Ajax A1 strandt in kwartfinale Youth League

JipVR, 15-03-2016 om 18:50, 92808 views, AS |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Ajax A1 is gestrand in de kwartfinale van de Youth League. De Amsterdammers gingen op bezoek bij Chelsea, dat vlak voor rust de enige treffer van de wedstrijd wist te maken. Na rust kwam de opleving van Ajax te laat en zag men vlak voor tijd de 1-1 afgekeurd worden.

Samenvatting:
Ajax A1 kwam scherp uit de startblokken op het trainingscomplex van Chelsea. De Amsterdammers kregen in de eerste minuten dan ook meteen een corner en grote kans in de zestien van de thuisploeg. Daarna bleef de ploeg van Gery Vink druk zetten op de Engelsen.

Vervolgens kwam Chelsea er een keer goed langs en ontstond er een ware flipperkastsituatie in het strafschopgebied van Ajax,  maar de bal werd niet langs Indi Groothuizen geschoten. Na die eerste mogelijkheid van de thuisploeg werd Ajax steeds gevaarlijker en speelde men veel op de helft van de tegenstander. Ajax bleek echter moeite te hebben om door de fysiek sterke verdediging van Chelsea heen te komen. Abdelhak Nouri kwam nog wel dichtbij de 0-1, maar zag zijn inzet voorlangs gaan.

In de omschakeling bleek Chelsea uiterst effectief, want op slag van rust kwam men op een 1-0 voorsprong. Kyle Scott wist wel raad met de voorzet die hij kreeg en prikte de bal langs Groothuizen.

Na rust kwam Ajax minder fel uit de startblokken. Cerny had echter wel een schietkans, na een knappe actie over de rechterflank. Daar stond tegenover dat Chelsea een enorme kans op de 2-0 liet liggen, maar Groothuizen wist met zijn linkervoet erger voor Ajax te voorkomen.

Na die acties bloedde de wedstrijd behoorlijk dood en waren er weinig noemenswaardige kansen te noteren. Vlak voor het einde kreeg Ajax echter een opleving en werden er plots wat kansen gecreëerd. De Amsterdammers kwamen zelfs nog op 1-1 vanuit een corner, maar die treffer werd (onterecht) afgekeurd. De keeper tastte mis, waarna de bal het doel in vloog. De arbiter vond echter dat er een overtreding werd gemaakt op de goalie, terwijl er weinig aan de hand was. Zodoende eindigt het Youth League-avontuur van Ajax A1 in de kwartfinale.

Opstelling Chelsea A1: Collins, Sterling, Tomori, Clarke-Salter, Jay DaSilva, Colkett, Maddox, Mukhtar, Abraham, Palmer, Scott.

Wissels Chelsea A1: Nnb.

Opstelling Ajax A1:  Groothuizen, Matusiwa (64.), De Ligt, Eiting, Dankerlui, Van de Beek, El Mahdioui, Nouri (77.), Walian (56.), Cerny, Dekker.

Wissels Ajax A1: De Lange, Blöte, Sierhuis (77.), Kluivert (56.), Nunnely, Bergsma, Bakboord (64.).
-

Scoreverloop:
44. Scott 1-0

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Leo252
De zogeheten "sterkhouders", Nouri, van de Beek en Cerny gaven gisteren helaas niet thuis.Hoe komt dit ?? Te veel druk op de schouders?? Te veel ontzag voor de tegenstander?? Verder moet je natuurlijk met Sierhuis in de spits starten. Dekker en ook Groothuizen voor mij de beste Ajacieden. Jammer maar nu eerst kampioen worden en volgend jaar beter. Geen schande om van dit Chelsea te verliezen maar was m.i. niet nodig geweest als we het eigen spel hadden durven spelen.
0 0
mcjc
Hoe ik de Boer samen met overmars zag zitten zie ik hem nog niet weggaan bij ajax. Daar zitten we volgend seizoen nog aan vast. Het begint steeds meer afc f.de Boer te worden.
2 -1
blava
Typisch een trainer met een ego. Zij denken de wedstrijd door een byzondere tactiek te kunnen beslissen. Gewoon Sierhuis in de spits en Cerny op rechts en Eiting op het middenveld.

