Winst voor Ajax A1, B2 en B1, C1 onderuit

MrAjaxxxx, 19-09-2015 om 16:55, 27241 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Er werd zaterdagmiddag weer volop gespeeld door de Ajax-jeugd. In Arnhem was Vitesse, een maatje te groot voor Ajax C1. Op De Toekomst ging het Ajax B2 en B1 beter af. Beide ploegen boekten een prima overwinning. Op bezoek in Heerenveen wist Ajax A1 met 0-4 te winnen van de leeftijdsgenoten van SC Heerenveen.

Vitesse C1 - Ajax C1 2-0
Ajax C1 heeft geen seconde aanspraak gemaakt op een overwinning. Vanaf het begin waren de jonge talenten uit Arnhem de bovenliggende partij en al na een kwartier kwam Vitesse op voorsprong na een fout van Liam van Gelderen. De 1-0 was tevens de ruststand.

Na de rust ging het niet veel beter voor de Amsterdammers. De ploeg kon vrij weinig klaarspelen; Ajax kreeg nauwelijks kansen. Vitesse kreeg dat wel en zij verdubbelden dan ook de score naar 2-0. Dit bleek uiteindelijk de eindstand.

Opstelling Ajax C1: Ruijgrok; Omzigtig, Van Gelderen, Aksit, Douglas; Ben Sallem, Akotei, Gravenberch; Maddy, Llansana, Zamani
Wissels Ajax C1: Lesger, El Mhassani, Scholten, Trustfull

Doelpunten:
1-0 15' Vitesse
2-0 58' Vitesse

Ajax B2 - PEC Zwolle U16 4-3
Al na twintig minuten keek Ajax tegen een 0-2 achterstand aan. Ajax kwam er niet aan te pas, maar desondanks scoorde Soufian Iallouchen na 25 minuten de aansluitingstreffer. Niet veel later kwam PEC echter alweer op 1-3, na een goed ingestudeerde vrije trap.

Na de rust was het Daishawn Redan die namens Ajax opnieuw een aansluitingstreffer produceerde. Hij omspeelde de keeper vaardig en schoot de bal tegen de touwen. Een directe vrije trap van Majid Suleiman betekende zelfs de 3-3. Waar Ajax tot twee maal toe een strafschop wilde, werd deze niet gegeven. 

Ondanks de niet toegekende pingels stapten de jonge Amsterdammers toch met drie punten van het veld op De Toekomst af. Waar Richonell Margaret nog een dot van een kans miste én de lat raakte via een kopbal, had Redan zijn vizier wél op scherp en bepaalde hij de eindstand op 4-3.

Opstelling Ajax B2: Budel; Fofana, Suleiman, Maduro, Lo-Ning-Hing; Nkansah, Iallouchen, Bachir; Redan, Margeret, Sint
Wissel Ajax B2: De Ruyg

Doelpunten:
0-1 03' PEC Zwolle
0-2 20' PEC Zwolle
1-2 25' Soufian Iallouchen
1-3 36' PEC Zwolle
2-3 53' Daishawn Redan
3-3 65' Majid Suleiman
4-3 87' Daishawn Redan


Ajax B1 - sc Heerenveen B1 3-1

Ajax B1 kwam na een half uur spelen op voorsprong, na een geweldige aanval kon Deabeas Owusu binnentikken. Nog geen vijf minuten later stond ook de 2-0 op het scorebord. Ditmaal was Noa Lang de doelpuntenmaker.

Ongeveer tien minuten voor tijd gooide Millen Baars de wedstrijd op slot. Hij maakte op aangeven van Rayan El Azrak de 3-0. Heerenveen kreeg in de slotminuten nog en penalty toebedeeld, waardoor de eindstand werd bepaald op 3-1.

Opstelling Ajax B1: Te Duits; Ekkelenkamp, Kramer, Botman, Bakker; Lang, El Azrak, Familia Castillo; Kaars, Anderson Lopez, Owusu
Wissels Ajax B1: De Ruyg, Kluivert, Van der Linde, Baars, Fofana

Doelpunten:
1-0 30' Deabeas Owusu
2-0 34' Noa Lang
3-0 73' Millen Baars
3-1 78' Heerenveen


Sc Heerenveen A1 - Ajax A1 0-4

Voor Ajax A1 was er geen vuiltje aan de lucht op bezoek bij Heerenveen. Na een half uur was er de voorsprong via Matthijs de Ligt. Nog voor rust werd de score verdubbeld via Leon Bergsma.

Na rust ging de A1 verder waar het gebleven was. Vince Gino Dekker zorgde voor de 0-3 en enkele minuten later werd er opnieuw gescoord. Het was Ezra Walian die uiteindelijk de eindstand op 0-4 bepaalde.

