Machtig Ajax A1 langs Barcelona A1

JipVR, 04-11-2014 om 18:56, 124811 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax A1 heeft dinsdag wraak genomen op het onterechte gelijkspel tegen FC Barcelona A1 van twee weken terug (2-2). Op de Toekomst werden de Catalanen met 1-0 verslagen, maar de zege van de Amsterdammers in het Youth League-duel had veel hoger kunnen uitvallen.

Samenvatting:
Ajax A1 begon uitstekend aan het duel tegen de leeftijdsgenoten van FC Barcelona. De Amsterdammers zetten vroeg druk en kregen de eerste kans van de wedstrijd in de persoon van Mauro Savastano met een vrije trap.

Vervolgens kreeg Ajax nog een aantal kansen via Adham El Idrissi, maar de Barca-keeper bracht redding. De Amsterdammers bleven het spel van de gasten goed storen en doelman Stan van Bladeren kreeg vrijwel niets te doen.

Aan de andere kant was Ajax wel gevaarlijk met schoten van Carel Eiting en Robert Muric, maar de openingstreffer bleef uit. Vlak voor rust werd Barcelona pas voor het eerst gevaarlijk en de bal belandde meteen op de paal, maar voor rust werd niet meer gescoord.

Na de thee kwam Barcelona wat beter uit de startblokken en kon de ploeg wat beter de bal in de ploeg houden. Ajax bleef wel de betere ploeg en kwam in de 60e minuut dan ook verdiend op voorsprong door Vaclav Cerny, 1-0.

De de openingstreffer werd het verschil tussen Ajax en Barca weer net zo groot als voor rust en kreeg Muric een aantal kansen op de 2-0, maar zijn schoten gingen net naast. In de slotfase kreeg Abdelhak Nouri nog een tweetal mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, maar de keeper van Barca bracht redding.

Door de winst op Barcelona komt koploper Ajax drie punten los te staan van de Catalanen.

Poule F Youth League:
Ajax 4-8pt
Barcelona 4-5pt
PSG 3-4pt
Apoel 3-1pt

Opstelling Ajax A1: Van Bladeren, Lartey Sannieze, Mirani, Van Bruggen, Savastano, Eiting (70. Dankerlui), Muric (77. El Azouzi), Nouri, El Idrissi, Van de Beek, Cerny.

Opstelling Barca A1: Onana, Palencia, Garcia, Quintilla, Arjona, Cantalapiedra, Enguene, Padilla, Vilanova, Carbonell, Ros.

Scoreverloop: 
60' 1-0 Cerny

Bijzonderheden:
-
(Foto's: Black Bath Towel Photographers)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
bijlsma
Weet iemand wat er bekend is over deze lichting van Barca?
En of deze lichting van Barca juist beter of slechter was dan het barca dat verloor van de a1 met klaassen, veltman, fisher enz?
0 0
suske
Gelijk waardig wat betreft Barcelona. Deze Ajax lichting is ijzer sterk. Als je ziet wat een talenten hier in rond lopen. Nouri Van de Beek Cerny Muric. En dan kan ik er nog wel meer op noemen.

Maar het we moeten allen nog afwachten wat ze straks in Ajax 1 brengen?.
0 0
bijlsma
Ik heb het over de lichting van Barca niet van Ajax.
0 0
suske
Als je goed leest geef ik aan dat deze lichting van Barcelona A1 gelijkwaardig is aan die van toen!!!

En met het opsommen van de talenten in de A1 van Ajax en hoe ze spelen dan is er maar een conclusie te trekken Ajax heeft een geweldige jeugdopleiding zo niet de beste op Europees gebied!!!!
0 0
scstan94
Cillessen/vd Hart/van Bladeren

van Rhijn/ Tete / Owusu / Sanniez

Veltman/ Vd Hoorn / Tete/ Bazoer

Denswil/ Viergever/ Riedewald

Boilessen / Riedewald/ Savastano/ Owusu/ Sanniez

Riedewald/ Bazoer/ Serero/ El Mahdoui/ Eiting

Klaassen/ van Beek / Efmorfidis/ Bay

Andersen/Fisher/ Nouri

El Ghazi/ Kishna/ Muric

Milik / Zivkovic / El idrissi

Fisher/ Cerny/ Dekker

gouden tijden!
0 0
mistermiyagi
Ziet er goed uit, handig overzicht voor de niet kenner. (al mist het 1 en ander, Menig en Becker mochten er ook wel bij vermeld worden, prima vleugelspitsen.

