'Nieuwe hoofdsponsor ziet er goed uit'

KoenWeijland, 26-09-2014 om 17:08, 26638 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Directieleden Michael Kinsbergen en Jeroen Slop hebben zich na het presenteren van de nieuwe jaarcijfers uitgelaten over de nog te strikken nieuwe hoofdsponsor. De gesprekken zijn in een ver gevorderd stadium en de heren zijn optimistisch.  

Algemeen directeur Kinsbergen verwacht ruim voor de jaarwisseling duidelijkheid. 'Ik heb er vertrouwen in dat het goedkomt en verwacht dat we voor 31 december een hoofdsponsor presenteren', aldus de man die Edwin van der Sar langzaamaan moet klaarstomen voor het echte werk. De geruchten dat de nieuwe sponsor een gokgigant zou zijn, kan de directeur bevestigen noch ontkennen. 'Ik wil daar echt niet op ingaan. Het ziet er gewoon goed uit. Ik wil ook niet te veel zeggen over bedragen. Dat is gewoon niet aan de orde. Als we naar buiten treden, doen we dat met details en geven we openheid.'

Financieel directeur Jeroen Slop kon tevreden zijn met opnieuw zwarte cijfers voor de club. Het vinden van een nieuwe hoofdsponsor is echter moeilijker dan de meesten denken, zegt hij. 'Er komt best wat bij kijken als de hoofdsponsor verandert. In je uitingen bijvoorbeeld, maar ook in de gastvrijheid naar de klanten van een sponsor. Dat is niet van de ene op de andere dag geregeld. De shirts moeten bijvoorbeeld aangepast worden. Dat het nieuwe contract pas 1 januari ingaat, is duidelijk. Maar wanneer het bekend wordt? Dan is 1 januari veel te laat.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
WouterBerg83
Reken er maar op dat het een chinees bedrijf wordt. Die hebben het geld en de ambitie om in europa voet aan de grond te krijgen. En dan staat Nederland als handelscentrum hoog aangeschreven. Daarbij investeert Ajax al enkele jaren in China door actief contact te zoeken, en heeft het in china nog altijd een goede naam als "grote" club. 1 + 1 = 2

In ieder geval veel aannemelijker dan een gokbedrijf.
0 0
Yones
Gokaanbieder lijkt mij erg sterk, ik zie een gokaanbieder geen 10+ miljoen per jaar betalen. Zo groot is de online gokmarkt niet in Nederland. Daarnaast is 1 januari 2015 niet haalbaar: de verwachting is dat online kansspelvergunningen pas in de eerste helft van 2016 beschikbaar komen. Sponsoring zal niet toegestaan zijn voordat een aanbieder in het bezit is van een vergunning. Ik zie het niet gebeuren dat een aanbieder per 1 januari een sponsordeal afsluit en dan pas een jaar of 1,5 later te zien zal zijn op het shirt en op andere plekken.
0 0
ST
Goede opmerking. Ik denk dat we het toch in de Chinese hoek moeten zoeken.
0 0
stefanpetterson
Off topic maar daarom niet minder belangrijk :

