Eindresultaat: de maand van 'Marc Netto'

BvdPloeg, 03-02-2015 om 08:37, 42053 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Het is 3 februari en daarmee is de transfermarkt in de meeste landen in Europa weer gesloten. Bij Ajax gebeurt er doorgaans niet zoveel in de wintermaanden, maar Marc Overmars had het rond deze jaarwisseling drukker dan ooit. Contractverlengingen, verhuurde spelers en aankopen voor de toekomst. Ajax Showtime zet alles nog even op een rijtje.

1-2 januari: Denswil weg, Duarte is klaar
De transfermarkt opende op 1 januari, maar de Ajax-fans werden vlak voor Oud en Nieuw al flink verrast door de Ajax-directie. Maandenlang leek er achterin een wisseling van de wacht te komen, Niklas Moisander zou gaan en Stefano Denswil zou komen. Niets bleek minder waar, want omdat Denswil het niet liet zien, besloot Ajax de verdediger transfervrij te verklaren. Moisander bleek 'onmisbaar' en werd aan zijn (deze zomer aflopende) contract gehouden. Denswil koos eieren voor zijn geld en tekende op 5 januari een 3,5-jarig contract bij Club Brugge.

Ook voor Lerin Duarte bleek de winterstop het einde van een toekomst bij Ajax. De middenvelder speelde de hele eerste seizoenshelft al bij Jong Ajax en op 2 januari kwam het Algemeen Dagblad met het nieuws dat Duarte verhuurd mocht worden. De aankoop uit de zomer van 2013 werd geschrapt van de trainingskamp-lijst naar Qatar.

3 januari: Twijfels Sigthórsson, Onana komt
Het nieuws van Denswil en Duarte was nog niet ingedaald of achter de volgende Ajax-naam kon een vraagteken. Kolbeinn Sigthórsson was voor dit seizoen al een twijfelgeval, maar omdat Ajax geen vervanger kon vinden, werd het contract van de IJslander toch verlengd. Hij speelde geregeld, maar werd uiteindelijk overvleugeld door concurrent Arek Milik.

Voor broer en zaakwaarnemer Andri Sigthórsson reden genoeg om aan te geven dat een transfer in de winter gewenst was. Dat was een reactie op het nieuws van 3 januari dat Lille en Queens Park Rangers hem graag wilden hebben. Lille legde zelfs een bod neer bij Ajax, maar de Amsterdammers wilden meer geld zien. Op 28 januari kwam broer Andri met het verlossende woord dat Sigthórsson nog een half jaar bij Ajax speelt.

Ondertussen haalde Ajax met André Onana een doelman voor de toekomst. De 18-jarige doelman maakte indruk in de dubbele confrontatie van FC Barcelona A1 tegen Ajax A1 en dus besloot Overmars actie te ondernemen. Onana wees de halve Europese top af voor een contract bij Ajax, die in zou gaan per 1 juli 2015. Maar omdat Barcelona geen beroep meer op hem deed en Ajax dun zat in de keepers, werd Onana op 14 januari alsnog als directe versterking gepresenteerd.

4-28 januari: Becker verhuurd, Ligeon volgt
Met het zweet op het voorhoofd ging Overmars vrolijk verder. Met Sheraldo Becker en Ruben Ligeon had Ajax twee spelers die elders ondergebracht moesten worden. Becker speelde in Jong Ajax, maar had weinig uitzicht op Eredivisie-ervaring, Ligeon kon als back-up van Ricardo van Rhijn al langer niet rekenen op speeltijd.

Nog geen twee dagen na het bericht dat geïnteresseerden zich mochten melden, was Becker al bij PEC Zwolle om zich voor te bereiden op een trainingskamp naar Zuid-Afrika. Ligeon sloot zich enkele dagen voor het sluiten van de transfermarkt aan bij de selectie van NAC Breda. De laagvlieger uit de Eredivisie huurde de rechtsback voor een half jaar.

5-7 januari: Verlengen, verlengen én Dolberg
Eén speler weg, één speler erbij, één in de belangstelling, één verhuurd en twee op de transferlijst; januari was vijf dagen oud en Overmars maakte overuren. Helemaal toen er in Qatar werd gestart met het verlengen van contracten. Abdelhak Nouri en Donny van de Beek tekenden bij tot 2018, met later de optie om tot 2020 door te gaan. Daar kwamen twee dagen later op De Toekomst de eerste contracten voor Zakaria El Azzouzi en Mauro Savastano bij. El Azzouzi was al achttien jaar en tekende tot 2020, Savastano zette een krabbel onder een voor zijn leeftijd verplicht driejarig contract tot de zomer van 2018.

Vanuit Denemarken kwam Kasper Dolberg. De aanvaller liep al eens stage bij Ajax en omdat John Steen Olsen hem bleef adviseren, ging Overmars over tot actie. Dolberg tekende tot de zomer van 2018, maar komt pas komende zomer naar Amsterdam. De Deen start dan bij de A-junioren, vanwaar hij vervolgens door kan stoten naar Jong Ajax of zelfs het eerste elftal.

14 januari: Sana en Ajax verlost van elkaar
Na het vruchtbare trainingskamp in Qatar werd duidelijk dat Tobias Sana Ajax zou gaan verlaten. Nu was dat geen verrassing aangezien hij een zomer eerder al weg wilde, maar met een vierjarig contract bij Malmö FF konden Sana én Ajax uiteindelijk niet ontevreden zijn. Overmars liet de Zweed transfervrij gaan, maar bedong wel een doorverkooppercentage.

20-28 januari: Verlengen, verlengen 2.0
Met de eerste A-junioren onder contract kon Overmars in alle rust ook gaan denken andere elftallen. Bij Jong Ajax tekende Elton Acolatse een nieuw contract tot 2018 en ook startte Ajax de gesprekken met Riechedly Bazoer, Terry Lartey Sanniez, Indy Groothuizen en Peter Leeuwenburgh. Gesprekken met Ricardo Kishna, Kenny Tete en Lucas Andersen staan bovendien op de planning, zo stelde Frank de Boer. 

Later in januari volgden de definitieve krabbels van Van de Beek en Nouri én Vaclav Cerny werd tot 2018 vastgelegd. De Tsjech had al een contract, maar tekende dezelfde overeenkomst als zijn mede-talenten. Naast Lartey-Sanniez en Groothuizen kunnen verder ook Adham El Idrissi en Carel Eiting een contract tegemoet zien.

26 januari: Mislukt huuravontuur Sporkslede
Geen nieuwe speler, wel een oude bekende voor Ajax. Fabian Sporkslede vertrok in de zomer op huurbasis vol goede moed naar Willem II, maar na een half jaar zag Ajax zich genoodzaakt om de middenvelder eerder terug te halen. Sporkslede speelde slechts twee keer in het eerste elftal en dat is niet wat Ajax had bedacht met de verhuur van het talent. Sporkslede, eind dit seizoen transfervrij, sloot bij terugkomst meteen aan bij Jong Ajax.

31 januari: Sinkgraven komt, Duarte gaat
De naam zong al een tijdje rond in Amsterdam, maar toen de eerste twee wedstrijden na de winterstop wat tegenvielen, besloot Ajax toch tot actie over te gaan. Voor een miljoenenbedrag werd Daley Sinkgraven overgenomen van SC Heerenveen, dat op zijn beurt Duarte zag komen op huurbasis. Duarte kan na een goed half jaar eventueel gekocht worden door de Friezen.

Toen de transferwindow gesloten was, bleek dat Ajax in totaal zeven miljoen euro betaalde voor Sinkgraven. Dat bedrag kan nog hoger worden als er aan bepaalde afspraken wordt voldaan. Daarmee werd Sinkgraven na onder meer Klaas-Jan Huntelaar en Miralem Sulejmani een miljoenen-aankoop uit Heerenveen. 

01 februari: Van Koesveld vertrekt nog
Terwijl Frank de Boer op de zondag voor het sluiten van de transfermarkt nog verkondigde dat er niemand meer bij ging komen, werd er in Amsterdam nog wel verkocht. Robert van Koesveld verruilde op de laatste dag van de transfermarkt Jong Ajax voor SC Heerenveen. De verdediger tekende voor twee en een half jaar.

