Bogarde krijgt eenjarig contract: 'Ben heel blij'

SamVR, 03-07-2015 om 20:38, 19208 views, Ajax |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Winston Bogarde keert definitief terug bij Ajax om in de bovenbouw van de jeugdopleiding als verdedigerstrainer aan de slag te gaan. Dat meldt Ajax vrijdagavond via de officiële kanalen. De 44-jarige oud-Ajacied tekent een contract tot medio 2016.

'Ik ben heel blij dat ik terugkeer bij Ajax en dat zij mij de mogelijkheid bieden om de spelers te helpen in hun ontwikkeling. Ik kijk er naar uit om met de talenten aan de slag te gaan', reageert Bogarde. Ook Wim Jonk is ook in zijn nopjes. 'Sinds Jaap Stam is doorgeschoven naar Jong Ajax zijn wij op zoek naar een verdedigerstrainer en mentor voor de bovenbouw', zegt het hoofd opleidingen. 'Ik ben blij dat we die nu gevonden hebben. Ook onze verdedigende talenten willen wij zoveel mogelijk individuele begeleiding bieden.'

'Ik denk dat Winston, met al zijn passie en ervaring, de juiste man is om de fijne kneepjes van het verdedigen over te brengen. Want ook dat is straks keihard nodig om overeind te kunnen blijven in het internationale topvoetbal', aldus Jonk.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
sapp
Weet Winston wel dat het geen "Holland Casino Eredivisie" meer is..
0 0
AlexIbarra
Of het een goed idee is om een temperamentvol type binnen te halen weet je nooit, daarom is een contract voor 1 jaar ook prima

Hoe meer je hem een eikel en een slechte voetballer vindt, hoe knapper je het ook moet vinden dat hij veel bereikte met beperkte middelen. Dat is ook een kracht, en die kracht moet hij overdragen.
0 0
CrazyJew
Geweldig, eindelijk gaat onze achterhoede leren om een harde klootzak te worden. Bogarde was een geweldig verdediger die ( ondanks dat ie fouten heeft gemaakt) technisch sterk was maar ook qua uitstraling er vaak voor zorgde dat Ajax al met 1-0 voor stond. Als ie die jonge kids dat kan meegeven dan hebben we er een hoop aan
0 0
ibrahendriks
Je kan het ook positief zien, hij kent de valkuilen en kan jonge spelers, wat dat betreft veel leren. Ik heb hem trouwens toen vaker in zijn goede tijd, dat geef ik zonder meer toe, een tegenstander zien " opvreten. "
0 0
klaas
bij 010 hebben ze van gobbel goede zaak,deze goeie gast heeft een ajax hart in hart en nieren.
0 0
MarcoWatcher
Voetballers hebben geen clubhart maar een geldhart.
0 0
Dennis_Gijs12
Leuk!
1 0
MarcoWatcher
Nog zo\'n enorm ego in de staf. Dit wordt echt gelazer het komend seizoen. Ze gaan elkaar de tent uit vechten, let op mijn woorden!
1 -5
Minsc
De 60 miljoen van de aan te schaffen aandelen Arena investeren in het nieuwe jeugdcomplex en het aantal jeugdelftallen minstens verdubbelen. Nu heb je 2 of 3 talentvolle spitsen in een jeugdcategorie, dan kan je er veel meer opleiden en wordt de kans steeds groter dat je wél de volgende Kluivert opleidt.
Kost natuurlijk een beetje (meer trainers en zo), maar lijkt me beter dan hoe het nu gaat. En de Arena aankopen is m.i. niet perse slim.
1 0
JesusZoonVanGod
Investeren in de jeugd is goed, maar je kan het ook overdrijven haha! Ik zou graag zien dat er eens goed geld gestoken wordt in een goed scoutingsnetwerk. Vroeger konden we spelers als Maxwel, Grygera, Trabelsi scouten en halen voor weinig. Waarom kan dat nu niet meer?
1 0
strafschop
Het aantal jeugdelftallen verdubbelen? En tegen wie moeten die spelen dan? Je kan geen A3, A4, B3 etc... inschrijven.
0 0
AjaxD1986
Winston Lloyd Bogarde (22 oktober 1970) die ondanks dat hij in Rotterdam is geboren, zich Surinamer voelt, begon als aanvaller. Zijn grote successen behaalde hij als linkerverdediger bij Ajax en FC Barcelona.

