[Update] Cerny bij selectie tegen Willem II

BvdPloeg, 14-08-2015 om 12:49, 18157 views, Ajax |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Vaclav Cerny heeft vrijdag zijn opwachting gemaakt tijdens de vrijdagtraining van Ajax. Bij de laatste oefensessie voor de thuiswedstrijd tegen Willem II was ook Viktor Fischer van de partij. 

Cerny mocht in de voorbereiding ook al mee met het eerste elftal naar Oostenrijk, in De Lutte was hij afwezig. De Tsjech speelde vooral mee bij de beloften en scoorde daar in de voorbereiding én in de eerste competitiewedstrijd tegen Achilles '29 aan de lopende band. 

De Boer staat erom bekend dat hij A-junioren regelmatig laat meetrainen. Zo deden de laatste weken onder meer Donny van de Beek, Abdelhak Nouri en Mauro Savastano al mee met een trainingssessie. 

Update - 12.50 uur:
Vaclav Cerny zal bij Ajax - Willem II voor het eerst bij de selectie van het eerste elftal zitten. De buitenspeler van de beloften trainde vrijdag mee en Ajax laat via de officiële kanalen weten dat de Tsjech er ook zaterdagavond bij zal zijn. Mike van der Hoorn, Viktor Fischer en Amin Younes ontbreken. De laatste twee zijn wel weer zo goed als fit, maar spelen maandag bij Jong Ajax

De Boer ging vrijdag tijdens de persconferentie kort in op de wedstrijd tegen Willem II: 'Ik heb het gevoel dat de groep er erg goed voor staat, vooral de jongens die veel hebben gespeeld.'

De selectie:

Jasper Cillessen
Ricardo van Rhijn
Joël Veltman
John Heitinga
Riechedly Bazoer
Daley Sinkgraven
Arek Milik
Davy Klaassen
Yaya Sanogo
Lasse Schöne
Anwar El Ghazi
Jairo Riedewald
Kenny Tete
Nick Viergever
Nemanja Gudelj
Diederik Boer
Mitchell Dijks
Vaclav Cerny

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Fred Gerritsen
Eindelijk Cerny bij de selectie! Zoland Younes nog niet speelt moet hij een kans krijgen. Ik ben er haast van overtuigd dat hij die, ondanks zijn leeftijd, die met beide handen/voeten zal aangrijpen.
Een geweldige technische speler die ook een goed schot en overzicht heeft.
Ajax zal aan hem nog heel veel plezier beleven.
0 0
mvdk
Cerny is een speler die ik het echt zie maken. Hij is wat tenger, maar is wel onwijs snel en technisch. Dat ie ook nog een doelpunt kan scoren maakt het alleen maar interessanter.

Ben benieuwd!
1 0
Eredivisie 2015 2016
lekker laten invallen bij een 2/3-0 voorsprong zou mooi zijn
0 -1
daniajax1
'Mike van der Hoorn, Viktor Fischer en Amin Younes ontbreken'.

Er wordt niet eens meer melding gemaakt van het feit dat Andersen er niet bijzit..?
1 -1
pietje
Boilesen schijnt ook niet bij de selectie te zitten... ;-)
1 0
Rayno95
Misschien omdat dat geen verrassing meer is en verwacht werd?
1 0
NouriVandeBeek
Cillessen
Tete-Veltman-Riedewald-Dijks
Gudelj-Bazoer
Sinkgraven
El Ghazi-Klaassen-Cerny

Dit zou wel leuk zijn maar gaat niet gebeuren
1 -3
Middenweg401
Liever onze spits voor Gudelj.
0 0
RyanBabel
Wat me wel opvalt, is dat er geen middenvelder in de selectie zit, die op de bank zit, ervan uitgaande dat Sinkgraven als lb gaat spelen.
1 0
Minsc
Sinkgraven loopt overal, behalve lb. We spelen de laatste tijd meer 442 dan 433.
0 -1
RyanBabel
Cillessen
Tete Veltman Riedewald Dijks
Gudelj Bazoer
Klaassen
El Ghazi Milik Sinkgraven

