Adidas: 'Fans kunnen het ook casual dragen'

BvdPloeg, 07-05-2016 om 09:51, 11707 views, Het Parool |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Ken Aerts, ontwerper bij Adidas, heeft wat meer duidelijkheid gegeven over hoe een uitshirt van Ajax precies tot stand komt. In Het Parool benadrukt hij dat veel via Ajax gaat. 

'Een team bij Adidas buigt zich over de shirts en legt een aantal mogelijke ontwerpen voor aan Ajax. Daar kiezen ze er één van en wij werken dat ontwerp dan verder uit. In de statuten van Ajax ligt vast hoe het thuisshirt eruit moet zien - zo móet bijvoorbeeld de rode baan erop - maar met het uitshirt kun je veel creatiever zijn', vertelt Aerts. 

Voor het seizoen 2016/2017 is voor een zwart/grijs ontwerp gekozen. 'Je moet natuurlijk rekening houden met de tegenstanders, dus dat je niet een kleur kiest die zij ook hebben. Daarom moet het shirt ook door de KNVB worden goedgekeurd. Daarnaast kijken ontwerpers naar wat er speelt bij de fans en ook op straat. Je wilt een shirt maken dat fans ook casual kunnen dragen, dus los van het voetbal. Daarvoor moet het aansluiten op wat nu mode is.'

Met de felgroene shirts van dit seizoen schoot Adidas in de roos wat betreft verkoop, nu springen de andreaskruisen in het oog. 'Ja, als ontwerper is het leuk om die details af te wisselen. Bij het shirt van vorig jaar kun je de linkermouw oprollen. Daarin staat dan de aanvoerdersband en daar zitten de drie kruisen ook in. Het nieuwe uittenue bestaat, behalve uit het shirt, uit een aquablauw broekje en zwarte kousen. Indien het tenue van de tegenstander daarom vraagt, zijn als alternatief een zwart broekje en aquablauwe kousen beschikbaar.'

Bestel het nieuwe uittenue in de officiele fanshop.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
De natte dwijl
Ze zien elkaar niet op het veld tegen de achtergrond. Dat is wat Cruijff bedoelde met felle kleuren in het uit tenue. De commerciëlen liggen zochzelf alweer af te rukken op de omzet.
Als het in de details al fout gaat wat moet het dan worden met de rest van het beleid?
Ik vrees dat ons aller Ajax heel hard van zijn troon donderd met deze kwiebussen aan het roer.
0 0
de-Ajacied
Hoe sneller we van Adidas afkomen hoe beter. Lelijke strepen, vernieling van het Ajaxshirt
1 0
Ajacied33
Meningen zijn verdeeld, maar ik vind het uittenue prachtig
0 -1
afcaroon
AMSTERDAM CASUALS!!!!
1 -1
Milan95
Ik dacht dat het een hele mooie combinatie van verschillende tinten blauw was, maar op de fanshop foto's is het zwart/grijs en deze meneer zegt hetzelfde. Jammer, dat blauwe waar de spelers mee poseren is vele maln mooier n.m.m.
0 0
3*stars*3
Ik vind het een mooi uitshirt en trainingspak vind ik geweldig.
Maar ik dacht echt dat het een donkerblauw uitshirt was.

Hou alleen mijn hart vast, voor thuisshirt.
Om die 3 strepen aan zijkant...
2 0
TheTruth
Ik zou het mooi vinden als ze op het thuis shirt geen rode maar lichtgrijze strepen doen.
0 -4
Daantje Makkes
scheer je weg lijp
1 0
tijger19
Hmm, ligt het aan mij of is dit toch een ontwerp dat donker blauwe kleuren heeft. Ze spreken hier over zwart en grijs tinten maar ik zie die niet. Ik vind het idee van deze blauwe kleur opzich niet slecht, ik vond persoonlijk het uitshirt van 11/12 geweldig. Heerlijk fris blauw met een zwarte broek. De afgelopen jaren heb ik veel fan based ontwerpen gezien en ik vraag me af of er niet wat beters verzonnen kon worden dan dit? Maargoed er is gekozen, morgen eerst de Graafschap verslaan en dan feesten.
0 0
karimbu
Ik woon zelf in Groningen en krijg dan ook wel veel nieuws van FC Groningen mee. Hier doen ze het volgende.

Ze laten supporters zelf uitshirtjes in sturen. Daar kiezen zedan een aantal uit. En hier mogen de supporters dan zelf weer op stemmen. Zo is het altijd een breed gedragen keuze. Ik hoop dat ze in de toekomst zoiets ook bij Ajax gaan doen. Al zou dat wel niet gebeuren met alle adidas belangen helaas5
0 0
RusselWestbrook
Wil je iets voor me doen?

Opzoeken hoeveel shirtjes Groningen in een jaar verkoopt.
1 -3
debondscoach
Ziet er prima uit, maar 90 euro is wel vrij belachelijk. Zal 80 cent kosten om te maken. Gouden handel eigenlijk.
0 0
noahdepoah
Net in de Fanshop het shirt gekocht, wat mij betreft het mooiste uittenue ooit.
1 -1
Maxwell_5
Ik zie liever dat ze fans hierin betrekken. Ik snap dat het marketingtechnisch interessant is om op het allerlaatste moment te wachten met bekendmaking van een shirt, wat dan of wél of niet bevalt. Maar volgens mij wordt het shirt even zo goed, zo niet beter verkocht als mensen weten wat ze gaan kopen en er mogelijkerwijs mee aan hebben mogen ontwerpen of hebben mogen nadenken/kiezen.

Maar goed, daarom werk ik waarschijnlijk niet bij Adidas...
1 0
RusselWestbrook
Klopt.

Die laatste zin dan.
0 -2
SNTR
Konden ze in die statuten ook niet even vastleggen dat er op de zij van het thuisshirt NOOIT rood mag komen? Met die strepen in de zij is het net een mislukt PSV shirt. Als dat volgend seizoen weer zo is, direct overstappen.

Persoonlijk vind ik dat jammer want persoonlijk heb ik altijd liever Adidas. Uitshirt is erg mooi en ook de trainingskleding, maar een rood - wit - rood - wit - rood thuisshirt? Ongelofelijk dat ze dat toestaan.
2 0