[Update III] 'Kadlec moet drie miljoen kosten'

Volgens de Tsjechische journalist Ondřej Nováček zat directeur voetbalzaken Marc Overmars zaterdag tijdens het EK Onder-21 duel tussen Tsjechië en Servië op de tribune om enkele talenten aan het werk te zien.

Onduidelijk is voor wie Overmars nou precies aanwezig was. De journalist gokt op de 21-jarige middenvelder Jan Kliment van het Tsjechische FC Vysocina Jihlava, maar ook de 23-jarige rechtsbuiten Vaclav Kadlec van Eintracht Frankfurt zou wel eens bekeken kunnen zijn door het directielid van Ajax. 

Update - 14:50 uur
Ook financieel directeur Jeroen Slop en hoofdtrainer Frank de Boer zijn gespot in Tsjechië, waar ze zich op het vliegveld klaarmaakten voor de terugvlucht naar Amsterdam. Zie dit Twitter account voor een paar foto's van de delegatie van Ajax.

Update II - 17:00 uur
Volgens Simon Zwartkruis van Voetbal International was de delegatie van Ajax, bestaande uit Marc Overmars, Jeroen Slop en Frank de Boer, in Tsjechië om de 23-jarige buitenspeler Vaclav Kadlec te bekijken.

Update III - 07.10 uur (22-06-2015)
Volgens het Algemeen Dagblad hangt er een prijskaartje aan Vaclav Kadlec van drie miljoen euro. De aanvaller heeft nog een contract tot de zomer van 2017 bij zijn club Eintracht Frankfurt, door wie hij afgelopen half jaar werd verhuurd aan Sparta Praag. Daar was hij in achttien wedstrijden goed voor elf goals.

De Telegraaf schrijft maandagmorgen dat Frank de Boer, Jeroen Slop en Marc Overmars afgelopen weekend naast Kadlec ook bij Jong Duitsland-Jong Denemarken aanwezig waren. 'We hebben heel veel spelers van dichtbij kunnen bekijken. Het was een prima trip en goed dat Frank ook mee was', aldus de directeur voetbalzaken.

 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Wayout
Geblesseerd gescheurde enkelbanden
0 0
AJAXZZZ
Op psv.netwerk is er een speciaal topic over hem.
Ze zijn lyrisch over hem.
Hopen/hoopten dat Sisto naar psv komt/kwam voor vervanging Wijnaldum.
0 -2
Robinjo1988
Waarom zit je op psv netwerk??
1 0
AJAXZZZ
TELEGRAAF :

Ajax wacht op Sisto
Deen speelt nog op EK onder 21; Nantes rond over Sigthorsson

De wens van Frank de Boer om vrijdag bij de eerste training voor het nieuwe seizoen de selectie van Ajax rond te hebben, wordt een moeilijk verhaal. Omdat de Deense middenvelder Pione Sisto, die bovenaan het verlanglijstje van de Amsterdammers staat, meespeelt met Denemarken onder 21 jaar op het EK in Tsjechiê.

Ook afwezig zal zijn de IJslandse international Kolbeinn Sigthorsson. Ajax is akkoord met het Franse Nantes uit de Ligue 1 voor een vergoeding van rond de drie miljoen euro. Zelf wil de IJslander graag naar Frankrijk en heeft een principe-akkoord met Nantes.

Dat laatste is dan weer goed nieuws voor De Boer, omdat Sigthorsson verkocht moest worden, alvorens technisch directeur Marc Overmars de markt op mag van de clubleiding om een nieuwe spits naar Amsterdam te halen. Broodnodig, want na een vertrek van de IJslander naar Nantes en de verhuur van Richairo Zivkovic aan Willem II heeft Ajax behalve de Pool Arek Milik geen enkele spits meer onder contract. Zolang de Amsterdamse club nog geen extra spits heeft gestrikt, zal De Boer na het vertrek van Sigthorsson zijn selectie met een aanvaller uit de opleiding moeten opvullen.

Wel op het veld aanwezig vrijdag zijn de versterkingen Nemanja Gudelj, Mitchell Dijks en John Heitinga, die donderdag wordt gekeurd. De Serviër brak de laatste interlandperiode zelfs uit voorzorg voortijdig af, om alvast aan de slag te gaan, zodat hij topfit aan de start verschijnt bij de eerste oefensessie. Gudelj komt voor zes miljoen euro over van AZ naar Ajax. Dijks kwam al eerder uit voor Ajax en wordt deze week definitief teruggehaald van Willem II. De linkervleugelverdediger onderging gisteren de keuring en vandaag en morgen hopen alle partijen het papierwerk in orde te maken.

De door Ajax begeerde Sisto is een 20-jarige Sudanees met een Deens paspoort. De speler van de Deense kampioen FC Midtjylland scoorde in de eerste wedstrijd van de Denen op het EK -21 jaar tegen Tsjechië vlak voor tijd de winnende treffer. Als invaller. Opvallend genoeg kwam Sisto, die al bij de A-selectie van Denemarken zat, maar nog niet in actie kwam, in de 57e minuut als invaller het veld in voor Ajacied Viktor Fischer. Die liet in woord en gebaar weten niet gediend te zijn van de wissel. In de tweede wedstrijd tegen Duitsland (3-0 verlies) kreeg Sisto de voorkeur, maar maakte hij onder toeziend oog van de Ajax-top – trainer De Boer, directeur Overmars, financieel directeur Jeroen Slop – geen al te beste indruk. Fischer mocht hem in de 72e minuut vervangen.

Sisto is een snelle, behendige offensieve middenvelder met een actie, goed schot, inzicht, die ook op de vleugel uit de voeten kan. Afgelopen seizoen brak hij definitief door bij FC Midtjylland. Hij had onder andere met zeven treffers een belangrijk aandeel in de Deense landstitel. De ontwikkeling van Sisto, die zelfs als rechterverdediger uit de voeten kan, is niet onopgemerkt gebleven, want de leiding van de Deense kampioen zegt al een bod van bijna zes miljoen euro te hebben gekregen voor de 1,71 meter lange krachtpatser. Ajax zal daarom flink in de buidel moeten tasten om Sisto binnen te halen en zijn contract tot medio 2018 bij FC Midtjylland af te kopen. Volgens zijn zaakwaarnemer ziet de veelzijdige aanvaller een overstap naar Amsterdam wel zitten.

James Efmorfidis kan een eenjarig contract ondertekenen bij AZ met een optie op een langer verblijf bij AZ. De 19-jarige Ajacied sprak gisteren met technisch directeur Earnest Stewart. Ajax laat Efmorfidis transfervrij gaan, maar eist daarvoor wel een terugkoopoptie van AZ. De middenvelder heeft ook in de jeugd van Real Madrid en FC Barcelona gespeeld.
1 0
de-Ajacied
Kadlec, kan spits spelen of vleugelspeler, kost 3 miljoen, is 23, komt net tekort voor Eintracht Frankfurt. Dat komt allemaal een beetje bekend voor :net niet. klinkt als een tweede Milik of Sigthorsson. In die categorie hebben we toch al veel spelers?. Waarom geen Cardozo of Berbatov. Dan kan je eigen jeugd langzaam brengen.
0 -1
NouriVandeBeek
Hij had wel de topschutter van de Bundesliga voor zich. Ik denk echt dat Kadlec een prima spits voor Ajax kan zijn. Die 3 miljoen zou ik persoonlijk aftikken
3 0
ram
Ik zou héél blij zijn met deze Kadlec! 3 miljoen vind ik ook een redelijke prijs voor deze speler. Goede speler die prima in de spits of als rechtsbuiten kan spelen. Ideaal omdat we concurrenten nodig hebben voor Milik én El Ghazi. Misschien Sigt in de deal betrekken? Ik denk dat Frankfurt wel een passende club voor hem is. Betalen wij 1 of 2 miljoen Sigt; hebben we Kadlec binnen.

