Matig Ajax thuis langs FC Utrecht: 3-1

LeonardoAjaxx, 14-12-2014 om 12:25, 83190 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax heeft in de eigen Amsterdam Arena de laatste thuiswedstrijd van 2014 in de Eredivisie gewonnen. De ploeg van trainer Frank de Boer was alles behalve flitsend, maar pakte wel drie punten: 3-1. Thulani Serero, Davy Klaassen en invaller Anwar El Ghazi waren trefzeker. 

De openingsfase van het duel was alles behalve spetterend. Zo waren er kleine kansjes voor Kristoffer Peterson en Lucas Andersen. Ajax kwam na een kwartier spelen op voorsprong via Serero, die na een afgeslagen corner de bal met links in het doel werkte: 1-0. De ploeg van De Boer kwam los en liep gelijk uit naar 2-0: Klaassen anticipeerde goed en kon de bal achter doelman Robin Ruiter schuiven.

'Tien, tien, tien' klont door het stadion maar dat kwam er absoluut niet van. De Amsterdammers kregen via aanvoerder Niklas Moisander nog wel de kans op 3-0 maar daarna zakte de ploeg ver terug. FC Utrecht maakte na 35 minuten zelfs de aansluitingstreffer: Rubio Rubin liep simpel weg bij Joël Veltman en schoof de bal simpel langs de uitkomende Jasper Cillessen: 2-1.

De Domstedelingen, die in het hele duel meer schoten afvuurde dan Ajax (22 om 14) gingen opzoek naar de gelijkmaker en kregen daarvoor enkele mogelijkheden voor de rust. Na de pauze begon Ajax slap en kwam het goed weg: Cillessen schatte een voorzet verkeerd in maar de bal belandde op de paal. 

In de 64e minuut greep De Boer in. El Ghazi en Jairo Riedewald kwamen voor Ricardo Kishna en Lucas Andersen. De wissel bleek een gouden want El Ghazi maakte nog geen minuut na zijn invalbeurt de bevrijdende 3-1. De buitenspeler kwam naar binnen en schoot de bal met links in de hoek, waardoor de marge weer twee was.

Het duel was echter alles behalve gespeeld. Utrecht bleef op de aanval spelen en kreeg enkele kansen om de spanning definitief terug te brengen in het duel, maar dat lukte niet. Vlak voor tijd mocht Richairo Zivkovic nog zijn Eredivisiedebuut maken voor Ajax. De spits verving Arek Milik in de 85ste minuut. Door de overwinning op FC Utrecht heeft de landskampioen twee punten voorsprong op PSV, maar ook twee wedstrijden meer gespeeld. 

Opstelling Ajax | Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Viergever; Klaassen, Serero, Andersen (64/ Riedewald); Schöne, Milik (85/ Zivkovic), Kishna (64/ El Ghazi)

Wissels | Boer, Van der Hoorn, Riedewald, El Ghazi, Denswil, Bazoer, Zivkovic

Opstelling FC Utrecht | Ruiter; Kum, Leeuwin, Markiet (46/ Letschert), Van der Maarel; Janssen, Ayoub (79/ Barazite), Oar; Duplan, Rubin, Peterson (75/ Verbeek)
Wissels | Verhoeven, Barazite, Verbeek, Diemers, Amrabat, Letschert, Heerings

Scoreverloop: 3-1
1-0 Serero '16
2-0 Klaassen '20
2-1 Rubin '35
3-1 El Ghazi '65

Kaarten:
FC Utrecht: Oar, Jansen (geel)

Arbiter:
Van Boekel

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
flyingsoccer
Hele matige pot en van het goede positiespel was weer weinig te zien. Achterhoede met Moisander is kwetsbaar zeker die te korte terug speelballen naar de verdediging weg in de winterstop met deze clown.

Verdedigend staat het niet goed en is het te licht, er zal hopelijk iets in de winterstop gaan gebeuren want dit Ajax is erg kwetsbaar we hadden al lang 1e kunnen staan. Tegen ADO ging het fout, tegen PSV in de Arena ging het fout en als je het allemaal terug kijkt dan is de achterhoede toch wel debet aan de vele tegen doelpunten.

Cillessen staat op dit moment ook niet al te zeker in zijn doel en dat is logisch met zo'n matige achterhoede. Ik hoop dat we kampioen worden maar ik denk toch dat het PSV wordt ook al oogt dat ook af en toe kwetsbaar ze flikken het wel weer steeds en Feijenoord schrijf ik zeker niet af.