Ajax zal zich nog moeten versterken op de Keepers, RV, RCV, LCV en de Spits positie om echte toppers te hebben op deze positie de komenden jaren. (verdedigers dus)

vooral de aanvallende middenvelders rollen, LCM en RCM, Fischer, Klaassen, Andersen, van de Beek, Nouri, Efmorfidis en de Linker en rechterspits positie is waanzinnig sterk.

Ook denk ik dat de zwakste positie nu de CVM heel sterk kan gaan worden mochten Riedewald/ Bazoer/ Serero/ El Mahdoui/ Eiting zich goed gaan ontwikkelen in de toekomst.

De spits positie moeten we echt iemand voor vinden nog, EL Idrissi vult het prima in, maar lijkt wel op suarez maar is het totaal niet. miste vorige wedstrijd ballen, het is geen afmaker..

Worden mooie jaren de komende 5,6 jaar.
0 0
Jazzypazz
Nope, voor de spitspositie hebben we, nadat Zivkovic vertrekt, Donyell Malen. Ontzettend getalenteerde en complete spits uit de B1 (of B2, weet niet zeker).
0 0
chubby
Geweldige reclame gisteravond voor Ajax , 2 weken geleden was Ajax in Nou Camp de boven liggende partij maar door een rode kaart konden ze de volle buit niet mee nemen naar Amsterdam maar ze kregen wel de complimenten waaronder die van CF Barcelona ex-speler Puyol die zwaar onder de indruk was van de A1 van Ajax,dit keer voor het eerst in de geschiedenis op een uitverkochte De Toekomst meer dan 3000 Toeschouwers waaronder ook weer Puyol won de A1 terecht van Barcelona het enige wat groter moest zijn was de uitslag maar de Tres Puntos kwamen dit keer wel terecht bij de ploeg die daar recht op had bedankt voor de leuke avond Ajax A1!!!
0 0
ajaxmening
Ja mooi verwoord was een lekkere gezellige wedstrijd en sfeer dacht even aan het Olympisch stadion vraag me niet waarom, misschien omdat dat ook echt Ajax was.
0 0
chubby
Mooi hè ,

