[Update] Ajax bevestigt contract Dolberg

BvdPloeg, 13-05-2016 om 12:59, 8754 views, De Telegraaf |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Kasper Dolberg gaat zijn contract bij Ajax verlengen tot de zomer van 2021, zo meldt De Telegraaf. De Deense spits kwam afgelopen zomer naar Amsterdam en maakte in zijn eerste seizoen zoveel indruk dat hij nu langdurig bij kan tekenen. 

Dolberg werd dit jaar door Frank de Boer vaak naar voren geschoven als mogelijke nieuwe Ajax-spits. Het talent scoorde voor de winterstop aan de lopende band, maar kende ook wat blessureleed. Met Ajax A1 pakte hij afgelopen dinsdag nog de landstitel. 

Update - 15.45 uur (13 mei)
Ajax heeft de contractverlenging van Kasper Dolberg via de officiële kanalen bevestigd.

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
TheFootballScout
Dolberg komt er wel, heeft alle kwaliteiten om een topper te worden. Dat hij nog niet zoveel scoort als bijv. Sierhuis moet je doorheen kunnen kijken. Uiteindelijk draait het natuurlijk allemaal om goals, maar Dolberg heeft simpelweg meer individuele kwaliteit tov Sierhuis. Op zijn 21/22e is hij de spits van Ajax 1, ik garandeer het je.
0 0
TheFootballScout
Hoop dat ze Sierhuis ook snel een contract gaan geven.
2 0
suske
Dat hoop ik met je. Is een onderschatte spits.
0 0
Willem Alexander
Wat contracten betreft doet Overmars het niet onaardig.
1 -1
NouriVandeBeek
Dolberg heeft zeker potentie, maar het heilige vuur ontbreekt nog bij die jongen. Ik ben echt benieuwd hoe die volgend jaar gaat presteren in Jong Ajax.
0 0
Sulejmanibesteaankoopooit
Dit is een van de dingen die Ajax de laatste jaren zeer goed doet, toptalenten langdurig vastleggen. Ik ben benieuwd of Dolberg de stijgende lijn door kan zetten en in de toekomst kan debuteren in Ajax 1. Hij heeft iig alles om een goede spits te worden.
0 -1
altijdwelwat
Het enige absolute toptalent (Mensah) laten ze anders gewoon de deur uit lopen, en Dolberg heeft trouwens een ernstig dalende lijn te pakken.
0 -2
altijdwelwat
Pure middelmaat deze jongen , ziet er wel uit als een fantastische spits maar daar blijft het helaas ook bij. Goede trap in de benen als hij de tijd krijgt, verder een sterk lichaam waar hij slecht gebruikt van maakt, redelijke balaanname, positie kiezen hopeloos, startsnelheid mwaah en het scorend vermogen van een leeg pak melk. Slechts 6 goals in 23 wedstrijden en dat als 19 jarige A-junior tot zover het lopende band verhaal. Ik heb hem dit seizoen 12 x live in actie gezien en ik zie het totaal niet.
2 -4
Nummer 9
18 jarige
0 0
altijdwelwat
Je hebt gelijk word in oktober 19 , wel 2e jaars A-junior .
0 0
ajax4ever01
dit is een goede zaak
1 -1
Kupke
Zal nooit basisspeler worden in het eerste. Wat zien mensen toch in hem? Is ook 'al' 19 he
2 -7
Nummer 9
18
0 0
mickey2602
Ik heb hem nog helemaal niet zien spelen maar als ik 90% van de meningen hier lees is het een goede,potentiele spits voor het eerste. En ik ga dan echt niet uit van die 10% die zegt dat we er niks aan hebben,wellicht is die 10% ook nog teveel.
Let wel,ik ga niet zeggen of hij goed is of niet,daarvoor moet ik hem eerst zelf zien spelen. Maar ik zal eerder die 90% geloven als die andere 10%.
0 0
Kupke
Geloof me nou. Die jongen wordt zwaar overschat
2 -1
Elflashy
Alle talentjes worden gehyped maar in werkelijkheid ..
0 0
rodriquez7
Hahahahah, jij kijkt zeker nooit live
0 -1
Kupke
Vind jij hem goed dan? Heeft nog niet eens bij jong gezeten en is alweer 19 hahhaha
0 0
Nummer 9
18
1 0
suske
in een woord geweldig. Geweldige spits.
1 0
OntlastendeMiddenvelder
Deze jongen kwam als een talent en zal vertrekken als een koning.
3 0
Kupke
Als een legende bedoel je
2 0
OntlastendeMiddenvelder
Dat is een stapje verder. Ibra werd ook eerst bij Ajax (of eigenlijk Juve) koning voor hij bij PSG als legende kon vertrekken.
1 0
MS22
Muric en Tete ook verlengen.
7 0
wladimir
Cillessen, Veltman, van der Hoorn, Dijks en Fischer ook.
1 -4
Jan Doedel
Fischer? Waarom?
0 0
3sterren
Doet Overmars goed.
Gelukkig wordt er nog steeds door hem gebouwd aan de toekomst op ’De Toekomst’...
Hier spreekt veel vertrouwen uit.
Nu hopen dat Dolberg het gaat waar maken.
6 -1
Arim_
En Dekker en Sierhuis.