Opstelling Ajax A1: Van Bladeren; Mazraoui, Zeefuik, Bergsma, Bakboord; De Ligt, Walian, Eiting; Dolberg, De Wit, Dekker
Wissels Ajax A1: De Lange, Nunnely, Boultam, Van Zweeden

Doelpunten:
0-1 27' Matthijs de Ligt
0-2 34' Leon Bergsma
0-3 57' Vince Gino Dekker
0-4 68' Ezra Walian

Zeeburgia A1 - Ajax A2 5-1
Doelpunt A2: Zerrouki

(Foto: Black Bath Towell Photographers)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Zoist
Wat zijn de grote talenten nu in de jeugd ?
0 0
NouriVandeBeek
Zeeburgia A1 - Ajax A2 5-1 maar liefst
2 -1
smokum
Yep, speel zelf bij zeeburgia en heb die wedstrijd bekeken. De A2 was echt helemaal nergens, volledig weggespeeld door onze Boyz :-)
1 -3
AjaxPassion
Waar speel je in?
0 -1
Justin4195
harses maar even
2 -1
Onpartijdig
Toch weer Dekker! Begint lekker productief aan het seizoen
0 -1
Sterretje73
Yup maar Dekker mag ook wel eens leren iets meer zicht op zn medespelers te houden en eerder af te spelen. Walian deed dat een stuk beter. Dolberg kreeg nog een nare tik op voet.
2 -2
trodat4030
Wtf? Dekker is jarenlang assistkoning geweest! Heeft afgelopen zomer getraint op z'n rechter om zelf beslissender te worden, is dat nu en is het wéér in goed? Wat een gemierenneuk!
1 -1
Sterretje73
Hij kreeg ontzettend op zn kloten van de trainer en ging iig deze wedstrijd vaak voor eigen geluk wat meestal mis ging. Verder is hij een prima speler dus gemierenneuk ? Dan zal de trainer het ook wel niet goed gezien hebben... Je mag van jou dus alleen iets positiefs zeggen ? Nou vooruit...hij trok en sleurde voor het hele team. Was prominent aanwezig en joeg zich een slag in de rondte. Wellicht had ik dat er ook bij moeten zetten. Eerlijk is eerlijk...
0 0
JoodTotMijnDood
Antonucci nog steeds niet speelgerechtigd?
1 -1
IboAFCA
Goed om te lezen dat Lang sterk teruggekomen is van z'n blessure.
0 -1
Sterretje73
Die Dolberg valt zeker niet tegen. Lekker snel...goaltje zit eraan te komen.
1 0
JoodTotMijnDood
Zit je te kijken? Speelt hij in de spits of de zijkant.
0 0
Onpartijdig
Vorige week stond hij vooral in de spits, Walian meer als rechtsvoor.
0 0
Sterretje73
Dekker links en Walian rechts hebben het zwaar maar Dolberg zijn ze duidelijk van onder de indruk. Team sluit telkens prima bij waardoor ze er toch telkens gevaarlijk uitkomen. Heerlijke wedstrijd...
2 0
Onpartijdig
Dat Walian vanaf rechts niet echt functioneert kan ik begrijpen, jammer dat Dekker het moeilijk heeft. Neemt dit seizoen toch wel het team op sleeptouw.
0 -1
Sterretje73
Spits...heerlijke voetballer om naar te kijken. Doet ons qua stijl een beetje aan de jonge Ibra denken. Leep en lekker technisch.
1 -1
JoodTotMijnDood
Ja hij is heel erg technisch voor zo'n grote jongen, wil hem wel een keer vanaf links zien, daar scheen hij in Denemarken altijd te spelen.
0 -2
Sterretje73
Ja al vind ik hem op deze plek ook prima tot zn recht komen hoor. De spitsen houden die achterhoede van heerenveen prima bezig. Ben overigens niet zo onder de indruk van dit team van Heerenveen. Hoop dat de spitsen ook nog gaan scoren want dat verdienen ze zeker...
2 0
willieovertoom
Waarom zenden ze de B1 niet uit? Zij spelen thuis tegen Heerenveen. Uitgelezen mogelijkheid om iets op dat Ajax Live uit te zenden.
2 0
FlyingDutchMan
Haha, daar zit je dan in je eentje op de bank van de B2 van ajax. Blijf het een rare vorm vinden
1 0
trodat4030
Hij zat verre van alleen, hij had 6 (geblesseerde) teamgenoten naast zich.
0 0
FlyingDutchMan
Dat is gezelliger, gaat weer lekker dan met blessures..
0 0
Sterretje73
Gezellig ! Ga zo onderweg naar Heerenveen om de A1 te bekijken. Ben heel erg benieuwd...
1 0