Bank:
John Heitinga
Lasse Schøne
Yaya Sanogo
Nick Viergever
Diederik Boer
Vaclav Cerny
Ricardo van Rhijn

Dit zal het wel worden
5 0
glob
dat is knap dat je dat zo uit de mouw schudt. Daar was ik nu nooit op gekomen. ;-)
2 0
RyanBabel
Hahahahaha ja ik had even een creatief momentje ;p
0 0
daniajax1
Andersen en vd Hoorn zo snel mogelijk verhuren.
0 0
Middenweg401
Waarschijnlijk ja. Hopelijk 2e helft:

Cillessen
Tete Heitinga Riedewald Dijks
Bazoer Sinkgraven
Klaassen
El Ghazi Milik Cerny

Met later in de 2e helft een invalbeurtje voor Sanogo.
Maar waarschijnlijk zal Schone er wel weer inkomen. En toegegeven, hij valt niet slecht in. Nog een optie is Cerny halverwege voor de licht aangeslagen El Ghazi.
1 0
pietje
Denk het ook. Met Fisscher in selectie zou hij er dan 'logischerwijs' (gezien de laatste wedstrijden) rond de 60e minuut inkomen. Ben benieuwd of Frank nu Cerny rond datzelfde moment in laat vallen.
0 0
Gaxte
Zou het niet altijd zo moeten zijn dat nummer 17 en 18 in de wedstrijdselectie altijd 'echte' jeugdspelers zijn? Spelers die het verdienen om aan de selectie te 'ruiken'.
Dit seizoen zouden die plekken dan afwisselend ingevuld kunnen worden door Nouri, v/d Beek, Savastano, Cerny en/of Muric.
3 0
Middenweg401
Ik snap Meleg niet zo in jouw rijtje. Muric en Sanniez hebben dan weer wel toekomst muziek. Voor nu zie ik alleen Cerny en eventueel Savastano meedraaien. Muric is wel een beetje een mysterie. Veel talent, maar hij laat het zo weinig zien.
0 0
suske
Wat dacht je van Muric.
1 -1
Gaxte
Zeker ook ja.... vergeet ik er zomaar tussen te zetten. :s
En misschien verdient een andere speler, die zich in Jong Ajax gedurende het seizoen zeer goed ontwikkelt, ook wel.
0 0
AFCABart
Hoppa ! ik neem aan als hij bij de selectie zit dat ie dan ook gaat spelen? anders zouden ze hem bij Jong mee hebben laten gaan toch ?
0 0
RyanBabel
Nee, zo werkt het niet. Donny van de Beek zat vorig jaar ook bij de selectie en speelde ook niet. Fischer en Younes zijn nog niet topfit en zullen hun minuten maken bij Jong. Omdat er anders geen echte linksbuiten is bij het eerste laten ze Cerny op de zitten, lijkt me.
1 0
Beachboy
Hier zit wel de kracht van het huidige Ajax, als je dit soort spelers thuis kunt laten om ze na bijvoorbeeld een blessure even rust te gunnen. 'Gewoon' zelfde 11 als tegen AZ, heeft ie alle reden voor.