 

Overzicht

Nieuwe spelers:
André Onana – per direct, contract tot 2018
Fabian Sporkslede – eerder terug van verhuur
Daley Sinkgraven – per direct, contract tot 2019
Kasper Dolberg – per 1 juli, contract tot 2018

Uitgaven: circa 7,2 miljoen euro

Vertrokken spelers:
Stefano Denswil – Club Brugge
Tobias Sana – Malmö FF
Robert van Koesveld – SC Heerenveen

Verhuurde spelers:
Sheraldo Becker – PEC Zwolle
Ruben Ligeon – NAC Breda
Lerin Duarte - SC Heerenveen (optie tot koop)

Nieuwe/verlengde contracten:
Abdelhak Nouri – 2018 (optie 2020)
Donny van de Beek – 2018 (optie 2020)
Zakaria El Azzouzi – 2020
Mauro Savastano – 2018
Vaclav Cerny – 2018
Elton Acolatse – 2018

Door Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AjaxPassion
FUCK WAT MIS IK DENSWIL!! NOG STEEDS EEN KUTBESLISSING!

https://www.youtube.com/watch?v=c3k9hB2IZEY

http://www.forumclub.be/viewtopic.php?f=1&t=3023&start=100
0 0
brullie
Leuk weer alleen maar talentjes! Talenten laat je niet instromen in een slecht draaiend elftal Frank maar in een goed draaiend! Hoe wil je de jeugd nu laten debuteren dan? Jullie moeten eens beginnen met ervaring erbij te laten komen. En wat is de scouting een verschrikkelijke aanfluiting! Wie heeft in godsnaam gezegd Zimling te halen???...die verdiend op staande voet ontslag!!
0 0
Balgobind
Die lamlul van een netto
0 0
muziekvriendje
Marc heeft ( i.t.t Van Geel en Brands) geen netwerk wat al langer bekend was en waar veel mensen intern bij Ajax over hebben geklaagd.

Opvallend dat ik dit veel mensen nu ook hier zie zeggen.
0 0
wladimir
Marc Overmars had afgelopen zomer Cillessen moeten verkopen die als eerste keeper derde is geworden op het WK. Kenneth Vermeer is ook een uitstekende keeper. Die 750k die ze van Feyenoord hebben ontvangen gaat nergens over. Blind verkopen voor 17,5 is natuurlijk netjes. Net als de 8 die voor Siem de Jong is betaald na een jaar blessureleed.

Nick Viergever voor 2 miljoen gekocht en Richairo Zivkovic. Ik had liever Hedwiges Maduro op huurbasis zien komen dan Nikki Zimling. Misschien had iets meer druk op Poulsen moeten worden uitgeoefend.

Lasse Schone, Niklas Moisander en Stefano Denswil hadden afgelopen zomer moeten bijtekenen of moeten worden verkocht. Nu lopen ze alle drie transfervrij de deur uit en de kans is groot dat Ajax zich niet kwalificeert voor CL en dus volgend seizoen verlies gaat maken. Waarom kan Sightorsson niet gewoon worden verkocht? Marc neem je verlies.

Rafael van der Vaart en John Heitinga zijn niet goed genoeg meer. Alleen Wesley Sneijder, Nigel de Jong, Klaas Jan Huntelaar, Urby Emanuelson, Ryan Babel en Jan Arie van der Heijden zijn ex ajacieden die in de breedte van toegevoegde waarde kunnen zijn mits ze transfervrij komen.
0 0
grunnjood
Als jij Jan Arie van der Heijden meetelt dan zou ik ook Vejinovic nog aan dat lijstje toevoegen. Dat zou volgens mij echt een prima speler zijn die naar mijn mening veel kan toevoegen aan het huidige elftal.

Viergever vind ik een matige speler die zich nooit in de basis van Ajax zou mogen spelen, dan kan je die 2 miljoen toch echt beter op zak houden, maar ze dachten met hem een multifunctionele speler in huis te halen die de plek van Blind op zou kunnen vangen. Poulsen heeft trouwens ook nog aangegeven te willen blijven maar toen had het TH al besloten om Zimling te huren.
0 0
wladimir
Vejinovic zou inderdaad een versterking zijn. Misschien ook die Ben Rienstra trouwens. Alhoewel ik heb begrepen dat hij als aanvoerder van Ajax B1 (elftal Blind en van Rhijn) door psychische problemen is gestopt.

Ik denk dat Viergever met name is gehaald als opvolger voor Moisander die Marc niet kwijt heeft kunnen raken afgelopen zomer. Als opvolger van Blind is het helemaal een suffe aankoop natuurlijk. Emanuelson hadden ze afgelopen zomer al transfervrij op kunnen halen. Voor 2 miljoen zou hij wel een jaartje komen spelen net als Babel toen. Prima back-up voor blessuregevoelige Boilesen, Klaassen en kan ook linksbuiten spelen.

0 0
Starring
Beste Marc Nettobonus, ruim s.v.p. je bureau op, pak je koffers in en vertrek naar het Hoge Noorden a.u.b. Ik ben jouw amateuristisch handelen rondom mijn club meer dan zat. Ajax had nu (zeker met de miljoenen aan oorlogskas,voetbal knowhow en middelen in huis) sportief met een straatlengte voorsprong op PSV en Feyenoord 'moeten' zitten en wat harder op de deur van (overwinteren in) Europa op het hoogste niveau, moeten bonzen. Nee, nu worden we zelfs ingehaald door twee povere clubs. Stelletje pannenkoeken.
0 0
mvdk
Je had geen eens ervaren versterken hoeven halen als je gewoon Blind en De Jong een verbeterd contract aan had geboden. Ze zeiden een jaar voordat ze vertrokken nog dat ze best bij Ajax wilden blijven, maar Ajax verzuimde om een mooi contract aan te bieden. Nu ben je ze kwijt.

El Ghazi---------Milik/Siem (doei Siggy)--------Kishna
----------------------Serero---Klaassen--------
------------------------------Blind-------------------------------
Boilesen----Moisander----Veltman---Van Rhijn

Siem kon prima rouleren met Milik en Klaassen. Je hebt gewoon een brede selectie nodig, omdat jonge jongens nog niet altijd even stabiel zijn.
0 0
grunnjood
Dat is volgens mij ook juist de fout van het TH dat de rol van ervaring heeft onderschat, terwijl dat vorig jaar bij PSV toch juist een pijnpunt bleek. Je laat als club Siem de Jong (7 jaar ervaring in Ajax 1), Kenneth Vermeer (7 jaar ervaring, waarvan 6 jaar bij het eerste van Ajax), Daley Blind (5 jaar ervaring op hoogste niveau, waarvan 3 jaar in de basis bij Ajax) en Christian Poulsen (14 jaar ervaring, waaronder seizoenen bij topclubs als Liverpool en Juventus) vertrekken. En wat daar dan voor in de plaats komt is Viergever (toch een vrij matige verdediger van AZ met 5 seizoenen ervaring in de Eredivisie), Zimling (oud-speler van NEC die de bank warm hield bij Mainz, met in totaal 10 jaar ervaring) en Boer (9 jaar eerste keeper bij PEC, waaronder 7 jaar in de eerste divisie).

Dan kom je na een simpel rekensommetje tot de conclusie dat je 33 jaar ervaring inruilt voor 24 jaar ervaring. Dan ga je er dus al 9 jaar op achteruit. Maar het belangrijkste is dat de spelers die je weg laat gaan die ervaring ook nog eens op een aanzienlijk hoger niveau hebben opgedaan dan de nieuwkomers. Los van de pure afroming van kwaliteit die al jarenlang de club teistert heeft er afgelopen seizoen dus ook nog een ingrijpende uittocht van ervaren spelers plaatsgevonden die de balans in 'de kleedkamer' heeft verstoord.
0 0
mvdk
Ik ben het met je eens.
0 0
wladimir
PSV heeft Depay en Wijnaldum kunnen behouden. Luuk de Jong voor veel geld aangekocht en een mazzeltje met Guardado. Volgend seizoen als Depay, Wijnaldum en Guardado weg zijn is PSV net zo slecht als vorig jaar en is Ajax iets sterker dan dit jaar. Dan worden we gewoon weer fluitend kampioen. Er moet wel een passende vervanger worden gevonden voor Moisander. Na het EK 2016 gaat de Amsterdamse kassa rinkelen. Cillessen, Boilesen, Andersen, Fischer, Klaassen en Milik worden voor veel geld verkocht.

Sneijder en Huntelaar kunnen tegen die tijd transfervrij terugkomen.
0 0
Ajaxtogh
Guardado vertrekt volgend seizoen niet. Dat kan ik zeggen met heel veel zekerheid.

Eveneens zie ik Sneijder nooit als speler terugkomen en van Huntelaar verwacht ik het ook eerlijk gezegd niet. En waarom zou je hem willen hebben. Als je dan misschien een geweldige Zivkovic hebt.
0 0
wladimir
PSV zal volgend jaar best een goede ploeg hebben. Ik vind dat Depay en Wijnaldum wel erg vaak het verschil maken. Moisander en Schone zullen Ajax gaan verlaten. De rest met een jaartje extra ervaring moet PSV volgend seizoen achter zich kunnen laten.
0 0
PietBon
In je dromen zeker??
0 0
JohnDylan
Zelfs als Ajax hun een nieuw contract had aangeboden waren ze vertrokken. De Jong was duidelijk klaar bij Ajax en Blind wilde heel graag naar United. Ajax had Blind niet hoeven te verkopen aangezien hij een contract tot medio 2016 had. 17 miljoen is alleen heel veel geld voor een speler van zijn kaliber. Ik vind het dan ook verstandig dat Ajax hem heeft laten gaan.
0 0
mvdk
17 miljoen is een hoop geld, maar voor een club als United een schijntje. Als we nu de CL mislopen, lopen we dik 20 miljoen mis. Zoals Grunnjood ook zegt, heeft de club onwijs veel ervaring ingeleverd en dat is voor een jonge ploeg onbetaalbaar.

