Jong Oranje naar finale na thriller

sjoerd, 20-06-2007 om 21:30, 2377 views, FC Update |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Jong Oranje staat na een marathonpartij tegen England in de eindstrijd van het jeugd-EK. Nadat beide ploegen elkaar in de reguliere speeltijd op 1-1 hielden, greep Nederland de zege vanaf de stip. Gianni Zuiverloon schoot de beslissende penalty raak: 13-12.

Tegen de Engelse ploeg zag coach Foppe de Haan vooraf voldoende mogelijkheden. De Friese oefenmeester was vooral opgelucht dat hij de Italianen in de halve eindstrijd ontliep. De Zuid-Europeanen zijn volgens De Haan prima voetballers, terwijl Engeland bekend staat om een voorspelbare opbouw.

Het spelbeeld in het Abe Lenstra Stadion werd zoals De Haan had voorzien. Oranje domineerde vanaf het eerste fluitsignaal en Engeland werd nauwelijks gevaarlijk. De enige dreiging van de ploeg van coach Stuart Pearce kwam via Leroy Lita op de linkerflank.

Dat balbezit alleen niet voldoende is voor een overwinning, maakte Engeland vlak voor rust pijnlijk duidelijk. Eén van de weinige Engelse uitbraken leverde een onverwachte goal op. Ron Vlaar liet zich in een duel aftroeven door Lita, die vervolgens Boy Waterman in de korte hoek passeerde: 0-1.

De achterstand had Oranje aan zichzelf te wijten. De equipe van De Haan had voor de Engelse treffer diverse mogelijkheden onbenut gelaten. Vooral uitblinker Ryan Babel toonde zich niet efficiënt. De Ajacied was goed voor enkele fraaie acties, maar het vervolg liet veelal te wensen over.

Babel was wel de speler die voor de openingsgoal twee keer de trekker van Oranje overhaalde. Een combinatie met Maceo Rigters eindigde met een uithaal recht op goalie Scott Carson en een rush van Ryan Donk werd besloten met een schot over het doel.

De problemen van Oranje lagen niet alleen in de voorhoede. Op het middenveld vond Hedwiges Maduro te weinig aansluiting. Aan de zijkanten stonden Royston Drenthe en Daniel de Ridder geregeld te diep. Als voorste middenvelder Otman Bakkal kwam helemaal niet in het stuk voor. De PSV'er begaf zich achter de spitsen in niemandsland.

Vlak na rust werd de wedstrijd bijna vroegtijdig beslist. Lita schoot een vrije trap op de buitenkant van de paal. Nederland beet zich in het vervolg van het duel stuk op de Engelse defensie. Bij ieder schot zag Oranje succes vervliegen door een inglijdende Engelsman.

Op het uur had Oranje de grootste tegenvaller. Maduro zag zijn schot worden geblokt, waarna een inzet van Rigters via een Engelse verdediger over de lat dwarrelde. Naarmate de tijd wegtikte, zocht Oranje de oplossing vaker in de lange bal. In het overvolle Engelse strafschopgebied leidde dat niet tot de gewenste oplossing.

Juist op het moment dat Nederland de uitschakeling nabij leek, scoorde Rigters uit het niets de gelijkmaker. De spits werkte een kopbal van Ryan Donk met een fraaie omhaal in het Engelse doel. Het doelpunt gaf Oranje nieuwe krachten en in de blessuretijd aasde het team nog op de knock-out. Babel kwam met een vrije trap dicht in de buurt.

In de verlenging slaagde Engeland er niet meer in een vuist te maken. Pearce had bovendien, in een poging om de 0-1 over de streep te trekken, zijn meeste aanvallende krachten naar de kant gehaald. In de 102e minuut verloren de Engelsen bovendien Nedum Onuoha met een blessure, waardoor het team met tien man verder moest.

Bij Oranje ontpopte invaller Roy Beerens zich in de verlenging tot de gevaarlijkste man. Met zijn snelheid en aalgladde bewegingen bracht hij de Engelse achterhoede meer dan eens in de problemen. Ondanks de aanvoer van Beerens vanaf links kon Nederland geen tweede goal produceren.

