Slop blijft vaag: 'Blijven op de beurs'

BvdPloeg, 29-09-2014 om 13:32, 15297 views, BNR |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jeroen Slop kan nog maar weinig duidelijkheid geven wat Ajax van plan is met de financiële middelen die het heeft. Afgelopen vrijdag sprak de financieel directeur met BNR Nieuwsradio, maar het enige wat hij kon bevestigen, is dat Ajax niet van de beurs zal gaan. 

Zoals Slop al aangaf bij de bekendmaking van de jaarcijfers heeft Ajax nog te maken met een negatief potje van twintig miljoen euro. Dat potje heet 'reserves', maar wat het precies inhoudt, blijft wat vaag. Feit is dat Ajax de genoemde twintig miljoen eerst wil wegwerken zodat het met een bepaalde schone lei naar de toekomst kan kijken. 

De ArenA kopen of in ieder geval het aandeel vergroten is dan een optie, van de beurs gaan komt nog niet bij Slop op. 'Dan moet je echt concreet hebben dat er nadelen zijn verbonden aan de beursgang. Het aandeel doet het goed en ook de notering brengt niet zulke lasten met zich mee. Het is een optie die altijd plaats kan vinden, maar nu niet aan de orde.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JPC40
van de beurs gaan is zeker geen optie , maar wat mij nu verbaasd dat ergens voor de transfermarkt werd geroepen dat men 30 mil kan uitgeven en nu blijkt dat er nog 20 miljoen negatief open staat , dan lijkt het mij toch stug dat je 30 miljoen kan uitgeven .
0 0
AjaxD1986
offtopic: wanneer is de live persconferentie want ik krijg hem niet te pakken via Ajax.nl, gisteren stond er ook al een persconferentie gepland maar ook die kon ik niet kijken.

edit: het lukt me nu wel.
0 0
Wayout
Slop rot op met je beurs!
0 0
ChristianoRonal
Pak van mijn hart. Van de beurs afgaan zou zo dom zijn. Levert niks op, kost klauwen vol geld.
0 0
ST
Eens. En als Ajax de Arena zou kopen of een meerderheidsbelang zou krijgen, dan heeft het zelfs voordelen volgens mij om op de beurs te zitten. Er zijn weinig nadelen van op de beurs zitten.
0 0
ChristianoRonal
Voor de supporters zitten er ook wel pluspunten aan, veel meer transparantie.
0 0
RasAjacied
Ironie: Slop trekt Ajax uit het slop.
0 0
flavente
Als jij of ik verantwoordelijk waren voor de financiën. Maken miljoenen verlies en eigen vermogen is bijna 0. Zouden wij die baan nog hebben denk je?? Had gewoon op de rem moeten trappen.... Nu trapt Cruyff en nieuwe RvC op de rem....slop volgt wel weer...
0 0
flavente
Heb het niet zo op die slop. Als een vd weinige is hij er nog van voor de revolutie. Direct verantwoordelijk voor de verliezen die toen gemaakt zijn. Nu lult hij weer met z'n nieuwe vrienden mee.
0 0
IamLegend
Dat lijkt me sterk, misschien ooit in je opgekomen dat slop gewoon zijn werk goed doet? en juist niet van die mee loper is onder welk directie dan ook?

Hij heeft niet voor niks al die veranderingen van directie,s overleefd... Juist zo iemand kan je ook bestempelen als betrouwbaar... die niet mee doet aan vriendjes politiek...
0 0
mistermiyagi
Wat gebeurd er met de waarde van de notering, heeft dit ook consequenties voor over een paar jaar?
Heb geen ballen verstand van aandelen namelijk.

Lijkt mij dat Ajax op de goede weg zit en het bereiken van de 2de ronde of kwartfinale Champions league eerder een kwestie van tijd is. (jeugdopleiding A1 waar veel talenten is spelen)

kan iemand dit goed uitleggen wat het voordeel is en wat het nadeel is om nu van de beurs af te gaan?
0 0
Supermook
Voordeel; Zijn er niet echt in mijn ogen, enige is dat je makkelijker nieuws naar buiten kan brengen die anders de beurskoers kan beïnvloeden. Daarnaast heb je minder verplichten gezien de bedrijfsstructuur.

Nadeel: Je moet een bod doen op de (uitstaande) aandelen om deze terug te kopen. Dus het betekend dat het negatief is voor je Cashflow. Geld wat je nu gewoon kan blijven gebruiken.

0 0
Supermook
Voordeel; Zijn er niet echt in mijn ogen, enige is dat je makkelijker nieuws naar buiten kan brengen die anders de beurskoers kan beïnvloeden. Daarnaast heb je minder verplichten gezien de bedrijfsstructuur.

Nadeel: Je moet een bod doen op de (uitstaande) aandelen om deze terug te kopen. Dus het betekend dat het negatief is voor je Cashflow. Geld wat je nu gewoon kan blijven gebruiken.

0 0
Mokum_32
De kans dat we financieel stil staan of een keer achteruit gaan is ook gewoon reëel een seizoen geen cl scheelt je zo 20 miljoen. Als de nederlandse clubs zo doorgaan in europa speelt de kampioen zelfs nog voorronde cl. Verstandig om het niet te verspillen door het stadion op te kopen of van de beurs te gaan
0 0
insectenverdelg
As je een jaar geen Cl hebt kost je dit zeker geld. Echter is t niet zo zwart wit. de rond en nabij 6 miljoen premies die worden uitgedeeld als je kampioen wordt, worden dan namelijk ook niet uitgekeerd bijvoorbeeld. Dus oo kdat zou Ajax nagenoeg moeten kunnen opvangen. Als er alleen niet voor idioten bedragen verkocht zal worden en ook niet gekocht worden), zal het niet het idd rond 0 liggen en een sluitende begroting zijn.

Overignes zijn in deze cijfers vologens mij de verkoop van Blind en Siem nog niet meegenomen. die heb je er volgend jaar dus sowieso al bij zitten.
0 0
HeinJan
Kinsbergen heeft al meerdere malen aangegeven dat zonder CL-inkomsten er, weliswaar een klein, verlies zal worden gedraaid. Zo rooskleurig is het allemaal dus nog niet.
0 0
IkBenAjacied
Komt bij dat ze nu openheid van zaken moeten geven aan de aandeelhouders. Wij weten dus min of meer ten alle tijden wat ze precies met het geld doen. Anders krijgen we wellicht van die lampenstad capriolen wanneer het minder gaat:P
0 0
OpDeHoogte
Inderdaad vaag. Ik weet niet anders dat 'reserves' altijd iets is wat je hebt en niet iets wat negatief is. Weet iemand hier wat meer over?
0 0
Mini
Reserves neem je omdat je denkt dat er in de toekomst bepaalde kosten komen die je moet betalen.
0 0
Stuyvesant
Zie mijn eerdere tekst. Reserves zijn gebaseerd op resultaten uit het verleden en behoren tot het eigen vermogen. Voorzieningen tref je voor kosten in de toekomst en zijn kort vreemd vermogen (schuld).
0 0
Perzischekat
volgens mij klopt dat niet wat je zegt.

Voor diegene die meer info willen lees:
http://www.fd.nl/ondernemen/895635/rijkdom-is-relatief-bij-ajax
0 0
Ajaxgek1980
ja vond het al raar toen ik het las bij de jaacijfers, stond dat ook al in het artikel, dat de winst daar in geduwd ging worden
0 0