Als Ajax Blind vóór het WK een veel beter contract tot medio 2018 onder neus schoof, was er niets aan de hand. Want Blind zei toen gewoon dat hij 'best wou verlengen'. Ja, na het WK was het te laat, want toen kwam het United van Van Gaal plots tevoorschijn, want Van Gaal wist dat Blind voor een prikkie op te halen was... Ja, voor een prikkie. Want voor een club in Engeland is 17 miljoen euro wisselgeld.

Siem de Jong werd het laatste jaar alleen nog maar afgebrand, omdat hij in een mindere fase zat (zoals dat altijd gaat als onze spelers in een mindere fase zitten, want dan kunnen ze er ineens niets meer van). Ik snap best dat hij op een gegeven moment dacht van: het is nu wel mooi geweest.

Ajax is qua jeugd super goed bezig, maar het ontbreekt op dit moment gigantisch aan ervaring. Die ervaring kan ons dit seizoen nog wel eens flink op gaan breken. Ik verwacht nog wel dat we minimaal tweede gaan worden, maar we moeten wel echt gaan oppassen nu...
0 0
JohnDylan
Ajax had met Blind ook het kampioenschap niet gehaald. Ajax speelde vorig seizoen net zo slecht als dit seizoen. Alleen toen speelde PSV nog slechter waardoor we toch kampioen werden.

Ajax had beter inkopen moeten doen maar Blind laten gaan was een verstandige keuze. Zo goed was hij namelijk helemaal niet. Sterker nog ik ergerde me 9 van de 10 wedstrijden enorm aan zijn risicoloze spel.
0 0
mvdk
Blind ruimde een hele hoop rotzooi op voor de ploeg. Als de andere spelers stonden te slapen, was hij het vaak die Ajax redde.

Ik denk dat het wel degelijk een verschil had gemaakt als Blind hier nog speelde. Hij had met zijn ervaring de piepjonge spelers kunnen sturen. Hij was een prima leider en het perfecte voorbeeld van een speler die zich vanuit het niets omhoog heeft gevochten.

Hoe dan ook, Ajax had inderdaad beter inkopen moeten doen. Ik weet niet of die Agger nog wat is, maar die speelde jaren voor Liverpool. Ik denk dat die gozer best in een Poulsen rol had kunnen komen.

Ik denk dat ook Van der Vaart best had willen komen. Hij was duidelijk beledigd dat Ajax hem niet als middenvelder wou gebruiken. Hij zei niet voor niets na de wedstrijd tegen PEC: 'Met mij op het middelveld had Ajax niet met 5-1 verloren.'. Ik denk dat Van der Vaart uiteindelijk niet wou komen omdat Ajax hem als spits ik wilde zitten. Anders kan ik zijn uitspraak na de bekerfinale tegen PEC niet verklaren. Hij had echt goud voor ons geweest.
0 0
JohnDylan
Agger is verdedigend nog altijd een topper maar als Ajax dominant voetbal op de helft van de tegenpartij wil spelen heb je in het moderne voetbal zeer snelle verdedigers nodig. Anders kun je niet ver genoeg van je eigen doel af spelen. Ajax moet dus op zoek naar twee snelle centrale verdedigers. Van Rhijn en Boilesen kunnen dan ook verdedigend meer gebruik maken van hun snelheid en het maakt dan ook minder uit dat ze verdedigend positioneel matig zijn.
0 0
grunnjood
17 miljoen is inderdaad veel geld. Maar je moet wel in je achterhoofd houden dat Blind vorig seizoen het team draaiende hield vanaf een sleutelpositie, hij had aangegeven niet per se weg te willen en er zelfs wat in zag om nog jarenlang bij de club te blijven én je met ongeveer 100 miljoen op de bank de miljoenen uit Manchester absoluut niet nodig had.

Als Blind niet bij zijn WK-coach van Gaal bij Manchester United terecht had gekund denk ik dat hij dit seizoen ook nog met veel plezier voor ons cluppie gespeeld zou hebben.
0 0
JohnDylan
Blind was helemaal niet zo goed en Ajax speelde met hem ook helemaal niet beter dan dit jaar. Sterker nog ik denk dat Serero nu belangrijker is dan Blind vorig seizoen was. De laatste '6' die Ajax echt beter maakte was Anita doordat die positioneel perfect was. Blind en Serero zijn dat niet en daardoor grossieren ze vooral in risicoloze breedtepasses.

Trouwens heeft Ajax niet ongeveer 100 miljoen op de bank. Ze hebben een eigen vermogen van zo'n 100 miljoen maar dat is totaal iets anders. Ze zullen zeker niet meer dan 60 miljoen euro in kans hebben. Niet dat dit verder invloed heeft op de vraag of ze Blind wel of niet hadden moeten verkopen.
0 0
grunnjood
Blind functioneerde toch echt stukken beter op zes dan Serero nu. Dan moet ik wel toegeven dat Blind vorig seizoen Serero en Klaassen voor zich had en dat Serero het nu moet doen met Andersen en Klaassen (als ze allebei al fit zijn) en dat scheelt een slok op een borrel. Maar waar Serero met veel enthousiasme, kunst- en vliegwerk en de draaicirkel van een vlieg de positie op 'zes' invult, deed Blind dat met veel meer rust aan de bal en had Blind ook een veel beter spelinzicht in verdedigend opzicht (en dan doel ik voornamelijk op de omschakeling bij balverlies). En als je je wedstrijden wilt kunnen spelen met gemiddeld zestig procent balbezit en je met een verzorgde opbouw van achteruit wilt uitverdedigen dan is Blind volgens mij een veel betere keuze op die positie.
0 0
JohnDylan
Blind deed de opbouw van Ajax anders helemaal niet beter verlopen. 90% van zijn passes ging achteruit op breed. Anita was iemand die door goede positionering de opbouw makkelijker deed verlopen. Hij liet zien hoe een '6' moet spelen maar het is een moeilijke positie. Daarom moet Ajax ook weer met een '10' gaan spelen.
0 0
grunnjood
Je hebt gelijk dat er bij Blind vorig seizoen bij vlagen echt te veel naar achteren of breed werd gespeeld, maar vergelijk dat nu dan eens met Serero. Die wil altijd de oplossing naar voren zoeken, maar het resultaat is dat je nu al een aantal wedstrijden met daadwerkelijk dramatische balbezit percentages hebt afgesloten. Vitesse (44%), Feyenoord (43%), Groningen (55% overall na een eerste helft met 70% balbezit) en eerder in het seizoen ook uit in de kuip een onthutsend zwakke wedstrijd met slechts 36% balbezit zijn daarvan toch de beste voorbeelden. Met de breedtepassjes van Blind had je waarschijnlijk meer balbezit gehad, ook al blijft het dan beperkt tot de bal rond tikken achterin, is dat nog steeds te prefereren aan de bal aan de tegenstander geven lijkt me.
0 0
maikydread
Eind van het jaar heeft Meneer Marc Netto weer een paar ton bonus verdient goed gedaan Marc!!!
0 0
Balgobind
Zo is het. Hoe maak je je club kapot. We staan gewoon voor lul. Ik hoop dat legia over ons heen walst. Opdonderen met die netto
0 0
geronimo
Dit is een slechte opmerking omdat jij niet weet dat Overmars met bonus erbij nog minder wordt betaald dan bv Earnie Stewart van AZ en v Geel v Feyenoord of die van PSV.
0 0
JPC40
zijn reactie is wel begrijpelijk als er betere spelers waren gehaald had niemand commentaar gegeven op de bonus die marc krijgt .
0 0
ajaxamsterdamgk
zo is dat !
0 0
JohnDylan
Waarom doen mensen toch steeds alsof Overmars zuinig is? Ten eerste bepaalt hij het transferbeleid niet alleen maar samen met De Boer, Jonk en Bergkamp. Ten tweede heeft Ajax sinds de aanstelling van Overmars veel geld betaald voor spelers als Moisander (4 miljoen), Duarte (3 miljoen), Vd Hoorn (4 miljoen) en Sinkgraven (7 miljoen). Ik vind dus helemaal niet dat het technische hart zuinig is met hun aankoopbeleid.

Trouwens zie ik liever dat Ajax geen aankopen meer doet die zo'n 3/4 miljoen euro kosten. Laat Ajax het maar houden om jeugdtransfers (zoals Eriksen, Fischer, Cerny, etc.) en dan het af en toe kopen van één of twee spelers die zo'n 6/7 miljoen kosten. Volgens mij heeft Ajax daar namelijk veel meer succes mee. Natuurlijk Sulejmani was een ramp maar Huntelaar (9 miljoen) en Suarez (8 miljoen) waren prima aankopen.