Bogarde is misschien wel de voetballer geweest met de meeste bijnamen. Een kleine greep uit ‘zijn collectie’: Lex goudsmit, BA, Boogie Man en Brutus. Dit kwam vooral door zijn imposante verschijning. Deze breedgeschouderde linksback en niet vies van ‘bling-bling’ staat bekent om de vele aanvaringen met spelers en trainer en zijn niet-spelen, wel veel geld verdienen, bij Chelsea. Daarom zou je bijna vergeten dat hij een aantal clubs achter zijn naam heeft staan waar je ‘U’ tegen zegt; Sparta, Ajax, AC milan, FC Barcelona en dus Chelsea. Hij scoorde daarbij 26 maal in 210 wedstrijden.

Bij Ajax won Bogarde alles wat er te winnen was; de Landstitel, de supercup (landelijk en UEFA) en de wereldbeker. Hij zag dit als een overwinning die vooral tot stand kwam door de zes Surinamers die toen bij de selectie van Ajax zaten. Daarna ging het echter bergafwaarts. De medische staf van Ajax beschuldigde Bogarde ervan blessures te simuleren. In maart 1997 raakte Bogarde in conflict met Van Gaal en het bestuur nadat hij, net gerevalideerd van een blessure, een basisplaats eiste in de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid. Hij weigerde vervolgens op de bank plaats te nemen tijdens dit duel.

De beste speler ooit van de jeugd van Chelsea, staat hoog in de top miskopen die Chelsea in de geschiedenis heeft binnen gehaald. Hoewel hij transfervrij was. Maar hij kreeg een salaris van 50.000 euro per week . Wat erg veel is voor iemand die in 4 jaar tijd 9 wedstrijden in de hoofdmacht kwam opdraven. De rest van de tijd werd hij onder druk gezet door te moeten spelen in de jeugd. Dit deed hij, tegen de verwachtingen in stipt, waardoor hij zijn contract volledig uit kon dienen. Bogarde verklaarde hier zelf over: “Deze wereld draait om geld, dus als je miljoenen aangeboden krijgt pak je die. Weinig mensen zullen ooit zoveel verdienen. Ik ben één van de gelukkigen die dat wel doet. Ik ben misschien één van de slechtste aankopen in de geschiedenis van het Premiership, maar dat maakt me niet uit”.

Zelfs als international is het verhaal over Bogarde niet 1 van 13 in een dozijn. Hij speelde 20 caps maar scoorde niet. Daarnaast maakte hij deel uit van de beruchte ‘kabel’ , een vermeende breuk tussen de blanke en zwarte spelers. Toen hij tijdens het WK 1998 zou gaan starten in de halve finale tegen Brazilië, sloeg het noodlot toe en brak hij zijn been en liep een zware enkelblessure op.

Bogarde liet zich na het voetbal van een heel andere (schrijvers)kant zien in zijn boek ‘Deze neger buigt voor niemand’. Hierin is hij kritisch over de hypocriete voetbalwereld waarin, volgens Bogarde, je als donker iemand met 1-0 achter staat. Na zijn voetballoopbaan richtte Bogarde samen met vrienden het bedrijf Global Music Entertainment op, een evenementenbureau gespecialiseerd in urban-muziek. Ook in de voetbalwereld is Bogarde nog actief. Hij is als coach betrokken bij de Suriprofs, waar hij in het verleden zelf voor speelde. Verder verzorgt de oud-verdediger voetbalclinics.

