Ajax haalt talent Aberkane op bij ADO

BVeenstra, 11-04-2016 om 14:48, 13184 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Abdallah Aberkane, die overkomt van ADO Den Haag. De centrale verdediger heeft in Amsterdam een contract getekend voor drie seizoenen, dat daardoor loopt tot en met 30 juni 2019. Dit valt te lezen op Ajax.nl.

De mandekker, die op 5 mei zijn zestiende verjaardag zal vieren, speelde voordat hij uitkwam voor ADO Den Haag bij CVV Jodan Boys en SV Gouda. Volgend jaar zal hij bij Ajax in het elftal onder 17 jaar (B1) gaan starten.

'Deze dag is bijna niet te beschrijven zo mooi. Ik ben heel bij dat ik bij deze mooie club kan gaan spelen', laat Aberkane in een eerste reactie weten. 'Ajax heeft toch een van de beste jeugdopleidingen van Europa. Ik koos voor Ajax vanwege de ontwikkeling', aldus de verdediger, die vertelt ook als back te kunnen spelen. 'Maar mijn voorkeur gaat uit naar de plaats rechts centraal achterin. Ik houd van opkomen. Mijn plannen voor komend seizoen? Ik wil laten dien dat ik een toegevoegde waarde ben voor Ajax.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Daantje Makkes
Ik ben benieuwd.
0 0
davidsglory
Ik dacht dat ajax juist een lcb nodig heeft van 16-18 jaar omdat dat dun bezaaid is, klopt dat?
0 0
wolterx
Naja, hij kon ook naar Liverpool, PSV, Feyenoord en Vitesse dus zal zeker wel een aardig balletje kunnen trappen lijkt me zo, anders zitten die clubs niet al aan je te trekken op je 15e. Lengte moet je hem pas op beoordelen als hij een jaartje of 2 ouder is, ken er genoeg die in die periode nog een cm of 6-12 erbij hebben gepakt.
1 -1
Ajax#1900
Haha er zijn tientallen prima cv's van rond de 1.83, hoeft geen probleem te zijn. En ook al ben je dan te klein voor de absolute top, bijna niemand in de selectie gaat de absolute top halen en dat hoeft ook helemaal niet.
1 0
JesusZoonVanGod
Kleinere CV's kunnen prima renderen bij een topclub, zeker met een grote sterke breker langs zich. Kijk bijvoorbeeld naar Veltman. Compenseert lengte en body met goed timen en positioneren etc. In de huidige Ajax selectie wint hij, na Van der Hoorn, de meeste kopduels.
0 0
Ajax#1900
Jup, dat bedoelde ik ook. Maar ja, Veltman is te klein, Blind te traag, etc. Dat blijven we wel horen.
0 0
AjaciedForLive
perfecte straf voor racisme
2 0
altijdwelwat
Leuk al dat geld uitgeven aan het binnenhalen van middelmaat , de mannen ook direct maar een contractje. Maar de echt grote talenten uit de eigen opleiding Kluivert, Lang en ook een Zeefuik die een prima seizoen speelt in de wachtkamer laten zitten met alle risico's van dien.
2 -1
JohnDylan
Hoe weet je dat deze speler middelmaat is?
0 0
altijdwelwat
Met alle respect wij trekken nu het centrale duo van Ado Den Haag B1 aan , en iedereen denkt dat Marc goed bezig is ? Die kregen 2-8 pak van onze ook al niet geweldige B1. Zijn niets beter als wat er nu rond loopt , en dat moet volgens mij wel de insteek zijn als je iets van buitenaf haalt op deze leeftijd. Kemper van Volendam is heel behoorlijk aan de bal , maar verdedigend matig.
1 -2
3*stars*3
Mwa, als je gaat kijken waar spelers vandaan komen en dan een oordeel gaat vellen.
Ja spelers van ADO B1 worden aangetrokken maar Frenkie de Jong was als B1 speler nog niet eens rijp voor een overstap naar Ajax en PSV.
Wijnaldum ging ook pas als B speler naar die kakkerlakken.

