[Update] Aanklager start onderzoek

KoenWeijland, 08-04-2015 om 15:09, 10759 views, AD |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Het Openbaar Ministerie is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de antisemitische spreekkoren die afgelopen zondag bij FC Utrecht te horen waren. Dat meldt het Algemeen Dagblad woensdagochtend.

Eerder werd bekend dat de Stichting Bestrijding Antisemitisme aangifte had gedaan tegen de club uit de Domstad, vanwege de geluiden die uit het Utrechtse publiek kwamen. De clubleiding zou in de ogen van Joodse organisaties medeplichtig zijn aan het verspreiden van antisemitische teksten. Tijdens de wedstrijden waren de spreekkoren slechts weinigen ten gehore gekomen. Zo stelden onder meer Ajax en FC Utrecht en het arbitrale kwartet van dienst er niets van te hebben gehoord. Minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur reageert geschokt op de spreekkoren. 'Ze kunnen niet door de beugel en horen in onze samenleving niet thuis. De schuldigen moeten stevig worden aangepakt.'

De KNVB wacht een onderzoek van de aanklager nog af. Een Joodse organisatie stelde dat de wedstrijd, die in 1-1 eindigde, over zou moeten worden gespeeld. De kans dat de KNVB daartoe besluit lijkt nihil, aangezien die beslissing nog nooit werd genomen na een dergelijk incident. Door het publiceren van onderstaande video kwamen de teksten bij het grote publiek aan het licht:

Update - 15.05 uur
De Telegraaf meldt dat vanuit de KNVB ook de aanklager betaald voetbal een vooronderzoek gestart is naar de ophefmakende antisemitische spreekkoren tijdens de wedstrijd FC Utrecht-Ajax van afgelopen zondag. De aanklager zal van FC Utrecht willen vernemen wat men voor, tijdens en na de wedstrijd heeft ondernomen om spreekkoren in het stadion tegen te gaan en te bestraffen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Pinpanter
Ik lees hier allerlei discussie over wat erger en nog erger is. Artikel 1 van de Grondwet "Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan" geeft een heel duidelijke richtlijn. Dat "op welke grond dan ook" slaat ook terug op bijvoorbeeld 'bommen op Rotterdam'. Zelfs discriminatie vanwege het fan zijn van 'die andere club' is eigenlijk al onzinnig en verwerpelijk. De ontwikkeling is zodanig gevaarlijk dat er volgens mij veel verdergaande maatregelen nodig zijn. Een club een jaar lang uit de competitie nemen lijkt mij een serieuze optie bij herhalende problemen.
Als mensen steeds meer in staat zijn om liefde voor je club, of voor de voetbalstijl van je club, om te zetten in regelrechte haat voor de fans van de tegenstander dan ben je compleet de weg kwijt. Clubs mogen hun fans niet zo ver laten ontaarden. Het wordt hoog tijd dat er een eind komt aan al dit soort doorgeslagen "fanhaat" en er zijn echt harde maatregelen nodig om dit duidelijk te maken.
0 0
ChristianoRonal
Eens. Reglementair verlies bij spreekkoren. Bij herhaling punten mindering. Onverbeterlijke herhaling jaar lang uitsluiten.

En natuurlijk de daders een stadionverbod. Eerste keer een jaar, daarna voor het leven.
0 0
JanTa
3 wedstrijden zonder publiek waarvan 2 voorwaardelijk + een geldboeten lijkt mij aannemelijk. De straf staat buiten het onderzoek dat het OM nu doet die is voornamelijk bedoeld voor die 1cellige randdebielen die amper hun eigen naam kunnen spellen.
0 0
AFCABart
Ik herinner me ook de filmpjes van de wedstrijd Feyenoord uit, waar de Ajax bus komt aangereden.
Misschien moeten we die ook eens naar het Ad/Telegraaf doormailen...
Maar dan zal vooral het AD de gebeurtenis wel negeren.
0 0
footballdealtje
Goedenavond,

Wie o wie is geïnteresseerd in een originele ajax shirt of trainingspak.voor maar 30 euro. Ik lever origineel, maat niet goed geld terug garantie. Ik lever vanuit een origineel ketens waar bijvoorbeeld intersport en footlocker ook hun voetbal shirts en trainingspakken vandaan halen.
Meer informatie? Mail me of bericht me:06: 0653984354. email: footballdealtjes@hotmail.com

Ik lever voetbalshirts en trainingspakken van alle grote clubs en landen.

Mocht je interesse hebben laat het mij weten ik heb een interesante aanbieding voor jullie ajax supporters.

Meer informatie? Mail me of bericht me:06: 0653984354. email: footballdealtjes@hotmail.com
0 0
ChristianoRonal
Pleur op
0 0
kaashaas
gewoon volgende keer zonder utrecht publiek als wij uit moeten. lijkt me een gepaste straf en utrecht gestraft om verkeerde aanpak en suporters gestraft..
0 0
Cello
Maar.... wel met uit-publiek hè...
0 0
Cello
Het is bedroevend om hieronder te moeten constateren, dat ook veel ajax-supporters het niet begrijpen òf het gewoonweg niet willen begrijpen.

