Schitterende treffer Milik en zege Ajax: 3-1

LeonardoAjaxx, 19-07-2014 om 16:25, 103102 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax heeft ook de tweede oefenwedstrijd van zaterdag 19 juli winnend afgesloten. In Hardenberg won de ploeg van Frank de Boer met 3-1 van Real Sociedad. Een schitterende goal van Arek Milik (in één keer uit de lucht), een knullig eigen doelpunt van Martinez (bal over eigen doelman gekopt) en een kopbal van Anwar El Ghazi zorgden voor de overwinning.

Opstelling Ajax | Leeuwenburgh; Ligeon, vd Hoorn, Denswil, Dijks; Klaassen, Viergever, Duarte; Schöne, Milik, Kishna
Opstelling na minuut 75' | Leeuwenburgh; Owusu, Vissie, Van Bruggen, Van Koesveld; Warmerdam, Bakker, Sana; El-Ghazi, Menig, Becker

Scoreverloop:
10' Finnbogason 0-1
15' Milik 1-1
74' Martinez (eigen goal) 2-1
90' El Ghazi 3-1 

 

Volg de wedstrijd live via ons Twitter-account en praat mee!


Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
afcavinnie
leuk duo Becker en Bakker. Ik verwacht nog 2 aankopen: Bikker en Bukker. Komkommertijd.
0 0
VicBuckingham
Milik speelde zijn eerste echt goede wedstrijd voor Ajax want in de andere wedstrijden liet hij wel een aantal goede dingen zien maar was hij duidelijk zoekende naar wat hij moest doen. Gisteren leek hij veel beter te weten hoe hij moest lopen en wat hij van zijn teamgenoten kan verwachten. Het doelpunt wat hij scoorde is daar een goed voorbeeld van aangezien hij goed anticipeerde op de (prachtige) pass van Duarte.

Ik heb eerder al een keer geschreven dat we Milik pas na de winterstop enigszins kunnen beoordelen. Een spits is namelijk zeer afhankelijk van de klik die hij met zijn teamgenoten heeft en het duurt normaliter wel een tijdje voordat zo'n klik ontstaat. Ik ben alleen bang dat als Milik er voor de winterstop niet (bijna) 10 in heeft geschoten mensen al weer beginnen te zeuren. Hopelijk heb ik het mis en krijgt Milik minstens een half seizoen de tijd om zich aan Ajax aan te passen.
0 0
JesusZoonVanGod
Van hetgeen ik nu gezien heb is Milik echt een aanwinst. Echt een spits die alles heeft, uitstekend schot, goede actie, sterk aan de bal en een uitstekende kopper! Hoop dat hij het dit seizoen laat zien en er gewoon 20 in knalt.
0 0
AjaxD1986
Toch een mooie uitslag tegen een team wat Barcelona vorig jaar uit en thuis van 3 punten afhield.
0 0
DannyAdam
Ik zie veel comments over de bezetting van de flanken en voor welke speler ieder een voorkeur heeft; Fischer, el Ghazi, Kisna voornamelijk. Waar ik niemand over hoor, is Fischer in de spits, de rol van centrale aanvaller kan hij volgens mij uitstekend. Hij kan een bal vasthouden, dribbelen, neusje voor de goal (helemaal in de A1), hij is een vrij complete speler en levensgevaarlijk in de counter. Een aanval met Kishna, Fischer en el Ghazi klinkt mij als muziek in de oren!
0 0
KevinR34
Fischer levensgevaarlijk in de counter? Juist niet met zijn gebrek aan snelheid. Dat is juist het grote probleem wat hem geen klassieke buitenspeler maakt evenals Schöne. Dat zie je ook bij zijn acties wat hij probeerd om zijn mannetje uit te schakelen. Dit lukt maar zelden bij hem. Het gebrek aan snelheid op de vleugels, maakte Ajax voornamelijk juist een zo traag voetballend elftal. Ze konden alleen maar opbouwen van achteruit met 2 van zulke vleugelaanvallers. Dat is de realiteit.