Als Ajax na de winterstop wil flammen dan moet het zich versterken in de breedste zijn van het woord dit is nu te kwetsbaar, de discussie over Vermeer en Cillessen kan wat mij betreft naar de prullenbak beiden hebben hun voor en na dus onnodige discussies.
0 0
Quarterback
Weet je wat zo grappig is... Velen van jullie zijn jullie objectiviteit kwijtgeraakt toen Vermeer naar de kakkies vertrok... Ok het was niet heel chique wat hij/zijn zaakwaarnemer heeft gedaan! Maar Vermeer blijft kwalitatief een betere keeper dan Cil, dat is gewoon een feit... Zelfs met een slechtere verdediging heeft Vermeer minder goals tegen en is hij wekelijks uitblinker! En die arrogante houding van Cillissen is best misplaatst... Van der Sar zal hij never nooit een beetje kunnen evenaren! Blijf objectief en laat je emoties lekker buiten beschouwing als je je mening probeert te verkondigen, alleen domme mensen reageren op die manier!
0 0
rodnet
Feiten (in competitieverband):
Seizoen 2011/12: Vermeer gemiddeld 1,09 doelpunt tegen, Cillessen 0,37
Seizoen 2012/13: Vermeer gemiddeld 0,95 doelpunt tegen, Cillessen 0,67
Seizoen 2013/14: Vermeer gemiddeld 1,58 doelpunt tegen, Cillessen 0,57
En dat allemaal met dezelfde verdediging. Dus wie komt hier nu met feiten? Wie is er objectief?
Feit is dat Vermeer de betere lijnkeeper is, feit is ook dat Cillessen veel beter is op hoge ballen en oneindig veel meer rust uitstraalt. Feit is dat Cillessen gewoon betere statistieken heeft dan Vermeer (zie boven) en verder is het maar de vraag of een verdediging met Moisander en Veltman sterker is dan een verdediging met Van Beek en Kongolo. En hoe weet je dat Cillessen arrogant is? Of staat hij te rechtop voor jouw gevoel?
Kortom, jouw hele betoog is niet objectief, uit de lucht gegrepen en op geen enkele wijze door feiten te onderbouwen. Je geeft gewoon een (incorrecte) opinie.
Less opinion, more facts, please.
0 0
De_Realist
In het seizoen 11/12 en 12/13 heeft Cillessen nauwelijks wedstrijden gespeeld man, je gaat een keeper vergelijken die 30 wedstrijden per seizoen speelde met een keeper die 4 wedstrijden per seizoen speelden. Als je dit soort statistieken gaat gebruiken moet je er ook de relatieve fout of error er bij gaan gebruiken want die is grandioos bij iemand die maar 4 wedstrijden heeft gespeeld. Daarnaast hou je geen rekening mee met de tegenstanders die Vermeer en Cillessen tegen kwamen.

Nietszeggende feiten dus. Daarnaast is het altijd handig om je source er bij te zetten zodat ik weet hoe je dit berekent hebt.
0 0
rodnet
Tsja, mijn stukje was gericht tegen iemand die stelde dat "Vermeer kwalitatief een betere keeper is dan Cillessen, dat is gewoon een feit". Dus ben ik naar de feiten gaan kijken en wat blijkt: voor zover er sprake is van feiten is zijn stelling volkomen flauwekul. Ik ben met je eens dat er allerlei statistische fouten in een dergelijke beperkte deelverzameling kunnen zitten, maar het feit dat Cillessen in zijn weinige wedstrijden onder andere tegen PSV, AZ en Vitesse keepte wijst in ieder geval niet op substantieel makkelijker wedstrijden dan door Vermeer werden gekeept.
Sources zijn Wikipedia, FC Update en enige Ajaxsites.
Als je, zoals degene tegen wie mijn verhaal gericht was, pleit voor meer objectiviteit, moet je in ieder geval iets hebben om je stellingen mee te onderbouwen en de stelling dat het een feit is dat Vermeer een betere keeper dan Cillessen is, is in ieder geval aantoonbare onzin.
0 0
De_Realist
Oh zo bedoel je. Excuses.
0 0
De_Realist
Vermeer heeft een slechtere verdediging voor zich? Ze hebben de minst gepasseerde verdediging in Nederland. Ik zie Moisander en Veltman wekelijks vaker fouten maken. Verder vind ik Vermeer wel een completere keeper.
0 0
brullie
Vermeer completer dan Cilissen?...laat me niet lachen!...
0 0
De_Realist
Cillessen heeft nog geen penalty gevangen man, daarbovenop is Vermeer een betere lijnkeeper.

Het enige wat je Vermeer kan verwijten is dat hij in het verleden blunders heeft gemaakt, maar ook dat lijkt hij te zijn afgeleerd tegen Feyenoord, dit terwijl ik Cillessen dit keer vaker de fout zie in gaan dan vorig jaar.

