Ajax: Al zeventien nieuwe jeugdspelers binnen

BvdPloeg, 20-04-2016 om 12:50, 47698 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Net als ieder jaar is Ajax in het voorjaar druk op zoek naar spelers die de jeugdopleiding volgend seizoen kunnen versterken. De Amsterdammers haalden al flink wat talenten over om volgend seizoen voor Ajax te voetballen. Bij Ajax Showtime zijn er vooralsnog vijftien bekend.

Abdallah Aberkane en Pascal Struijk zijn via de officiële kanalen van de club bekend gemaakt, maar ook de namen van Danilho Doekhi (Excelsior) en Boy Kemper (FC Volendam) werden reeds via andere wegen bekend gemaakt. Voor de bovenbouw komt daar Bas de Jager bij. De aanvaller komt over van Hollandia.

Datzelfde Hollandia levert met Niek Berens (uit U12) en Thijs Numan (U11) nog twee spelers af in Amsterdam. FC Almere City ziet, zoals bekend, ook drie spelers vertrekken en ook VPV Purmersteijn en Bloemendaal doen met Kik Braspenning uit U13 en Tjeard Wierda uit U12 een duit in het zakje.

Naast de bovenbouw moeten enkele profclubs ook spelers uit de onder- en middenbouw afstaan. Daan Reiziger komt als international van Oranje U15 en speler van FC Groningen naar Ajax, net als Jay Enem van AZ U13 en Harm Dieker van De Graafschap U14. Verder komt doelman Ruben Zimonyi over van SV Hoofddorp U15.

Bekijk hieronder de voorlopige lijst met nieuwe jeugdspelers. Tussen haakjes het elftal waar de speler dit seizoen voor uitkwam:

Keepers:
Daan Reiziger - FC Groningen (U15)
Harm Dieker - De Graafschap (U14)
Ruben Zimonyi - SV Hoofddorp (U15)

Verdedigers:
Pascal Struijk - ADO Den Haag (U19)
Danilho Doekhi - Excelsior (U19)
Abdallah Aberkane - ADO Den Haag (U17)
Boy Kemper - FC Volendam (U17)
Nordin Musampa - Almere City (U15)

Middenvelders:
Kik Braspenning - VPV Purmersteijn (U13)
Tristan Gooijer - Almere City (U12)
Niek Bierens - Hollandia (U12)
Thijs Numan - Hollandia (U10)

Aanvallers:
Bas de Jager - Hollandia (U16)
Enrico Duenas Hernandez - Almere City (U15)
Jay Enem - AZ (U13)

Positie onbekend:
Tjeard Wierda - Bloemendaal (U12)
Giuseppe Boussetta (Pepe) - HFC (U11)

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Ajax A1 doet 14, 15 en 16 mei ook mee aan de NextGen Series in het Olympisch Stadion. Koop nu je tickets voor dit U19-toernooi in Amsterdam!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FC Hoorn
Is de samenstelling van de jeugdelftallen U16 en U17 voor seizoen 2016/2017 al bekend bij iemand? Vorig seizoen werd dit door AS al in juli gecommuniceerd.
0 0
La Bomba
Gaat om de kwaliteit en niet om de kwantiteit!
Heb niet het gevoel dat hier de toppers tussen zitten en we raken juist wel onze eigen toppers kwijt aan de nog grotere clubs helaas.
0 -3
JohnDylan
Welke van onze eigen toppers raken wij dan zelf kwijt? Castillo is een bovengemiddeld groot talent maar het gaat misschien wel te ver om hem een toptalent te noemen. Verder is Ajax nog niemand kwijt geraakt en Kluivert heeft inmiddels dus een contract voor de komende drie seizoenen.
0 0
DonAdam
Laten we eerlijk zijn. Donyell Malen is een veel groter talent dan Kluivert, en Timothy Fosu Mensah heeft inmiddels een basisplaats bij United. Zelfs Appie heeft het lastig zich een basisplaats bij de senioren te verschaffen, dus wat dat betreft heeft Kluivert nog een hele lange weg te gaan.

