[Update] Officieel: 32 miljoen voor Milik

JipVR, 02-08-2016 om 17:25, 53749 views, Ajax.nl |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

De transfer van Arek Milik naar het Italiaanse Napoli is nu dan echt officieel, zo maakt zijn management maandagavond bekend. Bovendien werd hij zojuist in het Stadio San Paolo gepresenteerd voor de fans van Napoli. Met de transfer zou zo'n 34 miljoen inclusief bonussen gemoeid zijn, zo meldde De Telegraaf al eerder.

'Het is een enorme eer om voor Napoli te mogen gaan spelen. Het is een club met een enorme geschiedenis en geweldige supporters. Ik wil hier geschiedenis gaan schrijven. Ik hoop de fans plezier te kunnen brengen, zodat we samen mooie momenten kunnen gaan beleven', reageert de Poolse spits, die voor vijf jaar tekent bij Napoli.

Zijn zaakwaarnemer, David Pantak, spreek van zware onderhandelingen. 'Het waren opwindende, maar ook zware onderhandelingen, met uiteindelijk een positief resultaat. Napoli liet zien dat ze Arek heel graag wilde hebben en dat hij een belangrijke speler voor hen moet worden.'

Ook voorzitter Aurelio De Laurentiis heeft Milik al welkom geheten. De aanvaller speelde twee seizoenen voor Ajax en wist in Amsterdamse dienst in 76 wedstrijden 47 keer te scoren. 

Update 02-08-2016 17.32 uur
Ajax heeft via de officiële kanalen bevestigd dat het transferbedrag van Arek Milik 32 miljoen euro is. Het bedrag kan via bonussen nog oplopen tot 33 miljoen euro. 

Directeur spelersbeleid Marc Overmars wilde de spits in eerste instantie behouden, maar kon het bedrag van Napoli simpelweg niet negeren. 'We wilden hem graag behouden voor de club maar toen we overeenkwamen dat Arek deze zomer niet zou vertrekken, ging het om hele andere bedragen die geboden werden. Napoli wilde hem heel graag hebben, op enig moment is er een financieel omslagpunt bereikt. Daarnaast wilde Arek zelf ook graag naar Napoli. De transferwindow is nu nog een maand open, dat biedt ons de kans om een volwaardige vervanger aan te trekken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Capi86
We kunnen ook nog altijd op zoek naar een echte goede centrale verdediger...
0 0
dave41
Ziyech en Dost kopen = 16 miljoen.
Bij Ziyech (twente) kun je sinkgraven als huur aanbieden
0 0
Zlatan1900
21 miljoen***
0 0
Damsco2008
Gewoon Traore en Rasicha halen en je bent klaar met de voorhoede.

Verder nog een goede linksback en het contract van Tete verlengen.
2 -4
Niels.
Ben bang dat dit een maand zal worden met heel veel namen en iedere dag nieuwe geruchten, maar dat we op het einde zullen staan met Dolberg als 2de spits en El Ghazi als eerste..

Mocht er een spits komen dan denk ik dat dit ( helaas ) Haller zal worden. Of het zal er 1 zijn die niks mag kosten.

Ik zelf heb een lijstje gemaakt met 5 potientele spelers die ik graag zie komen.

- Bertrand Traore
- Bas Dost
- Danny Ings speelt bij liverpool en komt daar nauwelijks aan de bak.
Hele goede speler die nog maar 24 is. Gezien de moordende concurrentie daar kan je deze jongen voor circa 5/8 miljoen binnen halen.
Joel Campbell van Arsenal. Speelde met Costa Rica een prima WK in 2014. Zit op de bank bij Arsenal en is ook nog steeds pas 24 jaar. Heeft een salaris bij Arsenal van 900.000 dus daar kunnen wij makkelijk in meegaan.
- Loic Remy is al eerder genoemd hier maar nooit van gekomen. Maar denk dat hij een absolute afmaker is. En individueel ook heel sterk is. Is 29 jaar dus heeft genoeg ervaring en zit op de bank bij Chelsea. Salaris zou wel een struikeblok kunnen zijn.

2 -2
Ajaxx20393
Campbell zou inderdaad een goede speler wezen. Wellicht een speler die vergeten is maar inderdaad nog erg jong em bruikbaar.
Speelde een goed WK.
Wat zou zo een jongen moeten kosten?
Ings ken ik niet goed dus kan ik niet over oordelen.
Dost is nog steeds mijn ideale kandidaat.
Afmaker pur sang.
0 -1
De Ajax Ziel
Onmogelijke hamvraag, maar hoe gaan wij die 32 miljoen eerlijk verdelen, zonder dat overgrote deel direct weer in de zakken van graaiers en andere niet-rechthebbenden terecht komt.
0 -4
wdka
Die moet toch haast wel trol zijn :')
2 0
Pettersson1963
De Ajax Ziel zit weer in zijn maandelijkse depressie en denkt dat het grootste deel van die 32 miljoen € verdwijnt in de zakken van het bestuur. Hilarisch.
4 0
RusselWestbrook
Je moet hem eens vragen wie dat geld dan krijgt, misschien krijg jij wel antwoord want iedereen vindt jou leuk.
1 -2
RusselWestbrook
Hahahahahahaha.
1 0
AJAXZZZ
Overmars heeft ontzettend lang de tijd gehad om een vervanger voor Fischer te kopen en tot op heden zonder succes.

We spelen morgen een hele belangrijke wedstrijd en zondag start de competitie.

Deze gaan we in met één linksbuiten (die geblesseerd is).
Twee spitsen die amper een paar weken bij het eerste zitten.
Een middenveld zonder creativiteit.
Een achterhoede die aan alle kanten rammelt.

