Bosz kiest voor Onana: 'Grote toekomst'

BvdPloeg, 20-08-2016 om 19:31, 24931 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Andre Onana keept zaterdagavond tegen Willem II. De geboren Kameroener vervangt Jasper Cillessen, die op korte termijn naar Barcelona verkast. Ajax-trainer Peter Bosz kiest daarnaast voor Donny van de Beek. Hij vervangt de geblesseerde Nemanja Gudelj.

De achterhoede bestaat uit dezelfde vier namen die tegen Rostov in actie kwamen. Op het middenveld staan Davy Klaassen en Riechedly Bazoer naast Van de Beek. In de voorhoede spelen Anwar El Ghazi, Bertrand Traore en Amin Younes.

Bosz legt voor de camera van Ajax TV de keuze voor Onana uit: 'André is een keeper voor de toekomst. Hij is nog jong, maar iedereen binnen Ajax dicht hem een grote toekomst toe, dus hij mag het laten zien. Tegen wie we ook gespeeld hadden vandaag, hij had er sowieso in gestaan.' De coach kiest verder noodgedwongen voor Van de Beek en verder geen wijzigingen. 'Ik wil wel naar wat vastigheden toe, dus ik probeer niet zoveel te wisselen. Ik vind Donny de meest logische vervanger voor Gudelj in deze wedstrijd.'

Opstelling: Onana; Veltman, Sanchez, Riedewald, Dijks; Van de Beek, Klaassen, Bazoer; El Ghazi, Traore, Younes.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Freddy Al
Past toch ook in de Ajax traditie?
Jonge gozer met talent dan opstellen als je hem nodig hebt,nederlaag tegen Willem II had hij geen schuld aan.
0 0
AgeM
Spelersmakelaars bepalen wie er speelt , Bosz bepaalt speelwijze . Het zijn etalagepoppen alleen gisteren bewogen ze wel heel slecht en voorspelbaar .
0 0
wdka
Zit wel potentie in, heb hem bij jong Ajax echt onmogelijke ballen eruit zien houden met katachtige reflexen maar zie liever een ervaren keeper die die jonge jongens achterin kan coachen.
0 0
Daantje Makkes
Het was niet alleen zijn fout want er staan nog 10 andere spelers op het veld die eigen poten hebben ;)
0 0
brullie
Dan snapt Bosz er geen klote van! Deze jongen doet het ondermaats. Als ik hem bij jong zie spelen maakt hij daar te veel fouten. Geen Ajax 1 waardige keeper en zal dat nooit worden. Krul is een fantastische opvolger!
1 0
unis
Onana even serieus, een grote toekomst? Man man man in de topklasse staan keepers die meer kunnen! Pfff ik snap best dat petertje positief wil zijn en de mensen hier het ook graag anders zien! Maar het was niks, het is niks en het wordt niks!!! Snel een echte keeper halen. Maar haal gelijk ff een extra cv en lv want dit kan zo niet!
1 0
de-Ajacied
Tegendoelpunten waren geen echte blunders
Maar Cillessen had de 1-1 er wel uitgehouden en misschien de 1-2 ook wel
0 -1
MichelAngelo66
Heb jij Cillissen de afgelopen weken zien keepen? Schei uit met die ongefundeerde onzin.
0 -3
JanTa
Hoe komt het toch dat altijd de laatste wedstrijden onthouden worden maar nooit de geweldige reddingen die hij verricht heeft. We weten het wel hij was niet in goede doen de afgelopen weken maar achteraf weten we nu de rede waarom, de besprekingen met Barcelona waren al langer gaande dan de afgelopen week en dan is Cillissen ook niet van steen. Wat Onana betreft, hem treft geen blaam, het waren de veldspelers die zo liepen te schutteren maar ik vind het nog te vroeg om hem nu al een basisplek te geven. Bij keepers is het altijd 70% talent en overige is ervaring en dat moet hij opdoen in de J.L. en daarna beginnen als 2e keeper.
1 0
Talent
Grote toekomst bij Circus Renz ja.......wat een koekebakker zeg.
Pipo de clown is er niks bij.
7 0
Rsv
Onana!!
0 -2
Barrabrava
Onana on fire, Your Offence is Terrified!????
0 0
hakkietjakkie
Succes Onana en ik hoop dat vd Beek en Traore hun eerste goal mogen maken vanavond!
0 0
Copacabana
Bosz valt mij een beetje tegen. Ik had zo'n goede hoop op een fris nieuw Ajax toen hij kwam.
Ik zie ook wel dat er echt wel wat is veranderd tov de speelstijl van de Boer maar ik snap zijn keuzes voor spelers niet.
Zet nu lekker Riedewald op 6, die gozer lijkt wel gemaakt voor die positie.
Vandaag speelt dan vd beek maar normaal gesproken had het blok Gudelj
2 -3
deajaxcommissie
Ik denk dat Peter geen vertrouwen heeft in Westermann en Viergever op die positie. Ik denk dat hij Riedewald wel op 6 had gezet als hij een betere Lcv had.
0 0
Hillie99
Ben absoluut voorstander van van de beek maar is hij dan de creatieve middenvelder die ons verder gaat helpen? Goals maken assists

