De Ligt bij Jong, samen met Andersen

BvdPloeg, 20-06-2016 om 07:45, 32884 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Matthijs de Ligt, Carel Eiting en Deyovaisio Zeefuik zullen voorlopig deel uitmaken van de selectie van Jong Ajax. De drie A-junioren mogen in principe nog een seizoen in de jeugd spelen, maar worden vooralsnog vervroegd doorgeschoven.

Ajax laat via de officiële kanalen weten dat Jong Ajax maandag begint aan het nieuwe seizoen met 26 namen op papier. Naast de drie A-junioren staan hier ook spelers tussen die terug komen van een verhuurperiode, zoals Sheraldo Becker, Queensy Menig en Lucas Andersen.

Ook aanwinst Danilho Doekhi is maandag van de partij. De verdediger krijgt gezelschap van veel leeftijdsgenoten die als tweedejaars A-junior de stap naar Jong Ajax moeten maken. Het gaat hier onder meer om Markus Bay, Nathan Leyder, Vince Gino Dekker, Ezra Walian en Mauro Savastano. Noussair Mazraoui is de enige speler in de selectie zonder contract. De eerste weken zal Keizer nog veel spelers missen vanwege het EK U19, dat in juli begint.

Talenten Kasper Dolberg, Abdelhak Nouri, Donny van de Beek, Vaclav Cerny en Frenkie de Jong staan niet bij de lijst van Jong Ajax, net als Robert Muric. Het zou zo maar kunnen dat zij (veelal na het EK U19) aansluiten bij het eerste elftal van Peter Bosz.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Daniii
Goede zaak, voor mij mochten de uitschieters al veel eerder en meer bij Ajax 1 betrokken worden, bijvoorbeeld spelers zoals Dekker, Muric of Savastano.
Dat zijn toch redelijke stabiele spelers op die leeftijd met veel potentie en zeker niet veel minder dan spelers wat er nu staan en 9 van de 10 keer niets laten zien.

#TRUSTTHEYOUTH !!!
0 0
serero97
Andersen doet mee op de olympische spelen.
http://www.dbu.dk/Nyheder/2016/Juni/OL_navne
0 0
kolotoure1235
gun andersen dan wel een kans...
0 0
Leprechaun
Opvallend artikel op nos.nl. Daar wordt gesteld dat Bosz het definitief niet ziet zitten in Andersen en Zivkovic:

http://nos.nl/artikel/2112337-ajax-trainer-bosz-laat-zivkovic-en-andersen-links-liggen.html

Toch opvallend dat Andersen niet eens een kans gaat krijgen in de voorbereiding. Die gaat waarschijnlijk verkocht worden.
0 0
flasher93
Andersen gaat mee spelen op de Olympische spelen, dat kan er misschien mee te maken hebben dat hij eerder begint en mits hij blijft, zich pas daarna op het eerste gaat richten. Zijn focus ligt natuurlijk niet bij de CL wedstrijden, maar bij Olypische spelen. Het is geen overbodige luxe om hem te houden en gewoon te kijken waar hij dit jaar staat in zijn ontwikkeling in een beter elftal dan in Tilburg.
0 0
BDW
Ach die jongens hebben op een paar leuke wedstrijden bij Willem 2 toch niks laten zien?..
1 0
willieovertoom
Oké het speculeren is begonnen. Het wordt een heel interessante ontwikkeling. De grootste talenten van Ajax A1 zijn nu doorgeschoven. Zowel Dekker, Zeefuik, De Ligt als Eiting moeten zich nu gaan manifesteren in Jong Ajax. Ik verwacht ook wel wat van Nathan Leyder, als het goed is, mist hij maar een paar weken van het nieuwe seizoen en kan dan ingepast worden.

Laat ik beginnen met de keepers: ik hoopte eigenlijk dat Diederik Boer zou vertrekken bij het eerste. Hierdoor kon André Onana tweede keeper worden (en bij Jong Ajax wedstrijden op maandag spelen) en Stan van Bladeren derde keeper (zodat hij bij Jong op vrijdag speelt). Dit is een utopie dus ik hoop dat er flink gerouleerd gaat worden. Stan is er klaar voor om betaald voetbal te spelen en heeft gewoon meer talent dan Indy Groothuizen.

