Agent Dolberg: 'Ajax goed met Denen'

BvdPloeg, 04-09-2014 om 18:29, 23514 views, Ajax Showtime |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Kasper Dolberg (16) is deze week op De Toekomst geweest om kennis te maken met de mensen en de faciliteiten bij Ajax. Dat bevestigt zijn zaakwaarnemer Jens Steffensen aan Ajax Showtime. De talentvolle Deen (16) staat in de belangstelling van veel clubs en Ajax is daar één van. 

Het Deense Midtjyllands Avis Nyhedssite schreef dinsdag dat Dolberg afgelopen zondag al naar Nederland kwam. Hij kreeg een rondleiding en trainde maandag en dinsdag met zijn leeftijdsgenoten in Amsterdam. Zijn huidige club, Silkeborg IF, heeft hem inmiddels terug, maar lijkt wel te beseffen dat Dolberg niet lang meer in Denemarken speelt. Komende zomer is hij vrij om te gaan waar hij wil. 

Steffensen heeft een hoge pet op van zijn cliënt. 'In mijn ogen hoort hij bij de beste drie talenten van Scandinavië. Het is dan ook niet zo gek dat hij wordt gevolgd door heel veel clubs. Er is interesse uit Engeland en Duitsland en ik heb ook al een telefoontje gehad uit Italië', zo verklaart hij. 'Kasper staat nu nog onder contract en dus is de verwachting dat hij dit seizoen in Denemarken speelt. Maar we zullen het zien, alles kan veranderen.' 

Feit is dat Ajax er goed op staat als het gaat om Deense talenten, zo weet ook Steffensen. 'Dat is algemeen bekend, Deense talenten aarden goed in Amsterdam. Kasper heeft een goed beeld gekregen van de club en nu is hij terug bij Silkeborg. De toekomst moet uitwijzen wat er verder gaat gebeuren.'

Door Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com) 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
greatestsob8
Stem Ajax:http://vote.sparklit.com/web_poll.spark?pollID=1143195&sparkKey=4cf379e1884d3bffb17b800ab7d54e41b0&preview=1
0 0
Alexander40
Is dit een spits? Die hebben we volgens mij wel nodig want er loopt als ik de verhalen hier een beetje volg in de a en b geen spits rond die het eerste gaat halen.
0 0
Liefhebber
Kom op Netto, even de handen (en enkele flappen) laten wapperen. En Dolberg, Odegaard en Sinkgraven binnenhalen. Kan er toch wel vanaf?
0 0
Pinpanter
hou 'ns op met dat domme netto man. Zo zielig. Wees blij dat er een man zit die niet koopziek is.
0 0
ck69
je hoeft niet per se koopziek te zijn om eens een goede, normale aankoop te doen..
0 0
ST
Mee eens! Mensen lijken wel getraumatiseerd zodra je het over aankopen hebt.
0 0
Liefhebber
Inderdaad die domoren proberen alles recht te praten wat krom is mbt het funtioneren van het TH. Geloven er zelf ook nog in dat er goed werk geleverd wordt. Haha, we zullen zien waar we uitkomen als dit beleid doorgezet wordt.
0 0
VFischer
Denen hebben ook het voordeel dat ze mentaal veel op Nederlanders lijken en de taal vlot leren. Dat is voor een jongen speler heel prettig. Ook zitten hier al veel Denen waar ze mee kunnen praten en iemand hebben die dezelfde taal spreekt.
0 0
daniajax1
Wat mij trouwens ook opvalt is dat Ajax weinig kleine spelers heeft, weet iemand hoe het is gesteld met het fysiek en lengte van de talenten in de jeugd?

In de hele selectie van Ajax zijn alleen deze spelers kleiner dan 1,80: Ligeon, Tete, Duarte, Serero, Schone, Sana, Zimling. Dat is dus eigenlijk 1,5 basisspeler (Schone, Serero soms). Voor de rest is iedereen tussen de 1,80 en 1,90 + 2 keepers boven de 1,90. Toch opvallend, zo'n Kisha en El Ghazi zijn bijvoorbeeld ook 1,83 en 1,88. Vroeger liepen er veel meer kleine mannetjes heb ik het idee.
0 0
eros
Een talent is uiteraard altijd goedkoper als een aankoop.

Jonge talenten die de afgelopen jaren goedkoop zijn aangetrokken (Andersen, Bazoer, el-Ghazi, Kishna, Muric, Cerny, Leyder, Bay, Karlsson,...) zullen hopelijk opstaan wanneer er de komende jaren een speler wordt verkocht voor miljoenen.

Dan hoeven we niet direct een speler te kopen voor de positie waar iemand vertrekt,... maar kunnen we de miljoenen her-investeren op een zwakke positie of in een buitencategorie speler.

Talenten kan je nooit genoeg hebben,... desnoods verhuur je ze aan andere eredivisie clubs (zwolle, cambuur, heerenveen,... etc. etc.) zodat ook het niveau van de eredivisie omhoog gaat en ook zij zich kunnen plaatsen voor de poule fase van de europaleague.
0 0
flasher93
http://www.scandinaviansoccer.com/index.php?option=com_content&view=article&id=73:kasper-dolberg&catid=4:midfielder&Itemid=16
0 0
daniajax1
Zou mooi zijn als je deze jongen kan binnenhalen. Nog iets jonger dan Zivkovic en op de spitspositie hebben we veel problemen gehad de laatste jaren. Hopen dat je ook nog het Noorse toptalent Martin Ødegaard aan je kan binden. Als de opleiding goed is en je haalt een aantal van deze grote talenten, dan zou het zo moeten zijn dat je weinig aankopen voor het eerste elftal hoeft te doen omdat er dan altijd veel talent klaarstaat om door te schuiven. Van mij mag je zoveel mogelijk jongens halen die als zeer groot talent te boek staan in hun land. Naast Europa ook vanuit Amerika, Zuid-Amerika en Afrika als het echt grote talenten zijn. Voor die bedragen kan je dat risico nemen vind ik. Als er maar één echt doorbreekt verdien je dat al terug en je zal er ontzettend veel profijt van hebben. Een aantal jongens die het toch niet redden moet je gewoon rekening mee houden en incalculeren.
0 0
flasher93
Ik las dat hij meer een flankenspeler is
0 0
daniajax1
De titel van het vorige bericht over hem op Ajax Showtime was: Deense spits loopt stage bij Ajax.. Dacht daarom dat hij een spits was, maar zie net je link en beetje zitten zoeken, blijkt het toch geen echte nummer 9 te zijn.
0 0
Mokum_32
haal die andere 2 dan ook maar
0 0