Ajax casht bij transfer Vermaelen

Ajax haalt extra tonnen binnen als Thomas Vermaelen deze zomer een internationale transfer maakt. De 28-jarige ex-Ajacied speelde het grootste deel van zijn jeugd bij Ajax, waardoor de club recht heeft op 3,75% van de transfersom als Vermaelen naar een club buiten Engeland verkast, zo laat de KNVB weten aan Ajax Showtime.

Bij Arsenal kan de Belg niet meer op een basisplaats rekenen, waardoor hij op een vertrek aast. Arsene Wenger, manager van de Londense club, deed Vermaelen onlangs nog een voorstel voor een contractverlenging, maar dat wees de verdediger resoluut af. Aangezien zijn huidige contract nog slechts een jaar door loopt, is een verkoop ook voor Arsenal nu de beste optie. Manchester United en Barcelona zijn al concreet voor de international, terwijl uit Italië onder meer Napoli informeerde bij het management van Vermaelen.

Diverse Spaanse en Engelse media meldden deze week dat Arsenal een bod van tien miljoen euro uit Barcelona af heeft gewezen. Een eerder bod van Manchester United zou niet door de Londense keuring zijn gekomen, aangezien Arsenal de speler niet aan een concurrent wil verkopen. Ook voor Ajax valt het te hopen dat Vermaelen geen transfer binnen de Premier League maakt, aangezien het dan kan fluiten naar de opleidingsvergoeding.

Dat ligt zoals gezegd anders bij een internationale transfer. Dan krijgt Ajax wel het genoemde deel van de opleidingsvergoeding. Verkast Vermaelen bijvoorbeeld voor twaalf miljoen euro naar Barcelona, dan krijgt Ajax daar 4,5 ton van.

Door Sam van Raalte (Twitter: @SamRaalte | e-mail: S.vanraalte@ajaxshowtime.com)

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
pimp
Hoe komen ze op het percentage van 3,75 %?

Edit: antwoord gevonden: http://sport.infonu.nl/voetbal/59784-voetbal-opleidingsvergoeding-bij-internationale-transfers.html

Sinds 2000 bij Ajax (hij was toen 15) en vertrok in 2009 (24 jaar). Dus 0,25% + 7 * 0,5% = 3,75 %
0 0
Semmier
16-23 = 8?

moet het dan niet zijn:

0,25 + 8 x 0,5 = 4,25

?
0 0
bugz
Waarom zou Ajax direct allemaal spelers moeten kopen. Ook ik ben wel van mening dat er een ervaren kracht bij mag. Maar dat iedereen het nu heeft over Mokotjo. Deze jongen is ooit weggestuurd door onze rotterdamse vrienden. Heeft 1 jaar leuk gespeeld bij Zwolle, maar is dat nu een teken dat hij het red? Als je dan toch een ervaren speler zoekt, haal dan Maduro terug. Kent de club, weet hoe het is om internationaal te spelen en heeft voldoende ervaring. Heeft in diverse europese divisies gespeeld, kent de klappen van de zweep. Lijkt mij een veiligere stap dan een speler die net komt kijken. Laat Mokotjo inderdaad eerst bij Twente kijken, is het nog altijd gemoedelijker dan bij Ajax om te zien of hij het echt aan kan. Ajax is de laatste jaren een weg ingeslagen. We hebben als ervaring spelers als Ooijer, Pantelic en Poulsen gehad. Allemaal redelijk succesol in de rol die ze moesten spelen.. Met Maduro kun je nog jaren door en voor hem ook een mogelijkheid zich weer in de kijker te spelen voor Oranje.
0 0
De_Realist
Het het naast de opleidingsvergoeding van 3.75% ook een doorverkooppercentage bedwongen die actief is bij een binnen en buitenlandse transfer?
0 0
smokum
Oh oh, het opportunistische geroep om versterkingen begint weer.

Ajax spaart geld om er mooie dingen mee te doen. Er wordt nu een basis gelegd voor een succesvolle toekomst!
0 0
De_Realist
In de toekomst ben ik dood, ik wil graag waar voor me geld en tijd die ik in Ajax steek wanneer ik nog leef.
0 0
smokum
Je beslist zelf om die tijd en dat geld erin te stoppen. Dat is jouw keuze maar geeft je geen recht om iets te eisen
0 0
De_Realist
De club overleeft van het geld dat wij er in stoppen, wij hebben dus wel enige recht om iets te eisen, ook al eis ik niks, ik zeg alleen dat ik waar voor me geld wil en ik vind niet dat ik dat nu of de afgelopen 3 jaar heb gekregen.