De verdediging: ik verwacht veel van Matthijs de Ligt, Terry Lartey Sanniez en Deyovaisio Zeefuik. Terry ben ik zo ongelofelijk weg van. Was ook echt een baas in de laatste wedstrijden van het seizoen. De laatste, tegen Den Bosch, was hij absoluut de beste man samen met Abdelhak Nouri. De Ligt is een natuurtalent, zal waarschijnlijk even moeten wennen maar na een maandje zit hij er helemaal in. Zeefuik eet die broodvoetballers in de Jupiler League gewoon op. Zoals ik al zei, ik gok dat Nathan Leyder zijn wedstrijdjes ook wel gaat spelen.

Het middenveld: de interessantste linie. We hebben rasvoetballertjes pur sang die kunnen uitgroeien tot absolute wereldtop. Ik hoop dat Van de Beek in 1 gaat voetballen en zijn wedstrijden op maandag meedoet. Frenkie de Jong zal een heel seizoen spelen als rechtshalf, verwacht ik veel van. Carel Eiting wat mij betreft de vaste man op zes en Abdelhak Nouri, hopelijk als aanvoerder, als linkshalf.

De aanval: ook interessant. Ik gok dat Vaclav Cerny er vast bij komt en dat Robert Muric misschien wel wordt verhuurd. Maar het kan ook zijn dat Cerny zijn wedstrijden in Jong gaat spelen. In dat geval wil ik hem zien als rechtsbuiten, Kasper Dolberg in de spits en Vince Gino Dekker als linksbuiten.

Keeper: Onana, Van Bladeren, Groothuizen
Rechtsachter: Zeefuik, Dankerlui, El Mazraoui
Centraal (r): De Ligt, Leyder
Centraal (l): Lartey, Doekhi, Bergsma
linksachter: Warmerdam, Savastano, Gudelj
Controleur: Eiting, Clement
Rechtshalf: De Jong, Van de Beek (op maandag)
Linkshalf: Nouri (c), Bay
Rechtsbuiten: Cerny, El Idrissi
Spits: Dolberg, Zivkovic (?), Walian
Linksbuiten: Dekker, Acolatse
3 -1
flasher93
Leeuwenburgh en Owusu lopen er ook nog rond natuurlijk.. ben benieuwd wat het plan met hun is.
0 0
willieovertoom
Ik hoop Owusu verhuren/verkopen (wel met optie terug) en ook Leeuwenburgh weg.
2 0
flasher93
Ja precies. Owusu moet nog maar bewijzen geen Ligeon 2.0 te zijn. Heeft ook vaak op verkeerde positie moeten spelen door concurrentie, linksback..

Verder ben ik ook wel benieuwd of PEC Warmerdam nog wilt huren, daar was spraken van dacht ik een tijd terug
0 0
Minsc
Dolberg niet bij JA maar bij het eerste, vind ik toch wel verrassend.
0 0
NouriVandeBeek
Eiting, Doekhi, Zeefuik, en Dekker waren er nog niet bij. Die hebben dus al de definitieve bevestiging gekregen dat ze mee mogen naar het EK. Ze laten die gasten toch niet voor niks extra rusten.
0 0
Bensco
Betekend dit het einde van zivkovic zoals overal word gesuggereerd?
0 0
AFCA-CBS
Die wordt denk ik nog een seizoen verhuurd en als dat niet goed verloopt, het seizoen daarna verkocht. Zivkovic heeft nog een lang contract (2019) en een relatief hoog salaris. De clubs die hem zouden willen overnemen, kunnen hem hoogstwaarschijnlijk niet betalen.
0 0
Bensco
stomme zet want van verhuur schiet je als ajax zijnde niks mee op. Bij andere clubs ontwikkelt hij zich naar de beeld van die club en niet naar ons beeld. Aan de andere kant is de kans klein dat het die het wel begint te snappen als hij nog een jaar bij JA blijft ballen. Denk niet dat het nog veel word met deze jongen.
0 0
ajaxinho
Geen El Mahdioui.

