AS enquête: Uw mening is belangrijk!

Wilten1, 14-05-2015 om 12:05, 7094 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax Showtime wil zich als onafhankelijke website over Ajax constant blijven verbeteren. En daarbij telt uw mening! Graag horen wij wat u vindt van onze nieuwe (mobiele) site en sociale media. Met vijf minuutjes van uw tijd kunnen wij als redactie van AS in de toekomst nog beter aan jullie wensen voldoen!

Onder de respondenten verloten wij twee Ajax-gerelateerde boeken, namelijk ‘Balverliefd’ over Ajax-babe Anouk Hoogendijk geschreven door Vincent de Vries, en het boek ‘Wenen van geluk’ over de laatste Europacupwinst van Ajax in 1995 geschreven door verschillende auteurs, waaronder een voorwoord van Louis van Gaal.

Klik voor voor de enquête hier.

Alvast hartelijk dank voor uw medewerking!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rudolph J
Waarom geen boek met een voorwoord van JC? Of over JC? Of aangeraakt door JC? (heerlijk, altijd iets te zeiken hebben)
0 0
IamLegend
Super, heb de enquete op mobiel ingevuld. ging hartstikke snel.

Hoop toch echt dat AS een optie maakt op dit forum om zelf te bepalen welke reacties, en volgers je niet wilt zien of lezen.
0 0
macfarrell
Ik heb het ingevuld. Zo op het eerste gezicht zaten er wat foutjes in de gebruikte methodiek, maar dat is verder niet van toepassing op de site.

Een aantal opmerkingen;

- Ik vind de site actueel; er is veel en vaak ook snel gebracht nieuws
- Het is fijn dat je onder de reacties door kunt klikken naar een volgend artikel (mobiel). Ik mis wel op mobiel de mogelijkheid om naar het vorig/volgend artikel te swipen
- Ik vind het tof dat er steeds meer en betere stukken wordne gescheven over de jeugd
- Er wordt een vrij aardige selectie gemaakt van wat er wel en niet onder voetbalnieuws wordt geplaatst
- Ik vnd de nieuwe site fris qua kleur gebruik en indeling
- Duimpjes en reactiesystemen interesseren me niet dus daar geef ik geen mening over

Minder vind ik:
- De compleet onduidelijke scheidslein tussen wanneer een artikel verschijnt onder opinie, bijzaken en hoofdnieuws
- De wedstrijdagenda die vaak maar 1 wedstrijd laat zien
- Uit eerdere jaren; het idee dat mensen van AS niet open staan/stonden voor kritiek. Wordt/werd niet altijd relaxed op opbouwende kritiek gereageerd. Mijn account is er zelfs voor geblockt, wat ik zeer onbehoorlijk vond, terwijl ik me nimmer schuldig maakte aan zaken als schelden, haatzaaien etc. Snap dus niet waar dat voor nodig was.

- In der artikelselectie valt op dat er vaak negatieve nieuwstjes worden gebruikt. Ik begrijp dat meer clicks meer geld betekent, maar het is soms vermoeiend om Van der Vaart nieuwtje 188 weer te zien of een suggestieve kop van iemand van PSV die iets gezegd zou hebben. Maar ook de zeer selectieve blik waarmee artikelen van andere media compleet uit hun context worden getrokken en een negatieve lading krijgen.
- Er ontbreken, op de jeugdartikelen na, items met enige vorm van diepgang of die zelf zijn geschreven. Zoals op sites als cattenaccio en tussendelinies/Terwijl er zat interessante onderwerpen zijn om over te schrijven.
- Ook kunnen de wedstrijdtopics nog een stuk interactiever, zie bijvoorbeeld redcafe

En op de mobiele site klik ik altijd de verkeerde link aan omdat de reclames nog moeten laden. Ben dus niet enthousiast daarover, is er iets aan die laadtijd te doen?
-
Tot slot, ik zou het leuk vinden als de site wat persoonlijker wordt door iets meer te laten zien van de mensen die erachter zitten. Filmpje van hoe jullie een item maken/op de redactie, interactie bezoekers/medewerkers, dat soort dingen.Check coolblue, die doen dat erg goed en leuk
2 0
Sjaakvaak
Even een foutmelding: er staan twee gigantisch grote download knoppen onderaan de pagina. (Width staat op 100% wat niet hoort)
0 0
:)
Het nadeel dat nieuwe reacties weer bovenaan komen is dat er vaak te veel op 'domme' uitlokkende' reacties word ingegaan en zo het leuk of nuttig praten over voetbal word verziekt. Helaas worden daarentegen nuttige reacties ook snel vergeten, maar denk dat het nu zo op de beste manier is.
0 0
JCr14
Nieuwste reacties moeten bovenaan komen. En het mailtje bij een reactie moet terugkomen.

