Landskampioenen spelen gelijk: 2-2

LeonardoAjaxx, 12-07-2014 om 16:20, 64311 views, AjaxShowtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax heeft de tweede oefenwedstrijd van zaterdag 12 juli gelijkgespeeld. Tegen Aalborg BK werd het 2-2. De goals van Ajax kwamen van Lasse Schöne (schitterende vrije trap) en Danny Bakker (goede kopbal). Laatstgenoemde was eerder op de dag ook trefzeker.

Opstelling Ajax | Vermeer; Ligeon, Van der Hoorn, Moisander, Boilesen (46/ Sana); Klaassen, Viergever, Andersen; Schöne, Milik, Kishna
Opstelling Ajax vanaf minuut 60' | Vermeer; Owusu, Boccara, Van Bruggen, Kuipers; Vissie, Warmerdam, Bakker; Becker, Menig, Sana 

Scoreverloop:
20' Enevoldsen 0-1
36' Schöne 1-1
75' Bakker 2-1
85' Helenius (pen) 2-2

Bijzonderheden:
Ajax speelde vandaag al een oefenwedstrijd. Ajax - FC Hönnespel eindigde in 6-0.

Volg de wedstrijd live via ons Twitter-account en praat mee!


Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
knd14
Hoe was Viergever? En Milik?
0 0
JohnDylan
Viergever vond ik wel goed maar Milik werd veel te weinig bij het spel betrokken. Dat kwam doordat alleen Andersen en Kishna voor enige creativiteit en dreiging zorgden. Schöne en Klaassen waren bijna de volle wedstrijd totaal onzichtbaar. Schöne heeft precies één ding goed gedaan en dat was de vrijetrap die hij erin schoot. Met Schöne als rechtsbuiten en Klaassen als rechtshalf zal Ajax een zeer matig seizoen tegenmoed.
0 0
3sterrenAjax1
Ik maak me geen zorgen, het technisch hart heeft ontzettend veel voetbalverstand.
Zij kunnen het beoordelen en niet wij. Kijk naar alle talenten die we voortbrengen, dit jaar alweer met Dijks, De Sa, Ligeon en Bocarra. Allemaal getraind door onze jongens, dat kan niet meer fout! Over 5 jaar winnen we weer de CL!
0 0
DonAdam
Ik deel jouw enthousiasme niet. De scouting is zeer matig en de penningmeester a.k.a Zeeuws Meisje houdt de hand op de knip. Daarnaast valt de kwaliteit van alle talenten ook mee. Vroeger speelde er 7 Ajacieden in de basis bij Oranje, en dat waren meestal ook de beste van het elftal.

Ik zie Ajax wederom meedoen om de landstitel en waarschijnlijk vijf op een rij scoren. In de Champions League worden we weer maximaal derde in de poule en in de Europa League zullen we wederom geen potten breken.

Ik begrijp allemaal best waarom het allemaal gaat zoals het nu gaat, maar accepteren doe ik het niet. Ik word ook een beetje moedeloos dat we geen steek vooruit komen. Je zal zien dat we dit jaar onze beste speler, Moisander, ook kwijtraken. En Blind wellicht ook.
0 0
AjaxD1986
Ik ben niet voor langzaam brengen van spelers, maar eerst kijken of ze kunnen zwemmen (dus in het diepe gooien). gewoon de beste spelers opstellen, geen voorkeuren of ze nou basis zijn of niet. Kortom gewoon 11 van je beste spelers op dat moment. In de voorbereiding hoor je ze gewoon te beoordelen op instelling maar vooral op kwaliteit. Presteer je in de voorbereiding niet dan hoor je gewoon niet thuis in het eerste op dat moment. Ik dacht dat de Boer dat argument namelijk ook gebruikte bij de keeperswissel. Je kan altijd switchen als er een speler op de trainingen de ander voorbij streeft. Nu wordt er teveel gekeken naar wie gekocht is, basis is, en wie goed bij de trainer ligt. Tevreden houden van spelers komt op plek 2 na de prestaties. Anders blijf je zitten met de grote onevenwichtigheid van goede en matige spelers. gewoon iedere seizoenshelft de reset knop indrukken. Je kunt volgens mij namelijk beter de beste spelers tevreden houden.
0 0
IboAFCA
De vrije trap van Schöne: https://www.youtube.com/watch?v=6JqdXdee5fs
0 0
Robinjo1988
Heerlijk doelpunt!