Sommige spelers ontwikkelen zich gewoon later of zien pas later het licht.
1 -1
JohnDylan
Ik zeg helemaal niet dat Overmars goed bezit is. Ik ken deze jeugdspelers niet dus zou dat ook niet kunnen weten. Ik vraag alleen hoe jij weet dat het middelmaat is. Je beweert het namelijk zo stellig dat ik aannam dat je hem meerdere keren had zien spelen.
0 0
altijdwelwat
Ik heb Struijck en Kemper in ieder geval meer dan 5 x in actie gezien en dat is voor wat mij betreft voldoende om een oordeel te kunnen vellen. Aberkane 3 x op zich ook voldoende.
1 0
Mace0107
Op basis van 1 wedstrijd oordelen. Knap weer hoorr.
2 -2
altijdwelwat
Doe ik Den Haag B1 - AZ B1 0-5 er even bij voor je ! Ik heb de spelers dit seizoen diverse malen in actie gezien, ik spreek je over 6 maanden wel weer.
0 0
eros
Lekker aan het inkopen/vastleggen:
Kemper (cv) van Volendam
Jansen (cv) van Ado
Bergsma (cv) eigen jeugd
Doekhi (cv) van excelsior
Aberkane (cv) van Ado

Mogelijk:
Boadu (sc) van AZ

Gaat lekker! Verdedigend worden de nodige talenten vast gelegd,... hopelijk ook nog wat talenten in de overige linies.
Marc is weer lekker bezig!
Dit zie ik liever dan geld uitgeven aan Duartes en Viegevers.
4 -3
Boer
Gaat lekker ja, voor Ajax. ADO raakt twee uitblinkers kwijt en ook nog twee aan PSV en Feyenoord. Niet miepen als Ajacieden naar Engeland gaan.
0 -1
Suarez16_
Middenvelders zitten we wel goed de komende jaren. Nu alleen nog een paar goede aanvallers tussen de 14-17 en dan heeft Marc goed werk gedaan.
3 -2
JohnDylan
De 2000 lichting is een drama en ik begrijp niet waarom Ajax nog geen talentvolle middenvelders en aanvallers voor die lichting heeft gehaald. De Boer en Castillo zijn misschien wel de enige niet verdedigers in de 2000 lichting met genoeg potentieel om het eerste te halen en het lijkt erop dat Castillo deze zomer vertrekt.
0 0
Suarez16_
Ja maar je hebt Donny, Appie, Frenkie en Eiting die er voor zitten en Antonucci en Lang kunnen het ook halen. Dat zijn al zo 6 middenvelders voor de komende paar jaar en dan noem ik Castillio nog niet op. We hebben iets van 5 CV's gekocht in die leeftijdscategorie+De Ligt dat is ook een uitstekende bezetting. Alleen na Cerny, Muric, Dolberg zijn er niet veel aanvallers. Kluivert kan een goede worden, maar voor de rest? 2/3 goede aanvallers en misschien 1 middenvelder en je hebt de jeugd uitstekend bezet voor de komende 3 jaar.
0 0
JohnDylan
Elke lichting moet talentvolle middenvelders en aanvallers hebben. Als een lichting alleen talentvolle verdedigers heeft (zoals de 2000 lichting) zullen die verdedigers zich niet optimaal ontwikkelen doordat ze op de trainingen geen goede middenvelders en aanvallers tegenover zich hebben.
1 0
trodat4030
Maar de talentvolle verdedigers van 2000 trainen toch met en tegen de 1999 middenvelders en aanvallers? Bakker en Botman spelen al het hele seizoen B1.
0 0
marwirtz
Zoals gezegd zo slecht is Viergever niet, dat blijkt we uit de afgelopen weken. Je kunt niet alleen goede aankopen doen
0 -3
Kishnaaa7
Lol, dit is wel ongelooflijk. Dat dit gewoon beweert wordt. Vooral dat laatste is gewoon schokkend.
0 0
marwirtz
Ik hoor nu eigenlijk de laatste tijd weinig kritische geluiden over Marc Overmars. Zijn aankoopbeleid zou helemaal niets zijn. van de Hoorn, Viergever, waren allemaal afgeschreven. Maar klaarblijkelijk zijn ze toch niet zo slecht. Verder doet Gudelj het steeds beter en over Milik en Younes maar te zwijgen. Uiteindelijk win je op internationaal niveau de oorlog niet met van der Hoorn en Viergever, maar volgens mij waren ze vooral bedoeld om te concurreren met wat er al was.
Natuurlijk zijn er ook slechte aankopen gedaan zoals Sigi, maar over het algemeen is er niet zoveel te klagen. Dus hopelijk krijgt Marc Netto iets meer krediet.
2 -2
wladimir
Sigi is niet door Marc gekocht. Wanneer de tweebenige Moisander en Denswil niet transfervrij waren vertrokken dan hadden we Viergever en van den Hoorn niet nodig gehad. Als back-up doen ze het niet slecht. Dat mag je ook wel verwachten wanneer je er 7 miljoen voor hebt uitgetrokken.

