Casierra: Jong, sterk, snel en ambitieus

BvdPloeg, 14-06-2016 om 11:25, 63251 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!

Met Mateo Casierra haalt Ajax een speler in huis die op het eerste gezicht de kwaliteiten moet hebben om de aanval van een kwaliteitsimpuls te voorzien. Met toestemming van Peter Bosz wordt de Colombiaan één van de twee spitsen in Amsterdam voor komend seizoen. Wie is dit 19-jarige talent?

Zander Mateo Casierra Cabezas, geboren op 13 april 1997 in Barbacoas, rechtsbenig en 1.84 meter groot. Door de mensen binnen Ajax omschreven als 'pareltje, die past in het profiel wat Bosz voor ogen heeft voor een spits'. Casierra oogt als een sterke en snelle aanvaller, die sterk is in de lucht. Dat alles op basis van een lange video van zijn eigen zaakwaarnemer, Helmuth Wennin. 

MATEO CASIERRA - HIGHLIGHTS from Colombiagol on Vimeo.

Diezelfde Wennin laat aan Ajax Showtime weten dat zijn cliënt redelijk allround is. 'Ik ken hem nu vijf jaar. Mateo is een heel sterke professional met een goede techniek. Natuurlijk moeten er dingen beter, maar hij is nog jong en heeft nog veel te leren. Mateo heeft 'big dreams' voor zijn carrière en hij is één van de betere spelers bij zijn club Deportivo Cali.'

De uitspraken matchen met de cijfers van Casierra, die al op jonge leeftijd een vaste waarde werd bij zijn club. In Colombia scoorde hij in totaal twaalf doelpunten in 41 wedstrijden voor Deportivo Cali. Deze goals werden verdeeld over de competities op het eerste en tweede niveau en de Copa Libertadores. Afgelopen seizoen kwam Casierra 22 keer in actie voor het eerste, waarin hij zestien keer in de basis begon en zes keer mocht invallen.

Feit is ook dat Bosz instemde met zijn komst en zodoende gecharmeerd is van Casierra. Als we kijken naar het type spits dat de nieuwe trainer bij zijn vorige clubs vaak gebruikte, is dat een fijne constatering. Armenteros, Bony, Traoré, Solanke... het zijn allemaal spitsen die sterk zijn aan de bal. Spitsen ook die een man voorbij konden spelen en doelpunten konden maken. De meesten van hen zijn goed in de bal, maar ook in de diepte. Complete aanvallers dus.

Enige nadeel blijft het enorme verwachtingspatroon van spitsen in Amsterdam. Ook Casierra zal zich moeten aanpassen, helemaal omdat hij in Colombia altijd in een 4-4-2 formatie speelde. De jongeling zal dus niet alleen moeten wennen aan een nieuwe omgeving in een Europese wereldstad, maar ook aan de speelwijze met drie aanvallers. Aan Bosz, Bergkamp en de andere trainers van zowel het eerste elftal als Jong Ajax om dat zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen, al lijkt Casierra met een vijfjarig contract ook een project voor de lange termijn.

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com) 
Sjors van Veen (Twitter: @SjorsvanVeen)

Bekijk de nieuwe Ajax zomercollectie!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AgeM
Maar is er bij de jeugd van Ajax geen talentvolle aanvaller dan ? En hoe gaat het dan verder met Huntelaar ? Ik snap niks van het technisch beleid in deze . Is het voor de doorverkoop ? Dan wordt Ajax inderdaad die duiventil met Bosz als ervaringdeskundige ( Vitesse) als trainer
0 0
Jan Doedel
Ik ken de hele jongen niet maar als ik zie dat ie hier al afgebrand wordt voordat ie ook maar een minuut heeft gespeeld voor Ajax zakt mij de broek af. Eerst zien en dan pas zeiken. Geef m in ieder geval de kans om zich te bewijzen!
2 0
tio
¨ Natuurlijk moeten er dingen beter, maar hij is nog jong en heeft nog veel te leren¨ einde quote. Bienvenido oftewel welcome,........................................
3 0
AjaciedForLive
42 wedstrijden en 12 goals is voor je debuut seizoen niet slecht.
2 -1
Welja
Als het filmpje 5 minuten korter was geweest, had hij nog beter geleken.