Cillessen is dan weer beter bij hoge ballen over het algemeen, en het meevoetballen.
0 0
JanTa
Een zakelijke overwinning was het zonder zelf goed te spelen. Dit soort wedstrijden zal je met zo'n jonge ploeg altijd wel houden maar het gaat er dan om dat je dan geen punten te verspeelt en dat is nu eens niet gebeurd. Snel deze wedstrijd vergeten en op naar de volgende wedstrijd.
0 0
JPC40
waarom vergeten PSV speelt ook niet de sterren van de hemel maar ze blijven hun punten pakken , het hoeft niet altijd mooi te zijn als er maar gewonnen wordt .
0 0
aniel.rambharos
Gewoon een slechte wedstrijd. de 3 punten zijn belangrijker. Alleen ik denk dat er zorgen moeten zijn o.a. omtrent Moisander. Verkopen deze man in de winterstop. Een stuk puinhoop!!. Fout op fout maakt deze maakt. Vandaag weer en door hem de tegengoal. Zo waren er nog meer fouten die hij maakte waar een goal uit kon komen, als Utrecht het goed had uitgespeeld. Weg ermee!!!.
Over het spel van Ajax: Bagger!. Ze zijn niks verder gekomen dan vorig jaar. Ze zijn niet gegroeid vergeleken met vorig jaar. Als dat zo was, dan had Utrecht gewoon met 5,6-0 afgeslacht moeten worden. Vanaf het begin er vol op klappen en 90 min. lang geconcentreerd blijven spelen. Zo goed als het spel was in de 2e helft tegen Apoel, zo matig tot slecht was de hele wedstrijd. Weer veel balverliezen, concentratiegebrek, etc. Ik hoop dat de winterstop hun goed uitkomt. Want er is nog veel werk aan de winkel voor Frank. Anders redden ze het echt niet in de competitie en de Europa League. Ik heb in ieder geval nog geen wedstrijd gezien waar ze tenminste 80 minuten lang goed en dominant hebben gevoetbald. Gullit heeft helemaal gelijk: Ajax heeft niets geleerd in vier seizoenen CL. Zo veel kansen weggeven tegen een ploeg als Utrecht: daar kun je je dood aan ergeren.
0 0
MosesD
Wel apart dat Viergever zo'n slecht cijfer krijgt. Scoorde imo een dikke voldoende. Net als Serero en vooral Klaassen! En wat viel Riedewald goed in zeg. Van mij mag die centraal achterin komen te spelen als Moislander vertrokken is.
0 0
Godenzoon24
Vond Serero duidelijk de beste van het veld. En vond Klaassen voor zijn doen eigenlijk wat minder. Stond ook heel verbaasd te kijken toen Klaassen motm werd en dacht ik ja lievelingetje van Frank. Maar gezien de punten hier zal ik het wel niet goed gezien hebben dan!
0 0
Rayno95
Klaassen was goed, maar vond Serero eigenlijk beter.
0 0
ajaxmening
Altijd leuk na de wedstrijd even de reacties door te nemen van vele AJAX vrienden op dit forum, althans daar ga ik vanuit.
Vandaag in het stadion een redelijk leuke wedstrijd , helaas hield de Utrecht keeper schitterend de 3-0 van Moisander uit zijn goal anders was het los gegaan, met een team als vandaag met veel jonge prima spelers kan het vriezen of dooien en helaas viel de 2-1 uit het niets, 2e helft een team wat een compliment verdiend voor zijn strijdwijze maar buiten een balletje op de lat geen kansen verkreeg, prima invulbeurt van Riedewald die ik echt goed vind spelen zeer zelfbewust al eerder een Rijkaard junior genoemd, met de 3-1 een goede en terechte uitslag misschien niet de perfecte maar als ik hier veel reacties lees dan ligt bij sommige de lat wel erg hoog en moeten we elke duel voetbal spelen van een andere planeet. Prima serie nog 2 wedstrijden winnen en we sluiten een prima half seizoen af..
0 0
ajax4ever01
We krijgen na de winterstop een best pittig competitieprogramma als je het mij vraagt
0 0
31xAjax
Inderdaad, alle tegenstanders nog een keer. Dan hebben 010 en 040 het veel gemakkelijker.....
0 0
ajaxmening
Wie niet ?.
0 0
AFCAwooz
Wat een bizar rare wedstrijd was dit. Gelukkig was Utrecht verdedigend heel slecht. Ajax had gewoon ontzettend veel moeite met de druk en de lopende mensen. Ik had op basis van de afgelopen wedstrijden verwacht dat we verder waren, maar dit is toch weer een terugval. Ik heb niet alle reacties hieronder gelezen dus misschien is het al gezegd, maar wat een belachelijke wissel weer van de Boer (El Ghazi voor Kishna). Kishna vond ik de enige voorin met dreiging. Schone en Milik waren bedroevend slecht. Ik vind het echt raar dat Milik 85 minuten mag blijven staan terwijl hij gewoon een heel ongelukkige wedstrijd speelde en dat Zivkovic er dan nog inkomt en twee keer de bal kan aannemen. Begrijp me niet verkeerd; ik ben echt blij met Milik maar vandaag speelde hij slecht en was hij gemakzuchtig.
0 0
fanforeffer
ik vond ajax de eerste helft,heel goed spelen. hoog tempo vaak 1x raken gewoon heel goed. als ze dit volhouden wordt het grote aantal verkeerde passen (te veel) vanzelf minder.
0 0
ajax4ever01
25 januari komen de kakkies in de Arena op bezoek
0 0
De_Realist
Gratis insectenspray onder elke stoel?
0 0
masterrr
Vind Schöne een goede speler, maar denk dat het voor het spel beter is als El Ghazi daar staat.
Dan heb je meer snelheid en een individuele actie. Dan laat Utrecht het ook minder om naar voren te drukken, Schöne in de omschakeling heb je helemaal niets aan. Is alleen goed als de tegenstander zich ingraaft.
0 0
IamLegend
mijn cijferlijst van deze wedstrijd:

cil: 4
van rhijn: 7
Veltman: 6.5
moisander 6.5
Viergever: 6
Klaassen: 7.5
serero: 8
Andersen: 6.5
Riedewald: 6.5
schone: 6.5
milik: 6
zivkovic: geen beoordeling mogelijk
kishna 6.5
el ghazi: 7

van boekel: 4

frank de boer: 6.5

ajax publiek 8.5

ajaxshowtime-publiek: 4 xdxd
0 0
Ajax27
boeiend...
0 0
Melvin01
Niemand interesseert jouw punten, die kun je hierboven invullen dan kun je het gemiddelde beïnvloeden. ... Graag gedaan :-)

plus je geeft Moisander, Schöne en Viergever een voldoende, dussss
0 0
IamLegend
moisander, schone, en viergever hebben het gewoon goed gedaan, en dan hoef je ze ook echt niet te belonen met een 7 of hoger.

Maar ze verdienen zeker geen onvoldoende...
0 0
Melvin01
Het was echt een drama man. Moisander heeft 5 bal contacten gehad en 3 daarvan ingeleverd. Hij was ècht heel slecht! Viergever heeft geen enkele meerwaarde op LB. Komt technisch zwaar tekort net als zijn snelheid. Ondanks dat moet je hem natuurlijk pas oordelen op cv maar wat hij nu laat zien... Boilesen hopelijk snel terug. Schöne vertraagde enorm onze aanvallen. Veel dribbelen, weinig passjes danwel kansen creëren. Dus ook hij onvoldoende vandaag. 6je zou evt kunnen.
0 0
IamLegend
het is altijd zo makkelijk om de negatieve dingen te zien.
0 0
Melvin01
Serieus.....?
Zij waren ècht heel slecht! Waarom zou je iets positiefs maken als het niet goed was. Luister ik ben vaak positief en ik kan erg genieten als er talenten invallen of spelen; denk aan Andersen, Riedewald, Kishna, El-Ghazi Zivkovic een Klaassen etc etc. Voorkeur blijkt wel weer Denswil en Boilesen.
0 0
Van Reenen
Ik heb waarschijnlijk een andere wedstrijd gezien dan de meesten onder jullie. Ik dacht dat Ajax grote delen van de wedstrijd in het donkerblauw speelde. Wat een armoe en geklungel af en toe.
Het wordt tijd dat Moisander vervangen wordt door Viergever en Riedewald linksback.
0 0
S90AjaxNwh
Eerste half uur was genieten en daarna onnodig billen knijpen. Veel balverlies en slordig spel. Klaassen is op dit moment de beste Ajacied. De rest is te wisselvallig. Serero sterk maar laatste 15 min alleen maar balverlies. Milik en Lucas vrij wel ontzichtbaar. El Ghazi lekker zo\'n eerste balcontact. 3 punten in de pocket tegen Utrecht. Prima resultaat..
0 0
Rayno95
Goede 1ste half uur, voor de rest matig en slordig, maar gewonnen dat is het belangrijkste :)
0 0
AlexIbarra
Tussen de 10e en 30e minuut vond ik het balletje echt heerlijk rondgaan, zeer van genoten. Schöne, Viergever en Jasper die als enigen het hoofd niet koel konden houden bij een enorm hoog tempo. (Wel de eerste keer dat ik Jasper heb zien proberen hierbij mee te doen.)

