[Update II] 'Op de massagebank al beter'

BvdPloeg, 04-03-2016 om 13:48, 11932 views, AT5 |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Frank de Boer krijgt mogelijk nog meer kopzorgen omtrent de verdediging. Vrijdagochtend verliet Mike van der Hoorn namelijk de training noodgedwongen. De verdediger verstapte zich en kon overduidelijk niet verder, meldt AT5.

Of de blessure ernstig is, moet nog blijken. De kans is echter aanwezig dat De Boer opnieuw moet puzzelen met zijn verdediging. Eerder verloor De Boer al Kenny Tete en Jaïro Riedewald, beiden liggen eruit vanwege een kwetsuur aan de enkel. 

Voor Van der Hoorn komt de blessure op een erg onprettig moment. De mandekker kon door de vele blessures eindelijk rekenen op meer speeltijd. Nu moet hij dus mogelijk weer langs de lijn meekijken. Mocht Van der Hoorn inderdaad geblesseerd zijn, dan is Damian van Bruggen de meest logische optie als aanvulling. De verdediger van Jong Ajax zat eerder al bij de selectie vanwege een schorsing van dezelfde Van der Hoorn. 

Update - 12.06 uur:
Ajax neemt zaterdag een beslissing over het meespelen van Mike van der Hoorn tegen Willem II. De verdediger moest vrijdag de groepstraining staken en volgens Telegraaf-journalist Mike Verweij komt dat door 'irritatie aan de lies'. De blessure lijkt niet ernstig, maar Van der Hoorn is wel een twijfelgeval voor de uitwedstrijd in Tilburg. 

Update - 13.47 uur:
Frank de Boer heeft de hoop nog niet opgegeven dat Mike van der Hoorn zondag in actie komt tegen Willem II. De verdediger heeft last van zijn lies, maar ernstig lijkt het niet. 'Het schoot in zijn lies, maar hij voelde zich net op de massagebank wel iets beter', stelt De Boer, die baalt van een eventuele absentie. 'We zitten al vrij dun in de verdedigers.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pierre Heno
Van der Hoorn vormt een sterk centrum met Viergever en met Veltman in zijn element op rechts en Dijks , beiden veelvuldig opkomend en gevaar stichtend. Van der Hoorn komt weer op het niveau van waarom Ajax hem destijds kocht. Sober maar secuur spelend en geen gekke dingen doend, goed inpasend op de middenvelders en een bal wegrossen wanneer dat nodig is / niet anders kan. Zal tegen PSV uit èrg belangrijk worden dus nu niet zwaardere blessure oplopen tegen Willem II. Zolang Van Rhijn er maar niet in komt..........
0 0
MoIukker
Nooit goed met deze kerel. Wilt hij spelen, is hij fit volgens zijn eigen woorden.. Kan hij eindelijk spelen is er weer iets met hem. Je hebt niks aan zo'n speler
0 -3
IamLegend
van rhijn gaat scoren;)
0 -1
Pierre Heno
en zit waarschijnlijk volgend seizoen ook bij Willem II..
0 0
Joseph
Is inderdaad zijn sterkste kant, de rest is vrij zwak :p
0 -1
Liefhebber
Ja dan gaat de miskoop van Heitinga je nog opbreken. Anders had je nog een volwaardige CV achter de hand gehad. Maar Netto en De Boer hoopten tegen alle medische adviezen in dat Heitinga zn versleten knieën opeens spontaan zouden genezen. Dat amateuristische denkwerk kan je nog gaan opbreken in de titelrace.
1 -4
Joseph
Hoe ontzettend ik ook ben tegen een basisplaats van van Rhijn, hoop ik toch echt dat hij speelt, of een 3-4-3..

Het is duidelijk dat Mike het zwaar heeft met alle wedstrijden. Wat niet gek is als je geen ritme hebt op kunnen bouwen.
1 -1
grunnjood
Thuis kan je tegen een mindere ploeg prima 3-4-3 spelen, maar uit lijkt me dat toch net wat lastiger. Dan geeft een club zich niet zomaar gewonnen en krijg je altijd momenten dat de tegenstander in de omschakeling heel dreigend kan worden en om dan met 3 verdedigers te spelen is vrij riskant. Je kan wel proberen om het net zo neer te zetten als afgelopen zondag toen van Rhijn erin werd gebracht. Die speelde bijna als linksmid.
1 0
Joseph
Er is geen enkele reden om bang te zijn, de enige reden om bang te zijn voor Willem 2 is als je zelf bang bent voor Willem 2.