Dan kun je aantal wissels doen: Cerny of Schöne ipv El Ghazi (60 min spelen?) en Sanogo voor Milik (zal moeten spelen om in het ritme te komen). Daarnaast zou het inbrengen van Heitinga i.m.o. verstandig zijn, zeker thuis.
1 0
Gaxte
Sommige spelers voor bepaalde posities zitten dit jaar dicht bij elkaar. Door deze sterkere bank dan vorig jaar, mag Frank ook wel eens wat vaker sneller wisselen. Sommige spelers mogen te lang blijven staan, terwijl ze niet in de wedstrijd zitten.
Wisselen in de 78e minuut schiet dan niet op. Direct in de rust eruit, wanneer iemand niet in de wedstrijd zit. De bank is er goed genoeg voor en laat iedereen maar zweten voor zijn plekje in de basis.
2 0
PvLvD
Hijgt in de nek van El Ghazi!!! Hoop dat je speelminuten krijgt! SUCCES
0 -1
godenzonensuper
Hij neemt alweer 7 verdedigers mee ....
Andersen en serero bestaan niet meer voor frankie ofzo .
0 -3
rss-dion
Andersen is niks voor ajax 1 , gaat het niet redden
1 -1
Middenweg401
Ik zit ook niet op Serero te wachten (vlees noch vis). Andersen heeft wel kwaliteiten die verder schaars zijn in dit team. Maar voor zijn ontwikkeling is verhuur (mits heel veel speeltijd) misschien beter. Dan zitten we wel gelijk nog krapper in creativiteit dan nu al het geval is.
1 0
flasher93
Serero is heletijd geblesseerd met enkel enz en Andersen willen ze verhuren.
2 0
Sjaakvaak
Serero was van de ene blessure in de andere gerold.
0 0
Raikkonen94
Dit is min of meer het doodvonnis voor vd Hoorn. Toch een dure grap gebleken voor 4 miljoen. Hopelijk wordt hij of verhuurd of definitief verkocht, lijkt me voor beide partijen het beste.
2 0
Gaxte
Laten we hopen dat hij voor de deadline nog een andere club vindt. Hij verdient het ook wel om weer lekker een jaartje te ballen.
Dan Boilesen en Duarte nog verkopen. Andersen verhuren. Liefst ook nog iets met Viergever doen, die heeft toch ook te weinig kwaliteit voor de top.
Tot slot Urby een contract geven, ideale aanwinst. Mede door zijn multifunctionaliteit aan de linkerkant.
1 0
Middenweg401
Frank kennende zal hij de situatie (afwezigheid van Fischer en Younes) gebruiken om Schone of Gudelj in te ruimen om zo 1 slachtoffer minder te hoeven maken.
Hopelijk speelt Cerny een helft, en niet een lullig kwartiertje.

Van alle spelers van Jong Ajax is hij er al enige tijd het meest klaar voor. Al zou het mij niet verbazen als linksback Savastano het ook prima zou doen. Vd Beek moet je lekker ervaring op laten doen in de JL. Bovendien is er nu nog te veel concurrentie op het middenveld. Nouri mag ook eerst een jaartje wennen bij de senioren. Zijn voordeel is wel dat hij tzt kan starten links in een vrije rol (Cerny zou ook op rechts kunnen).
0 0
JoodTotMijnDood
Sterker nog dat is zijn positie ook rechtsbuiten.
0 0
Middenweg401
Lang niet altijd.
0 0
paulurs
Dat lijkt mij dan het einde van vd Hoorn, heel jammer, zag toch meer potentie in hem dan in Veltman, die bewezen heeft de nieuwe Boilessen te zijn, met steeds slechter spel..
0 -5
Piejotter
Geen van der Hoorn valt me op. Laatste seizoen of gaat hij nog net voor de deadline?
1 0
RH1900
Geweldig! Goed genoeg is oud genoeg. Lullig voor Muric, maar Cerny is vanaf links gewoon beter dan Muric en krijgt waarschijnlijk daarom de voorkeur. Dus hij zal puur als linksbuiten meegaan, hoop dat Frank dit ook duidelijk heeft gemaakt aan die twee.
3 0
insectenverdelg
Hij kan beter op links. maar mocht hij erin komen en el ghazi staat er nog in, dan kan t zo maar dat die van vleugel wisselen.
1 0
Rayno95
Als Cerny gewoon beter is, is er toch niks lullig aan? :p
Cerny kan op beide flanken, maar speelt de laatste tijd vooral vanaf link, terwijl hij denk ik rechts beter is.
2 0
Gaxte
Begint nu wel tijd te worden om de selectie in te krimpen en door te selecteren. Nog 2 weken voordat de deadline sluit...