En straks krijgt Bosz de schuld natuurlijk, want die speelde voor Feyenoord en Marc voor Ajax.
5 0
Jajijdaar
Precies dit...
0 0
Jornnn
Zo zie je maar. Alles is per direct haalbaar als je maar betaald. Maar Ajax wil weer wachten op de dag dat de transfermarkt sluit en de cadeautjes worden uitgedeeld.
0 0
Jood1983
Goed gedaan Marc! Lekker hoor zo bedrag! Hop hop presentatie nieuwe spits
0 -1
OntlastendeMiddenvelder
Een financieel omslagpunt. Ik wist niet dat er een term was voor het fenomeen dat een meisje eerst zegt dat ze nooit voor geld met iemand naar bed zou gaan en vervolgens na aandringen zegt: 'Ja, voor een miljoen wel.

Niet dat ik ertegen ben. Van een beetje prostitutie is geen club slechter geworden.
3 0
RiezZ
Iemand er wel eens bij stil gestaan dat Ajax een beursgenoteerd bedrijf is ? Dat betekend dus feitelijk dat de stropdassen die er geld in stoppen ook wat hebben te zeggen bij een aan- en verkoop. Ze moeten dus naast ons als fans ook die enge mannetjes met teveel geld zien te pleasen... Dan run je dus een bedrijf wat uiteindelijk ten koste gaat van het voetbal ! Hoog in de top is namelijk al lang besloten dat we een opleidingsinstituut zijn en hopen ze zo nu en dan op een verkoop zoals nu met Milik is gegaan... Kunnen die enge mannetjes hun zakjes weer vullen en krijg Overmars weer een vakantie aangeboden of een nieuwe badkamer...
1 -4
Ajacied1989
De enige 'stropdas' die er geld in heeft zitten en echt wat te zeggen heeft is de (voetbal)vereniging Ajax. Dan zou het kunnen dat er via de vereniging mensen geld verdienen, maar er is nog nooit dividend uitbetaald. Dan valt er dus ook niets te verdelen of in zakken te steken.
Met andere woorden: Er hoeft niemand tevreden gehouden worden, anders dan de supporters van Ajax.
1 0
Zlatan1900
Was dit maar het geval....
0 0
smokum
Zeker gap. Die minnetjes dus niet. Ajax moet van de beurs af om weer een echte voetbalclub te worden. Tot die tijd ben je gebonden aan allerlei regeltjes. Johan, de Almachtige, heeft dat ook meerdere keren gezegd.
0 0
Civilengineer
Johan had verstand van voetbal niet van bedrijfskunde.
0 0
AJAXZZZ
Dat betekenD ???
1 -1
smokum
Miereneuker, of is het mierenneuker, of toch mieren-neuker?
0 0
John69
MierenneukeR ?
0 0
strafschop
De vereniging heeft 73% van de aandelen in bezit. Verder wordt er weinig gehandeld in het aandeel. In november 2015 werd er voor het eerst in 11 jaar dividend uitgekeerd, namelijk EUR 0,08 per gewoon aandeel.

Is dat wat je bedoeld met het pleasen van de enge mannetjes met teveel geld?
3 -1
smokum
Daar gaat het niet om, je bent altijd gebonden aan een RvC of Raad van bestuur die helemaal niets met voetbal te maken hebben maar wel de financiele macht hebben. Zo kun je nooit eens buiten het boekje om. Daarnaast moet er constant openheid van zaken worden gegeven over de cijfers etc. Het is gewoon heel jammer dat Ajax een bedrijf is geworden waar geld het belangrijkst is. Vroeger was dat allemaal niet zo, vroeger was voetbal van de gewone mensen en niet van de zakenmannetjes en miljonairs. Vroeger was voetbal mooier en puurder.
0 -1
AlexIbarra
Ik ben het totaal niet met je eens maar moet wel toegeven dat het bij Twente goed heeft gewerkt.

Lekker alles buiten het boekje om doen, er financieel een tyfuszooi van maken maar uiteindelijk wel titel pakken en nauwelijk een straf krijgen..
Toch zou ik het Ajax niet aanraden.
0 0
RusselWestbrook
RvC heeft helemaal niks met de beurs te maken. PSV heeft er ook één, Feyenoord ook, zelfs fucking Achilles '29 heeft een RvC.

Dat je openheid over zaken als cijfers als een nadeel ziet... voel je je wel helemaal goed?

Alle profvoetbal clubs zijn bedrijven.

Vroeger was alles beter. Not.
1 -1
RiezZ
Hoeveel is 27 % dan van 32 miljoen ?
0 -2
RusselWestbrook
Hahaha toe nou even. Ga eens naar google ofzo.
0 0
wdka
Jaa zo werkt dat namelijk. Wanneer lul je eens voor de verandering over dingen waar je wel kaas van hebt gegeten?
0 0
RiezZ
Lekker bijdehand joh stumper... zit je lekker op je troon ?
0 0
wdka
Verdiep je eerst maar eens in de materie, voordat je gaat blèren.
0 0
AJAXZZZ
bedoelD ?
1 -1
De Ajax Ziel
Het zou zegen zijn als ook gewone voetbal/Ajaxsupporter consequente stap in moderne voetbaltijd zet, pas dan is sprake van serieuze partij.
0 -2
OntlastendeMiddenvelder
Waar heb je het over, Ziel?
0 0
De Ajax Ziel
Verzakelijking in voetbal wordt steeds meer doorgevoerd,. Steeds weer nieuwe zakelijke ontwikkelingen, geheel buiten buiten club en supporter om. En die gewone supporter blijft dezelfde trouwe loyale supporter van weleer. Dan ben je geen serieuze partij meer anno nu.
0 -2
Zlatan1900
Al deze zinnen.. en het dan toch presteren daarmee helemaal niks te zeggen..
0 0
RusselWestbrook
Wat wil je nou?
0 -1
De Ajax Ziel
Misschien wat meer bewustzijn en realisme bijbrengen.
We maken ons hier druk om 32 miljoen waar we part noch deel aan hebben en kunnen ons beter druk maken om eigen supporterspositie.
0 0
RusselWestbrook
Doe dat dan. Ga bij de supportersvereniging ofzo en ga daar wat doen. Zorg dat Ajax je hoort.

