Maduro: 'Ajax zal eigen spel moeten spelen'

BVeenstra, 26-07-2016 om 10:15, 17338 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Afgelopen vrijdag 15 juli werd Ajax tijdens de loting voor de derde voorronde in de Champions League, net als in 2010, gekoppeld aan het Griekse PAOK Saloniki. In aanloop naar de belangrijke duels sprak Ajax Showtime met FC Groningen-speler Hedwiges Maduro, die in het verleden zowel voor Ajax als PAOK Saloniki uitkwam.

Volgens de middenvelder zal Ajax geen 'makkie' hebben met de Griekse nummer vier van vorig seizoen, die zich via de play-offs wist te plaatsen voor Champions League-voetbal. ‘PAOK is een team dat altijd volop in de strijd gaat en vanuit een goede defensie compact kan spelen. Bovendien hebben ze voorin snelle spelers rondlopen’, aldus Maduro, die ook de trainer van PAOK Saloniki, Vladimir Ivic, goed kent. ‘Hij is een type die vanuit een goede organisatie voetbal wil spelen. Maar ook aanvallend voetbal behoort tot de mogelijkheden, met snelle buitenspelers.’

Mocht het voetballend niet lopen bij de Grieken, ziet de Almeerder bovendien in dat men bij PAOK Saloniki ook nog over andere kwaliteiten beschikt. 'Ajax heeft weliswaar veel talent rondlopen, maar PAOK heeft veel spelers die echt de strijd erin gooien en met passie spelen. Ze hebben ook niet voor niets in de voorbereiding gewonnen van Club Brugge en FC Twente. Beide keren met 2-0’, vindt Maduro dat de Grieken absoluut niet onderschat mogen worden.

Uiteraard is Tonny Bruins Slot namens Ajax actief om de tegenstander grondig te analyseren, maar volgens Maduro zijn er bovendien een aantal spelers waar de Amsterdammers extra alert voor moeten zijn. ‘Robert Mak is een goede speler, een Slowaaks international (inmiddels vertrokken naar Zenit, red.). En Stefanos Athanasiadis is een echte spits, vooral een afmaker. Bovendien zijn Dimitris Pelkas en Ergys Kace (namens Albanië actief op het EK, red.) jonge talenten met een goede techniek.’

Ajax onder Peter Bosz
Ajax heeft onder zijn nieuwe trainer Peter Bosz in de voorbereiding nog geen wedstrijd gewonnen, maar desondanks houdt Maduro vertrouwen in de oefenmeester. ‘Ik heb hoge verwachtingen, want Peter Bosz is in mijn ogen een goede trainer. Ajax zal gewoon zijn eigen spel moeten spelen en zorgen dat ze thuis ‘de nul’ houden. Dan maakt Ajax een goede kans’, vervolgt de oud-Ajacied, die nog een voordeel ziet voor Ajax.

‘Ajax kan zich volledig voorbereiden met zijn sterkste opstelling. PAOK zal dat minder kunnen doen’, doelt hij op het feit dat de Amsterdammers vooralsnog alleen Arek Milik missen, terwijl bij de Grieken in de voorbereiding meer spelers ontbreken vanwege het afgelopen EK. ‘Maar het gaat erom wie het meest fit is en wie de juiste vorm heeft. Dat is het belangrijkste.’

Net als het Nederlands elftal liep ook het Griekse nationale elftal deelname aan het EK in Frankrijk mis. 'Griekse spelers spelen met passie en dat is ook wat de Griekse fans willen zien. Het resultaat is heilig, het spel hoeft niet goed te zijn. Daardoor verbeteren de spelers zich vaak niet. In Nederland gaat het juist om het spel en wordt het resultaat vergeten. Daardoor wordt in Nederland juist de hardheid gemist.'

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: bartveenstra1990@gmail.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
OKP-AFCA
Waarom wordt dit bericht opnieuw geplaatst?

Stond er toch weken geleden ook al?

