A1 niet langs Utrecht, B1 zegeviert wel

Mr. Ajax, 20-02-2016 om 16:25, 31092 views, AS |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

De A1 van Ajax heeft zaterdagmiddag niet weten te winnen van FC Utrecht A1. De ploeg van trainer Frank Peereboom kwam nog wel op voorsprong, maar zag de club uit de Domstad langszij komen. Ook de A2 en C1 van Ajax speelden gelijk tegen respectievelijk FC Twente A1 en AZ Onder 15. Ajax B1 tenslotte wist wel te winnen. Op bezoek bij Sparta Rotterdam B1 werd het 0-2.

10.00 uur: AZ U15 - Ajax C1 1-1
Na een kwartier voetballen kwam de thuisploeg op een 1-0 voorspong. Myron Boadu mocht aanleggen vanaf elf meter en faalde niet. Via Hossein Zamani kreeg Ajax op slag van rust pas de eerste kans op een treffer, maar zijn schot ging recht op de keeper af. Sowieso werden er niet al teveel kansen gecreëerd, ook niet door de thuisploeg. Het enige goal uit de eerste helft viel dan ook uit een strafschop.

Toen de tweede helft ongeveer vijf minuten oud was, was daar de eerste grote kans voor de Amsterdammers van het duel. Brian Brobbey toucheerde de paal en op de daaruit volgende voorzet werd de bal over een leeg doel heen gekopt. Ook een grote kans van Quinten Maduro kon de 1-1 niet op het scorebord zetten. Liam van Gelderen slaagde hier na 62 minuten wél in. Na een prima actie op de flank van Zamani gleed Van Gelderen de voorzet succesvol binnen. Zo delen beide ploegen verdiend de punten na een saaie eerste- maar een leuke tweede helft.

Opstelling C1: Ruijgrok; Omzigtig, Van Gelderen, Fosu-Mensah, Mhassani; Q. Maduro, Llansana, Mbinga; De Kruys, Brobbey en Zamani
Wissels C1: nnb

Doelpunten:
1-0 14' Boadu (AZ, strafschop)
1-1 62' Liam van Gelderen


12.00 uur: Ajax A2 - FC Twente A1 2-2
In de eerste helft gebeurde er niet bijster veel. Twente had een mooie aanval, maar hetzelfde gold wat later voor Ajax. Na een prachtige crosspass van Zian Flemming nam Mees de Wit de bal heerlijk aan. Een even heerlijke steekbal werd door Martijn Kaars echter niet goed genoeg mee genomen.

Na 62 minuten was daar eindelijk de openingstreffer en het was een fraaie. De Wit ging de actie aan en schoot de bal knap in de lange hoek. Ajax had de controle over het duel, maar toen Teun van Zweeden even later in defensief opzicht de fout inging, profiteerde Twentenaar Dylan George optimaal. Diezelfde George liet twee minuten later het netje achter Jeffrey de Lange weer bollen: 1-2.

Invaller Victor Van der Linde kreeg al snel dé kans op de gelijkmaker, maar een hele goede bloktackle voorkwam dat. De 2-2 werd uiteindelijk wél gemaakt door Philippe Sandler, die de bal binnengleed na een voorzet van De Wit. Kaars kreeg nog met een penalty de kans om de drie punten in Amsterdam te houden, maar hij zag zijn penalty over het Twente-doel vliegen. 

Opstelling A2: De Lange; Van Zweeden, Sandler, Leyder, Ooievaar; Zerrouki, Boultam, Flemming; Mettendaf, Kaars, M. De Wit
Wissels A2: Van der Sar, Kurban, Van der Linde, Benninga, Anderson Lopez

Doelpunten:
1-0 62' Mees de Wit
1-1 73' George (FC Twente)
1-2 75' George (FC Twente)
2-2 88' Philippe Sandler

Bijzonderheid:
- Martijn Kaars mist een strafschop (90').


14.30 uur: Ajax A1 - FC Utrecht A1 1-1
De A1 van Ajax is in eigen huis niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Utrecht en liet daarmee dure punten liggen in de strijd om de landstitel. In de eerste helft was de grootste kans namens Ajax voor Vince Gino Dekker, die een vrije trap van zo'n achttien meter hard op de lat schoot.

In de tweede helft zocht de Ajax A1 de aanval nog meer op, maar was het niet creatief genoeg om tot echt grote kansen te komen. In de omschakeling waren de Utrechters met enkele kansen zelfs gevaarlijker. Opnieuw was het Dekker die namens de Amsterdammers dichtbij een treffer was uit een vrije trap, maar de Utrecht-keeper redde knap. Na zo'n driekwart wedstrijd kwam Ajax dan toch op voorsprong door een treffer van Ezra Walian. Na goed druk zetten van de Amsterdammers gaf Bay een steekpass op Sierhuis, die vervolgens langs de keeper ging, voorgaf, waarna Walian kon scoren.

Twaalf minuten voor tijd kwam FC Utrecht A1 uit een hoekschop op gelijke hoogte door een treffer van Janssen. In de slotfase kreeg Ajax uit de scrimmage nog een goede kans op de winnende treffer, maar de inzet van Bay raakte de paal.