Vertrekt hij?
0 -1
DavyBlind
Ja, dat is al even bekend. Volgens mij is ie naar PEC
0 0
flasher93
RB Leipzig schijnt ook interesse te hebben
0 0
Sulejmanibesteaankoopooit
Dit seizoen is het moment van de waarheid voor Andersen. Hij moet het nu gaan laten zien, dat hij in het eerste hoort. En anders verkopen aan een eredivisieclub met een terugkoopclausule.
0 0
Leprechaun
Volgens de NOS ziet Bosz het definitief niet in Andersen zitten:

http://nos.nl/artikel/2112337-ajax-trainer-bosz-laat-zivkovic-en-andersen-links-liggen.html
0 0
J00DT0TMIJND00D
Goeiemogguuuh! Heerlijk nieuws op een regenachtige Maandag! Ben nu ook wel benieuwd hoe de selecties eruit komen te zien bij de A1, B1 en C1.
1 0
flyingsoccer
Andersen moet het nu laten zien en Bosz overtuigen. In de voorbereiding gewoon vlammen en overtuigen.
0 0
willieovertoom
Betekend dit dat Peter Bosz het ziet zitten in De Jong en Nouri? Zo ja: heeeeel veel vuurwerk dit seizoen.
4 0
jollie18
Dat moeten we nog afwachten. Ik denk dat ze mee mogen maar niet defenitief bij de groep komen. Die zullen in Jong gaan spelen of verhuurd gaan worden.
0 0
chrisjuhhh
de Jong en Nouri verhuren ??????????????????????????????????????????
1 0
jollie18
Zou me niks verbazen als ze dat gaan doen.
0 0
chrisjuhhh
waarop gebaseerd je 2 grootste talenten ?
nee dat geloof ik niet , want er werd gezegd dat nouri en de jong zo wie zo in JA speelden en de kans was dat ze mee trainden met het 1e en zo dom is ajax nu ook weer niet laat staan bosz
0 0
Van413
Lachwekkend, Andersen verdient op zijn minst een kans. Ik had gehoopt dat hij zou opbloeien onder Bosz.
0 -1
foensai
Ik denk dat ze verhuurde spelers en spelers die ff niet "thuisgave" eerder willen zien om tot een beslissing te komen 1e elftal/verhuur/verkoop.
0 0
blava
Het is geen kleuterklas. Andersen heeft al genoeg kansen gehad en kan zich terug vechten via Jong Ajax. Dan toon je doorzettingsvermogen. Aan hem de keuze.

Ik snap niet waarom Ajax 1 pas volgende week begint. Eind juli is all de eerste voorronde wedstrijd van de CL. 4 weken vakantie is genoeg voor de niet internationals.
1 -2
jollie18
Ajax begint altijd eind juni.
1 0
flasher93
Kan zich natuurlijk omhoog vechten, goede voorbereiding kan alles veranderen
0 0
Joseph
Dat betekend dan waarschijnlijk een vertrek van Andersen, dat zou ik erg jammer vinden, puur op basis van talent 1 van de beste die Ajax heeft, maar hoe lang kun je wachten tot hij zijn mindset op orde krijgt?!
Misschien een laatste kans bij jong Ajax als aanvoerder, om iets in dat koppie te forceren wat eerder nog niet gelukt is..
1 0
Jayq
Jammer dat Ajax bij zo'n artikel op hun eigen site geen duidelijkheid geeft over waarom Anderson, Zivkovic, Becker en Menig bij Jong Ajax moeten aansluiten.

Ze hebben alle 4 al de nodige eredivisie ervaring en hebben eigenlijk ook al bewezen op eredivisie niveau uit de voeten te kunnen. Wat is dan de reden dat ze bij een Jupiler League team moeten aansluiten?

