Stam: 'Ga niet wachten op vertrek De Boer'

BvdPloeg, 25-02-2016 om 07:10, 9335 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jaap Stam heeft donderdagochtend in De Telegraaf extra uitleg gegeven over zijn vertrek bij Ajax. De coach wil zoals gezegd een eigen team leiden en hij wilde daarvoor niet te lang wachten op anderen. 

'Natuurlijk heb ik erover nagedacht wat er gebeurt als Frank de Boer besluit weg te gaan. Maar ik ga niet zitten afwachten. Daarnaast is het de vraag wat Ajax zelf wil. Alle rollen zijn nu ingevuld en daarom heb ik besloten te vertrekken', aldus Stam.

De oud-verdediger sluit niet uit dat hij komend seizoen zelfs even helemaal geen club heeft. 'Als ik na dit seizoen geen nieuwe club heb, zal ik mezelf op een andere manier door ontwikkelen. Ik ben erin geïnteresseerd hoe andere trainers werken en zal dan in Europa en bij andere clubs in Nederland in de keuken kijken. Om zo andere indrukken op te doen.'

'Ik heb een gesprek met de directie gehad. En men was eigenlijk heel positief. Vandaar de vraag of ik mijn aflopende contract toch wilde verlengen als er niks anders komt', besluit Stam. 'Maar nee, nog een jaar Jong Ajax zie ik niet zitten. Ik heb het bij Ajax goed naar mijn zin, maar wil uiteindelijk een echt eigen team en dingen zelf beslissen. Ik heb dan uiteindelijk twee leuke seizoenen gehad, spelers afgeleverd bij het eerste en daar ben ik trots op.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JPC40
En dit is de zoveelste keer dat hij weg wil, en nog steeds ben ik niet onder de indruk van zijn prestatie, en daar naast, hij leid toch zijn eigen team ?????, of heeft hij duidelijk last van zelf overschatting.
0 0
Jan Doedel
Jaap hou aub een keer je kop en doe gewoon waar je voor bent aangesteld. Er is NIEMAND in Nederland mss zelfs niet in Europa die al niet weet dat jij ambities hebt. Kan me trouwens niet snel genoeg zijn dat je weggaat want laten we eerlijk zijn je was maar voor 1 reden ff bij Ajax geland.........
Je hebt je diploma gehaald euh gekregen dus gauw de Intercity naar een andere club aub! En wat mij betreft NOOIT meer binnen laten als trainer bij Ajax. Tot ziens over een paar jaar in het amateurvoetbal want met alleen boos kijken red je het niet als trainer in het betaalde voetbal.
2 0
A-west
Ik zie net Galatasaray voetballen tegen Lazio Roma. Wat een bedroevend elftalletje is dat Galatasaray. En dan te bedenken dat Ajax daar van verloren heeft. Ik schrok ervan. Wat een bedroevend niveau. Ik kan maar een conclusie trekken: de Boer moet oplazeren en wel zo snel mogelijk. Als je daar niet van kunt winnen heb je totaal geen progressie gemaakt. Het is alleen maar slechter geworden. En alstublieft geen ex voetballer verdediger als trainer. Laat Wim Jonk maar komen.
2 0
IamLegend
Vroeg me al af wanneer je frankie de schuld ging geven;)
0 0
Joseph
Ik ken nog wel een trainer die nu werkloos thuis zit en met jong Ajax meer spelers naar de Arena kan krijgen dan Frank met het eerste..

Wie belt Wim?
8 -1
Tinus
Ik hoop dat je Wim Jonk bedoelt en niet Wim van Hanegem;-)
0 -2
Roem
prima dat beide heren vertrekken.
1 0
Redrum
Prima, kan hij Ulderink niet meenemen op zijn zoektocht naar geluk?
2 0
masterrr
Prima toch? Ajax heeft wat aan Stam gehad, Stam heeft het vak kunnen leren. Hoop dat hij in de Eredivisie een club vindt, laat hem het daar maar bewijzen.
0 0
De Ajax Ziel
Stam was ideale man geweest voor langdurig mental coaching bij Ajax. ,, Jammer dat clubgevoel en waardering tegenwoordig niet ver genoeg strekken.
0 -4
Tinus
Inderdaad helemaal geen gekke gedachte, die mental coaching. Maar wat bedoel je met waardering?
0 0
johnd
Gelukkig maar, want van De Boer naar Stam kom je van de regen in de drup.

Niks tegen hem persoonlijk, maar als trainer echt niet goed genoeg om Ajax attractief te laten ballen.
8 0
3sterren
Net zoals de meeste talenten denkt nu ook trainer Jaap Stam dat hij al klaar is voor het ’grote’ werk...
Er is niets mis met het hebben van ambitie, het uitspreken is een tweede.
Het wekelijks uitspreken ervan begint te vervelen. Dan is er kennelijk niets dat je bij onze club kan binden. Zowel bij dat soort talenten, als bij andere werknemers hoeven we niet rouwig te zijn bij hun vertrek. Ze tonen overduidelijk aan geen echte clubmensen in hart en nieren te zijn.

In dat licht bezien vind ik FdB een zeer loyale Ajaxman en een lichtend voorbeeld voor de jeugd, waarvan enkelen inmiddels ook al langlopende verbintenissen hebben ondertekend.