Hoe dan ook, de weggekaapte Malen en Fosu-Mensah waren de diamanten van de opleiding en niet Justin Kluivert, met alle respect voor hem. Dan steek je als club jaarlijks 8 miljoen in je opleiding, pikken ze je beste talenten weg voor slechts enkele tonnen.

Jammer voor ons Ajacieden, maar de realiteit geeft aan dat we (ook in de jeugd) opleiden voor de topclubs. Zolang er geen nieuwe Europese wetgeving komt om kleine clubs te beschermen tegen deze vorm van broodroof, en dat gaat niet gebeuren, blijft dat ook zo.
0 0
JohnDylan
Malen vertrok een jaar geleden en Fosu-Mensah een jaar daarvoor. Ik neem aan dat hij het over deze zomer heeft.
0 0
Bensco
niks bijzonders momenteel. Goed om te zien dat er een hoop spelers uit Nederland worden weggetrokken. Buitenlandse talenten op die leeftijd hebben het er altijd zwaar mee om naar Nederland te komen.

Deze talenten samen met de jongens die bij ons uit de opleiding komen moet een mooi slagingspercentage gaan opleveren.

PS: familia castillo naar chelsea. Hele domme stap als je het mij vraagt. Chelsea staat er om bekend dat ze spelers nauwelijks kansen in het eerste geven en talenten liever verhuren dan zich bezig te houden met hun opleiding. Chelsea heeft zelfs openlijk toegegeven dat dit hun beleid op het gebied van jeugd/talenten is.
0 -1
JohnDylan
Chelsea heeft nu al twee seizoenen op rij de Youth League gewonnen. Hij zal daar nu zo'n 500 duizend euro in drie jaar tijd verdienen en breekt hij niet door dan heeft hij waarschijnlijk alsnog de clubs (waaronder ook Nederlandse topclubs) voor het uitzoeken. Mislukt hij bij Ajax dan heeft hij geen 500 duizend euro verdient en moet hij naar een club als Willem II. Het is maar wat je dom vindt...
2 0
Danos
Wat geld betreft heb je helemaal gelijk, qua ontwikkeling op voetbal gebied denk ik dat je als jeugdspeler beter kilometers kan maken in de eredivisie.

Je leert dan met de druk van een topclub omgaan en niet met de druk van een degradatie club als je weer door chelsea bent verhuurd.
En dat Chelsea 2x de youthleague heeft gewonnen is leuk maar er breekt geen jeugd speler door
0 0
JohnDylan
Maar de kans is klein dat een speler (ook al is hij een toptalent) bij Ajax doorbreekt. Natuurlijk de kans is kleiner dat een speler bij Chelsea doorbreekt maar de kans is misschien wel groter dat een speler die naar Chelsea gaat later doorbreekt bij een topclub in Nederland. Kijk naar Bruma en als Aké terug naar Nederland wil keren zullen Ajax, Feyenoord en PSV hem alledrie daar graag de kans toe geven. Niet dat hij dat wil aangezien hij de Premier League clubs voor het uitzoeken heeft en daar veel meer kan verdienen en op een veel hoger niveau kan spelen.