Dekker liet zien dat hij de toekomstige linksbuiten van Ajax en het NedXI zal zijn. Mooie voetballer met een fantastische voorzet.
1 0
Pierre Heno
Ajax 1 niet naar de halve finale YL maar PSV misschien wel in de 1/8e finale CL. PSV had zojuist op 0-1 MOETEN komen! Ik hoop dat onze jongens kijken naar Pröpper en Locadia. Weten ze wat ze kunnen verwachten zondag.
2 0
Ajax vandebeek nouri cerny
Ik noem even middenveld en aanval waar ze mee moesten spelen

Nouri
Van de beek
Eiting
El madahoui
Sierhuis
Cerny
Dekker
0 -1
Pierre Heno
Vink heeft een bioscoopje in z'n hoofd waar hij alleen zijn eigen filmpjes afdraait. Robotvoetbal door voorgeprogrammeerde spelers is zijn voetbalutopia. Ik denk ook dat Jonk het beter zag maar ja dat is weer makkelijk achteraf geoordeeld. Overigens bijzonder prettig dat we vanavond niet tegen PSV spelen. Die gasten spelen behoorlijk volwassen daar in Madrid. Hadden zo maar 1-2 kunnen scoren. Zoet is trouwens ook duidelijk beter geworden want hij maakt beslissende safes. En wat gaat El Ghazi zondag in hemelsnaam tegen Willems doen ( of beter gezegd: wat gaat Willems met El Ghazi en Schöne doen op die vleugel?). Zondag maar kijken hoe een koe een haas vangt. Nu 2e helft PSV kijken. Zou goed zijn voor de UEFA coëfficiënt van NL wanneer ze de 8e finale CL halen. Heeft Ajax tenminste ook wat aan wanneer ze in de toekomst de titel pakken en als kampioen door de punten die PSV nu behaalt geen voorronde CL (kampioenenspoor) hoeft te spelen. Die ongelooflijke FdB zeperd tegen NEC wil maar niet uit mijn hoofd......
2 -1
NouriVandeBeek
Misschien waren de verwachtingen ook te hoog voor deze wedstrijd. Nouri en Cerny zijn al een tijdje niet in vorm.

De keuzes van Vink pakten ook slecht uit. Walian op rechts was echt dramatisch. Dekker heeft 7 voorzetten gegeven naar een Cerny in de spits. Dat was echt kansloos. De Ligt vond ik goed spelen al had die het soms wat lastig tegen Abraham. De Ligt was ook de enige CV en speelde met enorm veel ruimte in zijn rug tegen 1 van de beste spitsen van zijn leeftijdscategorie. Het had wat logischer geweest als je gewoon 2 centrale verdedigers had.
0 0
Cruyffie
Idd. Met name het opstellen van Walian (?!) en El Mahdioui heeft verkeerd uitgepakt. Zodra Eiting even op '6' ging spelen liep het een stuk soepeler. Onvoorstelbaar, echt zonde. Ze hadden gewoon met de vaste opstelling moeten spelen, Eiting op middenveld, en Sierhuis in de spits.

Wat betreft Nouri (en Cerny). Ik denk dat dit soort jongens beter wordt als je ze uitdaagt, dus met Ajax 1 laat meespelen. Maar dat durft kut-Frank niet. Nu raken ze (denk ik) juist gedemotiveert door die klote-potjes in Jong Ajax. Onder Cruyffbeleid en Jonk waren die jongens echt al eerder doorgeachoven, preices om deze reden.
2 -1
Mokum_32
Cerny loopt er ook als een vedette bij maar laat niets zien
1 0
mcjc
Die gasten waren fysiek ijzersterk en bijna allemaal een kop groter. Maar daarnaast gaat het al een tijdje bergafwaarts met de A1. Het spel is duidelijk minder dan voor het vertrek van Jonk. VdBeek lijkt wel zoek alsof hij verliefd is en continu aan een meid moet denken. Of komt het nou echt door Frank en co ?
1 -2
Boer
Ik schreef het al eerder: Van de Beek, Cerny en Nouri zijn de A1 ontgroeid. Bij A1 moeten ze in een lager tempo spelen dan ze bij wedstrijden van Jong of trainingen met 1 gewend zijn. Dat A1 minder goed speelt tegen sterkere tegenstanders lijkt me logisch. Dat heeft niks met Jonk of Vink te maken maar met veel grotere weerstand.
0 0
blessure
Wat doet De Boer, bij deze wedstrijd?
Hij kan beter kijken naar Atletico- PSV.
Misschien steekt hij er wat van op.
2 -2
JordyAjacied
Wat denk je nou, dat hij de enige is die kijkt, daar worden mensen op gezet voor een verslag. En waarom zou hij niet op zijn hotel kamer kijken?
0 0
Yoyoyoyo
Ajax heeft toch geen scouting meer?
En hoe dan ook, Overmars en Bergkamp hebben zelf gezegd dat ze die rapporten naast zich neerleggen.
0 -2
Bargoens
Waan van de dag regeert helaas.
Nouri wordt al vergeleken met de mislukte Maher. Bepaalde groep roept dat spelers zijn kapot gemaakt door de Boer en Overmars na het vertrek van Jonk.
En iemand sneert goedkoop naar de revolutie en krijgt meteen een grote hoeveelheid plusjes.
Wat een onzin allemaal.
2 -1
Yoyoyoyo
Dat jij je druk kan maken om plusjes.
1 -2
DeWareRealist
Wat ik zo grappig vind aan de mensen die hier reageren is dat wanneer er fantastisch gevoetbald wordt, alles hosanna is en dan Nouri het grootste talent aller tijden is. Maar wanneer er slecht wordt gevoelbald is hij niet goed genoeg voor de top en gaat hij het nooit halen. Is hij verpest door Frank de Boer etc. Opportunisme ten top.
4 -5
willieovertoom
Shit, drukte per ongeluk op minnetje terwijl jouw reactie 100 procent waar is.
0 0
Chesterson93
Hail Mary.
0 0
3*stars*3
Ach let it be, als Nouri het maakt, is hij een ''held'' en hebben ze het altijd in hem zien zitten...