Ik zorgde toen ervoor in het Olympisch Stadion dat er vlaggetjes waren bij alle vakken zoals o.a. Vak QQ enzv, krijg er nog kippenvel van , die wisselspelers van Bayern München keken met open mond vol stadion met vlaggetjes in de rust op de muziek en dan 5-2 pak krijgen van Ajax met o.a. Finidi en Litmanen
0 0
ajaxmening
Als kwaliteit tegen kwaliteit kan spelen, speelt Ajax bij de wereldtop, als kwaliteit kan en wordt aangevuld via heel veel geld, is er geen wedstrijd gebaseerd op kwaliteit meer mogelijk, Europees.
0 0
Jowen
dat stemt heel positief. Die rapportcijfers zijn ook niet normaal
0 0
rodnet
In de euforie willen de cijfers wel eens overdreven uitpakken. El Idrissi werkte zich een ongeluk maar miste twee of drie maal jammerlijk ook in oog met de keeper en dan krijg je van mij geen 8. En Nouri speelde goed maar had toch ook een aantal keren bij uitbraken een vertragende rol waardoor een mogelijkheid verloren ging dus om daar nou een 9 voor te geven.... Met de 9 van Van de Beek ben ik het overigens wel eens. En het was sowieso een heerlijke wedstrijd met waanzinnig veel publiek.
0 0
joodje!
Valt mij idd vaker op. Nouri is een geweldig talent, maar hij vertraagt het spel naar mijn mening nog te vaak. Het kansen missen van El Idrissi is ook geen incident. Misschien verliest hij door zijn enorme werklust de rust als hij voor het doel komt.
0 0
petwes
Ja, vind het goed dat je wat kanttekeningen plaatst. De eerste helft was van een uitzonderlijk hoog niveau vond ik. Vooral wat betreft het afjagen, maar misschien ook wel logisch dat ze dat door vermoeiheid niet de tweede helft vol konden houden. Ik ben het wel met je analyse eens wat betreft de spelers. Met Nouri maak ik me altijd zorgen om zijn fysiek, en dat viel gisteren ook weer op. Ook in het afjagen is hij wat minder dan de rest. Verder is het technisch wel de beste samen met Cerny. Lartey was verdedigend heel goed, maar toen hij in de positie kwam met een paar man bij de tweede paal vrij voor de goal gaf hij een langzame boogbal terwijl die veel strakker had gemoeten. Verder was ik erg onder de indruk van Cerny. Die kan dus normaal op rechts binnendoor en buitenom, een voorzet, of schieten, en dat kan hij dus ook op links: fantastisch. Ik vind hem veel beter dan Muric, die heel voorspelbaar stijf links is, en dus altijd naar binnen komt vanaf rechts, en dan nog niet eens met een fantastische snelheid. Als Cerny nou gewoon op rechts speelt en Dekker op links heb je deze gast uit Jong Ajax niet meer nodig, en ben je denk ik nog sterker ook.
0 0
rodnet
Mwah, ik ben het met je eens dat Cerny best op rechts zou mogen spelen, maar ik vond Muric bepaald niet slecht gisteren. Inderdaad stijf links en ik zou hem liever op links zien, maar wel een uitstekende technische speler. Raakt af en toe wat verstrikt in goede bedoelingen en heeft een irritante neiging zich dan theatraal te laten vallen, maar toch wel iemand waarvoor ik in ieder geval naar het stadion kom.
0 0
Rayno95
Haha de "slechtste" minst goeie heeft nog een 7,8 ;)
0 0
Mixmaster
Cruijff zegt in zijn column laatst dat de A1 eigenlijk representatief is voor hoe Ajax ervoor staat. De recente resultaten in de YL bevestigen dat hij gelijk heeft. Eigenlijk zou de A1 voortaan gewoon lekker in de Arena moeten spelen voor de volle bak en laat het eerste dan maar lekker de wedstrijdjes op de Toekomst afwerken. Zou prachtig zijn als de A1 straks zo groot(s) is dat zij dé publiekstrekker van de club worden. (Beetje hardop dromen en onzin uitkramen... Moet kunnen toch!?)
0 0
AjaxD1986
http://www.isdieijslanderalverkocht.nl/
0 0
Ewald
De A1..... Onze hoop in de toch wel donkere dagen.
0 0
joodje!
Heb op de Toekomst gekeken en geprobeerd te letten op de minder gehypete spelers, dat Van de Beek, Nouri, Cerny en Muric supertalenten zijn staat vast. Wat dat betreft heeft Carel Eiting er een nieuwe fan bij, ventje is potderdomme pas 16 en speelde alsof hij al jaren YL speelt. Daarnaast vond ik Lartey weer een sterke indruk maken en centraal achterin viel Damian van Bruggen op, echt een leider en een degelijke verdediger.
0 0
AjaxD1986
James vond ik ook echt goed invallen.
0 0
AjaxD1986
Soms heb je van die wedstrijden dat het 30-0 had moeten zijn maar dat er daar maar 1 van in gaat. Het veld was ook erbarmelijk slecht! Zo'n goed voetballende ploeg verdient eigenlijk een vlakke en goed gedraineerde grasmat. Maar wat was het heerlijk om te zien hoe Barcelona met al hun poen voetballend werden gedegradeerd door Ajax alsof het fc Urk was. Ik kan niet wachten tot alle middelmaat in het eerste is opgerot en word vervangen met dit soort supertalenten. Het voetbal en de kwaliteit van de jeugdspelers stijgt ver uit boven alle aankopen van de afgelopen tijd (behalve Milik wat een schot in de roos was). Je ziet ook dat de enige spelers in het eerste die een goed niveau halen en een bepaalde basistechniek hebben, de spelers zijn die in de jeugd hebben gespeeld.
0 0
MosesD
En morgen kansloos. Liever een goed Ajax1 dan een talentvol A1.
0 0
afcaafca
mosesD beetje oppurtinisme zou je goed doen;)
0 0
wendoo9
Lekker negatief weer baaaaaaaaaaaaaa !!
0 0
JariBergkamp
Zonder een talentvolle A1 zullen we nooit een goed Ajax 1 zien.
0 0
MosesD
Talentvolle A1 elftallen heeft Ajax veel vaker gehad. Alleen wordt er nu veel te veel de focus op gelegd, mede omdat Ajax1 zo'n middelmatig zooitje is.
0 0
JariBergkamp
De afgelopen jaren hebben we niet zo'n talentvol elftal gehad hoor. Dan moet je echt al 10-15 jaar terug kijken.