Alleen zul je waarschijnlijk bergen stront over je heen krijgen, want je lult maar wat, hebt amper ideeën hoe het dan wel moet (want dit is ook weer volkomen leeg) en schreeuwt alleen maar dat alles kut is.
1 0
De Ajax Ziel
Komt goed.
0 0
RusselWestbrook
En wat wil je bereiken? Hoe wil je de positie van de supporters verbeteren? Wat wordt de positie van de supporters in jouw visie? Wat gaat er veranderen aan de structuur van Ajax?

Razend benieuwd hoe jij vindt dat Ajax er uit moet zien.
0 0
NouriVandeBeek
Als ik de TD was van Napoli had ik nooit Milik voor 32 Miljoen gekocht. Eigenlijk onbegrijpelijk maar voor Ajax een hele goede deal. Nu hopen dat er iets leuks voor terugkomt.
5 0
smokum
Echt he.. 32 miljoen voor een spits die geen sprintduels wint, geen mannetje kan uitspelen 1 op 1 en met rechts geen bal kan raken is gewoon een werelddeal. Hij heeft een vennijnige linker en kan goed koppen, maar is zeker geen topspits.
2 0
wdka
Klinkt als een ideale italiaanse spits
1 0
RealistVermist
Hoe kan iemand het eens zijn met de verkoop van Milik?

1. Afgelopen 10 jaar is gebleken dat als we een topspeler verkopen we er nooit iets beters voor terug krijgen.
2. Het is nu niet zo dat we in ene wel die speler van 20/30 miljoen kunnen kopen. Spelers van 30 miljoen komen niet naar Ajax.
3. Anders gezegd voor het geld hoeven we het niet doen. (Dus mensen met het argument "voor 30 miljoen kan je niet weigeren", denk eens na wat moeten we met een extra 30 miljoen?)
4. Wanneer we een (potentiële) topspeler in huis hebben moet je die zo lang mogelijk behouden. Je krijgt er niets beter voor terug.

Conclusie:
Wanneer Milik verkocht wordt gaat het is dus alleen om het verdienen van geld en niet om de sportieve prestaties op het veld. We hebben immers niet het geld nodig om die ene topper te kunnen betalen. Dus alsjeblieft iedereen die blij is met 30 miljoen: wordt wakker!!
1 -6
De Ajax Ziel
Je hebt gelijk, maar bijna 40.000 seizoenkaarthouders (minus groeiend aantal lege plekken en teloorgang Ajax/voetbalsfeer) houden elk jaar sportieve wanbeleid in foute Ajax-structuur in stand, Continued story since 1998.

Geef Ajax z'n gezicht terug !
2 -7
John69
Je vergeet wel een paar belangrijke argumenten en feiten.. behoorlijk selectief om je punt te maken dus.. zonder de intentie om volledig te zijn:
1. Milik was lang niet onomstreden.. tot afgelopen winterstop geen basisplaats
2. Akax is niet de enige die bepaalt of speler blijft.. de speler zelf heeft ondanks doorlopend contract ook wel wat te zeggen. Ik denk dat milik zelf óók graag wilde verbeteren. . Al was het alleen maar qua salaris
3. Ajax is een club die altijd al als springplank heeft gediend
4. Bij Ajax is het óók de bedoeling dat talenten uig eigen jeugd dior kunnen breken en groeien

Beetje naïef om te denken dat spelers behouden kunnen blijven bij bod van 34 mln
3 0
Hillie99
Blijkbaar hebben we steeds weer een topspeler in huis weten te halen. Want je zegt zelf al telkens als we een potentiele topper laten gaan. Dus we doen het steeds maar weer.
Al snap ik je punt, you win some you loose some. Zolang de "wins" de "loses" overtreffen (en dat doen we)
Als er nu 7 miljoen voor bas dost uitgetrokken wordt wordt er gevloekt en als we het niet doen ook.
We vissen in een vijver waarin we Mario gomes gewoon niet kunnen/willen betalen.

Zie hem eerder bij benfica spelen dan Ajax.
0 0
amberjari
Je krijgt meer voor hem dan hij waard is, dus heb je een goede deal. Spelers van 30M komen misschien niet, maar met 3 spelers van 8 miljoen kun je je ook versterken.
En dan heb je nog 6 voor leuk tekengeld of bonus voor de échte versterkingen.
0 0
PetrosQ
Jammer dat Milik vertrekt, ik had hem nog wel een jaartje onder de leiding van Bosz willen zien. Maar voor 32 mio moet je het natuurlijk gewoon doen. Vervolgens is Ajax het nagenoeg verplicht om een deel van dit miljoenenbedrag uit te geven aan (een) directe versterking(en).
1 0
TheRiviera
Ook al is 32 miljoen een mooi bedrag zit deze transfer niet goed bij mij. Het komt vooral omdat ik geen vertrouwen heb in het transferbeleid van Ajax om een volwaardig vervanger te halen voor Milik. Als je kijkt naar de geschiedenis van transfers de afgelopen seizoenen heeft Ajax nauwelijks tot nooit volwaardig vervangers aangetrokken voor hun vertrekkende spelers. En als je daarbij ziet hoe Marc te werk gaat kan je op zich al gokken dat de ''volwaardige'' vervanger die hij zoekt een oude goedkope ( waarschijnlijk transfervrije ) speler of een jong talentje.
1 -1
Robinjo1988
Juist!