Wat in Utrecht gebeurde afgelopen zondag, wat dan gericht was aan het adres van de ajacieden, heeft wel degelijk óók andere mensen geraakt.
Als je daaraan zomaar en zo gemakkelijk voorbij durft te gaan dan ben je eigenlijk niets beter dan die Utrecht supporters. Wie bepaalt überhaupt voor een ander wat voor gevoelens hij bij welke uitspraken moet en mag hebben?.

Als dergelijke teksten worden 'gezongen' èn als daarbij de Joden zich gekwetst voelen dan hebben we dat gewoonweg te accepteren. Veel van hun ouderen hebben concentratiekampen/vernietigingskampen meegemaakt, waarbij het vergassen en uiteindelijk verbranden van Joden aan de orde van de dag was. Verschrikkingen, die wij ons amper kunnen voorstellen en sommigen misschien de pet te boven gaan. Gelukkig maar. En ookal wordt de groep mensen, die het allemaal hebben kunnen navertellen ieder jaar kleiner, hun kinderen hebben veelal van jongs af aan ook de verhalen gehoord, vaak zo levendig vertelt, alsof ze het zelf hebben meegemaakt.

Mensen hebben het hieronder snel over en er de mond vol van, dat we respect willen zien en hebben.......maar laten we dan op z'n minst beginnen met respect te hebben voor mensen, bij wie dergelijke teksten beelden opwekken, die wij ons amper kunnen voorstellen, maar voor hun heel reëel waren èn waarvan velen tot aan de dag van vandaag nog over dromen, nog nachtmerrie's van hebben.

Of moet alles wijken op het moment dat men een stadion binnen stapt?. Moet dan het eigen verstand en vermogen om te kunnen denken uitgezet worden?. Ik denk het niet.
En aangezien hierover al jarenlang gediscussieerd wordt, het niet iets nieuws is en iets dat spontaan is ontstaan, denk ik zelfs dat het degenen die het roepen geen enkele moer uitmaakt òf ze naast de bedoelde ajacieden ook andere mensen kwetsen.... dat nemen ze er gewoon bewust op de koop bij toe!. Schandalig, als je het mij vraagt!. Mensonwaardig.
0 0
RasAjacied
De rechters zullen wel weer hun hoofd in de achterste hebben bij het beslissen. Ik zou voor de spreekkoren geen rechtzaak starten want dan moet je de supporters van alle clubs voor het gerecht dagen die beledigende spreekkoren in het verleden hebben gedaan en dat zijn er nogal wat. Ga daar dan ook naar luisteren en kijken want dan kom je tot de conclusie dat bijna elke club wel supporters hebben gehad die verschrikkelijke spreekkoren hebben gescandeerd over het veld. Dit is zwaaaaaar hypocriet van Utrecht en zou nooit bestrafd kunnen worden want waar 2 vechten hebben 2 schuld. punt.
0 0
Van Reenen
Overeen zonder publiek maar met 2 scheidsrechters voor de imbecielen die ook op het veld liepen.
0 0
AjaxD1986
Wat een irritant gelul eigenlijk weer van een stel mensen die zich iedere dag in een slachtofferpositie manoeuvreren. Ik ga weer lekker nuttige dingen doen en me bezig houden met de nieuwtjes omtrent Ajax zonder als die jankerds. Hier word ik moe en depressief van.
0 0
ChristianoRonal
Israël doet dit regelmatig, maar in dit geval zijn Joden ook echt slachtoffer .

Typisch, net doen alsof de slachtoffers de daders zijn. Dat is nou modern racisme op zijn best.
0 0
ChristianoRonal
Iemand uitschelden voor transexueel omdat ie lang haar heeft is net zo verwerpelijk. Schelden met homoseksualiteit idem

Moet allemaal verbannen worden van de voetbalvelden, desnoods met snoeiharde maatregelen
0 0
AFCA020!
Ik kan me goed vinden in maatregel, maar nogmaals waar ligt de grens van Ludiek en strafbaar?

Een spandoek van Gullit in bikini kan heel beledigend zijn voor Gullit maar de media nam het op als een leuke onschuldige knipoog naar de vreselijke leuzen die Van der Vaart / Sylvie Meis naar hun hoofd kregen destijds.

Helemaal niets in Rotterdam of Helemaal niets in Amsterdam kan ook beledigend zijn voor de groep die het aangaat, maar hoe erg is het feitelijk?

Daarom denk ik dat je het bij racisme moet houden, de rest is moeilijk meetbaar
0 0
ChristianoRonal
Iemand uitschelden voor transexueel is nooit ludiek. Homosexualiteit zien als iets 'slechts' en daar vervolgens mee schelden is ook nooit ludiek.