FIFA wil af van investeringsfondsen

ZÜRICH -
Wereldvoetbalbond FIFA wil af van investeringsfondsen en andere 'derde partijen' die belangen hebben in spelers en hun transfers. Het uitvoerend comité van de bond ging vrijdag akkoord met een plan om het zogeheten 'third-party ownership' te verbieden.
Spelers zijn soms geheel of gedeeltelijk eigendom van een fonds, maar de FIFA wil dat alleen clubs een speler tot hun eigendom kunnen maken. De fondsen zijn vooral gebruikelijk in Zuid-Amerika, maar ook in Europa in opmars. Zo heeft investeringsfonds Doyen ook meerdere eredivisiespelers onder beheer. FC Twente werkt samen met de Doyen Group. PSV zag daar na verschillende gesprekken vooralsnog van af.
De FIFA-maatregel zou na een overgangsperiode in werking moeten treden, waarna alleen club en speler een directe rol spelen bij transfers. Sepp Blatter, voorzitter van de wereldvoetbalbond, wilde 7 jaar geleden al af van investeringsfonden in het voetbal. Er wordt nu een werkgroep in het leven geroepen die gaat onderzoeken hoe het verbod snel kan worden uitgevoerd.
0 0
ajaxmening
Scherp, als deze strohalm ook weg valt blijft voor o.a Twente alleen de hoofdklasse nog over.
0 0
De_Realist
Dat zal het einde van de Portugese topclubs betekenen.
0 0
JanTa
Niet alleen in Portugal, ook b.v. Twente is in zee gegaan met zo'n investeringsfonds en ben benieuwd welke andere NL clubs dat gedaan hebben.
0 0
De_Realist
Ik denk dat het bij FC Twente nog wel mee valt aangezien ze pas net zijn begonnen en het bedrag wat FC Twente heeft ontvangen relatief laag is.
0 0
JohnDylan
Hopelijk lukt dit want ik vind die investeringsfondsen verschikkelijk. Zij voegen niets toe aan het voetbal en zijn alleen bloedzuigers die er geld aan verdienen.
0 0
ajaxmening
Bwin, zijn wat teams kwijtgeraakt door die vliegende vogels uit Dubai, Ajax past in hun deal met Adidas daarnaast uiteraard gaat de gokmarkt open vanaf 1/01/2015 zeker daar de staat er geld mee gaat verdienen, leuke stunt een Bed maken welk gok bedrijf op het shirt komt voor minimaal 12 miljoen per jaar , minimaal 5 jaar kortom 60 miljoen inkomsten.
0 0
insectenverdelg
Leesff, maar dat is de vraag of het vanaf 1/1/2015 open gaat. Lijkt erop dat het vertraagd is. de 2e kamer mag tot eind oktober vragen indoenen mbt deze wet. dan moet daar nog een antwoord op komen en daarna nog door de 1e kamer heen. Ze hopen nu dathet in de zomer van 2015 rond is, en gaat het vanaf 1 januari 2016 dan daadwerkelijk in. Hoe het zit mbt sponsoring weet ik niet exact.

http://www.legaal-kansspel-nederland.nl/nieuw-casino-kansspelautoriteit-maakt-zich-geen-zorgen-om-vertraging-gokwet.html
0 0
ajaxmening
Oke knap onderzoek werk, inzake sponsoring zal het naar mijn idee geen invloed hebben BWIN is groot internationaal georiënteerd en AJAX past perfect in hun plaatje, in ieder geval ljkt de schijn groot dat het uit die richting komt.
0 0
insectenverdelg
denk dat het wel onvloed heeft op BWIN. Officieel is de site van BWIN niet eens toegestaan, en een commerciele partij mbt gokken mag al helemaal geen reclame maken. Vraag is dus of ze dit eerder openbreken, ben bang dat dat dus niet gebeurt.
0 0
ajaxmening
In Nederland vandaag, international mag het toch wel, ik bedoel Real, AC Milan en nog een paar droegen toch Bwin.
0 0
Lewis Hamilton
Denk ook dat het allemaal wel geregeld is, ze wachten alleen nog met het naar buiten brengen.
0 0
@ABVAJAXoptwitt
Ja, omdat Ajax een beursgenoteerd bedrijf is is het moeilijker om over dit soort dingen informatie te geven. Ik ben benieuwd wat het wordt. In ieder geval hopelijk een A-Merk!
0 0
insectenverdelg
Is het al officieel dat vanaf 1 januari de gokmarkt op het shirt mag staan? volgens mij moet het nog langs de 1e kamer.
0 0
insectenverdelg
Dat Aaltje Slop daar nog steeds zit is eigenlijk schandalig. waait met elke wind mee om maar op zn plekkie te blijven zitten.

Verder is de hoofdsponsor volgens mij al gewoon heel lang bekend. Aegon verlengt niet voor niets met een half jaar natuurlijk.
0 0