In mei hadden ze het al over 2 directe versterkingen voor de aanval. Nu hebben we nog niks.
1 0
De Ajax Ziel
Oneens met sportief wanbeleid van Overmars cs,, maar ook oneens met lieden, die voortdurend lopen schreeuwen dat Ajax moet kopen kopen kopen. Word dan maar supporter van de Philips Shopping Verein.

AFC Ajax = AFC Ajax.. Geef Ajax z'n gezicht terug !
1 -11
The
Wat zou Yoenes nu opbrengen dan. Was afgelopen seizoen onze beste aanvaller. 60??
0 0
afca95
Dit bedrag slaat werkelijk waar helemaal nergens op haha! Ben benieuwd naar de nieuwe kanonnen van Marc Netto!
2 -3
Japievanopdehoe
Je kreeg een plusje van me. Tot 'kanonnen'. Toen niet meer.
2 0
Caparzo
Er staat nu zo'n 125.000.000€ op de bank, genoeg geld om dit jaar de titel weer te 'kopen' (feitelijk budgetneutraal door CL gelden), d.w.z. een 'topspits' koste wat kost, ik mag toch hopen dat deze urgentie in de bestuurskamertjes is doorgedrongen, een 3e jaar geen prijs is géén optie. Vertrouw vooralsnog erop dat er iets 'groots' gaande is.
0 -3
Prethoofd123
Voor mij blijft het bij hopen. Vertrouwen in een goede aankoop heb ik opgegeven.
3 0
Starkoo
Dat heb ik ook. je hoort nog niks er is nog niks gelekt wat normaal wel gebeurd, laten we hopen tegen beter weten in dat er nog 2 bij komen!
2 0
BDW
De transfer van Westermann was ook niet gelekt. Onzin dus.
0 -1
John69
Laten we even reëel blijven. Een TOP spits komt niet naar Nederland en zelfs niet naar ajax. Het zal dus óf een spirs van 22, 23 jaar moeten worden die nog niet absolute top is maar waar wel potentieel in zit.. een spits uit Zuid Amerika of een ander land of continent waar geen top salarissen worden betaald. Óf een spits in de herfst van z'n carrière die nog n keer voor een mooie club wil spelen (Laudrup destijds ).. een laatste optie is een spits waar wat aan mankeert.. die blessure of problemen heeft gehad of een mislukt avontuur en Ajax als springplank wil gebruiken om zijn carrière nieuw leven in te blazen. Voor een spits uit 1 van deze 3 categorieën zal ajax 10-15 mln moeten uittrekken met alle risico's die erbij horen. Achteraf zal dan bij mislukken altijd de strontemmer over Overmars worden leeggekieperd en is er kapitaal verdampt.

Ik heb óók weinig geduld en wil óók graag snel een topper zien.. maar bovenstaande geeft wèl aan met welke dilemma's Ajax te maken heeft.
5 0
Arek Milik
Categorie; Huntelaar, Dost, Gomez, Traore (nog vrij jong) moet makkelijk haalbaar zijn. Zeker met het vermogen wat we nu hebben.
3 -1
Knalpot
Ze willen niet! Hoeveel geld je er ook tegenaan gooit.
0 0
AFCA37
Dost is je geld weggooien!! Zeker met het systeem Bosz wil spelen...
0 0
serero97
Moet je morgen wel doorgaan anders zie ik ze niet komen.
0 0
John69
Denk het ook.. of een zuid Amerikaanse spits
0 0
WyZynDeBeste
Toptransfer qua bedrag, maar zo pijnlijk hoe makkelijk en snel we onze spits weer eens kwijt zijn. Realiteit en heel vermoeiend.
1 -1
ajax4ever01
Ja klopt maar dat krijg je met al dat grote geld wat al die grote clubs hebben.. daar kunnen wel als Nederlandse Eredivisie gewoon nooit tegenop.. dat is helaas de realiteit en zal ook zo blijven.
0 0
Robinjo1988
Marc, waardeloze directeur! Als Napoli zo'n bod doet en je weet dat ze net 94 miljoen hebben ontvangen, dan vraag jij 50 miljoen, zeker als je een belofte doet dat Milik blijft.

Bovendien hebben we wederom geen directe versterkingen gehaald terwijl het seizoen al begonnen is.
Elk jaar dezelfde beloftes en elk jaar kom je ze niet na. En dat al 4 jaar op rij.

Wat ben ik blij als wij een geschikte directeur krijgen. Helaas gaat dat nog lang duren want ze houden elkaar allemaal de hand boven het hoofd.
2 -8
De Ajax Ziel
Voortdurend poppetje wisselen in foute Ajax-structuur schiet niet op, Continued story since 1998.

Totaal oneens met beleid Overmars, maar in zijn rol en taak voor de nv doet hij het prima. Er zal wederom bonus en dividend worden uitgekeerd, hoewel DAZ deze doelstelling niet steunt.
0 0
RusselWestbrook
Leg eens uit. Wat is er fout aan de structuur en hoe moet het volgens jou wel?