Hoe speelde Ajax vandaag? Heb niks kunnen volgen van deze wedstrijd.
0 0
AjaxD1986
Ik denk dat spelers ook nog niet op de ideale posities stonden maar dat er vandaag vooral individueel werd gekeken naar de spelers. Plus wat pijntjes bij sommige creatieve spelers zoals Serrero en El Ghazi. De meeste aankopen achterin en in het midden deden het niet veel beter als de jeugd vandaag.
0 0
ajaxmening
Staat en klinkt niet lekker gelijk spel tegen Aalborg BK in wat voor opstelling dan ook.
0 0
RuudRuud
Penaltynemer Helenius, waren we daar niet een tijdje geleden in geïnteresseerd?
0 0
AjaxD1986
Dit waren niet de twee beste opstellingen, heb ik het idee. Erg weinig creativiteit in beide elftallen deze wedstrijd en sommige spelers op verkeerde posities.

Liefst had ik Kishna/Becker Milik Siggie El ghazie als ideale voorhoede voor vandaag gekozen en Leeuwenburgh op de goal.
0 0
JohnDylan
Schone als rechtsbuiten is in ieder geval helemaal niets. Dat was het afgelopen seizoen ook niet maar toen had hij af en toe een geweldige acties waardoor mensen het idee hadden dat hij het goed deed.
0 0
JohnDylan
Mooie acties en voorzetten van Becker maar jammer genoeg weinig mensen die de zestien ingaan.
0 0
Mace0107
Dit zijn tenminste wel oefenwedstrijden waar je iets van leert. En niet als je elke keer met 8 of 9 nul wint.
0 0
ErwinAJAX
Maar helaas, dit keer niet.... 2-2
0 0
Mickeal
Speelt Bocarra rcv? Hoe speelt hij? En hoe speelt Menig?
0 0
JohnDylan
Hij is duidelijk geen centrale verdediger maar de felheid en timing van zijn tackels is erg goed. Hij komt daardoor vaak voor zijn man.
0 0
GuusjeHiddink
Schijnt dat ie wel aardig speelt. Kopballetje op doel las ik op twitter.
0 0
ErwinAJAX
Penalty voor aalborg... Gelukkig hebben we Kenneth de penaltykiller
0 0
AjaxD1986
Ik vond Becker trouwens wel beter op links. Hij oogt wat onzeker op rechts.
0 0
gvvsvw
bakker heeft een mooie dag in beide duels scoren
0 0
GuusjeHiddink
Hoe speelt Boccara eigenlijk vandaag?
0 0
MosesD
Goed.
0 0
GuusjeHiddink
thnx
0 0
AjaxD1986
Ik wil niet veel zeggen maar ik heb ons met dit team hooguit drie keer op eigen helft zien spelen. De rest waren alleen maar aanvallen. Ken je na gaan als El Ghazi er in had gestaan samen met Milik en Siggie.
0 0
BigDaddy84
Laten we dan de beoogde basiself maar verkopen en met deze jongens gaan spelen. Die kunnen het veel beter! Ze staan zelfs 1-0 voor, terwijl die andere 11 maar tot 1-1 kwamen.
0 0
GuusjeHiddink
Ik denk dat de Boer wel wat ziet zitten in Boccara als de rol van verdediger, waarschijnlijk niet als basis maar al backup.
0 0
ErwinAJAX
GOAL! 2-1 Danny Bakker, Goeie kopbal
0 0
vd.Vaart
vd Hoorn, De Sa, Andersen, Sightorsson lekker van de hand doen, ze komen teveel techniek tekort. Jammer, maar we moet doorgaan.. met deze niets nutten word het niks.
0 0
SanderAFCA
Hahaha neem jij je zelf wel serieus? Andersen techniek te kort? Dan kunnen we de hele selectie wel verkopen. Kan geen speler bedenken bij Ajax die een betere techniek heeft dan Andersen. (Kishna misschien)
0 0
marciano2212
Andersen wegdoen hahahahahahahahaha goeie man
0 0
BigDaddy84
Andersen komt techniek tekort? Als hij nou iets niet tekort komt is dat het wel :S
0 0
StefC10
Ja echt ongelofelijk xdAndersen techniek te kort ... :')
0 0
marciano2212
Ja andersen heeft alleen maar zn fysiek en agressie
0 0
RuudRuud
Boccara lijkt te worden omgeturnd tot een CV
0 0
Mace0107
En over aalborg. gewoon erg goede ploeg, kampioen van denemarken. We zijn immers ook 2 keer afgedroogd door de kampioen van Oostenrijk
0 0
Mace0107
Ik vind tete een betere indruk maken dan ligeon. Naar mijn menig 1 van de 2 verhuren want hebben ook owusu nog.
0 0
vd.Vaart
Is dit lachen..