Gullit in bikini, niks mis mee. 'Helemaal niets in x', niets mis mee.

Maar iemand's sexuele voorkeur vernederen, z'n afgrond de grond in trappen of zelfs zijn geslacht ter discussie stellen (en daarmee mensen die serieus een geslachtsprobleem hebben ook nog eens beledigen) is allemaal verwerpelijk. Hele geloofsgroepen beledigen ook.

Als je dat verschil echt niet kunt zien, dan wil ik echt niet weten wat voor opvoeding jij gehad hebt.

Of je wilt gewoon heel graag obscene, beledigende dingen roepen en daarom doe je zo moeilijk. Want moeilijk is dit echt niet.
0 0
AFCA020!
Homohaat etc is toch ook allemaal racisme en discriminatie, we zitten dus op een lijn ;)

Ik zeg alleen dat deze regel duidelijke kaders moet hebben, want anders is het grijze gebied te groot en is de handhaving lastig.

Dus zoals we allebei zeggen, discriminatie dat zou de regel moeten zijn.

Met duidelijke belijningen, want wat de een ludiek vindt, vindt de andere verschrikkelijk.

De DSB liedjes die Ajax zong en met nepgeld ipv confetti strooien kan je ook als beledigend zienm, want tot vandaag de dag zijn er mensen die ernstige hinder ondervinden van dB, zowel lichamelijk, geestelijk als financieel. Is dat dan ludiek of verboden.

Dat bedoel ik, duidelijke perken stellen
0 0
AjaxD1986
Censuur zorgt er niet voor dat mensen het niet denken en misschien nog wel meer gaan denken als voorheen toen ze het gewoon mochten roepen. Daarbij kan je 16.000.000 niet de mond snoeren. Ga dan lekker ergens in een land wonen waar niets mag, er mag hier al zo weinig!
0 0
AjaxD1986
Volwassenen zouden zo verstandig moeten zijn om zich helemaal niet druk te maken om woordjes van debieltjes.
0 0
AFCA020!
Mee eens, maar als het gebeurt moet dat wel bestraft worden in mijn ogen! Negeren mag niet want dit hoort in een voetbalstadion NIET thuis...

Dus ik vind het goed dat het OM hier wat aan wil doen, nu hopen dat ze ook echt de club en supporters aanpakken en niet weer met halve maatregelen komen of voorwaardelijke straffen
0 0
ChristianoRonal
...daar gaat het helemaal niet om.

Het gaat erom dat die live op tv komt. Die mongolen krijgen een podium om debiel te doen en hele bevolkingsgroepen te vernederen. Daarom moet er zo hard opgetreden worden.
0 0
paulurs
Die mongolen pakken dat podium natuurlijk niet om bevolkingsgroepen te vernederen. Heb je de supporters van Utrecht, of welke andere club dan ook, dit ooit horen zingen als ze niet naar Ajax refereerde? Dan zou het inderdaad een grove belediging zijn van deze bevolkingsgroep! Dit is dus ook geen antisemitisme, het gaat niet om joden zelf en ook niet om hun geloof. Dit draait om Ajax en er wordt (respectloos) misbruik gemaakt van hun geuzennaam.
Waarom hier Zo hard tegen opgetreden moet worden snap ik niet, zijn joden belangrijker dan homo's of negers?
Er moeten gewoon richtlijnen komen, met duidelijke straffen. Meest eerlijk en effectief lijkt mij het om het betreffende vak of vakken te schorsen, krijg je ook wat sociale controle..
Wedstrijden over spelen is een oneerlijke straf, de club en het merendeel van de supporters doen hier namelijk niet aan mee.
0 0
klopper
Ik ben het wel met je eens...hoewel een geuzennaam natuurlijk nooit een respectvolle oorsprong heeft.

Als er wordt geroepen...Kuipers, Kuipers, je moeder is een hoer...moeten dan alle mensen met de naam Kuipers zich aangesproken voelen? Of Moeders? Of hoeren? Tuurlijk niet. Zo is dit ook met het hele 'joden' gedoe...is totaal niet gericht tegen mensen met het joodse geloof, maar tegen supporters van Ajax. Tuurlijk is het niet netjes en hier en daar echt te grof...maar elke keer dat gejank over anti-semitisme...heeft er werkelijk NIETS mee te maken. Het maken van oerwoudgeluiden bij donkere spelers heeft natuurlijk wel alles te maken met racisme, overigens.
0 0
HeinJan
Exact. Het is net zo debiel om te zingen dat iemands moeder of vriendin een hoer is. Het is in mijn ogen net zo erg. Derden gebruiken om je tegenstanders tot op het bot te kwetsen is zo laag bij de grond en een voedingsbodem voor geweld.
Het zou de Joodse organisatie(s) sieren wanneer zij aangeven dat zij veronderstellen dat het niet antisemitisch is bedoeld, maar dat zij zich wel enorm gekwetst voelen en dat zij daarom vragen om een hardere aanpak van alle kwetsende spreekkoren, ongeacht of deze jegens joden of andere bevolkingsgroepen of personen zijn gericht. Vooral ook omdat dit soort kwetsende spreekkoren alleen maar een voedingsbodem zijn voor gewelddadige acties.
Sowieso heeft het trekken van de discriminatie/racisme/anti-semitisme kaart heeft al een tijdje zijn gewicht verloren in mijn ogen. Ik kwalificeer de groep/persoon die wijst eigenlijk altijd als zielige mensen (bijv. Gervinho vs Feyenoord), want als je trots bent op wie je bent heb je schijt aan mensen die jou minderwaardig achten. Zie bijvoorbeeld Dani Alves die de banaan gewoon opeet. Daarmee snoer je iedereen de mond op de juiste manier. Het wordt anders indien er naast vermeend racisme/discriminatie/anti-semitisme ook fysieke bedreigingen worden geuit, maar gelukkig hebben we daar in Nederland een stuk minder last van, een stel onverlaten daargelaten.
0 0
ChristianoRonal
Dat anti-Joodse dingen speciale behandeling krijgen ben ik het helemaal mee eens, maar de rest van je verhaal... wtf.