Ik weet ook niet of ik blij van wordt dat hij -oogt- als een sterke en snelle aanvaller.
0 0
geDaante
El Azzouzi:

-19/20 jaar, net als Casierra
-Nederlandstalig
-Geen aanpassingsproblemen/heimwee
-Seizoenenlang opgeleid onder Jonk in de speelwijze die Bosz graag hanteert;
-Samengespeeld met Nouri en Van de Beek, Cerny en Muric.
-Snel, handig, goede afmaker en technisch
-Kost niks
-Contract tot 2020
-Liet bij Twente zien nu al makkelijk mee te kunnen in de eredivisie

Had hém gewoon toegevoegd aan de selectie.
3 -6
flasher93
El Azzouzi moet eerst maar een constant seizoen Eredivisie spelen. Zo goed vond ik hem tot op heden nog niet hoor. Leuke goals, maar vaak onzichtbaar. Mooi podium om gewoon ervaring op te doen op dit moment.
2 0
Bensco
wat had je dan verwacht van een half jaar huur? dat is net genoeg om jezelf in te dribbelen bij een club maar nooit genoeg om van grote waarde te zijn. Gedaante heeft gelijk, Azzouzi had op zijn minst een kans moeten krijgen op basis van zijn prestaties de afgelopen tijd. Maar ik vrees dat hij de volgende in een lange rij van talenten gaat worden waar we hopeloos in gefaald hebben.
0 -1
flasher93
Had niks gehoopt, hij is nog lang niet goed genoeg bij ons. Hij verloor alle duels. Hij heeft 1 of 2 kansen gehad, maar dat gevaar viel uiteindelijk ook wel mee. Het is nog een jongen en laat hem bij Sparta maar lekker een man worden
1 0
sanchezsamuelso
Nee, Casierra is een veel groter talent! Ik heb hem veel zien spelen, een erg groot talent en hopelijk gaat hij dat ook laten zien bij Ajax! Vol vertrouwen en geduld moeten we hem welkom heten. Volgens velen kon Zlatan er na zijn eerste paar wedstrijden ook niets van en we weten hoe dat is afgelopen.
1 0
tio
geduld? geduld begint een beetje op te raken qua spitsen betreft.
0 0
geDaante
Maar heb je El Azzouzi ook veel zien spelen? Velen zagen Zivkovic ook als een groot talent, kan zijn, maar sowieso voor het Ajaxspelletje was wel duidelijk dat het totaal geen match zou zijn. Het gaat niet alleen om de mate van talent, maar ook, misschien nog wel meer, om het type.

Ondanks zijn ogenschijnlijke gebrek aan techniek, lijkt Casierra wel slim, en dusdanig dat hij zich ook wel uit benarde situaties kan spelen, en in de kleine ruimte soms toch zichzelf kan vrijspelen, voor zijn lengte is hij vrij snel op de eerste meters, heeft oog voor medespelers en lijkt overzicht te hebben, en wat voetbalslimheid. Dat maakt dat ik niet denk dat het een mix van Sanogo en Zivkovic is, maar het is me allemaal wel wat lomp, en vraag me af of hij in een 4-3-3 in de kleinere ruimte wat kan bewerkstelligen.

Had Ajax El Azzouzi niet gehad, had ik het wel willen zien, maar dat is niet het geval. Ik zie hem het niet veel beter doen dan El Azzouzi, zeker het eerste seizoen niet, door mogelijk heimwee/aanpassingsproblemen, zowel qua cultuur en het alleen zijn, als aan het spel.

