Ligeon vervolgt carrière bij Slovan Bratislava

BartVeenstra, 09-06-2016 om 18:01, 7335 views, Slovan Bratislava |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Verdediger Ruben Ligeon vervolgt zijn carrière bij Slovan Bratislava, zo maakt de Slowaakse club bekend. De rechtsback, die in de afgelopen twee seizoenen al verhuurd werd door Ajax, had bij Ajax nog een contract tot medio 2017.

De Amsterdammer heeft in Slowakije een contract voor vier jaar getekend. Ligeon debuteerde in 2011 in het eerste elftal van Ajax, maar wist vervolgens nooit een basisplaats af te dwingen. Vervolgens werd hij in het seizoen 2014/2015 verhuurd aan NAC Breda en in de afgelopen jaargang aan zowel Willem II als FC Utrecht. De transfer is door Ajax nog niet officieel bevestigd.

Bij Slovan Bratislava ontmoet Ligeon enkele oud-clubgenoten van Ajax en een andere Nederlander. Eerder al vertrokken Joeri de Kamps, Lesly de Sa en Lorenzo Burnet naar de Slowaakse club. Verder werd donderdag ook de overeenkomst met Nederlander Mitchell Schet bekendgemaakt.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Daantje Makkes
Is Bratislava iets van plan?? Hoe dan ook, veel succes daar Ruben!!
0 0
pinballmagic
Vind inmiddels dat het akelig stil blijft bij Ajax Qua transfernieuws
Het zal toch niet waar zijn dat ze onze supporters weer met een kluitje in het riet sturen
0 0
PetrusKeizer
ik heb geen enkel recht van spreken want ik heb die Ligeon helemaal niet gevolgd. Kan alleen zeggen dat in de paar wedstrijden destijds die ik op internet gezien heb en hij meedeed, hij op mij best n goeie indruk maakte. Helemaal niet zo van: wat doet die nou in t eerste? Dat vond ik trouwens nog meer van die Meneg.
0 0
Kingoffdatoilet
Dat wordt een lekker counter team daar zeg. Redelijk snelle spelers.
0 0
Ajax_33
Wanneer komt er nou weer wat transfer nieuws? Ik hoor wee helemaal niks
0 0
Mace0107
Komende 2 weken komt er wel duidelijk over sowieso 1/2 spelers.
0 0
afca4eva
Rubenom Ligeonom :D!
2 0
ajaxinho
Kut Ajax!

Was een van de betere rechtsback in de jeugd.
Daar moet je toch wel wat mee kunnen.

Het zal wel aan zijn instelling hebben gelegen :|
0 -5
Fredschuit1
Dat was brutil hose ook. Waarschijnlijk voor jou tijd. Is het helaas net niet geworden wat men pak en beet 5/6 jaar geleden dacht.. misschien een kop te klein voor de verdediging al hoeft dat ook niet altijd wat te zeggen. Zie jordi alba.. weet trouwens ook niet of de kledingsponsor van zijn nieuwe club blij is met de naam van de hoofdsponsor..
1 0
RRL
Haha zeer scherp, die gasten hebben goed lopen mixen met sponsoren haha
0 0
flasher93
Het is gewoon een hele matige back die veel kon compenseren in de jeugd met zijn snelheid. In de Eredivisie kon hij nog aardig mee bij NAC. Bij Willem II en FC Utrecht had hij het al een stuk moeilijker, door matige spelers soms op de bank gespeeld. Al met al, prima speler voor menig Eredivisie club, maar is slechter dan een Van Rhijn en zeker verdedigend slechter dan een Tete. Owusu moet nog maar bewijzen niet de volgende 'Ligeon' te zijn, want Zeefuik (type Tete) komt eraan.