Is er nu al (voor de voorbereiding) besloten dat deze spelers niet in aanmerking komen voor Ajax 1?
Of staan ze op de nominatie om verhuurd/verkocht te worden, en worden ze daarom niet toegelaten tot de A-selectie?
Of moeten ze beginnen bij Jong Ajax omdat ze van een verhuurperiode komen, en mogen ze volgende week 'gewoon' bij Ajax 1 aansluiten?

Ik weet nu niet wat ik moet denken van de keuze om ze in Jong Ajax te zetten.
0 0
Toekomst1900
Niet goed genoeg, is aansluiten bij Jong Ajax. Het kan zijn dat jij Andersen, Zivkovic en Menig goed genoeg vindt. Maar als Ajax ze niet goed genoeg vind dan maar zo! Je kan niet met 40 man bij het eerste starten. Daarnaast heeft Andersen leuke wedstrijden gespeeld, maar niet meer dan dat. Zou een leuke speler zijn voor AZ. Zivkovic, Becker zou ik wel bij Twente willen zien en Menig zal wel terug gaan naar Zwolle. Dat Ajax niet communiceert waarom is wel zo netjes naar de spelers zelf toe. Ik ben in ieder geval blij dat er afscheid genomen gaat worden van de spelers die te kort komen!!
2 0
Jayq
Ik zeg nergens dat ik die spelers goed genoeg vind voor Ajax 1.

Ik wil graag weten wat de reden is om ze in Jong Ajax te plaatsen, zodat ik dan een mening kan vormen over die keuze. Er is nu geen duidelijkheid.

Maar als de reden is dat ze niet goed genoeg zijn, vind ik dat in het geval van Andersen een erg voorbarige conclusie. Ik zie niet in op basis waarvan Sinkgraven op dit moment als een betere speler wordt gezien. Als er in de A-selectie maar plaats is voor 1 van de 2, dan moet je ze in de voorbereiding de strijd met elkaar aan laten gaan.
0 0
flasher93
Ik mis Leeuwenburgh?
1 0
SNTR
Muric, Cerny en Dolborg lopen nu gewoon bij Jong Ajax op het veld
2 0
Civilengineer
Het wordt wel druk op het middenveld met Klaassen, gudelj, bazoer, sinkgraven, de jong, van de beek, nouri. Uitgaande dat serrero weggaat.
1 0
wladimir
Klaassen en Bazoer kunnen nog altijd vertrekken.
0 0
jollie18
Zullen nog wel spelers verhuurd gaan worden.
0 0
Toekomst1900
Volgens mij is Muric ook bij Jong Ajax. Zie em op foto's lopen!!
1 0
Wimmel
Sommige jongens starten eerder op eigen initiatief en doen gewoon met jong mee.
1 0
Toekomst1900
Dolberg ook overigens!
2 0
SNTR
Ongelofelijk eigenlijk om te beseffen dat Dolberg waarschijnlijk de enige Deen is in het eerste, al zal hij uiteindelijk veel spelen bij Jong Ajax. Tijden veranderen zullen we maar zeggen
0 0
AFCACBS410
Schone hebben we ook nog he;)
0 0
SNTR
Die gaat sowieso wel weg
0 0
V12
Het lijkt mij een tijdelijke situatie. Als Frenkie de Jong er weer bij is zal Eiting weinig spelen dat kan nooit de bedoeling zijn. Hij zal dan ook teruggaan naar de A1 lijkt mij. Dat geldt voor alle drie of ze moeten zo goed zijn dat ze de speler voor hun uit de basis spelen.
1 0
Hwb
Ik weet niet of Frenkie positioneel gezien een concurrent van Eiting wordt. Eiting lijkt mij vooral voor de 6 te zijn, terwijl ik De Jong liever in een van de twee aanvallende posities zie.
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Het vermelden van leeftijden zou prettig zijn in een artikel als dit. Dan hoef je niet steeds te googelen.
0 -2
JohnDylan
Elton Acolatse (1996), Norbert Alblas (1994), Lucas Andersen (1994), Markus Bay (1997), Sheraldo Becker (1995), Leon Bergsma (1997), Stan van Bladeren (1997). Pelle Clement (1996), Damil Dankerlui (1996), Gino Dekker (1997), Danilho Doekhi (1998), Carel Eiting (1998), Indy Groothuizen (1996), Dragisa Gudelj (1997), Adham El Idrissi (1997), Terry Lartey Sanniez (1996), Nathan Leyder (1997), Matthijs de Ligt (1999), Noussair Mazaraoui (1997), Queensy Menig (1995), Leeroy Owusu (1996), Mauro Savastano (1997), Ezra Walian (1997), Django Warmerdam (1995), Deyovaisio Zeefuik (1998) en Richairo Zivkovic (1996).
3 0
OntlastendeMiddenvelder
Dank je!
0 0
gwn_rj
Jezus wat voel ik me dan ineens oud!
3 -1
rodnet
Dat voel ik me al sinds Edo Ophof jonger bleek te zijn dan ik.
3 0
Ferd
En ik sinds ik Tomas Galasek een ouwe lul noemde en er toen achter kwam dat hij 2 jaar jonger is dan ik ben.
0 0
jaripettersson
Haha
0 0
JohnDylan
Ik dacht dat Bay ook nog geen nieuwe contract heeft voor komende seizoen?
0 0
Jayq
Is volgens mij ook zo. Ik wist ook niet dat Noussair Mazraoui een contract heeft.