Dus zolang ik iemand die niet homo is de hele dag een flikker noem is het niet erg? Begrijp je er echt helemaal niks van. Dat je het überhaupt als scheldwoord gebruikt is het probleem, niet tegen wie je het zegt.
0 0
paulurs
Ik denk dat iemand die geen homo is, zich een stuk minder aangesproken voelt en er ook minder een probleem van zal maken dan iemand die dat wel is. iemand zal zich hoogstens geiriteerd voelen.. Zelfde geldt voor kanker en misschien voelen boeren zich ook beledigd als wij dat over PSV'ers zeggen, er zijn vast boeren die wel kunnen voetballen!

Je hoort mij overigens nergens zeggen dat ik het niet erg vind, ik vind het absoluut ongepast, maar oerwoud geluiden vind ik veel erger! Ik stoor mij er aan dat dit onder de noemer antisemitisme valt en daardoor een soort speciale behandeling krijgt!
0 0
Cello
Oerwoudgeluiden vind je erger?. Erg voor de apen?.

Toch niet erg voor de zwarte medemens of wel?. Immers, die weet heus wel van zichzelf dat ie geen aap is......

Nee maar zonder gekheid, zie je hoe simpel het is om geringschattend over situatie's te doen?. Noem het zelfs respectloos en compassieloos. Je kunt veel dingen altijd afzwakken, zodat ze minder erg lijken te zijn. Het is namelijk niet zo dat je moet kiezen van dit is erger dan dat..... iets is erg genoeg en dan is het punt.

Alles valt of staat met respect. En respect is er in al de gevallen die genoemd worden, of het nu om homo's gaat, negers, joden, moslims, noem maar op en de negatieve associatie's daarbij niet.
0 0
paulurs
Denk je dat de spelers van Ajax of Ajacieden buiten wedstrijden om te horen krijgen dat ze een jood zijn en aan het gas moeten? Er is geen Ajacied (op de daadwerkelijke joden na) die hier een nacht minder om slaapt, hoogstens vanwege compassie voor de joden waarvoor dit aanstootgevend is.

Maar zoals je zegt, het is geen wedstrijdje wat nou erger is, als dit voorval meer respect zal geven in het stadion, prima! Maar dit is geen rasisme, antisemitisme of wat dan ook, dit is het "we maken ze af" voor het domme volk met meelopers zonder compassie. Hier leren ze niet van, omdat ze zelf weten dat het niet richting de joden bedoeld was en daarom denken dat het niet zo erg is..
0 0
Cello
Het gaat er eigenlijk al helemaal niet meer om wie er in eerste instantie mee bedoeld werden. Wie men wilde kwetsen.
Het gaat er inmiddels wel om, welk effect het gehad heeft en wie er uiteindelijk wèl door gekwetst geraakt zijn.

En de mensen, die zich er wel door gekwetst voelen, duidelijk dus de echte joodse mensen (en dus niet de doorsnee ajacied), hebben recht van spreken. Zij voelen zich gekwetst èn niemand kan zeggen of dit terecht danwel onterecht is, want het is hun gevoel en als zij dan tegen de spreekkoren in verzet willen komen hebben ze er alle recht toe.

Uiteindelijk kan toch ook niemand jou vertellen wat je wel en wat je niet moet voelen?.

En dat de Utrechters denken dat het niet zo erg is omdat ze het tegen de ajacieden bedoeld hebben/hadden.... acht dat betekent te meer dat zij dus nu hersens hadden uitgezet, hun vermogen om na te denken hadden uitgezet. En zo niet.... dan hadden ze dus maling aan het feit, dat hun actie's ook nog wel eens een veel grotere groep dan de bedoelde ajacieden zou kunnen kwetsen. Dan doe je het dus zelfs bewust en met voorbedachte rade. Iets wat ik toch al vind, want het is door de jaren heen al vaker gebeurd, er is al zo vaak over gediscussieerd, dat men gewoon bewust weet dat je dus anderen dan de ajacieden er erg mee kwetst.