Gudelj, Milik en Younes zijn inderdaad prima aankopen. Ik blijf vooral Daley Sinkgraven een gigantische blunder vinden. Meer dan 7 miljoen voor betaald. Eigenlijk loopt hij alleen Fischer, Andersen, van de Beek en Nouri in de weg.
1 0
Truus de Bakker
Dat krediet kun je vergeten. Zodra er weer een slechte aankoop wordt gedaan, wordt het oude cd'tje weer afgespeeld. Veel mensen hebben geen last van een eigen mening en praten na wat ze elders horen vooral als het op tv is geweest schijnt het veel indruk te maken. Wat ze niet door schijnen te hebben is dat de meningen op tv of in de media altijd sterk overdreven worden omdat een uitgebalanceerde mening niet spannend genoeg is voor de media.

Dus blaten ze de mediameningen rond. Zo komen de verhaaltjes in de wereld dat Overmars voor slecht transferbeleid staat, dat Milik maar een halve spits is omdat hij niet tweebenig is, dat El Ghazi een lastige jongens is omdat hij een keer gebaartjes heeft gemaakt na een doelpunt etc.
1 -2
Boer
Klopt, zelf een mening vormen is voor veel mensen erg moeilijk. Net als nuanceren. Dat krijg je met mensen als Derksen, Gijp en consorten. Veel mensen spiegelen zich daaraan. 'Derksen zegt waar het op staat', zeggen ze dan bewonderend. Derksen lult vaak maar raak en is kwaadaardig, vind ik.
1 -1
JohnDylan
Met Doekhi (1998), Kemper (1999), Struijk (1999), Aberkane (2000) en Musampa (2001) richt Ajax zich deze zomer duidelijk op talenten voor in de verdediging. Niet vreemd gezien het feit dat Sidoel (1998) weer zwaar geblesseerd is geraakt en Ajax verder weinig talentvolle verdedigers heeft voor de bovenbouw van volgend seizoen. Zeefuik (1998), Bakboord (1999), De Ligt (1999), Botman (2000), Ekkelenkamp (2000) en Bakker (2000) zijn redelijke tot zeer grote (in het geval van De Ligt) talenten maar dat is dus gemiddeld maar twee talenten per jeugdteam. Hopelijk voegen de nieuwe jeugdspelers echt iets toe en zijn ze niet van het kaliber Van Koesveld en Mirani.
3 0
ram
Gezien zijn lengte lijkt dit mij absoluut geen optie als centrale verdediger.
2 -3
Mace0107
Oke, zullen we hem gelijk maar weer wegdoen?
Op je 15e ben je inderdaad wel helemaal uitgegroeid... en je moet zeker 2 meter zijn als je CV wilt worden..
1 -3
ram
Nouja, hij kan ook rechtsback he. Dus ik zou hem vanaf nu daar opleiden.