Van mij mag Ajax deze zomer Ilori (Liverpool) en Doria (L'OM) voor 7/8 miljoen per persoon kopen. Die twee zijn toptalenten die momenteel niet tot spelen toe komen bij hun clubs. Qua type passen ze mede door hun snelheid zeer goed bij Ajax. Als Ajax ze deze zomer zal kopen en een contract voor 5 seizoenen geeft kunnen we 3/4 seizoenen van ze genieten en met veel winst doorverkopen. Desnoods neem je contact met de Doyen Group op of ze 50/50 willen gaan op hun aankoop.
0 0
JPC40
hij wordt zo genoemd omdat Marc tot nu toe alleen maar flops binnen haalt geen van deze jongens heeft meer waarde gebracht en sommige zelfs helemaal niks , ook van Sinkgraven kun je nu al de vraag stellen wat hij gaat brengen.
In plaats dat Ajax 14 mil uitgeeft voor twee goeie verdedigers , wordt er nu alweer een aanvaller er bij gehaald die je nu niet nodig hebt en dus voor de kat z,n kut daar gaat rond lopen .

Daarom wordt Marc Marc netto genoemd.
zuinige krentenkakker .
0 0
JohnDylan
Maar met Marc Netto lijkt het alsof hij zuinig is maar behalve dat hij niet de enige is die beslist wie er worden gekocht is Ajax helemaal niet zuinig geweest. Moisander (4 miljoen), Duarte (3 miljoen), Vd Hoorn (4 miljoen) en Sinkgraven (7 miljoen) zijn alle vier dure spelers. Waarom blijven mensen maar doen alsof Ajax geen geld uitgeeft? Ajax geeft genoeg geld uit alleen aan de verkeerde spelers.
0 0
gusanito
En laat nou precies in de beleidsplannen staan dat dat niet meer mocht gebeuren. Teveel geld uitgeven aan spelers uit eigen competitie die geen directe meerwaarde zijn voor het team. Een dikke faal dus van Overmars en kornuiten.
0 0
3sterajax
Jammer dat we alleen nog maar zeiken. Voor de De Boer, Marco en kornuiten hadden we in geen 7 jaar de landstitel!! Prompt bij aanstelling van de Boer en veranderingen binnen Ajax zijn we kampioen geworden. Bij 1 keer kan je van evt. Geluk spreken, bij de 2e keer ga je t over vakmanschap hebben.... Bij 3 en 4 keer is het briljant!! Ik kan mij nog de jaren voor de geest halen dat we een goed team hadden staan en er goed gespeeld werd maar dat we nog geen kampioen werden. Dat waren ook de jaren waar we met een enorme schuld kwamen te zitten. Waar directeuren en aandeelhouders het voor het zeggen hadden binnen de club. Waar een gemiddeld manager bijna nog meer te zeggen had dan de trainer binnen de club.!!!!


0 0
wladimir
Ajax heeft de hoogste begroting en het grootste vermogen. Ajax moet ieder jaar meedoen om de titel en Europees overwinteren. Het is 03-02 en dit titelstrijd is gedaan. Wel kunnen we dit jaar ver komen in EL. In ieder geval laatste 16.

Er is rust bij Ajax mede dankzij FdB. De concurrentie is de afgelopen jaren minder geweest. Feyenoord en PSV zijn financieel weer stabiel. Kampioenschap wordt lastiger. De verhouding talent / ervaring zal bij Ajax moeten verbeteren.
0 0
JohnDylan
Ik vind het helemaal geen probleem om veel geld aan spelers uit eigen competitie uit te geven. Hou het geld maar lekker in de Eredivisie. Alleen moet Ajax wel de juiste spelers kopen. 8 miljoen voor Tadic of Van Ginkel is prima maar 4 miljoen voor Moisander of Vd Hoorn is dat niet.

Het maakt niet uit van wie Ajax spelers koopt en eigenlijk ook niet eens hoeveel ze kosten. De spelers die Ajax koopt moeten alleen wel goed bij de speelstijl en het niveau van Ajax passen. Bij Vd Hoorn was het duidelijk dat hij geen Ajax verdediger is. Zo'n speler hoort dus nooit te worden gekocht.

Ik zou graag zien dat Ajax zich richt op jeugdtransfers (Eriksen, Fischer, Cerny, etc.) en af en toe een dure speler haalt die heel goed gescout is en waar iedereen het over eens is dat hij bij Ajax zou passen. Het maakt dan niet uit of hij 4 of 8 miljoen euro kost en in het binnen- of buitenland speelt.
0 0
JPC40
daarmee sla je de spijker op z,n kop .
0 0
ibrahendriks
Hoe dan ook, Ajax, you never walk alone.
0 0
Lewis Hamilton
Als we nou eens objectief en zonder clubgevoelens naar de transfers van Netto gaan kijken sinds zijn aanstelling kunnen we alleen maar concluderen dat hij erg weinig voorlopig van heeft gebakken.

Duarte
VD Hoorn
Sana
Zimling


En dan moeten we nog afwachten of Sinkgraven het gaat waar maken, laten we het erg hopen.
0 0
3sterajax
Marc beslist niet zelf of een speler goed genoeg is. Het TH laten zich informeren over spelers door scouts. Marc is er alleen om te zien of de vraagprijs oké en wat voor contracten er geboden wordt. De keuze voor desbetreffende speler is voor die tijd allang genomen.

Als je spelers wil noemen die in jou ogen niet voldoen, moet je ook de legio spelers noemen die onder ander beleid wel zijn aangetrokken maar nooit van vaste waarde zijn geweest. Die lijst is nog veel langer en het geld wat daarmee gemoeid ging bizar hoger.
0 0
Toekomst1900
Net als Poulsen zeker! Was ook een aankoop waar iedereen op liep te zeiken, nu ziet iedereen hem liever vandaag als morgen terugkeren. Als alle zogenaamde \'Overmars\' aankopen zo slecht zijn, \'want hij beslist in zijn eentje\' waarom roepen we dan in koor om aankopen? Het blijkt dat de eigen talenten dusdanig beter zijn dan de spelers die we kunnen kopen. En zet het uit het hoofd: Ajax kan geen toppers halen. Dus daarom moet je je richten op jonge potentiële toppers, zoals Sinkgraven. Ook van der Hoorn schrijf ik nog niet af. Daarnaast is hij druk bezig met de Toekomst, aangezien de aankopen toch niet slagen....
0 0
Ajaxfan_1987
Ik vind Sinkgraven technisch een goede voetballer. Ik vind het niet realistisch dat hij dadelijk alle druk op hem zijn schouders komt, want dan gaat hij er als 19 jarige speler er onder door.

Daarom leek het mij toch verstandig om nog een oudere speler erbij te halen met ook wat voetbalkwaliteiten -in ieder geval meer dan Zimling-.

Verder valt mij ook op dat enkele talenten, waaronder Meleg helemaal niet aanbod komen bij Cambuur. Sporkslede niet bij Willem II en nog een paar voorbeelden.
0 0
Joel_en_Ajax
Vooral die Zimling. Ben benieuwd of er mensen een shirt van Ajax hebben gekocht met Zimling achterop.
0 0
Ajaxfan_1987
Ik zou wel graag eens willen weten welke mensen hem positief hebben bevonden.

Deze mensen dienen eigenlijk opstaande voet te worden ontslagen ;)
0 0
JPC40
Zimling had recht op een eerlijk kans bij Ajax , jammer genoeg heeft dat niet goed uitgepakt .
0 0
ibrahendriks
Kan je misschien ruilen tegen dat van Miralem :-)
0 0
JohnDylan
Het probleem is dat jij het de transfers van Overmars noemt. Het zijn niet dat transfers van Overmars maar de transfers van het technische hart plus de hoofdtrainer. Overmars bepaalt als technisch directeur namelijk het transferbeleid niet. Dat doet het technische hart (waar hij wel lid van is) en de hoofdtrainer. Duarte en Vd Hoorn waren spelers die De Boer er zelf graag bij wilde hebben. Het transferbeleid is inderdaad slecht maar dat is niet de verantwoordelijkheid van de technisch directeur maar van het technische hart en de hoofdtrainer. Het is dus vreemd om Overmars er als enige schuldig aan te bevinden. In zijn rol als technisch directeur is hij alleen maar de uitvoerder van de wensen van het technische hart. In zijn rol als lid van het technische hart is hij net zo schuldig aan het transferbeleid als Jonk, Bergkamp en De Boer.
0 0
JohnDylan
Het transferbeleid moet beter maar daar zijn Overmars, De Boer, Jonk en Bergkamp alle vier verantwoordelijk voor. Het zou verstandig zijn als Overmars als technisch directeur een nieuwe hoofd scouting aanstelt die samen met een paar zeer ervaren scouts het scoutingsapparaat gaat doorlichten. Persoonlijk denk ik dat Jordi Cruijff met zijn ervaring als technisch directeur van AEK Larnaca en Maccabi Tel Aviv wel een goede hoofd scouting kan zijn. Urbain Haesaert en John Steen Olsen zou ik dan aanstellen om samen met Jordi de scouting door te lichten. De drie moeten dan een plan van aanpak samenstellen wat Jordi als hoofd scouting door moet voeren.

