Strengere regels voor Jong Ajax

MrAjaxxxx, 01-08-2015 om 14:46, 17949 views, knvb.nl |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

De KNVB heeft op haar website laten weten dat de regels voor beloftenteams in de Jupiler League worden aangescherpt. Dit betekent dat het minder makkelijk wordt voor Jong Ajax en Jong PSV om spelers met zowel de beloften als met de A-selectie te laten spelen.

'Zo kunnen er onder meer maximaal twee spelers van het eerste elftal tegelijkertijd deelnemen in een wedstrijd van de beloften. Verder mogen spelers ouder dan 23 jaar die óf tien keer in de basisopstelling van het eerste elftal hebben gestaan óf tien keer 45 minuten daarin hebben meegespeeld, niet meer uitkomen in het beloftenteam', zo valt te lezen op de website van de voetbalbond.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Boer
Waarom doet Ajax niet mee aan zowel de JL als de reservecompetitie. De beloften kunnen dan met een vast team spelen. Voor spelers van het eerste en beloften die wedstrijdritme moeten opdoen zijn er dan wedstrijden op maandagavond tegen Feyenoord 2, Heerenveen 2, NAC 2, Willem II 2 en ADO 2. Behoorlijke ploegen die straks niet meedoen aan de JUPILER of de nieuwe tweede divisie.
0 0
mistermiyagi
Daar is de KNVB weer met hun debiele regels.

Was het niet beter om gewoon te zeggen onder de 21 mogen altijd mee doen?
Dispensatie voor spelers boven de 21 bij een blessure/schorsing.
0 0
Piejotter
Wordt lastiger om een geblesseerde eerste elftal speler weer spelritme op te laten doen. Jammergenoeg. Maar dat zal wel komen door al dat gezeur van de overige Jupiler clubs.
0 0
Chiel..
Wel goed voor de ontwikkeling van de jonkies van de beloften. Minder voor De Boer.

Wie gaan t komend seizoen maken/verbazen? Muric, vd Beek, Cerny, Nouri, Van Bruggen, Savastano, Owusu, Dekker, die Marokkaanse verdedigende middenvelder - sorry dat ik z'n naam niet onthouden hep - Bakker, Onana, Meleg...?

Ik denk dat 7/8 van deze jongens volgend seizoen, of zelfs tijdens aankomend seizoen, bij de eerste selectie horen. Zivkovic terug na een jaar W2, en 20 goals op z'n conto. Tibbling en Rusnak van Groningen kopen en klaar is Kees.

Andersen, Serero, Duarte, Vd Hoorn, Boilesen, Van Rhijn, Boer zijn dan allemaal hopelijk vertrokken.

Met al die langlopende contracten erbij tijd om oogsten.

Maar goed, eerst nog Rapid en nog 1 ploeg verslaan, kwartfinale hale en kampioen worden.
0 -1
JanTa
Allemaal lapmiddelen voor een competitie dat kost wat kost overeind gehouden moet worden met 18 clubs. Het zijn er gewoon teveel voor NL begrippen.
0 0
Boer
Goede zaak, maar wel vaag. Wat zijn spelers van het eerste elftal? Moet Ajax een lijst met namen inleveren? En hoeveel moeten daarop staan, zijn het er 18 of 22?
0 0
JohnDylan
Mooi want dan komen de jonge spelers van Jong Ajax zo veel mogelijk aan spelen toe. Aangezien Jong Ajax barst van het talent (Muric, Sanniez, Owusu, Vd Beek, Nouri, Cerny, etc.) is dit alleen maar goed voor Ajax.
1 0
Sam Badi
Maar dat talent moet dus wel in één keer doorbreken want een beetje schakelen tussen het eerste en het tweede zit er niet meer in. Ik snap niet hoe je hier zo positief over kan zijn. Het gaat er niet om dat de oudjes niet bij jong kunnen spelen maar andersom.
1 0
johnd
Eerlijk, misschien, maar wel heel erg slecht voor Ajax, PSV en misschien wel de populariteit van de jupiler league, dat gezegd, Fox gaf het toch niet genoeg coverage, dus misshien maakt het daar ook niet uit.

