Beloften PEC en Ajax in evenwicht

MrAjaxxxx, 31-07-2014 om 16:03, 25328 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

BRILSTAND - Jong PEC Zwolle en Jong Ajax hebben donderdagmiddag in een oefenduel het net niet kunnen vinden. De weinig enerverende 'generale' voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal eindigde zodoende met de stand waarmee waarmee werd begonnen: 0-0.

Het duurde meer dan tien minuten voordat de eerste kans te noteren viel in Zwolle. Sheraldo Becker zocht de vrijstaande Gino van Kessel, die maar weer eens speeltijd kreeg in de spits, maar zijn voorzet was net iets te scherp. Aan de andere kant moest doelman Norbert Alblas reddend optreden na een enorme pegel van Simon IJzerman. De goalie, die een prima wedstrijd speelde, moest vlak daarna weer in actie komen en deed dat opnieuw uitstekend na een inzet van Boris Racevic. Danny Bakker had Jong Ajax nog wel op voorsprong kunnen brengen voor rust, maar hij stiftte de bal net over. Zodoende zochten beide teams met een 0-0 tussenstand de thee op.

Na rust zakte het niveau van de wedstrijd in. Ajax wisselde liefst zeven keer, wat het spelbeeld niet ten goede kwam. Invaller Jody Lukoki had nog wel een piekfijne voorzet in huis op Sam Hendriks, maar de invaller schoot over. Even later had Bakker ook de 0-1 op zijn voet, maar hij vond doelman Mike Hauptmeijer op zijn weg. Omdat ook PEC Zwolle niet meer tot scoren kwam stond er na 90 minuten spelen een brilstand op het scorebord: 0-0.

Scoreverloop:
-

Opstellingen:

Opstelling Jong PEC Zwolle:
Borgman, IJzerman, Van der Werf, Blackson, Domingo, Ehizibue, Nury, Menninga, Moro, Racevic, Tekay.

Opstelling Jong Ajax:
Alblas; Owusu (65'. Van Koesveld), Gravenberch (65'. Mirani), Van Bruggen (65'. Noordhoff), Kuipers; Boccara, Bakker, Vissie (65'. Warmerdam) ; Acolatse (46'. Lukoki), Van Kessel (46'. Menig), Becker (65'. Hendriks).

Wissels: Mous, Warmerdam, Van Koesveld, Mirani, Lukoki, Hendriks, Wang, Menig en Noordhoff. 

Bijzonderheden:

-

Volg de wedstrijd via Twitter:

Het uitshirt wordt vanaf nu geleverd in de officiële webshop.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
GiovanniSuarez
Kan iemand me uitleggen waarom Kuipers aanvoerder van Jong Ajax is? Ik probeer het al maanden te snappen, maar ik zie werkelijk geen talent in die jongen, of heeft hij uitzonderlijke leiderschapskwaliteiten?
0 0
VicBuckingham
Omdat hij van alle jongens het meeste leiderschapkwaliteiten heeft. Daarbij werkt hij zowel tijdens de trainingen als de wedstrijden heel hard.
0 0
GiovanniSuarez
Oké, dat van leiderschapskwaliteiten dacht ik inderdaad al.
0 0
d-trip
wat is er toch met marvin honer gebeurd?
0 0
VicBuckingham
Vorig jaar heeft hij alleen in de eerste maand mee kunnen spelen en hij is sindsdien niet meer fit geweest. Hij leek ook zeker geen toptalent maar liet wanneer hij als linksbuiten speelde wel wat leuke dingen zien.
0 0
Aeter
Ik moest lachen om de naam racevic.
0 0
De_Realist
Ik moest even nadenken wat er grappig aan was maar ik neem aan dat jij het in je hoofd als race-fiets uitspreekt? :P
0 0
Boer
0 0
Mokum_32
tete is te klein voor een cv dus zie hem liever als rb
0 0
VicBuckingham
Tete niet kleiner dan Moisander (1,82), Viergever (1,83) Veltman (1,82) en Riedewald (1,82). Alles boven de 1,80 is lang genoeg voor een centrale verdediger. Zeker als die net als Tete ook relatief goed verdedigend kan koppen. Tete heeft voor een back niet genoeg drang naar voren terwijl hij een zeer complete centrale verdediger kan worden. Met hem zou Ajax eindelijk weer eens een centrale verdediger hebben die met veel ruimte in zijn rug kan spelen. Hij is daar namelijk snel, wendbaar en fel genoeg voor. Daarbij heeft hij een goede inspeelpass en heeft hij de durf om in te dribbelen en het inzicht om daar het juiste moment voor te kiezen. De komende twee seizoenen kan Stam hem helpen zijn talent optimaal te ontwikkelen.
0 0
masterrr
Exact:

Cannavaro, 176
Puyol, 178
De Boer, 180

Al deze verdedigers compenseren het met iets anders, vaak zijn ze wat feller en slimmer dan lange verdedigers, als ik het zo hoor is dat bij tete ook het geval.
0 0
Boer
Ach, als je op andere posities vier, vijf lange spelers hebt en een moedige keeper, maakt het niet uit als een van je centrale verdedigers wat kleiner is.
0 0
flasher93
maakt niet uit, als hij maar hoog kan springen :P. Weet niet of hij dat kan
0 0
AnkeBlankers
Opstelling Jong PEC Zwolle:
Nog niet bekend.

Nou dat wordt dan een doelpuntenfestijn haha ;-)
0 0
flasher93
spelen met12 man toch ^^ haha super dom dat er 12 man op het veld stond.
0 0
AnkeBlankers
Oh, mag dat niet dan? ;-)
0 0
flasher93
Blijkbaar niet ^^ Misschien telde ze de scheids mee?
0 0
AjaxD1986
Ik vind Acolatse, Becker, Mirani, Owusu en Bakker toch wel aardige spelers. En toch heb ik ook altijd een zwak voor Gravenberch gehad met z'n postuur en z'n verwoestend harde schot.
0 0
flasher93
Hij ziet er wel uit als een beest, maar bij NEC heeft hij echt echt slecht gespeeld...
0 0
VicBuckingham
Acolatse heeft veel power (snelheid en kracht) in zijn spel maar is technisch matig en heeft geen onverzicht. Mirani maakt een kans om te slagen bij Ajax maar geen grote kans. Hij is zowel verdedigend als opbouwend namelijk niet slecht maar ook niet goed.
0 0
flasher93
Suarez had in zijn begin jaren ook geen overzicht. Het was een blind paard dat vaak scoorde. Zelfde voor Robben. Met spelers zoals Bergkamp en Roy krijgen ze allerlei dingen geleerd. Wanneer ze moeten lopen naar binnen, buiten, looplijnen, wanneer ze moeten passen of moeten voorgeven ect. Ik denk wel dat dat nog te leren is of in ieder geval verbetert kan worden. Hij is pas 18 jaar, het is te hopen dat hij op zijn 20ste Ajax 1 waardig is. En van Bruggen en Marani zijn goede verdedigers, maar natuurlijk afhankelijk van Denswil, Tete, Riedwald, Veltman, van der Hoorn, Moisander, hoe die zich ontwikkelen en hoelang ze bij de club blijven :).
0 0
VicBuckingham
Het verschil was dat Suarez veel andere kwaliteiten had. Acolatse heeft alleen zijn power en verder helemaal niets. Hij heeft geen goede functionele techniek of goede pass- of traptechniek. Acolatse is al 19 en een speler van zijn leeftijd zou veel beter moeten zijn. Sowieso heeft Ajax met Fischer, Kishna, Becker, Bousbiba, El Ghazi en Muric vijf buitenspelers met veel meer talent dan Acolatse. Zelfs spelers als Dekker en Cerny zullen eerder op het gewenste niveau terecht komen dan Acolatse.
0 0
3*stars*3
Ik ben bijna nooit op de toekomst maar via beelden krijg ik een redelijk beeld en via paar info hier een perfecte.
Die Acolatse heb ik echt nooit wat gevonden en zelfde geldt voor Menig.
Hoe is het mogelijk dat zulke spelers alle lichtingen zijn doorgekomen!?

Van een type als Kishna word ik echt blij maar;Acolatse, Menig, Lukoki en De Sa toch niet!?