Frenkie, Nouri, Cerny en Muric zijn allemaal potentiële toppers maar zitten of gaan in een moeilijke fase zitten en dat gebeurd bij de grootste talenten.
Onze grote vriend Ibra werd op 19 jarige leeftijd ook door een groot deel afgeschreven.
1 -2
La Bomba
Nouri lijkt gevalletje Maher te worden, zeker nu Frenkie de Jong bij Ajax is gekomen.
De Jong is stukken verder en voor Nouri is het beter om volgend jaar elders te gaan spelen.
Wordt naar mijn mening ook veel te veel opgehemeld. Hij is te licht voor de top.
6 -13
rodnet
Als je niet al te veel verstand van voetbal hebt is het vaak verstandig even dat kleine beetje verstand van je te gebruiken voordat
1 -1
rodnet
....je met een idioot commentaar komt dus.
2 -1
AjaxPassion
Haha en vd Beek was zeker goed? Eiting die teveel cruciale slaapmomenten had kon je bekoren?

Of wacht hoe doet je pareltje Peeters het bij O18? Volgens mij zat Nouri op die leeftijd al bij O19, gaat niks worden met die Mink van jou...

Kwalletje
1 -1
willieovertoom
Vreselijk, mensen zoals jij.
2 -6
Ajaxnicky1996
Hij is niet de enige die zo denkt. Of heb jij niet je twijfels? Nouri wordt gezien als het grootste talent. Maar nog geen debuut bij Ajax 1, speelt niet vaak of goed bij Jong Ajax. Bij de A1 gaat het redelijk maar dat is hij ook ontgroeid. Ik hoop dat hij 1 van de beste spelers wordt bij Ajax. Maar ik maak me wel een beetje zorgen. Aangezien dit seizoen zo slecht gaat. Met Cerny gaat het ook slecht na Celtic uit. Alleen van de beek voldoet aan de verwachtingen.
4 0
3*stars*3
Wat een onzin...Nouri is opgeleid door Ajax en weet wat er gevraagd word.
Maher zat in opleiding van een middenmoot/subtop club en moest de stap maken en aanhaken bij NL top.

Marc en Frank hebben veel fouten gemaakt maar Maher laten lopen was een hele goede keus.
Ze zagen al dat Maher het niet kan brengen, wat er verlangd word in de top en toen speelden we nog met puntje naar achter en dan hebben we niets aan Maher, PSV ziet het nu ook.

Maher zit niet eens in selectie tgen Atletico...
2 -1
ajaxinho
http://www.ajax.nl/streams/ajax-actueel/lineup-ajax-a1.htm

Call me old-fashioned... maar is dit de manier om een wedstrijd te benaderen??
1 -1
AJAX1996
Heel zonde. Speelden vandaag gewoon slecht en dat kan iedereen overkomen. Verder ook ontzettende pech dat zo'n goal volgens mij onterecht wordt afgekeurd.
1 -1
Ajaxnicky1996
Omdat Ajax nu verliest zegt iedereen dat het komt door het vertrek van Jonk? Stel je alsjeblieft niet aan en neem je verlies. We waren gewoon te slecht vandaag. Als er gewonnen was had niemand een woord over Jonk gerept.
3 -2
godenzonensuper
Dit heeft ook niks met het vertrek van Jonk te maken, wie roept dat dan? Ik zie wel ene @Zorro die met een zielige opmerking over de revolutie komt.
1 -1
Ajaxnicky1996
Moet je wat meer reacties lezen. ik las telkens dat dit te maken heeft met Jonk.
1 0
Ajaxnicky1996
Moet je wat meer reacties lezen. ik las telkens dat dit te maken heeft met Jonk.
1 0
johnd
Zelfs al was ik pro-Jonk, ben ik dat absoluut met je eens. Dit heeft niks met Jonk te maken.
2 -1
3*stars*3
Idd, ben altijd achter plan JC blijven staan maar is echt belachelijk om nu te roepen dat we uitgeschakeld zijn omdat Jonk weg is.
Ik ben wel van mening dat het vertrek van Jonk zich over 2/3 jaar zichtbaar word.
De A en B zijn nog goed en in een wat volwassen stadium maar lichting daaronder gaat het zeker voelen.
2 -1
Ajaxnicky1996
idd, we moeten hopen dat Frank ook snel gaat en een goede trainer plus goede hoofd jeugdopleidingen komt. Helaas zal Jonk nooit meer komen.
0 -1
ajaxminimax
Het gaat mij veel te ver, om het verlies te wijten aan het wegsturen van jonk. Verliezen en slecht voetballen kan gewoon een keer gebeuren. Maar hier op showtime, moet je elke wedstrijd goed spelen en als je slecht speelt wordt je tot de grond toe afgekraakt.
2 -2
willieovertoom
Ik vond Matusiwa goed tegen AZ. Maar hier zakte hij echt door het ijs. Had het bijzonder moeilijk en speelde slecht. Ook één van de minste wedstrijden van De Ligt btw, verloor veel duels. El Mahdioui veel meer van verwacht. Donny vrij matig in balbezit. Nouri mocht naar twee weken (onbegrijpelijk) weer eens spelen en dus was het ook mager. Had wel een fantastische assist kunnen hebben op Cerny, die wel heel lang in zijn dip blijft hangen.