Voor spelers die bij Ajax doorbreken is het veel beter dan ze niet zijn vertrokken. Alleen op 16/17 jarige leeftijd kun je niet weten of je bij Ajax door zal breken en is de veiligere (en misschien wel verstandigere) optie om naar een club als Chelsea te gaan.
0 0
wolterx
Komen nu ook geluiden dat Kluivert in grote lijnen akkoord is met Ajax, kan iemand dit bevestigen?
1 0
Toekomst1900
Simon Zwartkruis
2 0
wolterx
Ah, zie het nu ook, AS meldt het ook al, topnieuws!
1 0
Ajacied1989
Een aantal clubs uit die HETT-samenwerkingen lijken bijna massaproductie te draaien wat betreft de aanlevering van talenten. Andere clubs hebben nog nooit een talent aangebracht. Ben echt benieuwd waar dat mee te maken heeft.
Op straat voetballen gebeurt overal en is overal hetzelfde. Zeker in de agglomeratie Haarlem-Velsen-IJmond mag je verwachten dat het wel een paar talenten oplevert. Hoofddorp levert in zijn eentje jaarlijks meer talenten aan dan ook maar één club uit de eerdergenoemde agglomeratie.
0 -1
JohnDylan
Dat komt doordat de jeugdscouting van Ajax relatief weinig amateurclubsclubs nauwkeurig kan scouten. Persoonlijk vind ik dat Ajax hetzelfde moet doen met Amsterdam (en omstreken) als wat de DFB heeft gedaan in heel Duitsland. Namelijk jeugdtrainers (die ook als jeugdscouts fungeren) contracteren die de jeugdtrainers van alle amateurclubs in Amsterdam (en omstreken) begeleiden. Deze Ajax jeugdtrainers (die zelf dus niet op de Toekomst werken) kunnen dan ook extra trainingen geven aan de grootste talenten van de amateurclubs.

Zo zal het niveau van het jeugdvoetbal in Amsterdam (en omstreken) omhoog gaan en zal Ajax de grootste talenten sneller op het oog komen. Daarbij worden deze talenten dan dus al door Ajax jeugdtrainers getraind waardoor ze beter kunnen inschatten of zo'n talent goed genoeg is voor Ajax. Dit zal een paar miljoen euro per jaar kosten maar het zal zich op termijn zeker terug betalen. Zeker aangezien ik van veel mensen hoor dat het amateurvoetbal in Amsterdam steeds minder wordt en dit invloed heeft op het niveau van de talenten die Ajax naar de club haalt.
4 0
Ajacied1989
Dat doet Ajax dus al dmv die HETT-samenwerkingen en 'gewone' samenwerkingsverbanden. Dit gaat om 30 clubs in en rondom Amsterdam, waaronder dus de agglomeratie IJmond - Velsen - Haarlem.
Opvallend dat je dat nog niet wist.
0 0
Rudolph J
Spannender hoeven we het niet te maken, behalve als je Van Oostveen heet.
0 0
OssAjax
Heb hier in de plaatselijke media gelezen dat Arda Kasmer ook bij ajax gaat voetballen. op 6 jarige leeftijd ook gescout door feyenoord maar toen bij de jeugd van FC Oss (SV Top) gebleven. Nu waren er weer meerdere profclubs maar hij wilde het liefst naar ajax. En ja, is qua voornaam vernoemd naar de "super" Turk.
of staat dit niet in dit lijstje omdat hij erg jong is?
1 0
wolterx
Speelt hij niet al bij Vitesse sinds dit seizoen of heb ik de verkeerde voor me?
0 0
OssAjax
Hij is nu 8 jaar.
Heb het artikel gevonden http://www.kliknieuws.nl/regio/oss/90443/komt-de-nieuwe-messi-uit-osse-schadewijk-
0 0
RusselWestbrook
Ajax doet in het echt wat ik al 10 jaar in CM/FM doe.

Vrachtwagens vol talenten halen, hopen dat er een paar toppers uitkomen. Prima strategie als je in een kutcompetite voetbalt.
1 0
TinussOptioneel
Haha! En ook talenten wegsturen die je later in het spel ineens bij de concurrent of zelfs grotere teams tegenkomt
0 0
ajaxrosenberg
Haha inderdaad, mooi werk. Als ik de club eenmaal op de rit heb, heb ik op een gegeven moment eigenlijk teveel talenten ;)
0 0
RusselWestbrook
Ik verhuur soms bijna een hele selectie :p
0 0
OssAjax
Haha ja inderdaad. en dan het liefst allemaal aan dezelfde (satelliet)club. en een club die je qua statistieken, team van de week etc etc kan volgen.
0 0
RusselWestbrook
Ik verhuur ze eigenlijk alleen nog maar aan subtoppers uit Engeland, Frankrijk en Spanje, maar ik ben al vrij ver (2023 ofzo, meervoudig CL winnaar)