In dat geval kan je ook gewoonweg nooit hard genoeg straffen.
0 0
paulurs
Jij geloofd niet dat deze groep misschien iets te veel de slachtofferrol speelt? (politieke correctheid daargelaten..)

Ik zou niet overdrijven, dit moet gewoon een wedstrijd of 2 thuis kijken voor het vak en dan moet het klaar zijn. Dat moet ook voldoende straf zijn om deze tactloze leus van de tribunes te houden..


0 0
Cello
Nope... daar waar het verwijzingen naar W.O. II betreft ivm de joden totaal niet. Daar hebben ze dan pak 'm beet 6 mio redenen voor, waren ze ook, me dunkt, slachtoffer in alle opzichten. En daar gaan de aanklachten van die gemeenschap ook over hè?. En dan kan iedere Utrechter, die zich dan schuldig heeft gemaakt, wel zo vaak roepen als ie wilt, dat dat de bedoeling niet is geweest....maaruhh waarom dan toch die vergelijking erbij halen, wanneer je uit het recente verleden allang weet dat je meer nog de echte joden kwetst dan de uiteindelijk bedoelde groep ajacieden.

Over zaken die daar los van staan, zoals hedendaagse politieke verwikkelingen, wordt een andere discussie.
0 0
Cello
Je geeft slechte voorbeelden paulurs.

Het heeft in zoverre weinig met alleen name-calling te maken. Over het algemeen halen namelijk Joden ook hun schouders op bij het feit dat ajacieden joden genoemd worden òf zichzelf zo noemen. In dat opzicht is het niet veel anders dan je voorbeeld met boeren, nee zelfs niet met homo's.

Het gaat er ook meer om om de associatie's die erbij worden gehaald met een donker en duister verleden, namelijk de holocaust uit de Tweede Wereld Oorlog.

0 0
RasAjacied
Mensen snappen er zelf helemaal niks meer van. Wat is de oorsprong van het beledigen van minderheden, dominantie van de meerderheid. Joden is niet een volk maar een geloof. Joden zijn er in verschillende soorten volkeren want elk volk kan zich bekeren tot het jodendom. De joden waar men een hekel aan heeft wonen in Israël. Zij zijn namelijk Khazachse orthodoxe joden en onderdrukken daar de oorspronkelijke bevolking met goedkeuring van degene die met de Isis-Ra-El vlag zwaaien. Israël bestaat uit 3 woorden die allemaal verwijzen naar het geloof dat zij aanhangen en die komt oorspronkelijk uit Egypte( het Kazachse volk doet alsof het Joods is terwijl het Egyptische goden vereerd? Koekoek strategie van doen alsof je de host bent en als niemand kijkt de eieren uit het nest gooien en je eigen eieren erin leggen, de host heeft niks door en broedt de eieren uit van de Koekoek en zal zijn hele leven voor de Koekoeks kinderen moeten zorgen ). Zij vereren de goden uit de onderwereld. Vandaar dat zij alle criminele handelingen uitvoeren zonder geweten van of dit goed is voor de mensen die zij onderdrukken want wie in het kwaadaardige gelooft heeft geen geweten. Het enige dat men in die regio wil is een groot Israël en heeft dus dezelfde imperialistische gedachtes als USA dat inmiddels onlosmakelijk verbonden is aan de zionistisch Kazachse "joden", welke krijgers zijn en zodoende altijd in zijn voor een robbertje vechten. Zij hebben er voor gezorgd dat 'the new American century' ook daadwerkelijk van de grond is gekomen. Zij hebben het bedrijf Amerika(Virginia company) misbruikt en verkracht voor hun eigen gewin en zie wat voor onbalans deze mensen hebben gebracht in het land. Deze mensen dienen dan ook nooit te regeren in een land maar net zoals vroegere tijden het land uit gegooit worden.
0 0
AFCA020!
HELEMAAL EENS!
0 0
AjaxD1986
Boeiend dat het live op tv komt. Ze zetten zichzelf en hun familie toch voor eeuwig voor lul zo op tv? Ik kan daar niet wakker om liggen en al helemaal niet wat bepaalde buiten de realiteit levende politici hiervan vinden. Racisme bestaat niet alleen door de daders maar ook door de mensen die zich met woorden in een hokje laten drukken en zich dan slachtoffer gaan lopen voelen.

Kijk als ze massaal geweld tegen Joden gaan gebruiken (of welke bevolkingsgroep dan ook) dan valt dat bij mij ook verkeerd en noem ik het pas echt racisme. Eerder niet.

Nu noem ik het gewoon kinderachtig en dom gedrag van een stel tokkies uit de Dom(men)stad.
0 0
ChristianoRonal
Laat clubs maar reglementair verliezen bij zulke spreekkoren.