Invallers konden me ook niet bekoren. Kluivert is leuk als invaller tegen NEC, maar dat moet je niet willen tegen Chelsea. Enige speler die wat kan creeren haal je eruit voor een speler die al vanaf minuut 1 had moeten starten. Maar goed, Vink faalt niet voor de eerste keer.
1 -3
afcalegend
heb het tegen az niet gezien maar vond het hem ook erg zwaar hebben
0 0
Ajacied1989
Ik geniet altijd van Nouri. VdBeek speelde niet slecht, maar had misschien iets meer als verbindingsspeler moeten fungeren. Jammer genoeg loop je tegen een stom tegendoelpunt aan en het blijkt enorm lastig om tegen dit Chelsea te voetballen. Ik vond ook dat we te veel meegingen met die Engelsen. Elk balverlies leidde tot dreigende situaties, dus was het wel logisch dat ze vaker de lange bal gingen spelen, maar daar speelden ze vooral Chelsea mee in de kaart. Laatste 10 minuten, als het moet, blijkt het toch wel te kunnen en gaan ze ineens gegroepeerd aanvallen. Misschien had het te maken met de moeheid van de Engelsen, maar goed, het is over, nu mag je nog verliezen. Hoop dat ze ervan leren.
1 -1
afcalegend
Helaas terecht verloren van laat ik zeggen een slimmer en fysiek chelsea al vond ik ze makkelijk gaan liggen steeds. Had ook het idee dat sommige spelers van Ajax erg geirriteerd leken richting de scheidsrechter de hele wedstrijd die echt een thuisfluiter was en niet alleen vanwege die onterechte afgekeurde goal. verder nooit meer Cerny in de spits is mislukt
1 -1
Joseph
Ik heb geen moment het Ajax gezien waar we tot voor kort nog van konden genieten in de jeugdopleiding.

Het voetbal is er uit gehaald. Net als in het eerste is er weinig beweging op het middenveld, gaat niemand meer de combinatie aan, staan spelers op verkeerde posities en is de lange bal de manier om de bal naar voren te krijgen.

Je ziet dan ook dat zonder beweging en zonder de intentie om de combinaties aan te gaan, Nouri geen schim meer is van de speler die hij vorig seizoen was en zie je dat Donny vd Beek opeens 1 van de zwakste op het veld was met erg veel slechte passes. Deze jongens zie je een ander spel spelen en dat werkt gewoon niet. Het is sowieso te bizar voor woorden dat Nouri, Cerny en vd Beek, die bij het eerste mee mogen trainen, alle 3 zwakker zijn geworden.

Dan het positieve nieuws, de Ligt! Ik dacht even dat hij ook in een dip zit, maar die heeft echt geweldig gespeeld op het moment dat het nodig was. Die goal was jammer, maar die spits (waar dus zo veel van verwacht werd) is er totaal niet voorbij gekomen.. 16 jaar! Trouwen vond ik die andere 16 jarige ook sterk invallen, eindelijk een nieuwe kluivert :p.
8 -4
Ruff Rhythim
Nouri, Cerny en vdBeek vallen nu onder het regime van Frank.
Eenmaal met het eerste in aanraking gekomen wordt al het creatieve in die spelers tot een bedachtzaam behoudend minimum teruggebracht.