Jammer dat dit de rest van de wedstrijd niet lukte.
0 0
AFC34
Ze gaan er dus al vanuit dat psv wint, met deze titel..
0 0
Ismael Urzaiz
Als het niet tijdelijk was geweest dan was het permanent, ergo Ajax nu al kampioen. Dus niet zo moeilijk doen pik.
0 0
JPC40
niet uitgesloten en niet onmogelijk
0 0
AFC34
Gewoon hopen op puntenverlies bij die lampenkappen
0 0
JPC40
tja dat is hopen op een wonder, zie het hun voorlopig niet doen.
0 0
3*stars*3
Waarom niet? Ze spelen niet tegen Dordrecht ofzo.

Ik zie ze wel gelijkspelen hoor.
0 0
JPC40
voorlopig niet ze staan nog steeds met 1punt boven Ajax .
0 0
3star
En kan iemand mij uitleggen wat het nut is om zivkovic 5 minuten voor tijd in te laten vallen, waarin niet meer aangevallen wordt. Toch weer 2 balcontacten meegepakt.......
0 0
AlexIbarra
Hij kreeg een van de grootste kansen van de wedstrijd (kopbal) en heeft nu z'n competitiedebuut gemaakt. Kan zo langzaam wennen aan het eerste en krijgt het gevoel dat hij er wel degelijk bij hoort.

Milik (die de laatste jaren nooit langere tijd alles heeft gespeeld) hoeft niet nog 10 minuten mee te strijden maar zich voorbereiden op woensdag. Ook is een gretige Zivkovic misschien wel beter op een groot veld dan een Milik die als heel hard heeft gewerkt.

Dat lijken mij 3 redenen waarom het nut heeft, maar misschien zijn er nog wel meer.
0 0
3star
2 balcontacten is niet langzaam wennen, dat is gewoon zinloos invallen. Geen enkele kans om je in de wedstrijd te spelen.

Zoals ik hieronder al zeg, hij heeft zn competitiedebuut al lang gemaakt. En aan zijn uitstraling te zien heeft ie niet echt arenavrees.

Het argument van 10 min rust voor Milik slaat ook nergens op. 20 min. rust was met het drukke programma nog beter geweest.

Wat had je nog meer?
0 0
AlexIbarra
Niks man, sorry. Jij hebt helemaal gelijk.

Zivkovic is al volledig ingespeeld in Ajax 1 en Frank had veel eerder zijn laatste wissel moeten gebruiken tegen een fysiek spelend Utrecht.

Het was totaal onbegrijpelijk en Frank moet ontslagen worden. Misschien wel het hele TH...
0 0
3star
Overdrijven is ook een vak...

Zivkovic is idd niet ingespeeld in Ajax 1. Daarom heeft hij veel meer aan 20 minuten dan aan een paar balcontacten in de laatste minuten. Denk eens na...
0 0
AlexIbarra
Als je gewoon meteen zegt wat je vindt ipv uit te dagen of rare vragen te stellen, krijg je ook minder overdreven reacties.

Ik denk dat Frank zijn 3e wissel niet te snel wilde inzetten. In het belang van de wedstrijd en de komende wedstrijden. En misschien inderdaad minder in het belang van Zivkovic.
0 0
Danishdynamite
Vrij simpel, laten wennen aan het spelen in de Arena, met Ajax 1 mee spelen. Had hem idd liever ook iets eerder in zien vallen maar ja.
0 0
3star
Zivko komt niet uit de A jeugd zoals je weet en is dus al gewend om in volle bakken te spelen. Hij heeft er nu veel meer aan om 20 minuten te ballen met Ajax 1. Dom wisselbeleid dit.
0 0
masterrr
Mee eens, Zivkovic heeft al in de Arena, Kuip en Philips stadion gespeeld. Die moet je in zo'n wedstrijd gewoon lekker 20 minuten laten spelen ipv Schöne.
0 0
JPC40
denk dat Frank hem langzaam er in wil werken nu sigg er uit ligt .
0 0
Jantjeajax
Zo erg is het toch niet

Schopt hem vol voor zijn enkel terwijl bal weg is

Kut verslaggever
0 0
HeavenlyDivine
Vind Schone een goede speler, maar als vleugelaanvaller kan het echt niet meer.
Gewoon met Kishna en ElGhazi beginnen en dan als invaller of rouleren met Andersen ofzo
0 0
3star
Serero motm? Voor mij Klaassen. Heeft ook gescoord, streed net zo hard en leed veel minder balverlies.
0 0
afca patrick
Fantastisch begin. Maar als het dan 2-0 staat stopt iedereen met voetballen. Het was 70 minuten dan ook afschuwelijk om te zien.

Moisander en Viergever waren vandaag (weer) heel slecht.

