[Update] Ook Cerny mee naar Glasgow

BvdPloeg, 24-11-2015 om 14:41, 14534 views, Ajax TV |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Donny van de Beek reist deze week mee met het eerste elftal naar Glasgow voor de Europa League-wedstrijd tegen Celtic. Dat kon de middenvelder maandagavond bevestigen na de 3-3 remise van Jong Ajax bij Jong PSV.

Van de Beek speelde maandag een uur mee bij de beloften. Voor de camera van Ajax TV reageert hij verheugd op zijn tweede uitverkiezing bij het eerste elftal, na zijn plek in de selectie tegen ADO Den Haag vorig seizoen. 'Ik ga mee met 1 naar Glasgow dus mocht ik maar zestig minuten spelen. De trainer zei het toen ik eruit werd gehaald. Ik baalde toen net omdat we een goal tegen kregen, maar het is leuk als je dat hoort. Het is allemaal nieuw en laat het op me afkomen, maar is een droom en tegen een fantastische tegenstander. Ik hoop dat ik minuten mag maken.'

Coach Andries Ulderink is blij met de uitverkiezing voor Van de Beek. 'We hadden vooraf bewust niets tegen hem gezegd omdat we vonden dat hij zich moest focussen op deze wedstrijd. Ik vind het verdiend want Donny is de laatste twee maanden steeds beter gaan spelen. Hij speelt meer volwassen en heeft rond de zestien, maar ook in de omschakeling stappen gemaakt. Vandaag speelde hij ook een prima wedstrijd en dat is een mooie constatering.'

Update - 14.39 uur
Ajax heeft de selectie voor de Europese trip naar Glasgow bekend gemaakt via de officiële kanalen. Zoals bekend is Donny van de Beek van de partij, maar ook Vaclav Cerny heeft een plekje in het vliegtuig. In totaal reizen er twintig spelers richting Celtic Park. De grote groep is niet nieuw, dit seizoen nam Frank de Boer al vaker meer spelers mee zodat hij een dag na de Europa League-wedstrijd kan trainen richting het competitieduel van dat weekend. 

De selectieplekken voor Van de Beek en Cerny komen voort uit het feit dat maar liefst drie middenvelder geblesseerd zijn. Riechedly Bazoer en Daley Sinkgraven zaten al in de lappenmand, Thulani Serero voegde zich daar afgelopen weekend bij. 

De selectie:

Jasper Cillessen
Ricardo van Rhijn
Joël Veltman
Mike van der Hoorn
John Heitinga
Viktor Fischer
Arek Milik
Davy Klaassen
Amin Younes
Yaya Sanogo
Lasse Schöne
Jairo Riedewald
Kenny Tete
Andre Onana
Nick Viergever
Nemanja Gudelj
Diederik Boer
Mitchell Dijks
Donny van de Beek
Vaclav Cerny

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mistermiyagi
Beste nieuws van het seizoen!
0 0
Basvann
Leuk voor die jongens!

Maar ik wil wel een kanttekening plaatsen, gisteravond was Donny 1 van de minderen op het veld. Hij was af en toe behoorlijk gefrustreerd vanwege zijn matige spel. Uitblinker aan Ajax zijde was duidelijk El Mahdioui. El Mahdioui is wanneer hij de kans krijgt keer op keer 1 van de beteren aan Jong Ajax zijde, maar ik heb het idee, dat Frank en de zijnen alleen oog hebben voor Donny, Nouri en Cerny.
1 -2
SjaakieSwart
Wat lul jij nou? Vd Beek was juist een van de beste zo niet de beste. Al het gevaar kwam van hem. Hij was bij bijna elke aanval betrokken.
0 0
ajaxinho
El Mahdioui trainde afgelopen week met het eerste.
Vanwege gebrek aan fitte middenvelders.

Dat is natuurlijk hoopgevend.
Als vdBeek minuten mag maken op 6 dan heb je gelijk.
Maar ik verwacht het niet.
0 0
Danishdynamite
Met deze selectie lijkt mij dit het beste:
Cillessen;
Tete, Veltman, Riedewald, Dijks;
Klaassen, Fischer (10), Gudelj;
Cerny, Milik, Younes.

