Familia Castillo bij Future Cup, Kluivert niet

BvdPloeg, 04-04-2015 om 09:27, 27125 views, Ajax Showtime |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Justin Kluivert, Noa Lang en Anderson Lopez zullen niet deelnemen aan de Future Cup. De drie spelers van Ajax B1 zijn geblesseerd en zitten zodoende niet in de selectie voor het jeugdtoernooi dat zaterdag, zondag en maandag gespeeld wordt op De Toekomst. C-junior Juan Familia Castillo is er wel bij, Dani Koks niet.

Familia Castillo deed na de winterstop al meerdere malen mee bij Ajax B1 en hij toonde aan het niveau aan te kunnen. Coach Frank Peereboom liet donderdag al doorschemeren dat er ook 'C-junioren in vorm' aan de selectie werden toegevoegd, Familia Castillo is daar nu het levende bewijs van. Naast de jonge middenvelder is er ook een ware 'routinier' in de selectie: Carel Eiting.

Bekende namen in de selectie zijn verder onder meer Donyell Malen, Matthijs de Ligt en Darren Sidoel. De Ligt en Sidoel maakten dit seizoen al hun debuut bij Ajax A1, Malen is topscorer van B1 met veertien treffers. Met onder meer Dani de Wit, Deyovaiso Zeefuik, Kaj Sierhuis en Conner Blöte zitten er ook meerdere tweedejaars B-junioren in de Future Cup-selectie die al met de A-junioren trainden en wedstrijden speelden. 

Kluivert, Lang en Lopez moeten het Paasweekend toekijken. Kluivert keerde in februari geblesseerd terug van Oranje U16, terwijl Lopez in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord B1 (1-1) geblesseerd uitviel. Lang kwakkelt al het hele seizoen met blessures. Enige opsteker is het op tijd terugkeren van Azor Matusiwa, die de afgelopen weken niet meedeed bij Ajax B1. Koks en Noa Benninga vallen in als er iemand wegvalt bij de eerste achttien, maar zij zullen eerst zaterdag met Ajax A2 spelen tegen Roda JC A1 in Kerkrade.

De volledige lijst:

Jeffrey de Lange
Joe van der Sar

Conner Blöte
Deyovaiso Zeefuik
Navajo Bakboord
Matthijs de Ligt
Darren Sidoel
Jorg Ooievaar

Dani de Wit
Carel Eiting
Reda Boultam
Juan Familia Castillo
Azor Matusiwa

Ché Nunnely
Donyell Malen
Kaj Sierhuis
Mees de Wit
Martijn Kaars

Door Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
FlyingDutchMan
Hoelaat beginnen de eerste wedstrijden en speelt ajax? Las ergens dat Half 12 opening is? Staat hier ergens een schema op AS die ik gemist heb met alle tijden?
0 0
Pauw
Leuk om de naam van Noa Benninga eens te lezen. Jaren geleden een vakantie lang mee gevoetbald en getafeltennist. Toen klein van stuk, maar techniek en fysiek zeer sterk voor zn leeftijd. Ben benieuwd wat hij inmiddels kan, al zal hij wel niet in actie komen. Iemand die m beter kent?
0 0
La Bomba
Nu ook Dani Koks er niet bij.
Die was vorig jaar 1 van de betere, hoe kan dat nu opeens?
0 0
FlyingDutchMan
Mjaa is hij gepasseerd of krijgt de a2 de voorkeur?
0 0
stefan pluim
ik wilde gaan kijkem, maar na het verslag van turbo urby heeft
dat geen zin meer denk. pff weinig positiefs.
0 0
grunnjood
Het is maar zijn mening natuurlijk. En je hebt ook spelers die in de jeugd nooit echt opvallen die later alsnog boven komen drijven.
0 0
grunnjood
Kunnen de echte kenners misschien even kort de spelers van de selectie doornemen voor de niet-intimi? Namen als de Ligt, Malen, Kluivert en Nunnely zijn bij de meeste al wel bekend maarcer zitten voor mij persoonlijk ook een aantal onbekenden tussen. Bij voorbaat dank!
0 0
BvdPloeg
http://www.ajaxshowtime.com/opinie/84899/ajax-kweekvijver-b1-die-de-boer-bedoelde.html
0 0
MokumsTrots-
Waarom wordt Sierhuis nooit genoemd..?
0 0
Figo
Is er eigenlijk na Patrick Kluivert ooit nog wel eens een ''donkere'' jeugdspeler doorgebroken in het mondiale topvoetbal? Altijd snel, technisch en behendig die jongens in de jeugd, maar er komen er maar vrij weinig aan de top (lijkt het)
0 0
dan300491
In het algemeen of bij Ajax?
0 0
Figo
Bij Ajax. zie nu Bazoer voorbijkomen, maar dat is geen Ajax jeugdspeler en speelt niet in de top. Urby net zo goed. Nooit geslaagd in het topvoetbal. Nigel wel.
0 0
ProHulst0s
Nigel de Jong en Emanuelson
0 0
Rayno95
Bazoer zit eraan te komen :)
0 0
afca patrick
Bazoer.
0 0
flasher93
Ben benieuwd. Malen en Nunnely en de Ligt zijn de sterren van dit elftal toch?
0 0
Rayno95
Ja en Kluivert hoort normaal gesproken in dat rijtje.
Eiting ook, maar doet vooral met de A1 mee natuurlijk ;)
0 0