Maar ik ben je negativisme inmiddels wel gewend;)
0 0
MosesD
Wat dacht je van de A1 van 3 jaar geleden? Won o.a. met 3-0 van Barca en tikte ook Manu helemaal weg. Dus 15 jaar geleden? Nee.
0 0
JariBergkamp
Je bedoelt Liverpool neem ik aan? Die A1 was niet zo talentvol als de huidige. Klaassen, Veltman, Denswil, Bouy en Fischer waren de grote spelers in dat elftal en die zijn prima selectiespelers geloof ik toch (Op Bouy na dan).
Dit team is individueel nog een stuk sterker en heeft geen matige spelers als Schoop, Ligeon, Dijks en de Sa. En dan te bedenken dat Bazoer, Zivkovic en Riedewald ook nog mee zouden mogen doen. Dit is gewoon een uitstekend elftal dat een grote toekomst tegemoet kan gaan.
0 0
MosesD
Van die A1 hebben de meeste het gered om bij een bvo in het eerste elftal te komen. De huidige A1 is ook zeker talentvol, maar talentvol zijn in de jeugd is geen garantie om het te gaan redden. Hoe dan ook, de laatste goede A1 zoals jij beweerde, is dus beslist geen 15 jaar geleden. Ajax heeft altijd al een goede jeugd gehad, maar nogmaals dat is geen garantie om het daadwerkelijk te gaan redden.
0 0
JariBergkamp
Ik beweerde slechts dat de huidige A1 sterker is dan die A1 van Klaassen etc. Die A1 was ook goed, maar deze is nog een stuk sterker individueel gezien. Qua team doen ze niet veel voor elkaar onder, maar dit team is toch minder aan elkaar gewend dan de oude A1.
0 0
MosesD
Je beweerde hier echter dat het 10-15 jaar geleden was dat we zo'n goede A1 hadden. Tikkeltje overdreven dus. Maar nogmaals, talentvol in de jeugd zegt niet alles. Gewoon afwachten en kjiken of spelers die laatste en moeilijkste stap kunnen maken.
0 0
AjaxD1986
15 jaar geleden speelde we overigens slow motion voetbal en 15 jaar daarvoor nog meer etc.;-)
0 0
afca patrick
Fischer was de absolute uitblinker destijds. En ik denk dat hij het in zich heeft om dat ook in Ajax 1 te worden. Klaassen en Bouy waren na Fischer de toptalenten. Klaassen is inmiddels een dragende speler aan het worden, en Met Bouy weten we hoe het is gelopen. Verder hebben Veltman en Denswil zich ontwikkeld tot prima selectiespelers. Dat zijn dus 4 spelers (excl. Bouy) die nu in Ajax 1 spelen of er dicht tegen aan. Dat noem je gewoon een geweldige lichting, hoor.
0 0
ck69
Eens over Klaassen en Fischer. Echter Denswil en Veltman "prima selectiespelers", zegt meer over de selectie helaas dan over een geweldige lichting..
0 0
JariBergkamp
Ik zeg ook niet dat dat geen geweldige lichting was, ik zeg alleen dat de huidige lichting nog een stuk talentvoller is. In dit elftal kan iedereen het eerste halen op de twee centrale verdedigers na.
0 0
AjaxfanRuben
Keek vandaag de wedstrijd op de toekomst. Vd Beek speelde een hele goede pot, was ook echt heel goed in druk zetten, stuurde het team goed aan. Nouri en Cerny hadden hele goede momenten. Eiting heel sterk in balbezit, was directe tegenstander paar keer echt te slim af. Lartey blijf ik verdedigend echt heel sterk vinden, aanvallen kan hij soms ook echt opstomen.Verder is de nr 10 van Barca echt een enorm talent, heel soms slordig, maar voor de rest zo goed. Rechtsback van Barca had ook echt enorme power.
0 0
ajaxmening
Prima wedstrijd, heerlijk weer en sfeer, volle bak zowel tribunes als staan (dubbel), Barcelona eerste 20 minuten geen bal geraakt, Ajax dwong kansen af maar scherpte ontbrak, 2e helft sterker start Barca hierdoor verkreeg Ajax meer ruimte voorsprong verdiend , jammer dat het niet verder uitliep naar minimaal 3-0 hier waren kansen voldoende voor, de top vier inderdaad prima gespeeld, cijfers in de 9.4 lijkt mij persoonlijk een beetje hoog, een sterke 8 zeker.
0 0
Jazzypazz
Trouwens, ik vond die Van Bruggen vanavond niet eens zo slecht ...
0 0
JariBergkamp
Vandaag was het centrum prima, maar normaal gesproken is dat het zwakste deel van dit elftal.
0 0
afca patrick
Normaal gesproken spelen Mirani en Van Bruggen ook niet mee met de A1.
0 0
JariBergkamp
Ze spelen geregeld mee hoor. Ik vind ze behoorlijk matig, maar toch zijn ze de beste opties. Al vind ik Leyder ook een aardig alternatief. Bergsma komt echt tekort. Sanniez is ook een optie maar dan heb je een probleem op rechtsback
0 0
afca patrick
In principe horen ze bij de selectie van Jong Ajax. Maar ze pakken zo af en toe wel een wedstrijdje met deA1 mee. Het zijn beide geen toppers, maar ik vind ze ook niet echt slecht. Bergsma komt idd tekort, Leyder zou ik als cvm gebruiken.
0 0
Alexander40
Van de beek, nouri, Cerny en muric echt dit seizoen al laten debuteren. Gewoon tegen een tegenstander waarvan we toch wel winnen als we 2 of 3 0 voor staan. Dat wil ik, dat willen de meeste andere Ajacieden en dat willen zij, dus waarom niet.
0 0
Wayout
Haha wij hebben de toekomst!
0 0
rodnet
Uitstekende wedstrijd met echt Ajax-voetbal. Jammer dat er slordig met de kansen werd omgegaan. 4-0 was niet geflatteerd geweest. Nouri, Cerny, Muric en van de Beek zijn een feest voor het oog maar ook de verdediging was zeer degelijk. En Eiting had ik nog niet eerder gezien niet maar speelde echt prima. Veel potentie!
0 0
Jazzypazz
Het mooie is, na deze super lichting hebben we meteen erna eigenlijk weer super talentjes klaar staan om deze lichting op te vangen als ze na een paar jaar verkocht worden.Doelman (geen idee) - Rechtsback (geen idee), maar voor de rest:Bakboord - De Ligt - Jessurun - Lang - El Azrak - Eiting - Unuvar - Redan - Nunnely - Malen ga zo maar door. Top dus!
0 0
Mokum_32
Welke lichtig is eigenlijk beter die van de b1 of a1 ?
0 0
Champy95
A1 is beter.