Verder hoop ik nog steeds op een écht goede linker centrale verdediger (ik zou flink investeren en proberen Balanta te halen; moet kunnen!) Mijn ideaal op dit moment:

Eerste team:

Cillessen
VanRhijn/Tete - Veldman - aankoop - Dijks
Klaassen-Gudelj
Schone/Sinkgraven
El Ghazi-Milik-Kishna/Fischer

Tweede team:

Boer
Tete/VanRhijn - Heitinga - Riedewald/Viergever - Riedewald/Viergever
Bazoer-Serero
Sinkgraven/Schone
Kadlec/Muric-Kadlec-Fischer/Kishna

Eventuele openingen opvangen met Van de Beek, Nouri, Cerny etc.
Dit komt neer op de verkoop van: Sigthorsson, Boilesen en eventueel Serero en zelfs Viergever.
Verder vind ik het noodzaak om Andersen te verhuren, er is gewoon geen plek voor die jongen en als hij ooit een goede Ajacied wil worden moet hij nu gewoon veel gaan spelen. Zelfde geldt denk ik voor Van der Hoorn. Voor hem is denk ik geen plek, of Frank gaat met Heitinga-Veltman spelen. Dan kan hij fungeren als back-up.

Ps. Ik zie nu dat Nantes 3,5 miljoen voor Sigt wil betalen! Dan zou ik lekker 2,5 a 3 miljoen voor Kadlec betalen; lekker: financiele winst en een betere spits!

1 -4
Mees0107
Ik ben het niet helemaal eens met je, maar ik vind het atlijd zo makkelijk van mensen op een duimpje omlaag te doen. Beargumenteer dan waarom je het er niet mee eens bent.
Ik irriteert me wel aan het feit dat je Veltman met een d schrijft.
Verder is Schone op 10 voor mij echt geen optie, komt handelingssnelheid tekort hiervoor.
Ook hoeft er van mij geen LCV bij. Laat Viergever/ Riedewald/Heitinga maar uitvechten wie de plek naast Veltman gaat innemen.
En over Kadlec kan ik geen mening hebben, want ken deze jongen niet. Daarom vind ik het knap dat jij hem wel kent.
0 0
ram
Alleen een duimpje omlaag vind ik vaak ook een beetje jammer. (behalve als het is op een duidelijk debiele reactie). Dat ik Veltman fout schreef vind ik ook een beetje jammer! Doe ik normaal nooit; geen idee waarom nu wel (is aangepast).

Kadlec ken ik een beetje en gezien zijn status, posities en cijfers verwacht ik dat hij een goede aankoop zal zijn.

Schone op '10' vind ik wel ideaal. Opmerkingen over zijn handelingssnelheid vind ik onzin. Hij rent misschien niet snel maar handelen (één keer raken) doet hij vaak wel snel. Maar nog belangrijker: hij doet het goed! Vorig seizoen was hij niet top maar ondanks dat is hij, na Milik, de meeste effectieve speler van Ajax. Ook zijn spelhervattingen zijn een extra wapen, net als zijn ervaring. Daarbij zei ik: Schone/Sinkgraven. Als Sinkgraven die strijd in de voorbereiding wint, vind ik dat ook niet zo erg. Ik zou nu alleen voor Lasse kiezen.

De positie van linkercentrale verdediger vind ik te zwak op het moment. Al weet ik inderdaad niet hoe goed Riedewald daar kan zijn. Ik denk nog niet top. Ik bedenk mij nu dat ik hem eigenlijk wel graag verhuurd zie worden aan een middenmotor waar hij een jaar lang in het centrum kan spelen! Zou ideaal zijn.
0 0
Minsc
Geen LCV? De drie door jou genoemden zijn niet goed genoeg, we hebben kwaliteit nodig! En we hebben poen zat.
0 0
Mees0107
Hoe the hell weet jij nou hoe goed Riedewald wordt en hoe goed Heitinga is. Nee dat weet je niet, dus zullen we gewoon de voorbereiding maar even afwachten. En jij gaat pas een speler kopen als er andere verkocht zijn, of jij wilt 4 spelers voor 1 positie in je selectie hebben=
0 0
Koenniiee
*** FRANK DE BOER REVIEW ***

Ik ben totaal geen Frank de Boer hater of een Frank de Boer Fanboy. Ik probeer objectief naar zaken te kijken en dat kan ik dan ook gemakkelijk aantonen met voorbeelden. Na een aantal wedstrijden van Boilesen in Ajax 1 was ik meteen fan; zoals hij speelde, ik vond het geweldig. Na afgelopen seizoen kan ik die jongen niet meer aan zien op de linksbackpositie. Objectief gezien, laatste jaren heeft gebleken dat hij niet goed genoeg is voor Ajax (wel of niet dankzij blessures). Zo heb ik dat ook met Frank de Boer. Ik was gelukkig om weer naar Ajax te kijken op het begin van zijn start als trainer van Ajax. Of het nou dat echte Ajax-spel was wel of niet; het was redelijk sprankelend, 433, goede druk vooruit en een prima kansenverhouding ten opzichte van de tegenstander. Kortom, er was weer dominantie!

Al twee seizoenen op rij is het echter een drama. Verkeerde keuzes van Frank de Boer liggen daaraan ten grondslag. Maar is het wel eerlijk om alles op het conto van Frank de Boer te schrijven? Ik denk, objectief gezien, niet (volledig). Graag show ik je deze video: https://www.youtube.com/watch?v=VXpdYD0ZQz0. Frank de Boer die praat over het hoog drukzetten waarbij zelfs twee backs aanvallend mee mogen doen. Ik vraag me dan af waarom we dat niet terug zien in het voetbal van Ajax? Waarom Kishna en El Ghazi het verrekken om druk te zetten op de verdediging? Waarom ze telkens hun man laten lopen en Bazoer (of een andere middenvelder) uit moet stappen? Waarom de backs niet hoger gaan staan en de buitenspelers naar binnen opschuiven? Waarom loopt de verdediging achteruit?

Iedereen die Frank kent die weet dat hij zo wil spelen als Barcelona. En dan heb ik het niet over dat tiki-taka, maar meer over de formatie, principes, intenties. Ik ben er van overtuigd dat Frank die jongens zo wil laten spelen, maar er zijn er maar weinig die het oppikken. Je hoeft niet goed te kunnen voetballen om te werken voor het team. Om te lopen voor een ander. Of om druk te zetten op de tegenstander.

De andere kant van het verhaal is nogal tegenstrijdig. Frank de Boer slaat regelmatig teksten uit die kant noch wal raken of die totaal niet bij een Ajax trainer horen. 'Als NAC Breda de lange bal gaat spelen dan zakken we in, omdat die lange bal toch wel komt, dan zetten we geen druk', 'we spelen met een zes of met een tien, afhankelijk van hoe FC Dordrecht speelt' en 'als je 1-op-1 gaat spelen tegen Dordrecht dan weet je dat het lastig wordt'. En dan nog enkele analyses na de wedstrijd. Het komt op mij niet allemaal zo best over. Ik vraag me alleen telkens af; ''waar zit het probleem nu echt?''. Heeft Frank de Boer de tactiek omgegooid en is voorzichtiger geworden (waar het toch echt op lijkt als je het voetbal vergelijkt met drie jaar geleden en zijn analyses beluisterd) of pikken de spelers niet op (dankzij wel of geen kwaliteitsgebrek) hoe Frank wil spelen?

Dit soort intenties moeten we weer te zien krijgen (http://i.gyazo.com/4039f4b5037a29784c5fcc6e6f17f244.png). Geen situaties waarbij de backs op een lijn staan of slechts een paar meter voor de verdediging. Nee, loop eens een keer diep op. Maak je intenties duidelijk, zet je drie spitsen dicht bij elkaar in de spits en van daaruit ga je op zoek naar de vrijheid en creativiteit. Nu staan ze vaak aan de zijlijn geplakt en that's it. Blijf lekker met een zes spelen en laat je aanvallende backs meedoen. Dan heb je er nog drie terug. Niet achteruit lopen, maar vooruit lopen.