Je ziet het gewoon steeds gebeuren. Vallen in bij het eerste. Iedereen blij hier want eindelijk weer avontuurlijke spelers.
Maar dat is gewoon van korte duur, want hun voetbalvrijheid wordt ze ontnomen.
Muric is de volgende, just watch...
1 0
Joseph
Het klinkt gewoon te gek voor woorden, maar het lijkt echt zo. Muric zal nog wel even duren, die begrijpt nog te weinig van de taal om precies te begrijpen wat Frank nou allemaal wilt.. Viel daarom waarschijnlijk ook zo sterk in, maar Frank zal wel gebaald hebben dat hij een keer een speler liet lopen oid..
0 0
insectenverdelg
Om dat direct tegen deze tegenstander te wijten aan 't vertrek van Jonk gaat me wat ver om eerlijk te zijn.
0 0
Joseph
Het was natuurlijk tegen PSV, Utrecht en Vitesse ook al niet best. Het lijkt mij overigens ook snel, maar het is duidelijk dat Frank een ander spel wilt spelen dan Jonk. Dat het spel van de A1 lijkt op dat van het eerste, kan haast geen toeval zijn, waar het voorheen zich juist kon onderscheiden tov het spel van Frank bij het eerste..
0 0
HeinJan
Bijna elke poging in de eerste helft om te voetballen leverde balverlies op. En dat balverlies leverde bijna elke keer gevaarlijke situaties op. Dan raakt het vertrouwen weg. Dat is een proces wat je bijna niet tegen kunt gaan. Dan moet je als team gaan vechten om weer vertrouwen te winnen, en dat is heel lastig als de tegenstander fysiek sterker en sneller is.
0 0
Joseph
Het balverlies was vooral de lange ballen, er is er volgens mij niet 1 gewonnen en ik heb er in de eerste helft alleen een stuk of 10 gezien denk ik. De momenten dat ze er uit kwamen, was toen het middenveld inschoof en ze er combinerend uit konden komen, maar dit was erg zeldzaam.
Dat er geen vertrouwen was, was al snel duidelijk. De branie was ver te zoeken, het was aangeschoten wild.
0 0
HeinJan
Uiteindelijk kwam het balverlies vooral door de lange ballen inderdaad, maar die lange ballen kwamen omdat in elke combinatie balverlies werd geleden en daaruit gevaarlijke situaties ontstonden. Het vertrouwen was weg en dus werd er geen enkel risico meer genomen.
Het was denk ik gewoon geen handige actie om Appie, Cerny en VdBeek alleen in de YL mee te laten doen. Dan moet je die jongens wat meer wedstrijden met de A1 laten spelen, want er stond nu gewoon een elftal wat (volgens mij) nog nooit in deze samenstelling heeft samengespeeld. Met ook Dankerlui, Matusiwa, El Mahdioui en Eiting als verdediger. Goed om te leren, maar voor het resultaat is het vooral belangrijk dat het team op elkaar ingespeeld is. Dat was vandaag duidelijk niet het geval.
Misschien was het de overschatting van Ajax, dat Nouri, Cerny en VdBeek het wel even met z'n drieën zouden regelen. Zeker als El Mahdioui en Dankerlui mee zouden gaan, die toch ook een jaartje ouder zijn.
0 0
Joseph
Die lange bal zag ik vooral van de keeper komen dat was telkens als het middenveld niet aansloot. Alsof het middenveld aan het wachten was op die lange bal, te bizar voor woorden..
Die 3 jongens waren vandaag gewoon erg zwak, vorig jaar leek het alsof die jongens elkaar blind konden vinden, nu weet ik niet eens of Nouri en vd Beek elkaar uberhaupt de bal toegespeeld hebben, die stonden veel te ver uit elkaar en bewogen te weinig.
Verder was het natuurlijk een domme fout om Cerny als een soort valse spits aan te wijzen, vervolgens Sierhuis niet voor Walian te wisselen en had je misschien beter gewoon met Bergsma kunnen spelen en Eiting op het middenveld. Ook dat was een speler op een niet vertrouwde positie.
0 0
HeinJan
Klopt, maar ik bedoel meer: Er werd voor volledige zekerheid gekozen, en geen risico meer genomen, en dan komt de bal altijd bij de keeper, die uit zekerheid voor de lange bal kiest. Dat is echt een vertrouwenskwestie. Ga maar bij de gemiddelde amateurclub kijken. Als het goed gaat durven ze ineens alles. Ajaxspelers zijn ook gewoon mensen, tenslotte.
0 0
Joseph
De keeper kon inderdaad niks anders, om te huilen.
Dit team lijkt er gewoon niet in te geloven, het is net zo plichtmatig als het eerste.
0 0
Pauw
Ik sluit me hierbij aan en vind deze constatering een doodsteek voor de hoop op betere tijden. Zowel qua resultaat in Europa als de aantrekkelijkheid van 't voetbal. Spelers als Nouri gaan op deze wijze ook nooit bij Ajax kunnen slagen.

Frank zal vandaag weer bevestigd zijn in zijn vermoeden dat Nouri tekort komt. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Als Klaassen in Ajax 1 de bal verliest schakelt hij ook niet altijd om en ook hij verliest vaak genoeg de bal. Mja, liever een roodaangelopen degelijke kaaskop dan finesse...
2 -1
Joseph
Nouri is een echte Ajax speler, die moet je combinaties laten maken, die moet spelers om zich heen hebben die ook willen voetballen, die wilt de leider zijn en acties maken. Bij het Ajax van Frank passen dit soort spelers niet op het middenveld, die gaan het ook niet redden. Nouri is te veel te licht voor het betonvoetbal van Frank.