Ook moet je zelf weer geruchten kunnen plaatsen die je ergens tegen komt.
2 -2
FWAjacied
Ja, maar dan wel dat die geruchten bekeken kunnen worden door de redactie voordat ze gepubliceerd worden. Als een helpende hand dan meer. Vroeger was het hier namelijk nogal een puinhoop vol grappenmakers die met onzingeruchten kwamen. Ook dat een beetje de nieuwsberichten van de voetbalcentraal en Ajaxmuseums geweerd worden.
1 0
pizzapunt
Ik heb de enquête ingevuld. Waar ik mij aan stoor aan de mobiele versie is dat de reclames er voor zorgen dat het scherm steeds verschuift, waardoor je bijna altijd het verkeerde artikel aanklikt... erg storend. Het is logisch dat de site wat wil verdienen met reclame, maar de site begint steeds meer op een markt te lijken dan een sportsite.

Positief: Blijf doorgaan met die unieke jeugdkaternen, dat onderscheidt de site van andere nieuwssites!
1 0
sv
Hmm goed punt. Het probleem is dat die advertenties 'later' inladen. Even zien of ik dat op kan lossen.
0 0
Ardoe
Ingevuld en zoals de meesten vooral gereageerd op het ledengedeelte en notificatiesysteem. Ook de suggestie gedaan van een soort forum, waarbij je zelf een colum kunt schrijven en waar gediscussieerd kan worden (in plaats van ellenlange vuilnis onder artikelen) en evt. de mogelijkheid tot een agenda, zodat we bijv. kijkdagen kunnen organiseren voor wedstrijden.
3 0
afca patrick
Ingevuld. Ik gebruik meestal de app. Daarop is niet al te veel veranderd. Maar op de \'normale\' site vind ik het heel onhandig dat laatste reactie niet bovenaan staat. Als je op iemand reageer wordt er daarom bijna niks meer op jouw reactie geplaats. Dat is jammer, vind ik.
2 0
Ruff Rhythim
Hier ben ik het ook mee eens, plus dat die notificaties dat er gereageerd is op jouw reply niet werken terwijl ik ze wel in de instellingen heb aangezet.
2 0
TikkieTerugJaap
Heb de enquete ingevuld. Vind dat er wel wat meer aan de app gedaan mag worden, die gebruik ik meerdere keren per dag namelijk (iPhone).
1 0
godenzonensuper
Zijn er meer mensen die problemen hebben met reageren via de App ? Als ik op iemand wil reageren , reageert die automatisch op de laatste persoon die een bericht gezet heeft . En dan moet ik weer naar de mobiele site om die reacties steeds te verwijderen . Dus de app gebruik ik niet meer nu .
2 0
RuudRuud
Ik kan helemaal niet meer reageren via de app (android), want dan geeft hij een foutmelding.
4 0
sv
Heb je al eens uit en ingelogd
0 -1
FWAjacied
Vond er soms inderdaad wat merkwaardige antwoorden tussen staan. Niet een juiste verdeling van stapjes in de antwoorden.

Een eerste minpunt gaat over het reactiesysteem. Ik vind het een behoorlijke rommeltje worden als iedereen maar blijft reageren op elkaar en soms is het ook niet helemaal duidelijk wie op wie reageert. Geen idee hoe het overigens wel beter kan. Zie dat je nu wel weer kan kopiëren plakken in de reactiebalk. Top!

Verder zou ik ook een soort van laatste reacties door jezelf toejuichen. Soms ben je even kwijt waar je reageert, mis je misschien een leuke discussie of word je als een wegloper gezien.