Over zijn pass en voorzet gesproken. Dat is nog de zwakste plek van Fischer.. Hij mist het overzicht. En laat dit nou heel belangrijk zijn voor een spits! Een spits naast het kunnen scoren ook een goed aanspeelpunt zijn met de kwaliteiten waarover Fischer onvoldoende beschikt. Milik is wel geschikt in dat opzicht. Fischer kan een goede spits zijn, maar niet in het systeem van Ajax waarin de spits tegelijkertijd een rol heeft om goed mee te kunnen voetballen. Een goede pass en veel overzicht.
0 0
Leprechaun
Helemaal mee eens. Ik zie Fischer persoonlijk veel meer als dynamische spits dan als vleugelaanvaller. De voorhoede die jij oppert is zo vreselijk beweeglijk dat-ie niet te verdedigen is.
0 0
KevinR34
Waarom komt hij zen mannetje vanaf de vleugel dan nooit voorbij als hij zo dynamisch en beweeglijk is? Fischer straalt altijd veel dreiging uit en als hij zijn actie inzet dan is hij de bal 9/10 keer kwijt. Zijn pas en voorzet is ook vreselijk. Fischer is toch totaal geen goed aanspeelpunt met een goed overzicht? Fischer leidt vreselijk veel balverlies.

Bekijk de statistieken ook eens zou ik zeggen. Die zijn ronduit schokkend als Ajax aanvaller zijnde. Als ie echt zo ''dynamisch'' en ''beweeglijk'' was dan heb je niet zulke dramatische statistieken.. Dan had hij voor veel meer doelpunten en assists moeten zorgen.

Fischer blijft niet het eeuwige supertalent.. Om die status te behouden moet je presteren, en dat heeft Fischer alles behalve gedaan vorig jaar. Veel mensen blijken blind voor de feiten die zich hebben afgespeelt. Dat valt ook niet allemaal te wijten aan zijn slechte vorm. Dat is een zwak excuus. Voor een groot deel is het puur kwaliteitsgebrek.
0 0
Damsco2008
Die goal van Milik doet me denken aan Shota Arveladze.
0 0
Dylmans
Hoe speelt Owusu tot nu toe?
0 0
knd14
Denswil is gewoon een groot talent. Hij heeft sterk gespeeld een lange periode. maar omdat hij 2 keer zo jong nog een fout maakt is hij niks meer en omdat hij Moisander voor zich heeft en Veltman niet is Veltman ineens veel beter. Als Moisander er 6 maanden er uit lag had Denswil nu op het Wk kunnen staan . Zie je ook maar met Veltman maar die heeft nog minder potentie en in hem Zie ik geen complete verdediger en in Denswil wel. Misschien mentaal fout maar kwalitatief zeker niet slecht.
0 0
OdjePils
Denswil is een prul
0 0
ajaxmening
Precies Denswil is een groot talent en mag fouten maken evenals Veltman beiden zijn Ajax waardig!.
0 0
gi0vanni
Ajax waardig wil nog niet zeggen dat je een basis plek moet hebben. Dreigen om niet bij te tekenen heeft geen zin.
Als je bij Ajax een talent ben kun je wel denken dat je de beste ben maar laat het dan op het veld zien.

Als de trainer vind dat je geen basisplaats hebt dan moet je op de training laten zien dat hij geen gelijk heeft en anders mondje dicht want wie heeft er hier nu meer verstand van voetbal Denswil of de Boer?
0 0
ajaxmening
Klopt maar inzake dreigen of eisen zijn naar mijn gevoel opgeblazen geruchten, Denswil is echt niet gek en de Boer laat zich niet gek maken, Denswil komt er zeker.
0 0
gi0vanni
Ajax heeft hem een contract aangeboden o.a. omdat het volgend jaar afloopt. En Denswil heeft het niet getekend omdat hij meer speeltijd wil hebben.

Dit komt denk ik omdat een zaakwaarnemer alles regelt maar Denswil zou beter moeten weten. (Ik zeg een naam: Trabelsi, zegt je dat iets?)

