Ajax geraakt door faillissement OAD

KoenWeijland, 26-09-2014 om 15:50, 21496 views, Ajax.nl |

Maak kans op jouw Ajax-droom. Vul je lijstje in!

Ajax maakte vrijdag de jaarcijfers bekend via de eigen website. Onder meer de inkomsten uit merchandising daalden flink. Ajax Showtime zette de meest benoemenswaardige berichten uit het jaarverslag op een rijtje. 

De kerncijfers waren al bekend, maar nu volgt dus ook een aantal andere berichten uit het jaarverslag. Een van die opvallende dingen is dat Ajax 1,4 miljoen euro verloor aan sponsorinkomsten. Dit kwam mede door het faillissement van OAD. Daartegenover staat een stijging van andere sponsoren als CST, Coca Cola en de Vriendenloterij.

Merchandising

De inkomsten uit merchandising daalden met liefst 1,6 miljoen euro ten opzichte van vorig jaar, van 12,6 naar 11,0 miljoen euro. De club wijt dit aan het sluiten van de extra fanshop die aan het Rembrandtplein was gevestigd in de 'Ajax Experience'. Het interactieve mini-museum was een grote last voor Ajax doordat de bezoekersaantallen nooit zouden worden wat ervan gehoopt werd.  Ook het feit dat het uitshirt pas aan het begin van dit seizoen werd gepresenteerd leidde tot een daling in merchandising inkomsten. 

Verwachtingen 

Tot slot spreekt de club verwachtingen uit voor het komende boekjaar. Zo wordt opnieuw gerekend op een positief operationeel resultaat, mede doordat Ajax ook dit jaar weer is vertegenwoordigd in de Champions League. De transferinkomsten die Ajax heeft verkregen uit het vertrek van Kenneth Vermeer, Siem de Jong en Daley Blind versterkt de positieve verwachtingen. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
guidoafca1900
Daling in merchandise komt in mijn idee ook door het uitshirt. Het shirt heeft kleuren die niks met Ajax te maken hebben en deze kleuren hebben we in de afgelopen 5 jaar al twee keer eerder gehad. Plus het feit dat er fonds gehandicapten sport op staat. Ik vind het een mooi gebaar van Ajax om dit fonds te steunen maar toch wil ik op de een of andere manier hier niet mee op mn shirt lopen.
Maak eens een keer een shirt in overleg met de SVA of de AFCA supporters, zij weten wat er leeft onder de supporters en wat ze graag zouden willen kopen.
0 0
Maik
Merchandising en sponsorinkomsten allebei in het pakket van Van der Sar. Snap niet dat alles in het voetbal altijd zo zwart-wit moet zijn. Commercieel directeur is nou net een postitie waar je geen voetballer zonder ervaring neerzet. Van der Sar kan je beter adjunct directeur maken en een ervaren commercieel manager of van mijn part noem je het directeur. Maar alleen een voetballer als die dan ook aantoonbare ervaring hebt. Je stuurt toch niet een onervaren gast naar Coca Cola om te onderhandelen.
0 0
AFCACBS1900
"Geraakt"
0 0
SNTR
minder shirtverkoop is niet meer dan logisch. spelers met bepaalde exceptionele kwaliteiten zijn er niet meer. denk aan een Eriksen. wat betreft echte ajacieden kom ik alleen op van rhijn en Klaassen een beetje, maar die zijn dat natuurlijk niet zo erg als siem en daley waren. bovendien hebben ze beduidend minder kwaliteiten. tot slot heb je dan nog de combinatie: geweldig persoonlijkheid mbt Ajax en tevens een uitstekende voetballer. denk aan een Suárez / Vertonghen. nee. daar hebben we al helemaaaaaaaaaaaal niemand meer van
0 0
020AFCA
Daling in de merchandising lijkt me ook een logisch gevolg van de shirtsponsor die gaat veranderen.

Er zullen genoeg mensen zijn die geen shirt meer kopen omdat de sponsor eraf gaat. Zal me dan ook niets verbazen dat er weer een piek in de verkoop komt, nadat het nieuwe shirt + nieuwe shirtsponsor komt.
0 0
skaradonna
Plus feit dat het uitshirt heel veel weggeeft van het uitshirt enkele jaren geleden toen we onze derde Ster behaalde.
0 0
YID
Zet het oud logo op het shirt en u zult zien dat de inkomsten gaan stijgen!
0 0
ajaxmening
Nog beter er naast een lijn ontwikkelen die is voorzien met het oude logo.
0 0