Bron: http://www.kentudezenog.nl/
1 -1
jaripettersson
Het spannendste aan het champions league seizoen van 95 was als de bal in de buurt van deze man kwam. We zaten te roepen naar de tv "geef af, geef af!" Matige voetballer, narcistisch karakter, weinig verstand. Maar omdat hij zo boos kijkt en de kaaklijn heeft van een commando denken mensen hier dat zijn testikels van ijzer zijn gemaakt.
2 -2
Ajaxpyama
hij speelde helemaal niet in dat jaar
0 -2
jaripettersson
nee zijn moeder speelde dat jaar niet.
0 0
geronimo
En hij buigt niet!!
0 0
jaripettersson
probeer maar eens te buigen met stalen kloten
1 0
simok
En zo een loopt er nu niet. Alleen daarom al goed dat we nu Heitinga en zeker Gudelj hebben. Want uitstraling is ook belangrijk. Er liepen zelfs mij wat te veel perfecte schoonzonen rond.
Bogarde kon niet best voetballen, maar wellicht kan ie wel ervaring meegeven. Ben erg benieuwd!
0 0
JohnDylan
Hopelijk komen de komende jaren ook Gorré, Litmanen, Reiziger en Kluivert naar Ajax. Gorré deed het als jeugdtrainer erg goed bij Ajax, Litmanen lijkt me perfect om techniektrainer te worden, Reiziger ontwikkeld zich bij Sparta snel als trainer en Kluivert zou ik graag in de volgende technische staf van het eerste zien als een van de assistenten van Trustfull.
2 -2
Champy95
Wtf? Heb jij weer een jointje op ofzo?
Gorré heeft slechts een half jaar bij Ajax gewerkt als jeugdcoach. Tel er nog eens bij op dat jij met je kop in Londen zat. Hoe weet je nu of ie goed was of niet?

Reiziger als assistent die zich snel ontwikkelt? Op basis van wat?

Trustfulls assistent? Laat die man eerst maar een diploma behalen. Zoals het er nu naar uitziet, gaat dat minstens 2 jaar duren.
0 0
gras
Kluivert komt niet terug als assistent. Enkel als hoofdcoach. En eens met je post hoor, maar liever dat ze echte trainers talenten de kans geven, dan enkel naar namen kijken. Out of the box denken, ook qua trainers.
0 0
el_holandes
Op het eerste gezicht ben ik niet zo enthousiast over deze vriend. Misschien niet speltechnisch maar meer als persoonlijkheid. Weet niet of hij een goede invloed heeft op die jonge gasten met al die gouden kettingen, etc. Misschien is hij met de jaren volwassener geworden dus hij krijgt van mij de "benefit of the doubt"..

0 0
DrentseAjacied45
Ja laten we nog meer ideale schoonzonen creeeren !.. Een verdediger moet godverdomme toch ook geen lieverdje zijn ? Die moet iemand van het veld aftrappen als het nodig is
2 -1
Sterretje73
Hmm nou ik heb Bogarde heel erg vaak in het Okura gezien met zeer, zeer foute types die om hem heen hingen. Hij heeft daar dagenlang in de bar gezeten met super foute figuren. Dit is wel minimaal 10 jaar geleden maar toch. Hij had een hang naar het foute dus ik hoop maar dat dit goed komt. Heb er eerlijk gezegd een hard hoofd in al vind ik wel dat mensen herkansingen verdienen.
1 0
Ajaxpyama
kom op zeg. hij past toch zeker in het rijtje Tobbers met een paar hoogtepuntjes. hij is zeker niet de topspeler die hier beweert wordt . een beetje Guus Hiddink syndroom: toevallig op juiste moment tegen de juiste medespelers aanlopen en aanpikken aan het elastiek. en verder je hele carri
2 -2
3*stars*3
Mooi en slimme zet en ook goed dat het geen kleffe vriendenclubje word, gaat om kwaliteit.
Deze trainer buigt iig voor niemand!
7 -1
ibrahendriks
Als hij datgene wat hem kenmerkte toen hij top was overbrengt, vechtlust en de tegenstanders killen, is hij een aanwinst. Een kans verdient hij.,
2 -1
kaashaas
weet je wat laten we hier ook lekker negatief over doen
6 -1
OKP-AFCA
Pettersson1963 kan hier zeker weten nog wel een mooie anti-Cruijff reactie tegen aan gooien!
1 -1
Michael25
Gaat hij ook met De Boer mee?
2 -10
Scottish_Fan
Waarheen?
0 -1