Opstelling A1: Van Bladeren; Zeefuik (Boultam, 89'), De Ligt, Bergsma, Bakboord (Blöte, 80'); Matusiwa (Bay, 46'), De Wit, Eiting; Nunnely (Sierhuis, 55'), Walian, Dekker
Wissels A1: De Lange, Blöte, Sierhuis, Bay, Boultam, Van Zweeden

Doelpunten:
1-0 68' Ezra Walian
1-1 78' Janssen (Utrecht)

14:30 uur: Sparta B1 - Ajax B1 0-2
De B1 van Ajax boekte op bezoek bij Sparta Rotterdam B1 op Het Kasteel een redelijk eenvoudige 0-2 overwinning. De Amsterdammers waren de hele wedstrijd de betere partij, maar vergaten voor rust te scoren. Bovendien was men erg slordig en werd er veel onnodig balverlies geleden.

In de rust greep trainer Gery Vink in en bracht hij Jurgen Ekkelenkamp, Giovanni de la Vega en Daishawn Redan in de ploeg. Het spel in de tweede helft was beter en een kwartier na rust kwamen de bezoekers dan ook op voorsprong. Redan werd diep gestuurd, legde vervolgens af op Noa Lang, die de openingstreffer binnenschoot. In de slotminuut wist Redan ook zelf te scoren, wat zijn eerste treffer in de B1 betekende. 

Opstelling B1: Bouman; Kramer, Hoogenhout (Ekkelenkamp, 41'), Botman (Redan, 41'), Bakker; Lang, El Azrak, Antonucci; Baars (De la Vega, 41'), Kluivert en Castillo
Wissels B1: Te Duits, Ekkelenkamp, Owusu, Redan en De la Vega

Doelpunten:
0-1 54' Noa Lang
0-2 80' Daishawn Redan

Overige uitslagen jeugd Ajax:
Ajax D1 - AZ D1 3-1
Ajax D2 - AZ Onder 11 1-0
FC Twente Onder 11 - Ajax E1 14-13 (Twin Games)
Ajax E2 - sv Robinhood E1 8-2 (beker)
Ajax F1 - AFC F1 3-2 (beker)

Wil je op de hoogte zijn van het programma van de jeugd van Ajax? Meld je dan nu aan voor de AS Weekend.

 

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jhart
Dacht vandaag een leuke voetbaldag van te maken, door de D1 en A1 te bekijken.

De D1 is bij verre slechtste lichting die Ik heb gezien, man man ben ervan geschrokken! Het is dat de doorgeschoven spelers meededen, dus viel nog wat te zien.

Dacht dat de A1 wel iets mooies zou neer zetten... Hoe Kom Je erop om zo een middenveld neer te zetten..
0 0
J00DT0TMIJND00D
Nog genoten van Naci?
0 0
Jhart
Jazeker, maar ook van Owusu.