De fortuinzoekers zijn we liever kwijt dan rijk.
4 0
V12
Ik ben hier blij mee. Vindt niet dat hij het goed doet. Hij kiest de verkeerde voetballers. Hij kijkt vooral hoe je duels wint. Dit wordt nooit een Ajax trainer. Wel leuke kerel verder.
5 0
wladimir
Wim Jonk lijkt mij de ideale trainer voor Jong Ajax anders Orlando Trustfull.
3 -2
flasher93
Dat is nog veel te vers, Die zit nu lekker in het buitenland om daar een nieuw avontuur aan te gaan.
0 0
MosesD
Pak van m'n hart dat deze man de Boer niet gaat opvolgen. Prachtige voetbalcarriére, maar vleesgeworden voorbeeld van stokpaard Co Adriaanse: een goed paard is nog geen ruiter.
3 0
polygonzonbi
Begint een zeikwijf te worden, Hoe bedoel je vissen naar clubs.
1 -1
Rdk1983
Nou, volgens mij stijgt t m naar zijn pet. Ik ga ook niet weg bij mijn (leuke) werk als ik niets anders heb al. Lijkt wel alsof Ajax niet goed genoeg is voor hem.
1 -1
Ajax27
Wat zit je nou te janken. Enige wat Stam aangeeft is dat ie als eindverantwoordelijke voor een groep wilt staan waarmee hij iets op kan bouwen. Jong is een wissel team waarmee je niet kan bouwen.. en ja misschien blijft de Boer nog een jaar of heeft Ajax al te kennen gegeven dat ze hem op dit moment niet als beoogde opvolger zien. Natuurlijk gaat ie dan verder kijken.
0 0
Raoul14
Mooi, zie in hem zeker niet de ideale opvolger en het is ook iemand zonder affiniteit met Ajax, die in elke voorbij rijdende trein springt.
3 0
ambtenaar
Hij zal al wel benaderd zijn voor een Job ergens.
1 0
Frankkie
Vind het een beetje raar.....
Nee hij wil niet op het vertrek wachten van Frank de Boer, maar eventueel wel een jaar zonder club zitten.....
Waarom dan niet nog iets moois bouwen met Jong Ajax?
2 0
Ajax27
omdat je met jong niets kan bouwen. En een jaar zonder club is niet een jaar nix doen. in dat jaar kan ie bv bij 3-5 andere clubs korte stages lopen om ervaring op te doen hoe grote en minder grote trainers het oppakken.
0 0
Wimmel
Door dit zo te spelen weten clubs ruim op tijd voor volgend jaar dat hij beschikbaar is.

Jaap heeft inmiddels ook wel door dat het openlijk solliciteren wat hij het afgelopen jaar heeft gedaan door te zeggen dat hij graag naar Engeland wil, niet heeft gewerkt. Oftewel dit is zijn 2e manier om aan een club te komen en dit is een stuk netter.

Toch vermoed ik dat geen topper op hem zit te wachten, juist vanwege zijn ongebreidelde en tot nog toe nergens op berustende ambitie. Tot anderhalf jaar geleden had ik veel respect voor Jaap qua mens en als beginnend trainer, echter de mentaliteit welke hij in het veld altijd liet zien en welke ik geweldig vond, dat kan ik in zijn rol als trainer momenteel niet waarderen.
1 0
DetMaiers
Is idd een beetje raar!
0 -1
oudzuid2
doe dat inderdaad maar niet Japie, wij houden wel een plekkie vrij voor Jonk
4 -3
DetMaiers
Wat een zuur leven moet jij hebben om continue in het verleden te leven én met een onrealistisch toekomstbeeld.
1 -4
IamLegend
Stam bedankt voor je diensten. Vind hem nu beetje egoïstisch over komen...
3 0
Ajax27
Want? Hij wil gewoon een trainerscarriere starten... bij Jong Ajax is dat niet te doen want daar heb je constant wisselingen in je team en 'verplichtingen' om spelers in te meten die bv terugkomen uit een blessure of te lang geen minuten hebben gemaakt. Ajax 1 is op dit moment denk ik niet de stap voor hem. Wat hij zelf ook zegt, hij wil eventueel bij andere clubs en trainers nog een jaar in de keuken kijken hoe zij hun vak uitvoeren. maar als het meezit gewoon zijn eigen team in binnen- of buitenland trainen. Wellicht dat ie over een paar jaar met de juiste ervaring en een paar creatievere assistenten de perfecte trainer voor ons is, maar nu niet.
0 -1
IamLegend
Ik zeg NIET dat die egoistisch IS, maar dat het zo overkomt in deze uitleg...
1 0
Ajax27
ok, BEDANKT voor JE uitleg.
0 0
IamLegend
ben verder met je eens met je uitleg;) Maar ik zie jaap voorlopig niet terug keren bij ajax. de komende 10 jaar.

0 0
Maus1978
Vind Jaap totaal geen trainerstype. Heb hem tijdens zijn carrière als voetballer noch als coach ooit ook maar een deugdelijke analyse horen geven. Lijkt me verder ook geen peoplesmanager. Dan blijft er dus bitter weinig over. Kortom : veel succes ergens anders ( en zeker niet bij Ajax 1)
6 -2
Harrie Nak
Gelukkig maar Jaapie!
4 0
MS22
Pff dat zou betekenen dat de boer nog een jaar blijft... 1+1+2
0 0
Onpartijdig
= 4
3 0
Ajax27
haha lol
0 0
JCr14
Daar wachten wij wel op.

En dat zal ook niet lang duren verwacht ik.
En dan gaat Bergkamp naar zijn grote liefde Arsenal.
Overmars moet eruit.
En dan heeft het pluche het weer helemaal in handen. Dat was ook overduidelijk het doel na de revolutie op subtiele wijze de macht terug krijgen.
En niemand doet iets.
5 -7