Hoe zijn bonussen en dividend (wat niet uitgekeerd wordt) doelstelling?
0 -2
The
Misschien vroeg Ajax wel 50, en bood Napoli 15 en zijn ze er toen een beetje tussen in gaan zitten.
1 -1
Robinjo1988
Haha geloof me, Ajax vroeg geen 50.
0 -1
The
Ik had er dus toch een knip oog bij moeten zetten. ;-)
0 0
RusselWestbrook
Geen woorden voor dit, wat een gelul en gespeend van elke vorm van realisme.
5 -2
Robinjo1988
Ah, jij bent tevreden met Overmars merk ik.

Kinderhandje is snel gevuld bij jou he?
1 -1
RusselWestbrook
Dat zeg ik helemaal niet.
0 0
Arek Milik
Ik ben het met je eens. Marc had best wel wat Amsterdamse bluf in de onderhandelingen kunnen stoppen, zeker met iemand die nog ruim 4 jaar onder contract staat en die net een goed EK achter de rug heeft. Ook het tweede stuk van je reactie ben ik mee eens.

Alleen moet je niet vergeten dat marc wel Milik zelf heeft gehaald he.. Ondanks dat, duimpje omhoog.
1 -1
Robinjo1988
Hij doet ook niet alles fout. Maar wel veel.
0 0
Adam24
Hahahaha
1 -1
Ajacied1989
Aanvankelijk geloofde ik het gewoon niet, maar nu is het definitief en dus zeker.
Wat een geweldig bedrag voor een middelmatige spits. Op z'n best Europese subtop, maar niet meer dan dat. Had een aardige spits voor Ajax kunnen worden, maar Dolberg heeft duidelijk meer potentie.
Goed werk van Overmars. Als hij nu maar niet, zoals Napoli, te veel geld gaat uitgeven aan een speler waarvan allesbehalve zeker is dat hij echt wat gaat toevoegen.
1 0
Inhartennieren
Die nieuwe spits zou toch eigenlijk al nagenoeg bekent moeten zijn.
1 -1
ajax4ever01
Alles hangt af wat Ajax tegen PAOK gaat doen wat betreft investering.
0 0
Aeter
Haal Huntelaar en Ziyech en klaar is kees. Kunnen de jonkies wennen terwijl KJH de ervaren killer is. En na een jaar Huntelaar langzaam uitfaseren afhankelijk van de ontwikkelingen van Dolberg en Cassierra. Ziyech is de beste middenvelder in de hele eredivisie en een garantie voor vele assists en goals, geen discussie nodig.
En ik denk dat je van die 32 miljoen nog wat overhoudt ook en je selectie is dan compleet.
1 -1
jollie18
Waar wil je Ziyech laten spelen
1 -2
Aeter
Als aanvallende middenvelder naast Klaassen.
Dan Bazoer/Riedewald/Gudelj erachter, afhankelijk van hun vorm.
0 0
Eduard
Ik zou denken dat ca 10 Mio voor de Nederlandse Competitie een erg hoog aankoop bedrag is. Dan zou ik hopen dat er nog twee spelers worden aangetrokken. Dan houd je nog steeds ca. 12 Mio over.

Ik kan me ook voorstellen dat de spelers carousel nog wel enige tijd onrustig blijft. Dat het daarom niet makkelijk is snel iets te forceren. Maar dat mag geen excuus zijn om over max. drie weken gewoon met twee versterkingen op de proppen te komen.
1 -1
Lewis Hamilton
Versterkingen Marc, versterkingen, anders is het weer een ''tussenjaartje''.
4 -2
Knalpot
Dat wordt het sowieso, dus wat is het probleem?
0 0
Mokum31
Inderdaad
Het is gewoon een must.
4 0
4-3-3
Oooooh, daarom lukt het steeds niet op tijd. Overmars denkt dat augustus 33 dagen telt ;)
1 0
Jilt
" We hebben nog een maand de tijd "

dat zinnetje bevalt me niet
5 -2
Arek Milik
Volgens mij staan er tien namen op zijn lijstje! Echter zal Gomez de enige zijn die hij kent!
0 0
Arek Milik
Nou Marc. Nu aan je woord houden aub! Nog een maand om een vervanger aan te trekken en niet wachten tot 31 aug AUB! Geen paniekaankoop en ik wil geen excuus horen dat we de beste selectie hebben sinds jaren als het op 1 september niet is gelukt!
3 -1
godofajax1900
Ja mark waar zijn onze spelers
6 -2
Adam24
In Griekenland.
5 0
ajax4ever01
Ja en nu tijd voor een aankoop graag Marc.
4 -1
Superjood410
Kijk, Marc zegt t bijna zelf al. Dat persbericht dat die zou blijven is om de prijs op te krikken, maar mag godverdomme hopen dat er nu nog twee kwaliteitsspelers aangetrokken worden die meteen in de basis zullen schitteren. Wat dat betreft was ik het met Derksen eens, je kan het je supporters nu niet aandoen met zoveel geld tot je beschikking om een b-speler te halen.
3 -1
Lazell
Of het was daadwerkelijk de intentie, maar Napoli wou heb zo graag dat ze er in 1x bijvoorbeeld 10 miljoen bovenop boden. Vind dat je hem voor dit bedrag ook wel moet laten gaan, maar we zullen ons allemaal wel echt genaaid voelen als er geen degelijke vervanger komt. Dan heb ik als supporter nog liever dat Napoli die 32 miljoen maar ergens anders in stopt.
0 0
Redrum
Dat flikken ze ons anders al jaren en dat zal nu niet anders zijn. Het blijft altijd bij praatjes en ondertussen staan wij weer voor lul.
0 -1
@Maar7en
Voor €32 miljoen sta je niet voor lul lijkt me.. Mooi bedrag voor een speler die niet wekelijks uitblonk en niet eens zeker was van een basisplaats de afgelopen 2 jaar. Geoot gelijk dat ze Milik verkopen nu hij "hot" is. Meer had je nooit voor hem gevangen.
1 0
flyingsoccer
Precies je kunt dit de supporters niet aan doen door met een B of C keuze te komen. De selectie had al op volle oorlog sterkte moeten zijn en nu weer pal voor het begin van de competitie is men nog aan het denken wat en wie moet er komen.
Het wordt tijd dat Overmars gewoon weggaat en plaats maakt voor iemand die wel weet hoe het klaar dient te zijn voor het begin van de competitie,
0 -1
RusselWestbrook
De meeste echt goede spelers komen alleen naar Ajax bij plaatsing CL.