Lopen wij als supporters allemaal weg van Ajax, weg ticket inkomsten, weg merchandise inkomen, weg sponsoren.

Er is een wisselwerking tussen de club en de supporters, de club bepaalt wat er gaat gebeuren, maar er moet soms ook wel serieus geluisterd worden naar de achterban. Zonder club geen supporters, maar andersom ook niet.
0 0
TikkieTerugJaap
Ja en als je Lukoki had geruild voor Mokotjo was je misschien 5 ton kwijt geweest, dat maakt echt het verschil he? Er staat zo een 70-80 miljoen op de bank man waar heb je het over.
0 0
Rayno95
Off topic:

Volgens Mike Verweij gaat Lukoki nu definitief naar PEC
Telegraaf meldt het ook
0 0
insectenverdelg
betrekken ze dan toch nog snel Mokotjo in de deal om m voor de neus van Twente weg te halen? Zeker als Moisander weggaat kan je Mokotjo nog wel gebruiken lijkt me...
0 0
De_Realist
Waarschijnlijk haalt PEC Zwolle Lukoki juist doordat het geld heeft omdat ze Mokotjo aan FC Twente gaan verkopen..
0 0
Rayno95
Dat weet ik niet, heb alleen gelezen dat Lukoki verkocht wordt aan PEC er zat niks over Mokotjo bij, zal wel een nuttige deal zijn.
0 0
johnnycool
Erg leuk al dat cashen maar wat heb je er aan als je er niets mee doet?

Nationaal zullen we het wel weer net gaan redden maar Europees wacht ons heel zwaar weer vrees ik. Ik sta 100% achter de filosofie aangaande eigen jeugd maar het lijkt me dan toch wel verstandig dat er een paar ervaren mentoren, sterkhouders rondlopen die deze jonge talenten dat laatste stukje begeleiding kunnen geven.

1 of 2 grote, sterke ervaren verdedigers waarvan het liefst 1 voor op rechts (Ligeon heeft het nog niet) een creatieve ervaren leider centraal en dan gaan onze spitsen ook vast beter renderen.

Kampioen worden is leuk maar als je vervolgens 2x op rij te kijk wordt gezet door het "grote" Pec Zwolle en met geknepen billen de CL in gaat dan is dat gevoel al snel weg.
0 0
vincent_DV
Jij slaat echt de spijker op z`n kop en hebt helemaal gelijk! Al vind ik dat we voor de eredivisie zelfs net niet genoeg kwaliteit hebben( al zijn tot nu toe al onze concurrenten nog slechter uit de transfermarkt gekomen).

Ik vind ten eerste dat het nu perfect gaat met betrekking tot de jeugd en het inpassen daarvan, alleen er moet wel wat meer een topclub mentaliteit komen, zo kan je bijvoorbeeld echt niet maar een speler boven de twintig hebben aan de buitenkanten, dat is leuk voor in de eredivisie maar internationaal kan dat gewoon niet... Haal gewoon een goede rechtsbuiten en laat El Ghazi maar zien dat hij beter is dan hem..Want eerlijk is eerlijk, het wordt nu wel heel makkelijk om door te breken...Er is op de meeste posities totaal geen concurrentie, behalve op linksmidden en wat mij betreft bij de centrale verdedigers tussen veltman en viergever.. dat kan gewoon niet bij een topclub, je moet vechten om je plekje maar een Klaassen kan 10 wedstrijden kut spelen en speelt nogsteeds omdat er niemand achter hem zit. Zo kom je in Europa geen steek verder.. Stop met aankopen als Duarte, van der Hoorn, in mindere mate Milik( ben wel benieuwd naar hem maar wordt denk ik geen topper) en Sana maar geef iets meer geld uit en haal kwaliteit, of scout beter! En ga niet roepen, die kan Ajax niet halen, want ik heb genoeg voorbeelden.

Nu krijg ik vast allemaal duimpjes omlaag, maar het is wel de realiteit!
0 0