Wat zijn nou eigenlijk echt zijn sterkte punten? Mannetje uitspelen hoort daar niet echt bij toch
1 -1
gusanito
Wat we voor m moeten zingen is natuurlijk wel duidelijk: https://m.youtube.com/watch?v=6Fb5Jt0HAE8
1 -2
TinussOptioneel
Prima opstelling. Wat mij betreft de basis 11 van dit seizoen.
0 -1
WyZynDeBeste
Onana liever dan Boer, maar voor een heel seizoen kan het natuurlijk niet. Snel kijken naar een vervanger en hopen dat het woensdag goed gaat.
1 0
Rsv
Onana!!!
1 -1
Lijpe
Als Gudelj fit was geweest had Bosz vandaag weer gespeeld met die 3 dravers op het middenveld en riedewald centraal.
Ik snap Bosz echt niet, pleur die Bazoer er nu eens uit en maak van Vd beek- riedewald- klaassen je vaste middenveld.
En betrek Nouri meer bij het 1e.
Bosz valt me erg tegen, deelt imo niet het gedachtegoed van Cruijff en Jonk.
7 -3
Sammy Sosa
Volgens mij speelde AJax met dat Beton middenveld wel erg goed tegen Rostov het eerste half uur.... Denk dat Bosz het kleine beetje "ervaring" liever niet op de bank zet.
1 0
afcas
bosz heeft vanaf het begin gezegd te starten met zoveel mogelijk de basisspelers van afgelopen seizoen zodat de aanpassing van het systeem niet gepaard gaat met veel nieuwe spelers in het team. ik hoop dat dit klopt en hij over een paar weken gaat kijken naar bepaalde spelers. anders zou het idd wel weer kut zijn
3 0
Sammy Sosa
Goed punt!
1 0
Van413
Bosz is een vooruitgang tov Frankie de Boer maar het is geen echte Cruijffiaan inderdaad.
Cruijffianen zouden direct stoppen met het middenveld Klaassen, bazoer, gudelj.
2 -1
Labanda
Precies dit, en ook raar dat hij steeds met de punt naar voor speelt.
De opstelling van Paok thuis gaf me echt goede hoop, maar helaas..
3 0
Barrabrava
prima opstelling dacht ik zo, behalve de beste verdediger van de Ned competitie Tete. Die zou bij mij altijd als een vd eerste op het wedstrijdformulier staan maar ja....
1 0
Runnerlex
hoop dat onana het goed ga doen..
3 0
Ajacied02393
Speelstijltechnisch met het drukzetten van Bosz is het handig om werkertjes te hebben. Daarom kiest hij voor dit soort middenvelders. Of dat goed is voor de creativiteit is natuurlijk maar de vraag.