Dus je kan nu gewoon nog niet op volle oorlogssterkte zijn.
0 0
Adam24
Wanneer Overmars een goede vervanger weet te halen voor Milik en nog een reserve linksbuiten, dan heeft hij een prima Transferwindow gedraaid denk ik zo.
0 0
Sistoazonto
Eindelijk....
0 0
wdka
Ik hink persoonlijk wat op twee gedachten aan de ene kant kan het elftal wel wat versterkingen gebruiken voornamelijk in de aanval aan de andere kant wil je, je op de deur kloppende talenten ook niet in de weg staan. Neem nou een aankoop als ziyech, je hebt nu naar mijn idee al een flink luxe probleem op het middenveld, bazoer, gudelj, klaassen, riedewald en van de beek? Je zou ze het liefst allemaal op opstellen maar dat gaat niet. Haal je Ziyech dan nog moeten er met 3 middenvelders, drie banken. Wie zet je op de bank dan? De Talenten? Gudelj, statistisch vorig seizoen een van de beste middenvelders op de Nederlandse velden? Klaassen? Hetzelfde geld voor de aanval eigenlijk, je hebt in jong Muric en Cerny nog lopen, aan de ene kant is het een groot risico maar elk seizoen staan er jongens op. Ik zou graag in elke linie ervaring zien, maar wie moet je halen? Daarnaast mag het absoluut niet ten kosten gaan van talentvolle jongens die in de toekomst waarschijnlijk veel waardevoller voor Ajax kunnen zijn. Lastig parket voor Overmars en consorten lijkt me dit.
0 0
Adam24
Wat mij betreft haalt Ajax alleen een Spits en een Linksbuiten, buitenkansjes daar gelaten natuurlijk. Bazoer en Klaassen zijn bijvoorbeeld meer waard dan een Ziyech. Als je een van de twee laat banken voor hem, snij je jezelf in de vingers.
0 0
Adam24
32 miljoen min, max 33 miljoen. Wat een fantastische transfer voor Ajax en ontzettend goed dat ze eerst hun poot stijf hebben weten te houden. Mensen die hierover zeuren begrijpen niet dat je dit soort transfers nodig hebt om uiteindelijk bij de Europese top/subtop aan te haken. Nu het geld slim investeren. Ik vind persoonlijk Ziyech te duur en daardoor een veel te groot risico. De kans dat je daar een aanzienlijk winstbedrag op gaat krijgen is te klein. Daarnaast vind ik hem niet bij Bosz passen, lijkt hij niet voor Ajax te willen spelen en is een spits nu eerste prioriteit. Wat mij betreft wordt er alsnog alles aangedaan om Huntelaar te halen. Misschien een wat gekkere opties Van Persie halen. Ik zie toch het liefst ervaring voorin.
4 -2
Jari4ever
Mensen die denken dat je dit soort transfers nodig hebt om aansluiting te vinden bij de Europese (sub)top zijn naïef. Het gat wordt juist groter. 32 mln is idd een prachtig bedrag. Maar Milik heeft slechts 1,5 seizoen gerendeerd. Een periode waarin Ajax geen kampioen is geworden en Europees ook weinig werd klaargespeeld.
Ajax kan nu als vervangen slechts 2 spelers van max. 10-12 mln aankopen, alles daarboven komt al niet meer naar Nederland. Van dat soort spelers is het maar de vraag of ze het niveau Milik hebben of snel kunnen evenaren. Kans is groot dat dat niet zo is, en daardoor wordt Ajax dus intrinsiek nooit beter van een dergelijke transfer.
0 0
Adam24
Deze transfer verhoogt de marktwaarde van je gehele selectie. Zeker wanneer hij het waar weet te maken. Wanneer dit soort transfers vaker gebeuren, heeft Ajax meer geld om spelers te halen en salarissen te betalen zonder dat ze verliest draait. Daarnaast wil nu iedere jonge Poolse/Duitse spits naar Ajax. Ik zeg zeker niet dat deze transfer direct aansluiting met de top betekend maar als je dit regelmatige weet te bewerkstelligen dan kom je daar uiteindelijk wel.
0 0
Jari4ever
Deze bizar hoge transfer is ingegeven door de zak geld die Napoli voor Huigain heeft gekregen en heeft nauwelijks invloed op de waarde van andere spelers.
Ajax kan nog zo'n zak geld hebben die ze willen uitgeven: Spelers die interessant zouden kunnen zijn voor Ajax gaan tegemwoordig liever naar een kleinere club in een grotere competitie dan naar NL.
En de talenten die je aantrekt vertrekken na 1 a 2 goede seizoenen. Dit blijft leiden tot veel te jonge, instabiele selecties waarin veel te snel wijzigingen plaatsvinden en je nooit kunt bouwen. Zo word de afstand met de top dus alleen maar groter.
Geen mooi verhaal, ik weet het, maar wel de realiteit helaas.
0 0
Labanda
Achteraf gezien was het geniaal om in de media te brengen dat hij gewoon zou blijven.
1 -1
Flarkow
8 a 9 mil voor ene hakim z dan nog ene m gomez en klaar is klara
4 -3
Adam24
Als Ziyech 8 of 9 miljoen zou moeten kosten dan was hij al lang in Amsterdam of Eindhoven geweest.
1 -1
HarryHarHar
Het gaat hier alleen maar over geld, de één weet het nog beter dan de ander, hij kost dit, nee hij moet dat kosten.... kom op jongens Ajax is een voetbalclub, en maak je niet druk om wat iemand kost of verdient of moet opbrengen.
Morgen is al de return wedstrijd voor de 3e voorronde CL. maak je daar druk om, al een hele tijd is bekend dat Milik gaat vertrekken, en er is nog geen vaste eerste spits, waar het eerste elftal op draait!.. ook hier zal Ajax uniek in zijn in waarschijnlijk heel Europa,