Momenteel loopt er maar 1 Nouri in de opleiding en die maakt het verschil voor zijn lichting tov de tweede beste.
0 0
insectenverdelg
Na het vertrek van wat spelers uit de B1. Duidelijk de A1.
0 0
Jazzypazz
2e jaars B (B1) stellen niet heel veel meer voor door grote verliezen zoals Fosu-Mensah, Peeters en Dilrosun maar de 1ste jaars B's (B1/B2) hebben ontzettend veel talent. Beter dan A1 denk ik niet, maar de B1/B2 hebben wel meer verdedigend talent imo (Bakboord, De Ligt, Sidoel)
0 0
Mokum_32
Opvallend 3 spelers in een keer in 1 lichting. Lijkt wel alsof de top clubs ook door hebben dat de jeugdopleiding van ajax kwalitatief veel sterker is geworden.
0 0
jeugdgaatvoor
Hoe speelde Muric?
0 0
rodnet
Technisch top, een paar fraaie aannames. Goed schot in zijn linkerbeen, voert zijn acties wat te ver door en heeft de neiging zich wat theatraal te laten vallen. Speelt op rechts maar gebruikt zijn rechterbeen voornamelijk om op te staan, draait steeds naar zijn linkerbeen dus komt te weinig buitenom, terwijl hij wel snel is. Mooie voetballer, echt talent.
0 0
BRAMHOUTEN
Hoe was van bruggen ?
0 0
Ajax-Dejong
Helaas niet zelf kunnen komen kijken omdat ik moes trainen.. Wie staken er bovenuit?
0 0
Jazzypazz
Eiting!
0 0
insectenverdelg
Idd, genoten van die jongen. En nog eigenlijk een B Junior...
0 0
Onpartijdig
Riedewald, Bazoer, El Mahdaoui, Eiting... Wie gaat het worden op de CVM? Of erger, wie valt er af?
0 0
insectenverdelg
Zou Bazoer toch weer een linie naar achteren brengen. En misschien Riedewald ook nog wel Maar leiver teveel opties dan het met de Zimlingen en de viergevers van deze wereld te moeten doen. Denk overigens dat Serero er dit jaar veel zal gaan spelen.
0 0
MankeNelis
Eerste helft was uitstekend tweede helft wat minder. Mooie acties gezien. Goeie bal aannames, combinaties, driehoeken . Dit beloofd wat.was bij vlagen genieten. Jammer van de kansen. Uitslag had veel hoger kunnen zijn. Nouri was top. Cerny en Muric leuke acties. Eindelijk weer eens voetbal gezien.
0 0
JCr14
ik volg de A1 van Ajax al jaren. Jeugdtoernooien en dergelijke.