Wedden dat binnen een paar jaar of de clubs alle randdebielen een stadionverbod gegeven hebben, of dat spreekkoren dan gewoon niet meer plaatsvinden?

Waarschijnlijk het eerste, want zulke debielen kan het geen reet boeien dat ze de club schaden. Zie die mongolen die er keer op keer voor zorgen dat Ajax weer eens een boete krijgt bij een Europese wedstrijd. (en die boetes, die zouden ze moeten verhalen op de aanwezige supporters. Laat de goeien maar lijden onder de slechten, komt er misschien ook eens een keer wat zelfcorrectie binnen deze groep fanatiekelingen)
0 0
AFCA020!
Daar ben ik ook zeker voor! Maar wat is de grens dan?

Bedoel onze geuzenaam is Joden, daar zijn we trots op, dat heeft ook met historie te maken etc, maar sommige lijntrekkers (die niets met voetbal hebben vaak, en anders niets met Ajax, uitzonderingen daargelaten) zien dit als spreekkoren, terwijl het juist vanuit een positief oogpunt gezien moet worden.

En wanneer is een spreekkoor ludiek en wanneer niet?


Ik ben voor je regelgeving, maar ik denk dat dat alleen te doen is bij racisme.
Alhoewel je dan kan zeggen dat het ludieke Amsterdamse liedje "hij is een transseksueel" tegen voetballers met lang haar ook racisme is.

Ik denk dat we het moeten houden bij discriminatie tegen Joden en Negers, de rest is zoo moeilijk te hanteren
0 0
AjaxD1986
Niet iedereen is daar zo "trots" op als jij stelt. Ik vind het dom en onzinnig en wil me op geen enkele manier verbinden aan Israel!

Nog geen 1% van de Ajax supporters is een Jood.

Daarbij is het natuurlijk gewoon een gejat land en is dat zwaaien met die vlag voor sommige mensen met een bepaalde islamitische achtergrond ook kwetsend (niet dat ik me er persoonlijk wat van aan zou trekken), vooral omdat het huidige gedrag van Israel niet veel verschilt van iedere ander land dat hoog op het lijstje staat van het schenden van de mensenrechten.

Politiek hoort niet thuis bij Ajax want we zijn een voetbalclub en Nationalistische vlaggen ook niet, want we zijn een multiculturele club waar iedereen gelijk dient te zijn. Dat joden joden geroep is gewoon lachwekkend dom.

Daarbij wil je als club niet het imago hebben dat je een land steunt dat lak heeft aan de mensenrechten en van plan is nucleaire wapens te gebruiken waar duizenden kinderen door zullen sterven.

Al met al ben ik er dus helemaal niet trots op en spreek je niet voor mij in ieder geval.

Ook durf ik te beweren dat het slecht is voor het imago van Ajax in deze tijd en dat Ajax er goed aan doet dit de kop in te drukken als we ook talenten uit landen willen aantrekken waar ze helemaal niet zo kapot zijn van Israël.

Ajax dient een open karakter te hebben, toegankelijk voor alle culturen uit alle lagen en nationaliteiten. Zo'n imago is ook bedrijfsmatig 100x slimmer.

Azië, Afrika en delen van het Oostblok en Europa zijn bijvoorbeeld regio's waar het helemaal niet zo populair is om daarmee te koop te lopen. Ik denk ook dat de impopulariteit van Israel alleen maar groeiende is en dat Ajax er goed aan doet dit imago zo snel mogelijk te lozen.

De slachtofferkaart die Joden nu al bijna 80 jaar trekken begint vermoeiend te worden en werkt niet meer. Bij iedere andere bevolkingsgroep die dat deed hebben we dat direct weggewuifd en de kop ingedrukt. Voorbeelden: Sinterklaas en Islamieten die hun eigen staatje met eigen voorzieningen probeerden te stichten in het recente verleden en die voelden zich ook gediscrimineerd en "misbruikt". Iedereen vond dat ze uit die eeuwige slachtofferrol moesten komen en zich niet aan moesten stellen.

Het verbaast me dat het nog zo lang duurt vanwege de beeldvorming en de strafbaarstelling. Maar mensen moeten er ooit eens mee ophouden om het slachtoffer te willen spelen als het ze uit komt. De meeste mensen die dit alles hebben meegemaakt leven niet eens meer!

We kunnen wel aan de gang blijven dan met iedereen zielig te vinden, want iedere bevolkingsgroep heeft in het verleden weleens bloederige oorlogen meegemaakt (de 1 wat meer dan de ander, maar toch). Maar ook daarvan leeft alleen nog het nageslacht.

0 0
AFCA020!
Het is geen politiek, ken je historie.

Al voor de oorlog had Ajax een Joods imago. Ik heb het ook totaal niet over politiek. Dat maken die andere debielen ervan.