Geplaatst op 26-7 maar de eerste reacties zijn van 17-7... en misschien moet je dan ook even dat 'afgelopen vrijdag 15 juli' veranderen?
0 0
Leviathan
Eigen spel spelen? Opkomende backs die over de buitenspelers gaan inschuivende centrale verdedigers middenvelders die aansluiten bij de aanval en alleen naar voor spelen vleugelaanvallers die binnen en buitenom gaan en een spits die zowel kan scoren als balvast is en assists kan geven. En een team dat continue beweegt er altijd een vrije man is en bij balverlies druk zetten. Laten we het hopen dat we dit eens gaan zien dat is wat mij betreft het Ajax spel.. Maar dat zie je al 20 jaar niet meer onderhand
0 0
ConstantijnAjax
Ja natuurlijk gaat Ajax haar eigen spel onder Bosz spelen, al leek het soms in de
voorbereiding erop dat we het spel van Feyenoord van vorig seizoen speelde zo slecht was het.
Maar ik begrijp ook, dat Bosz die tijd nodig heeft gehad, en nog om erin te slijpen
wat hij in gedachte heeft. Hopelijk zien we nu een Ajax dat stappen vooruit heeft gemaakt
tegen Marseille 30 minuten goed, hopelijk nu 60 minuten dat zou voldoende moeten zijn
mits de kansen worden benut.
0 0
ST
Ben nu al zenuwachtig. Kan echt alle kanten opgaan. Maar 2-0 tegen club en Twente zegt me genoeg. Wij missen Milik, Bazoer en Younes. In topvorm zijn dat onze beste spelers zo'n beetje. Met Dolberg en Cassierra doe je sowieso een flinke stap terug en dan is het team nog niet eens op elkaar ingespeeld ook. Denk dat Maduro gelijk heeft dat Ajax vooral de 0 moet zien te houden.
0 -2
Runnerlex
ze moeten vanavond met trots en bravour er op klappen.....En iedereen moet messcherp zijn. Maar ik ben bang dat we het één helft volhouden...Met dit druk zetten vraagt één ijzersterke conditie. .En heel veel discipline. . Maar poak kan ook een slechte dag hebben..Daar hoop ik maar op...
0 0
Ajaxtrouw
Ja....en ons eigen spel is?
1 0
Leviathan
Ongemotiveerd voetballen?
0 0
Forevernewb
Copy paste het volgend jaar, hoef je alleen de naam van een tegenstander te veranderen.
0 0
Arek Milik
Eigen spel wat onder Frank gespeeld werd of eigen spel wat Bosz voor ogen heeft?
Tweede kies ik voor!
0 0
EVH
Prachtige oneliner is dat; "We moeten ons eigen spel spelen".

Wat betekent dat eigenlijk, ons eigen spel. Is dat het spel dat we van Frank moesten spelen? Of het spel dat Ajax van huis uit eigenlijk behoort te spelen? Of het spel dat de huidige trainer gaat/wil implementeren?

Kan en wil iemand mij het gebrabbel van Maduro eens uitleggen. Ons eigen spel....
0 0
Ajacied1978
Ons eigen spel weet je wel. Je gaat geloof ik al 30 jaar naar Ajax.. 4-3-3 met flitsende buitenspelers, hoog druk zetten, driehoekjes, veel kansen. Een beetje wat Bosz wil spelen, maar dat heeft de tijd nodig. Ik vrees dat hij de tijd die het nodig heeft, niet gaat krijgen. Plaatsen voor CL en anders EL is cruciaal, als Bosz daarin gaat falen is zijn krediet al een beetje opgebruikt denk ik. Duimen dat het genoeg is, ik heb er stiekem nog wel een hoop vertrouwen in. De fouten die nu gemaakt zijn, zullen niet nog eens gemaakt worden. Enige waar ik me ernstig zorgen over maak is het scorend vermogen momenteel. Milik sluit pas aan als de belangrijkste wedstrijd gespeeld is en Dolberg is er niet klaar voor. Zivkovic heeft zijn eigen graf gegraven met zijn gejank om een transfer naar Utrecht.