Ik denk overigens dat het niks met kaaskoppen te maken heeft, Nouri past gewoon niet bij dit Ajax. Die zet Frank dan op de vleugels, maar dan haal je nog niet de helft van het rendement dat hij op het middenveld kan hebben.
1 -1
Melvin01
Groothuizen 1 redding. Verder geen ballen gehad. Matusiwa hard gewerkt, maar geen indruk achtergelaten.De Ligt en Eiting hele goeie voetballers. Veel goeie dingen van gezien! Dankerlui goed gedaan. Van de Beek veel meters gemaakt en had het moeilijk. Ik vond hem niet eens zo slecht als wat de commentator zei. El Mahdioui speelde slecht. Totaal niet onder de indruk geraakt. Staat dit jaar stil in zijn ontwikkeling. Nouri sterk aan de bal. Bijna niet vanaf te krijgen. Kon geen potten breken. Weinig afspeel mogelijkheden door de aanvallers. Walian hard gewerkt. Maar niets kunnen brengen.Cerny Heel afwachtend gespeeld. Veel balverlies en slordig. Heel matige wedstrijd. Ze moeten overigens ophouden met deze kut tactiek om tegen sterke centrale verdedigers een buitenspelers te zetten. Nog nooit heeft deze "de boer tactiek" geholpen, kappen ermee! Dekker paar goeie voorzetten. Werd veelal gedwongen om breed te staan ipv door het centrum op te kunnen komen. Wat hij normaliter doet.

De spel opvatting was ook matig. Veel vallen breed en de diepte pass waren allemaal voor Chelsea. De laatste 5 minuten zag ik weer een Ajax 1waardig team. Eigenlijk een terechte uitslag. Dan wel een 0-0. Want veel kansen hebben we niet tegen gehad.
0 0
Labanda
Kijk hoe vies sommige mensen zijn.
De A1 verliest: Schuld van de revolutie
A1 wint: Zie je wel dat ze zonder Jonk ( en dus Cruijff) kunnen.
@Zorro wat een flapdrol ben jij
4 -3
BRAMHOUTEN
Volgens redeneert de meeste hier andersom. Als Ajax verliest ligt het aan frank de boer, wordt er gewonnen, teren ze nog op jonk
3 -2
Labanda
Kijk Zorro zijn opmerking met bijbehorende plusjes. Ik zie niet veel reacties over Jonk hoor.
1 -1
Cruyffie
Ik vermoed gewoon dat dit wel het geval is: ze spelen steeds minder goed (en anders) dan onder Jonk. Minder direct naar voren, minder scherp, minder korte combinaties.

Vooral Nouri lijkt met zn ziel onder de arm te lopen, die had verdomme ook al lang moeten worden door 'm in Ajax 1 te zetten. Dat was onder Cruyff en Jonk ook al lang gebeurd.
0 0
BRAMHOUTEN
Volgens redeneert de meeste hier andersom. Als Ajax verliest ligt het aan frank de boer, wordt er gewonnen, teren ze nog op jonk
1 0
Ajacied1989
Hahaha. Jij doet daar ook lekker aan mee, zie ik. Ik lees hieronder ook genoeg anti De Boer, Overmars en Vink commentaren, want met Jonk zou het beter zijn gegaan.
Het is triest dat er mensen zijn die het er constant bij halen. Houd er gewoon over op.
3 -6
aietos
Zo te zien kunnen deze jongens wel weer wat performance training gebruiken.....
8 -1
DerOpenDerOver
Fuck op met dat gelul over performance kootsjes.
of was dat en grapje ?
1 -3
ym22
Jongens jammer, volgend seizoen nieuwe ronde nieuwe kansen!

