[Update] A1 en B1 beiden in achtervolging

BvdPloeg, 14-04-2016 om 12:03, 13482 views, Ajax Showtime |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Voor Ajax A1 en Ajax B1 staan er komend weekend belangrijke wedstrijden op het programma. Beide ploegen zijn volop verwikkeld in een spannende titelstrijd en de komende dagen wordt een kwestie van aan- of afhaken.

D-days voor A1
Na de pijnlijke 1-2 nederlaag tegen PSV A1 was alles afhankelijk van de inhaalwedstrijd tegen Feyenoord. Door een 1-0 overwinning werd het gat met koploper AZ weer verkleind tot twee punten. In de wetenschap dat AZ nog naar Amsterdam komt, waren drie punten dus cruciaal tegen de aartsrivaal. Naast de clash met AZ staan nog uitwedstrijden tegen FC Utrecht en Willem II op het programma. Op de slotdag treffen titelconcurrenten AZ en PSV elkaar nog in Alkmaar.

Bekijk de competitie-pagina van A1.


Juichen of treuren voor Ajax A1 de komende weken?


B1 afgeschminkt 

Ajax B1 begon een cruciale week nog zo goed in Utrecht (1-3), maar door een keiharde 1-4 nederlaag tegen Feyenoord is het koppositie kwijt. Lang treuren kan de ploeg van Frank Peereboom niet, want een volgende alles-of-niets-wedstrijd staat op het programma. Nummer drie PSV komt op bezoek op De Toekomst en met nog drie wedstrijden te gaan moet dat duel door Ajax gewonnen worden. Na PSV volgt nog een thuiswedstrijd tegen Sparta en een lastig uitpotje tegen AZ. 

Bekijk de competitie-pagina van B1.

Middenmoters A2 en B2
In tegenstelling tot A1 en B1 doen Ajax A2 en B2 niet mee om eremetaal. Na dertien wedstrijden staat A2 in een competitie met tien ploegen op de vijfde plaats. De ene week verliest het en de andere week wint het en zo gaat het seizoen voor de ploeg van George Ogararu als een nachtkaars uit. Saai is het echter nooit, getuige het doelsaldo van 31 goals voor en 28 tegen.

Bekijk de competitie-pagina van A2.

Ajax B2 is bezig aan een dramatische tweede seizoenshelft. Na een najaar vol spektakel speelt het nu in de hoogste U16-competitie, maar daarin staat het teleurstellend zevende. Van de elf wedstrijden werd er maar één gewonnen en werden er zes verloren. Ook tegen de nummer laatst NAC werd er niet gewonnen: 2-2. 

Bekijk de competitie-pagina van B2.

C1 weer in de achtervolging
Voor Ajax C1 zit er niets anders op dan bidden dat koploper Feyenoord nog een flinke inzinking krijgt in de competitie. De Rotterdammers staan al het hele seizoen fier aan kop, ondanks dat Ajax twee weken geleden de kraker op De Toekomst met 3-2 won. Het gat was plots nog 'maar' vier punten, maar een verrassende nederlaag tegen NEC C1 bracht deze kloof terug tot de oorspronkelijke zeven. Met nog vier wedstrijden te gaan, lijkt de titel een utopie. 

Bekijk de competitie-pagina van C1.

C2 absolute alleenheerser
Een schaal aan het einde van de rit is wel zeer waarschijnlijk voor Ajax C2. De ploeg van Willem Weijs verloor dit hele seizoen nog geen enkele wedstrijd. In de huidige voorjaarscompetitie werden alle acht wedstrijden gewonnen en de kloof met nummer twee FC Twente is zes punten. Nummers tien en elf AZ C2 en ADO Den Haag C2 zijn de komende tegenstanders en zij zullen bidden dat ze worden gespaard.

Bekijk de competitie-pagina van C2.


Ajax C2 loopt iedere tegenstander voorbij dit seizoen. Op de foto Naci Unuvar.