Ik vind jullie soms ook wel erg positief over het jeugdvoetbal binnen Ajax. Ik vind het prima dat jullie zoveel bezig zijn, maar er lijkt haast zelden een kritische toon te mogen vallen. Ik ben lang niet zo veel bezig met het kijken en volgen van jeugdwedstrijden, maar ik lees wel verschillende sites daarover; waaronder dus jullie. Niet dat ik zeg dat jullie ongelijk hebben, maar het is wel heel positief ten opzichte van wat ik lees op bijvoorbeeld een Ajax Netwerk. Geen idee of dat iets is wat alleen mij opvalt? Vind dat de nadruk richting het jeugdvoetbal soms ook wel erg ver doorslaat. Bewuste keuze natuurlijk en het slaat ongetwijfeld aan, maar ik denk dat het overgrote deel nog steeds vooral geïnteresseerd is in Ajax 1.

Verder vond ik de tweet van gisterenavond nogal bijzonder. Beetje AS-onwaardig. Je wil de grootste onafhankelijke supporterssite van Ajax zijn, bent flink gegroeid qua niveau in de afgelopen jaren en komt dan met zo'n wat kinderachtige tweet aan. Vond ik wat onnodig. Vind ook dat bijvoorbeeld een SamVRaalte zich soms wel erg makkelijk laat opfokken op Twitter als er wat kritiek wordt gegeven. Nou zullen er best wat irritantje gastjes op Twitter zitten, maar je bent wel een soort van boegbeeld van AS. Beetje openstaan voor kritiek en verder vooral doorblijven gaan met waar je mee bezig bent.
9 0
sv
thanks voor lange input
2 0
Michael25
Ik vind het reactiesysteem juist erg prettig, je hebt nu veel overzichtelijker welke reacties met elkaar verbonden zijn, in plaats van alles onder elkaar. Ik ben het zeker met je eens dat iets als een laatste reactie erg handig zou zijn, om te zien hoe anderen gereageerd hebben.

Ook ik kom voor nieuws over Ajax 1, maar vind het zeker leuk om te lezen hoe Jong Ajax, de A1 en af en toe andere jeugdteams het doen, bijvoorbeeld in de verschillende jeugdtoernooien. Dat is voor velen een extra toegevoegde waarde, als je dit minder interessant vindt hoef je het natuurlijk niet te lezen. Wat wel zou kunnen, is het opsplitsen van het nieuws tussen Ajax 1 en overig.
5 0
FWAjacied
O, maar ik vind het ook zeker interessant om over de jeugd te lezen. Volg ze op Twitter ook voornamelijk omdat ze vaak aanwezig zijn bij jeugdwedstrijden. Alleen vind ik ze soms iets te ver doorslaan met de aandacht voor de jeugd en het benadrukken in vergelijking met Ajax 1. Maar zoals ik al zei: eigen mening/persoonlijk gevoel en kan goed zijn dat ik in de minderheid hierover ben.
1 0
joodje!
Ik vind het juist wel leuk dat er veel aandacht aan de jeugd wordt besteed. De dingen over het 1e elftal krijg je altijd wel mee via de media, jeugdvoetbal is voor mensen die ver buiten Amsterdam wonen (zoals ik) moeilijker te volgen.
1 0
sv
Ja leuk dat je het deelt met ons. Kunnen we altijd wat mee.
0 0
HierBenIkDan
Ingevuld! Geen dank ;)
2 0
Kees Shoarmavle
Misschien is het een optie om voor bijv. €0,99 een reclamevrije app aan te bieden?
3 -4
AmSTERdamzuid
Vooral de reclame van een beroerd bedrijf uit 040 op de mobiele site stoort mij nog steeds het meest en nee dat ligt niet aan mijn surfgedrag. :)
2 -4
sv
haha ok
1 0
Sjaakvaak
Zolang het Philips-gerelateerd is en niet over PSV gaat, is er toch niets aan de hand? Of mijd jij ook expres Philips lampen en dergelijke? Maar goed, bij Google Adsense is het inderdaad mogelijk om reclames van specifieke aanbieders te weren. Lijkt me zelf alleen wat overdreven.

