'Deal met nieuwe hoofdsponsor nabij'

KoenWeijland, 30-07-2014 om 10:59, 56644 views, Panorama |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Panorama wijdt deze week vijf pagina's aan een biografisch artikel over Edwin van der Sar. In 'De vier gezichten van Edwin van der Sar: van doelman tot directeur' omschrijft Mark van den Heuvel de taken en bezigheden van de voormalige doelman van onder meer Ajax en het Nederlands elftal. Ook de nieuwe hoofdsponsor komt aan bod. 

Van der Sar kreeg, zoals sportmarketeer Sander Mallie eerder al aan Ajax Showtime aangaf, twee taken bij zijn aanstelling. Het veroveren van de Chinese markt deed Van der Sar al, door betrokken te zijn bij een Chinese tv-show en drie Chinese (sub-)sponsors voor Ajax binnen te halen. Zijn tweede taak, het vinden van een nieuwe hoofdsponsor, is nog niet volbracht. Maar heel lang kan het niet meer duren. 

Op vragen van Panorama over de onderhandelingen met de nieuwe hoofdsponsor zegt Van der Sar steevast dat ze 'de goede kant' op gaan. De in Voorhout geboren oud-doelman - die naast marketingdirecteur ook de toekomstig algemeen directeur van Ajax is - wil niet ingaan op namen van mogelijke sponsors, maar uit zijn antwoorden wordt duidelijk dat een deal nabij is: 'Het contract met Aegon is natuurlijk niet voor niks met slechts een halfjaar verlengd...'

De link met verschillende wedkantoren is al eens gelegd en Panorama weet te melden dat de eerste oriënterende gesprekken van Ajax met het Zweedse Unibet en het op Gibraltar gevestigde Bwin al zouden hebben plaatsgevonden. Rond de jaarwisseling zou Ajax zomaar eens een nieuwe hoofdsponsor kunnen hebben en de kans dat het een wedkantoor betreft, lijkt met de dag toe te nemen.

Tot slot gaat Van der Sar nog kort in op zijn eigen functioneren. Hij houdt nog een slag om de arm of hij zijn toekomstige baan als algemeen directeur ook daadwerkelijk gaat vervullen. 'Het kan altijd zo zijn dat ik het niet in mijn vingers heb, toch? Of dat Ajax niet tevreden is...' Dat laatste lijkt niet aan de orde, want na het optreden van Van der Sar in de bekerfinale - waarbij hij woedend maar beheerst de supporters toesprak - heeft hij al krediet opgebouwd. Als ook het vinden van een hoofdsponsor definitief is gelukt, lijkt niets hem die functie nog in de weg te staan.  

Het uitshirt wordt vanaf nu geleverd in de officiële webshop.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mvdk
Ajax brandblussers. Dan komt er gewoon Ajax op het shirt te staan.

http://img2.wikia.nocookie.net/__cb20111016124013/afcajax/nl/images/2/2d/Ajax_brand.jpg
0 0
MeisterX
https://myjour.nl/a/panorama/van-doelman-tot-directeur Van der Sar laat hier toch wel aardig doorschemeren dat er in ieder geval gesprekken zijn geweest met wedkantoren
0 0
VicBuckingham
Het lijkt er in ieder geval op dat Ajax de inkomsten van de Champions League niet hoeft te delen. Feyenoord staat 0-2 achter en gaat dat in Turkije echt niet meer goed maken. Dat zijn weer een paar extra miljoenen die Ajax bijgeschreven krijgt en waar ze later hopelijk iets leuks mee kunnen doen.
0 0
VicBuckingham
Off-topic: Mijn god was is het shirt van Feyenoord extra lelijk dit seizoen. Van voren ziet het er al niet uit maar van achteren is het nog veel erger.
0 0
Noxin
U kunt nu uw geld inzetten op Bwin of Unibet. :)
0 0
Koenniiee
Stel we slaan Bwin aan de haak, spelen we dan Europees zonder Hoofdsponsor?
0 0
Koenniiee
Oh wacht, volgens mij mag dat alleen niet in Rusland, ofzo.
0 0
tijger19
Het liefst Bwin, staat strakker en mooier op een shirt dan Unibet dat doet in mijn ogen. Vooral het shirt van Real vind ik zeker strak. Gewoon open staan voor wedkantoren, hopen dat de deal van Aegon overtroffen kan worden.
0 0
Dennis_Gijs12
Real is tegenwoordig Fly Emirates.
0 0
VicBuckingham
Inderdaad, sowieso zie ik het liefst een sponsor komen met zo min mogelijk letters in de naam. Mocht het Unibet worden dan zou ik het wel mooi vinden als ze het (net als bij ABN Amro) vroeger verticaal op het shirt zetten.
0 0
ST
Als Real Madrid en Milan ermee weg komen, waarom dan geen Ajax?
0 0
MelleAfca
Bwin staat goed op ons shirt en het zal wel redelijk tot goed betalen.
Toppie!
0 0
DeAjacied
Wedden dat de nieuwe hoofdsponsor een wedkantoor wordt............
0 0
MarcoWatcher
Leuk om geassocieerd te worden met gok(verslaving). Echt niveau hoor!
0 0
Gezalfde
Goed beargumenteerde uitspraak, echt niveau hoor!