Ik hoop met de opzich creatieve Donny dat er meer steekpasses zullen worden verzonden door de as van het veld.
0 0
Rood Gevaar
vies hoor om te spelen met creatieve middenvelders
0 0
Shqiptar
Goede opstelling, had alleen graag Riedewald ipv bazoer op het middenveld gezien en dan Tete centraal. Want Railoa brengt Tete nog deze transferwindow naar Italie als het moet.
1 0
V12
Heerlijk Van de Beek voor Gudelje! Verwacht dat dit de snelheid van het spel ten goede komt.
2 -3
mickey2602
Logisch dat Onana nu erin komt. Boer heeft contract tot 2017(trouwens benieuwd wat ze daar mee gaan doen,kan je volgend jaar weer een ervaren keeper als 2e keeper halen?) en Onana is gehaald als opvolger van Jasper. Helaas moet dat nu ineens gebeuren maar beter nu debuteren tegen Willem II als dat je debuteert tegen PSV of a.s woensdag debuteren.
Nu Willem II goed presteren en het zal me nieteens verbazen als ze dan zeggen dat Onana het de rest van het seizoen mag laten zien met Boer erachter. Voor Jong Ajax kan dan wel een keeper van de jeugd doorgeschoven worden,we hadden er toch zoveel las ik pasgeleden hier?
0 0
daniajax1
Onana kan geweldig keepen, maar heeft af en toe ook rare fratsen en gekke ketsers. Voor een heel seizoen met ook nog (hopelijk) CL is wel andere koek dan de Jupiler League natuurlijk. Ikzelf zou toch kiezen om een keeper te halen die al heeft bewezen er te zullen staan. In de jeugd lopen inderdaad een hoop keepers rond (momenteel wel 2 geblesseerd), maar daar is genoeg keus.
0 0
KajanoKlaassen
Mensen die zeggen dat vd Beek geen creativiteit heeft... Zoek op youtube naar Maradonny en geniet van deze kerel.
6 -1
Labanda
Vd beek is een aparte speler. Hij is niet zo'n draver als Bazoer, Klaassen of Gudelj.
Maar hij is ook geen type Nouri of Sinkgraven. Hij zit er een beettje tussen in.
Maar het is wel een verbetering tov Gudelj.
2 -1
TheRiviera
Als ik vd Beek zie spelen dan denk ik aan een aanvallend ingestelde centrale middenvelder maar geen echte CAM zoals Schöne,Nouri of Sinkgraven. Ik zou denken dat vd Beek het best uit de voeten komt waneer Ajax met de punt naar achteren zou spelen met Riedewald op 6 en Klaassen en vd Beek daarvoor. Als Ajax met de punt naar voor speelt zie ik liever Klaassen en Bazoer naast elkaar met Schöne daarvoor maarja dat gaat niet gebeuren.
1 -1
ram
Ongelooflijk hoe Bosz omgaat met Tete en daarbij wéér kiest voor zo'n middenveld.

Van de Beek is creatiever dan Gudelj, dus dat scheelt. Maar weer geldt: drie dezelfde types (box-to-box) op het middenveld. Zelfs tegen Willem II... Kom op zeg! Stel gewoon Sinkgraven op.

Daarbij vind ik het kansloos dat Bosz de backs zo belangrijk maakt. Kansloos! We hebben geen wingbacks dus verwacht ook niet dat we zo kunnen spelen. Laat die backs gewoon verdedigen en ballen inleveren bij (creatieve) middenvelders en buitenspelers. Voordeel is dat je dat gewoon Riedewald op het middenveld kunt zetten, waar hij véél beter is én wat zorgt voor een extra creatieve boost aan dit middenveld.
0 -6
Sammy Sosa
Nee dat is dus juist goed! De Boer durfde zijn "vriendjes"niet te wisselen en hield iedereen een hand boven het hoofd, vreselijk! Bosz durft in ieder geval nog keuzes te maken. Niet goed genoeg is banken en zorgen dat je sterker terugkomt. En dan niet gaan mauwen om een transfer. Wees een vent. Ik moet wel zeggen dat Tete heel goed in de Italiaanse competitie zou passen, dus dan zou ik een transfer van hem nog begrijpen. Wij hebben een type cafu nodig
0 -1
ram
Bosz wisselt de beste verdedigende back van Nederland, maar hij durft zijn "vriendjes" op het houthakkersmiddenveld niet te wisselen. Wees een vent...