Maar deze lichting is echt genieten
0 0
Alexander40
Hmmm welk cijfer zal ik frank de boer eens geven AS....?
0 0
JipVR
Misschien was die wel heel hard aan het juichen, dus ehh.. 10?
0 0
3*stars*3
Bij vlagen zie ik A1 combineren en denk ik bij mezelf dat het al profvoetballers zijn.

Technisch en tactisch is het al zo volwassen!

Al de Ajax haters, weten niet wat hun over 2/3 jaar te wachten staat!
0 0
IboAFCA
Oh leuk, een rapport voor de A1 maar wat doet Frank de Boer daartussen? :P
0 0
Rayno95
Hahaha ik geef Frank een 10, niks verkeerd gedaan :p
0 0
Zaeyx
Heb de wedstrijd helaas niet kunnen zien. Hoop dat Ajax TV één van deze dagen een uitgebreide samenvatting online gooit.

Ik kan echt zo genieten van jongens als Nouri, Cerny, Van de Beek en de laatste tijd ook El Idrissi. Wordt echt razend enthousiast van die gasten en hoe makkelijk ze spelen en elkaar weten te vinden. Hopelijk kunnen we de komende jaren echt een kern uitbouwen met jongens als Veltman, Klaassen, Van Rhijn, Boilesen en jongens die dit jaar zijn opgestaan of dat nog moeten doen zoals El Ghazi, Andersen, Kishna etc. aangevuld met Muric, Van de Beek, Nouri, Cerny, Zivkovic... Wat een namen! Het kwijl loopt me in de mond. Hier kun je als supporter toch enkel blij van worden?

Er gaan schitterende tijden aankomen jongens! Laten we dat vooral niet vergeten.
0 0
Leon_AFCA
oh wat smul ik van deze lichting (top) talenten. nu hoop ik wel dat ze blijven en zich hier doorontwikkelen, want daar ben ik wel eens bang voor.
0 0
SNTR
Grappig dat zelfs bij de jeugd de supporters voor de 90 minuten vertrekken... Snap er echt niks van
0 0
SirAlex88
Dat viel mij dus ook al op... Wat is dat voor support?
0 0
mvdk
Ik denk dat de meeste mensen bang zijn om in de file te staan of lang te moeten wachten. Als je morgen vroeg moet werken en nog een uur moet reizen/rijden, kan het behoorlijk laat worden wanneer je vast komt te staan. Ik vind het ook geen gezicht, maar ik denk dat dit de reden is. Ook wij moeten onze centen verdienen!
0 0
Onpartijdig
good job boys
0 0
Onpartijdig
hoeveel minuten is het nog?
0 0
IboAFCA
Afgelopen!
0 0
Mez
Leuke wedstrijd
0 0
insectenverdelg
En binnen is het.
0 0
Mez
Leuke wedstrijd
0 0
Mokum_32
SCheids probeert zelfs hier braca te likken
0 0
Mez
Leuke wedstrijd
0 0
3sterrenAjax1
Kijk deze a1 eens spelen, dat is allemaal dankzij het technisch hart. Dit komt allemaal door de trainingsmethode van jonk en bergkamp. Cruijff en zijn jongens brengen ons terug naar de top!!
0 0
ajax
Inderdaad geweldige talenten. Alleen als ik een beetje de pessimist mag uithangen dan moeten we toch concluderen dat van de 4 grote talenten uit dit team (Nouri, Vd Beek, Muric en Cerny) er 2 zijn aangekocht en dus eigenlijk pas net hier in de opleiding spelen.

Tuurlijk het feit dat deze spelers komen, heeft voor een groot gedeelte mee te maken dat het Technisch hart de jeugdopleiding heeft gereorganiseerd, maar Cerny en Muric waren natuurlijk al geweldige talenten voordat ze hier waren.
0 0
Mokum_32
Wat een ramp zeg.. schandalig ! hou toch op man Iets met glas half leeg ? Ajax kan er niets aan doen dat niet alle supertalenten in nederland wonen. Kun je wel andere talenten opleiden maar sommige hebben gewoon veel meer aanleg en techniek door onze lieve heer. Ajax kan dat soort spelers niet meer halen als ze 3 of 4 jaar ouder zijn. Dus doen ze het op die leeftijd, En of je nou iemand opleidt op zen 16 de 14 de of 18 de jeugd is jeugd.
0 0
ajax
Haha als je goed leest dan zie je dat ik reageer op iemand die zegt dat dit allemaal het werk van het Technische Hart is. Dit is natuurlijk overschatten van het TH want de bijdrage die het TH heeft gehad in de ontwikkeling van Muric en Cerny is natuurlijk vrij beperkt.