Wie moet de goals maken bij ons? Dan toch Cassiera maar in de spits?
0 0
EVH
Ja ik ga al tijden lang naar AJAX. Ik weet wat ons eigenlijke spel inhoudt.
Dat spel spelen we al jaren niet meer, althans niet onder Frank de Boer.
Frank de Boer, Marc Overmars en Edje Raketje hebben er vijfenhalf jaar lang voor gezorgd dat we dat spel niet meer spelen en NU ook niet KUNNEN spelen omdat de selectie volledig anders is samengesteld.
Der selectie is samengesteld om defensief, statisch boerenkoolbetonvoetbal te spelen. Zoals Frank de Boer dat wilde.

Nu zit onze nieuwe trainer met de gebakken peren. Heel vervelend want van Peter Bosz wordt nu verwacht dat hij van werkpaarden, renpaarden gaat maken. Dat zal niet meevallen.

Het voetbaltechnische beleid, zowel jeugdbeleid als aankoopbeleid, zal op de helling moeten.
En eigenlijk kan dat alleen door de verantwoordelijke mensen, die ons defensief betonvoetbal hebben voorgeschoteld, te vervangen.

We hebben technisch vernuft nodig om AJAX voetbal te spelen. Daar moet op worden opgeleid en ingekocht.

Daarom moet Peter Bosz lang de kans krijgen en niet snel worden afgebrand.
0 0
Ajacied1978
Tete, Veltman, Dijks, Klaassen, el Ghazi zijn toch spelers die bij ons in de jeugd leuk aanvallend voetbal hebben gespeeld. Dus dat zit er nog in. Aan Bosz om het er weer uit te trekken. Zoals ik al zei, het komt wel goed, mits Bosz de tijd krijgt. We gaan het zien...
0 0
johnd
Tete, Dijks, Klaassen leuk aanvallend? Ben een fan van alledrie, maar dat is natuurlijk onzin. Klaassen moet het vooral van zijn loopacties hebben en is een werker, Dijks idem en Tete kan vooral heel goed verdedigen. Alledrie prima spelers, maar echt geen goede voorbeelden voor aanvallend attractieve gasten.

Veltman kan dat wel, maar maakt nog steeds foutjes en El Ghazi kan dat ook als hij een goede dag heeft.
0 0
EVH
Ja en dat leuke aanvallende voetbal is er door vijfenhalf jaar Frank de Boer vakkundig uitgeramd.

Zie dat r nu maar weer eens in te krijgen.
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Het is het voetbaltechnisch equivalent van 'lekker jezelf blijven'.
1 0
EVH
Ja oke.

