Basisplaats Vd Beek, kilometers voor Cerny

BvdPloeg, 04-12-2015 om 13:38, 17617 views, AS |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Frank de Boer heeft vrijdagmiddag tijdens de wekelijkse persconferentie bevestigd dat Donny van de Beek tegen SC Heerenveen opnieuw in de basis begint. De middenvelder debuteerde prima tegen PEC Zwolle en dus krijgt hij ook zaterdagavond het vertrouwen.

De Boer sprak vrijdag vol lof over de jonge spelmaker, die volgens hem initiatief nam en een leidersrol op zich nam tegen Zwolle. Ondanks het terugkeren van Riechedly Bazoer in de selectie en de aanwezigheid van Davy Klaassen en Nemanja Gudelj krijgt Van de Beek dus garantie op speeltijd in de ArenA. Het betekenen voor de A-junior de eerste minuten in eigen huis. 

Vaclav Cerny
Bij Vaclav Cerny trapt De Boer juist even op de rem. De Tsjech debuteerde dit seizoen, deed al meer wedstrijden mee dan Van de Beek, scoorde tegen Celtic, maar moet zich nu richting op Jong Ajax. Volgens de oefenmeester moet Cerny 'kilometers maken'. 'Cerny moet minuten maken bij Jong Ajax als hij een volwaardig lid van de eerste selectie wil worden.'

'Hij heeft vorig seizoen ongeveer negen wedstrijden negentig minuten gemaakt, verder steeds zestig of zeventig', legt De Boer verder uit. 'Hij moet nu kilometers maken. Ons idee is dat hij vijf of zes wedstrijden achter elkaar een hele wedstrijd gaat spelen om kleine blessures en terugvallen te voorkomen. Als we hem denken nodig te hebben, zullen we hem selecteren.'

Sale: profiteer nu van 50% korting op officiele SR Ajax uittenue!

 

Vaclav Cerny had de clubs voor het uitkiezen. Hij liep stage bij Ajax, Chelsea, HSV en Juventus. Ook Manchester United en Bayern Munchen hadden interesse in de rappe aanvaller. De talentvolle Tsjech had zijn keuze echter al gemaakt, hij wilde alleen naar Ajax ? #cerny #ajax #detoekomst

Een foto die is geplaatst door Ajax Showtime (@ajaxshowtimecom) op

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ellende
Cillissen
Tete - Veltman - Dijks
Gudelj
Bazoer - Klaassen -
Vd Beek
Younes - Milik - Fischer
0 0
Ellende
Zou weer mooi zijn om met drie verdedigers te spelen.
Dan kan vd Beek ook gemakkelijk basis.
0 0
polygonzonbi
Haat het om te zeggen maar begrijpelijk, Cerny krijgt zijn minuten wel.
jammer dat Muric geen kansen krijgt.
0 0
De_Realist
"als we hem denken nodig te hebben, zullen we hem selecteren" - met een Fischer in de basis die de ene na de andere kans verprutst... man, man, man
2 -2
MNJ7
Mooi man ! Ik denk dat dit het gaat worden

Cillessen
Tete - Vd Hoorn - Veltman - Dijks
Donny - Gudelj
Klaassen
Fischer - Milik - Younes

Dit is Frank zijn opstelling
El Ghazi en Bazoer zullen op de bank beginnen en eventueel 2e helft er inkomen.
0 0
gwn_rj
klopt, prima..... Jammer alleen cerny er niet bij is
1 0
mcjc
Onlogisch om weer vdhoorn en viergever beide te selecteren ipv een plek vrij te maken voor Cerny. Ook slecht voor het vertrouwen van zo'n speler om te zien hoe een Fischer die kans op kans mist de voorkeur geniet van de trainer. Hoe onredelijk kan je nog zijn Frank?
0 -1
Frankeritus
die jongen komt net terug van een blessure zoals je leest?! of lees je alleen de kop....?
0 0
Frankeritus
en als je het gaat forceren ben je hem de rest van het seizoen kwijt logisch toch? dat wil je helemaal niet
0 0
Champy
"Hij heeft VORIG SEIZOEN 9 wedstrijden..." Wat vorig seizoen?
0 0
davidodo98
heel slim van de boer.
0 0
godenzonensuper
Ja en volgende week krijgen we weer het technisch hoogstaande middenveld bazoer, klaassen en Gudelj.
0 0
JohnDylan
Nu El Ghazi weer fit is kan ik best begrijpen dat ze er voor kiezen om Cerny de komende weken hele wedstrijden met Jong Ajax in de Jupiler League te laten spelen. Dat lijkt me beter voor zijn ontwikkeling dan 10/20 minuten met het eerste in de Eredivisie meedoen. Hetzelfde geld voor Vd Beek wanneer Bazoer weer klaar is voor een basisplaats.
2 0
GuusjeHiddink
Van de Beek Bazoer Klaassen
1 0
rooie fred
cherny niet???ongelooflijk,ik begrijp die frank af en toe niet hoor!!geweldig mannetje,spirit!!nee Fischer gewoon weer opstellen,en donny wel tuurlijk deed hij het goed!maar cherny ook!!somige keuze van fdb begrijp ik het hele seizoen al niet!!!!!!(wisselbeleid) maar ja we staan bovenaan he??
0 -4
sv
Waarom? Cerny valt toch goed in elke keer. Laat m anders in de basis begin, slechter dan die andere vleugelspelers kan ie t niet doen.
1 -2
Persian07
Cerny speelt dus vanavond tegen RKC? :D
0 0
Stam86
Slim van de Boer. Veel spelen is het belangrijkste voor jonge jongens en Cerny zal dan ook wat meer inhoud krijgen. Donny heeft het verdiend en Bazoer kan zo rustig gebracht worden. Bazoer weet op deze manier dat zelfs hij scherp moet blijven om een plek op het middenveld vast te houden. Concurrentie maakt deze toptalenten alleen maar beter.
1 -1
De_Realist
*Cerny
0 0
NouriVandeBeek
Van Cerny begrijp ik wel. Het heeft geen zin om elke keer in te vallen. Je hebt die 90 minuten van Jong Ajax ook nodig.
0 0
Sjiggy93
Klinkt vrij logisch, beter 90 minuten in Jong Ajax, dan 30 in Ajax 1
2 -3