Vind ik die captain morgan reclame op de mobiele site erger. Die is niet uit je beeld weg te krijgen.
3 -3
JCr14
Philips is net zo slecht als Psv.
Ik heb een Philips tv en een Philips koffiezetapparaat. Maar voor mij nooit meer Philips. En mijn lampen koop ik ook niet van Philips. 1 dimlicht voor mijn auto kost €90,- en imitatie heb ik een setje voor €28,-.
2 0
hoolimike
Echte jood koopt niks van Philips!!
2 -4
Kapunter Boutmuts
Mag toch hopen dat je niet echt meent wat je schrijft. Anders vertoon je hetzelfde in en intrieste gedrag als onze Rotterdamse vrienden.

Wij zijn Ajax ! Wij staan boven elke andere club en kijken alleen naar onszelf omdat we simpelweg de beste zijn. Calimerogedrag is nergens voor nodig... Philips is een groot NL bedrijf waar ik als NL-er trots op ben. Dat er een omhooggevallen voetbalclubje aan hangt staat daar helemaal los van. Philips zelf is al jaren geleden wijs geworden en heeft het hoofdkantoor naar Amsterdam verplaatst. *kiddiemodus weer uit*
0 -2
AmSTERdamzuid
ja die mijd ik inderdaad, hier geen 040lampen maar romantisch kaarsjes aan :)

4 -3
Sjaakvaak
Vervelend als je ooit een MRI scan of andere ziekenhuisapparatuur nodig hebt. Philips reikt zoveel verder dan je denkt. Waarschijnlijk gebruik je dagelijks onbewust meerdere apparaten die deels door Philips geproduceerd zijn.

Een voetbalclub niet los willen zien van een bedrijf heeft niks te maken met een echte Ajacied zijn.
3 -2
AmSTERdamzuid
Je dwaalt lekker af Sjaak. Waarom zo "maatschappelijk verantwoord" reageren op iets waar niet over is gesproken? Heeft dus niets met wel of niet een echte Ajacied zijn te maken
.Bij mij thuis geen Phs en natuurlijk wens ik zeker niemand zo'n scan toe dat spreekt voor zich. Bakkie senseo bij jou thuis dan maar als einde van deze discussie? :)
1 -4
hoolimike
Ja daar erger ik me ook kapot aan! Wat doet dat op een Ajax site??
1 -1
JPC40
Wat ik erg mis is de eigen opstelling van je elftal ,maar dan met de mogelijkheid om ook buitenlandse spelers kunnen opstellen en voetballers van Nederlandse clubs, die je in je elftal zou willen zien.

En een vraag kunnen stellen aan een speler of coach , je kunt dit niet doen via facebook daar wordt je vraag niet eens getoond noch beantwoordt niet iedereen heeft twitter en even naar Amsterdam rijden is ook niet voor iedereen weg gelegd.
dus een apart pagina waar je een vraag kunt stellen die daadwerkelijk beantwoord wordt zou leuk zijn.
2 0
sv
ok dat is wel moeilijk te realiseren
0 -2
JPC40
een chat in bouwen of een vragenchat reisbureau en uitzendburea,s hebben dat.

Je eigen elftal opstellen kon wel maar is weg gehaald en het was erg statisch de positie,s konden niet worden verplaatst.
en de lijst van spelers werden niet op tijd ge-update.

het bijvoegen van buitenlandse spelers zou lastig zijn, dat wil ik wel geloven.
2 0
Sjaakvaak
Valt mee:
http://api.football-data.org/index
1 0
JPC40
leuk maar kan een link die hier geplaatst wordt niet openen.
0 0
waynelove
waarom zit er niks tussen "Matig" en "hoog"?
Als je iets vindt voldoen ga je natuurlijk niet matig zetten. Ik vind het een beetje beïnvloedend.
5 -1
gras
Plus:

- Prima, afstandelijke mods die geen partij kiezen, niet kinderachtig zijn, maar wel aanwezig wanneer nodig (Falenoord trolletjes etc).

- Jeugdwatchers die prima info geven over talenten, jeugdelftallen etc.

- Redelijk veel nieuws.