Blijkbaar wil jij wel dat de backs extreem belangrijk zijn. Okay.. ik vind het apart. Zeker als je het materiaal er niet voor hebt. Ga je dan ook weer zeuren als we over een tijdje backs hebben die totaal niet kunnen verdedigen?
0 -1
Sammy Sosa
Sinds wanneer heb je mij horen zeuren? Dat we het juiste materiaal niet hebben is duidelijk, maar ik ben wel blij met de speelstijl van Bosz. Hij probeert er nog iets van te maken. En denk je nou echt dat vd Beek, Sinkgraven de verlossers zijn? Laat me niet lachen!
0 -1
Hillie99
Dijks viergever man man tranen in he ogen ... Selectie is gewoon brandhout
0 0
ram
Ik denk inderdaad dat Sinkgraven (of een creatieve aankoop) een groot verschil kan maken. Ik zoek in ieder geval liever het voetbal op het middenveld i.p.v. op de backpositie... maar okay, ieder zijn filosofie.
0 0
Runnerlex
idd tete past niet in dit systeem aanvallend voegt hij niks toe en veldman wel...daarom denk ik dat hij weg gaat..Italië past hij perfect. .
0 -1
ajax4ever01
Tete is uit vorm simpel dat hij dan even kan banken, je hebt een hele selectie je doet het samen! Vergeet niet dat hij afgelopen seizoen geblesseerd is geweest he dan is het vrij normaal dat een speler zoekende is zijn vorm terug te vinden.
0 -1
daniajax1
Over je middenveld ben ik het eens, over de backs niet. Met Tete is de rechterkant veel te statisch en zul je zien dat El Ghazi bijna altijd tegen twee man komt te staan als ie van Tete de bal krijgt. Tegen Rostov zag je dat Veltman dat beter deed en El Ghazi beter werd aangespeeld. Zo trok Veltman een paar keer diep naar binnen met de bal, om 'm vervolgens naar buiten te passen naar El Ghazi die vervolgens diep op de helft van de tegenstander 1-vs-1 kwam te staan. El Ghazi zal dan ook beter spelen met een beter voetballende/aanvallende back achter hem en vaker 1-1 komen en goede voorzetten kunnen afleveren.

Een optie zou wel kunnen zijn om Tete als CV te proberen, omdat hij verdedigend wel sterk is. Alleen kan hij weer niet echt goed koppen. Op die manier kan Riedewald ook gewoon naar 6.
0 0
ram
Als je Veltman vast op rechts wilt, zou dat wat mij betreft best kunnen. Maar dan vind ik dat je echt nog een centrale verdediger nodig hebt om naast Sanchez te zetten.

Riedewald moet, vind ik, altijd op het middenveld; een andere optie als controleur hebben we namelijk niet. Tete centraal lijkt mij niet handig, hij kan totaal niet koppen en heeft geen ervaring op die plek. Eventueel zou je hem daar nu wel kunnen testen in Jong Ajax. Als hij in het eerste toch niet speelt, is dat misschien wel ideaal.
0 0
Bus18
Veltman ipv Tete is vrij logisch hoor.
Veltman is voetballend echt wel beter dan Tete, dat zie jij toch ook? Alleen snap ik niet dat Bazoer speelt, ik zou Tete centraal zetten met sanchez en riedewald dus op 6.
1 -1
ram
Ik zeg toch niet dat Veltman voetballend minder is... Beetje rare conclusie uit mijn verhaal. Ik vind dat Veltman gewoon centraal moet en Jairo hoort op '6'.

Dit had ik gedaan:

Boer; Tete, Veltman, Sanchez, Dijks; Bazoer, Riedewald, Sinkgraven; El Ghazi, Traoré, Younes.
0 0
Fredschuit1
Yes!
0 0
TheBasedGod
Pff ik had liever Tete op rechts gezien dan Veltman, nu gaat die pizzabakker weer moeilijk doen. En persoonlijk vind ik Tete verdedigend veel beter dan Veltman. Voor Onana word dit een belangrijke wedstrijd, ik denk dat hij het niveau aan kan, hij heeft dat laten zien bij Jong ookal maakte hij soms wat rare fouten, maar dit is het echte werk ben benieuwd wat hoe hij het gaat doen vanavond.
0 0
ajaxinho
Ik ben weer trots om Ajacied te zijn!