Ik vind eigenlijk gewoon dat ze 343 moeten spelen, je moet er toch niet aan denken dat van Rhijn op Andersen staat..?! Zet daar gewoon Veltman op en voor de rest aanvallen, aanvallen, aanvallen. Dat excuusje, dat je met attractief en aanvallend voetbal niet kunt winnen, moet er bij Frank echt uit! Hopelijk was AZ een begin daarmee..
1 0
AjaxNWH90
Dat word van Rhijn dus.
1 0
glob
Gudelj een linie terughalen en door laten schuiven bij balbezit. Opgelost!!
1 -4
TheTruth
Agree
0 0
AFCZlatan
Heitinga, schoenen aan! Haha nee, ik zou het proberen met Bazoer als CV. Hij kan makkelijk doorschuiven, waardoor je alsnog een soort 3-4-3 speelt. Ik zou het zo proberen:
Cillissen - Veltman - Bazoer - Viergever - Dijks - Gudelj - Klaassen - Van der Beek (Sinkgraven?) - Muric - Milik - Younes
7 0
MS22
Wie had ooit gedacht dat we er nog mee in onze maag zouden zitten dat Mike Van der Hoorn niet inzetbaar js. 2 maanden geleden zou er ongeveer een huldiging voor worden georganiseerd
2 -6
Kingoffdatoilet
Lekker 3-4-3 spelen met Schone weer op rechts
1 0
insectenverdelg
Met 3-4-3 zouden Schone en Muric ook samen opgesteld kunnen worden.
0 0
Kingoffdatoilet
Zou ook nog heel goed kunnen. Of van Rhijn op het middenveld. Zijn aanvallende kwaliteiten zijn beter dan zijn verdedigende.
0 0
Joseph
Alsjeblieft niet opstellen, je moet er niet aan denken dat we straks met van Rhijn tegen PSV moeten spelen als hij nog verder geblesseerd raakt!
0 0
gwn_rj
tegen Willem 2 lekker op de bank laten dan... zou Bazoer wel eens als inschuivende cv Willen zien en donny als meest controlerende mid en gudelj meer aanvallend en klaassen meest naar voren geschoven achter milik.. younes en muric (of schone) op de flanken
2 0
Inhartennieren
Als van Rijn er in komt, ben ik er 100% zeker van dat het kampioenschap weg is. Daar heb ik nou totaal geen enkel vertrouwen in.
4 -6
Tinus
Ik hoop niet dat dit voor Frank een reden is om de linies door elkaar te husselen. Ik zou na afgelopen wedstrijd het middenveld dat vertrouwen heeft laten staan. Ik ben geen groot fan van Van Rijn, maar dat zie ik liever dan dat gudelj een linie naar achteren schuift.
0 0
Inhartennieren
Van Rijn kan er niets van.
Helaas, maar het is niet anders.
Lied afgelopen zondag in die paar minuten toch weer even zijn man lopen.
En dat gebeurd vervolgens straks de hele wedstrijd.
2 -3
Tinus
Okay, maar stel dan liever een andere verdediger op, bijv van bruggen. Als hij het middenveld nu maar even laat staan. Gudelj is alleen belangrijk voor Ajax als hij aanvallend kan spelen. Dat gaat niet gebeuren vanuit de defensie.
0 0
RobertAjax97
4-3-3 Gudelj inschuivende verdediger
0 0
MS22
GEEN VAN RHIJN! GEEN VAN RHIJN!
9 -2
Inhartennieren
MEE EENS! MEE EENS!
5 -1
Eriksen10
Ach, Milan Vissie staat al klaar om hem op te volgen.
0 -1
Kupke
Dan wordt het dus van Rhijn en Veltman. Maar hij heeft zich verstapt dus kan miss gwn spelen
0 0
MS22
Gudelj dan maar CV en Donny en Klaassen aanvallend , Bazoer CVM. Aub geen Van Rhijn! Dan verspelen we punten!
1 -1
Noxin
Bazoer is van oorsprong centrale verdediger. Liever hem als CV dan Gudelj. Daarnaast vind ik dat je als Ajax gewoon moet doorselecteren. Wat voor boodschap geeft het af aan de CV's van Jong en de A1 als je daar ineens een middenvelder gaat neerzetten als je geen centrale verdedigers meer in de A-selectie hebt...
3 0
Ajax412
Jij snapt het! Zo zou ik het ook doen, of 343!
1 0
insectenverdelg
Dit is oo keen verkapte 3-4-3
0 0
DavyBlind
Lul niet man, afgelopen week moest gudelj nog aanvallend spelen en nu weer als CV. Een beetje tegenstrijdig, vind je niet?
1 0
Mokum_32
Gozer heeft ook altijd wat zal Veltman wel weer centraal gaan en van rhijn rechtsback
0 -1
OpNaarNummer4
Wil Gudelj daar wel is zien, kan Donny erbij op het middenveld.
0 -2