Of was moet ik zeggen, laatst opnieuw begonnen. Eerste acties waren 17 jarige van de Beek (Excelsior) en 17 jarige Nouri (FC Utrecht) verhuren. Nog nooit gedaan, kijken hoe het uitpakt.

Het belangrijkste bij verhuur is garantie op speeltijd. Ik haal spelers ook altijd terug als ze niet genoeg spelen.

@AjaxShowtime waar blijft dat forum?
1 0
ajaxinho
Ik waardeer dat Ajax Showtime zoveel onderzoek doet.

Maar is dit lijstje geen prooi voor buitenlandse clubs?

Misschien ben ik te ouderwets.
0 -1
OKP-AFCA
Dit meen je toch niet serieus he?

We leven in het digitale tijdperk hoor, als ze het willen weten ze alles van je, dus een paar voetbalclubs zouden niet kunnen uitvinden welke jeugdspelers Ajax aantrekt zonder dit lijstje van AS.

Haha.
1 0
LuisSuarez2010
Hoe dan?
0 0
JohnDylan
Kan iemand mij iets vertellen over Kemper, wat voor een soort verdediger is hij en is hij rechts- of linksbenig?
0 0
ajaxinho
Is dit veel of weinig in vergelijking met voorgaande jaren?

Houdt Ajax ook talentendagen op locatie (verschillende regio's)?
2 0
JohnDylan
Dit is zeker niet veel in vergelijking met voorgaande jaren en ik verwacht dat er nog wel een paar bij zullen komen, zeker voor de 2000 lichting.
0 0
foensai
maar ik denk ook niet echt veel meer, dat heeft ook te maken met het stoppen van bepaalde elftallen.
0 0
JohnDylan
Inderdaad, ik hoop dan ook vooral op twee/drie 16-jarige toptalenten uit het buitenland. Middenvelders of aanvallers van de 2000 lichting die wat voetballend vermogen en creativiteit aan de B1 toevoegen.
0 0
Sulejmanibesteaankoopooit
Het halen van verdedigers geeft het failliet van de jeugdopleiding aan. Verdedigen is een typisch trainbaar vak.
2 -4
Danos
Daarom hebben we ook zoveel goede nederlandse verdedigers
0 0
Mace0107
Haha wat een domheid.
0 0
AIR-S
Verdedigen is net zo trainbaar als de rest van de linies....
0 0
JohnDylan
Verdedigen is volgens mij wel meer trainbaar dan andere linies. Een speler technisch beter maken is moeilijk maar zorgen dat een speler zich goed positioneert (wat misschien wel de belangrijkste taak van een verdediger is) is een stuk makkelijker.
0 0
eros
Is het heel toevallig dat de meeste van deze spelers eerst door Groningen gevolgd werd?

Ajax haalt de meeste alleen maar om Groningen voor te zijn.
Enkele zijn grote talenten, maar de meeste zullen Groningen 1 niet eens halen.

Maaaaar,... beter 15 van deze jongens waarvan er 3 doorbreken, dan straks een Duarte of Sana moeten kopen.
0 0
Wimmel
Als het al zo is wat je zegt, wat ik betwijfel, dan is het niet vreemd natuurlijk met Veldmate.
0 -1
JohnDylan
Hoe weet je dat ze eerst door FC Groningen werden gevolgd? Weet jij precies wanneer Ajax ze is gaan volgen?
0 -1
SP
Op welke spelers doel je ? Van Groningen zelf of spelers als Bas de Jager, die inderdaad ook in de belangstelling stond van Groningen.
0 -2
FC Hoorn
Bas de Jager kon naar FC Groningen, FC Volendam en De Graafschap, maar speelt komend seizoen inderdaad bij Ajax.
0 0
eros
De Hollandia spelers, van Purmesteijn en Dieker
0 -1
Ruben
Ben het op zich niet oneens met het beleid, maar vind het altijd wonderlijk dat wij afgeven op Engelse clubs die spelers bij ons weghalen voor ze in het eerste komen, maar wij doen met de andere Nederlandse clubs toch precies hetzelfde?