Klaassen en Veltman waren dan weer wel goed.
0 0
ranger
weer een half uur goed gespeeld
0 0
Mace0107
3-1 winnen na een drukke week is niet verkeerd. Spel was niet sprankelend, erg matig zelfs. Maar 3 punten erbij. Moisander erg slecht en ook schone weer erg matig.
Verder veel zesjes.
0 0
31xAjax
Riedewald springt al voordat Janssen hem raakt. Ht was een overtreding maar geel is wat zwaar gestraft....
0 0
PietBon
Ik was er niet kapot van maar wat boeit dat. Utrecht is alleen goed als ze tegen Ajax spelen en ze hebben ook vandaag weer mogelijkheden genoeg gehad. Met hier en daar een beetje mazzel voor Ons Aller Ajax pakken we deze 3 punten graag mee. Nu maar hopen dat FC Twente potten kan breken in Eindhoven en AZ in de Kuip.
0 0
Melvin01
Zó wat een hoog gemiddelde van de spelers. Volgens mij heb ik echt een slechte pot gezien. Maar zoals ik al eerder aangaf, de punten tellen zwaarder.
0 0
PietBon
Ja wat denk je, de meeste stemmers hebben wel een Ajax bril op. Ik vind de gemiddelden ook wat aan de hoge kant. Het enige mooie aan deze pot was dat we winnen maar niet goed hebben gespeeld en dat was in het verleden wel anders.
0 0
Melvin01
Afgelopen 4 jaar zijn we kampioen geworden hè, of ga je nog verder terug in de tijd? Het is iig fijn om te zien dat er veel talent staat nu en daar hopelijk lang van mogen genieten!
0 0
PietBon
Ach ja, ik ben van de oude stempel. ''Vroeger'' wonnen we wedstrijden op z'n Braziliaans met oogstrelend voetbal en dat zie ik nu veel te weinig maar met spelers als Kishna en Serero begint het er hier en daar wat op te lijken .
0 0
martina
Schone weg, Zivkovic eens wat langer er in laten staan en Moisander zo snel mogelijk verkopen.
0 0
DannTheDon020
Ik ga ook ff pisvee kijken hoe dramatisch ze gaan spelen
0 0
ajax4ever01
Die zullen de scheids wel weer mee krijgen
0 0
IamLegend
En weer heeft cill de nul niet gehouden:(
0 0
joodje!
Belangrijkste is nu dat we zonder schade de winterstop halen, dus 3-1 tegen toch een soort van angstgegner na een weekje Europees, mij hoor je niet klagen.
0 0
Jantjeajax
Zo erg is het toch niet

Schopt hem vol voor zijn enkel terwijl bal weg is

Kut verslaggever
0 0
JohnDylan
Moisander, Schone en Veltman speelde zoals (bijna) elke wedstrijd dit seizoen slecht. Van Rhijn, Andersen en Kishna maakte een vermoeide indruk en waren (daardoor) weinig bij het spel betrokken. Klaassen was af en toe slordig maar werkte weer ongelofelijk hard. Milik werkte ook heel hard maar werd veel te weinig in stelling gebracht. Serero speelde weer een prima wedstrijd en persoonlijk vind ik hem de beste van Ajax.
0 0
DannTheDon020
3-1 tegen Utrecht. Gewoon goed we hebben afgelopen jaren andere cijfers gezien in het voordeel van Utreg.
0 0
unis
jezus had toch gewoon 4-1 of 5-1 moeten worden dit... pfff
0 0
NieuweAjax
Nu hopen dat pisve en fucknoord punten te zullen verliezen.
0 0
JoodTotMijnDood
Droom maar lekker verder, zowel Pisvee als Feyenooit gaan winnen vrees ik :(
0 0
NieuweAjax
twente en az zijn lastige tegenstanders voor de thuis spelende ploegen.Pisvee eb fucknoord krijgen echt niet makkelijk hoor.
0 0
JoodTotMijnDood
Mwa Twente mist Castaignos, en nu staat die Borven erin die er helemaal niets van bakt, en AZ gaat het sowieso lastig krijgen in die badkuip vol met crackhoofden.
0 0
3*stars*3
Hajaha de kuip is idd een grote dopespot, junks daar krijgen ook een groepskorting!
0 0
Awesomo3000
Arme Zivkovic, 2x in de laatste 5minuten invallen in een dooie wedstrijd waar niets meer te halen valt. Wat een pret.
0 0
omisom
stapje voor stapje komt hij er rustig de kans geven
0 0
Ajax-frl
Vond vandaag toch echt serero motm!
0 0
Chesterson93
Die kopkans van Zivkovic is meer dan Milik heeft gehad in de wedstrijd.
0 0
Rogyros
Milik speelde idd erg matig. Kan gebeuren. Volgende wedstrijd weet opnieuw beginnen.
0 0
Jantjeajax
Zo erg is het toch niet