0 0
ajaxmening
Jazeker zit die erbij!???? Die zaakwaarnemer?.
0 0
gi0vanni
Nee ik bedoel te zeggen dat Denswil net als Trabelsi wel beinvloed zal zijn door z'n zaakwaarnemer waar door hij verkeerde keuzen maakt. Zoals je weet belanden Trabelsi hierdoor thuis omdat hij niet meer voor Ajax wou spelen.

Maar als Moisander weg gaat dan kan Denswil denk ik meer spelen en anders moet hij gewoon weg want groot talent of niet de tijd dat Ajax staat en valt door 1 speler is over.
0 0
ajaxmening
Gelukkig ik schrok al, nee komt goed met Denswil. Veltman met hem wordt duo verwacht ik.
0 0
gi0vanni
FdB heeft gezegd dat als Denswil zijn niveau van begin vorig seizoen haalt hij echt wel tot speelminuten komt en uit die reactie kun je opmaken dat hij eind vorig jaar/ begin dit jaar nog niet op dat niveau was.

Van mij mag hij iedereen uit de basis spelen en bijtekenen maar de kans dat dat dit jaar gebeurd is niet 100%. Maar positieve verassingen zijn sins FdB er is geen uitzondering meer als je ziet wat hij met o.a talenten en wissels doet.
0 0
MrBabelinho
ZEIK ZEIK ZEIK, ga toch lekker naar fr12 of psv forum en daar lekker calimero gedrag vertonen!! Een zeer vruchtbare dag waar de spelers weer 75 en 30 minuten hebben kunnen spelen tegen een *beker* tegenstander en een *EL* tegenstander. Beide wedstrijden zijn in winst omgezet en de jonge lichting spelers hebben ook een kwartier tegen een Spaanse subtopper kunnen spelen. Wees eens tevreden en stop met dat eeuwige geklaag!! On *zeik* topic, zowel de realist als achterlijn hebben ongelijk. Veltman is de meest talentvolle RCV maar nog niet doorontwikkeld en Denswil de beste LCV waarvoor hetzelfde geldt.
0 0
Discordia
Volgens mij gedraag jij je als Calimero.

Maar jullie hebben het gelezen, durf geen kritische blik te hebben want anders wordt men boos en krijg je het aloude en zeer logische "ga maar naar feyenoord".

Nu begrijp ik weer waarom ik steeds minder op deze site kom, bah.
0 0
MrBabelinho
De groep niet zeurende mensen lijkt elk jaar aan het begin weer klein, dus ik geneer me totaal niet om met weetikdat in de Calimerogroep geplaatst te worden.

Daarnaast ben ik best wel kritisch in het stadion maar dat is als een speler een domme actie of een onnodige fout maakt, hetgeen dus los is van de keuzes die FdB maakt. Mensen moeten eens gaan begrijpen dat je bij een voetbalclub aan het begin van het seizoen weer op 0 begint. Iedereen moet zich weer gaan bewijzen en ook de nummers 19 tm 26 krijgen een kans, en terecht. De spelers en de staf dienen er voor te zorgen dat zij er vanaf de JCS, en vanuit FdB zijn oogpunt competitie, weer staan. We kunnen ook de groep klagers voor de groep zetten en dan zien we al snel dat sommige spelers totaal geen wedstrijdritme hebben en diverse blessures krijgen. Feitelijk zou dat nog eens wat zijn, dan gaan de mensen die eigenlijk nooit klagen eens klagen! ;)
0 0
knd14
Hoe waren Kishna en Vd Hoorn?
0 0
maarten91
Vd Hoorn is veel te traag. Moet eerst 3 keer draaien en 2 keer aannemen voordat die een bal inspeelt. Verdedigend viel die me wel positief op. Kishna was wel wat ongelukkig in een paar acties, maar liet ook wel goede dingen zien.Schone speelde echt heerlijk, hele goede controle en speelt naar de juiste kleur. Milik zoals ik hem vandaag zag spelen gaan we veel plezier aan beleven.
0 0
maarten91
Vd Hoorn is veel te traag. Moet eerst 3 keer draaien en 2 keer aannemen voordat die een bal inspeelt. Verdedigend viel die me wel positief op. Kishna was wel wat ongelukkig in een paar acties, maar liet ook wel goede dingen zien.Schone speelde echt heerlijk, hele goede controle en speelt naar de juiste kleur. Milik zoals ik hem vandaag zag spelen gaan we veel plezier aan beleven.
0 0
GiovanniSuarez
Van der Hoorn heeft inderdaad problemen met het opbouwende aspect, al is het verdedigend echt een beer.
0 0
gusanito
Ondanks dat het een oefenduel is is 3-1 een mooie uitslag tegen een ploeg als Sociedad. Kunnen heel aardig ballen.
0 0
GiovanniSuarez
Toch weer knap dat El Ghazi wederom scoort. Die jongen klopt enorm hard op de deur neem ik aan, geweldige speler.
0 0
Rayno95
Dit is geen kloppen meer, eerder bonken en trappen! ;)