Voor Ajax is het gewoon enorm nadelig dat ze geen tweede team meer hebben waar spelers rustig gebraht kunnen worden na een blessure en voor de spelers wordt het heel veel tellen.
1 0
Jazzypazz
Wordt de oefenwedstrijd van morgen uitgezonden?
0 0
JoodTotMijnDood
Ik mag hopen van wel aangezien ze die 4 of 5 andere wedstrijden ook niet hadden uitgezonden. En het is niet besloten dus fingers crossed.
0 0
NouriVandeBeek
Er staat een leuk voorproefje op AJax tv van Jong AJAX
0 0
wladimir
JA moet gewoon eens serieus voor de titel gaan in de JL. Met de kwaliteit van de jeugdopleiding en het eigen vermogen van de club zou dit toch gemakkelijk moeten lukken?

Feyenoord heeft best veel gekocht en lijkt nog niet klaar. PSV heeft weer een talentvolle ploeg. Desalniettemin vind ik dat Ajax dit seizoen gewoon de titel moet pakken. PSV was vorig seizoen gewoon beter.
1 0
strafschop
Daar hebben JA en JP simpel weg de inhoud niet voor. Kijk alleen maar naar het aantal doelpunten dat zij tegen krijgen in de laatste fase v/d wedstrijd.

Linkerrijtje moet haalbaar zijn, ook als de er in de winterstop een aantal spelers de stap naar het eerste zet danwel verhuurd wordt.
0 0
Boer
Bij de eerste divisieploegen lopen de uitblinkers uit andere opleidingen. Zij zijn gemiddeld een paar jaar ouder. Daardoor vaak geslepener en fysiek meer volgroeid. Als je tegen pakweg Eindhoven speelt, voetbal je tegen jongens die uit de opleidingen van PSV, Willem II, Utrecht, Feyenoord of Belgische topclubs komen. Daar win je niet zomaar van. Eindhoven heeft geen eigen jeugd.
0 0
AFCA020!
Slecht plan in mijn ogen!

We willen toch in heel Nederland dat het Nederlands voetbal groter en groter wordt?!

Dan moet je niet zorgen dat het voor jonge spelers moeilijk wordt om speelminuten te maken! Nu ga je dus krijgen dat top talenten niet de minuten mogen maken bij het eerste en een dag later/eerder bij het 2e. Dit was al zo de afgelopen 2 jaar maar het wordt voor jonkies nu nog moeilijker te spelen in het eerste.
Dit is competitie vervalsing in mijn ogen. Ajax (of een talent van ons) wordt bijvoorbeeld nu gigantisch benadeelt te opzichte van een jonkie bij Feyenoord.

In Rotterdam mogen ze wel op zondag minuten maken en op maandag nog even. Bij ons niet. Het idee was hartstikke leuk maar hoe de KNVB hem nu voor het derde jaar uit gaat voeren en weer in een slechter concept dan het jaar daarvoor kan natuurlijk niet!

Ze moeten in Zeist maar eens over eerlijke remedies na gaan denken!
0 -3
Boer
Jij snapt er niks van. Het gaat erom dat gasten als Viergever, Schone, Duarte, Gudelj et cetera de beloftenteams niet te veel 'vervuilen'. Dat zorgt voor competitievervalsing waartegen de JL-clubs terecht bezwaar maken. Soms bestond Jong Ajax uit routine en dan weer uit spelers van soms A2.