On: Een wedkantoor zou natuurlijk prima zijn, deze zijn namelijk in staat om hoge bedragen neer te tellen voor sponsoring en zullen dit waarschijnlijk ook snel doen om zodra de gokmarkt open gaat, deze snel te kunnen penetreren met marketing campagnes om zo klanten te binden. Heb wel eens gelezen dat ze gemiddeld 100m klaar hebben liggen voor sponsoring, klinkt als een mooi 5 jarig x 20m contract.
0 0
BigDaddy84
Ja, want iedereen die een gokje waagt is verslaafd! Echt niveau hoor!
0 0
TikkieTerugJaap
Bwin of Unibet is prima, zolang het maar niet de Toto is haha.
0 0
VicBuckingham
Als het Ajax lukt om een sponsor te vinden die net zo veel (of meer dan Aegon) zal betalen hebben ze geweldig werk gedaan. Wil Ajax weer struktureel bij de subtop van Europa horen dan moet de omzet alleen flink stijgen. Persoonlijk hoop ik dat Ajax het geld wat ze deze jaren aan het sparen zijn gebruiken om de ArenA te kopen. Natuurlijk moet de stad Amsterdam (die een groot deel van de ArenA bezit) wel mee werken door niet te veel te vragen. Als Ajax de ArenA koopt kunnen ze net als bepaalde Duitse clubs veel nieuwe sponsoren aantrekken. In ieder geval kunnen ze namingsrechten van de ArenA verhuren (het maakt mij niet uit of we in de Amsterdam ArenA of de Amstel ArenA spelen). Verder kan de club (net als ze in Duitsland doen) iedere producent die zijn producten in de ArenA wil verkopen een sponsor maken.
0 0
Michael25
Helemaal mee eens, exploitatie van het eigen stadion en het stadion een eigen sfeer geven kan de club veel extra inkomsten en veel extra elan geven. Geen regenboog stoeltjes meer.
0 0
4-3-3
Dat lijkt idd the way to go. Eerst de Arena kopen om daarna de evenementen de deur te wijzen (dan hoeft er ook niet steeds een nieuwe grasmat in). De Arena kan dan eindelijk een echt voetbalstadion worden dat een club als Ajax verdient. Geheel in de clubkleuren en specifiek toegerust op voetbal. De besparingen op huur en de extra sponsor-inkomsten geven Ajax dan weer de ruimte om op termijn van de beurs te gaan. Dat levert namelijk een ook een flinke besparing op aan salariskosten voor functies die Ajax niet per se nodig heeft voor het voetbal. B-win lijkt mij grafisch ook het mooiste. Dan alleen nog het oude logo terug en de strepen van de mouwen en dan is Ajax pas echt weer het Ajax zoals deze oude gek, met een sentimentele hang naar traditie, het graag ziet ;-)
0 0
marcoo
Oke hier moet ik even op reageren. De ArenA kopen lijkt me sowieso iets te duur voor Ajax maar dat laten we even er buiten. Maar als je het dan toch al doet, waarom zou je dan in godsnaam alle evenementen de deur wijzen? Hoe wil je anders ooit je geld terug verdienen op zo mega aankoop. Daarnaast zie ik het nut niet van het kopen van de ArenA, als je de kosten tegen de baten gaat meten. Zeker als je geen evenementen meer laat plaats vinden. Veder werkt het nieuwe bestuur van de ArenA groep nou samen met Ajax samen om het meer een Ajax stadion te laten worden. Zo worden de stoeltjes als rood wit, wanneer ze vervangen moeten worden. Alleen hadden ze niet verwacht dat de stoeltjes zo lang mee gingen.