0 0
Sjaakvaak
Waarom krijgt Menig in deze oefenwedstrijden minuten en Meleg niet? Menig zie ik persoonlijk nooit het eerste halen.
0 0
WillemAFCA
Die is toch verhuurd aan cambuur?
0 0
Rayno95
Meleg is verhuurd.
0 0
Sjaakvaak
Haha dankje, was het helemaal vergeten!
0 0
Cleo9
Heeft Iemand een video van die goal van Milik?
0 0
S.Ajacied
Schöne gewoon op de plaats van Klaassen of Serero.
0 0
Izarg92
Wanneer is er een samenvatting van de wedstrijd te zien? Ben op vakantie in Frankrijk dus kon niet kijken.
0 0
KRD89
El ghazi en Schone voor de rechtsbuitenpositie dit seizoen.
0 0
Goalbeinn_Sigi9
Laten we hopen dat Anwar nu niet naast z'n schoenen gaat lopen. Één ding is zeker: hij moet echt vaak invallen dit seizoen.
0 0
JordyAjacied
Jaa mochten we weer zovaak gelijk staan rond de 80e min wat ik natuurlijk niet hoop ik wil ruime en overtuigende overwinigen en het liefst al dat ik de rust zit van 2-0 3-0 deze is bijna binnen.
0 0
JordyAjacied
Volgend seizoen graag deze opstelling,CillissenVan Rhijn - Veltman - Moisander - BoilessenKlaassen - Blind - AndersenKishna - Milik - Fischer
0 0
KevinR34
Schöne was 1 vd best presterende en meest bepalende speler van vorig jaar en die wil je op de bank zien? Wat hebben Klaassen en Andersen bewezen om de voorkeur te krijgen boven Schöne? Zelfs op de vleugel kun je dan nog beter Schöne hebben inplaats Fischer.
0 0
DeKenner
Hij kiest voor het team met de meeste potentie en waarbij iedereen op zijn eigen positie speelt. Schone is natuurlijk geen echte rechtsbuiten zoals wij deze bij Ajax willen zien. Neemt niet weg dat hij inderdaad heel belangrijk is geweest. Heel benieuwd hoe Frank dat dit seizoen gaat oplossen. Verder is je opmerking over Klaassen vrij denigrerend. Hij heeft, met name vlak voor en na de winterstop, veel belangrijke goals gemaakt. Daar lag de basis voor de titel.
0 0
Melvin01
Cillessen
v. Rhijn
Veltman
Moisander
Boilesen
Schöne
Andersen
Kishna
Milik
Fischer
0 0
legendslive4eva
Ik zou er toch echt 11 opstellen als ik Frank was ;)
0 0
JordyAjacied
Jammer dat je geen Blind er in hen staan. Vaste waarde lijkt mij.
0 0
JordyAjacied
Deze 2 Jongens hebben meer snelheid dan Schöne en dat is wat we nodig hebben tegen die teams die straks allemaal met ze alle in de 16 staan schöne is na mijn idee te traag voor het positiespel en het moet allemaal een tikie sneller dat hebben we vorig seizoen gezien. Het ging te traag je kan die ploegen alleen uitspelen of kapot spellen met tempo.
0 0
KevinR34
Ik ben juist wel fan van Schöne, een echte vechter en dat kun je zeer goed gebruiken, zeker in de CL. En dat niet alleen, hij brengt ook de nodige ervaring met zich mee. Schöne heeft naar mijn mening absoluut recht op een basisplaats op het middenveld. Anderson moet zich bewijzen met invalbeurten om kans te maken om Schöne uit de basis te spelen. Hij heeft nu nog veel te weinig bewezen om recht te hebben op een basisplaats ten koste van Schöne.
0 0
JordyAjacied
Dan ipv van Andersen en hun afwisselen Schöne speelde vorig seizoen bijna nooit 90 minuten.
0 0
JoodTotMijnDood
Beste opstelling gap ;) Ik denk dat Kishna op rechts misschien wel gevaarlijk is dan op links. Ik heb hem in de jeugd vaak vanaf rechts zien spelen dan kwam hij regelmatig naar binnen om met zijn goede linkerbeen van afstand te schieten. Het wordt in ieder geval genieten dit seizoen ;)
0 0
JordyAjacied
Zeker mischien omdat Fischer er in het begin dan niet is kishna links en rechts hebben we niet veel dan maar beginnen met El Ghazi.
0 0
Goalbeinn_Sigi9
Smullen
0 0
leonajacied
Wat een zooitje bij die radio zender
0 0
ajaxmening
Peter we zullen je nooit nooit vergeten haha.
0 0
leonajacied
Hahaha. We zullen het nooit, nooit vergeten! #peterneverforget
0 0
JordyAjacied
Haha.
0 0
Michael25
Een paar spelers kloppen nadrukkelijk op de deur. Leeuwenburgh laat zien dat hij prima kan keepen, Van Der Hoorn laat een goede indruk achter. Milik, Kishna en El-Ghazi hebben aangetoond dat zij het verdienen om de voorhoede te vormen.
0 0
JordyAjacied
Fischer/Kishna - Milik/Zivkovic - El Ghazi/Kishna. Aanval vior volgend seizoen.
0 0
Goalbeinn_Sigi9
Anwar El-Ghazi heeft nu dus 6 goals in 105 minuten Ajax 1.