In een bloedstollende penaltyreeks kreeg Nederland twee kansen om de wedstrijd te beslissen. Arnold Kruiswijk en Daniel de Ridder faalden op matchpoint. Na een strafschop van Anton Ferdinand op de lat, greep Oranje wel de derde kans. Gianni Zuiverloon schoot Oranje naar de finale: 13-12.
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
aanvalluh
--ridder---huntelaar--babel--

klaar!
0 0
babelientje
weet je wie ajax moet kopen. riquelme die mag voor een poep en een scheet weg bij villa real.
0 0
aanvalluh
De ruimte lag aan de zijkanten, in het centrum was het zo verschrikkelijk vol. En toch ging Beerens 8 van de 10x binnendoor om vervolgens te stuiten op al die Engelsen.
0 0
Freddy
Kennen jullie de voetballer Beerens wel? Iemand met enorm veel dreiging, snelheid en een goede individuele actie die zowel op links als rechts uit de voeten kan.
0 0
aanvalluh
Stekelenburg/Gentenaar/

Zuiverloon/Ogararu
Stam/vd Wiel
Vermaelen/vd Wiel Emanuelson/Schilder

Gabri/Delorge
Davids/Maduro/Heitinga
Sneijder/Vertongen

Bakircioglu/de Ridder
Huntelaar/Kanu
Babel/Leo


Klaar!
0 0
aanvalluh
beerens= weinig techniek
beerens= weinig inzicht
beerens= voldoende snelheid

komt dus te kort, zeker voor AJAX!
Leuk voor ADO!
0 0
Freddy
LadyAJ ga jij lekker volleybal volgen ofzo! Maduro speelt al 1,5 slecht, hij komt handelingssnelheid, techniek en snelheid in het algemeen te kort! Niet goed genoeg voor Ajax. Zuiverloon heeft een goed seizoen gedraaid bij Heerenveen en laat zien dat hij goed kan voetballen. De Ridder is wat mij betreft gewoon een hele goede rechtsbuiten, individuele actie, snelheid en techniek!
0 0
Tristan84
Babel speelt op zich goed, maakt veel ruimte voor Rigters en die maakt het af (dankt veel aan Babel)
Drenthe speelt echt goed toernooi, heeft snelheid, felheid, kracht en techniek en niet te vergeten een erg goede voorzet! (mag Ajax ruilen tegen Perez & Lindenbergh)
Zuiverloon speelt echt goed toernooi, is fel sterk en bijna niet te passeren, wie niet ziet dat deze jongen goed is moet een bril kopen (ik heb er al een)
De Ridder heeft mij nog niet overtuigd, zie ik eerlijk gezegd liever Beerens op het moment.
Maduro is terug aan het komen, speelde tegen Portugal erg sterk, zakte nu wat weg. Maar contractverlenging is verstandig!
0 0
zeeuw
maduro kwam niet in zijn spel maar tegen belgie vond ik hem wel doen .
de ridder moest nooit weg gaan bij ons zitten we met die de sul wat een drama is dat
0 0
Freddy
Halen: Zuiverloon, De Ridder!
Laten vertrekken: Maduro, wat een drama gisteren!
0 0
RGC
Ik moet zeggen dat deze wedstrijd voor mij een ander pluspunt had want we kwamen net terug uit Florida dus deze wedstrijd hielp ons gelijk over de jetlag heen normaal lagen we al rond achten in bed na zon reis maar deze wedstrijd gaf de nodige adrenaline. Ik heb genoten van de verlenging en de strafschoppen SUPER
0 0
cruyff14
wat n spanning. toen waterman steeds stopte en de nederlanders ook miste dacht ik, hoeveel kansen hebben ze nodig? pffff
0 0
Christian
die penalty reeks was bizzar voor worden deed me denken aan het WK -20 toen ze ook zoveel strafschoppen moesten nemen gelukkig liep het deze keer goed af en nu Servie verslaan
0 0
Fred
@ Flostory
Je moet ook niet iedereen halen. Maar het kenmerk van deze toernooien is dat er grote talenten rondlopen. Er zijn spelers rond de 20 die nog een hele lange weg te gaan hebben. Ajax kan ze die best bieden omdat deze spelers vaak goedkoop/goedkoper zijn. Rigters heeft, lijkt mij, voldoende potentie. Zijn samenwerking met Babel is goed, en het is een aardige Stand in voor Huntelaar.

