Stam lijkt Ajax plots niet meer uit te sluiten

BvdPloeg, 10-03-2016 om 15:02, 20600 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jaap Stam stelde een paar weken geleden nog dat hij niet wil wachten op een vertrek van Frank de Boer, maar uit een interview met FOX Sports blijkt nu toch iets anders. De huidige trainer van Jong Ajax sluit een baan als hoofdcoach van het eerste niet uit.

Stam doet zijn uitspraken in een uitgebreid interview, dat voor 95 procent vooral gaat over zijn tijd bij Manchester United en zijn transfer naar Lazio Roma. Als zijn toekomstplannen aan bod komen, geeft hij een verrassend antwoord: 'Ik heb alle papieren dus nu wil ik de stap maken. Misschien kan het hier in Amsterdam en anders ergens anders. Engeland is dan zeker één van mijn favoriete bestemmingen.'

Opmerkelijk, aangezien Stam eind februari nog aangaf dat hij hoe dan ook vertrekt uit Amsterdam. Ook als De Boer besloot te vertrekken, dan wilde Stam daar niet langer op wachten. 'Alle rollen zijn nu ingevuld en daarom heb ik besloten te vertrekken', zei hij toen. Dat hij Ajax noemt als optie doet anders vermoeden, al is Engeland nog steeds zijn droombestemming. 'Als iemand mij de kans geeft, dan pak ik het eerstvolgende vliegtuig. Het is één van mijn doelstellingen om daar trainer te worden.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
je
Een Boer Voor een Boer.
0 0
amberjari
Begint er op te lijken dat de Boer gaat vertrekken. Zal dit nog niet bekend maken zolang er nog wat op het spel staat, anders kun je het sowieso vergeten.

Hoop niet dat Stam het dan wordt trouwens, dan gaan we er niet op vooruit.
3 -1
Clarence
Wordt Stam niet bang als er tijdens een persconferentie meer personen in de zaal zitten dan alleen hij? Of moet de KNVB dan persconferenties organiseren waarbij alleen Stam aanwezig mag zijn?
Vind hem in geen enkel opzicht een trainer voor Ajax. Niet qua spelopvatting, niet qua uitstraling, niet qua communicatieve vaardigheden, niet qua ervaring. Nergens in eigenlijk.
1 -1
je
Leuk hahaha goeie grap
0 0
trainerdv
Ik vind het toch wel heel raar dat Stam hoofdtrainer wil worden. Veel meer het type om al die stress en media-onzin lekker de boel te laten en met de professionals op het veld te staan.
Transfers, evaluatiegesprekken, motivatietechnieken, stukje humor als het nodig is.... Ik zie het hem allemaal niet zo doen. Qua veldtrainer wel zeer geschikt.
2 0
carina
zou voor iedereen het beste zijn !!
0 0
suske
Ik denk dat het besluit al lang genomen is. De Boer vertrekt en Stam word de nieuwe hooftrainer van Ajax. Samen met Bergkamp en Trustful.
0 0
V12
Alsjeblieft niet. hij kiest altijd voor de verkeerde spelers.
4 -3
Inhartennieren
Liever niet!
Geen verdediger als trainer.
4 -3
Schillo
Even heel erg off topic, maar aangezien op AS geen forum is weet ik niet op welke andere manier ik antwoord kan krijgen op mijn vraag. Excuses alvast.

Mijn zoontje en ik willen naar Ajax A1 - Feyenoord A1 volgend weekend. Dien je hier kaarten voor te kopen? En de tweede vraag. Is het mogelijk rond deze wedstrijd de handtekeningen van Sjakie Swart, Bergkamp en Van der Sar te bemachtigen? M.a.w. zijn deze mannen aanwezig bij deze wedstrijd en kun je ze persoonlijk benaderen? Nogmaals excuses voor de off topic vraag.
1 0
Brank de Foer
Over het kaarten kopen heb ik geen idee al lijkt mij van wel. Ik ben zelf en aantal keren op de toekomst geweest en weet wel dat ze er vaak rondlopen alleen zitten ze niet echt te wachten op mensen die handtekeningen komen vragen. Maar niet geschoten is altijd mis natuurlijk.
0 0
Jan Doedel
Please zeg me dat dit een verschrikkelijke en veel te vroege 1aprilgrap is!!!
5 -3
masterrr
Frank de Boer kon toch wel leunen op meer ervaring (Oranje, jeugd) en vind ik ook een betere uitstraling hebben.

Stam zou zomaar een goede trainer kunnen zijn, maar vind Jonk dan een betere indruk maken. Nog beter, zeg maar wat geks..... Bosz in combinatie met Jonk?
1 -4
JohnDylan
Stam heeft meer ervaring dan De Boer toen die hoofdtrainer werd. De Boer had alleen in de jeugd en bij Oranje gewerkt. Stam was assistent bij PEC en hoofdtrainer van Jong Ajax in de Jupiler League. Dat gezegd hebbende had ik bij De Boer een goed gevoel toen hij hoofdtrainer werd en dat heb ik bij Stam totaal niet.
3 -2
Joseph
Hier houd ik niet van, geen man van zijn woord, geen materiaal voor het eerste.