En nee, je bent niet uitgegroeid op die leeftijd. Maar je moet inderdaad bijna 2 meter zijn als CV. Dat zie je dan wel weer goed. Hij zou best 1,80 kunnen worden ofzo maar 1,90 is wat mij betreft waar je naar moet streven.
0 -1
brainsie
ik lees op Ajaxlife dat vak410 gaat verhuizen naar een staantribune op de eerste ring? Dat klinkt als heeul goed nieuws!
1 0
eros
Dat is vast alleen tegen feyenoord,... :-)
0 0
Redrum
Ik blijf mandekker een dubieuze benaming vinden voor een verdediger.
0 -2
JohnDylan
Met (v.l.n.r.) Bakker, Botman, Ekkelenkamp en Aberkane heeft de 2000 lichting nu een behoorlijk talentvolle verdediging. De afgelopen Future Cup hadden Bakker en Botman het nog redelijk moeilijk als eerstejaars B-junioren maar ik denk dat ze over een jaar al veel verder zullen zijn. Ekkelenkamp is centraal achterin noodzakelijk voor de opbouw want dat ging afgelopen Future Cup met hem als '6' niet goed.
0 0
Ajacied1989
Aberkane is een linksbenige centrumverdediger, volgens de fansite van ADO. Op zich opmerkelijk om hem dan als rechtsback neer te zetten, maar misschien weet jij meer?
0 0
JohnDylan
Hij zegt zelf het liefst als rechtercentrale verdediger te spelen maar ook als back te kunnen. Dan lijkt het me sterk dat hij rechtscentraal of linksback bedoelt.
0 0
Ajacied1989
Oké, kan ik dat ergens terugvinden?
Edit: Stom, via de site van Ajax zelf zie ik nu.
Maar is hij dan rechtsbenig? Toch opmerkelijk dat die fansite van ADO het heeft over een linksbenige centrale verdediger en dat hij zelf aangeeft het liefst rechts centraal achterin te spelen.
0 0
LuisSuarez2010
Ik lees in principe altijd v.l.n.r.
1 -1
NouriVandeBeek
Goed dat Ajax talenten ophaalt, maar ik kan goed begrijpen dat talenten zoals Zeefuik, Lang en Kluivert teleurgesteld zijn dat spelers van buitenaf eerder hun geld verdienen dan jongens van de club.
2 0
Mace0107
Sierhuis en De Lange.
0 0
JohnDylan
Hopelijk tekenen Zeefuik, De Lange, Sierhuis, Kluivert, Lang en El Azrak allen voor het einde van het seizoen een driejarig contract. Het zou ongelofelijk jammer zijn als één van deze spelers vertrekt omdat Ajax te lang wacht met het aanbieden van een contract.
2 0
flasher93
hoop het ook
0 0
trodat4030
De Lange, Zeefuik en (vanaf de 27e deze maand) Sierhuis zijn inmiddels 18, dus 3 jaar plus extra jaren als opties zijn ook mogelijk.. Zou ik altijd voor opteren als je ze niet direct een 4 of 5 jarig contract durft te geven..
1 0
Mace0107
El Azrak ja? Te weinig van hem gezien om goed te kunnen oordelen.
0 0
Dennisjez
Sorry voor de vele comments!
0 0
Mace0107
Haha.
0 0
Dennisjez
Iemand een duidelijk beeld van deze jongen? Leeftijd, kwaliteit en toekomst?
0 0
Redrum
Geen idee, het enige wat ik zeker weet is dat hij groter is dan Overmars.
0 0
Dennisjez
Iemand een duidelijk beeld van deze jongen? Leeftijd, kwaliteit en toekomst?
0 0
Dennisjez
Iemand een duidelijk beeld van deze jongen? Leeftijd, kwaliteit en toekomst?
0 0
Dennisjez
Iemand een duidelijk beeld van deze jongen? Leeftijd, kwaliteit en toekomst?
0 -1
Dennisjez
Iemand een duidelijk beeld van deze jongen? Leeftijd, kwaliteit en toekomst?
0 0
Dennisjez
Iemand een duidelijk beeld van deze jongen? Leeftijd, kwaliteit en toekomst?
0 0
Dennisjez
Iemand een duidelijk beeld van deze jongen? Leeftijd, kwaliteit en toekomst?
0 0