Becker geef ik nog voordeel van de twijfel maar het lijkt erop dat Ajax lange tijd, voor de aanval in jeugd scoutte op, snelheid en/of power maar techniek???
0 0
Boer
Vic, ik ben het niet altijd (helemaal) met je eens, maar je hebt oog voor detail. Als ik de B-selectie bekijk denk ik: driekwart redt het niet bij Ajax. In elk geval niet via Jong. Zou Ajax niet beter het model-Feyenoord kunnen volgen. Vanuit A1 alleen de echte talenten (hooguit 3, 4) laten doorstromen naar de selectie en de subtop verhuren? Nu krijgen een stuk of 30 spelers een contract van wie er 20 nooit of te nimmer het eerste haalt.
0 0
VicBuckingham
Je hebt zeker gelijk dat het overgrootste gedeelte van de spelers die momenteel bij het tweede horen het niet zullen redden. Ik denk alleen dat dit de komende jaren wel beter zal worden aangezien we nu nog de middelmaat van de Olde Riekerink hebben die doorstroomd. Over een paar jaar zal er ook nog wel middelmaat doorstromen maar veel minder dan nu.

Zeker nu ze in de Jupiler League speelt is het belangrijk dat het tweede een brede selectie heeft. Daarbij kosten de meeste spelers die nu bij het tweede spelen Ajax qua salaris relatief weinig. Voor sommige talenten is dit ook een grote kans om te laten zich dat ze wel genoeg potentieel hebben. Voor een jonge als Bakker is dit bijvoorbeeld een enorme kans, die hij ook verdient.

Hopelijk zal Ajax in de toekomst wel (veel) eerder doorselecteren in de jeugdopleiding. De ondergrens van het tweede qua kwaliteit en potentieel zouden jongens als Van Bruggen en Mirani moeten zijn. Van jongens als Noordhoff, Vissie en Van Koesveld moet dus al veel eerder afscheid worden genomen. De minste spelers van het tweede moeten twijfelgevallen zijn en niet spelers waar duidelijk van is dat ze het niet gaan redden.
0 0
OpNaarNummer4
Gravenberch, Ik heb nog steeds vertrouwen in hem.
Een beest van een vent, goed voetballend vermogen en een raket als schot.
Hij is ook nog redelijk snel.
Ik hoop dat hij een kans krijgt.
Wat vinden jullie van hem?
0 0
flasher93
Bij NEC was hij zeer matig... Mislukte spits, en dat zie je aan veel dingen. Ben hem denk liever kwijt dan rijk.
0 0
markajax
is het ook geen verdediger of was hij in de jeugd spits?
0 0
flasher93
hij was altijd spits, maar hij scoorde te weinig zover ik weet. Daarom hebben ze van hem centrale verdediger gemaakt. Deden ze pas in de A-(1-2) geloof ik
0 0
OKP-AFCA
Is pas een paar jaar verdediger, eerst spits inderdaad.

Vaak al geen heel goed teken als ze je zo laat nog van positie laten veranderen.
0 0
mrniceguy
Hij kon er bij nec echt geen kut van.
0 0
insectenverdelg
Weinig jongens tussen die ik echt potentie vind hebben om Ajax 1 te halen vandaag.
0 0
flasher93
Nouja we zullen zien he. Allemaal 2 jaar contract aangeboden gekregen om nu stappen te maken. Owusu, van Bruggen, Becker, Acolatse, Mirani, Menig en Hendriks kunnen best nuttige spelers worden hoor.
0 0
VicBuckingham
Inderdaad, alleen Becker en Owusu geef ik een grote kans het eerste te halen. Verder zijn er een aantal die ik niet zou afschrijven maar ook geen grote kans geef. Bakker, Warmerdam, Van Bruggen en Mirani horen in dat groepje.
0 0
insectenverdelg
Owus legt t af tegen tete, Ook voor becker zijn er betere opties denk ik. Ze zullen misschien is meedoen, maar zie ook hun niet snel vaste waarden worden.
0 0
VicBuckingham
Tete zal op termijn centraal in de verdediging komen te spelen. Ze zijn bij Ajax vorig jaar zomer begonnen met hem om te trainen tot een centrale verdediger en wanneer Van Rhijn weer fit is zullen ze daarmee doorgaan. Sowieso vind ik Owusu (bijna) net zo talentvol als Tete. Tete is verdedigend stukken beter maar Owusu is aanvallend weer stukken beter.
0 0
Zaeyx
Denk niet dat het de bedoeling is om Tete om te toveren tot een centrale verdediger. Hij is voor die positie namelijk wat aan de korte kant (rond de 1,76 zoiets meen ik) en dat zal de staf ook wel vinden. Natuurlijk is lengte niet alles voor een CV (Cannavaro, Puyol, Blind sr...), maar wel handig. Ik vermoed dat ze Tete daar laten spelen zodat hij een beter idee krijgt van het takenpakket van een CV zodat de samenwerking later beter verloopt tussen hem en zijn centrale partner. Denk aan Veltman en Van Rhijn die in de jeugd onder FdB respectievelijk dikwijls rechtsback en centraal speelden. Bovendien kan het natuurlijk nooit kwaad als een speler veelzijdig is qua posities in geval van blessures en dergelijke.
0 0
VicBuckingham
Tete is ongeveer even lang als Riedewald (1,82) en afgelopen seizoen is duidelijk geworden dat ze in hem meer een centrale verdediger zien. Zelfs in wedstrijden waarin een rechtsback nodig was hebben ze Tete als centrale verdediger laten spelen. Hij heeft ook te weinig aanvallende intenties voor een back in de speeltijl die Ajax hanteert.