Ja talenten hebben we zat, hier is ook al genoeg over gezegd en geschreven en ook dat er in meerdere linie's versterking/ervaring bij moet komen, wil je in Europa een ronde verder komen.
Bosz zei het vorige week ook al, er moet een spits bij komen...
Gisteren werd het bij VI heel juist geformuleerd, Ajax heeft een leuk elftal maar het is allemaal het zelfde, van het huidige type en kwaliteit spelers hebben ze er al meer dan zat!.. Ajax heeft iets anders nodig.
Als je hier de naam Ziyech oppert dan komt de discussie gelijk los... Iedereen weet wel wat over hem.. nou bij heel Ajax loopt niet één zo'n speler die in principe in z'n eentje een heel elftal op sleeptouw kan nemen... en zo'n type hebben we nou precies nodig (denk nog ff aan de Graafschap)''
Maar ook om onze talenten die er net nog niet zijn de juiste weg te wijzen want daar kunnen ze zich aan spiegelen, nou met zo'n speler dan zijn we er helemaal klaar voor en mee te doen voor het echie!.. , zo wie zo voor de drie Nederlandse prijzen en Europa... tjá dat ligt nu eenmaal aan heel veel factoren.
Het geld is er, heel veel Ajax supporters smeken om een type speler als Ziyech, men wil weer een speler zien bij Ajax waar je alleen al een kaartje voor koopt,... kom op Ajax hak nu toch eindelijk eens de knoop door!.. en maak heel veel mensen blij!..
3 -4
411
Wat een onzin.. Denk je niet dat overmars al lang spelers heeft gepolst? Maar 90% wil niet tegen Excelsior of NEC spelen. Liever bij bijvoorbeeld Aston villa jezelf in de kijker spelen tegen Liverpool man united of city.. En dat voor 3 miljoen per jaar meer.. Als ik geen Ajax liefde zou hebben zou ik precies hetzelfde doen. Overmars doet het prima. Milik voor het 10 voudige verkopen. Gudelj en younes zijn prima spelers. Rustig afwachten.. En niet dagelijks alles afzeiken terwijl je zondag weer naar een stream vraagt...
4 -1
HarryHarHar
We hebben het niet over Overmars... over Ajax en dat bestuurd word door de RVC. die beslissen en gaan over de centjes.. en nietMarc Overmars, die voert alleen maar uit!.
en vragen om een stream... als je ruim 45 jaar Supporter ben van Ajax vraag je niet om een stream!...
1 0
RusselWestbrook
Haha zo werkt het dus niet.
0 0
Piejotter
Eindelijk iemand die het doorheeft.
1 0
deajaxcommissie
Juist
1 0
Patrick78
Dus Traore is de nieuwe spits
1 -1
deajaxcommissie
Marc geeft op de site aan dat Ajax nog een volle maand heeft om een volwaardige vervanger te zoeken. Ik denk dat het dus nog wel ff kan duren voordat er nieuws is. Ik gok dat ze dus op Traore wachten . Als hij uiteindelijk ook echt komt kan ik daar mee leven. Hopelijk vinden ze wel gauw een buitenspeler.
1 0
FWAjacied
Ajax en SSC Napoli hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Arek Milik. De overgang naar de Italiaanse club is per direct. Met de overgang is een transfersom gemoeid van EUR 32 miljoen, het bedrag kan oplopen tot EUR 33 miljoen. De aanvaller stond nog tot en met 30 juni 2019 onder contract bij Ajax.

Mike Verweij > Italianen
0 0
Patrick78
Milik OFFICIËL.Ajax.nl
0 0
Hammerzeit
Amsterdam - 2 Augustus 2016

"Ajax houdt opties open maar is er nog niet uit"