Met De Lange,Bakboord,De Ligt,Sidoel,Blöte,Eiting,Lang,Antonucci,Kluivert,Sierhuis,Nunnely staat er ook weer een erg leuk elftal, waarmee we weer ver kunnen komen!
3 -2
ajaxminimax
Je kan niet elke wedstrijd goed spelen. 1-0 valt op een vreselijk moment. Zeker in de eerste helft voetbalde er maar 1 ploeg en dat was Ajax. Ze hebben een mooi toernooi gespeeld, maar helaas is het nu afgelopen. Wel lullig dat er op het laatst een goal voor de grap wordt afgekeurd...
2 -2
talent020
1-0 was zo knullig vanaf de D leer je al
Om bij een snelle of korte vrije trap voor de bal te gaan staan.
0 0
Starkoo
Mega slecht, tjonge ik dacht we gaan dit toernooi gewoon pakken maar ja Overmars en co op nieuw bedankt, Jonk had dit Chelsea afgemaakt! Onderzoek naar omkoping aub maar ja dat gebeurd toch niet :@
6 -7
chrisjuhhh
vink husselde veel te veel bergsma , zeefuik dolberg waren er niet in , eijting stond niet op zijn plek .
vink had gewoon moeten beginnen met sierhuis spits eijting midden en bergsma achterin
2 -1
AjaxPassion
Groothuizen beste speler aan Ajax-zijde, gevolgs door Dankerlui. Dat zegt genoeg over de wedstrijd.
0 0
Joseph
Gedeelde plek met de Ligt wat mij betreft, die heeft die zogenaamde topspits totaal uit de wedstrijd gespeeld.
0 0
AjaxPassion
In dat licht heeft hij het idd niet slecht gedaan, is ook vrij weinig langs gekomen hoor, maar toch redelijk vaak in 2e instantie. En aan de bal was hij niet zo goed. Heb veel betere wedstrijden gezien van hem iig.

Verder is ook hij een verdediger, erg schrijnend dus.
0 0
Joseph
Dat het voetballend niet lukte kun je niet bij de Ligt leggen, het hele team had daar moeite mee. De Ligt heeft gedaan wat hij moest doen, die sterke spits uitschakelen.

Dat het de verdedigers zijn die uitblinken, past perfect bij plan Frank.
0 0
AjaxPassion
Hoe goed die spits normaal is kan ik niet beoordelen, maar vandaag vond ik hem niet veel. Misschien komt dat door de Ligt, laten we het hopen. Speelde zeker niet slecht, maar ook niet geweldig, speelde een redelijke wedstrijd. Maar kan zeker beter.

Dat hij een groot talent is staat echter buiten kijf en onthoudt dat hij met 15,5 (1e jaars B) is gedebuteerd in de A1 en als beste speler werd verkozen van de Future Cup en de Copa. Dat zegt al heel wat.