Ik kan alleen zeggen dat Ajax met Heitinga, Dijks en Gudelj er op vooruit gaat. En dat bekijk ik dan niet enkel kwalitatief. Het zijn jongens die er volle bak voor gaan. Dat klinkt zo logisch, maar vergelijk de wedstrijdinzet van deze drie jongens (binnen- en buiten het veld) met de jongens die afgelopen jaar in het veld stonden. Of de ervaring. Het grootste mankement blijft gewoon de speelwijze en de intenties zoals druk zetten, domineren en aanvallend voetbal. Of het nu aan Frank ligt of aan de spelers; ik hoop een juichende Frank de Boer te zien langs de lijn na mooi combinatievoetbal, veel kansen, doelpunten en overwinningen!

Ja, ik geef Frank nog een kans.
12 -2
Minsc
Ik niet, heeft inmiddels wel bewezen hét niet te hebben. Denk te weinig vooruit (Klaassen/Ziyech/Bazoer), bijvoorbeeld toen we wisten dat Blind weg zou gaan. De manier waarop hij Serero op 6 heeft aan laten knoeien is ook een goed voorbeeld.
1 0
Mees0107
Zoals ik ook al eerder zei. Cruijf deed weer is deze treffende uitspraak laatst:
Een aankoop moet je niet alleen beoordelen of zijn eigen kwaliteiten, maar ook wat hij toevoegt aan het elftal en de spelers om hem heen waar hij mee samen speelt.
Deze uitspraak kan je zeker toepassen op bijv Hetiinga.
1 0
meerzicht
Samengevat, ajax heeft technische spelers zat maar ontbeerde spelers die strijd meer in hun genen hebben dat technisch voetbal en die komen er nu
1 -1
AJAXZZZ
Cruijff, hij blijft geniaal.

https://www.youtube.com/watch?v=7NZ0byEyeOA
1 -5
AJAXZZZ
Het is een wonder dat Frank de Boer kampioen is geworden met het matige elftal, die hij tot zijn beschikking had.

Dat hoorde ik ook wekelijks bij Studio Voetbal en Voetbal International.

Daarom moeten er 2 goede ervaren voetballers bij komen.
Een goede linkercentrale verdediger (Moisander weg) en een goede spits (Sigthorsson waarschijnlijk weg/Zivkovic verhuurd).

Als dat niet gebeurt vrees ik het ergste voor het behalen van de CL en het landskampioenschap.
2 -2
JPC40
Ik niet meer heb alle vertrouwen in hem verloren en had liever gezien samen met Marc dat zij hun functie neerlegden , want geloof er geen moer meer van dat zij dit team nog enigszins een stap omhoog gaan brengen.
3 -1
Koenniiee
Ik ben hier niet om iemand te verdedigen, maar vraag me wel af op basis waarvan. Punt 1, Frank de Boer. Als hij de speelwijze en intenties na afgelopen twee jaar niet kan veranderen komend seizoen, dan heb je helemaal gelijk. Wat betreft Overmars, je kunt niet ontkennen dat de drie aankopen een verbetering zijn dan datgene wat er nu staat.
1 0
JPC40
een verbetering op welke niveau ?? dit zijn toch geen spelers die dit team werkelijk vooruit zullen trekken zodra het moeilijk wordt in een groot toernooi ??.
1 -1
Koenniiee
Simpel gezegd, met de juiste tactiek, intenties, samenstelling en afstemming kan Ajax hoge ogen gooien. En dat denk ik niet meteen aan een halve finale CL, maar de achtste finale is niet onbereikbaar. Zeker niet wanneer je er op iedere positie op vooruit gaat dit seizoen. Vergeet niet dat we al twee jaar naar een heel slecht Ajax kijken wat puur komt door het ontbreken van gif en de juiste speelwijze. Dan lijkt alles al snel drama, terwijl we gewoon een heel getalenteerde groep hebben staan.
1 -1
JPC40
ik hoop echt dat je gelijk gaat krijgen, ik heb geen beeld van Marc en en Frank dat zij dit team nog iets gaan bereiken, zo helder als het beeld van Van Gaal en Guus was zo helder is het ook voor mij met Frank en Marc die gaan Ajax niet verder helpen.
1 0
nielsVAK410
Off topic: nieuwe trainingslijn uitgelekt? http://www.footlocker.eu/nl/Kleding/adidas-Ajax-Trg-Top.aspx/7138472680
1 -1
AFCAsphere
Ziet er mooi uit! Hopelijk krijgen we alleen niet dat gifgroene uitshirt, waar foto's van waren uitgelekt.
0 0
Ajax Roermond
nicee!
0 -1
nielsVAK410
Ziet er veel beter uit dan dat lelijke groen.
Wel apart dat footlocker het aanbied zonder dat het uittenue gepresenteerd is.
0 -1
AJAXZZZ
OFF : Psv biedt 7 miljoen voor een aanvaller/aanvallende middenvelder uit Uruguay.
1 -2
guusram
lodeiro
4 0
geenenkelproble
OFF; oke
0 0
guusram
Er heeft al Iemand een "welcome to Ajax" video van Kadlec gemaakt, valt niet heel veel goals tezien maar toch wel mooi.
https://www.youtube.com/watch?v=DmgjCTYGmkM
0 0
Poldervoetbal
Ontsla Frank de Boer nou eens een keer en haal een trainer die wel spelers op de goede plekken zet, met persoonlijkheden kan omgaan en een team kan smeden met automatismen en vastigheid. Daar schieten we als Ajax al meer mee op dan het halen van een speler, die Frank natuurlijk op een verkeerde plek neerzet en daarna af test, zoals gewoonlijk. Wat een drama !
11 -20
PetrosQ
Ooit gehoord van het spreekwoord 'Vechten tegen de bierkaai'? Het betekent zoiets als 'het onmogelijke proberen te bereiken' of 'een verloren strijd aangaan'. Ik vind dat spreekwoord best toepasselijk op jouw opmerking.
1 -1
geenenkelproble
Martin Jol heeft geen club, hopelijk komt die terug en kunnen we alle afdankertjes van Raiola ook even aantrekken. #teamJol
4 -9
godenzonensuper
Deze !
1 -13
AJAXZZZ
http://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/441130/de-tien-spitsen-die-interessant-kunnen-zijn-voor-ajax.html
0 -1
godenzonensuper
el ghazi , kishna , zivkovic ,denswil . Toch knap van frankie om 3 van deze jongens verpest te hebben en el ghazi gaat nog verpest worden met de aankoop van deze dwerg . En iedereen maar altijd zeiken over Jol dat hij talent geen kans gaf joh die afschuwelijke de Boer is 10x erger .
2 -14
Ruff Rhythim
Over zeiken gesproken...gast....je doet niet anders.....
3 -1
Timothy020
Een goede combinatie van talent,ervaring,fysiek,creativiteit, dreiging, scorend vermogen en techniek in 1 elftal.

-----------Cillessen----------
Tete, Veltman, Heitinga, Dijks
------Klaassen, Gudelj------
----------Sinkgraven----------
--Kadlec, Milik, Fischer--

Bank:
Boer,V Rhijn,Riedewald,Bazoer,Andersen,El Ghazi, Kishna.

Dit lijkt me wel wat!