Alle hens aan dek voor D1

Tot slot Ajax D1, dat in een felle titelstrijd is verwikkeld met FC Volendam. Het verschil tussen beide ploegen is na 23 wedstrijden één punt, maar Volendam heeft nog een wedstrijd tegoed. Bovendien ligt AZ, op vijf puntjes afstand van de kop, nog op de loer. Er zijn nog drie wedstrijden voor Ajax om over Volendam heen te gaan en het hielp niet mee dat D1 de laatste weken verloor van Volendam en Vitesse. De kampioen van D-pupillen Poule A speelt later nog om het landelijke kampioenschap tegen de winnaar van Poule B.

Bekijk de competitie-pagina van D1.

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Ajax A1 doet 14, 15 en 16 mei ook mee aan de NextGen Series in het Olympisch Stadion. Koop nu je tickets voor dit U19-toernooi in Amsterdam!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ellende
Vorige wedstrijd van Jong Ajax was bijvoorbeeld de kamp8oenswedstrijd voor SPARTA. Volgens mij een erg leerzame wedstrijd voor Nouri en Cerny.
Voor hun weerstand spelen ze de laatste 5 wedstrijden tegen jochies in plaats van volwassen gasten. Ik begrijp niet waar AJAX mee bezig is.
0 0
ajaxfor
Is die wedstrijd morgen van de A1 gratis op de toekomst? Of?
0 0
MS22
Denk dat Nouri en Cerny bij A1 meedoen Beide wedstrijden. Het is toch belangrijk dat A1 kampioen word want als het eerste het kampioenschap verspeeld is er ook geen Youth League
1 -1
J00DT0TMIJND00D
Nee denk van niet, en dat zou eens afgelopen moeten zijn. Nouri en Cerny zijn 19 en 18 jaar en horen gewoon hun wedstrijden in Jong Ajax en het eerste te spelen.
4 0
JohnDylan
Inderdaad, nu wordt de individuele ontwikkeling van Nouri en Cerny ondergeschikt gemaakt aan het presteren van de A1. Nouri had al het hele seizoen een vaste basisplaats moeten hebben bij Jong Ajax. Dan was hij nu zeker een stap verder geweest dan hij momenteel is.
1 0
PetrosQ
Ik denk dat het voor de persoonlijke ontwikkeling van Nouri en Cerny ook goed is dat ze in de situatie komen dat ze de kar moeten gaan trekken. Mochten ze ooit bij Ajax doorbreken, dan kunnen ze op den duur ook bepalende spelers zijn en wordt er ook van ze verwacht dat ze de kar trekken. Daarnaast zijn wedstrijden tegen PSV A1 en AZ A1 nog best een prima niveau.
1 -1
Ratatouille
De C2 heeft sinds vorig jaar maart (toen nog D1) geen enkele competitiewedstrijd verloren. Als deze jongens de laatste 3 competitiewedstrijden winnend weten af te sluiten betekend dat zij dit seizoen zonder puntverlies als kampioen eindigen. Een prestatie van formaat dacht ik..
2 0
wolterx
Zitten nu op 17 wedstrijden en 17 overwinningen hoorde ik, buitengewoon goede prestatie.
2 0
JohnDylan
Het zou mij (jammer genoeg) niet verbazen als Nouri en Cerny deze twee wedstrijden met de A1 mee zullen doen. Met Dekker op linksbuiten, Dolberg in de spits, Eiting op '6', Zeefuik op rechtsback en De Ligt centraal achterin heeft de A1 dan meer dan genoeg kwaliteit om deze twee wedstrijd te winnen.
1 -1
FlyingDutchMan
Helaas jammer dat het nodig is, maar het is wel nodig. Hopelijk en als het zo doorgaat wordt ajax kampioen en is de A1 automatisch verzekerd van Europees volgend jaar. Als ajax de titel nog zou verspelen moeten ze kampioen worden in de A jeugd. Geen risico nemen en alle middelen inzetten om Europees voetbal voor de A jeugd zeker te stellen!!
0 0