Maar verder ben ik het helemaal met je eens hoor, maar kijk nog even goed op de reactie waar ik op reageer.
0 0
JariBergkamp
Eiting, Sanniez, Dekker en Efmorfidis zijn ook geweldige spelers die over twee jaar me gemak mee kunnen in het eerste. Die zijn helemaal zelf opgeleid;)
0 0
Jazzypazz
Daarbij hadden Dilrosun en Fosu-Mensah ook makkelijk mee kunnen doen met deze wedstrijd en waren ook zelf opgeleid, maar helaas.
0 0
Rayno95
Efmorfidis half, was er in de F dacht ik, ddarna naar Barca, Real, Athene en bij de B weer teruggekomen
0 0
JariBergkamp
Klopt, door familieomstandigheden elders gespeeld maar die beschouw ik gewoon als zelf opgeleid.
0 0
JoodTotMijnDood
Jeej die keeper van Barca is ook beest zeg.
0 0
Mokum_32
Dankerlui komt vreselijk te kort gelijk door selecteren
0 0
JoodTotMijnDood
Als ik het afmaken van de kansen er buiten laat dan is dit toch heerlijk om te zien! Dit is het Ajax voetbal wat ik in het eerste wil zien, heerlijke combinaties, kort erop, en aanvallen over de flanken, hopelijk zien we over een paar jaar deze knaapjes schitteren in het eerste!
0 0
insectenverdelg
Hoe kan ie er niet in gaan...
0 0
waynelove
ik kan van de beek met niemand echt vergelijken.. hij is zo compleet! speelt verdedigend en aanvallend geweldig.. maakt goals, en speelt als een kerel.. zal wel de eerste van dit team zijn die doorbreekt gezien zijn fysiek.. muric en cerny komen ook in de buurt. Nouri is serero 2.0 + aanvallende upgrade.
Owusu, Larty, Beide centrumverdedigers en cvm ook top.. dit team mag van mij over twee jaar het eerste zijn ;)

0 0
JoodTotMijnDood
Schweini JR ;)
0 0
OnlyOneZlatan
Waarom word er zo overdreven over 2 jaar is dit goed genoeg voor jong ajax niet voor ajax 1, van de beek naar mijn mening de gene die het verst is neem de plek van bazoer over bij jong wn bazoer gaat naar 1 over ong jaartje
0 0
JariBergkamp
Je kunt hem goed vergelijken met Toni Kroos, aanvallend zeer sterk en verdedigend prima.
Het centrum van dit team is te matig voor het eerste, gelukkig hebben we met Riedewald, Veltman en Denswil voorlopig genoeg talent op die posities
0 0
Rayno95
Wordt veel vergeleken met Schweinsteiger, Strootman, Kroos
Komt wel in de buurt een combinatie van die 3 en wollah je hebt Donny Vd Beek ;)
0 0
waynelove
ik heb het gevoel dat donny nog een stukje sneller gaat zijn dan deze voorbeelden :)
0 0
JariBergkamp
Verdomme JONK! El Azzouzi en Dankerlui inbrengen? Waar ben je mee bezig. Dekker en Efmorfidis op de bank laten
0 0
Mokum_32
Typische wissels wat de boer ook zo maar had kunnen doen haha
0 0
VFischer
Wie speelt er beter, ajax of barca?
0 0
BojanAjax
Ik heb een vraag, waren we een paar jaar geleden niet ook zo positief over die A1. Ik wil niet negatrief zijn, maar ik vraag me af of we het niet allemaal hypen. Want het eerste gaat nou niet fantastisch. Gewoon een vraag, geen aanval
0 0
PietBon
De A1 van een paar jaar geleden met Fischer, Klaassen, Sporkslede, Veltman, Mickey van der Hart, Lesley de Sa, Denswil en Michell Dijks?
0 0
insectenverdelg
Yup. daar gaat Ajax dus zeker de vruchten van plukken lijkt me. Sterker nog, pulkt Ajax met 2 onomstreden basisspelers nu al de vruchten van.
0 0
insectenverdelg

Dit team is jonger. veel eerste jaars A1 junioren erbij zelfs met Eiting nog een B Junior. Verder vind ik het spel nog beter uitgeveord worden.