Ik ben ook van mening dat de hoofd scouting samen met de technisch directeur, hoofdtrainer en hoofd jeugdopleiding het transferbeleid moet doen. Zo kan je er zeker van zijn dat het werk van de scouts voldoende aandacht krijgt wanneer er naar een nieuwe speler wordt gezocht. Nu heb ik vaak het gevoel dat ze de scouting links laten liggen wanneer ze op zoek zijn naar een speler van het eerste. Met een hoofdscouting die ondeel deel uitmaakt van het technische hart zal dat een stuk moeilijker zijn. Daarbij is er dan iemand van het technische hart die ervoor kan zorgen dat de scouting wordt geoptimaliseerd. Er mag van mij best een paar miljoen extra in worden geinvesteerd.
0 0
fanforeffer
Becker verhuurd en ook Ligeon ook; Overmars heeft het zweet op zijn voorhoofd !!!!
1 speler weg ,1 speler terug ,belangstelling voor 1 speler ,Overmars maakt overuren !!!!!
WAT ZIJN WE TOCH EEN STELLETJE WATJES GEWORDEN>
0 0
rdewaart
Een mislukt seizoen en de seizoenkaart weggegooid geld, jammer! Brevet van onvermogen richting Technisch Hart
0 0
DHsuarez16
Kampioenschap verbloemt veel... Uiteindelijk doe je het toch daarvoor? Ik word liever kampioen dan dat ik me door mensen uit Rotterdam en Eindhoven moet laten uitlachen.
0 0
3sterajax
Maak jij je echt druk over wat ze in Eindhoven of Rotterdam denken?? Wij zijn Ajax!!! Whe don\'t give a fuck wat andere denken! Onze club zit in de renovatiesteigers... Dan loop je nog wel eens tegen dingen aan. Enne... Ik geloof heilig in dat we over 2 jaar weer een reeks van 4 neerleggen.. Maar eerst renoveren en dan genieten van wanneer t af is!

0 0
DHsuarez16
Nou het was voor die 4 jaar geen pretje als Ajacied in mijn omgeving! Maakt verder ook niet uit. Ik vind dat veel mensen janken om niks. Het doel is om kampioen te worden, ook bij Ajax. Mochten we over een paar jaar de pannen van het dak spelen maar geen kampioen worden, hoor je iedereen weer verlangen naar de tijd dat het voetbal misschien niet zo goed was, maar dat je wel kampioen werd.

Iedereen lult de media ook na. Als Ajax slecht speelt, spreekt men van schande en zijn er zogenaamde problemen. Als psv of feyenoord slecht spelen, is dat allemaal veel minder erg.
Ajax moest een aankoop doen. Halen ze Sinkgraven binnen, zou hij weer te duur zijn. Het is ook nooit goed.

Uiteraard, mijn weekend was na afgelopen zondag ook verknald en ook ik ben verbaasd over de gebreken die pijnlijk blootgesteld werden. Maar om nou te gaan janken en zinnen te gebruiken als \"Het kampioenschap verbloemt veel\"... Wat een onzin!
0 0
La Bomba
Niet helemaal met je eens.
Ajax staat ook voor mooi aanvallend voetbal en dat is de laatste tijd ver te zoeken.
Verliezen kan maar op deze manier is Ajax onwaardig!
0 0
ibrahendriks
Het lachen vergaat PSV - supporters wel in de Cl
0 0
Ajaxfan_1987
Als we het rationeel analyseren hoort geen enkel NL club in de CL.

Het is spijtig om te concluderen maar wij waren helaas ook maar een speelbal voor PSG en Barcelona. Zij speelden tegen Ajax maar op 40%.

Ik denk eerlijk gezegd dat we het moeilijk zullen krijgen tegen Legia Warschau met het huidige niveau. Het niveau van de afgelopen 5 wedstrijden (Excelsior, Vittesse -beker-, Groningen, Feyenoord en Vitesse) hard achteruit gegaan.

Helaas blijft het Technisch hart dromen!!!
0 0
Toekomst1900
Dit is mijn club, mijn ideaal,
dit is de mooiste club van allemaal.
Hier ligt mijn hart, mijn vreugde, mijn verdriet,
het kan dooien, het kan vriezen,
we kunnen winnen of verliezen,
maar een beet\'re club dan deze is er niet
0 0
ibrahendriks
Als Ajax geen winnaar haalt, dan ben ik daar ook bang voor. Aan de andere kant, als ze dat wel doen, zie ik in een aantal jongens het gif/zelfvertrouwen wel naar boven komen.
0 0
Leprechaun
En toch heb ik het idee dat Cillessen, Klaassen en El Ghazi bijvoorbeeld wel echte winnaars zijn.
0 0
Ajaxfan_1987
Ik denk dat El Ghazi op den duur wel een echte winnaar wordt, dat kunnen we zien als bij hem een actie lukt of mislukt dan zie je bij hem een bepaalde emotie. Klaassen heeft dat ook in zich.

Cillessen heeft het gewoon weg niet. Hij mist toch wat uitstraling al zou hij het misschien graag willen. Wel vond ik het positief dat hij afgelopen zondag het uit publiek van dichtbij bedankte en zich verontschuldigde voor de teamprestatie. Dit siert hem wel!
0 0
Leprechaun
Dat hij uitstraling mist klopt, maar hij staat na een verloren wedstrijd oprecht met de pest in zijn lijf voor de camera. Daar heb ik veel respect voor. Die obligate kletspraatjes van onze aanvoerder ben ik daarentegen gigantisch beu. Die lijkt er gewoon geen zak om te geven.
0 0
Ajaxfan_1987
Dat siert Cillissen zeker!

Die Moisander heeft de uitstraling van een overledenen.
0 0
jeugdgaatvoor
Cillissen is juist emotie, hoe hij tegen Feyenoord te keer ging.
0 0
ibrahendriks
Natuurlijk heeft hij veel goeds gedaan, maar dat er nu kritiek op hem komt, omdat het TH waar hij tenslotte een van de mensen is, geen leider ala Poulsen heeft gehaald, vind ik terecht. Het was wel mogelijk ,kijk maar naar Anderlecht. Al hoeven ze hem natuurlijk niet helemaal af te maken.
0 0
ajaxamsterdamgk
Markt levert prima werk !

De boer nog een jaartje blijven het liefst langer uiteraard en dan volgend jaar echt knallen

uiteraard hoop ik dat we dit jaar gewoon weer kampioen worden en ik zie best mogelijkheden

maar dan moeten we eerst zelf weer lekker spelen en dan kan soms zo maar uit het niks gebeuren
0 0
RoodWit
Hou nou toch eens op met dat Marc Netto, zo kinderachtig weer.

Stoer ook, ben benieuwd of die stoere jongens ook tijdens een gesprek Marc zo te noemen. Oh nee, want dan is het opeens niet meer zo grappig.

0 0
Mokum_32
Gefrustreerd jochie ? Netto maakt maakt ze naam meer dan waar dus deze titel is zeer terecht.
0 0
RoodWit
Is maar goed dat je er een vraagteken achter zet, want aan aannames doe ik in ieder geval niet.

Vind jij dat? Noem eens alle aankopen en daarbij de bedragen eens op, en tel dat bedrag eens bij elkaar op.

Dat het spel niet om aan te gluren is oké, maar men grijpt te snel naar "haal spelers van dat geld".
0 0
A Cohen
Marc N is dat dan beter?
Welke bijnaam zouden wij als seizoenkaarthouders hebben?
Worden wij echt serieus genomen?

Een bijnaam krijg je niet zo maar, die verdien je.

En natuurlijk heb ook ik wel degelijk respect voor Marc Overmars, waarvoor ik ook op de banken heb gestaan in de jaren 90.
Toen verdiende hij de bijnaam "Miep Miep" Overmars.
Omdat hij zo snel en doortastend was.

Begrijp je een beetje wat ik hiermee bedoel?
0 0
Rayno95
Die bijnaam is meer dan logisch, maar ik vraag me ook wel is af, wie zou dat serieus recht in zijn gezicht zeggen? XD
0 0
AjaxPassion
Die naam is ontstaan bij het kaartclubje van Overmars (volgens mij van het Nederlands elftal), die onder andere bestond uit de gebroeders de Boer, Cocu en van der Sar volgens mij?

Dus vroeger werd hij zo vaker genoemd.
0 0
RoodWit
Die bijnaam is meer dan kinderachtig in mijn optiek.

Maar goed, wat voor de een logisch is, is voor de ander weer onlogisch.

Voor mij is het gewoon Marc Overmars.
0 0
EnkeltjeAjax
Sinds dat Marc Nettomars account zie ik alleen maar Marc Overmars post verschijnen. Als is dat account wel lachen maarja..
0 0
jeugdgaatvoor
Hij heeft het er zelf naar gemaakt. Roepen dat we de talentvolst selectie aller tijden hebben. Ik zie er niks van terug hoor. Zimling halen als ervaren kracht. Geen breedte aankopen voor Boilesen en Van Rhijn. Viergever kan het niveau niet aan en is een typische bankzitter. Voorin nog steeds Schone elk jaar wordt ie minder. Wat op zich geen schande is, want hij had nooit echt snelheid. Maar had wel eerder op geanticipeerd moet worden. Vermeer weg doen voor een koopje naar Feyenoord. Totaal geen communicatie naar hem en zijn zaakwaarnemer. Dat ie niet naar PSV of Feyenoord mocht gaan. Daley Blind gaat naar Manchester United, zat er al dik en dik aan te komen. Hij kon Mokotjo strikken wat een goede defensieve middenvelder is. Maar komt met Zimling en Viergever aankakken op de positie. Na lang zwoegen en ruilen van plekken is nu Serero het.