Maar we zullen het zien.
0 0
sanchezsamuelso
oké, dan verschillen we in onze voorspellingen geDaante. Ik verwacht dat Casierra het beter zal doen dan el Azzouzi. Maar goed, we zullen het inderdaad zien. Het enige wat ik hoop van alle Ajacieden is dat we deze jongen welkom heten en goed op zullen vangen. Het gaat er uiteindelijk niet om wie er gelijk heeft, maar dat we gezamenlijk het beste voor Ajax willen en daarom zeg ik: welkom Casierra en veel succes!!
0 0
flasher93
Jij moet scout worden, jij ziet alles :O
1 0
Minsc
Bram bevestigt hier wat ik al vermoedde (nog bedankt voor de vele minnetjes, kenners): dit is er een voor de toekomst. Houdt dus in dat Huntelaar snel moet tekenen want Milik is natuurlijk na het EK weg.
0 -1
RusselWestbrook
Gast kan er al weer helemaal niks van zie ik.

Flashbacks naar vorig jaar, Younes kon der ook geen kut van vond 80% van de site.
7 -3
flasher93
Daarom we laten ons maar verrassen. Onder Bosz gelden weer andere regels als bij Frank. Wie weet krijgt hij zelfs een Zivkovic aan de praat. Dat zal op langere termijn allemaal blijken.
0 0
Debeste11
Jammer is natuurlijk dat we allemaal weer onze mening klaar hebben, terwijl deze jongen op velden speelt waar wij onze koeien niet eens op zouden zetten. 'Zijn balaanname is slecht, zijn techniek is slecht'. Het bord op schoot scouting waar de meeste mensen zo'n hekel aan hebben wordt in den treurnis hier herhaalt door de mensen die reageren op zijn filmpje. Laten we blij zijn met scoutingswerk in Zuid-Amerika en voor deze jongen juichen ook als hij een mindere periode heeft. Welkom Matteo Cassiera!
13 -1
tio
Ja joh, we zullen alles voor zoete koek aannemen, en het tover woord zuid amerika maar voor lief nemen. Iedereen kan toch zien dat het een miskoop eerste klas is, denk dat een videotje van M.v.d Hoorn er spectaculairder uit ziet als deze uit de bananen boom gevallen slungel.
0 0
Chesterson93
"Uit de bananenboom" .. Het zit er ook gewoon bij inbegrepen he, dat soort taal. En maar klagen dat men zich in een rol manoeuvreert, terwijl je niet eens op een normale manier kan zeggen dat je geen hoge pet van hem op hebt.
0 0
Radikaal
Eens. Van Sigthorson kun je een prachtig filmpje maken. Heb je er nog steeds niks aan.
0 0
AFCAsphere
Volledig met je eens.
1 0
NouriVandeBeek
Op het filmpje lijkt hij de motoriek van Sanogo te hebben. Ik ga er even vanuit dat dat niet zo is. Onze scouts zijn toch niet verstandelijk gehandicapt.
5 -2
DJ
Die scouts hebben ons de afgelopen jaren vaker teleurgesteld dan verrast dus ik moet het allemaal nog maar zien.
2 -1
SJvanveen
Die scouts hebben helemaal niet teleurgesteld. Goede spelers aangedragen, er is echter niets meegedaan. Miskopen zijn volledig op het conto van Overmars en De Boer aan te rekenen. Scouting wees Gudelj af, hij werd toch gehaald. Scouting wees Zimling af, werd toch gehaald. Scouting wees Sanogo af, toch gehaald. En ga zo maar door.
1 0
de-Ajacied
Lijkt me een sterke en kopsterke spits
Bijna net zo goed als Sanogo.
Wordt zware concurrentie voor Zivkovic en Dolberg
0 -2
MosesD
Zo'n filmpje zegt natuurlijk niet alles, maar je kan wel an zien dat ie veel balvaster is dan Milik. Meer een Ajax spits dus. Maar ja, eerst maar eens live zien.
2 0
Wally020
Nieuw seizoen, nieuwe trainer, wat nieuwe spelers, na wat trieste EK wedstrijden kan ik niet wachten wat aankomend seizoen gaat brengen..
deze gozer begint op 0, net zoals de rest van de selectie, ballen tonen en volle bak gaan..
dan zien we einde seizoen wel wat het gebracht heeft..
Speculeren is nog altijd andere koek dan speculaas!! :)
0 0
Milan95
Ben benieuwd.
Oogt als een lange, snelle, sterke en atletische spits, maar net als Nickoss hieronder ben ik heel huiverig, want zijn techniek en motoriek is gewoon slecht. Doet me een beetje aan Sanogo denken.