Van Rhijn was een centrale verdediger en is pas rechtsback gaan spelen toen ze bezig waren met hem om te trainen tot een back. Veltman speelde alleen als back als alle andere opties niet konden spelen. Dat had verder niets te maken met het allround opleiden van die spelers. Dat doen ze in de bovenbouw sowieso weinig.
0 0
Zaeyx
Zo, dan is de beste jongen flink gegroeid! Is inderdaad niet aanvallend genoeg ingesteld voor een Ajax-back. Hoe dan ook, het is een groot talent en ben erg benieuwd naar zijn ontwikkeling. Op beide posities loopt er niet echt superveel talent rond naar mijn weten, of toch alleszins geen overvloed,
0 0
VicBuckingham
Centraal acherin heeft Ajax met Tete en Riedewald maar twee toptalenten in de lichtingen 1994-1997. Rechtsback heeft Ajax naast Owusu ook Sanniez nog die redelijk veel potentieel heeft. Ik denk dat dit één van de redenen is dat ze Tete liever centraal zien.
0 0
Chill
Is Höner ook geblesseerd?
0 0
flasher93
Weet niet of hij nog harmstring blessure heeft?
0 0
jaribombari
Kan die Wang er een beetje wat van?
0 0
flasher93
Het zijn altijd wel harde werkers, dus schrijf hem niet af. :P
0 0
020Ajacied020
Nee:) is puur gehaald om beetje bekendheid verder te laten groeien in China.
0 0
Benji
El Hasnaoui en Keskin geblesseerd?
0 0
flasher93
Dat moet bijna wel?
0 0
VicBuckingham
Ja, ze zijn beide al een paar weken geblesseerd. Jammer dat Keskin zo blessuregevoelig is want hij heeft zeer veel talent. Hopelijk blijft hij vanaf nu bepaart van andere blessures want dan kan hij het eerste van Ajax nog halen.

Ook El Hasnaoui heeft genoeg potentieel om het eerste van Ajax te halen. Persoonlijk vind ik hem al goed genoeg om bij het eerste aan te sluiten. Hij kan erg goed opbouwen en ik denk dat Ajax geen enkele middenvelder heeft die makkelijk een mannetje kan passeren dan El Hasnaoui. Wel moet hij aan zijn productiviteit werken.
0 0
AjaxD1986
Tuurlijk word dat niet rechtstreeks uitgezonden
0 0
BigDaddy84
Je kan niet verwachten dat alles maar rechtstreeks uitgezonden wordt. Nog effe en je verwacht dat alle wedstrijden van Jong Ajax en de jeugd worden uitgezonden op AjaxTV.
0 0
Lewis Hamilton
Op MUTV kan ik alles live zien en op ACMILANTV zelfs live de trainingen volgen, als we dan een topclub zijn, draag dat dan ook uit.
0 0
BigDaddy84
Ja, das makkelijk lullen hè. Jij weet net als ik dat Ajax niet dezelfde mogelijkheden heeft als Manchester United en AC Milan. Daar komt bij dat je mogelijk ook wel wat meer neerlegt voor die opties.

Voor de duidelijkheid: ik zeg niet dat het onmogelijk is. Maar er wordt hier soms gesproken alsof dergelijke dingen standaard zijn. En zo simpel is het niet!
0 0
Figo
Heb je al een mailtje gestuurd?
0 0