Overigens vind ik die spits van Belgie ook erg goed spelen, over het hele toernooi? Kan Ajax daar niet achteraan gaan?
0 0
Flostory
poh was er ook bij... Had de moed al opgegeven toen we nog maar een paar minuten te spelen hadden.. alhoewel ik wel het gevoel had dat ze gingen scoren... en penalty reeks was gewoon niet normaal...

Maar die "Stumperd" heeft in dat laaste toch wel gelijk... Je kunt niet zomaar elke speler gaan kopen die op dit toernooi het goed doen... ik bedoel righters hij speelt ook een keer een toernooitje goed.. hij is het zelfde als benson bijna precies het zelfde doelpunt... Rigters is soms goed maar niet vaker dan soms..
0 0
aanvalluh
Zuiverloon was beste man in de verdediging.
Gewoon de zekerste factor in de wedstrijd.
De Ridder (=traptechniek, inzicht) zorgde ''gewoon'' voor constante dreiging met een paar goeie steekballen en door
het veld goed breed te houden waardoor er voor de spitsen ook meer ruimte ontstond. Stukken dreigender dan moegestreden Jenner met zijn constante scharen - zonder inzicht - in de eerste wedstrijden op dit EK.


Opstelling zaterdag:


----------------------waterman---------
zuiverloon--vlaar------donk-----pieters
---------------maduro------------------
-----de ridder---beerens---drenthe-----
-------------rigters--------babel------

0 0
Meyotch
Ik was vandaag bij die wedstrijd. Wat een opluchting die goal van Rigters! Heerlijk ook hoe Oranje daarna opleefde.

Die penaltyreeks duurde wel erg lang trouwens. Op het laatst wilde je gewoon niet meer juichen want dat lukte niet meer :)
0 0
RoodWit
...leek wel alsof ze door zouden gaan tot 5 uur in de ochtend ofzo ( met penals schieten) niet normaal meer
0 0
nr18
zijn er ergens beelden van de penaltyreeks?
0 0
Kenneth127
'Vooral uitblinker Ryan Babel toonde zich niet efficiënt.' Dat zie ik al drie seizoenen niet
0 0
Fred
Beerens moeten ze absoluut niet kopen! Ik snap het niet hoor, maar heeft men niet gezien dat hij 8 van de 8 voorzetten veel te vroeg gaf? Heeft men niet gezien dat hij van al zijn balcontacten maar 1 of 2 keer de achterlijn heeft gehaald? Beerens is abosluut geen goede buitenspeler, hij komt body tekort voor Europees niveau. Ze kunnen dan beter De Ridder of Rigters (terug)halen.

@ anti010
Jij bent echt een dom kind zeg. Als je zwart bent wil dit nog niet zeggen dat je niet uit Nederland komt. Hoe bedoel je rasist!!!!
0 0
Renaldo
Ik vind ook dat Ajax Beerens én Zuiverloon moet halen jaa!! Kanu er nog bij en Motta of een andere middenvelder.. liefst een linker, want achter Gabri heb je al Maduro en op links jaa URBY KAN maar na Davids heb je niet echt iemand daar.. maja we zullen zien!
0 0
anti010
Het is ook trouwens egt geen NEDERLANDS ELFTAL meer. 75% is zwart gvd :S. Net Pisvee.

Ps. Ook zwak dat er ineens iedereen maar weer gekocht moet worden, terwijl ze een paar wedstrijden netjes spelen. We hebben al te volle banken.
0 0