0 0
EVH
En Sanniez??
0 0
flasher93
Die maakt in mijn ogen meer kans, maar misschien wel Centraal meer. We zullen zien hoe de kaarten dit jaar geschud zijn. Verwacht nog vertrek van Van Rhijn, Viergever en vd Hoorn in de verdediging. Dus er zal jeugd worden doorgeschoven en aankopen worden gedaan. Wie en wat precies, zal moeten blijken.
0 0
wladimir
Viergever heeft een contract tot 2018. Waarom zou hij vertrekken? Niemand in Nederland gaat hem betalen wat hij momenteel verdiend. Ook van Rhijn heeft een contract tot 2018. Misschien kan Tete wel beter worden verkocht, die is veel meer waard. Waarom zou van der Hoorn niet gewoon nog een jaartje bijtekenen?

Serero en Schone zie ik wel vertrekken deze zomer. We hebben genoeg middenvelders, Muric en Cerny komen door vanuit Jong.
0 0
flasher93
Nou van mij mag hij blijven, maar vanuit hem snap ik dat hij niet nog een jaar op de bank wilt zitten. Je gaat geen ontevreden spelers houden
0 0
wladimir
Van der Hoorn en Viergever hebben toch behoorlijk wat wedstrijden gespeeld. Er zijn 6 spelers voor 4 posities.
0 0
flasher93
door blessures hé. Half jaar daarvoor wouden ze beide vertrekken
0 0
wladimir
Die blessures, schorsingen en bekerwedstrijden gaan er komend seizoen ook zijn. Bij AZ of Utrecht verdienen ze een stuk minder. Welke buitenlandse club wil van der Hoorn en Viergever hebben?
0 0
chrisjuhhh
ik denk als vd hoorn weg ga en viergever dat khasia word gehaald
0 -1
MS22
Hij had nog een contract dus zal nog wel een beetje geld hebben opgeleverd maar belangrijker nog salaris. Er zijn nu al een aantal spelers vertrokken: Fischer, Boilesen en Ligeon.
0 0
MS22
Kom maar op met die kanonnen!
0 -1
Bensco
gaat lekker zo, die middelmaat wordt eindelijk weg gesneden.
2 0
TheTruth
Veel succes daar!
4 0
Ajacied1989
Nederlandse enclave in Bratislava. Burnet, De Kamps, De Sa, Ligeon en Schet.
Wel mooi voor die gasten. Prachtige stad en lekker met z'n allen bij de topclub van het land voetballen.
0 0
flasher93
Veel uit de Ajax jeugd, ben benieuwd door het afschaffen van de A2 of dit soort spelers minder ver bij Ajax komen en de club eerder verlaten. Al was Ligeon wel een van de smaakmakers met Klaassen ect. toen. Denswil noemde hem toen het grootste talent. Hij had natuurlijk elke tegenstander van zijn leeftijd onder bedwang door zijn snelheid. Maar in de Eredivisie en laat staan EL en CL komt er veel meer bij kijken.
0 0
Ajacied1989
Probleem van Ajax' jeugdopleiding was dan ook dat er vooral op fysieke kenmerken werd geselecteerd. Snelheid, lengte en kracht waren de belangrijkste determinanten. Zie ook de andere 'grote' talenten, zoals Bonevacia, Donald, Sporkslede, De Sa, Lukoki et cetera. Het zijn allemaal leuke spelers in de jeugd, omdat ze pijlsnel of fysiek sterker zijn. Maar zodra ze op het hoogste niveau komen te spelen blijkt dat ineens niet meer zo veel waard.
Je moet goed kunnen voetballen, dat is de basisvoorwaarde. De rest is van latere zorg.
Je kan beter met 11 slappelingen goed voetbal proberen te spelen, dan met 11 fysiek sterke/snelle spelers wedstrijden proberen te winnen. Uiteindelijk zullen er uit die 11 slappelingen meer goede voetballers voortvloeien dan uit die 11 fysiek sterke/snelle spelers.
0 0
flasher93
Goed. Donald vond ik ook wel echt heerlijk spelen toen in de voorbereiding tot hij zijn been Brak tegen Inter. Na lange revalidatie nooit meer op het gewenste niveau gekomen.