Daarnaast, maakt met zijn spel weinig indruk, moet het net als Frank hebben van individuele kwaliteit, is ook niet in staat een team te vormen. Ik mijn ogen is Jonk nog steeds de meest logische opvolger, de juiste filosofie en de koppigheid die daar voor nodig is.
1 -3
TvdH
nu niet je keutel weer intrekken jaap, gewoon opflikkeren.
7 -3
gras
Een goede trainer herken je aan de speelwijze van zijn ploeg. Dat was ook bij frank zo toen hij begon. Daar is niet veel meer van over, maar dat is een andere discussie.

Bij Jaap zie ik dat niet.
2 -3
3*stars*3
simeone is perfecte voorbeeld van een trainer waar je zijn hand ziet, Atletico is een perfecte weerspiegeling van de speler Simeone.

Frank hinkt op 2 gedachtes, dat controle omdat het in hem zit en het combinatie en leuke voetbal waar we bij Ajax op zitten te wachten.
2 -1
Pettersson1963
Onzin wat je schrijft. Atletico Madrid staat al meer dan dertig jaar bekend om het keiharde spel en vechtvoetbal.
1 -5
gras
Dat is niet alleen geen onzin, maar je zeikt een zinnige post op een onzinnige manier af.

Simeone heeft lijn gebracht in zijn ploeg en naar zijn eigen karakter laten spelen. Of geldt Atletico al 30 jaar als landstitelkandidaat die ook in de CL hoge ogen gooit?

Het is compact spel met een enorme teamspirit. Dat ontbrak juist aan Atletico en probeerden ze te compenseren met hard spel.

Een echt goede trainer drukt een stempel op zijn ploeg. Stam heeft dat niet laten zien.

Ajax moet een trainer aanstellen die bewezen heeft aanvallend voetbal te kunnen spelen. Een Bosz, VanHaezebrouck, die voormalige trainer van RBS etc.
2 0
3*stars*3
Ja he-he, dan moet je toch de trainer aanstellen die kan zorgen voor zo'n soort voetbal en je ziet de hand van Simeone of spelen die spelers uit zichzelf zo???.

Fey staat ook voor hard werken voetbal en onder Rutten speelden ze wat verzorgder voetbal en dan zie je toch de hand van de trainer?
Arsenal was boring Arsenal en onder wenger werd het leuk om te zien, etc.

Ik weet dat je weer een discussie wilt uitlokken maar heb daar geen zin in, welterusten Pettersson...
3 -1
A Cohen
Heeft Jaap het zelfde charisma als de beginnende FdB?
Ik heb het gevoel dat Ajax-1 voor onze Jaap een brug te ver is op dit moment.
Met al die jonge en talentvolle gasten heeft Ajax-1 een ervaren gearriveerde toptrainer nodig.
Niet iemand die Ajax-1 ziet als zijn eigen proeftuin.
4 0
Yoyoyoyo
Laat hem maar eerst eens elders ervaring opdoen.
Hij wil zo graag naar Engeland? Laat hem maar eens 2-3 seizoenen Ipswich, Swansea oid doen.
2 0
Sistoazonto
Dat denk ik ook. Daarbij is Jaap totaal niet loyaal.
2 0
Sistoazonto
Dat denk ik ook. Daarbij is Jaap totaal niet loyaal.
0 0
Sistoazonto
Dat denk ik ook. Daarbij is Jaap totaal niet loyaal.
0 0
Rudolph J
Helder. Helder. Helder.
0 0
Daantje Makkes
Jullie zijn nog altijd niet veranderd.. Stelletje internet ajacieden
0 -5
ck69
we moeten niet hopen dat stam coach bij 1 wordt, doet m.i. nog vreemdere dingen dan frank
0 0
De Ajax Ziel
Vroeger was Engeland HET voetballand, heel het land ademde Football. Tegenwoordig is supportersbeleving 'kunstmatig' en Engels voetbal karikatuur.
Véél teveel geld en buitenlanders zorgen voor teloorgang Engels voetbal, doodzonde.

DAZ gunt Japie Stam herstel AFC Ajax, want dat past bij club/mensen met karakter.
0 -2
JPC40
Jaap moet nu wel voet bij stuk houden, en gewoon weg gaan, hij wou weg nou moet hij gaan ook !!!
7 0
EVH
:-)
1 0
Daniii
https://footballleaks2015.wordpress.com/

Weet iemand meer over het gedoe van Ajax & Doyen over gedoe met transfers? Ajaxshowtime topic?
0 0
daniajax1
Kijk dat contract van Nouri. Allejezus was een bedragen krijgt hij al. En ook nog eens 100.000 tekenbonus voor zowel Nouri als z'n zaakwaarnemer. Als hij ook nog gaat spelen in het eerste loopt dat ook nog eens op met 50.000 per 10 gespeelde wedstrijden (tot max 150.000).