Kan ook van de Beek nog maar lijkt me niet heel handig om vd Beek en Cerny mee te starten. Al is Fischer verschrikkelijk uit vorm, Schöne is te traag en zijn handelingssnelheid ook, helaas.
0 0
Ar-AFCA
Ik ben erg bang dat Bazoer voorlopig niet in actie komt. Die jongen is misbruikt en niet in bescherming genomen! Iedere blinde kon zien dat hij overbelast raakte en zelfs geblesseerd doorspeelde.
En dan vervolgens ook gewoon oproepen voor een kut oefen potje door die dwaas Danny Blind.
Echt on-be-grijpelijk!!!
4 0
masterrr
helemaal eens, allemaal erg vreemd. Uit alle signalen blijkt dat hij er gewoon geen pepernoot van kan als manager. Misschien als assistent of technisch manager, maar in alle eerlijkheid is dat ook wat makkelijker dan bondscoach van het NL elftal.
0 0
SNTR
Younes - Milik -Cerny
Schone
Klaassen - Gudelj

De rest spreekt voor zich
1 0
suske
Toch weer twee jongens uit eigen opleiding!!!!
0 0
DeAjacied07
2? 10 man!
0 0
MS22
Ik verwacht Schone op 10 met Gudelj en Klaassen achter hem. Met younes en Fischer op de flank. Dan heb je wel de spelers opstaan die goed tussen de linies kunnen spelen (dat is wel handig tegen Britse ploegen) en een goed blok met Klaassen en Gudelj daarachter. Verdediging en DM niks aan veranderen.
0 0
MNJ7
Onana en viergever eruit neem ik aan ?
1 0
RobertAjax97
Frank heeft het licht gezien , al dan niet omdat er zo veel afvielen door blessures.
0 0
NouriVandeBeek
Het lijkt me dat Onana en een verdediger afvallen. Benieuwd wie er op het middenveld gaat spelen. Schone ben ik persoonlijk wel klaar mee.
1 -2
masterrr
De tijd is rijp voor Cerny en Vd Beek om door te breken! Al zal dat voor Vd Beek moeilijker worden dan Cerny gezien de bezetting.

Iemand enig idee hoe Nouri zich ontwikkelt? Iniesta was bij zijn debuut voor Barca ook een echt lichtgewicht, maar heeft zich heel gericht ontwikkeld naar de top. Eigenlijk zou zo'n jongen een tijdje stage moeten lopen bij hem om te kijken hoe die dat heeft gedaan.
2 0
willieovertoom
Nouri doet het uitstekend. Heeft bij Jong nog weinig gespeeld. Paar wedstrijden sneeuwde hij een beetje onder, vooral dankzij het onvermogen van zijn ploeggenoten. Zitten ook een paar wedstrijden tussen waar hij het wel goed deed. Tegen VVV vond ik hem, samen met Van de Beek, één van de weinigen die niet in de malaise deelde. Terwijl hij tegen Telstar beslissend was met een schitterende assist.

In de A1 doet hij het fantastisch, daar is hij de aanvoerder. Neemt zijn verantwoordelijkheden op zich, scoorde al drie schitterende goals. Tegen Feyenoord, Spartak, Volendam en Schalke thuis was hij ge-wel-dig.

2 0
NouriVandeBeek
Nouri heeft ook bij Jong geen 1 keer gestaan tegelijk met Aschraf en Donny. Doe voelen elkaar positioneel perfect aan
1 0
Ar-AFCA
Ik snap ook werkelijk niet waarom ze het middenveld van de A1 niet bij elkaar laten. Dan weer A1, dan weer jong, dan weer A1, dan een keer 1e elftal om de week erna weer met de A1 mee moeten doen.
Ziet niemand dan dat die gasten elkaar heerlijk aanvoelen en elkaars tekortkomingen prima opvangen en maximaal rendement uit elkaars kwaliteiten halen?!!
0 0
wladimir
2e seizoenshelft JA

Cerny | El Azzouzzi | Muric
Nouri | van de Beek | El Mahdiaoui
Savestano | van Bruggen | Mirani | Lartey-Sanniez