Had toch liever een technisch sterke speler gezien. Maar wie weet verrast ie ons allemaal.
0 -1
Koenniiee
Wat dat betreft is Zivkovic ook redelijk lang, snel en atletisch. Ik vind Zivko heel veel missen voor een spits van het niveau Ajax, dus hij zal het ook behoorlijk lastig gaan krijgen deze Cassiera.

Maar aan de andere kant.. Ik vind Milik ook zeker geen geweldenaar. Mist ook een hoop en is zeker geen type die Bosz wil gebruiken als spits, zie verleden.
1 -1
davidoff
hoop toch dat milik blijft, onder bosz kunnen wel eens mooie dingen ontstaan.
denk dat er nog flink wat wordt gepraat tussen beide en hopelijk geeft bosz milik zijn vertrouwen.
2 0
Nickoss
Met alle respect, ik ben na een paar minuten gestopt met kijken. Zijn eerste aanname is vreselijk, zijn balbehandeling is vreselijk en zijn motoriek oogt dus ook niet goed. (motoriek = amper te trainen)

In zo een competitie schieten zelfs de gemiddelde 1e en 2e klasser uit Nederland er wel 12 in in 44 wedstrijden. Sorry voor mijn pessimisme, maar dit oogt niet geweldig.
7 -8
Koenniiee
Ik deel je zorgen. Maar Milik mankeert ook heel veel en kan goede statistieken overleggen. Dus het blijft toch afwachten, maar hoopvol is het allemaal niet.

Wel is het een type spits die Bosz normaal gesproken gebruikt. Milik staat daar nog verder vandaan.
0 -1
Starring
Mwah Nickoss, die bijeengeraapte beelden lijken mij (buiten zijn motoriek) niet echt representatief voor zijn kwaliteiten en potentieel als ik de verhalen van bepaalde Colombiaanse volgers moet geloven. Denk dat we moeten afwachten wat hij in de voorbereiding laat zien, voordat we een 'eerste oordeel' kunnen vellen.

Wat het aantal doelpunten betreft. Op die leeftijd maakte Falcao en Jackson Martinez niet meer doelpunten dan deze jongeman. Afwachten dus, al begrijp ik, en deel ik zelfs zeer zeker jouw scepticisme op bepaalde punten.
0 0
Koenniiee
Maar een video samengesteld door de zaakwaarnemer van de speler in kwestie zou over het algemeen enkel positieve beelden opleveren. Dus vraag ik me af: 'wordt dit dan al gezien als zijn goede acties?'..
2 0
Starring
Das wel apart van die zaakwaarnemer ja. Want dat filmpje is overduidelijk geen promo-filmpje om potentiële clubs mee warm te maken.

Aantal goede fragmentjes afwisselend met een aantal knullige momentjes. Beelden uit de Copa Libertadores, waarin hij ook trefzeker was tegen Boca Juniors, zie je bijvoorbeeld amper terug.

We'll have to wait and see. Mijn verwachtingen zijn iig niet hoog o.b.v. het aankoopbeleid van Ajax en Ome Marc in het bijzonder.

0 0
3sterren
Met het filmpje is overduidelijk aangetoond dat zijn zaakwaarnemer meer talent heeft voor de zakelijke kant (€5,5 miljoen) dan voor de promotionele kanten van zijn twijfelachtige beroep. En dan ook de kwaliteit van de beelden zelf... Hij zal nu denk ik wel een goede camera kunnen aanschaffen. Misschien zelfs een steadycam.

PR en Marketing
0 0
jaribombari
Beetje een type Zivkovic dus?
2 -3
RobertAjax97
Deze spits schijnt erg balvast te zijn dat is Zivkovic naar mijn weten niet.
1 0
ajaxinho
Als Zivkovic fysiek sterker wordt, wordt hij ook balvaster.
Hij lijkt er alleen geen aanleg voor te hebben.