En wat is dat dan? Wat is het "jezelf blijven" van Ajax de laatste jaren??
Boerenkoolbetonvoetbal??
1 0
OntlastendeMiddenvelder
Dat bedoel ik ook. Het is volledig vaag.
0 0
EVH
Precies. Het is volledig gelul in de ruimte. Maduro heeft geen enkel benul wat ie zegt. Hij brabbelt maar wat, puur om iets te zeggen.
0 0
OntlastendeMiddenvelder
En het wordt maar opgeschreven, puur om iets te kunnen schrijven, en wij lezen het, puur om iets te lezen. De honger naar informatie is groter dan het aanbod.
1 0
EVH
Ja. Met alle gevolgen van dien.
0 0
OntlastendeMiddenvelder
De nul houden. Ja...
0 0
geDaante
Nee, meer scoren dan de tegenstander, en zoveel mogelijk. Angstmentaliteit en zogenaamde, verlammende 'realisme' eruit. Weg met die shit.
0 -1
Ben
Gewoon de kansen afmaken, en scherper en geconcentreerder in de verdediging. Alle wedstrijden hadden we tot nu toe makkelijk met grote cijfers kunnen winnen. Tegendoelpunten waren bijna allemaal blunders, en aanvallend hadden we elke wedstrijd veel vaker moeten scoren gezien het aantal kansen. Zeer geflatteerde nederlagen tot nu toe. Ik heb er wel vertrouwen in.
1 0
Jaimy26
Maduro die weet dingen ;)
0 0
EVH
Soort Tyrion Lannister.
0 0
Red Devil
Ik denk dat hij Ajax nog niet heeft zien spelen want dan praat hij wel anders. Dit Ajax is kansloos tegen PAOK omdat die ook de fysieke strijd aan kunnen gaan en dat mis ik bij de dames van Ajax 1.
0 0
AsAjax
je moet ook naar de mannen kijken.
2 0
EVH
Dapper van je, dat je je voorkeur ventileert.
0 0
PetrosQ
Truth to be told, ik houd mijn hart vast. Hetgeen PAOK in overvloed heeft - mentaliteit, passie, strijd - hebben de prima donna's van Ajax een enorm gebrek aan. Tenminste onder De Boer, hopelijk weet Bosz wel de juiste snaar te raken. Anders voorzie ik een snelle Europese aftocht. Wat op zich niet heel erg is. We hebben een nieuwe trainer, met een nieuwe techniek. Geef Bosz even de tijd, als we uiteindelijk kampioen zijn hebben we toch nog een best goed seizoen achter de rug. Ik wil natuurlijk ook Europees overwinteren, maar we moeten ook reëel zijn. Deze jongens konden het ook niet tegen De Graafschap opbrengen, waarom zouden ze dan nu opeens wel als echte mannen kunnen spelen?
1 0
PetrosQ
En met 'als echte mannen spelen' bedoel ik spelen met de juiste mentaliteit, met passie en de wil om te winnen. En niet, zoals tegen De Graafschap, het moreel af laten weten op het moment dat je er juist volle bak voor moet gaan. Dat denk ik. Maar misschien is het ook wel gewoon een gebrek aan kwaliteit
0 0
ZeeuwseAjacied
Het ontbreekt gewoon aan scherpte in de oefenwedstrijden; Dijks, Riedewald en Klaassen bij de eerste goal en Veltman en Riedewald bij de tweede goal van Gent. Viergever bij beide goals van Krylya Sovetov, staat gewoon lucht te dekken.
0 0
glob
Uiteraard baal ik er ook van dat het nog van geen kant loopt. Maar ik ben ook heel benieuwd. Benieuwd of Peter Bosz echt zo'n goeie trainer is dan we vooraf dachten. Hij kan het nu heel snel laten zien. PB moet nou niet in paniek raken maar met 2 of 3 tactische positiewisselingn het elftal zo zetten dat het klopt en dar het team gaat draaien. Ik verwacht Westerman. Centraal achterin, daar komen zijn leiderskwaliteiten het beste tot hun recht en ik verwacht een omzetting op het middenveld waardoor er meer diepgang en creativiteit in het elftal komt. We wachten rustig af, het zal snel duidelijk worden nu.
0 -1
ajax4ever01
Ajax - PAOK 6-0 4x Milik 2x Youness
3 -7
BennJii020
en toen kwam je er achter dat Milik die wedstrijd niet speelt... dan blijft er 2-0 over, is ook prima...
0 0
ajax4ever01
Alsof ik dat niet weet.. het is meer een voorbeeld hoe makkelijk wij over PAOK heen kunnen walsen als iedereen scherp is
0 -2
Fredschuit1
Tijd voor de snooze knop..
4 -1
ajax4ever01
Morgenochtend snooze ik ;)
0 0
meerzicht
Nou Hedwiges of dat nou zo'n goed advies is. Ik bedoel, weet niet of jij de oefenwedstrijden beetje hebt gevolgd, maar als Ajax zijn eigen spel gaat spelen, dan heb ik er een hard hoofd in.

Ow mijn reactie is uiteraard met een knipoog he.
0 0
Tecmessa
Blinde paniek reacties kom er maar in:
1 -3