Denk dat we wel iets minder fanatiek mogen zeiken op de grote buitenlandse clubs op dit gebied. Natuurlijk is de kans dat ze daar doorbreken niet zo heel groot, maar van deze spelers zal ook maar een enkeling daadwerkelijk het 1e halen dus dat zegt niet echt iets...
0 -1
Starkoo
Een aantal met een bekende achternaam, zouden dat zoons zijn van ex voetballers
0 -1
AFCAHOOLIGAN
Ajax geen koop club?
1 -5
Ajaxmax
Nee, niet als je jeugdspelers haalt!
1 -1
JohnDylan
Ajax haalt elk jaar een hele riks aan jeugdspelers en dat is ook altijd zo geweest. Of denk je dat spelers op de Toekomst worden geboren?
10 -1
JoostEmpty
Tjeard Wierda is meer wat voor Heerenveen.
0 -1
Tinus
Wauw, zoveel al?
Het gaat mij meer om de kwaliteit dan om de kwantiteit. Ik heb begrepen dat een aantal echte toptalenten afgezegd hebben en dat wat Ajax nu binnen heeft gehaald toch van minder niveau is. Daarnaast is een aantal jongens familie van, dus laten we hopen dat het geen vriendendiensten van Ajax zijn. Een aantal van deze jongens is bovendien gehaald door Kees kwakman. Die staat nou niet bekend om een geweldig track record.
Hopelijk krijg ik ongelijk.
6 -3
JoostEmpty
Wie is familie van wie dan?
0 0
JohnDylan
Kwakman is pas een paar maanden en scout en heeft nu al een slecht track record?
2 -1
ajaxminimax
Ja jij kent ook iedereen van die 15. Of ga jij elke dag de voetbalvelden af op zoek naar talent....
0 -1
The
Welke echte top talenten hebben afgezegd?
2 0
JohnDylan
Die 15 jarige spits van AZ die waarschijnlijk volgend jaar zomer naar Arsenal gaat. Al wordt er op AN over hem geschreven dat hij eigenlijk helemaal geen echt top talent is.
2 -1
Redrum
Er is zelfs een speler van Bloemendaal gehaald van wie de positie onbekend is. Dan vraag ik me toch af hoe hij gescout is.
1 -3
foensai
Die hebben ze gescout bij een potje hockey. Hij was sterk aan de bal.
1 0
Tscheu La Ling
Bloemendaal Onder 12? Da's grappig, daar heeft mijn zoontje dit jaar al twee keer van gewonnen. :-)
(Btw: mijn zoontje is de linksback.)
2 0
vodin424
Het is toch echt een rechtsbuiten
0 0
Nieuwegein
hij bedoelt zijn zoontje

2 0
vodin424
Dat is een razendsnelle rechtsbuiten. Speelt er trouwens sinds deze winter al.
0 0
BvdPloeg
Die positie is bij ons (nog) onbekend, bij Ajax niet neem ik toch aan.
0 0
Ajax_026
Blijkt ie uiteindelijk toch quarterback te zijn :P
0 0
Redrum
Haha nee ik ga er vanuit dat ze het bij Ajax wel weten.
0 0
insectenverdelg
Kooplub. :)
6 -1
Jayq
Scoutclub
1 0
mistermiyagi
Een mooie vergoeding was inderdaad op zijn plaats geweest..
0 0