Ajax haalt Knopper terug als jeugdtrainer

BVeenstra, 20-04-2016 om 08:25, 13538 views, Den Haag FM, Mike Verweij |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Richard Knopper keert bij Ajax terug als jeugdtrainer. De oud-middenvelder komt over van ADO Den Haag. Dat melden onder andere Den Haag FM en Telegraaf-journalist Mike Verweij via Twitter.

De Rijswijker was eerder al als jeugdspeler en speler van het eerste elftal actief in Amsterdam. Vanaf 1997 tot 2002 speelde hij in de hoofdmacht van Ajax en in die tijd won hij twee landstitels. Daarna speelde hij Aris Saloniki, SC Heerenveen, Vitesse, ADO Den Haag, PSM Makassar en amateurclub Haaglandia. Na zijn profcarrière werd hij jeugdtrainer bij ADO Den Haag.

Onlangs haalde Ajax ook al twee jeugdspelers op bij ADO Den Haag. Vorige week contracteerden de Amsterdammers al verdediger Abdallah Aberkane en dinsdag werd officieel ook Pascal Struijk gecontracteerd.

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JohnDylan
Knopper was een technisch behoorlijk goede speler en als hij bij Ajax niet zo blessuregevoelig was geweest had hij zeker meer berijkt in zijn loopbaan als voetballer. Ik vind het mooi dat er in ieder geval één oud-Ajacied aan de jeugdopleiding van Ajax wordt toegevoegd. In het laatste jaar onder Jonk zijn er een aantal oud-Ajacieden weggestuurt (waaronder Wooter en Musampa) en Roy is dit seizoen ook gestopt als jeugdtrainer bij Ajax. Er bleven daardoor wel erg weinig oud-Ajacieden in de jeugdopleiding van Ajax over maar na Ogararu en Heitinga wordt nu dus ook Knopper daar gelukkig aan toegevoegd.

Verder werken ook Tahamata, Bosman, Witschge en Bogarde nog op de Toekomst. Persoonlijk hoop ik dat Ajax ook Wooter en Musampa weer bij de jeugdopleiding betrekt en iemand als De Ridder lijkt me ook een potentiele jeugdtrainer voor Ajax. Een groot deel van het Plan Cruijff was dat zo veel mogelijk oud-Ajacieden en andere oud-voetballers op de Toekomst actief zouden zijn. Dat is onder Jonk niet doorgevoerd maar daar lijkt Bergkamp wat meer mee bezig te zijn. In de onderbouw hoeven van mij geen oud-voetballers de jeugdtrainers te zijn maar in de midden- en bovenbouw lijkt me dat wel zeer handig.
0 -3
MosesD
Het is toch veel belangrijker dat een (jeugd)trainer van grote kwaliteit is? Een Ajax achtergrond is meegenomen, maar beslist geen vereiste lijkt me.
1 0
Starring
Er is vast wel een jeugdvolger die ons van meer informatie kan voorzien over de kunsten van Richard Knopper als jeugdtrainer. Hij deed volgens mij de B1 van ADO.

In elke geval: welkom terug op het oude nest, Knopper. Kan mij nog heugen dat Knopper niet echt een gepolijste Ajax-speler was, wel één met een aardige (afstands)schot in de benen.
1 0
MosesD
Knopper was clubtopscorer in één van de slechtste seizoenen ooit. Kwam van Fnoord en was een hard werkende nr 10, maar niet echt een topper. Hopen dat hij dat als trainer wel is.
0 0
BrandjeXL
Het niveau van oud spelers voor in de opleiding daalt keer op keer.
4 -6
Michael25
Een paar van de beste voetbaltrainers waren geen topvoetballers, en de beste voetballers zijn soms zeer matige trainers. Twee totaal andere zaken.
0 0
Mokum_32
Het gaat om het niveau van de trainer
8 0
Maxwell_5
Bedankt, voor het geven van het enige logische antwoord op dit type onlogische opmerkingen.
5 -1
ibrahendriks
Had hoge verwachtingen van hem toen, maar hoe dan ook van harte welkom.
0 0
De natte dwijl
Kijk de bezem gaat erdoor. Neem Reuser in Oranje ook maar mee;)
1 0