En hierboven is allemaal Marc Overmars zijn verantwoordelijk.
0 0
MichelAngelo66
Idiote kop AS! Onnodige stemmingmakerij.
0 0
JCr14
1. Belachelijke kop. Over je eigen mensen hun scheldnaam erbij zetten.
2. Een jonge ploeg zit in een dip en die moeten steun krijgen.
3. Koop je ervaren spelers dan gaat dat ten kostte van de jonge spelers.
4. De ervaren spelers als Moisander, Schöne moeten de kar trekken. Die mag je afrekenen.
0 0
johnd
Dat is geen scheldnaam, dat is een koosnaam, dat kan positief of negatief worden uitgelegd. Hij wordt al zo genoemd sinds hij hier begon en tdt was dat echt niet negatief bedoeld.

Dat terzijde, Marc geeft het geld gewoon aan de verkeerde spelers uit. Vd Hoorn, Duarte, Viergever, ver van tevoren was duidelijk dat die jongens zouden falen.
0 0
BvdPloeg
Ik moet zeggen dat ik 'm alleen heb gekozen omdat het nu eenmaal zijn bijnaam is. Ik vind het ook geen vervelende bijnaam want door zijn houding en werk heeft Ajax bakken met geld verdient. Maar als het mensen tegen de borst stuit, dan kan de kop worden veranderd. Maar volgens mij zien de meeste mensen het niet per se als iets negatiefs.
0 0
EnkeltjeAjax
Daarnaast is deze bijnaam verzonnen door zijn eigen teamgenoten uit 95. Nadat hij ze eerste contract tekende kocht die geen nieuwe porsche maar een tweedehands porsche om geld te besparen..
0 0
AjaxPassion
Oh haha, zo in detail wist ik het niet. Leuk weetje
0 0
BigDaddy84
Ik heb nog even gezocht en in de opening van dit artikel wordt het inderdaad ook bevestigd: http://www.volkskrant.nl/dossier-archief/het-overmars-imperium~a643425/.

Toch ben ik het wel met RoodWit eens dat de bijnaam door veel supporters als zeer negatief wordt neergezet en het daardoor een vervelende bijsmaak heeft. Het is uiteraard aan de journalist zelf om te bepalen of tie de bijnaam wilt gebruiken, maar in de context van dit verhaal is het in mijn ogen overbodig en daagt het uit tot reactie.
0 0
johan2602
kijk Overmars is een slimme jongen dat kun je van de meeste niet zeggen (mido kocht gelijk een nieuwe Ferrari
marc wilde niet in de belangstelling staan hij begreep goed
dat een nieuwe porsche een slechte belegging was want
die daalt alleen maar in waarde. je kunt alleen maar groot respect voor hem hebben want hij verkwanselt het ajax geld niet wat bij veel clubs wel anders is marc ga zo door
dan komt op den duur het respect wel.mijn respect heb je al.
0 0
RoodWit
Het kan als denigrerend gezien worden, zelfs respectloos, dat ga je toch liever uit de weg.

Feit dat men hier zo fel op reageert is alleen maar een bevestiging.
0 0
johnd
Dat dus, ik vind de kritiek nergens op slaan, lekker zo houden!
0 0
trainerdv
100% eens. Als ik nog één keer deze achtelijke bijnaam lees in een kop nota bene, neem ik de auteur niet meer serieus.

Was was er mis met Ajax? Financieel ongezond en sportief drama. Wat is er gebeurd in korte tijd? Ajax financieel aan de top en 4 keer kampioen mét Ajacieden aan het roer

Dat we een minder jaar beleven staat totaal los het beleid.
In ons opgewarmd klimaat komen ook koude jaren voor.
Daarbij is Overmars Directeur Voetbalzaken en gaat het hem totaal niet om zoveel mogelijk winst maken. pfff...
0 0
ocrambo
1. Deze bijnaam is tot stand gekomen door zogenaamde supporters, die vinden dat er meer geld uitgegeven moet worden. Deze naam wordt nu inderdaad te pas en te onpas gebruikt om aan te geven dat er geld uitgegeven moet worden. (** misschien is Sulejmani nog te koop voor 16 miljoen ** ) Ik zou me daar niet zo druk om maken, denk dat Overmars er zelf ook om lacht
2. Helemaal mee eens
3. Indien die ervaren speler in de rol van Poulsen terecht komt, is dat geen beletsel voor de jeugd. Op bepaalde momenten moet af en toe de beuk er in, en die ervaring heeft de jeugd nog niet of niet genoeg.
4. Zowel Schöne als Moisander hebben m.i. niet het karakter om die rol op zich te nemen. Ik weet op dit moment niet welke speler uit de selectie genoeg gif in zich heeft om het vuurtje op beslissende momenten op te stoken.
0 0
jeugdgaatvoor
Ik vind het een beetje onzin allemaal. 410 en de rest van uit supporters die steunen altijd voorwaardelijk Ajax. Of er nou een nieuwkomer of ervaren rot in het team zit. Iedereen krijgt net zoveel support.

3. Als mooi voorbeeld Mike van de Hoorn. En wat is tegen houden van de jeugd? Op dit moment loopt er niks rond de jeugd wat zich nu in kan passen. Je hebt Nouri en Beek. Maar die moeten eerst fysiek sterker worden. En dat kan wel minimaal 1 a 2 jaar duren. Lekker rustig laten debuteren. Daar kan toch wel op zijn minst een ervaren speler tussen zitten om dat gat op te vangen. Je kan het ook niet doen hoor. Zoals nu niemand met persoonlijkheid. Niemand die elkaar op aanspreekt als er een bal verkeerd wordt gespeeld.

4. Schone en Moisanders zijn helemaal geen leiders. Als je ervaring hebt wilt niet per definitie zeggen dat je dat kan overbrengen. Een Siem De Jong en Toby Alderweireld en Blind deden dat wel. Ik heb Schone nog nooit zien coachen als wat Blind zijnde deed. Een jongkie bij zijn kraag pakken en zeggen zus en zo moet je lopen en doen.
0 0
klopper
2. Gebeurd toch? Ajacieden hebben Ajax afgelopen zondag bijna 90 minuten toegezongen...al verdienden ze het niet.
0 0
AjaxD1986
5. En frank is verantwoordelijk voor punt 4! Niet Overmars!
0 0
JanTa
De spelers zelf zijn daar verantwoordelijk voor. Frank kan er niets aan doen dat sommige spelers lopen te dromen op het veld. Dat zag je wel met Moisander en Boilesen tegen Vitesky.
0 0
jeugdgaatvoor
En Andersen, Schone en Van Rhijn. Teveel middelmaat op dit moment, normaal gesproken pakken ze wel een degelijk niveau. Ajax moet zorgen dat ze snel uit dit dal komen. Maar ik denk dat er maar 1 oplossing voor is. En dat is gewoon kwaliteit kopen. Er hangen nu teveel spelers rond die of op die positie niet horen of niet in Ajax1 horen.
0 0
jeugdgaatvoor
Iedereen is verantwoordelijk van de technische staf. Je bent een team en iedereen hoort daarbij.
0 0
ABBA
Zimling is wel erg slecht gebleken ja
Wat de talenten aangaat zijn we goed bezig
En de kenners zijn het er allemaal over eens dat Singraven een topaankoop is

Geef ze de kans

-------------------Cilissen------------

Vrhijn-------vdhoorn-----viergever----riedewald

---------------------serero-------------
--------Klaassen-----------Singraven
Ghazi-------------milik----------kishna


0 0
foensai
Geef ze de kans

-------------------Cilissen------------

Vrhijn-------Stam-----De Boer----riedewald

---------------------serero-------------
--------Klaassen-----------Singraven
Ghazi-------------milik----------kishna