Ben benieuwd wie die verdedigende rol gaat invullen op het middenveld.
Bazoer, vdBeek, of beide?
0 0
SoAFCA
Beide Klaassen diep en vd Beek en bazoer afwisselend diep. Naar das logisch
0 0
Sistoazonto
Weer geen Tete dus!??
1 -1
Sjaakvaak
Yes! Dus toch Onana. Mooi dat hij zijn kans krijgt.
1 -2
Van413
Zie hier al meerdere mensen klagen over de Vries, verschrikkelijke kerel.
Onvoorstelbaar dat dat een Ajacied is.
2 -1
Jilt
geloof me, ik heb er net een in de trein horen roepen dat die " kut aap " onana in de basis staat. Wat een idioot
7 0
deajaxcommissie
Alleen brom apen noemen anderen Kut aap. Dat er anno 2016 nog zulke idioten rondlopen.
0 0
AjaxCitizen
Ik hoop toch op de punt naar achter, want Klaassen als 10 word ik niet warm van. Zeker niet als hij weer veel te diep gaat staan, want dan speel je gewoon 4-2-4.

Het liefst dus punt naar achter met Bazoer of Klaassen op 6.
Anders met de punt naar voren met v/d Beek als 10.
0 -2
A Kind of Magic
Geen Tete, en vd Beek ipv Gudelj. Ik had liever iets meer creativiteit gezien in de vorm van Sink. Maar goed, deze opstelling is ook prima.
1 0
Jos1983
Door 1 redelijke wedstrijd tegen Sparta kiezen voor Sinkgraven? vd Beek heeft meer drive. Dat ben je nu gewoon nodig!! Sinkgraven heeft geen rendement en oogt vaak nonchalant..
0 -1
A Kind of Magic
Goal en een assist in die wedstrijd lijkt me aardig wat rendement hoor.

En Klaassen en vd Beek zijn dezelfde type spelers (als je met een 6 speelt)

- Allebei drive naar voren
- Allebei "lopers"
0 0
SoAFCA
Jij onderschat vd Beek. Wat versta ja onder creativiteit?
1 -4
A Kind of Magic
Nou, ik vind zoals velen hier, dat vd Beek een verbeterde versie van Klaassen is.

Creativiteit is ook een mannetje uit kunnen spelen met een dribbel, een steekballetje kunnen geven. Een beetje dat speelse dat Sink en Nouri hebben.
0 0
TheBasedGod
Mee eens. Vd Beek is een goede speler, maar veel techniek heeft hij niet. Wat ik inderdaad ook liever op het middenveld zie.
0 0
SoAFCA
Stelling: ajax moet nog voetballende links back halen om het spelletje van Bosz te kunnen spelen.
1 -4
ram
Ik word hier extreem moe van. Wat is Bosz aan het doen?! Hij maakt de backs zo'n beetje de belangrijkste spelers in het team.

Wees toch gewoon blij dat je eindelijk backs hebt die goed kunnen verdedigen. Als we aanvallende backs hebben als Van Rhijn en Van der Wiel loopt iedereen (terecht) te zeiken dat ze verdedigend zwak zijn. En nu wisselen we onze verdedigend sterke backs omdat ze aanvallend te zwak zijn...
0 0
Intec
Rechtsback belangrijker.
0 -2
gwn_rj
zeefuik niet gezien bij jong? Die staat volgend jaar gewoon basis in t 1e hoor.
0 0
MS22
Kingsley Madu
0 0
Keizer020
Een voetballende linksback wel, rechtsback is niet nodig aangezien Veltman daar speelt.
1 0
SoAFCA
Daarom ook alleen de linksback;)
1 0
A Kind of Magic
Eens, en ik zou voor Urby kiezen.