Onana
1 0
J00DT0TMIJND00D
Hoop dat Matthijs De Ligt snel een kans krijgt bij Jong, vind Mirani maar niks.
0 0
Ar-AFCA
Was het maar waar!!! Ze spelen liever met vissie en clement
0 0
mcjc
Ik snap echt niet waarom ze Sinkgraven 19 jaar oud voor 7 miljoen hebben gehaald terwijl je vdBeek hebt. Pure geldverspilling noem ik dat. Jonk heeft gewoon gelijk. En uiteindelijk zullen we zien dat vdBeek basisspeler wordt en Sinkgraven wordt uitgeleend net zoals Andersen nu bij willem2 speelt.
3 -5
wladimir
Het enige wat FdB en MO hoeven te doen is je gelijk te geven. Dan is het hele probleem in het TH opgelost.
0 0
Ajax27
Sinkgraven werd gehaald toen ie al een half jaar top speelde bij Heerenveen. Gehaald als directe creatieve versterking. Het kan nog zeker een jaar, misschien wel 2 jaar duren voordat vd Beek en Nouri definitief basisspeler zijn bij Ajax 1. Jij wilt dus zeggen dat Ajax beter 1,5 - 2,5 jaar had moeten wachten totdat vd Beek er stond, niet wetend of ie de stap naar de top ging maken, niet wetend of ie in die tijd een grote blessure op zou lopen? Dat is pas slecht beleid...
3 -1
mcjc
Je moet heerenveen ook niet vergelijken met ajax. Als een jonge speler bij heerenveen een half jaartje goed speelt is dat geen garantie dat hij het bij ajax ook goed gaat doen. En tot nu is dat ook zo gebleken. Is Sinkgraven een directe versterking gebleken dan? vdBeek komt eraan en dat kan snel gaan. Dat gaat echt geen 2 jaar duren. vdVaart , Snijder,Seedorf en Kluivert waren ook allemaal al top op hun 18e. Kijk naar Bazour, hij is het meest recente voorbeeld.
0 0
Ajax27
"komt eraan... en kan snel gaan". Wij zochten vorig seizoen een creatieve versterking voor dat moment, omdat we toen nog in een fase zaten dat we kans maakte op het kampioenschap. Sinkgraven was creatief, zat super in zijn vel, draaide al 1,5 jaar mee in de eredivisie en had/heeft de potentie om uit te groeien tot absolute topper. Vorig jaar in de winter waren zowel Nouri als vd Beek niet zo ver... en daarom is Sinkgraven gehaald.
0 0
mcjc
Wat lul je nou allemaal voor onzin. Het bewijs zie je toch terug op het veld. Wat heeft Sinkgraven in een jaar tijd gepresteerd bij ajax? Hij is nog steeds zoekende en de kans is groot dat het gewoon een miskoop is. In de zomer praten we verder.
0 0
Ajax27
Wat lul ik? Jij praat nog steeds over wat ie in een jaar tijd heeft gepresteerd. Ik praat over dat ie vorig seizoen werd gehaald, omdat we vorig seizoen in de winterstop nog volop meededen om het kampioenschap. Omdat we op dat moment naar een versterking zochten is Sinkgraven gehaald. Dat ie niet 100% gepresteerd heeft zoals we hadden gehoopt, tjah dat is de gok met iedere aankoop. Ik vertel je alleen waarom hij vorig jaar gehaald is.. Nouri, de andere creatieve middenvelder was toen bij lange na nog niet klaar voor die stap.
0 0
Gerard36
sinkgraven is een van de grootste talenten waar wij nog veel plezier aan gaan beleven, heeft alleen blessures gehad en is (onbegrijpelijk ) zelfs al eens op rechts gezet, dan schiet het niet op
0 0
BRAMHOUTEN
Wie zegt jou dat van beek of nouri het beter zou hebben gedaan dan sinkgraven?
0 0
Chesterson93
Dan haal je toch geen Sinkgraven. Aanvoelen dat je Ziyech eerder had moeten halen, of je wachtte gewoon tot de volgende zomer. Nu heb je een uitgave van 7 miljoen op de bank zitten, iets meer dan 6 maanden na dato.
1 0
Bil
Off: Internazionale aast op Davy Klaassen. De koploper van de Serie A zou afgelopen week bij Soren Lerby, de zaakwaarnemer van de Ajax-aanvoerder, geïnformeerd hebben naar de vraagprijs van de middenvelder.
0 -1
trodat4030
Nou en dan ook laten debuteren Frank! Zou gvd eens tijd worden! Had eigenlijk vorig seizoen al moeten gebeuren...
1 0
BRAMHOUTEN
En als zijn debuut tegenvalt wordt hij weer hier met de grond gelijk gemaakt, zo gaat dat altijd hier
0 -3
trodat4030
En als ie t wel goed doet dan had hij het talent gewoon en had hij ook zonder plan Cruijff er wel gekomen bla bla bla... Zo gaat dat altijd bij jou..
1 0
BRAMHOUTEN
Als jij denkt dat hij alleen zo'n goede voetballer is geworden door het plan Cruijff ben je wel erg naïef
1 -2
trodat4030
Je mist m'n punt, geeft verder niet hoor!
2 0
PeterVKV
Vd Beek was gisteren bij Jong Ajax zoveel beter dan de rest. Bij zoveel betrokken en deed zo weinig fout ook. Die beleving van hem is ook mooi om te zien. Deed me denken aan Bazoer eind vorig seizoen. De rest van JA gisteren kan alleen maar hopen dat Ajax 1 gaat lukken. De meesten daarvan zijn in mijn ogen kansloos. Het is ook historisch gezien normaal dat er elk jaar een groot talent doorbreekt. De meesten vallen gewoon af. Als er dan bij het eerste 2 of 3 sterkhouders afvallen ontkom je niet aan aankopen.
1 0
ibrahendriks
Ik zie in hem een soort Kroos van Real. Passende opbouwer, inzicht waar hij moet staan. Ook in verdedigend opzicht. Kroonjuweel.
0 0
Zaeyx
Mooi voor Donny, die gaat het wel redden!