Verder vond ik Chelsea ook zeker niet imponeren. Stond verdedigend goed, maar aanvallend hield het (buiten een aantal counters) ook niet over. Ongelofelijk hoe Eiting stond te mekkeren over een vrije trap, waardoor hij niet stond op te letten en daardoor de tegengoal inluidde.
0 0
Bargoens
@Zorro Wat ben jij een ongelooflijk zielig mannetje. Als ze nu hadden gewonnen riep
Je waarschijnlijk dat het goed was dat Jonk en dus Cruijff weg waren.
Kots van types als jij.
4 -2
DerOpenDerOver
Bakboord speelde goed.
0 0
DerOpenDerOver
Goed gespeeld hoor.
Het zat er gewoon niet in vandaag.
0 -3
ym22
Kan iemand vertellen waarom Frenkie niet meedeed aangezien die wel is ingeschreven?
0 0
afcavince
Ze hadden hem nodig tegen MVV :') Nee, ik heb geen flauw idee
0 0
ym22
Die jongen kan je toch veel beter gebruiken dan El Mahdioui, verder had ik gekozen voor hele andere dispensatie spelers.
0 0
J00DT0TMIJND00D
Ja er was weinig aan de hand bij die afgekeurde goal, maar we hebben gewoon gefaald!!!
0 0
trooop
Wat een povere pot. Frank-vazal gery vink zit er nog maar pas of de A lijkt ineens een kopie van het eerste: veel balbezit, weinig vernuft en overtuiging, beste kansen voor de tegenstander. De jongens die het moesten doen vielen flink tegen. Vooral cerny moet zich snel weer wat nederiger gaan opstellen.
Het blijven natuurlijk wel grote talenten. De meest veelbelovende is wat mij betreft carel eiting.
1 0
NouriVandeBeek
Niemand was vandaag goed genoeg. Simpel.. Misschien had Vink ook wel gewoon met Bergsma moeten beginnen
2 0
grunnjood
Cerny en El Mahdioui waren heel matig Cerny had makkelijk 2x alleen voor de keeper kunnen komen na mooi combinatievoetbal maar die had echt een offday. Dekker viel me ook wat tegen en ik snap ook niet dat Walian de voorkeur kreeg boven Sierhuis.
4 0
Elflashy
Cerny off day? Die jongen is al 2 maanden uitvorm. Ik weet hoe het is om uitvorm te raken maar zolang ..
0 0
TRAjax2
Chelsea tot 2 maal onterecht door. Zou die scheids deze goal ook in de finale afgekeurd hebben? Waarschijnlijk niet
0 0
R.F.
Als je hier met je jeugd niet kan heersen jaar op jaar kun je beter gaan kopen. Ajaxjeugd is geen Europese top: face it.
2 -5
vdvaart23
haha joe
0 0
daniajax1
Tja, die andere clubs hebben natuurlijk ook niet stilgezeten en gooien er daarnaast veel meer geld tegenaan. Ajax had een voorsprong op het gebied van opleiding, maar die hebben ze al een tijdje niet meer. Op het moment dat ze die wel hadden hebben ze zo ongelooflijk dom allemaal andere clubs gewoon een kijkje in de keuken gegeven. Die kwamen gewoon langs bij Ajax en we vertelden ze trots alles.. Lekker je USP en grote kracht doorvertellen aan andere clubs, hoe dom kan je zijn.
3 0
chrisjuhhh
owja 010 en psv wel hee man ga spelen met je pikkie
0 -3
R.F.
Ik zit vanavond naar PSV te kijken in de CL. En dat is geen mazzel, maar beleid. Ik hoef niet anderen te haten om supporter te zijn. Overigens is jeugd PSV en Fey veel minder dan onze.
1 -1
Bargoens
Waar was dat beleid van psv de afgelopen jaren dan? Parkeerplaats aan de gemeente verkopen, sterk beleid hoor.
0 0
Ajax#1900
Je weet zelf ook wel dat het om technisch beleid gaat. Wij spelen met de jongste ploeg ooit en staan alle wedstrijden in Europa voor lul dit seizoen. Ik huur liever V Ginkel en Lestienne ipv Sanogo en Zimling.
0 0
Pauw
Zeker niet met de conservatieve bende die de leiding heeft bij Ajax.
0 -1
J00DT0TMIJND00D
Sorry per ongeluk minnetje gegeven.
0 0
chrisjuhhh
fout zat in het begin cerny spits was de grote fout en eijting moest doorschuiven naar het middenveld ipv kluivert had sierhuis erin gemoeten nouri op links dekker eruit maar ach is voorbij ik hou het op de tactiek was veel te veel door elkaar gegooid
0 0
afcavince
Het is een ontzettende kut regel, maar het is wel een overtreding. In dat gebied zijn keepers heiliger dan de paus..
0 0
De_Realist
Wat gebeurde er nou precies in detail bij die afgekeurde goal?
0 0
JCr14
Sierhuis springt om te koppen. En heeft door de sprong zijn armen hoog. Keeper springt ook.
Meestal zal er niet voor gefloten worden
0 0
..::Rootje::..
Sierhuislegde zijn arm in het gezicht van de keeper, of liep tegen hem aan. Terwijl hij niks deed. Hij gebruikte zijn armen alleen maar om omhoog te springen.
Terechte goal, afgekeurd.
0 0
Zorro
Lang leven de revolutie !
7 -6
MichelAngelo66
O ja daar ligt het natuurlijk aan. Heb jij dat bandje om je hoofd om je paar hersencellen bij elkaar te houden?
1 -2
godenzonensuper
Ach gossie daar komt Arno Vermeulen weer met zijn onzin.
2 -3
Ajax412
Die is al teniet gedaan door Bergkamp, hij is verantwoordelijk voor de jeugd, maar is een te zacht ei om naar Engeland te vliegen. Dwing hem toch in therapie of geef hem een fixe boete, hij hoort er gewoon bij te zijn...
3 -2
MichelAngelo66
Volgens mij is er ergens een tunnel war een trein doorheen rijdt. Of heeft ie ook tunnelvrees, of onder water vrees? Dat is dan de verbindingsman tussen jeugd en volwassenen. Een lachertje.
1 -1
Pauw
Degelijke ploeg, maar Ajax heeft betere tegenstanders al verslagen.

Nu hoef ik die Nouri en consorten echt niet meer in de A1 te zien. Jong Ajax, het eerste of verhuren.
0 -1
Joseph
Ajax dat functioneert onder plan "Frank", kan niet winnen van tegenstanders die niet een stuk slechter zijn.. Plan Frank werkt alleen als je individuele acties lukken.
0 -1
daniajax1
Gewoon minuten maken in Jong Ajax. Vind 'm nog te wisselvallig voor het eerste. Van de Beek komt eerder in aanmerking voor een plekje in het eerste. En zoals Klaassen en Bazoer er nog zijn staat het middenveld wel vast met Gudelj erbij. Verder ook nog Sinkgraven en Andersen..
0 0
maus_afca
Zelfs in de jeugd worden we Europees keihard genaaid door de arbitrage... het houd niet op..
0 -2
Runnerlex
Ik ben trots op onze jongens...mooie wedstrijden gespeeld..Dit hoort ook bij de sport.. Chelsea anti voetbal...
2 -2
chrisjuhhh
juist mooi argument mee eens
0 0
ajaxfc
hoelang nog?
0 0
TinussOptioneel
Af.. Over.. Naar huis..
0 0
talent020
Jammer, Chelsea heeft wel het geluk mee dit toernooi, was gewoon een goal
1 0
3*stars*3
Jeugd van overal wegkapen en dan zo laf ballen thuis.
1 -1
godenzoon92
Corrupte bende, zelfs in de jeugd...
0 0
Toon meer reacties