Min:

- Eens met de kritiek op suggestieve titels. Dat is zonde en doet snel afbreuk aan de kwaliteit van de nieuwsvoorziening.

- Nieuwe lay out vind ik geen echte vooruitgang. Jammer van de profiel opties zoals al aangegeven.

Suggesties:

- Als leden eigen topics kunnen aanmaken, krijg je meer een community met eigen topics, interesses etc. Zoals Ajax netwerk dat doet. Is wel veel meer werk voor mods.

- zoekfunctie levert weinig op, kan verbeterd worden.
1 0
sv
Ok wanneer heb je zoekfunctie voor het laatst gebruikt? Is 1,5 week geleden verbeterd. Eigen topics is een goed punt dat staat ook op onze to do.
1 -1
joodje!
Ik heb m ook ingevuld, JesusZoonVanGod haalt de woorden uit mn mond. Daarnaast vind ik het jammer dat er af en toe erg suggestieve titels voorbijkomen, waar dan ook opmerkingen over komen. Wellicht is dat wat jullie leren bij jullie journalistieke opleiding, maar hier is dat niet nodig. De trouwe bezoeker klikt toch wel.
Daarnaast vraag ik me af of de spelersbeoordelingen na een wedstrijd nog terugkomen?
2 0
godenzonensuper
Ik vond het oude systeem beter eerlijk gezegd qua reageren .
8 0
FlorisK
Ik denk dat een functie op de website om het vorige of volgende artikel te kiezen, zoals naar links of rechts swipen op de app, heel nuttig zal zijn. Dat is de voornaamste reden waarom ik eigenlijk alleen de app gebruik.
2 -1
sv
wil je dan op je scherm swipen?
1 -3
Sjaakvaak
Gewoon wat je vroeger op de mobiele site had. Twee knopjes links en rechts om naar het vorige of volgende artikel te gaan!
1 -1
sv
goed punt
0 0
Obnoxious
"Zoals naar links of rechts swipen op de app"
Hij vergelijkt met de app om aan te geven dat hij dat plezierig vindt. Hij heeft het duidelijk over een functie, dus een knop of in het klein de naastgelegen twee artikelen.

Fijn dat constructieve opmerkingen worden weggelachen.
2 0
JesusZoonVanGod
Heb 'm even ingevuld, we zijn hier immers om elkaar te helpen.

Ik vind het persoonlijk nog wel jammer dat de profiel-opties (zoals opstelling en aantal reacties weergeven) weg zijn. Daarnaast mis ik echt een profiel-optie waarin je kan zien in welke artikelen je hebt gereageerd. Zeker als je graag discuteert, dan is een dergelijke optie handig om je reacties terug te vinden.
23 0
Michael25
Helemaal mee eens!
0 0
MickS
die heb ik ook aangegeven idd.
0 0
sv
ja goed punt. De notificaties staan op de to do list (verwacht binnen 2 weken). Emailnotificatie moet al wel werken.
0 0
Justice21
Ik heb uhm ook ingevuld. Vind Ajaxshowtime de beste site voor Ajax Supporters
6 -1
ram
Dit is precies wat ik ook net heb aangegeven! Hopelijk kan AS er wat mee.
3 0
DHsuarez16
Done!
1 0
Berlin Brussel Banlieus
Is dit echt een enquête of is het een afstudeer opdracht aan de universiteit.
2 0
BvdPloeg
Allebei, 2 vliegen in 1 klap. Als jij 'm invult en wint zelfs 3 vliegen in 1 klap. Iedereen happy.
7 0
Michael25
Even een tip, Surveymonkey of een ander systeem zou handiger zijn, de enquête ziet er nu op sommige punten erg slordig uit (vragen worden herhaald bij het eerste antwoord) en je kunt dan ook per vraag aangeven hoe vaak je iets aan kunt kruisen, in plaats van een foutmelding dat je per abuis twee antwoorden hebt aangeklikt :)
0 0
Sjaakvaak
Even een tip voor de student in kwestie, ik moest van de UvA bij het onderzoek duidelijk aangeven wat er met de data gedaan gaat worden en door wie het onderzoek werd uitgevoerd.
1 -2
Justice21
Duimpje voor je eerlijke reactie
3 0
sv
haha jwz
1 -3