Naci heeft flinke stappen gemaakt, ook fysiek trouwens.
1 0
J00DT0TMIJND00D
Mooi om te horen! Hopelijk blijft die jongen zich rustig verder ontwikkelen, wie weet hebben we dan in de toekomst een goeie aan hem :)
0 0
grapje
De jeugd mist Jonk gok ik ;):P.
1 -4
Mace0107
De B1 is een heerlijk team dit jaar. Snel contractjes aanbieden!
2 0
altijdwelwat
Noa Lang en Justin Kluivert nog steeds zonder contract ? Dat verzin je toch niet ... Is er wel al met die jongens gesproken of word Ajax pas wakker als Chelsea en Manchester United in actie komen en het te laat is.
1 0
Mace0107
Het werd pas leuk na de 1-1.
0 0
Ellende
Slechte wedstrijd.
Daarbij nog roteer en een tegenstander die niet wil voetballen. Nare wedstrijd.
1 0
NouriVandeBeek
De A1 is de titel aan het verspelen. Geen ramp natuurlijk
2 -1
JohnDylan
Het is eigenlijk wel een probleem aangezien ze dan niet in de Youth League zullen spelen tenzij het eerste kampioen wordt. Het probleem is het gebrek aan creativiteit en ze moeten Lang, Antonucci of El Azrak acht doorschuiven. Eén van die drie zou met Eiting en Bay of De Wit een prima middenveld kunnen vormen.
6 0
AjaxAddicted
Lijkt het eerste wel...het komt vanuit de jeugd...Oeps...
0 -1
Mace0107
Volgend jaar heb je waarschijnlijk toch een matige A1, dus in de Youth League zul je dan geen hoge ogen gooien.
Als je iets wil betekenen moet dat dit jaar gebeuren met Van Beek, Nouri, Cerny en Dolberg erbij.
1 -2
Onpartijdig
Walian 1-0, goed gedaan, Walian op de goede plek
1 -1
Ajax_33
Walian!
0 0
JohnDylan
Ze moeten Lang, Antonucci of El Azrak snel naar de A1 doorschuiven om wat creativiteit aan het middenveld toe te voegen.
4 0
AjaxPassion
Dat zou goed zijn voor het resultaat en de aantrekkelijkheid van het spel. Maar is dat ook goed voor ieders ontwikkeling? Zijn die jongens er al klaar voor? Hebben ze de juiste fysiek ervoor, kunnen ze het niveau al aan, of moeten ze dan op hun tenen lopen?
0 0
Koenniiee
Maar dan spelen we niet zoals in 1.
2 -1
NouriVandeBeek
Eiting begint 2e helft gelukkig weer op 6
0 0
AjaxPassion
Winnen is niet het hoofddoel in de jeugd, het is een belangrijke bijkomstigheid. De jeugdspelers met potentie ontwikkelen is veel belangrijker. Daarom is het juist goed om Eiting op 8 of 10 te zetten.
0 0
NouriVandeBeek
Wat doet Dragi Gudelj eigenlijk nou in het dagelijks leven? Is hij voetballer?
3 0
Mace0107
Samen met Boilesen heel de dag hun geld tellen.
0 0
Mace0107
Nul creativiteit nu op het middenveld bij de A1, lijkt het 1e wel :)
Komt natuurlijk doordat De Jong, Nouri en Van de Beek bij Jong of 1e zitten.
0 0
willieovertoom
Storend slechte wedstrijd. Walian die niks goed doet. Een middenveld zonder creativiteit (omdat Eiting totaal zijn niveau niet haalt) en waarom speelt Nunnely niet in de B1? Veel te licht.
0 0
Onpartijdig
Als je Nunnely in de B1 zet, wie zou je dan graag in de A1 willen zien als rechtsvoor?
0 0
willieovertoom
Ik zou het een goede zaak vinden als Ajax Mees de Wit eens wordt beloond voor zijn goede spel in de A2.
1 0
Mace0107
Precies, al hij is wel meer een linksbuiten toch? Of heb ik het mis?
Je mist een echte rechtsbuiten in de A1, mede doordat Cerny is doorgeschoven.
1 0
Onpartijdig
Hak versus Bak.... boord, hoorde iemand die grap?
0 0
Ajax#1900
Jezus wat slecht haha
0 0
Onpartijdig
Dolberg gaat mee naar Lyon, daar gaan ze kijken of hij mee kan doen in de wedstrijd. Dat zegt de commentator zojuist.
3 0
NouriVandeBeek
Wat is het jammer dat El Idrissi nog niet terug is. Hetzelfde voor Sidoel en Savastano kwakkelt ook al heel het seizoen
1 0
Mace0107
Zeker jammer.
Met Sidoel, Leyder en Savastano fit zou je een mooie verdediging kunnen maken.
Zeefuik - De Ligt - Sidoel/Leyder - Savastano
De achilleshiel voor A1 in de Youth League is toch de verdediging door deze blessures.
0 0
Onpartijdig
Wat vinden jullie van Ché Nunnely dit seizoen? Valt mij wat tegen, ookal is hij wat jong. Ik had al wel gehoopt dat hij net wat verder zou zijn en volgend jaar eigenlijk tot de betere zou behoren.
1 0
Mace0107
Dolberg nog niet fit dus. Jammer, deze week tegen Lyon had je wel goed kunnen gebruiken.
Snap wel dat Walian een keer een kans krijgt in de spits, wordt altijd misbruikt op de vleugel terwijl het gewoon een pure spits is.
3 0
Onpartijdig
Walian spits en sierhuis bank? Best prima opstelling van B1 trouwens. Jammer dat Baars erin staat, zet dan Redan erin...
1 0
Ajax_33
Dacht ik ook al aan.
0 0
NouriVandeBeek
Matusiwa mag dus voor het eerst starten in de A1. Ben benieuwd. Dat Walian de voorkeur krijgt boven Sierhuis snap ik niet echt.
0 0
J00DT0TMIJND00D
Heel matig middenveld van de A1, alleen Eiting steekt er boven uit.
1 0
Ajax_33
Heerlijke opstelling van de B1, alleen weer hetzelfde probleem als met de A1 in de Youth League.
Geweldige aanval en middenveld, maar de verdediging is erg matig.
0 0
NouriVandeBeek
Jammer dat Kaars die penalty nog over schoot, want de A2 gaat best lekker in de competitie
0 0
a.v.ajacied
iemand die weet of ajax tv de a1 uitzendt?
0 0
!AJAX1
Volgens mij zend Ajax TV de A1 uit. Dat las ik gisteren op het Twitteraccount van Ajax.
0 0
a.v.ajacied
oke, thanks!
0 0
wolterx
Weet iemand of Unuvar dit jaar nog een stapje omhoog gaat zetten of maakt hij het jaar af waar hij nu zit.
1 0
Twaal
Unuvar speelt al volgens mij 2 jaar in een hogere lichting

Met zijn 12 jaar in U14, Denk dat hij met deze lichting doorgaat naar u15
0 0
J00DT0TMIJND00D
Heb geen idee eigenlijk, maar met zijn talent en kwaliteiten zou dat heel goed kunnen.

Speelt overigens mee met de D1 thuis tegen AZ om 12 uur.
0 0