Natuurlijk kan er ook op 'amateurbasis' gespeeld worden. Vrij gebruikelijk in de Jupiler League, maar zeer ongebruikelijk bij Ajax.

Ik denk er deze week 2 berichten komen waarin staat dat ze allebei een contract tot 2017 hebben getekend. Ze zijn natuurlijk ook pas deze week weer op de club, na hun vakantie.
0 0
flasher93
Heeft hij ook niet. Mazraoui is enige zonder contract
0 0
jollie18
Nog een weekje en dan gaat de voorbereiding lekker beginnen.
2 0
jollie18
Ik zie de naam van Zivkovic niet eens.
1 0
flasher93
Becker, Andersen, Menig en Zivkovic.
PEC Zwolle is doorgeschakeld, ze wouden Menig nog jaar huren. Stom dat dat niet gewoon geregeld is. Becker, Andersen en Zivkovic worden verkocht/verhuurd lijkt me.
0 0
NouriVandeBeek
Menig gaat nog wel verhuurd worden. Becker en Andersen worden verkocht verkocht. En wat te doen met Zivkovic? Niemand gaat hem kopen denk ik.
0 -1
ProBono
Gewoon in de spits zetten bij Jong Ajax, laat hem maar concurreren met Dolberg.
0 0
jaripettersson
Klinkt echt goed. Wat ik me afvraag is hoe goed en talentvol de a1 en b1 komend seizoen nog zijn.
0 0
Koenniiee
Dat lijkt dan toch wel einde verhaal voor Andersen. Als back-up van Younes gaat 'ie niet spelen (want daar is Ajax nog een speler voor aan het zoeken) en als middenvelder is de concurrentie groot, plus hij staat niet op de lijst bij Ajax 1. Ik ben best wel fan van die gozer als hij het eindelijk op zijn heupen heeft, maar dat het allemaal te weinig was staat buiten kijf. Zo jammer!
1 -1
Causio
Maar dat klinkt als heel goed nieuws allemaal. Zo op de maandag morgen.
0 0
koreem
Andersen lekker verkopen. Zie hem wel naar Heerenveen gaan. Daar zit Streppel nu.
0 -1
UltimateKaos
Dan wel een terugkoopregeling toepassen of een hele goede doorverkooppercentage
3 0
flasher93
of gewoon beide
0 0
UltimateKaos
Dat is natuurlijk het beste.
Zit er bij Fischer ook een doorverkooppercentage op?
0 0
flasher93
Waarschijnlijk wel, dat doet Ajax eigenlijk altijd wel slim
0 0
Sasz25
Dus ook Onana over naar 1?
0 -1
flasher93
Was al derde keeper hé. Officieel was Leeuwenburgh dat, maar die was eerst verhuurd en daarna geblesseerd.
0 0
OKP-AFCA
Deyovaisio...