Schopt hem vol voor zijn enkel terwijl bal weg is

Kut verslaggever
0 0
Jantjeajax
De commentator van Fox heeft weer slecht weekend omdat ajax wint
wat een vent zeg
0 0
De_Realist
Jansen kreeg wel echt een kaart aangenaaid door Riedewald...
0 0
Jajijdaar
Ben jij wel een realist? Lachwekkende naam heb je toch. Hij trapt Riedewald vrij hard en haalt ook nog door.
0 0
De_Realist
Hard? Gozer, kijk eens terug, Jansen houdt in op het einde. Riedewald springt in de lucht, trekt zijn benen in en laat zich vallen. Doet alsof hij door een rijdende auto is geraakt. Als hij al pijn had dan kwam het omdat hij tijdens ze sprong in de lucht zijn benen introk voordat hij door de zwaartekracht op de grond viel.
0 0
JCr14
Janssen was gewoon gefrustreerd.
Omdat de enige wedstrijd die er toe doet in Utrecht verloren was.

Of omdat hij zich steeds af liet troeven door de piepjonge Riedewald of de kleine Serero.
0 0
De_Realist
Of hij gefrustreerd was weet ik niet.

Maar als hij het wel was zoals jij het zegt, dan mis ik een stukje logica, waarom eerst de bal terugspelen naar Ajax, vervolgens een tackle maken uit frustratie maar toch inhouden.

Als die tackle door een Ajacied op een tegenspeler was gemaakt en hij sprong zo overdreven in de lucht als Riedewald dan had iedereen hier gedaan alsof er niks aan de hand was, sowieso iedereen in het stadium.
0 0
Jajijdaar
Het gaat er niet om dat Jansen inhoud, het gaat erom dat hij Riedewald nog vrij hard raakt. Jij hebt kennelijk nog nooit gevoetbald, dan zou je precies kunnen inschatten hoe pijnlijk zo een overtreding is en kan zijn. Ook al houd hij 'zogenaamd' in wat jij zegt. Ik raad je aan om de beelden maar eens terug te kijken, want een duidelijke kijk heb jij er zeker niet op nu.
0 0
31xAjax
Schei toch uit man, Riedewald springt bijna een halve meter omhoog en laat zich dan theatraal vallen. Jassen raakte hem wel maar je kunt een volwassen vent van 70-75 kg geen halve meter de lucht inschoppen hoor?
0 0
Jajijdaar
Wat zit je nou slap te lullen man. Je ziet toch dat hij keihard door haalt op Riedewald. Misschien moet je maar nog eens de herhalingen terug kijken. Niet voor niets dat de scheids ook meteen geel geeft. Zit toch niet zo die slappe verslag gever na te lullen die het buitengewoon moeilijk heeft dat Ajax gewonnen heeft.
0 0
De_Realist
Zet die bril gewoon af man, je ziet toch dat Jansen op het einde inhoudt. Bovendien was het niet eens keihard, misschien gewoon normaal stevig voordat hij inhield, je doet alsof hij hem dood wilde schoppen.

"Niet voor niets dat de scheids ook meteen geel geeft". Wat een non-argument, zoals jij en ik weten zit de scheids er ook wel eens naast. Of waren die twee goals tegen Real Madrid ook terecht afgefloten een jaar of 4 terug?

Typisch gevalletje, overtreding door Ajax is niks, overtreding op Ajax is alles.
0 0
ajaxmening
Doe jij even een grote bril op, mijn god die gozer glijdt bewust richting been van Riedewald , die gelukkig slim genoeg is om niet door te halen en op te springen.
0 0
Jajijdaar
Jij zit die commentator mooi na te praten. Maar jou rendering klopt voor geen ene reet. Dus als iemand niet met een gestrekt been of iets kei hard inkomt, dan is het geen gevaarlijke overtreding? Als ik voetbal speel, en ik kom er ongelofelijk snel en gevaarlijk in zonder verstand. Dan kan ik ook iemand makkelijk blesseren zonder mijn gestrekte been.