3 -5
han23
kadlec en heitinga zijn nog niet binnen toch?
1 0
Wayout
Oh je stelt Kadlec gelijk op. Je zal hem wrs niet eens goed kennen.... Echt wat een opportunisme!!! Verder: Heb je niet eens een centrum spits op de bank. Je middenveld is niet realistisch omdat we niet met de punt naar voren en 2 verdedigende middenvelders spelen normaliter. Klaassen zal, als we met een 10 spelen, op 10 spelen! Hou verder op met je opstellingen want het trainersvak zal voor jou altijd een brug te ver of een stap te hoog zijn. Ook bij de amateurs t/m de aller laagste klasse!!! Ga nu snel wat anders doen....! En heel gauw!!!
1 -3
gwn_rj
babel er nog bij op de bank dan ben je compleet. zou wel kishna er altijd inzetten, dat is een van de weinige echt creatieve aanvallers die we hebben. Met wat vertrouwen (basisplaatsen en 90 min.laten staan), heb je echt een topper aan hem! Helaas ontbreekt het nu soms aan inzet,maar dat kan komen door de band met de boer?
0 0
gwn_rj
overigens zijn kishna en el ghazi de enige echte linkse en rechtsbuiten. 1 vd twee moet sowieso altijd in t veld staan, anders krijg.je veel te veel trechtereffect..
1 0
gwn_rj
overigens zijn kishna en el ghazi de enige echte linkse en rechtsbuiten. 1 vd twee moet sowieso altijd in t veld staan, anders krijg.je veel te veel trechtereffect..
0 0
gwn_rj
overigens zijn kishna en el ghazi de enige echte linkse en rechtsbuiten. 1 vd twee moet sowieso altijd in t veld staan, anders krijg.je veel te veel trechtereffect..
0 0
johnd
Zijn binnen een half jaar Kishna, El Ghazi en Bazoer ontevreden en verlies je 3 grote talenten.
1 -2
AJAXZZZ
Dan zijn binnen een half jaar Fischer, Kadlec en Sinkgraven ontevreden.

1 -1
Rayno95
Ze moeten gewoon allemaal niet janken en de concurrentiestrijd aan gaan, dat hoort gewoon bij Ajax ;)
1 0
godenzonensuper
Inderdaad , de gevolgen van de krankzinnigheid van de Boer gaan nog wel heel duidelijk worden voor veel van zijn fanboys .
3 -5
flithje
Je punt is wel een keer duidelijk, je wil de boer weg zien. wanneer ga je het weer over voetbal hebben? hoor dit gezeur al maanden van je..
7 -1
JohnDylan
El Ghazi heeft een contract tot medio 2019 en Bazoer ligt zelfs tot 2020 vast. Trouwens zou ik Bazoer samen met Riedewald en Zivkovic naar Willem II sturen. Gebruik Serero maar als back-up verdedigende middenvelder en rechtshalf zodat Bazoer een jaar aan Eredivisie ervaring kan opdoen. Ik zou ook Andersen verhuren maar dan aan een club als FC Groningen of sc Heerenveen.
0 0
mickey2602
Alhoewel ik Serero momenteel de beste optie vind op de nr 6(weet niet of Gudelj daar kan en zoja,hoe hij daar speelt)vind ik wat je nu typt complete onzin.
Bazoer verhuren?Waarom als hij de gedoodverfde toekomstige nr 6 is en puur omdat dit minder taken met zich meebracht het afgelopen half jaar rechts midden heeft gestaan?En wellicht deels omdat Klaassen die buikwandblessure had waardoor Klaassen af en toe op de 6 kwam.
Serero die al 4 jaar bij het eerste zit en op iedere plaats het net niet was,ook eigenlijk op de 6 positie,die wil je behouden?Alhoewel ik nu lees dat je Serero als back up wil houden voor de 6 en rechtshalf,btw een plaats waar hij nooit heeft gestaan.
Back up op CVM zou kunnen maar dan wel back up van Bazoer.
0 0
Timothy020
Dan moeten ze naar de amateurs van SDOB gaan. Spelen ze altijd basis.
Prof(top) voetbal = concurrentie.
1 0
AFCA1510
vind het vrij dom om deze gast te halen terwijl je cuenca die ongeveer even oud is, transfervrij kan oppikken. mits die fit is een enorme versterking voor ajax imo
1 0
Mokum_32
Hij wordt gewoon voor de spits positie gescout hoor.Frank wil alle linies gewoon dubbel bezet hebben. EL ghazi heeft al schone als concurrent.

FIscher Milik EL ghazi
Kishna kadlec schone
1 -2
Ajax34
Beter dan Zivkovic is hij niet (heeft misschien wel een betere mentaliteit). Dat is dus weer 3 miljoen voor een matige speler. Maar Marc krijgt straks wel weer zijn bonus.
2 -9
JohnDylan
Persoonlijk vind ik Kadlec als spits wel beter dan Zivkovic maar denk ik dat hij als rechtsbuiten beter tot zijn recht zou komen bij Ajax. Kadlec zou als buitenspeler qua type (en dus niet qua niveau) vergelijkbaar zijn aan Reus. Met Kadlec of rechts en Fischer op links zal er veel dreiging vanaf de flanken komen maar er moet dan wel genoeg creativiteit op het middenveld staan.
3 0
flyingsoccer
Hoe weet jij dat hij niet beter is dan die Zivkovic, ik vind deze speler wel passen bij Ajax. Bij iedere nieuwe speler die Ajax waarschijnlijk wilt binnenhalen is het nooit goed en wat wil jij dan zien komen.
2 -1
Oliveira
Niet onder de indruk van deze speler. Ik heb nog gezocht naar zijn "kwaliteiten"en die vallen heel erg tegen. Weinig indruk gemaakt in Duitsland en in Tsjechië daar alleen heeft hij het laten zien.
0 -1
gras
Genoeg potentie deze jongen, maar vraag me wel af wat dit voor signaal naar Muric geeft. Die lijkt toch niet het vertrouwen te krijgen dat nodig is voor een doorbraak. Gaat meer de Meleg kant op, wat erg jammer zou zijn.

Hoe dan ook, Kadlec moet direct inzetbaar zijn gelet op zijn ervaring in een competitie met hogere weerstand.

Neemt niet weg dat we nog steeds een balvast aanspeelpunt nodig hebben en dat er tot op heden geen enkele speler is benaderd die aan dat profiel kan voldoen. Dat is zorgwekkend. Terwijl je aan PSV zag, wat een sleutelpositie dat is voor een zwalkend, jeugdig elftal. Zagen we aan Pantelic ook al.

Je kan nog 20 jeugdige spelers aantrekken, maar tot je zo'n balvaste spits hebt met ervaring, krijg je die potentie er niet uit bij de talenten.
3 -2
PeterVKV
Muric moet eerst goed Nederlands/Engels leren om te kunnen communiceren in en buiten het veld. Hij kan nu die keeperstrainer niet verstaan bij de zijlijn als hij moet invallen......
Verder is volgens mij een balvaste wat statische spits geen must. Met Kadlec, El Ghazi, Milik, Fischer en Kishna heb je 5 goeie spitsen die allen op meerdere posities in een 3-mans voorhoede uit de voeten kunnen. Je kan dan met een heel beweeglijke voorhoede spelen door constant te switchen, waarbij er altijd 1 naar de bal toekomt en 2 diep gaan. Als het middenveld dan ook nog altijd de diepte mag zoeken van Frank wordt het volgend jaar hopelijk weer eens leuk om naar te kijken.
0 -2
gras
Een balvaste spits is absoluut een must. Fischer verzoop als 9 in de wedstrijden bij Ajax en Jong Denemarken. Misschien kan hij die positie op latere leeftijd aan. Kadlec is geen echte spits, meer een twee spitsen spits, Milik is evenmin een aanspeelpunt, Ghazi en Kishna ook niet. Over 5/6/7 jaar misschien.

Geef deze gasten nou gewoon een balvast aanspeelpunt. Dat hoeft echt geen 'statische' spits te zijn als Pelle, maar een dienstbare (meer beweeglijke) speler als Luuk de Jong. Geen internationale top, maar hij laat de kwaliteiten van zijn medespelers beter tot wasdom komen.

Dat is toch een van de grootste minpunten geweest dit seizoen. We kunnen wel met tieners en 20ers proberen zoals Barca met een inzakkende of soms zelfs zonder echte 9 te spelen, maar we kunnen niet eens samenhangend voetbal spelen tegen Dordrecht, Excelsior en GAE.