Daarbij kan je, wanneer je het over Israel wil gaan hebben ipv Ajax je bedenkingen zetten wie dat land gepikt heeft...
Het Jodendom bestaat pakweg 4000 jaar, ver voor de christenen en al helemaal veeeeeeeeeer voor de islam.
Dus tsja, wanneer beweer je dat het landje pik is? Toen Jezus daar rondliep waren er alleen maar joden. En aangezien Jezus ongeveer 750 jaar voor de islam leefde waren die er nog helemaaaaaaal niet. Dus ja, het is een lastige kwestie, waar we hier niet te ver over uit moeten wijden want dat heeft niets met AJAX te maken, maar ik vind het een gewaagde uitspraak dat je zomaar stelt dat het "een gejat land" zou zijn.

0 0
AjaxD1986
Toen was de mensheid niet wijzer en jatte iedereen elkaars land dmv oorlogen. Dan nog wie kan 4000 jaar terug in de tijd om te checken of het klopt. Nu zouden we beschaafd en vooral multicultureel moeten zijn aangezien de hele wereld met elkaar verbonden is dmv het internet en handel drijft met elkaar. Maar Israel is net als Rusland bijv. nog steeds zo bekrompen en nationalistisch bezig land in te pikken van mensen die daar al generaties lang wonen en een gezin hebben. Daar zijn verdragen voor gemaakt waar ze beiden dus lak aan hebben! Dus is het gewoon gejat, ook in de ogen van de huidige regelgeving. Helaas is de staat gesticht voordat die regelgeving en ethiek een rol speelden.
0 0
ChristianoRonal
Ook mee ophouden. Zijn zat echte Joden die niet meer komen omdat jullie dat altijd roepen.
0 0
Ajaxfan_1987
Dit soort walgelijke spreekkoren moeten worden verbannen. Dit geldt ook voor Ajax supporters die roepen "bommen op Rotterdam" ook dat is gewoonweg walgelijk om te horen. Eigen mensen die gesneuveld zijn in de oorlog en daarmee andere mensen (waaronder nabestaanden) kwetsen. Dit heb ik al regelmatig aangegeven, dan krijg je van sommige debielen te horen dat het sarcastisch is bedoeld.

Als mensen dit sarcasme noemen, dan ben je echt ZIEK. Dan raad ik aan om je op te laten nemen.
0 0
AFCA020!
Ik vind tussen die 2 dingen echt een wezenlijk verschil zitten!

Door dit lompe gedrag beledigt, discrimineert en bedreigen in dit geval de Utrecht supporters (maar normaal hebben ADO en feyenoord daar ook zeker een handje van) een volledige bevolkingsgroep. Daarmee staan ze precies op 1 lijn met ISIS die ook dreigen en dit soort dingen laten weten aan Joden. Dat vindt ik echt een stuk erger dan, bommen op rotterdam bijvoorbeeld.
Zeker ook omdat deze supporterskernen er Hamas bijhalen, vergassingen en/of Palestijnse vlaggen. Dat is bewuste opruiing, bedreiging en discriminatie jegens een bepaalde groep.

Bommen op rdam daarentegen is meer een tegen reactie op dit soort wangedrag. En als je het dan toch moet vergelijken vind ik het te vergelijken met liedjes als waar is je supportershome (wat men bij Vitesse zong) al vind ik dat ook weer niet helemaal, want dat lied van Vitesse betrof direct gedupeerde uit een verse wond waar veel mensen direct door geraakt waren, waar relikwieën lagen etc.
bommen op dam gaat over iets van 75 jaar terug, wat toen heel erg was, maar waar weinigen vandaag de dag echt last van hebben. Weet zeker dat er geen enkele rotterdammer zich bedreigt voelt, buiten gesloten of wat dan ook. Sterker nog, ze zijn toch altijd zo trots op hoe hun stadje eruit ziet? ik vind echt dat je deze dingen niet mag vergelijken, zeker nu niet met wereldwijde dreiging aan de joden.

Dat je het niet eens bent met spreekkoren op zich oke (dat ben ik ook niet, en ik neem aan niemand) maar bommen op rdam (wat een reactie is) vergelijken met directe dreigementen aan een volledige bevolkingsgroep wereldwijd vind ik echt een zeer scheve vergelijking
0 0
Ajaxfan_1987
En de mensen die overleden zijn aan dat bombardement, de nabestaanden die dat nog steeds moeten aanhoren?

Er is totaal geen verschil!!!!
0 0
ChristianoRonal
Haha wat een lariekoek! ophouden met die achterlijke schoolplein mentaliteit van \'ja maar zij begonnen!\', dat roepen zij net zo hard.

En of iets \'erger\' is maakt helemaal niet. Het is allebei verwerpelijk, achterlijk en zou gewoon niet moeten gebeuren
0 0
AFCA020!
Dat kan zijn dat "zij dat net zo hard roepen" maar dan hebben het fout... bij Ajax werd namelijk vroeger gezegd ga jij van het weekend naar de joden? Omdat men voor het stadion door een Jodenbuurt moest reizen. Dat vervolgens (uit mn hoofd) Ado den haag kwam met discrimerende uitingen kan je weinig aan doen, dat ze door andere randdebielen overgenomen werden nog minder.