Ik vind het meer des Ajax als Zivkovic een eerlijke kans krijgt.
Maar Zivkovic is met deze aankoop definitief afgekeurd.
0 -1
Mby82
Becoming Mateo
2 0
gi0vanni
LOL!
1 0
grunnjood
Ik heb zo m'n twijfels over deze jongen op basis van dit filmpje. Echt groot is hij niet met 1.84m en ook qua kracht moet hij nog echt verbeteren. Zijn schot is wel redelijk, maar zijn balaannames zagen er echt ondermaats uit op dit filmpje. Dat is natuurlijk een kwaliteit die een 'Ajax-spits' wel moet bezitten wil hij slagen. Maar hij wordt natuurlijk niet voor de basis gehaald, maar dan nog zou je zeggen dat hij ook niet echt het type stormram is die je als tweede spits op de bank achter de hand houdt.

Maar de scouts zullen ongetwijfeld iets in hem gezien hebben anders werd hij nooit gehaald en die zien veel meer dan zo'n onbenullig YouTube filmpje. Maar hij zal nog wel flink beter kunnen worden en lijkt ook vrij goed in de omschakeling. Dus je kan hem er na een uur spelen prima inbrengen dan komt hij denk ik het best tot zijn recht.
1 -2
Piejotter
Met wat " verlichtende middelen" stijgt hij boven een ieder uit. :-)
1 0
Aianteia
ajax-spits (de; v(m); meervoud: ajax-spitsen)

Jongeman die minstens 1 meter 90 meet. Hij is sterk, maar toch lenig. Robuust, maar wel frivool. Het is onduidelijk of zijn rechter- of linkerbeen het sterkst is. Altijd staat hij aan het einde van de door hemzelf opgezette aanval, om deze tot doelpunt te promoveren. Luistert bij voorkeur naar de namen Johan, Marco of Patrick.
1 -1
grunnjood
Ik vind het hele idee van een ideale 'Ajax-spits' volslagen bezopen, maar een beetje een aanname mag zo'n jongen toch wel in huis hebben? Want vaker dan niet sta je bij Ajax in een kleine ruimte als spits en ik heb jaren naar de verschrikking genaamd Sigthorsson moeten gluren die vrijwel elke aanname op magistrale wijze wist te verprutsen. Maar daar kan je gewoon op trainen, dus hopelijk zit het er wel in bij deze jongen.
1 0
svanrensen
Stel zeikerds hier zeg. Wacht nou eens eerst af. Ik heb er daarentegen wel vertrouwen in deze speler, lijkt me een sterke speler die ook zelf van alles kan aanrichten.
6 -2
3sterren
Lekker informatief filmpje...
@Bram dacht jij dat er met 1,84 Mts 1.86 meter wordt bedoeld?
Dan ben ik benieuwd welke onwaarheden er nog meer in dat filmpje zitten verborgen...
0 0
Postmus
Ik heb hier wel een goed gevoel over, ik denk dat deze jongen het beter gaat doen dan Zivkovic. En dat bekijk ik het eigenlijk alleen op zijn culturele achtergrond. Zivkovic een Nederlandse jongen, verwend en vervelend. Zuid-Amerikaanse jongens zijn veel meer geneigd om alles te geven voor de bal, vaak is dit het enige wat ze vroeger hadden. Deze spelers kunnen dan ook vervelend zijn of worden, maar dat ik vaak omdat ze zoveel passie hebben voor het spel (zie Suarez).
Als ik zo naar Cassiera's bouw kijk vind ik het een speler die veel winst kan halen in het krachthonk, hij deed me een beetje denken aan een type Hulk. Groot, sterk en snel. Al vind ik hem in het filmpje wel wat statisch ogen, hij is niet erg beweeglijk om zichzelf vrij te lopen. Maar dit is denk ik wel snel verholpen met het inzicht en invloeden van Bergkamp.
1 -1
3sterren
De gelijkenis met de Hulk zal wel verdwijnen in een wit shirt met rode baan...
In een groene outfit voel ik me ook al snel de Hulk.
En wat dat statische in zijn spel betreft, dat is om een eventuele transfer van Milik naar een andere club enigszins geleidelijk te laten verlopen, voor zowel de staf als voor de fans.
0 0
M.Olsen
Dit filmpje is tot nu toe wel het beste voetbal wat ik gezien heb sinds het begin van het ek
1 0
M.Olsen
Die sprong die die maakt bij het juichen van zijn eersten goal op het filmpje....
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Ik ben eigenlijk niet zo onder de indruk van het filmpje. Ik heb hem nergens in zien uitblinken. Hopelijk komt dat nog, maar ik ben niet overtuigd.
1 -1
noppenkoning
pluspunten: kan goed koppen en kaatsen
minpunt: bal zit niet aan touwtje
1 0
OntlastendeMiddenvelder
Vooral dat laatste is jammer voor een Ajax-spits.
3 -1
dennalafca
Dag jeugdopleiding.. Daar gaan we weer.
0 -18
J00DT0TMIJND00D
Zowel Dolberg als Sierhuis zijn er nog laaaang niet klaar voor, vind beiden zelfs erg overhyped.
1 0
Raoul14
Voor sommigen is het glas altijd half leeg.
3 0
RusselWestbrook
Deze site heeft echt een idioot publiek.