Directeur spelersbeleid Marc Overmars buigt zich al dagen over een aantal opties.
De Tjap Tjoy en Babi Pangang zouden naar verluidt zeer in trek zijn bij de directieleden, maar daar is Ajax al te bekend mee zo is de laatste tijd gebleken. De Amsterdammers lijken op zoek naar iets nieuws. "Dit kennen we nu eigenlijk wel, we gaan verder kijken naar andere opties", zo verklaarde Overmars.
Ajax lijkt dus in het kader van afwisseling meteen daadkrachtig te handelen door - waarschijnlijk - een menukaart van de Indonees er deze keer bij te pakken. Verweij kon de geruchten nog niet bevestigen omdat het nog niet concreet duidelijk is óf Ajax zich wel wilt gaan oriënteren bij de Indonees, gezien het risico dat het niet in de smaak zal vallen.
"Misschien houden we het toch maar gewoon bij Chinees, stukken goedkoper en lopen we ook geen risico's - daar houden we hier niet zo van." zo klinkt het uit de mond van Overmars.
Verweij gaat vanavond laat de geruchten even nachecken, naar verwachting is er dan meer bekend.
5 -7
afcano1
waarom nog steeds geen melding op de officiele ajax site? iemand een idee beurs ofzo
2 0
boye04
Volgens mij mag je dit soort nieuws sowieso niet officieel vermelden als de beurs nog open is. Dus het zal of heel vroeg in de ochtend of na 5/6 uur worden. Ligt eraan wanneer de beurs sluit.
0 0
Ben
Nou Marc, wie gaat het worden? Het blijft erg stil. Elke keer als ik AS open hoop ik dat er een mooie verrassing op de voorpagina staat, ik heb geen geduld meer. Verweij komt ook nergens mee, het kan toch niet zo zijn dat ze pas beginnen met zoeken zodra Milik verkocht is? Ik hoop maar dat Marc opeens zo veel meer geld ter beschikking heeft dat hij het in een hoger segment moet zoeken, waar hij eerder nog niet gezocht had ofzo.
1 -2
deajaxcommissie
Precies! Dat heb ik dus ook! Ik heb bewondering voor de supporters die geduld prediken. Dat heb ik dus absoluut niet! Puur omdat ik vind dat Ajax sinds 8 mei (misschien zelfs eerder) hun voorbereidende werk had moeten doen. Ik denk dat ze puur op Huntelaar hebben gegokt en hebben verloren. En dat ze nu pas rond kijken. Ik denk dat als Bosz had geweigerd ze het ook niet zouden weten. Wie weet hadden ze dan Mourinho benaderd (in de trant van de Balotelli bijvoorbaat onhaalbaar dus). Ik wil graag positief zijn maar alle tekenen geven aan dat onze bestuurders er weinig van bakken. Dat kan zijn omdat ze het intern niet eens worden over de opties, dat ze slecht zijn in netwerken en onderhandelen, of dat ze maar 1 plan hebben en wanneer dat niet lukt in paniek raken. Ach.. hoe dan ook heb ik zin in morgen! En ik hoop dat als onze bestuurders falen, jongens als Dolberg, Cassierra, Sanches, Westermann, Nouri, en van de Beek ons kunnen verrassen dit seizoen. In dat geval kunnen we met name de jeugdspelers als de nieuwe "kanonnen" beschouwen. Laan we het hopen!
1 -1
RusselWestbrook
Gewoon even een vraag: hoe lang denk jij dat een transfer duurt gemiddeld? Een dag of 2-3?
0 -1
AJAXZZZ
Bij Ajax ?

Twee maanden ?
1 0
RusselWestbrook
Nee, gewoon in het algemeen.
0 0
AJAXZZZ
Geen idee.
Weet jij het ?

Fischer is al weeeeken geleden verkocht.
Nog steeds geen nieuwe buitenspeler.

Dat weet ik wel.
0 0
RusselWestbrook
Eerst moet de club akkoord, dat kan al een week of nog langer onderhandelen zijn. Dan moet je nog met de speler tot overeenkomst komen, waar ook weer tijd in gaat zitten.

Dan ben je ook nog eens afhankelijk of die speler graag wil of niet. Of die eerst nog de kat uit de boom wil kijken. Of wil afwachten of je je plaatst voor CL.

Wordt hier altijd veel te makkelijk gedaan, alsof het in een dag of twee klaar is.
0 -1
tomtiedom
Ondanks alle kritiek op Overmars, zijn wij door 'het beleid' wel een financieel gezonde club. Iets wat een zeldzaamheid is in deze verrotte voetbalwereld, maar wat koop je ervoor als je niet bij de verkoop van je 1ste spits niet direct een 'back-up' plan klaar hebt liggen? Iets wat toch normaal is in de voetbalwereld. Het is ongelofelijk en Ajax-onwaardig dat je een bestuur hebt wat zo onprofessioneel omgaat met de voetbalwereld van deze tijd. Wakker worden Ajax, we hebben de boot nu inmiddels wel vaak genoeg gemist. Tijd om er weer iets van te maken, ipv alleen te sparen.
3 -1
Toekomst1900
Mocht het bij Gomez tussen Ajax en Westham gaan, kan het wel eens zijn dat we goede kans maken. Westham heeft aanvaller uit Argentinie aangetrokken... Man, ik blijf, hoogstwaarschijnlijk heel naief en ik word zeer waarschijnlijk teleurgesteld, toch erg hopen op Gomez!
6 0
The
West ham schijnt 10 miljoen geboden te hebben (daily mail), dan kunnen wij hem op onze buik schrijfen.
0 0
AJAXied4ff
Ik begin steeds meer het gevoel te krijgen dat er helemaal niks meer bij gaat komen. Overmars vindt het wel welletjes ben ik bang, zijn twee kanonnen waren Cassierra en Sanchez dan waarschijnlijk. Volgens Overmars is Cassierra waarschijnlijk dan al de vervanger van Milik en is er ervaring genoeg binnen de selectie. Overmars kan gaan broeden op zn 35 miljoen in zn pakhuis en volgens hem hebben we dan ook weer de beste selectie van de eredivisie. ..
1 0
AJAXZZZ
Cassierra is de vervanger van Sanogo
0 0
kolkie125
Ziyech trainde niet mee vanmorgen..
1 -1
Hammerzeit
Ziek gemeld, dus maak je (helaas) geen illusies.
1 -1
han23
Ok!
0 -1
Stibba020
En nog steeds geen nieuwe spits en buitenspeler...
1 0
bazza25
Ik denk dat we over anderhalve week echt conclusies mogen gaan trekken
0 0
Toon meer reacties