0 0
Mokum_32
Beetje off maar toch opmerkelijk

Cruijff opent de aanval, dit schrijft hij op twitter : Ajax are ignoring basic principles. Ajax decided to implement a certain vision. My name was attached to it, but.. http://bit.ly/1fbD9gl
0 -2
OntlastendeMiddenvelder
Niks nieuws, een paar dagen oud al.
0 0
pietje
Bericht is ook al paar dagen oud, zie eerder topic

http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/89424/cruijff-ajax-houdt-zich-niet-aan-de-regels
0 0
robertomalone
dit is toch de tekst van de column van afgelopen maandag?
0 0
stefanzob
Dit is gewoon een link naar zijn site, en het artikel is gewoon een engelse vertaling van de column die hij maandag in De Telegraaf schreef... Niet zoveel aan de hand dus.
0 0
Mokum_32
Vind het nogal opmerkelijk het op twitter te zetten. Vlak voordat het rapport ling bekend wordt gemaakt.
0 -1
El-Dorado
Eindelijk!
1 0
Mokum_32
Goed nieuws zal jonk ook blij mee zijn.
2 0
Rayno95
Apart, Fischer en Younes zijn fit, maar ontbreken wel ...
1 0
pietje
Wel fit, nog niet topfit.
2 0
Rayno95
Yup, iig een goeie vervanger =D
1 0
District
Die spelen dan wss met Jong Ajax mee :)
0 0
insectenverdelg
Exact. Minuten maken. beide helft.
0 0
BigDaddy84
Ik vind het zelf wel goed. Het is op te vangen met de spelers die we hebben. Ondertussen kunnen Fischer en Younes verder aansterken. Beiden hebben een korte zomer gehad en komen net terug van blessures. En aangezien we ze nog hard nodig zullen hebben dit seizoen is dit in mijn ogen het ideale moment om ze nog even uit de wind te houden. Dat zal vanaf volgende week waarschijnlijk wel anders zijn.
1 0
Mokum_32
Geen risico nemen denk ik frank vreest die tjechen al haha
0 0
stefanzob
Wanneer is de persconferentie? Wordt deze nog middels tweets gevolgd?
0 0
3*stars*3
Mooi voor die jongen en hij is beter vanaf rechts, met z'n linkerpoot.
Ik heb hem laatste tijd niet vaak gezien vanaf links, hoe doet hij het nu daar?
2 0
Rayno95
Goed, heeft er in de A1 afgelopen seizoen ook vaak gespeeld. ;)
0 0
Toekomst1900
Laatste 5 duels van Jong Ajax minimaal 1x scoren, vanaf links!
1 0
blava
Geen fischer en Younes in selectie voor morgen
0 0
Milan95
Ik zou later in 't seizoen wel een keer een aanval willen zien met Cerny op RB en El Ghazi op LB. Beiden naar binnen trekkend en in dat geval met Klaassen in de spits. Sinkgraven op 10 en Bazoer en Gudelj erachter. El Ghazi is imo niet echt een buitenspeler. Op rechtsvoor komt 'ie nog geen koe voorbij en mist simpelweg explosiviteit. Op links hoef je toch minder vaak je man echt voorbij en daarbij heeft 'ie natuurlijk best een aardig schot. En Cerny hoort sowieso gewoon op rechts.
1 -1
gi0vanni
Met 2 buitenspelers die naar binnen trekken? Dan heb je niet veel meer aan de spits.
Dat word 4-4-2.
0 0
Milan95
Heb je natuurlijk wel deels gelijk in, maar met Daley heb je dan wel iemand op 10 staan die de spits kan bedienen. Zou overigens ook niet mijn vaste opstelling worden hoor (liefst gewoon Milik in de spits met echte buitenspelers), maar zou 't wel graag een paar keer zo willen zien.
0 0
gi0vanni
Ik ook maar dan moet wel C. Ronaldo op LV en Messi op RV.
0 0
insectenverdelg
grootste probleem is dat Tete er niet genoeg eroverheen kmo waardoor je de Rechtrkant niet optimaal gebruikt.
1 0
Milan95
Klopt. Hoop dan ook in de toekomst Tete op RCV te zien met Lartey-Sanniez op de back. Hoewel die ook wel weer liever centraal staat geloof ik, maar daar vind ik 'm persoonlijk toch echt wel te klein voor. Plus dat ie i.t.t. Tete wel een behoorlijke drive heeft voor rechtsback.
0 0
District
El Ghazi is in mijn ogen ook beter op links :P
0 0
Milan95
Ik zou later in 't seizoen wel een keer een aanval willen zien met Cerny op RB en El Ghazi op LB. Beiden naar binnen trekkend en in dat geval met Klaassen in de spits. Sinkgraven op 10 en Bazoer en Gudelj erachter. El Ghazi is imo niet echt een buitenspeler. Op rechtsvoor komt 'ie nog geen koe voorbij en mist simpelweg explosiviteit. Op links hoef je toch minder vaak je man echt voorbij en daarbij heeft 'ie natuurlijk best een aardig schot. En Cerny hoort sowieso gewoon op rechts.
0 0
District
Gaat denk toch niet spelen maar wel leuk nieuws :)
0 0
Rayno95
YESSSSS!!!!!! =D
0 0
vd.Vaart
Ik kijk er naar uit :-)
0 0
ajaxminimax
cerny bij selectie!
0 0
godenzonensuper
Zien julie sinkgraven liever linksbuiten met een middenveld gudelj-klaassen-bazoer
Of Younes/fischer linksbuiten en een middenveld sinkgraven-klaassen-bazoer .
Lijkt me echt een lastige keuze voor de Boer.
0 0
paulurs
Ik zou voor Younes gaan, dat is meer een buitenspeler dan Fischer die ook duidelijk tegen overtraindheid aan zit. Willem II speelt graag offensief en dat moet ruimte geven achterin.