VI Oranje heeft geen baat gehad bij de ruzie die aan het begin van deze week ontstond tussen Johan Derksen en René van der Gijp. Volgens Stichting Kijkcijfer Onderzoek blijven de 'kijkerscijfers' slecht voor het RTL-programma.

Ten opzichte van een week geleden keken vrijdagavond bijvoorbeeld 231 duizend mensen minder naar VI Oranje. Slechts 645 duizend televisiekijkers stemden hun tv gisteravond af of het praatprogramma, dat zich sowieso al volledig voor gek had gezet met zijn schrijnende opmerkingen over bondscoach Louis van Gaal.

De ruzie tussen Derksen en ‘Gijp’ ontstond na een interview van laatstgenoemde in Trouw. Daarin stelde Van der Gijp dat Derksen zich volslagen ongeloofwaardig maakte met zijn opmerkingen over Van Gaal. Derksen reageerde op die kritiek met een al dan niet bewust uitgelekte column die maandag op weblog GeenStijl verscheen. Het zorgde er maandag nog wel voor dat de kijkcijfers stegen en woensdag stemden ook nog 1,1 miljoen mensen af of de talkshow, maar dat laatste had met name te maken met de halve finale wedstrijd tussen Nederland en Argentinië. Van der Gijp en Derksen spreken sinds maandag vrijwel geen woord meer tegen elkaar aan tafel bij gespreksleider Wilfred Genée.
0 0
mrniceguy
Pff geen el ghazi door sana
0 0
afca-mark1990
waarom zou de boer Sana er in de rust in zetten en dan na 15 min weer wisselen voor el ghazi
0 0
3sterrenAjax1
Aalborg is gewoon een erg sterke ploeg. Ik ben trots op de jongens en het beleid.
We hebben 70% balbezit, we domineren de hele pot. Geen aankopen nodig, we doen het met de jeugd!
0 0
AjaxD1986
Ja echt 70% balbezit en hoeveel kansen?
0 0
mrniceguy
Ligeon is echt om te huilen
0 0
JoodTotMijnDood
Tete en Owusu hebben veel meer potentie, denk zelfs dat ze nu al verder zijn dan hem.
0 0
JohnDylan
Ze hebben inderdaad veel meer potentie maar ik denk dat alleen Tete nu al beter is dan Ligeon. Owusu zal binnen nu en anderhalf seizoen ook wel beter zijn maar is dat nu nog niet. Trouwens zie ik in Tete de toekomstige opvolger van Veltman en in Owusu de opvolger van Van Rhijn.
0 0
JoodTotMijnDood
Ja ik vond Tete als centrale verdediger in de JL veel constanter als rechtsback, is echt een enorm talent. Ja met de verdedigers in de toekomst zit het wel goed met, Riedewald, Tete, Sidoel, Leyder (kan ook als CVM) Owusu, Bakboord, Savastano, Mirani en Van Bruggen (al ben ik niet kapot van die laatste 2).
0 0
ajaxmening
Hoe speelt van der Hoorn achterin?.
0 0
BigDaddy84
Sarcasme on: Kut! Iedereen speelt kut en alles is superslecht. We worden laatste in de competitie, gaan degraderen en spelen daarom volgend jaar in de JL tegen Jong Ajax. Sarcasme off.

PS: Van der Hoorn deed het heel behoorlijk. Passing was ok, maar kan nog altijd beter.
0 0
AjaxD1986
Wow grappig man!
0 0
BigDaddy84
Ach jah, er is hier weinig om te lachen, dus laat ik daar dan maar voor zorgen.
0 0
ajaxmening
Ha ok bedankt man!.
0 0
AjaxD1986
Wat spelen ze toch geweldig goed! Echt ik geloof m'n ogen niet, 't is net een droom.
0 0
Niels.
De rugnummers van dit seizoen zijn ook weer bekend met enkele opvallende nummers!