Zo ervaring is ingekocht.
0 0
geronimo
Bosman loopt er ook nog.
0 0
Justin4195
ik mis bergkamp jonk en overmars
0 0
geronimo
Bosman loopt er ook nog.
0 0
AjaxD1986
Toen Blind vertrok merkte ik daar qua spel niet erg veel van, maar toen Poulsen vertrok merkte je wel meteen een verschil. GVD! Die man heeft openlijk lopen solliciteren! Als het dan een match is waarom doen ze dan gvd niks? Vanwege Zimling? Onbegrijpelijk! Poulsen is net wat we nodig hadden en had als hij zou stoppen makkelijk een baantje op de toekomst kunnen krijgen bij de grote vriendenkliek. Echt jammer en een gemiste kans! Nu hebben we Schone en Zimling en een jongen van 19 voor op het middenveld gescout door bord op het schoot scout Frank! Zijn aankopen staan erom bekend dat ze ons naar een hoger niveau tillen (Viergever, Sightorsson, Moisander Allemaal toppers en ideale brave hendrikken met ervaring!) en dat we vanwege dat geweldige scoutingswerk van Frank we nu al 4x op rij kampioen zijn geworden. Zucht! Dat Frank nog jaren mag blijven en dat alle spelers die hij wil maar mogen komen, dat zal Ajax ongekend veel succes brengen.....
0 0
klopper
Ik snap de naam 'Marc Netto' eigenlijk niet zo goed. Als ik kijk naar de uitgaves die Ajax doet...Duarte 3,5 miljoen, vd Hoorn 4 miljoen en Sinkgraven 7 miljoen...geeft Ajax eerder teveel, dan te weinig uit voor spelers. Misschien zou 'Marc Gullo' beter passen.
0 0
blava
Ik neen aan dat Ajax gezocht heeft naar een ervaren middenvelder maar uiteindelijk niemand is gevonden. Aan een tweede Zimling heb je ook niets. Hopen dat de huidige selectie doorontwikkelt om er volgend jaar weer te staan. De potentie is er.
0 0
AfcAjax30
Mee eens. Maar in de zomer moeten ze echt gaan zoeken naar een cvm en een lcv. Anders wordt het ook volgend jaar niks met Ajax
0 0
ajax4ever01
Op laatste moment hebben ze vast gezocht je kent Ajax toch
0 0
ajax4ever01
Nog 1 wedstrijd verliezen en de witte zakdoekjes kunnen van stal worden gehaald.. niet voor de spelers maar voor de beleidsbepalers die gaan over de transfers!
0 0
Rayno95
Ja, want dan gaan ze ineens beter voetballen?
0 0
ajax4ever01
Zeg ik dat dan? Nee.. maar je onvrede tonen dat kan wel en mag. Niet iedereen hoef het altijd met elkaar eens te zijn he.
0 0
Darkbird
Als vier jaar lang de beste spelers vertrekken, en je 4x op rij kampioen word en de bankrekening goed gevuld is dan is het beleid toch niet ineens slecht?

Soms moet je een stapje terug doen om er 2 vooruit te kunnen zetten. Er word al jaren over de spelers gesproken die er nu aan komen. Hebben een paar uitstekende spelers lopen met Klaassen, Cillessen, Fischer, Serero, Van Rhijn etc.

De jonge lichting daaronder met Riedewald, Anderssen, Bazoer, El Ghazi, Kishna en nu ook Sinkgraven.

Tel daarbij op dat de huidige spelers van de A1 en Jong Ajax hier nog niet bij zitten. Van de huidige selectie zie ik alleen Moisander, Boilesen, Zimling, Schone en Sightorsson vertrekken komende zomer. Met 1 of 2 gerichte aankopen van de zomer zal de titel slechts een formaliteit zijn in 2016.
0 0
ajax4ever01
Eerst zien dan geloven.. het is geen jaren 90 meer hoor simpel zat waar het allemaal nog gemakkelijk ging met talenten en als je wilt aanhaken met de top van Europa zul je toch het niet ALLEEN met talenten moeten doen want die zijn gewoon niet zover en spelers die in de jeugd wellicht uitblinken geeft geen garantie dat die het ook goed doen in het 1e al hoop ik wel dat het allemaal goedkomt met die potentiële supertalenten. Kijk bijvoorbeeld naar Andersen(vind het in potentie een geweldige speler) hij speelde de sterren van de hemel in de jeugd en nu? Een enkele wedstrijd speelt hij goed maar voor de rest veelste wisselvallig en te slap.. hij moet meer aan zijn body doen.
0 0
AjaxD1986
Wat een heilige boontjes gelul weer! Ajax gaat ten eerste om Ajax1! Niet om de vette bankrekening, niet om de jeugd en niet om die prutser van een trainer die het minimale uit z'n materiaal haalt en speelt als PSV en om de bal niet te verliezen. Ajax1 gaat gewoon keihard naar de klote!
0 0
3sterajax
Goed gesproken/geschreven.. We hebben 4 kampioenschappen op een rij gehad.... Iets wat volgens mij maar 1 andere club in Nederland geëvenaard heeft......wees eens trots op ons cluppie!! Ik heb liever dat er op langertermijn gedacht wordt dan zo kortzichtig zijn als sommige mede supporters
0 0
AjaxD1986
Wat een populistisch gelul en geslijm weer, door iemand die in sprookjes gelooft!
0 0
gusanito
De kampioenschappen zijn een knappe prestatie geweest, maar verbloemen ook veel. Elk jaar gaan we een beetje achteruit qua kwaliteit, prestaties en vertoond spel. Dat kan nooit de bedoeling zijn. Daar moet weer een stijgende lijn in komen in plaats van een dalende.
0 0
3sterajax
Ook dit heeft Cruyff voorspelt. Daarom moest onze opleidingen op de schop. Met de Nederlandse competitie kunnen wij nooit zo rijk worden als de grote landen vanwege ons kleine inwoners aantal. Dan moeten we slimmer zijn en mensen zelf opleiden. Dat neemt tijd in beslag. 3 jaar geleden werd het al duidelijk dat jeugd een aantal basisvaardigheden niet bezitten. Daar word nu hard aan gewerkt. Ik ben er van overtuigd dat de volgende lichting grote ogen gaat gooien. Met een paar gerichte aankopen komt t wel goed. 4 kampioenschappen is leuk maar zal een beetje ten koste gaan van de gretigheid. Komt goed!!! Ben trots op hoe het nu gaat.
0 0
La Bomba
Ja en dan grote talenten zomaar laten vertrekken zoals afgelopen zomer en dan nu weer een Deense jeugdspeler terugkopen!
Echt een raar beleid en ze blijven stug doorgaan.
Communicatie is een ramp heb ik me laten vertellen in de opleiding.
0 0
AjaxPassion
Schattig dat je Ajax zo laat vallen en er zo vaak op terug komt als ze je op één punt hebben teleurgesteld. Deze regel hebben ze niet voor niks ingesteld en ze zullen er echt wel goed over nagedacht hebben.

Mocht het totaal verkeerd uitpakken dan zullen ze echt wel een wijziging gaan doorvoeren, maar om nu na één tegenvaller al je beleid te laten varen zou wel lachwekkend zijn.

Daarnaast, hoe weet jij hoe het zou zijn uitgepakt als je die snotapen elke keer hun zin zou geven en je de macht over het stuur verliest? Daarom, het is niet óf zwart óf wit, beide beslissingen hebben hun voors en tegens.
0 0
3sterajax
Zoals met alle bedrijven ( dus ook met Ajax ) zullen er altijd zalen voor verbetering vatbaar zijn. Helaas lukt t nooit om alles in een keer te tackelen. Al doende leert men. Niets is moeilijker dan de communicatie en samenwerking binnen een bedrijf. Dat zal niet anders zijn bij een sportclub. Er is altijd niveauverschil waardoor mensen elkaar niet begrijpen of er van uit gaan dat zaken zo logisch zijn dat er geen uitleg nodig is.

Daarbij vergeet je ook nog eens dat je met jonge mensen werkt. Vaak zijn deze nog redelijk instabiel. Maar dat is logisch en gegund, maar dat maakt het wel moeilijker!
0 0
Ajaxfan_1987
Ook als Nouri, van Beek en Cerny voor Ajax 1 gaan spelen, dan dient er toch ervaring worden gehaald. Ook deze jongens -hoe goed ze ook zullen zijn- zullen nooit de kar in het begin kunnen trekken. Daarom heb ik nogal vraagtekens voor dit huidige beleid. Er zullen toch een aantal zaken moeten worden aangepast, zoals het verhogen van het loonplafond voor 1 a 2 oudere spelers.

Ik vind het beleid veel te statisch word uitgevoerd. Een beleidsplan kan gerust na 3 jaar als het niet helemaal goed loopt worden aangepast, terwijl de grote hoofdlijnen blijven bestaan.
0 0
3sterajax
Mee eens, een paar gerichte aankopen. Je hebt gelijk dat voor diegene met een staat van dienst en een Ajax verleden, dat daarvoor een ander salaris geld. Dus ervaren spelers die terugkomen op het oude nest mogen van mij meer verdienen. Dat zal ook nooit tot discussie leiden in de kleedkamer. Dat geld overal.... Voor ervaring betaal je.