Ik zou Sinkgraven graag zien ivm met zijn betere pass en overzicht, en zou denk ik met de punt naar achter spelen met Bazoer of Gudelj.

Als ik er over nadenk hebben we nu met 2 goede backs die verdedigend hun mannetje staan ook meer ruimte voor Klaassen en Sinkgraven om de rol in te vullen van echt aanvallende middenvelder. Vorig seizoen scheten ze waarschijnlijk 7 kleuren als ze naar voren gingen met Boilessen en van Rhijn in hun rug..
1 0
AFCA.
Ik zou het zo doen:

Cillessen.
Tete. Heitinga. Riedewald. Dijks.
Bazoer.
Gudelj. Sinkgraven.
Klaassen.
El ghazi. Milik
1 -5
Rich21300
Waarom Heitinga.....?
0 0
Sjaakvaak
Heeft vast de wedstrijd tegen AZ niet gezien.
0 0
prinsmp
Mee eens, bij gebrek aan buitenspelers kunnen we beter ander systeem spelen.
1 0
AFCA.
Idd. En je hebt 4 goede gelijkwaardige middenvelders. Waarom zou je dan maar met een 3 mans middenveld gaan spelen?
0 0
pietje
Tot nu toe speelt Ajax dit seizoen het best met Sinkgraven als linksbuiten. Maar daar hoort ie van nature natuurlijk niet te staan. Zie het liefst dat iedereen op z'n eigen plek tot z'n recht komt, maar omdat Fisscher nog niet volledig fit is (hij gaf zelf al aan dat dit nog wel paar maanden kan duren) en Younes nog weinig heeft (kunnen) laten zien verwacht ik dat Sinkgraven de komende paar wedstrijden steeds ongeveer 1 helft als linksbuiten gaat spelen.
1 0
Toekomst1900
Heerlijk dat er keuzes zijn! Als een jongen als Andersen genoegen moet nemen met Jong Ajax, geeft het gewoon aan dat we sterker geworden zijn. En wat ik na de eerste speelronde heb gezien: Ajax staat er echt niet zo slecht voor als sommige hier doen suggereren. Sterker nog: vond Ajax de sterkste. Ik zelf zou met dezelfde 11 als tegen AZ starten, omdat deze jongens het 'verdienen'. Tevens geef je een signaal af naar de anderen, die dubbel zo hard moeten knokken als Ajax zo doorgaat!
3 0
AFCA.
Prima. Neem hem mee. En lekker met een 2/3-0 voorsprong inbrengen. Kan dan zonder druk lekker zijn acties maken en laten zien wat hij kan.
0 0
Mees0107
Is er deze week wel een persconferentie op AJax TV of zenden die tegenwoordig helemaal niets meer uit?
0 0
NouriVandeBeek
Aan de tweets van Ajaxa1watcher te zien is de kans aanwezig, dat die morgen bij de selectie zit
0 -1
insectenverdelg
Dan zit of younes en / of Fischer er nog niet bij. Misschien beide nog wel niet, als je begint met Sinkgraven.