Knap verzonnen.
0 0
scstan94
DM: Norbert Alblas, Stan van Bladeren, Indy Groothuizen
RV: Terry Lartey Sanniez, Leeroy Owusu, Deyovaisio Zeefuik, Noussair Mazaraoui
CV: Leon Bergsma, Danilho Doekhi, Matthijs de Ligt
LV: Damil Dankerlui, Dragisa Gudelj, Mauro Savastano, Django Warmerdam
VM: Pelle Clement, Carel Eiting, Nathan Leyder
RAM: Markus Bay
LAM: Lucas Andersen
RB: Sheraldo Becker
SP: Adham El Idrissi, Ezra Walian, Richairo Zivkovic
LB: Elton Acolatse, Gino Dekker, Queensy Menig
2 -3
flasher93
Goed ik verwacht dat Becker, Menig, Andersen en Zivkovic ook nog wel weg zullen gaan; verhuur/verkocht.

Die Mazraoui ken ik niet goed, is hij goed? Nog geen contract als het goed is
0 0
Chesterson93
Was heel lang geblesseerd en heeft zich in de beslissende maanden bij Ajax A1 en Ajax A2 goed laten zien. Snelle jongen, best fel en heeft verrassend goed overzicht als 'backzijnde'. Heeft dan ook geen contract omdat het pas in de laatste fase was en (Jong) Ajax wilt zien of hij deze lijn kan doortrekken.
0 0
FlyingDutchMan
Behoorlijk team zo, daar kan je wat mee Keizer!
0 0
scstan94
Ja indd. Met Alblas; Terry, Doekhi, De Ligt, Warmerdam; Eiting, Bay, Andersen; Becker, Zivkovic, Menig. Heb je een goed team voor in de JL.

Ik verwacht wel dat Ajax of Owusu of Sanniez zal gaan verhuren. Want nu hebben ze 3 talentvolle rechtsback's voor in JA. Waarschijnlijk zal van Rhijn verkocht worden en dan zal Owusu waarschijnlijk doorschuiven. Dan heb met bijv Zeefuik en Mazaroui nog twee spelers voor de RV positie.

Verder zal of Dolberg of Casiera in Jong Ajax voetballen. Nouri, Frenkie en Donny zullen ook nog genoeg wedstrijden voetballen in JA net als Cerny of Muric. Becker en Andersen zullen niet in JA gaan voetballen en Menig zal wel verhuurd worden.
0 0
WestlandforAjax
Ik hoorde dat andersen en sinkgraven uit gaan maken wie er verhuurd wordt.
0 -1
WestlandforAjax
Ik hoorde dat andersen en sinkgraven uit gaan maken wie er verhuurd wordt.
0 -1
CHRISSSSZ
Andersen is einde verhaal dus.
0 -1
AjaxPassion
Want? Misschien heeft hij zelf wel aangegeven dat hij eerder wou starten om alvast fit te worden. jA start namelijk vandaag al en het 1e nog niet...
0 0
insectenverdelg
Ook voor Andersen geld dat er een nieuwe coach op t veld staat. Als die wel vertrouwen in mij heeft en de juiste snaar weet te raken, dan zou t zomaar anders kunnen worden. want voetballen dat is niet t probleem bij Andersen.
2 0
BrandjeXL
Echter is mentaliteit iets wat je wel of niet hebt. Ook bij W2, op een paar uitzonderingen na, kwam zijn slappe manier van spelen te vaak bovendrijven. De jongen moet lekker bij een club als Heerenveen of Zwolle gaan ballen maar komt tekort voor de Nederlandse top.
0 0
robizkit
wordt een beetje lastig om de juiste snaar te raken als hij niet mee mag trainen. als hij echt een kans zou krijgen, dan zou hij iig wel de eerste weken mee mogen trainen net het 1e. einde verhaal dus
0 -1