Ja dan kan je tegenreacties krijgen. Dat spreek ik ook niet goed, maar het is een logisch gevolg. Als je een kind op een schoolplein elke dag pest slaat hij ook weleens terug. dat is dan ook misplaatst geweld maar ergens te begrijpen...

Daarbij is de inhoud vele malen minder ernstig, zeker vandaag de dag!
0 0
Ajaxfan_1987
Zielenpoot, hoe oud ben je, 8??

Je IQ is niet al te hoog!
0 0
AFCA020!
Waar slaat dit nou weer op, reageer liever inhoudelijk... ook als je niets meer weet om in te brengen of reageer niet.

Als je het wilt weten, ben 25 en ik durf me te wagen aan de stelling dat mijn IQ aanzienlijk hoger is dan die van jou, niet beledigend bedoelt trouwens, maar dat heb je bij 132.

Ik snap ook niet waar de haat richting mij vandaan komt, ik probeer alleen bij te scholen bij sommige die klaarblijkelijk niet weten waar alles vandaan komt. Ook als je tegen bepaalde dingen bent kan je pas discussiëren of een mening geven wanneer je de feiten kent. Nooit zomaar blind ergens ingaan.

En nogmaals, ik keur termen als bomen op rotterdam absoluut niet goed, zeg alleen dat er een wezenlijk verschil zit in de inhoud.

Maar laten we het netjes houden hier zonder mensen uit te schelden, discussiëren is niet erg, maar laten we het netjes houden aub


0 0
AjaxD1986
Jou feiten zijn niet andermans feiten. Je praat nog al graag voor anderen of niet? Ik baseer me namelijk op zichtbare feiten (niet van 4000 jaar geleden horen zeggen). Ik baseer me op de beelden die ik zie en de bewijsbare informatie die voor handen is (niet wat er in de media word geroepen zonder onderbouwing of met gefabriceerde bewijslasten) en noem dat pas feiten. Grappig trouwens dat als je zo slim bent als je zegt, niet eens weet dat je IQ maar een klein deel zegt over je intelligentie maar meer een indicatie is van de snelheid waarmee je praktische zaken oplost.
0 0
AFCA020!
Vriendelijke vriend, er werd naar mijn IQ gevraagd daar gaf ik antwoord op, niets meer niets minder. Vond het sowieso een totaal irrelevante vraag in deze gehele discussie, maar klaarblijkelijk was er interesse in ;)

Nee hoor ik praat helemaal niet voor andere, geef alleen uitleg hoe ik het zie.
En dat van 4000 jaar geleden, waarom zou je dat niet mee mogen wegen in een discussie van "landje pik"? het is maar waar je de grens stelt, maar ik vind zelf dat je alle feiten op een stapel moet gooien en dan je mening moet vormen. En dat ze dan soms met andere verschillen is niet erg, maar je moet wel respect hebben en houden voor elkaar in plaats van schelden, beledigen etc. Anders kan je niet discussiëren toch?
0 0
AjaxD1986
1)

Bedoel onze geuzenaam is Joden, daar zijn WE trots op, dat heeft ook met historie te maken etc (Ik dus niet!)

2)

Je IQ is niet al te hoog! (waar is het vraagteken dan?) intelligent ook om daarop in te gaan.

3)

ik probeer alleen bij te scholen bij sommige die klaarblijkelijk niet weten waar alles vandaan komt. (sorry hoor maar ben slim genoeg om mij te baseren op dingen die ik zelf lees en zie) Ga jij eerst nog maar eens onafhankelijke en betrouwbare bronnen raadplegen voordat je mij gaat proberen bij te scholen.

4)

En ergens riep je ook nog dat je je baseerde op feiten van 4000 jaar geleden en welk geloof er als eerste bestond. (de Torah en de bijbel verbieden een wederopbouw van Israel als soevereine staat nadrukkelijk) Zie bijv. Neturei Karta

0 0
Ajaxfan_1987
Hahah, ik heb inhoudelijk gereageerd wat ik er van vind. Zie het eerste bericht, zie 10:08. Als jij een IQ hebt van 132, dan gebruik het dan ook.

Er zijn vele mensen gesneuveld in Rotterdam. Er leven nog steeds nabestaanden, die lopen er elke dag mee rond met het idee dat hun vader, moeder en misschien zussen of broers zijn overleden.

Als jij dat goed vind, dan zegt het iets over je inlevingsvermogen. Dan kan je nog zo'n IQ hebben. En natuurlijk zijn er miljoenen Joden vermoord en een Rotterdam niet meer mensen overleden dan het aantal Joden.

Maar beide acties zijn ronduit WALGELIJK!!!!!!!!!!
0 0
JanTa
Als die kakkers van de KNVB het niet doen dan maar het OM.
0 0