ben benieuwd.
2 0
Rayno95
Of er worden minder verdedigers meegenomen :)
Of Sanogo wordt bij jong gedumpt. :p
1 0
mistermiyagi
Terecht hij is het grootste talent wat rondloopt binnen Ajax.

Schat een explosieve ontwikkeling, hij zal zijn minuten maken en dan een verpletterende indruk achter te laten.
1 0
AFCA-CBS
Hopelijk zit ie een keer bij de selectie. Jong Ajax kan hij in ieder geval makkelijk aan. Dan zitten we ook niet met 4 verdedigers op de bank.
0 0
insectenverdelg
Dat zal sowieso maar tijdelijk zijn. Als Fischer, Younes en Serero terug zijn, zullen er keuzes gemakt dienen te worde als de rest fit is.

Voor mike lullig, maar die kan beter naar een andere club uitkijken. Ook zal er een keuze tussen viergever en van Rhjin gemaakt moeten worden, waar van Rhijn wel is de dupe kan worden bij zo'n selectie.
0 -1
flasher93
Zal niet in de selectie zitten nu Younes en Fischer fit zijn lijkt me
1 0
Toekomst1900
Of Younes mag eerst bij Jong meedoen, en Cerny bank bij 1!
0 0
insectenverdelg
logisch en goed zaak. Laat de concurrentie op de vleugels ook maar zo lastig mogelijk worden. In de verdediging is die la toegenomen (iig op rechtsachter) en op t middenveld is dat oo kal aan de gang. Zal t niveau niet slechter maken.
1 0
Bensco
het zal nog wel even gaan duren voordat cerny mee kan gaan concurreren op de flanken, vergeet niet dat de beste jongen pas 17 is en voorzichtig gebracht moet worden. Dat hij überhaupt al mee mag trainen stemt mij wel hoopvol.
3 0
insectenverdelg
Bijna 18, en wat goed is komt snel. 17 jaar en 10 maanden is echt niet heel bijzonder om een debuut te maken.

Zeg overigens nergens dat hij direct een basisplek zal opeisen oid. Wel dat de andere jongens scherp zullen moeten zijn.
0 0
pietje
Wat goed is hoeft niet altijd heel snel te worden gebracht. Zelfs Messi werd rustig gebracht, debuteerde weleenswaar op 17 jarige leeftijd (officiële wedstrijd) maar kreeg pas 2 jaar later een basisplaats van Rijkaard. Achteraf meldde Messi weleens die relatief late basisplaats op dat moment niet te snappen en er van te balen, maar dat hij er Rijkaard later zeer dankbaar voor was dat hij niet te snel volledig voor de leeuwen is gegooid.
2 0
JoodTotMijnDood
16 jarige leeftijd.
0 0
pietje
Op 16 jarige leeftijd (16 nov 2003) maakte Messi z'n officieuze debuut in een oefenwedstrijd tegen FC Porto. Z'n debuut bij een officiële wedstrijd was op 16 okt 2004 tegen Espanyol, toen was ie toch echt 'al' 17.
0 0