Kijk Nouri trouwens z'n contracten ondertekenen met de paraaf AN8.
1 0
TikkieTerugJaap
Neeeeeee Stam rot alsjeblieft naar Engeland
7 -1
Ajaxnicky1996
Ik snap die mensen op Voetbal zone en Facebook nooit. Bijna iedereen vindt stam daar goed en de perfecte trainer voor ajax. Dan vraag ik mij echt af, hebben deze mensen wel voetbal verstand? Ben blij als hij weg is.
3 0
Koenniiee
Daar is de gemiddelde leeftijd volgens mij rond de 12. Hier zal die rond de 16 zijn en ook wat meer (Jong) Ajax-kijkers die dus een beter oordeel kunnen vellen.
0 -1
Eriksen11
Stam moet gewoon lekker een club op het tweede of derde niveau in Engeland gaan trainen. Kijken hoe dat bevalt en zich vanaf daar omhoog werken. Als hij dan echt een goede coach blijkt te zijn (zo ziet het er nu niet naar uit om eerlijk te zijn) in die moeilijke omstandigheden, dan kan hij altijd nog trainer van Ajax worden.
1 0
Aeter
In de 2e/3e divisie Engeland is hij juist een prima coach, omdat hij alles weet van strijd leveren, bikkelen en hard voetbal. Voor het technische, mooie voetbal van Ajax is hij niet geschikt inderdaad. Hij zo ook goed bij een team als Celtic op den duur terecht kunnen komen bijvoorbeeld.
1 0
Eriksen11
Klopt, je hebt helemaal gelijk. Het zou voor iedereen beter zijn als Ajax en Stam ook tot die conclusie komen.
0 0
Koenniiee
Kunnen we een keer een aanvallend(e) (denkende) coach aanstellen? En dan een Trustfull (type, want die gaat met Frank mee) als assistent en verantwoordelijk voor de (rest)verdediging.

Hoofdcoach: Ten Hag
Assistent manager: Jonk (neemt het na paar jaar over)
Assistent manager 2: Verdedigend type
1 -5
TsigalkoAFCA
Ten Hag? Heb je Utrecht wel eens zien spelen?
2 0
Truus de Bakker
Hij sluit Ajax toch niet uit als hij zegt dat hij niet op het vertrek van de Boer gaat wachten?
1 0
Mokum_32
Liever niet heeft nog niks gepresteerd als trainer dacht dat die zo graag naar Engeland wou
0 0
mickey2602
Wat is nu het grote nadeel? Veel supporters zien het niet zitten om Stam als hoofdtrainer neer te zetten,ik heb er geen mening over want ik kijk vrijwel geen Jong Ajax en dus weet ik niet hoe Stam als trainer is.
Maar het zou me niets verwonderen als ze binnen Ajax het wel enorm in hem zien zitten want hij is nu alweer enkele jaren bij Ajax werkzaam als trainer,kent de club,zal ook wel jeugd door laten breken(als ik verhalen van hier geloof,dan is het juist de verkeerde jeugd die hij laat doorbreken) en dus als Frank vertrekt en Stam wil het doen heb ik een donkerbruin vermoeden dat hij in ieder geval als grote optie gezien wordt.
0 0
AFCA.
Die had gedacht dat de clubs in de rij stonden voor hem badat hij zei dat hij een andere club wou. Viel waarschijnlijk tegen en krabbelt nu voorzichtig terug. Van mij hoeft het niet...
3 0
Maus1978
Nee Jaap, het kan niet hier in Amsterdam. Daag.
6 0
Raoul14
Hij merkt dat er wat minder belangstelling voor hem is als gedacht en ziet Ajax 1 als vangnet. Dacht het niet Jaap!
7 0
MosesD
Goed paard, maar geen goed ruiter.
11 -1
polygonzonbi
Alsjeblieft niet zeg. Zo wispelturig als een wijf, vast ook net zo emotioneel.
5 -2
Mees0107
Kan ook gewoon later. Gelijk iedereen weer zeiken..
2 -1
Daantje Makkes
Ik ben voor.
1 -7
Milan95
Alsjeblieft niet zeg.
7 -2
johnd
Precies wat ik dacht.
3 0
SNTR
Ojee.. Hendriks, Acolatsie en Clement in Ajax 1
11 -1
davidodo98
en vissie
1 0
Redrum
Zoek nou maar gewoon lekker wat anders Jaap, want het duo Andries/Jaap zie ik totaal niet zitten als hoofdcoach van Ajax 1. Maar waarschijnlijk had Jaap na zijn uitlatingen iets meer telefoontjes verwacht bij zijn zaakwaarnemer en krabbelt hij daarom nu langzaam terug.
10 0