1: Jasper Cillesen
2: Ricardo van Rhijn
3: Joël Veltman
4: Niklas Moisander
5: Nicolai Boilesen
6: Nike van der Hoorn
7: Viktor Fischer
8: Lerin Duarte
9: Kolbein Sigthorsson
10: Davy Klaassen
11: Arek Milik
12: Kenneth Vermeer
13: Mitchell Dijks
15: Nick Viergever
16: Lucas Andersen
17: Daley Blind
18: Ruben Ligeon
19: Jairo Riedewald
20: Lasse Schone
21:Stefano Denswil
22: Ricardo Kishna
23: Peter Leeuwenburgh
25: Thulani Serero
28: Lesly de Sa.
30: Richairo Zivkovic
35: Tobias Sana
38: Sheraldo Becker
41: Anwar el Ghazi
Opvallende rugnummers vind ik toch zo!
0 0
rickyboy1444
Op Wikipedia staat bij het seizoen 14/15 dat kishna 11 krijgt en milik 26. Kan je misschien jouw bron vertellen, hoe je bij deze rugnummers bent gekomen?
0 0
boye04
Wist je al dat Wikipedia geen betrouwbare bron is?
0 0
rickyboy1444
Dat weet ik heel goed maar dan vraag ik me nog wel waarom het twee verschillende rugnummers geeft.
0 0
Intec
hoe kom je aan deze lijst zal wel onder voorbehoud zijn want ajax.nl vind ik het niet daarbij gaat sightorson mischien nog weg en zou milik wel 9 krijgen of de spits wie er nieuw gehaald wordt indien sightorson vetrekt.

muric zal dan wel 24 krijgen als dat nog rond komt deze zomerstop ?
0 0
markajax
net exclusive abbonement aangeschaft maar hij doet het niet :S

Fijn!
0 0
BigDaddy84
Kan even duren voordat je abonnement geactiveerd is. Had ik de eerste keer ook. Sindsdien nergens meer last van gehad. Mogelijk je mail even checken, omdat je misschien iets moet bevestigen?
0 0
markajax
net exclusive abbonement aangeschaft maar hij doet het niet :S

Fijn!
0 0
ErwinAJAX
Sana erin voor Boilesen, staat rechtsbuiten, schone naar de 6 positie en viergever nu linksback
0 0
markajax
net exclusive abbonement aangeschaft maar hij doet het niet :S

Fijn!
0 0
mrniceguy
Boilesen is toch niet weer geblesseerd he :o
0 0
markajax
net exclusive abbonement aangeschaft maar hij doet het niet :S

Fijn!
0 0
AjaxD1986
We moeten nu onderhand toch wel weten dat balbezit geen reet zegt! Zie Oranje, of beter nog zie onze nederlagen van vorig seizoen waarin de tegenstander amper 30 procent balbezit had maar we wel keihard verloren of gelijk speelden. Liever snel aanvallen dan 1x in de 20 minuten met de kans dat er word gemist. De tegenstander vind het wel best als we rondspelen buiten de 16.
0 0
SanderAFCA
Wat een matige eerste helft van de kant van Ajax. Worden een aantal keer met een snelle counter totaal weg gespeeld. Aalborg verdomde het om de 0-2 te maken. Vind bij Ajax vooral de rechterkant zeer matig spelen met Schone, Klaassen en Ligeon.
0 0
JoodTotMijnDood
Ai, op Ligeon na zijn dat toch de mannen die het voor ons moeten doen, hopelijk krijgen ze hun vorm zo snel mogelijk terug.
0 0
JoodTotMijnDood
Sjonge jonge jonge!!!