Geef het elftal een kapstok door balvastheid en ervaring in de as te zetten. Dan zie je het team gelijk beter gaan spelen, net als wanneer Siem daar als gelegenheids aanspeelpunt werd neergezet.
1 0
BigDaddy84
Muric zal volgend seizoen veel minuten moeten maken. Dit jaar heeft hij daarvoor te weinig kans gekregen door omstandigheden. Op de bank zitten bij het eerste schiet hij niks mee op. Lekker een vol seizoen draaien in Jong Ajax en af en toe ruiken aan Ajax 1. Volgend jaar zal hij dan de concurrentiestrijd aan moeten gaan.
1 0
gi0vanni
Als een talent behalve talent en inzet ook de vorm heeft is de leeftijd van minder belang.
Pak Zlatan die had alle drie en kon wedstrijden voor je winnen. Wat opviel was dat hij niet zo heel veel scoorde in de ED maar dat was geen ramp omdat we toen veel spelers hadden die een goal konden maken.

Als een goede ervaren spits niet te halen is dan kun je met spelers als Milik, El Ghazi, Klaassen, Fischer of kishna om er een paar te noemen nog steeds veel goals maken.

0 0
Ajax27
Zlatan zlatan... zlatan is een topspits geworden, maar was dat bij lange na nog niet bij Ajax. Hij heeft geweldige momenten gehad, maar ook een hoop draken van wedstrijden gespeeld bij Ajax. Hij werd niet voor niets regelmatig eerder naar de kant gehaald en heeft ook zijn periodes gekend bij Ajax dat ie maar 20-30 min mocht invallen.
1 0
gi0vanni
Ik gaf al aan dat hij niet veel scoorde. Dus dan komen we vanzelf bij het punt dat ik wilde maken: Een goed team waarin verschillende spelers kunnen scoren is ook gewoon prima.
0 0
JohnDylan
Inderdaad, in die periode zag ik Mido veel liever in de basis staan dan Ibrahimovic. Mido speelde toen veel beter en was ook nog jonger dan Ibrahimovic. Ibrahimovic had toen al duidelijk veel potentieel maar een topspits was hij bij Ajax zeker nog niet.
0 0
RusselWestbrook
En iedereen floot hem uit.

Nu wisten ze meteen al dat het een topper ging worden.
0 0
A Cohen
Hebben de "heren", ook nog in de gaten dat het achterin een ONERVAREN GATENKAAS is.
Heitinga jaaah die heeft ervaring, maar kan hij brengen wat wij verwachten?
Hebben ze dan bij Herta en Everton echt zo zitten te slapen?
Veltman heeft ervaring maar 't niveau is zeer minimaal.
En over de rest maar te zwijgen.
Geel kaartje een blessure, dan moet één van de rest het vuiltje opknappen.
Er moet een ervaren centrale verdediger gehaald worden.

Middenvelders daar kunnen we een groothandel in beginnen.

Milik blijft.
Sigthorson mag of MOET weg.
Zivkovic is in gesprek met Willem II, dus verhuur is besproken.
Houden we Fisher nog over.
Maar Kishna funtioneert als li. buiten, althans vorig seizoen, niet 100%.
Gaat Fisher vast op li. buiten.

WAAROM IN HEMELSNAAM GAAN WE ZIVKOVIC VERHUREN?
Komt hij niveau en kwaliteit te kort?
Geen vertrouwen in Zivkovic.
Waarom heb je 'm dan gehaald, bij Groningen scoorde hij aan de lopende band.
Bij Ajax-1 krijgt hij daar de kans niet voor, muv Excelsior uit.

Ben ik nou gek aan 't worden of.....
5 -9
gi0vanni
Er is al vaker aangegeven dat een Zivkovic met de ruimte die kleinere clubjes krijgen een levensgevaarlijke (counter)spits is. Maar als je bij Ajax speelt dan moet je in meer dan 90% van de wedstrijden zelf het spel maken.

Je kan van zo'n jonge speler niet verwachten dat hij in 1 jaar alles geleerd heeft wat er van een Ajax spits word verwacht. Maar hij moet wel spelen om beter te worden dus is verhuur zo slecht nog niet.

Je hebt geen garantie dat iedereen het haalt maar b.v. Vertonghen verging het best aardig na z'n verhuurperiode.
0 0
afc_red
Hebben ze dan bij Herta en Everton echt zo zitten te slapen?

Nee maar je heb het nu over de Bundesliga en de Premier League.
Wel even andere koek dan onze almachtige EREDIVISIE ...
Lijkt wel of ik de enigste ben die inziet dat Heitinga weer opbloeit bij Ajax en een leider wordt achterin. Schat hem bijvoorbeeld hoger in dan Veltman.
3 -1
mickey2602
Ik weet niet of je de enige bent die dat inziet wat betreft Heitinga maar ik hoop wel met je mee.
Ik ga in ieder geval niet mee in alle negatieve stukjes over zowel Heitinga als Dijks,simpel omdat het niet slechter kan als afgelopen seizoen.
En het hier gaat om de eredivisie,een competitie waar Heitinga het toch wel moet kunnen redden.
En Dijks,tsja,geweldige comeback gemaakt maar wel bij WillemII...Aan de andere kant speelt WillemII het spel dat wij graag willen spelen en blonk hij daar uit dus zo slecht zal hij niet zijn denk ik.
Ik hoop gewoon dat Ajax eindelijk het licht heeft gezien wat betreft een uitgebalanceerde selectie(strijdlust/gif tegenover techniek)en dat we de komende tijd weer verwend gaan worden met veel beter spel als afgelopen seizoen.
0 0
DeBaas
Ja, want Bojan en al die andere afdankertjes uit Barcelona schoten er hier ook zo 30 tot 40 in. De Nederlandse competitie is gewoon kut voor die oudjes, want ze krijgen hier juist te maken met vaak snelle en atletische aanvallers en laat die Heitinga dat nou net niet kunnen. Daarnaast willen we toch ook een rol in Europa gaan spelen en als Heitinga komt, dan is dat alleen voor de Nederlandse competitie. Veel fans zijn hier al net zo de weg kwijt als het bestuur.
1 -2
afc_red
Ja want PSV heeft ook een zeer atletische achterhoede? En Poulsen was ook zeer atletisch? Ronald Koeman was ook zeer atletisch? Het centrum Blind / Rijkaard in 95 ook he?
Frank de Boer was ook zeer atletisch? Heitinga is namelijk veel minder dan Moisander wie hij direct vervangt?
Ooh je wil wat betekenen in Europa? Dan zal het salaris huis minimaal verdubbelt moeten worden. Dan moeten Spelers als Verthongen / Blind op hun 23e een verbeterd contract krijgen dat meer richting de 2 a 2,5m per jaar gaat. Zodat spelers pas op hun 26e richting het buitenland gaan. Tot die tijd is dit de beste ervaring die je krijgt afdankertjes die het elders niet meer redden. Maar hier in Nederland is dit het maximale wat je gaat krijgen voor dit budget.
3 0
WinstonWeed
Heitinga en Moisander is lood om oud ijzer.
Heitinga is zeker niet beter dan Moisander. Hij is alleen ouder en trager.
Moisander is nog international, Heitinga allang niet meer.
1 0
El Toro
Frank ziet t nog niet gebeuren dat Zivkovic het gaat brengen op het moment dat Milik het niet brengt, en op basis van de wedstrijden die ik gezien heb van JA en zijn invalbeurten in het eerste ben ik geneigd hem gelijk te geven. Het is een goede spits om weg te sturen, maar met weinig ruimte (en dat krijg je bijna niet in de ED met al die ploegen die achterover leunen) is het fysiek en technisch gewoon nog niet genoeg... Een verhuur, waarin hij veel minuten gaat maken, lijkt me dan ook een verstandige keuze. Ben benieuwd of Kadlec voor rechtsbuiten of spits gehaald wordt. Ik gok als concurrent voor Milik, wat zou betekenen dat alleen op rechtsbuiten nog iets moet gebeuren.
3 0
BigDaddy84
Niet raar opkijken (mocht Kadlec komen) dat hij voor zowel de spitspositie als de rechtsbuitenpositie komt. Met Muric, Cerny, Dekker, Menig, Acolatse en Becker hebben we veel talenten voor de flankposities. Daarnaast hebben we ook Schöne nog. Als je Kadlec haalt voor de spits en rechtsbuitenpositie hou je ruimte vrij om talenten een kans te geven en heb je alsnog een brede selectie. En Zivkovic staat over een jaar uiteraard ook weer te trappelen om aan te sluiten (hopelijk).
1 0
AJAXZZZ
Wat betreft de verdediging geef ik je gelijk.
3 -3
Piejotter
Vrees van wel.....
0 -4
Ruff Rhythim
Mensen die denken dat ze gek aan het worden zijn, die zijn dat meestal al...
6 -5
RusselWestbrook
Neem nou een keer je pilletjes
2 -6
Barra
Heb inmiddels wat filmpjes bekeken en aan de hand daarvan ben ik niet overtuigd, maar van een paar filmpjes krijg ik natuurlijk ook niet echt een duidelijk beeld van een speler dus we zullen zien. Als deze jongen uiteindelijk komt en hij weet het niet te brengen, dan kunnen we stellen dat ons aankoopbeleid toch echt te wensen over laat. Vooralsnog hoop ik dat we dit jaar een beetje een ommezwaai maken en er beter en attractiever gespeeld wordt.
2 0
Nummer 9
Beter gewoon eerst een jaartje huren met een optie tot koop...
2 0
han23
dit is de ervarenspits waar we naar op zoek waren?
1 -6
strafschop
De berichtgeving van diverse journalisten lijkt me duidelijk, een eventuele komst van Kadlec sluit een transfer van een ervaren spits niet uit.
3 0
Koenniiee
Hij heeft in elk geval geen Kuipvrees.. Pikt 'ie daar vast zijn doelpuntjes mee!
6 0
3*stars*3
Haahaha heerlijke reactie!
3 goals in 2 duels tegen die kakkies is top!

