 3 min.3 minuten geleden

@MikeVerweij #Ajax, we hebben zeker de 5 broers van westermann ook gehaald....
3 retweets 1 vind-ik-leuk


Hier moet ik dan wel om lachen.

Het is dat Glory nog bezig is, maar man wat haat ik dat aandachtsgeile gedoe van die Verweij. Als hij zo met onzin komt, hoop ik dat hij geen leuke dag heeft morgen :@
1 0
jollie18
Zat net te denken ik denk dat het Ziyech niet is dat zullen ze niet voor de wedstrijd van morgen bekend maken.
0 0
NouriVandeBeek
Ik hoop dat het een concreet transfernieuwtje is en niet weer zo'n afknapper.
0 0
Ajaxfan16
het zou ook wel fijn zijn dat die zegt wanneer die iets gaat melden :),niet dat ik tot 1uur voor jan lul blijf wachten.
0 0
3*stars*3
Verweij vraagt wie er nog wakker blijft...Rosicky staat nog onder contract bij Arsenal en waarschijnlijk gaat Ajax hem wel huren...

Vind Verweij natuurlijk wel betrouwbaar met zijn nieuwtjes maar hij schreeuwt letterlijk om extra volgers.
1 -1
Ajacied1978
Wait, whut?
0 0
Ajaxfan16
Ik ben totaal niet iemand die de hele tijd om Ziyech heeft geroepen, maar als ik zie hoe het nu gaat met ons middenveld en ik toch niet denk dat Nouri de komende tijd een kans krijgt,hoop ik toch wel dat die komt.
0 0
NouriVandeBeek
Ziyech voor El Ghazi, Nouri op het middenveld en Riedewald op 6 voor de balans.
0 0
Hillie99
Bailey en ziyech we hebben ca. 45 miljoen verdient ikweenie

Colombianen waren voor die tijd al gekocht.
0 -1
3sterren
Volgens de kenners stond hier het gedroomde middenveld voor Ajax 1.
RKC had er wel een antwoord op.
Er kort op zitten.

Eigenlijk wat Bosz verlangt van het eerste.
1 -2
jollie18
Idd en daarom had JA niks te vertellen de eerste helft.
2 -3
Toon meer reacties