ps Van wie is de laatste alinea?
1 0
BvdPloeg
Excuus, Ulderink inderdaad. Is nu toegevoegd.
0 0
mvdk
Volgens mij Ulderink
0 0
J00DT0TMIJND00D
Iemand nog last van zijn oren na die toeter orkest van toeter Jan gister? Man wat een mafkees zeg.
1 -1
ibrahendriks
Zit in Manchester nu...,die toeter Jan..
0 0
Damsco2008
Donny de hengst!!!
0 0
Michael25
Dit had al veel eerder gemogen ipv 3 of 4 verdedigers op de bank. Heeft ook veel meer kwaliteit en potentie als Serero.
1 0
mvdk
Serero werd in Afrika de Afrikaanse Messi genoemd. Erg jammer dat hij zijn belofte niet helemaal waar maakte... Tegen Barcelona (2-1) was hij fenomenaal. Als hij dat iedere wedstrijd op kon brengen was hij goud waard voor ons.

Hij heeft op dit moment nog wel zijn toevoeging, maar ben wel bang dat iedereen hem straks voorbij gaat. We hebben Sinkgraven, Klaassen, Gudelj, Schone, Bazoer, Van de Beek en Nouri. Die laatste 2 zijn nog piepjong, maar als ze er zometeen zijn, is Serero natuurlijk totaal kansloos. Ik zou Serero en Schone proberen te verkopen (leveren nog wat op) en dan Nouri en vd Beek doorschuiven, dan hebben we een lekker fris en potentieel zeer sterk middenveld.

Nu nog een spits en een flitsende buitenspeler (Cerny?)
0 0
Cruyffie
Sowieso!
0 0
J00DT0TMIJND00D
Heeeeeeeuuuj!
0 0
oudzuid2
leuk voor em, maar ik denk dat we in dit soort Europese wedstrijden meer behoefte hebben aan sterke/ervaren spelers. van mij mag Schone starten op 10, met Gudelj en Klaassen erachter.
1 0
mvdk
Van de Beek vreet ze binnen 1/2 jaar allemaal op! Dit kan die jongen goed doen en hem net dat ene duwtje geven dat hij nodig heeft. Hij geldt al jaren als 1 van DE talenten samen met Nouri. Dit is een jogen waar ik al jaren op wacht!

Let maar op, hij gaat iedereen verrassen. Het is al leuk dat hij bij het team zit.
1 0
zuidzuid
Dan missen we zn vlammende rushes op rechts....
1 0
a.v.ajacied
jaaaaaaaaa :D
0 0