Valt mij trouwens op dat de AJax haters overal gelijk beginnen over jeugd, jeugd, jeugd en JC, als Ajax weer een speler koopt of als Ajax interesse toont.
Begint een beetje triest te worden en angst zit er goed in.

Vooral op AD.nl is het altijd lachen als hun weer een Ajax topic openen waarop je kan reageren.
1 -1
NieuweAjax
Vraagje: Ben je toevallig Brock die op AD Ajax altijd verdedigt? Het valt me op omdat je ook zo'n Memphis Depay fan bent (als ik me niet vergis).
0 0
Michael25
Heel goed, dan is er meteen een spits bij. Ik kon me al niet voorstellen dat men Zivkovic zo makkelijk zou laten gaan, wetende dat Sigthorsson ook al zal vertrekken. Dan zou je met Milik nog maar een spits over houden. Goed dat Ajax serieus op zoek is naar kandidaten. Het enige wat ik van Kadlec heb gezien was die wedstrijden tegen Feyenoord, dat was niet slecht. Milik kwam ook niet uit de verf in Duitsland, maar doet het hier en bij Polen uitstekend. Hopelijk is dat met Kadlec ook het geval. 3 miljoen mag geen probleem zijn, voor de zekerheid misschien eerst nog een jaartje huren met optie tot koop.
2 0
Mixmaster
Positief dat er gekeken wordt naar een vleugelspeler. Maar het brengt ook een hoop vragen met zich mee. Kishna?? el Ghazi zal dan wel wat concurrentie krijgen. Maar Muric? En hebben we verder in de jeugd dan niemand rondlopen die er klaar voor zou kunnen zijn? Zou deze jongen al uit het netwerk van vader Gudelj komen? En dan nog iets wat ik niet begrijp... Hoe kan hij 23 zijn en op het EK U21 spelen? Weet iemand dit?
2 -1
MS22
Je moet onder 21 zijn op t moment dat de kwalificatie begint.
0 0
strafschop
De eerste kwalificatiewedstrijden waren in maart 2013. Kadlec is van 20 mei 1992.

Spelers zijn speelgerechtigd als ze geboren zijn op of na 1 januari 1992.
0 0
Sallons@AS
Waarschijnlijk is hij dispensatiespeler en is hij net 23. Hij is geboren voor een bepaalde datum waardoor hij nog net mee mag doen aan het toernooi. Verder denk ik dat Ajax meer een spits in Kadlec ziet. Want Schöne zal denk ik als stand-in van El Ghazi en Klaassen worden gebruikt aankomend seizoen.
0 0
strafschop
Er zijn geen disapensatie mogelijkheden.
0 0
zlatan-beast
je moet 21 of jonger zijn als de kwalificatie voor dat toernooi begint.
0 0
Mixmaster
Aha, helder. Thanx
0 0
EricAjax1
Dispensatie.. Kevin Volland van Duitsland is okk 22.. Maar denk dat deze jongen toch voornamelijk als spits gezien wordt voor Ajax
0 0
strafschop
Niks dispensatie, spelers zijn speelgerechtigd als ze geboren zijn op of na 1 januari 1992.
0 0
Mixmaster
Ja, dat klinkt wel erg des Ajax inderdaad. Iemand die het goed doet als rechtsbuiten halen en dan in de spits zetten.
0 0
Jornnn
Het lijkt soms wel een eis van Ajax; dat je op minimaal 2 posities inzetbaar moet zijn. In de praktijk zijn vaak dit soort spelers het op beide posities net niet.
1 0
Michael25
Hij zal voornamelijk voor de spitspositie in aanmerking komen lijkt me.
0 0
erikvr
Ik neem aan dat Muric nog niet klaar is dus voor Ajax 1? En dit was zo'n toptalent?
0 0
BigDaddy84
Muric zal de meeste minuten waarschijnlijk in Jong Ajax gaan maken en als hij daar uitblinkt waarschijnlijk wat mogen ruiken aan Ajax 1. Hij heeft er niks aan om nu op de bank te zitten bij Ajax 1, terwijl hij vorig jaar ook al een lange tijd niet heeft kunnen voetballen. Minuten maken is dus een must. Volgend seizoen kan de situatie dan weer opnieuw geëvalueerd worden. Als hij op dat moment nog achter El Ghazi en Kadlec staat is een verhuur het slimst. Of hij moet één van de twee voorbij zijn gestreefd. En dat is niet ondenkbaar.
0 0
JohnDylan
Heitinga, Gudelj, Kadlec en Dijks als aankopen lijkt me nog steeds niet het transferbeleid waar we de weg omhoog weer mee zullen vinden maar het is in ieder geval een stuk beter dan dat van een jaar geleden. Als Ajax in plaats van Dijks te halen zo'n 6 miljoen opzij had gezet om een echt goede linksback te kopen had ik het transferbeleid van deze zomer zelfs een dikke voldoende gegeven.

Gudelj en Kadlec zijn hele goede aankopen voor een club als Ajax en als Kadlec echt komt en net als Gudelj een vijfjarig contract tekent kunnen ze de komende vier seizoenen een goed duo op rechts vormen. Beide spelers zijn 23 jaar oud en het zou prachtig zijn als Ajax ze pas medio 2019 verkoopt wanneer ze 27 zijn. Het zou mooi zijn als Ajax weer wat vaker spelers van 25-27 jaar oud in de selectie weet te houden.
3 -1
BigDaddy84
Ajax moet gewoon naar een punt dat je per seizoen hooguit 2 aankopen nodig hebt. Pas dan kun je, met gericht scouten, je selectie ook echt versterken met een laag budget. Daarvoor moet de doorstroming uit de opleiding wel verdomde hoog liggen en daar zitten we nog niet. Vergeet niet dat het een proces is. Stap voor stap naar het ideale punt. We kunnen niet in een paar jaar alles 180 graden draaien.
1 0
JohnDylan
Daar ben ik het totaal mee eens maar het zal nog wel even duren voordat Ajax genoegen heeft aan twee aankopen per seizoen. Sowieso moet Ajax hetzelfde met de scouting doen als er met de jeugdopleiding is gedaan. Er moeten veel meer nieuwe scouts worden aangesteld en er moet meer naar de scouting geluisterd worden. Volgens mij zal dat alleen gebeuren als het hoofd van de scouting plaats mag nemen in het technische hart.
0 0
BigDaddy84
Het is natuurlijk wel de vraag of er financieel ruimte is voor 'veel meer nieuwe scouts'. Dat er in ieder geval ruimte is voor verbetering is duidelijk. De scouting voor de jeugd is overigens wel behoorlijk op orde (voor zover ik kan oordelen), dus dat is positief. En het feit dat ze na Milik nu hun oog hebben laten vallen op Kadlec laat zien dat ze ook wel breder uit aan het kijken zijn. Er wordt in ieder geval creatiever gescout. Nu afwachten hoe het uitpakt.