Wauw.
0 0
Rayno95
Ik zeg bij het 1ste houden!, dit word een topper (denk ik) :)
0 0
JoodTotMijnDood
Echt niet normaal hoeveel talent we hebben voor op de flanken, Fischer, Kishna, El Ghazi, Muric, Becker, Cerny, Dekker en hopelijk red Nunnely het ook.
0 0
Rayno95
Als ze het allemaal redden (veel talent hebben ze zeker), buitenspelers genoeg voor de komende jaren! ;)
0 0
JordyAjacied
Heeft niet eens veel tijd nodig voor een goal ;) speelt niet eens hele wedstrijden
0 0
Goalbeinn_Sigi9
1x 45 minuten
1x 30 minuten
2x 15 minuten

Zó snel in de wedstrijd zitten is echt magnifiek
0 0
AjaxBaggio
Waar kan ik de goal van Milik terugzien
0 0
Mace0107
Goede overwinning toch.
0 0
vd.Vaart
El Ghazi 'de nieuwe Zlatan' mag van mij naar Ajax1! Lesley de Sa maar lekker in Jong Ajax zijn kunsten vertonen voor 120 toeschouwers op sportpark de Toekomst.

Milik echt een wereld goal, hij raakte hem in 1x op zijn slof.. daar gaan we zeker veel van beleven:)

Overigens knap 3-1 winnen met deze warme temperatuur tegen R' Sociedad winnen!!!
0 0
Rayno95
EL GHAZI!!!, nu gelijk bij het 1ste houden Frank!! ;)
0 0
AjaxD1986
Wat is die El Ghazi roxh een complete speler. Kan schieten van afstand, kan koppen, en dolt bijna iedere speler op een vierkante centimeter. Heerlijk. Aub geen Shone meer op rechtsbuitwn maar deze klasbak. WOW!!!
0 0
JoodTotMijnDood
The new CR7 is born!!! His name: Anwar El Ghazi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
0 0
Rayno95
Zusteeer!!!, hij doet weer!! :p
0 0
gwn_rj
Als iedereen fit is zou ik zo spelen:

Cillessen

V rhijn - Veltman - Viergever - boilesen

Klaassen - blind - Andersen

Kishna - milik - FischerViergever kan inschuiven als blind zich laat zakken en Fischer en kishna kunnen naar binnen trekken zodat v rhijn en boilesen eroverheen kunnen komen en milik zich in kan laten zakken.

