De Boer: 'Moeten meer initiatief tonen'

Lisanne, 21-12-2014 om 18:00, 10998 views, NOS |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Frank de Boer was tijdens Excelsior - Ajax een aantal keer flink boos op zijn spelers. De trainer zag, zeker in de eerste helft, zijn team niet al te best voetballen. 'We moeten veel opportunistischer spelen en vaker het initiatief tonen.'

Dat Ajax het moeilijk had, was deels de verdienste van Excelsior. Volgens De Boer speelden de Rotterdammers een prima wedstrijd. 'We kwamen er gewoon niet doorheen. We hadden de bal wel, maar het leverde niets op. Excelsior kreeg ook heel veel kansen, dat hadden ze ook echt aan zichzelf te danken. In de rust heb ik duidelijk gemaakt dat we veel meer moesten bewegen en optimistischer moesten spelen. En na rust ging dat ook wel iets beter. Toen gingen we meer proberen. Dat heeft goed uitgepakt. Als we dan toch punten verliezen maakt het niet uit of dat nou twee of drie punten zijn.'

De Ajax-trainer wil de wedstrijd tegen Vitesse niet direct vergelijken met de wedstrijd tegen Excelsior. Maar feit blijft dat de Amsterdammers niet best voetbal lieten zien. 'In de eerste helft ging er heel veel mis, en daar was ik echt pissig over. Afspraken werden gewoon niet nagekomen, spelers stonden op de verkeerde plek. Excelsior speelt heel gegroepeerd, daar hadden wij moeite mee. Wil je dan makkelijk winnen dan moet je in topvorm zijn. En dat waren wij absoluut niet. We hadden geen offday, maar er moet veel meer initiatief worden getoond.'

Dat Ajax uiteindelijk nog met 0-2 won, was vooral te danken aan invallers Mike van der Hoorn en Richairo Zivkovic. 'Ik ben blij dat de wissels zo goed uitpakten.Dit is fantastisch voor Mike. Hij heeft het heel moeilijk gehad en ik gun hem dit echt van harte. Dat de supporters zijn naam scanderen is heel mooi voor hem. Na de winterstop gaan we keihard werken. We hebben nu al meer punten dan anders, dat is al iets. Al met al was het dus een redelijke seizoenshelft. We liggen uit de beker, maar zitten nog wel in de Europa League. Als we hetzelfde scenario gaan krijgen als afgelopen vier jaar dan ziet de toekomst er rooskleurig uit', aldus De Boer.

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joop50
Als je verdediging zo lek als een zeef is zou ik ook niet durven aan te vallen. Elke counter tegen is gevaarlijk
0 0
MosesD
Ach, Overmars heeft het natuurlijk weer over 'de beste selectie in jaren' en de Boer vermoedelijk na vanmiddag over 'een incident'. Pure armoede. 2015 wordt sowieso een interessant jaar.
0 0
Robinjo1988
Valt wel op dat de 1e helft eigenlijk altijd kut is, op enkele wedstrijden na.

Ik vraag me dan toch af wat ze voor de wedstrijd zeggen.. Geduld hebben, tegenstander laten uitrazen etc...

Klap er gewoon op vanaf minuut 1, bij balverlies direct druk zetten en bij balbezit hoog tempo spelen en niet alles breed en terug. Dit gebeurt echt veel te weinig!
0 0
Duif63
Dat initiatief nemen moet niet alleen op het veld genomen worden maar ook eens bij de directie. Trek die portemonnee eens en haal alles uit de kast om Kevin de Bruijne naar Amsterdam te halen. Kost nu misschien 20 miljoen maar dan heb je een topper die over 3, 4 jaar nog veel meer waard is. Gudelj zou ook perfect in dit team passen. Heeft initiatief en passie en kan voetballen. Kost niet meer als 4 of 5 miljoen schat ik. Laat die internationale scouts ook eens zorgen voor een nu nog onbekende Oostblokker met bij wijze van spreken een strafblad van hier tot Wladiwostok die niks anders kan dan tegenstanders uitschakelen. Hoeft ook niet veel te kosten.
0 0
31xAjax
Gudelj?? We moeten stoppen met het sponsoren van AZ? We hebben de laatste jaren El Hamdaoui-sigthorsson-moisander-viergever van hen overgenomen en die hebben ons alle 4 niet gebracht wat de kenners er van verwacht hadden. Maar wel een kapitaal gekost.....
0 0
3*stars*3
Moet meer variatie in het spel komen Frank...

Laat Kishna en El Ghazi/Schöne, vaker van flanken wisselen tijdens wedstrijd bijv.Je merkt aan alles dat van Kishna een soort voorspelbare buitenspeler word gemaakt, die alleen maar daar moe staan om voor te geven en zelfde geldt voor Ghazi.

Terwijl hun zelf ook wat kunnen afmaken.Ik blijf erbij dat de boys fysiek op zijn en daarom laatste 3 wedstrijden drol waren want met de overwinningen tegen; APOEL, Willem II en Heerenveen leek Ajax weer de vorm te pakken en scoorden ze ook veel.Komt goed in 2015!!
0 0