Overigens verwacht ik niet dat de hoofd scouting snel zijn intrede zal nemen in het TH, aangezien Van der Zee deze functie nu invult. En daar zullen ze op dat moment eerst vanaf willen. Het luisteren naar de scouts kan daarnaast mogelijk wel beter, alhoewel wij ook niet weten hoeveel spelers de scouts hebben aangereikt die terecht zijn afgewezen. Zo'n conclusie ben ik dus altijd erg terughoudend mee.
0 0
eros
Die back kan nog komen,...
Kan mij niet voorstellen dat Boilessen blijft.
0 0
JohnDylan
Ik kan me niet voorstellen dat ze Dijks niet als basisspeler hebben gekocht. Ik hoop trouwens wel dat je gelijkt hebt en zou het persoonlijk prachtig vinden als Emanuelson terug naar Ajax wordt gehaald.
2 0
eros
Ik zie hem ook graag komen,...
Ik zie hem alleen niet snel links back gaan spelen.
0 0
Minsc
Leuk hoor, een concurrent voor Anwar. Zegt dus dat Kadlec niet echt beter is dan Anwar en voor de breedte wordt gehaald.
Dus dan nog maar eens: WAAR BLIJFT DIE KEIGOEIE LCV? Neem tenminste aan dat Heitinga niet stiekem keigoeie lcv is geworden, maar 1e reserve voor de verdediging gaat zijn.
1 -7
afc_red
Hoe matig Heitinga ook lijkt op internationaal niveau, zodra hij bij Ajax binnen komt is hij een gelouterde international die met al zijn ervaring vrij snel de leider in de verdediging zal zijn.
Dat zegt meer over het niveau in Nederland trouwens.
Kijk maar naar die Mexicaan die naar PSV ging. Was bij Valencia ook geen basis speler en groeit hier uit tot een sleutel speler.

Eredivisie stelt internationaal geen ruk voor en de bunderliga's nummer laatst zou hier Europees voetbal halen. een club als Vitesse / Heerenveen zou bijvoorbeeld gewoon degraderen daar.
6 -3
AJAXZZZ
OFF : Telegraaf

Dick Advocaat aast op Wijnaldum, evenals Mcclaren van New Castle.

Directe plaatsing landskampioen voor CL in gevaar door vrije val op UEFA-lijst.
0 -1
strafschop
Er zullen minstens 4 teams, misschien wel 5 teams de poulefase in moeten dit seizoen anders is het niet te keren. NL begint dit seizoen op de ranking als 10e, NL staat over de laatste 3 seizoenen slechts 15e.
0 0
zlatan-beast
dan zal dit jaar europees top moeten zijn met minimaal 1 club in de achtste/kwart finale CL en 1 halve finale EL
1 0
OKP-AFCA
Kansloos dus.
0 -1
gebruikersnaam
voor beide toernooien krijg je evenveel punten dus teams die ver komen in de EL is ook prima, aangezien dat gemakkelijker
0 0
strafschop
Echter voor het overwinteren in de CL staat 5 bonuspunten, bovenop de 4 voor plaatsing CL poulefase, die je niet hebt in de EL.
0 0
gebruikersnaam
ah, dat wist ik niet
0 0
AJAXZZZ
Telegraaf

Frank de Boer neemt kijkje in Praag

In de zoektocht naar versterking heeft Frank de Boer zijn ogen dit weekeinde goed de kost gegeven. De trainer van Ajax reisde zaterdag met financieel directeur Jeroen Slop en directeur voetbalzaken Marc Overmars naar Praag voor het EK onder 21. Hoewel spits Jan Kliment bij de Tsjechische ploeg uitblonk tegen Servië (4-0) door drie keer te scoren, is hij in beeld bij andere clubs dan Ajax. Daarnaast waren De Boer, Slop en Overmars bij Jong Duitsland-Jong Denemarken (3-0) om talenten te bekijken.
0 0
WSMaluku
Balen nog steeds geen nieuws dus
0 0
WSMaluku
Nog steeds geen bericht Van verweij. Maandag doorgaans het meeste nieuws. Morgen laatste maandag voor de deadline die Ajax zichzelf had gesteld
1 -1
vd.Vaart
Update: FC Nantes leiders waaronder de Lyonnais en voormalig Anjou Mohamed Yattara (21 jaar) dat Olympique Lyon klaar is om te verkopen, maar tegen een prijs te hoog vandaag geacht door de NCF.

Het dagblad De Telegraaf néerlanadais ook aangekondigd vrijdag dat FC Nantes geïnteresseerd is in de IJslandse internationale spits van Ajax Amsterdam, Kolbeinn Sightorsson (25 jaar), waarvoor de club zou beweren € 3.500.000.

On: Het gaat dus tussen Sightorsson en Yattara..
2 -1
ck69
hoop niet dat ze hem youtuben... is
2 0
ck69
1 grote failcompilatie
2 -1
NouriVandeBeek
Haha die heb ik gezien inderdaad en moest daar ook aan denken. Zo verkoop je hem nooit natuurlijk
0 0
afc_red
Weet zeker dat de prijs niet veel hoger zal liggen als een half miljoen dan wel bijna gratis.
Ajax wil Sig graag slijten.
0 -2
Mees0107
3,5 miljoen vraagprijs. Niet minder.
1 0
afc_red
Blijven dromen.
0 -1
NouriVandeBeek
Mike Verweij houdt zich heel de dag al opvallend koest
1 0
afc_red
Wat een reacties hier weer.
Kadlec is een rechtspoot, speler met snelheid en een redelijke techniek.
Voor Eredivisie begrippen een heel behoorlijke aankoop.
Als Ajax die speler inderdaad haalt kan hij ook spits spelen alleen niet als kaatsende balvaste spits.
Moet het meer van z'n flair hebben en z'n snelheid.

Was trouwens 4 a 5 jaar geleden al een zeer groot talent, had toen al niet misstaan.
Wordt ook wel een keer tijd dat we weer over de grenzen goede spelers gaan halen die een directe versterking zijn. Lijkt erop dat ze eindelijk wakker zijn.
8 0
IboAFCA
Update Kadlec: PSV niet concreet bezig met Kadlec, Ajax kan hem nu binnenhengelen. Aldus Rik Elfrink, PSV-watcher van het Eindhovens Dagblad.
1 0
Piejotter
Lijkt wel of we eerst toestemming moeten hebben van PisVee voordat we tot aankoop kunnen overgaan. Moet niet gekker worden.
1 0
WSMaluku
Ken alleen alle clubs icm steden van Nederland en Indonesië haha
1 0
Mixmaster
Ben je echt zo tolol dan, of alleen een beetje konyol..? ;)
0 0
WSMaluku
Of bij nantes weet niet of het een stad is
0 -1
WSMaluku
Sigthorsson gespot in nantes
0 0
IboAFCA
OFF: Sighthorsson zou vandaag zijn gespot in Nantes.

https://twitter.com/mthomas44230/status/612721710643716098

Voor wat het waard is :)
10 0
Liefhebber
TikkieTerugJaap vanavond nog aanwezig voor mogelijke telegraaf update via blende?
0 0
MankeNeliss
Dan is Siggy zeker rond met Nantes? Kadlec is wel een knappe spits. Wil hij dan komen? Dan kan je niet met 1 miljoen bruto aankomen. Hij scoorde met Sparta Praag 2 goals tegen onze vrienden uit 010. Nou is dat op zich niet zo moeilijk, maar hij maakte toen al indruk. sterke jongen. Als je die kan binnenhalen mag je je handen dichtvouwen.
0 -1
Ajax#1900
Ik volg Eintracht redelijk, en ik denk dat Kadlec het hier wel gaat redden. Heeft naast z'n snelheid gewoon een heel aardige techniek en dribbel. Bovendien wist iedereen hier dat er een concurrent voor El Ghazi zou komen (hij heeft vooral op rechts gestaan, is ook te klein als spits), en wanneer je bedenkt dat een Jahanbakhs (oid) ook zon 2.5 miljoen moet kosten zou dit een betere aankoop zijn.