Ik moet echt vroeger slapen en minder uit gaan want ik mis al die wedstrijden man! Echt frustrerend dit, heb ik veel moois gemist in die 2 wedstrijden???
0 0
StefC10
Hahaha het is half 4, kleine coma gehad? XdEn eerste wedstrijd was prima, had echt hogere stand moeten worden en deze wedstrijd ... Naja ik zie een hoop goeie punten maar volgens de zelfbenoemde 'experts' hier is het huilen met de pet op.
0 0
MosesD
Kishna daar heb ik van genoten. Echt prima voorzetten. Maar wat duidelijk is dat we toch echt een rechtsbuiten missen. Nu met Ligeon wordt dat nog gecamoufleerd, omdat deze aanvallender speelt dan van Rhijn. Schöne is en blijft een middenvelder. Op het middenveld mis je gewoon power en creativiteit. Klaassen is een loper die veel in de 16 komt, maar er is te weinig sturing. Eens te meer blijkt dat Andersen het (nog) niet niet is.
0 0
marciano2212
Voor de mensen die zeggen dat er ook positieve punten zijn, wat is er dan positief? Ik kan de wedstrijd niet zien en lees hier vooral negatieve dingen
0 0
BigDaddy84
Het baltempo is aardig hoog, er wordt flink druk gezet en er wordt meer vooruit gevoetbald dan vorig jaar. Het initiatief ligt bij Ajax en de tegenstander zakt flink in (4-4-2). De combinaties moeten dus vlekkeloos verlopen om tot goede kansen te komen en bij vlagen ontbreekt dat. Daarnaast komen op dit moment de (op zich prima) voorzetten nog niet aan. Je kan dus goed zien dat er voetbal in zit, maar de combinaties lukken helaas nog niet altijd.

Tegendoelpunt was trouwens een goed leermoment. Veel spelers voor de bal (druk zetten, aanvallender spel) en de omschakeling was niet snel genoeg. Prima dus om dit in de voorbereiding mee te maken.
0 0
marciano2212
Ah dankjewel! Gewoon nog eventjes erinkomen dus
0 0
BigDaddy84
Ja, duidelijk een wedstrijd in het midden van de voorbereiding met een aantal nieuwe spelers (Viergever, Milik). En een wedstrijd tegen een team wat volgende week begint aan de competitie. Die jongens die lopen dus wel. Zo gek vind ik het dus allemaal niet. Maar ja, misschien ligt het aan mij.
0 0
trodat4030
Ik vind dat Kishna goed speelt, zoekt zijn mannetje op en gaat er steeds voorbij, geeft prima voorzetten, Milik vind ik ook lekker om naar te kijken, sterk en balvast, ziet er prima uit.
0 0
StefC10
De scherpte ontbreekt nog wel maar er wordt veel geprobeert, wordt goed naar voren gevoetbald en vooral Kishna is een pluspunt.Verder zie je dat Milik nog beetje moet wennen maar wel al aardig meespeelt, houdt de bal soms goed vast en is niet statisch.
0 0
AjaxD1986
Komt omdat we creativiteit, en snelheid in de passing missen en bovenal een paar spelers die een man uitspelen.
0 0
marciano2212
Dus als bv muric erbij zou komen zou het wss beter gaan? Dan hebben we twee buitenspelers die iemand uit kunnen spelen
0 0
Goonse
Kishna is duidelijk sterker geworden tov vorig seizoen, zet fel druk en heeft nog geen balverlies gehad, terwijl hij af en toe als een van de weinigen een mannetje passeert.
0 0
ErwinAJAX
Kishna loopt echt lekker te ballen! Telkens goeie voorzetten, daar word je vrolijk van!
0 0
Goonse
Mooie trap wel van Schöne, dat kan hij dan weer wel goed.
0 0
Damsco2008
Die Schone die kan dat hoor! 1-1.
0 0
ErwinAJAX
GOAL! 1-1 Schone met een heeeeeerlijke vrije trap!
0 0
Goonse
Milik sterk aan de bal, verbetering ten opzichte van Siggy. Schöne loopt overal en nergens, erger me echt aan hem. Ik vind het ook jammer dat Tete geen kans krijgt in het beoogde basisteam.
0 0
AjaxD1986
Ik vond het spel van vanmorgen echt 10x aantrekkelijker om naar te kijken. Ik val bijna in slaap zo traag als dit is.
0 0
Figo
Aalborg of een topklasser... tegenstander moet ook wel meewerken!
0 0
JohnDylan
Hopelijk krijgt El Ghazi snel een kans want Schone is een slechte rechtsbuiten. Komt nooit een speler voorbij en trekt veel te vaak naar binnen terwijl het daar al erg druk is.
0 0
trodat4030
Die komt straks na 1 uur spelen erin, net als vanmorgen..
0 0
ErwinAJAX
dat was bijna 0-2, Deen kon zo 1 op 1 doorlopen, t is dat ie te hard stifte.....
0 0
Toon meer reacties