Daarnaast van dat team staan toch gewoon veltman en Klaassen als belangrijke pionnen in t team. Zitten denswil en Fischer nog echt bij de selectie (heb je verder Ligeon nog wat ik niet echt geloof) en heb je van de Hart nog, die ik zeker niet afschrijf. Dat is toch gewoon een goede lichting geweest dan?

0 0
BojanAjax
Ja dat wel, maar Ajax speelt gewoon niet zo goed vind ik, op vlagen na
0 0
insectenverdelg
T is niet hun beste wedstrijd. Echter Moet je iets verder kijken. deze jnogens hebben paar pluspunten om t in topvoetbal te halen.

1. Ze zijn constant goed in beweging.
2 weten al hoe je voreg druk moet zetten
3. Spelen ballen hard in
4 Kunnen ballen 1 keer raken.
0 0
BojanAjax
Thx! Ben gewoon benieuwd, volg ze normaal gesproken niet, miss toch maar doen
0 0
dddddestroyerr
klopt maar als al die topclubs met geld blijven smijten en alles wegkopen bij ons ja dan komen we nooit terug aan de top ben blij als die fairplay regel eenmaal in gaat dat is het doei barca doei real alle clubs met schulden byebye
0 0
Mokum_32
Waarom geen dekker of bay ?
0 0
AFCAjax
Kreeg bay geen rood de vorige wedstrijd? wat de winst toen heeft gekost.
0 0
DannTheDon020
Nee dat was Leyder.
0 0
insectenverdelg
van de Beek wordt echt de voglende Klaassen. Heerlijk om zo'n jongen al in huis te hebben.
0 0
JariBergkamp
Donny is niet echt hetzelfde type speler als Davy. Davy is een typische diepgaande middenvelder, Donny is meer spelverdeler
0 0
insectenverdelg
Kan beide spelen. Zie m ook vaak diepgaan. Is iets allrounder, meer nog iets type Strootman, met misschien qua potentie een betere basistechniek. van nature is van de Beek iets meer de controleur en idd spelverdeler. Maar let maar is op Klaassen de laatste wedtrijden. Doet dat langzaam ook steeds meer.
0 0
JariBergkamp
Davy speelt uitstekend de laatste wedstrijden, maar vanuit de jeugd was hij meer een 10 dan Donny.
0 0
insectenverdelg

Dat klopt geheel. Maar Donny begint aanvallender te spelen en Davy juist iets meer controlerend imo.

ON: Nouri moet wel iets scherper schieten.
0 0
Rayno95
Ik denk dat hij completer dan Klaassen is :) een allrounder
0 0
3*stars*3
Klaassen lijkt mij technisch wel beter en vooral zijn aannames waarmee hij tijd kan winnen.On-hoop dat A1 dit volhoud....
0 0
insectenverdelg
Zou kunnen. Maar de ontwikkeling die Klaassen doormaakt, is ook niet mis. En vergeet niet dat hij in die jaren ook al t grootste talent was (samen met Fischer toen die kwam). Laten we hopen dat van de Beek in zijn voetsporen kan treden, alles extra zou mooi meegenomen zijn.
0 0
Rayno95
Zeker :)
0 0
JariBergkamp
Sjezus Jonk, gooi dan James erin. Die Dankerlui is geen topper
0 0
ajaxmening
Is toch nog een B speler die jongen Dankerlui ?, speelde helemaal niet slecht hoor.
0 0
JariBergkamp
Nee, is zelfs al een tweedejaars A. Ik vind het niks bijzonders. Zeker niet als je Dekker en Efmorfidis op de bank hebt zitten. Toen hij er in kwam gaven we het initiatief een beetje weg. Toen James erin kwam was dat weer hersteld
0 0
Onpartijdig
dankerlui goed genoeg voor dit niveau?
0 0
JariBergkamp
Nee, zonde als je zo de wedstrijd in handen hebt op het middenveld dat je dan Dankerlui inbrengt.
Valt me trouwens op dat al die jongens bij Barcelona op elkaar lijken, zelfde kapsel en allemaal even mager
0 0
insectenverdelg
ben ik over t algemeen inet zo kapot van eigenlijk.
0 0
insectenverdelg
Complimenten aan Eiting overigens. Wat een top pot gespeeld. Zet die ook maar hoog op t lijstje van talenten voor de aankomende jaren...
0 0
Toon meer reacties