Neemt niet weg dat ik ook graag een ervaren spits wil zien a la Cardozo, maar de evt. komst van deze jongen hoeft dat niet in de weg te staan.
11 -1
Intec
Je volgt Eintracht redelijk ? Dan weet je ook dat hij na de winterstop verhuurd is aan Sparta Praag en het half jaar ervoor 4 wedstrijden bij Frankfuhrt heeft gespeeld. En daaruit denk jij dat hij het wel gaat redden.
0 0
Ajax#1900
Dat weet ik ja ;). Vergeet niet dat je in de Bundesliga gewoon veel minder tijd krijgt. Iedereen zag de potentie, maar het kwam er niet vaak genoeg uit. Dan ben je na je eerste seizoen al min of meer afgeschreven. Hij had achteraf natuurlijk beter via een PSV/Ajax/Anderlecht/Brugge naar een club in een grote competitie kunnen gaan. Het niveauverschil is gewoon enorm. Milik was invaller bij Augsburg, De Jong bij BMG. Guardado zat op de tribune bij Leverkusen. Zegt genoeg denk ik.
2 0
Intec
Jij hebt gelijk maar ook dit vind ik een risico. Kadlec is niet echt een spits Niet echt een rechtsbuiten. Speelt ook vaak op de 10 positie. Daarbij laat Frankfuhrt hem niet voor peanuts vetrekken door zijn contract. Als ze hem halen (waar het op lijkt) hoop ik dat ze hem huren net als bij Milik met eenzijdige optie.
0 0
Ajax#1900
Dat zou inderdaad ideaal zijn, maar zie ik niet zo snel gebeuren. In de winterstop stond hij volgens Bild (niet heel betrouwbaar, maar toch) ook op de radar van PAOK en HSV. Het risico is zeker aanwezig, maar ik denk niet dat je er veel op kunt verliezen als je m voor 3 miljoen oid kun aantrekken omdat een speler als Kadlec vrij gunstig in de markt ligt. (Niet erg duur, snelheid, talent van het jaar, international).
0 0
eros
Wordt wel druk,...

el-Ghazi, Schöne, Muric en Kadlec.

Neemt niet weg dat ik hem graag zie komen.
0 0
Ajax#1900
Klopt, maar dat mag ook wel natuurlijk. Bovendien ga je er behoorlijk op achteruit als je Schone of Muric moet brengen. Schone is te traag en Muric lijkt wat meer tijd nodig te hebben dan gedacht. Twee goede spelers op elke positie zou de standaard moeten zijn.
0 0
eros
Ik neem aan dat Muric dan een jaartje wordt verhuurt,...

el-Ghazi, Kadlec, Shöne.
Milik, Aankoop, Zivkovic.
Fischer, Kishna, Menig.

Middenveld is vol.

Dan achterin nog een linksback?
0 0
Ajax#1900
Ik vrees dat een speler als Muric al snel op de bank belandt ivm zn wisselvalligheid. Zie Meleg afgelopen jaar. Dan kan ie beter 90 minuten JL spelen, hoewel hij dan weer Cerny in de weg zit. Lastige situatie.

Dijks zal denk ik voor de basis worden gekocht, met Viergever er achter. Wordt je nou niet echt warm van, maar het is verdedigend een verbetering uiteindelijk.

Leuk zon transferperiode, die hinderlijke onderbreking die we de competitie noemen moet ze afschaffen ;)
0 0
AjaciedForLive
ik heb het echt te doen met Zivko zit godverdomme jaartje in jong ajax aan te prutsen is allemaal geld verspilling geweest! nu moeten wij namelijk weer een nieuwe spits kopen echt heel jammer.
4 -5
Sterretje73
Je hoeft helemaal niet over Zivster in te zitten. Ten eerste heeft hij het allemaal zelf veroorzaakt en ten tweede is dit ws. het allerbeste wat hem had kunnen overkomen. Hij stoot zijn neus hard maar bij W2 kan hij zich weer heel mooi presenteren in een prima spelsysteem. Onder druk vorm je diamanten...of gruis. Welle see....
0 0
Rdk1983
Gok dat hij dan in de spits moet gaan spelen.
0 -3
AJAXZZZ
Als Zivkovic inderdaad verhuurd wordt, dan ben ik benieuwd, mocht Kadlec komen, hij dan als concurrent voor El Ghazi komt of voor Milik of beiden.

Ik hoop voor El Ghazi en dat er nog een goede spits komt, dan zitten we voorin goed met Fischer en Kishna nog op links.
3 0
suske
Kadlec is een pure spits. Dus wat denk je.
1 -7
AJAXZZZ
Ik lees ook dat hij eigenlijk een rechtsbuiten is, maar ook als spits kan spelen.

Dus ik denk nog niks.
6 0
jarenfan
Lijkt goed,maar ik moet eerst de goede rook uit
de schoorsteen zien komen.
Er zijn nog meer mensen die hun fiat moeten geven.
0 0
ajaxmening
Wel die waren er allemaal .
1 0
jollie18
Zivkovic zet licht op groen voor Willem II. Hopelijk ontwikkeld hij zich net zo goed als Dijks.
0 0
IboAFCA
En de link: http://www.rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=150574
0 0
jollie18
Bedankt
0 0
AJAXZZZ
https://nl.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1clav_Kadlec

Zeer talentvolle jongen.
Hoop dat Frank de Boer hem niet vol met opdrachten stopt, maar hem een beetje vrij laat.
Ik denk als zo'n jongen het naar zijn zin heeft, dat we veel plezier aan hem kunnen beleven.
1 -3
vd.Vaart
Ajax moet gewoon aanvallend spelen, want dat balletje breed en terug schiet je nergens mee op met de angst in ogen uit.. geen gezicht.
1 -4
AJAXZZZ
Precies.
0 0
vd.Vaart
Geef Frank dit seizoen nog 1 kans, als hij gewoon eens normaal doet met zijn denkwijze en manier van spelen bij ons aller Ajax.

Afgelopen seizoen leekt het helemaal nergens op.. deed pijn aan mijn ogen, maar toch blijf je kijken. Het is en blijft je club :)
2 -3
godenzonensuper
Frank de Boer geeft iemand die 2min moet invallen nog 20 taken en opdrachten mee.
2 -4
Piejotter
Een zware delegatie als er de penningmeester ook bij is. Gaat toch niet voor spek en bonen mee veronderstel ik?
0 -1
Mokum_32
Kun jij ook nog positief reageren ? pessimist
2 -3
Piejotter
Je begrijpt me niet. Om het anders te zeggen: men gaat er niet alleen kijken maar ook onderhandelen.
0 0
Mokum_32
Ooh ik dacht dat je het sarcastisch bedoelde mij fout. Neemt niet weg dat ik je vaak negatief zie posten.
0 0
DemBaBa
ik zie hier niets negatiefs in?
5 0
JohnDylan
Als Kadlec komt hoop ik dat hij als rechtsbuiten die veel naar binnen toe mag komen zal worden gebruikt. Hij zou dan als een soort valse spits naast Milik komen te spelen wanneer Ajax in balbezit is. De rechtshalf (waarschijnlijk Gudelj) moet dan het veld op rechts breed houden zodat de rechtsback (Van Rhijn of Tete) zich op zijn verdedigende taken kan richten. Vanaf links zal Fischer ook veel naar binnen trekken en hij moet dan maar de ruimte achter Milik en Kadlec bespelen. Dat betekent dat de linksback (jammer genoeg zal dat waarschijnlijk Dijks zijn) het veld op links breed moet houden.
0 -1
ajaxmening
Jaja
1 0
Toon meer reacties