Het is juist goed voor de talenten als Noury, Cerny en Van de Beek dat ze niet steeds moeten plaatsmaken voor reserves van 1. Zij moeten wekelijks spelen. Als de Viergevers van deze wereld ritme op moeten doen, organiseer dan maar goede wedstrijden tegen Anderlecht, Brugge of Feyenoord 2, Heerenveen 2. Die doen niet mee aan de piramide.
0 0
NouriVandeBeek
Op twitter is er een foto van Sinkgraven die met krukken loopt. Zal wel een aderlating zijn
0 -1
FWAjacied
Alleen maar beter. Het kan niet de bedoeling zijn dat de Jupiler League een pretdivisie wordt waar teams gedupeerd worden door verschillende opstellingen en sterktes van de jeugdteams. Ook voor Jong Ajax is het beter. Meer vastigheid en echt de kans om talenten te laten spelen in plaats van de kneusjes.
3 -1
strafschop
Het zal weinig verschil maken aangezien zowel de A1 als het eerste Europees spelen en die wedstrijden zullen prio krijgen op de maandagavondwedstrijd van Jong Ajax.
1 0
eros
Klinkt goed,... maar wat ga je doen met een speler die terug komt van een blessure?
Die kan je niet meer warm laten draaien in jong ajax,...
1 0
Jornnn
Zorgen dat er minder blessures zijn en oefen wedstrijden organiseren.
4 -3
Melvin01
Waarom zou je je spelers extra belasten met oefenwedstrijden terwijl je Europees KNVB en eredivisie speelt? En tis makkelijk praten dat je minder blessures wilt hebben ... Dat is altijd een doel.
1 -1
AFCAjax
oefenwedstrijden voor jong Ajax uiteraard.. die moeten overigens ook wennen aan midweekse wedstrijden.
1 -1
strafschop
wennen aan midweekse wedstrijden?

gemist de hoeveelheid midweekse wedstrijden die de A1 voor zijn kiezen krijgt per seizoen?
1 0
FWAjacied
Tja, dat is het risico als je een jeugdteam mee laat doen als volwaardig team in een competitie. Dan moet je ook voor de consequenties instaan als het even in je nadeel uitvalt.
2 0
IboAFCA
Voor zulke spelers kunnen er uitzonderingen gemaakt worden, werd vorig seizoen bijvoorbeeld gedaan bij Sighthorsson, Veltman en Hendrix (PSV).
0 0
Sjaakvaak
Ook interessant om te melden hoe de rest van de nieuwe competitiestructuur is opgezet!
http://home.knvb.nl/nieuws/nieuwe-competitiestructuur-krijgt-vorm/

Wat niet duidelijk wordt is wat nu de regels voor selectiespelers onder de 23 zijn. Zijn dit de oude regels, dus alleen meespelen bij Jong indien minder dan 15 wedstrijden voor het eerste gespeeld? Of vervalt dit en mogen zij altijd meespelen bij Jong?
1 0
Ellende
Beter de jupiler league opdoeken en een extra topklasse maken. Zonder de jonge ploegen voegt het niets toe
0 -3
Boer
Ikke, ikke en de rest kan stikke. De meeste clubs in de eerste divisie hebben bestaansrecht. Ik vind 2.000 toeschouwers bij Telstar eigenlijk best veel. Als het om 200 zou gaan, werd het een ander verhaal.
0 0
jstratingg
Goede regel, dit is inderdaad beter voor de JL ploegen.
0 0
ram
Tsja... terecht. De 'Jong' ploegen zijn gewoon competitievervalsing. Ik begrijp heel goed dat de 'echte' Jupiler League ploegen zich genaaid voelen.

Dit maakt het voor Ajax wel wat lastiger om spelers wedstrijdritme op te laten doen etc. Ik weet niet of we hiermee door moeten gaan; misschien beter om terug te gaan naar de oude situatie.
1 -4
Jornnn
Gunstig voor de liefhebbers. Ik baalde er begin vorig jaar van als Bazoer werd gepasseerd voor Zimling.
3 0
Ellende
Bijna niemand is ouder dan 23 dus dat gedeelte kunnen we overslaan
8 0