Daarnaast waarom zou je van de beurs gaan? Wat is nou echt het nadeel van Ajax om op de beurs te zitten? Om van de beurs te gaan kost het weer, wat zal het zijn, miljoen of 50?? En voor wat? Zodat sommige mensen zich beter voelen.

En die drie strepen zijn niet mooi op het shirt maar leveren wel een paar miljoen extra per jaar op.

Ik zeg het geld gewoon investeren in spelers, jeugd en de vereniging. En laat de ArenA en de beurs maar zoals het is.
0 0
4-3-3
Dacht dat er eigenlijk alleen nog sensation en de toppers als evenementen waren, dus dat zal misschien wat inkomsten schelen, maar vooral ook kosten.
Veel zal idd afhangen van het bedrag dat de gemeente wil hebben voor de Arena. Het gaat echter verder dan de kleur van een paar stoeltjes; de gracht moet nu (gedeeltelijk) open blijven voor die evenementen, de extra zitplaatsen die je zou kunnen creëren met het dichtmaken van de grachten, maken al een groot deel goed van de misgelopen inkomsten uit evenementen. De sponsoring kan sterk uitgebreid worden. Dat geld kan dan structureel in de club worden gestoken en niet alleen wanneer we toevallig CL spelen of een paar spelers verkopen.
Het van de beurs gaan kost een klap met geld, maar aan die beursnotitie kleven ook een paar, hele dure, nadelen wbt organisatie-structuur en communicatie.
Ik kan me haast niet voorstellen dat andere shirtsponsors echt zoveel minder zouden bieden dan Adidas. En die vervuilen niet het prachtige shirt met hun 'territorial pissings'.
0 0
Rogyros
Ik heb helemaal geen moeite met die drie strepen. Dat was trouwens een paar decennia terug ook al.

Maar hoe kom je erbij dat er meer inkomsten gegenereerd gaan worden als we geen evenementen meer houden en het stadion van Ajax is?

Weet je wel wat de verhouding is qua inkomstn voor de Arena: 30% Ajax en 70% evenementen.

Het stadion kopen is voor Ajax niet te doen, omdat het teveel kost. Van de beurs afgaan is voor Ajax niet te doen omdat het teveel kost. De baten wegen absoluut niet op tegen de kosten. Al helemaal niet wat de beurs betreft. Maar als Ajax in een utopisch geval het stadion zou kopen, zouden er absoluut niet minder evenementen gaan plaatsvinden. Die enorme aankoop met terugverdiend worden, bovendien moet je sowieso inkomsten blijven genereren.

Goed, marcoo zei het al.
0 0
Michael25
Weet je hoeveel het kost om van de beurs af te gaan? Dat weegt niet op tegen de baten hoor, die eventuele salariskosten zijn daarmee vergeleken een schijntje.
0 0
unexist27
ja puik idee..zijn we eindelijk van dat kut grolsch bier af :)
0 0
Ruff Rhythim
We zijn al van Grolsch af, is Jupiler nu.
0 0
Bensco
Kijk maar uit, straks zit je nog opgescheept met Bavaria. Zie de laatste tijd tijdens het stappen in Amsterdam veels te veel van dit slootwater geschonken te worden
0 0
masterrr
Vd Sar komt op mij over als een slimme man, die dit goed aanpakt.
Hij zei veel te hebben opgestoken bij Man Utd en nog altijd goede contacten te hebben daar. En als je ergens iets kunt leren van hoe je een club vermarkt, is het daar...

ga zo door!
0 0