- Technisch uitstekend
- Goede voorzet
- Goede actie
- Weinig risico, jaarcontract accepteert hij wel

Nadelen
- verdedigend minder (hoewel in zijn tijd goed genoeg voor Ajax)
- Lastig in te schatten hoe zijn vorm/fitheid is.
2 -1
TheRiviera
Je vergeet even dat Urby qua niveau redelijk is weg gezakt en dat zijn leeftijd een obstakel is bij Ajax. Oudere spelers krijgen nauwelijks tot nooit de kans omdat het de ontwikkeling in de weg staat van jongere spelers. Daarom zit Heiko niet bij de selectie en lijkt het ook geen succes te worden en daarom krijgt Schöne ook geen kansen meer ookal wilt Ajax hem behouden en is hij qua ervaring de beste 10 die je in huis hebt.
0 0
Rene1990
ik had het niet anders gedaan
1 0
MS22
Mooi creativiteit met Donny en onana heeft elke week bij jong Gekeept en heeft ritme. Volkomen logisch
3 0
Aeter
Donny is meer loper als Klaassen, creatief valt wel mee vind ik. Zag liever Sinkgraven of Nouri daar.
1 0
A Kind of Magic
Jep, same here!
1 0
AFCAGoirle
Blijf het toch jammer vinden dat Tete niet speelt.
0 0
SoAFCA
Kan niet meevoetballen, erg logisch dus.
1 0
De Stift
Mooie opstelling. Hoop dat het een lekker wedstrijd wordt (open deur ;) met veel doelpunten. Ik hoop ook dat Sinkgraven, Dolberg en Schone mogen invallen. Schone vooral omdat ik nieuwsgierig ben of hij nog van toegevoegde waarde kan zijn voor dit elftal.

Voor Onana wordt dit een heel belangrijke wedstrijd. Is hij al klaar voor het grote werk?
1 -1
dan300491
Onana heeft de potentie maar maakt soms hele vreemde ketsers. Nieuwsgierig hoe hij met de druk omgaat vanavond.
0 0
SoAFCA
Ze moeten hem in ieder geval niet veel mee laten voetballen enkel in geval van nood.
0 0
aissati
Toch ook wel een beetje zonde van Tete. Was vorig jaar onze beste speler
0 -1
Piejotter
Blij voor Onana, het is een gok, maar dat geeft aan dat Bosz niet bang is.
4 0
Ajaxgek1980
idd, niks voorzichtigheid

hoop dat het goed uitpakt, zou geweldig zijn.
1 0
Piejotter
Had van der Beek voorspeld. Ik had ook gedacht om Tete in het centrum van de verdediging te plaatsen en Riedewald laten doorschuiven naar het midden. Tete is een uitstekende verdediger, jammer nog niet genoeg brengend in aanvallend opzicht.
0 0
Keizer020
Dit lijkt me ook een teken richting Boer
0 0
SoAFCA
Logisch Boer is nooit als eerste keeper gehaald.
1 0
Piejotter
Wel had hij voor Boer kunnen kiezen zolang er geen andere keeper is vanwege zijn ervaring.
0 0
DonDias
Kan mij niet voorstellen dat Onana beter dan Boer is. Tuurlijk gaat jeugd voor, maar... Onana?
0 0
gwn_rj
weer geen sinkgraven op het middenveld... vd beek is wel een vooruitgang ten opzichte van gudelj, maar had sinkgraven liever gezien en vd beek invallen voor bazoer
6 -1
SoAFCA
Wees gewoon blij dat Gudelj en Bazoer een keer niet samen spelen. Hopelijk laat vd Beek wat zien en zijn we 1 stap verder.
2 0
Ajax4life16
Ja maar dat is alleen maar omdat Gudelj geblesseerd is. Volgende week staat het betonmiddenveld er gewoopn weer.
0 0
gwn_rj
Ben ook wel blij, dat zeg ik ook, maar had NOG beter gekund in mijn ogen ;)
0 0
Ajaxgek1980
Had toch lieve Sinkgraven voor Bazoer gezien, Onana is een risico, zal waarschijnlijk voor woensdag zijn. Alvast zelfvertrouwen bouwen
Anders toch terugvallen op Boer mocht het vanavond toch niet je van het zijn
0 -1
Ajaccus
Helemaal top. I love Bosz!!
2 0
Jarl1989
Mooie opstelling!
2 0