Daarmee vergroot je nog meer de binding met onze club. Daarmee geef je aan dat Ajax de start van je carrière kan zijn en de afsluiting. Tevens kunnen ze dan direct doorgeschoven naar het trainerschap van de jeugd of een andere rol binnen de club. Zo behoud je de echte Ajax school en kennis.
0 0
ocrambo
Door nu talenten voor een langere periode vast te leggen, proberen ze kwaliteit te borgen en de prestaties te verhogen. Een team kan alleen goed presteren als het gedurende een langere tijd zoveel mogelijk intact blijft. Dat noemen ze "op elkaar ingespeeld zijn/raken". Ook ik ben teleurgesteld dat het op dit moment totaal niet draait, maar een negatieve opstelling naar het team en/of de trainer zal zeker geen positieve draai aan het verhaal geven. Reken maar dat het zelfvertrouwen al een gevoelige tik heeft gehad. Steun ze daarom om het geloof in zichzelf weer terug te krijgen, maar verwacht geen wonderen op de korte termijn. De kans op het kampioenschap is nu een stuk kleiner geworden, maar ik blijf toch hopen. Ik heb in ieder geval een hoop vertrouwen in de Toekomst.
0 0
geronimo
Als je deze spelers bij een andere club laat spelen zijn ze besten, let op Duarte bij Heerenveen komende tijd.
0 0
AjaxPassion
Haha precies! Laten we lekker onrust gaan stoken, want 'de beleidsbepalers' hebben totaal geen krediet opgebouwd de afgelopen jaren!
0 0
ajax4ever01
Zimling, Duarte, van der Hoorn, Sana noem maar op dat waren goede keuzes van de beleidsbepalers?
0 0
AjaxPassion
De 4 kampioenschappen, financieel een van de gezondste clubs van Europa worden en intussen de grote lijnen volgen door talent klaar te stomen waren slechte keuzes van de beleidsbepalers?

Gozer, ik heb ook echt niet vaak zitten genieten van het spel in de afgelopen jaren. En ik ben het ook écht niet altijd eens met de keuzes die ze maken. Maar ik houd wel in mijn achterhoofd waar ze mee bezig zijn. Daarbij moet je je afvragen wie er daadwerkelijk het totale aanpak beter had uitgevoerd de afgelopen jaren, ik denk dat dat er maar héél weinig zijn.
0 0
wladimir
Ajax heeft de meeste inkomsten en het grootste vermogen. Natuurlijk wordt je dan vaak kampioen.

Dit pro Marc netto propaganda stukje is natuurlijk bullshit.

Moisander, Denswil en Schone gaan transfervrij de deur uit. Kenneth Vermeer is voor 750k naar Feyenoord gegaan, terwijl Jasper Cillessen als keeper van oranje voor 15 miljoen verkocht had kunnen worden.

Mike van der Hoorn en Lerin Duarte zijn voor te veel gehaald. Zimling, Sana en Viergever niet goed genoeg. Dat ziet iedereen. Hij heeft Marco van Ginkel, Luciano Narsingh, Adam Maher en Oussama Assaidi niet naar Amsterdam kunnen halen, terwijl ze dat allemaal wel wilde.

FdB doet het uitstekend. Volgens mij gaat het met de jeugdopleiding ook de goede kant op. Is Marc Overmars de juiste man? Daar mogen we best kritisch over zijn ondanks vier kampioenschappen.
0 0
AjaxPassion
Haha, wat een domme redenering. Dus als je veel geld binnen krijgt, maar er niks van uitgeeft, wordt je vaak kampioen?

Ik vind ook dat ze de zaak Denswil verkeerd hebben aangepakt en vind het ook echt jammer van zo'n talent. Maar dat lag niet 100% aan Ajax, Denswil had daar ook een aandeel in. Hij heeft ook weinig blijk van karakter getoond door zo matig te spelen wanneer hij een kans kreeg en door zijn contract te laten aflopen. Hij had bijvoorbeeld ook met 1, 2 of 1+1 jaar kunnen verlengen.

Daarnaast staan er tegenover de zaak Denswil 10 dingen die ze wel goed hebben aangepakt. Maar zoals gewoonlijk benadrukken de pessimisten onder ons natuurlijk weer dat ene slechte ding. Want ze zijn zelf zo succesvol in het leven en doen zelf nooit iets fout, yeah right.

En wat ben je voor een clown als je zegt dat Ajax zijn 1e keeper moet verkopen, terwijl je hopelijk toch wil dat Ajax zo goed mogelijk presteert? Het is ook nooit goed hè met die zwartkijkers. Ajax had allang aangegeven dat er aan Kenneth niks verdient hoefde te worden, loyaliteit en dankbaarheid heet zoiets, iets dat jou waarschijnlijk vreemd in de oren klinkt. Dat het uiteindelijk zo gelopen is met Kenneth is jammer, maar deels ook begrijpelijk. Iedereen had natuurlijk het liefst gehad dat Kenneth netzoals Vorm een mooie club in het buitenland zou vinden, maarja het gaat niet altijd zoals je wilt.

Over van der Hoorn en Duarte ben ik het met je eens en de andere drie hadden van mij ook niet hoeven te komen. Maar wat maakt het uit dat Zimling, Sana en Viergever (als tussenoplossing) mislukt zijn? Ze hebben toch (vrijwel) niets gekost en in dit tussenjaar (voordat ze de komende jaren gaan oogsten) heb je er weinig aan om een half bakken team te gaan versterken met redelijke aankopen. Want de echte goede komen nu toch niet en dan nog zou je teveel zwakke plekken hebben gehad om écht lekker te draaien. Als je de komende 3/4/5 jaar nog niet hebt kunnen genieten van Ajax, dan mag je ze afrekenen. Maar nu zéker nog niet, want Overmars (en het volledige technische hart) zit er nog maar 2,5 jaar en hebben een lange termijn plan, geen korte termijnplan.
0 0
TOOL
Heeft Marc het helemaal niet zo slecht gedaan. Twee talentvolle spelers erbij en dat voor ongeveer 7,2 miljoen. Kan slechter volgens mij...
0 0
ajax4ever01
Daar schiet je nu niks mee op.. je moet elk seizoen een fatsoenlijk team op het veld hebben we slaan TE ver door wat betreft talenten.. denk je nu echt dat ze allen behouden blijven? Geld is wat telt in het huidige voetbal als de rijke clubs iemand willen krijgen ze die toch wel binnen en dan kun je Ajax zijn of niet.. geld maakt gewoon het voetbal kapot zodat je jaar in jaar uit weer opnieuw kan gaan bouwen aan een team.
0 0
TOOL
Geld maakt inderdaad het voetbal kapot, zullen we de handdoek maar gooien dan? Of gaan we toch proberen om met een goede jeugdopleiding iets te forceren?

Ik begrijp je wel maar snap niet waar je naar toe wilt...
0 0
oudzuid2
altijd leuk om te lezen dit soort stukjes, top. maar waarom al die jeugdcontracten in januari doen? die hoeven toch niet in de transferperiode? lijkt me dat Marc het al druk zat had...
0 0
12ajax
Goed resultaat, dat gezeur over Overmars moet maar eens ophouden.
Als er geen ervaren speler haalbaar is dan maar niet, een tweede Zimling heb je ook niets aan,
dan zit ook weer iedereen te zeuren
0 0
Jowen
Best aardig hoor.
0 0
Cruyffie
Toch onvoorstelbaar al die negatieve reacties op het beleid en overmars. Ajax heeft nu eenmaal uitgesproken zich met het beleid te richten op de TOEKOMST. Dus ook qua transfers en echte resultaten. Zeg maar 2017, vijf jaar na rechtszaak in 2012.

Gericht op toekomst dus. Dan kun je het beleid niet afdoen door te verwijzen naar resultaten en transfers NU. Das simpelweg een drogreden.

Bovenstaand transfer-overzichtje maakt bovendien duidelijk dat ajax wat betreft dit toekomst beleid (2017 en verder) heel erg lekker bezig is.

WZAWZDB!

0 0
zwollie
Dus richting de toekomst had je nu even ter overbrugging een ervaren speler moeten aantrekken.
0 0
3sterajax
Dat klopt, maar wie? Vind er maar 1 die er direct staat en die het spel van Ajax feilloos zich eigen kan maken. Daarbij moet hij, terwille van de jeugd ook af en toe op de bank plaats willen nemen. Wat we ook niet moeten vergeten is dat deze ervaren speler En een topper moet zijn, En de jongens moet kunnen coachen en stimuleren. Niet iedereen bezit deze eigenschappen dus ik snap wel dat z\'n ervaren kracht moeilijk te vinden is.
0 0
omisom
Poulsen?
0 0
3sterajax
Die heeft z\'n schoenen toch aan de wilgen gehangen?
0 0
Rayno95
Terug naar Fc Kopenhagen gegaan uiteindelijk
0 0
omisom
Volgens mij kan die nog makkelijk een half seizoen mee en weet alles van de club, vindt het niet erg om op de bank te zitten en is gratis op salaris na.
0 0
Rayno95
Alleen maar weer talenten, verlengen wat goed is, maar weer geen goeie ervaren directe versterking, wat nodig is....
Laat hem dan lekker hoofd jeugdopleiding worden, denk dat dat meer zijn ding is.

Sinkgraven was toch tot 2020?
0 0
BvdPloeg
Nope. 2019 (4,5 jaar) met een optie op nog een jaar, volgens Mike Verweij.
0 0
Rayno95
Oh oke, in 1ste instantie werd 2020 gezegd, dan is dat ff langs me heen gegaan haha
0 0
AFCAwooz
Duarte werd gekocht in zomer 2013 toch?
0 0
BvdPloeg
Scherp!
0 0
omisom
Toch fijn die ervaren man die ze hebben aangetrokken, het lijkt wel of ze alle ambitie aan de kant hebben gezet en voor de 2e plek gaan en voor de EL, beetje on-Ajax maar daar gaan we inmiddels aan wennen.
0 0