By the way: als Milik weg zou gaan, zouden we dan heel slecht af zijn met Ghazi als spits en Ziyech van rechts en Younes van links?
Op rechts komt dan een plek vrij voor Cerny en Muric, op links voor Nouri en Dekker.
Een tweede spits zou wel nog handig zijn daar het voor Dolberg en Sierhuis misschien nog een seizoen te vroeg is. Aan de andere kant geloof ik daar niet zo in en hebben we ook nog Zivkovic.
0 -5
Hades
Ja, dat zouden we, inderdaad. Overigens is Younes van nature een geschiktere spits - let wel: valse spits/valse nummer negen/centrale aanvaller (hoe je het ook wil noemen) - dan El Ghazi.

Ik vind El Ghazi overigens ook geen pure rechtsbuiten. Ik heb meer het idee dat hij een linksbuiten is. Hoeft hij ook niet zo moeilijk te doen aan die rechterkant. Op pure snelheid komt hij er nauwelijks voorbij en erg veel kanten gaat hij meestal niet op. Wanneer je hem op links zet kan hij in elk een mannetje uitspelen en in het vervolg richting doel dribbelen. Heeft ook geen onaardig afstandsschot. Zijn doelpunt uit tegen AZ dit jaar was dan ook vanuit links/centrale positie.
1 0
polygonzonbi
Mooi. Nu Muric!
4 -1
Hades
Talentvolle spits, maar volgend jaar komt naar mijn idee nog te vroeg. Milik heeft nood aan een geduchte concurrent - zeker wanneer we Europees enigszins fatsoenlijk voor de dag willen komen - en deze jongen lijkt mij nog niet geschikt.

Er zou volgens mij niets mis zijn met een jaartje Jupiler League. Vincent Janssen speelde daar ook vorig jaar en we weten allemaal hoe snel dat is gegaan. Wanneer een échte, excellente spits éénmaal los is, weet hij vrijwel overal zijn draai wel te vinden. Een Zivkovic is hier niet in geslaagd - voorlopig - wie weet deze Dolberg straks wel.
1 0
SP
Speelde dinsdag heel matig. Leek erg gemakzuchtig en lui. Moet stukken beter. Zeefuik speelde trouwens erg sterk dinsdag. Erg vreemd dat hij nog niet gecontracteerd is.
0 -2
JCr14
Op basis van 1wedstrijd? Dolberg heeft alles in zich.
2 0
ProBono
Sinds Jonk vertrokken is valt Dolberg flink tegen, gelukkig gewoon toeval.
3 -2
suske
Laten we nu eens stoppen om alles aan Jonk te linken. Die man is weg en komt voorlopig niet meer terug. Jonk was ook niet alles wetend. Hij kwam een van de aller belangrijkste vaardigheden als leidinggevende te kort namelijk communiceren.
0 -3
Redrum
Nouri, van de Beek, Cerny, Muric en Frenkie bij het eerste volgend jaar. Verkopen: Cillessen, Serero, Milik, Viergever, Fischer en el Ghazi. Kopen: ervaren verdediger en Huntelaar. Ik denk dat we dan kunnen gaan genieten volgend jaar.
2 -3
ST
Wie wordt jouw keeper?
1 0
Sasz25
Hidde jurjus ophalen bij de graafschap en laten concurreren met Onana of Stekelenburg
0 -1
wladimir
Stekelburg is volgend seizoen transfervrij. Cillessen heeft een contract tot 2018. Die levert volgend seizoen wel 6 miljoen op.
0 0
polygonzonbi
hahahahahahahah
0 0
Redrum
Dat weet ik nog niet, misschien Onana. Maar ik ben ontevreden over Cillessen. Teveel houdbare ballen doorgelaten en volgens mij wil hij zelf ook weg.
1 -1
EVH
Stekelenburg. Daarna wellicht Onana.
0 -1
Joseph
Viel ook terug toen Ajax de lange bal ging hanteren.
1 0
WestlandforAjax
Ik zie in hem wel een potentiele topspits, ondanks zijn wat mindere periode afgelopen maanden. Goed schot, kan goed koppen, aanspeelpunt, mee voetballen en ook een man uitspelen.
0 0
ST
Klopt. Steen Olsen is ook niet Blind.
0 0
Ruudje74
Nee, hij is Steen Olsen
0 0
WyZynDeBeste
De wedstrijden dat ik hem zag spelen de laatste weken was hij niet al te best. Hopelijk ontwikkelt hij zich tot een topper de komende jaren.
0 0
CPLP
Ach, zo'n jongen kent op die leeftijd ups en downs. Voor een eerste seizoen prima gedaan imo.
1 0
ST
Eriksen heeft ook slechte wedstrijden gekend.
1 -1