Sporkslede was ook goed bezig in Jong Ajax, zijn debuut gemaakt en na zijn breuk in zijn been nooit meer het gewenste niveau gehaald.

Lukoki en De Sa hebben altijd alles met snelheid kunnen compenseren en de Sa nog een beetje met fysiek.

Bonovacia was uiteindelijk gewoon een prima speler voor niveau NAC.

Becker was een veel belovende speler, maar met snelheid in de korte ruimte heb je niet extreem veel aan. Maar er zijn ook genoeg ander soort spelers doorgekomen of jeugdig aangekocht, dus om alles op fysiek te gooien vind ik overdreven.

Donald en Sporkslede hebben gewoon een zware blessure gehad op een belangrijk moment in hun carrière, waar je wekelijks moet spelen eigenlijk.
0 0
Ajacied1989
Ajax selecteerde op fysiek, lengte en snelheid. Daar is niets aan gelogen. Het is echt zo. Legio spelers zijn weggestuurd omdat ze als straat- of zaalvoetballertjes werden gezien. Of dat nou Promes, Elia of Letschert is, allemaal zijn ze weggestuurd omdat ze te klein of te iel en te bijdehand waren. Drogredenen dus.

Uiteindelijk speelt een elftal met 11 goede voetballers beter voetbal dan een elftal met 11 atleten die minder goede voetballers zijn. De goede voetballers verzuipen zelfs in een elftal met atleten, want een goede voetballer blinkt uit tussen andere goede voetballers. Tussen de atleten, die minder goede voetballers zijn, komen zijn fysieke zwaktes/tekortkomingen eerder/nog erger aan het licht en wordt de speler daarop ook beoordeeld.
Sterker nog, omdat ze fysiek sterker en sneller zijn zullen ze minder snel worden gedwongen om beter te leren voetballen, want ze kunnen het op fysiek af. En dat komt op het hoogste niveau, waar ze dat voordeel ineens niet meer hebben, keihard terug. Daar lopen ook fysiek sterke en snelle jongens rond, die je dwingen om beter te voetballen. En dat leer je niet meer in twee of drie seizoenen.

Het is niet gezegd dat de 11 goede voetballers van de elf atleten winnen, maar daar gaat het niet om. Het gaat erom dat het klimaat in de jeugd niet zo was dat de beste voetballers konden floreren, maar dat de fysiek sterke en snelle voetballers konden floreren, zoals Klaassen, Bonevacia et cetera.
Daardoor ging het niveau voetballend automatisch naar beneden, overigens zonder dat de resultaten daaronder leden.
0 0
Wimmel
Denswil en Ligeon zijn maatjes.
0 0
flasher93
Snap ik ook wel, maar geeft wel aan dat z'n jongen in de jeugd heel goed was en de stap naar het eerste was gewoon te hoog voor hem
0 0
Ajaciedpiet
Hoppa, die is ook weer van de loonlijst.
2 -2
eros
De Sa en Ligeon zouden toch ook niet misstaan bij Trecin?
Waarom heeft ajax ze daar niet naartoe gebracht?

Ze gaan gratis,... maar nu wordt een directe concurrent versterkt
0 0
Ajacied1989
Waarom wel? Ajax heeft niets (meer) met Trencin, hè.
0 0
Reicer
Misschien concurrent voor bereiken van de groepsfase EL;)
0 0
eros
Er blijft altijd een band tussen ajax en Trencin,.. hoe dan ook.
1 0
insectenverdelg
Das Ling. Een man die door vele wordt uitgekotst binnen de top lagen van Ajax momenteel. Daar is je band.
0 0
flasher93
mooie gedachten, maar in werkelijkheid is het niet zo. Goed als ze zulke spelers halen, zegt dat ook veel over het niveau daar toch? Niveau JupilerLeague..
1 -1
Chesterson93
Nou ja, zij geven de spelers een bepaald podium. Jongens als Bailey en Moses Simon zijn goed genoeg voor een normale competitie in Europa en Bailey kan zelfs nog verder. Dus het is maar net hoe je het wilt zien.
0 0