Aan de ene kant heb je lui die alles willen kopen wat twee keer een bal goed geraakt heeft en zonder blikken of blozen 15 miljoen zouden aftikken voor een spits die een half jaar lekker voetbalt.

Aan de andere kant heb je... dit. Lui die bij elke aankoop roepen dat de jeugdopleiding dood is/gaat.
14 -2
AFCAsphere
Slaat de spijker op z'n kop met deze comment.
0 0
Wimmel
Deze site zit vol met huilebalken welke gewoon iets te klagen moeten hebben, het is nooit goed genoeg. Wat een ongelofelijk klote leven moet je dan hebben wanneer je altijd overal over loopt te zeiken.
1 0
..::Rootje::..
Ieder zijn eigen mening. Misschien is hij/zij wel sarcastisch.
1 -1
chrisjuhhh
En nu ben ik het met je eens ( dit ook gezegd) , want we hebben geen talent op dit moment rondlopen voor de spits .
Ook Suarez , Ibra , hunter waren niet uit onze jeugd opleiding .
De laatste was Kluivert en dan praten we over 1995 !
3 -1
..::Rootje::..
Ik vind niet normaal, maar komt goed.
5.5 miljoen euro voor Cassiera is niet normaal, maar ik vind helemaal mooi!
Met Bosz komt helemaal goed.
4 -7
TOOL
Wat kan je voor beters kopen voor 5,5 miljoen dan?
2 0
Reicer
blikje in de water
0 0
FlyingDutchMan
Overtreders is begonnen hoor xD
0 0
..::Rootje::..
Ik zeg toch dat het goed komt...
1 -3
TOOL
Je zegt ook dat 5,5 niet normaal is, dan vraag ik me af wat je wel normaal vindt en voor welke speler. Niets meer..
0 0
chrisjuhhh
Messi bij FIFA 2000
0 0
davidoff
geen WOW factor, maja filmpie he!
wat niet is kan nog komen.
1 -4
Tyronetjonaloi
Krijg nu al zin in het komende seizoen. Persoonlijk hoop ik dat Ajax Sanchez en Kaputska ook weet te strikken en dat Milik blijft. (Hopen is iets anders dan verwachten)
4 -1
Franciscos
Hopen dat Veldmate hiermee weer een pareltje heeft gescout!
2 -1
Cruyffie
Ik heb er helaas niet al te veel vertrouwen in. Volgend mij is het scouting-apparaat vana Ajax (nog) niet grondig herzien. Op Veldmate na dan. Dus ik geloof niet dat er nu opeens 'pareltjes' gescout gaan worden. Vind hem op het filmpje ook geen toonbeeld van een technisch vaardige Ajax-voetballer, moet ik zeggen.
1 -10
AFCABart
ik ben met hetgeen ik in het filmpje zie ook nog lang niet overtuigd. blijft even afwachten natuurlijk.
2 -1
Nyca
zo'n topfilmpje, altijd lekker
3 0
Ruff Rhythim
Ja echt maximaal genieten die promo movie haha.
0 0