Reserve:

Boer

Ligeon - vd hoorn - denswil (moisander) - Dijks

Duarte - bazoer - serero

Schone - zivkovic - de Sa

Derest lekker minuten pakken in jong Ajax zoals Becker / El ghazi en elke week een aantal van de reserve ploeg..
0 0
Wesl
Ben echt heel benieuwd waarom je Viergever boven Moisander plaatst. Of ga je al uit van een vertrek?

Mij lijkt het beter om schone terug naar het middenveld te schuiven en Becker en El ghazi meer kansen geven. Al helemaal omdat Fischer nog lang eruit ligt.

Verder vind ik je opstelling prima, al vind ik niet dat Andersen op basis van de voorbereiding een basisplek verdient. Serero heeft meer krediet opgebouwd en Andersen moet zich laten gelden tijdens invalbeurten! Net zoals Eriksen dat moest doen, hij had anders ook geen basisplek gekregen..
0 0
gwn_rj
Ervanuitgaande dat hij vertrekt, maar ook omdat ik Viergever best hoog heb zitten! Hoger als Denswil in ieder geval!
0 0
KRD89
jij hebt er geen verstand van! Denswil en veltman word het duo
0 0
gwn_rj
Op je pikkie getrapt? Zeker een vriendje van je Denswil ofzo... Pff stakker
0 0
StefC10
Andersen basis, ik ga met je mee! Ik weet bijna zeker dat hij in de sterkste opstelling nog beter kan spelen dan hij al heeft laten zien
0 0
Mrger
Die el Ghazi blijft niet lang bij Jong AJAX.
Die jongen heeft iets van IBRA.
0 0
JoodTotMijnDood
Jaaaaaaaaaaa El Ghazi wat een eindbaas is dat zeg!!! Geweldenaaaar! De basis in NU!
0 0
ajaxmening
Goalllllll we gaan de lichtmasten in met 3000 man
0 0
trodat4030
Nice, weer El Ghazi, toch dé man van de voorbereiding tot nu toe!
0 0
Misc1990
Lekker El Ghazi
0 0
AFCA_KAMPIOEN
goaaaaaaaaaaaalaaaasooo
0 0
JordyAjacied
Kan je niet meer omheen.
0 0
Goalbeinn_Sigi9
Fucking hell.. die El-Ghazi is echt een wonderkind.
0 0
JordyAjacied
EL GHAZI !!
0 0
mrniceguy
Ghaziiiiiiiiii
0 0
Goalbeinn_Sigi9
EL - GHAZI
0 0
marciano2212
El ghazi!!
0 0
Goalbeinn_Sigi9
3-1!!!!
0 0
AFCAjax
3-1
0 0
vd.Vaart
Haha het lijken net de muppets die radio-verslaggevers met hun anti-Ajax *bah* en dan nog zo eng muziekje.. MAAR WE STAAN LEKKER VOOR:D
0 0
Yorick17
Ze kiezen verdomme ook nummers van tien minuten uit.
0 0
Goalbeinn_Sigi9
Ja hoor, ze gooien er weer een plaatje in met nog 6 minuten speeltijd. Amateurs.
0 0
Goalbeinn_Sigi9
Hoe kunnen die boeren nou denken dat je een fantastische wedstrijd te zien krijgt. Het is 35 graden, stelletje idioten.
0 0
JordyAjacied
Inderdaad, Ik heb het al warm als ik stil zit laat staan als ik ren.
0 0
JordyAjacied
Hoeveelste minuut is het nu?
0 0
Rayno95
Rond de 82ste denk ik
0 0
marciano2212
Staat er niet bij helaas
0 0
Toon meer reacties