Deze overtreding was onbesuisd en nog vrij gevaarlijk ook.
Ik raad je aan om de beelden maar eens terug te kijken. Want jou conclusie en rendering kloppen voor geen meter. De scheids geeft niet voor niets direct geel zonder er over na te denken en hij zat er boven op. De televisie beelden liegen ook niet. Wat mij helemaal doet lachen is, is dat jij Riedewald ook nog eens de schuld geeft dat hij enorm aansteld en 70-75 meter de lucht in springt zoals je net zei.
0 0
Rogyros
Volledig eens. Overtreding is terecht met geel bestraft.
0 0
omisom
volgens mij doorhalen op een speler dan is het toch geel?
0 0
De_Realist
Eerlijk is eerlijk Jansen hield in uiteindelijk, Riedewald spring in de lucht, trok zijn benen overdreven in en liet zich toen op de grond vallen alsof hij door een auto werd aangereden.
0 0
omisom
dat doen toch alle spelers ga nu niet vertellen dat ze dat alleen bij Ajax doen
0 0
De_Realist
Wie zegt dat ze dat alleen bij Ajax doen? Ik niet namelijk. Ik heb het alleen over dit specifieke geval omdat ik dit nu zie.
0 0
davidodo98
wat een mierenneuker die scheidsrechter zeg
0 0
martijnmartijnk
Reitsma heet die commentator toch? Jezus wat een slaapverwekkende vent..
0 0
Jajijdaar
Hahaha hij houd in zegt die Theo...
0 0
afca87
Geluid maar uit gezet. Wat een zeik vent
0 0
huntelaar 9
had ik al gedaan tien ik hoorde dat hij commentator werd van deze wedstrijd :)
0 0
ZeeuwseAjacied
Publiek is weer naar huis, echt een kutpubliek.
0 0
ajaxmening
hahahahah dit is wel de leukste ,publiek is weer naar huis JA DAT GAAT AL ZO SINDS DE JAREN ZEVENTIG , sommige mensen willen iets eerder weg , wat is het probleem?, was jij er vandaag of zit je er nog ??????.
0 0
ZeeuwseAjacied
'sommige mensen' - meer dan de helft op de lange zijde.
'iets eerder weg' - bij minuut 75(!) waren er al enorm veel lege stoeltjes te zien, dus iets is nogal zacht uitgedrukt.
Ik was er vandaag niet bij maar als ik er ben dan kijk je gewoon de wedstrijd af zoals het hoort en support je je team, want weggaan terwijl er nog een kwartier te spelen is geeft niet echt blijk van goede support.
0 0
JPC40
zouden die mensen dat ook in de bioscoop doen of in theater ?? het is toch vreemd , waarom ga je er naar toe als je niet van plan bent om de wedstrijd uit te kijken .
Betaal dan een aan abo bij je zender dan kan je op de bank blijven zitten ..
0 0
De_Realist
Niet alle mensen kijken een film af in de bioscoop wanneer deze bagger is. Ik wel omdat ik het anders zonde vind van mijn geld, maar ik kan me voorstellen dat sommige mensen liever hun tijd behouden.
0 0
JPC40
tja misschien heb je gelijk , ik kan me maar dat moeilijk voorstellen .
0 0
omisom
als je gekluisterd op je stoel zit vanwege het sprankelende spel en de schitterende acties zijn er waarschijnlijk meer die blijven zitten maar met dit spel en 3-1 voor en je moet nog een stuk naar huis rijden dan denk ik dat je sneller opstapt.
Dit is een verschijnsel wat al jaren bij Ajax speelt maar moeilijk te veranderen denk ik en ze hebben allemaal betaald dus ........
0 0
Godenzoon24
Gewoon blijven zitten. Voor de jongens in het veld en je medeajacieden. Ook al moet je ver, dat moet ik zelf ook, dan zetten die 3 min echt geen zoden aan de dijk hoor. Gewoon niet aanstellen en blijven zitten dus!!!

T zijn waarschijnlijk ook de mensen die het hardst fluiten als ze eens wat minder spelen of iemand een balltje terug speelt. Op dat volk heb ik het sowieso al niet.
0 0
ajaxmening
Ja nog even en je mag niet meer pissen, of drank halen wat ik trouwens wel super vervelend vind steeds opstaan 10 minuten lang na de aftrap 2e helft, en even voor de geruststelling voor onze Zeeuwse Ajacied ik blijf net zo lang tot ze allemaal naar binnen zijn de jongens en dan wat drinken, gezellig hoor.
0 0
ajaxmening
Tja als je nog naar Zeeland moet ?.
0 0
Ewald
Jij zit er nog dan?
0 0
omisom
zit jij op het puntje van je stoel dan?
0 0
ZeeuwseAjacied
nee, maar als ik in het stadion zit kijk ik altijd de wedstrijd gewoon af; zoals het hoort.
0 0
omisom
dat ben ik met je een maar we kennen het publiek nu eenmaal is al jaren zo dus maar niet meer druk om maken denk ik
0 0
AJAXmilik
Viergever kan dit niveau niet aan
1 van de slechtste vandaag
0 0
Jajijdaar
Die Barazite ziet er ook tegenwoordig als een Jihad-strijder uit zeg.. Jezus, hoe kan je zo een lelijk vogelnest onder je kin hebben.
0 0
Frank1970
Schone is echt een dikke onvoldoende
0 0
omisom
ik geloof niet dat jij Schone een goede speler vindt want elke 5 minuten kom je met zo'n opmerking maw we weten het nu wel
0 0
Toon meer reacties